Written by Bella | June 15th, 2017

Semalam, Datuk Aliff Syukri telah memuat naik video beliau memaki hamun kerana berang pembantu rumahnya ditangkap mencuri. Video itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dan ada yang kurang bersetuju dengan tindakan Datuk Aliff yang dikatakan ingin membuka aib orang lain.

Walaubagaimanapun, perkara itu sudah selesai dan Datuk Aliff ada memuat naik video penjelasan mengenai isu tersebut. Malah, beliau juga meminta maaf kerana terkasar bahasa. Video penjelasan itu juga turut memaparkan beliau bersama agen pembantu rumah tersebut.

Berikut video penjelasan Datuk Aliff :-

Syukurlah jika semua perkara sudah selesai, isu pembantu rumah yang mencuri bukanlah perkara baharu dan anggap sahaja perkongsian Datuk Aliff dapat memberikan kita pengajaran.

34 responses to Datuk Aliff Syukri Beri Penjelasan Muat Naik Video Maki Hamun Pembantu Rumah Curi Barang

  1. nok gebuzzz says:

    tau la nak bitau kat semua org yg maid tu mencuri…..tapi just report polis lepas tu antar jer balik kat agen dia…x semestinyer buat video viral mcm ni yg lain jadi takot..kalau dah namanyer pencuri dyorg ttp berani mencuri…dato’ jgn jadi attention seekers sgt!nnty org benci…selesaikan masalah secara professional.

    15

    2
    • Kiah says:

      Kalu i..halau je. Habis cerita…dia salah kau pun salah juga. Dia mencuri ko yg ko buka aib…2×5.

      7

      1
    • What a shame says:

      Baru terbaca sorg rakyat malaysia yg duduk di US and how she was expressing about alif shukri.
      Tak fhm mcm mana mostly org kita tgk alif ni punya video n gelak2, he’s not even funny. Tapi sayang seribu kali sayang org melayu kita always find stupid things funny..
      This alif guy is nothing more than just an attention seeker, doing stupid stuff while he is not even funny. Have some respect for yourself, dato.

      22

      0
    • Anonymous says:

      you deal with her behind close door je lah bapok. mentang2 ko femes ko boleh buat sesuka hati? nampak sgt otak cetek. sikit2 nk viral. byk cara lain…sedangkn nabi ampunkn umat. mmg fail…i c jd islam otak mcm takde agama!

      6

      3
      • greenfingers says:

        Amboi, sedapnya bercakap. dia insan biasa, standartla. Hati tgh pns, mau dia xmengamuk. Org tak habis2 ckp sedekahkan jela brg yg dicuri tu. Dia pn bykla sedekah kat org, duit dia bersepah. Ni bkn psl duit, ni psl kepercayaan dia dh musnah. Pasni mesti dia ada sket tak percaya dh pada maid2 yg lain. Yg korang rajin share kat fesbuk tu org2 duk mencuri kat mall, pastu viral plak makcik yg duk maki hamun laki ni blok jalan, viral si kiki steering lock tu, bersepah2 jenis viral cenggini kat fesbuk. Itu bkn aib? Bila tang aliff yg korang duk menyampah tu viral, dan2 je ckp psl aib. korang ni mmg hipokrit la. lawakla korang ni. *bkn macai aliff syukri*

        18

        0
    • wawa says:

      Kan dia ckp tujuan dia bagitau ni supaya nnti kalau hntr balik ke agent tak nak agent hantar balik bekerja di rumah majikan lain dan jadi kes sama..dia nak hntr ke polis memula tpi lepas tu x jadi sebab kasihan..jadi dia panggil agent org gaji tu dtg bincng kes cmne

      2

      0
  2. Anonymous says:

    sikit2 nk viral. bukan maid tu lesap. hantar je balik indon. lagi nk buat kecoh. mcm budak2!!

    0

    5
  3. aku pun tak suka aliffshukri says:

    tajuk entry kau makk oiiii….maki hamun….aku tgk dia takdak maki hamun….dia cuma berleter ja…agak2 la nara setan oi!!!

    23

    0
    • ??? says:

      Betul.. Mana ada maki hamun.. Die cuma marah+bebel… Batu api sungguh la nara oiiitt caption ko.. Yg korg yg dok kata bukan2 ni faham ke tidak situasi tu..

      9

      0
  4. Anonymous says:

    Dato sotong kurita ni…kecoh x bertempat. Ada duit tpi xde kelas. Kesian tengok kekadang. Patutnya dah lama berhijab si Aliffah Syukriahani ni..

    2

    4
  5. wawa says:

    Tak der pulak daku dengar dia maki hamun org gaji dia..dr part 2 & part 2 smpai la babak dia panggil agen pembantu rumah..elok je dia ckp..gelak lawak lagi adalah..”aku beli tudung tu untuk bini aku, engkau tu bini aku ker?”

    Relax lah dah gaya bahasa dia cm gitu

    15

    0
  6. maidkingdom says:

    dah buka 1 lagi aib maid tu.. suami dia plak yang ada isu
    dengan polis.. camne ni ? makin terbuka aib org tu ..

    0

    0
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      padan la muka si maid tu ! sape suroh dia jadi pencuri hati tk jujor,,,! dh ambek bekeja pastu hati serong ambek tudung2 datin pastui nak lari ha kan dh kena tangkap ngan dato shukri pasal dia curi tudung datin huh ! kiwak punye maid tidak boleh di kasi ampun…dato..ambek minah jambu aje lah keja kt rumah dato jadi minah jambu leh teman2 kn datin gi shopping amcam dato jadi ?

      4

      0
  7. wekkkkkkk says:

    Kalau kali pertama buat slh, bgi nasiht je, tak perlu tengking, tak perlu herdik, tak perlu tampar..tapi DA tak buat mcm tukan..cuma marah je..yg tak sedaptu di viralkan…nnati2 di viralkan, ckp mcm ni, kalau ko buat lagi terus viral dn report polis.

    1

    0
  8. Anonymous says:

    mcm la kau sorang je ade bibik yg bermasalah dato oi.
    bulan romadhon ni ko anggap la ni dugaan.
    dia mencurik harta,kalau dia culik anak kau bawak lari lain cerita la.
    sudah2 la up video tu

    0

    1
  9. melati says:

    Tuhan bagi Rezeki kat Ko Dato Aliff, bukan nya untuk Mengaib kan sesama insan..walaupun dia miskin selesai kan lah dgn cara baik yg ko nk Viral kan tujuan untuk memalu kan….dia manusia lah bukan nya Anjing untuk ko Viral kan..!!! aku ni yg Jahil pun tahu bertimbang rasa..!! takper ko tunggu Bila Product ko salah skit jew aku lah org yg pertama nk memalukan ko walau pun aku takder kena mengena dgn org gaji tu..tapi aku tahu perasaan dia…!!! dia bukan Binatang lah Dato yg ko nk Aib kan ….Bodoh punya Dato Aliff Skru ..!!!

    3

    1
  10. airin says:

    apalah korang ni x paham lagi ke. tu semua duit. kan dia pnh ckp dia buat video sume tu dibayar oleh google la fb la. so kalau viral pun duit masyukkkk ma

    1

    2
  11. anon says:

    Tak tau lah kenapa manusia akhir zaman ni, semua bende yg dia org buat, nak upload. Nak menunjuk ke ape pun tak tau. Naik muak sebenarnya kalau semua bende nak bagi tau org..
    Beli rumah berjuta2 upload gambar, pakai baju sendat giler upload, gih mkn angin pun upload. Tak blh ke kalau tak bagi org tengok semua bende tu???

    0

    0
  12. sekadar renungan says:

    nak menunjuk si lembut loyang sekor ni …nak tunjuk harta benda dan nak tunjuk ‘power’

    0

    0
  13. Anonymous says:

    terlajak perahu blh undur..terlajak BODOH …ha mcm mamat nie la!

    1

    0
  14. Anonymous says:

    DA patut buat laporan polis. Ajar dia orang ni. Memang kita digalakkan terima kemaafan orang. Tapi klu kita dah buat baik dan dikhianati macam mana rasa? Hanya Kita yang pernah mengalami situasi sama akan faham.

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Video DA tu bukan bertujuan nak aibkan orang. Biar seluruh Malaysia dapat cam muka maid pencuri tu agar majikan lain tak terkena. Terima kasih DA

    0

    1
  16. m says:

    mana ada maki hamun. elok2 sikit nk buat tajuk yg menarik pun. kang jatuh fitnah lak. adoi

    1

    0
  17. wekkkkkkk says:

    baru saya nampak skrg, bila DA marah, baru kuar muka bangla dia kt atas tu, jerawat diapun dh timbul ikut mrh sekali.. itu hri viral pakai baju melayu x ada lengan dn baju tu takat pusat je..skrg rasakan..kami marah,, skrg awak pulak marah.

    0

    0
  18. NIA says:

    AND ORANG MELAYU NI TAK HABIS-HABIS DENGAN PERANGAI NEGATIF… TAK SUKA, TAK PERLU NAK KOMEN PUAKA MACAM NI.. WHAT A NEGATIVE CITIZEN…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    cara dato aliff ni agak melampau. duit banyak dan title majikan tu tak bagi kita hak untuk memalukan orang lain. kut ye pun emosi tolonglah kawal. bulan ramadhan kut.
    sebagai majikan gunalah cara lain nak didik pembantu2 tu.
    ibarat macam ibu bapa dengan anak2 yang nakal.
    takkan lah nak maki hamun anak2 sambil record video lepas tu biarkan viral kat socmed. yang nampak buruk mak bapak jugak lah kan. sama jugak apa yang dato aliff ni buat jugak.

    0

    0
  20. Jojoba says:

    Selorang lelaki yang BODOH singkat akal attention seeker

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Look at the positive side. Elok DA videokan agar majikan lain berhati2 dan Ejen tak kan hantar maid tu kepada majikan lain kerana Kita semua dah cam muka pencuri tu.. dah bnyk berlaku dan kita hanya berdiam diri. Terima kasih DA

    0

    0
  22. Cupcake says:

    Nyampah aku ngan terlajak laris ni, bukan dia sorang je ngan bini dia skali aku meluat

    0

    0

Leave a Comment

Optional