Written by serenity | October 29th, 2011

Dato’ Siti Nurhaliza sudah berapa dalam industri selama 16 tahun. Kerjayanya smooth saja, dan sehingga kini dia masih mengekalkan karismanya dan masih memegang takhta penyanyi paling popular dalam negara dan seorang legenda dalam pembikinan. Dari menyanyi, menghibur, mempunyai rangkaian perniagaan kosmetik sendiri kini mempunyai album Inggeris, kemunculan terbaru Siti ialah sebagai juri untuk Maharaja Lawak Mega yang bersiaran di Astro Warna malam semalam. Dalam entri ini kami tampilkan gambar-gambar Dato’ Siti Nurhaliza tahun demi tahun, semenjak dia menang Bintang HMI di RTM pada tahun 1995 sehingga ke tahun 2011.

1995

Lagi 9 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto Arsenal Red Juan.

***

Jangan lepaskan peluang untuk menonton Pertandingan Akhir Evolusi Muzik Sihat “Revolusi Cipta Kreatif” pukul 2.00 petang ini di Pentas Terbuka, Wangsa Walk Mall. Anda berpeluang menyertai cabutan bertuah yang membolehkan anda memenangi sebuah gitar akustik elegan berwarna putih yang bernilai RM 500. Syaratnya ialah menjadi sahabat JKKN WPKL dan petang ini datang ke pentas dengan menyatakan nama profil Facebook anda untuk mendapatkan nombor.

1996
1997
1998
2002
2004
2006
2007
2010
2011

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    TAGS:
    PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    124 responses to (GAMBAR)Dato’ Siti Nurhaliza: Perubahan Usia Tahun Demi Tahun

    1. ADINDA says:

      Good Luck, Nampak Lebih Matang…tapi kalau bertundung seperti yang di janji kan cantik..semoga Allah membuka pintu hati Dato CT

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 253 Thumb down 223
      • Ex Fan says:

        kerasnyer hati tok tie nak bertudung sempurna. Itu lah kalau pergi haji…tak mabrur…hanya sekadar melancong.

        moga Allah memberinya hidayah dan cahaya mata. tapi hati kena bersih dan iklas.

        dah le..aku dak tak kuasa ngan minah kerepot ni.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 835 Thumb down 84
        • izah says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 129 Thumb down 478
          • alahai69 says:

            sah sah la kalau tak tutup aurat tu berdosa dlm islam. kau kenapa? dah tak tau hukum Islam ke….halal dan haram????

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 481 Thumb down 60
          • Sekadar Renungan says:

            PERAMPAS SUAMI ORANG..MACAM MEMEY JUGAK KAN????

            MUAK!

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 496 Thumb down 108
          • jejariku phuaka says:

            dia, Kris Dayanti, Fida, memek, samer jer. jenis suka merampas kebahagian orang lain. sesuailah muka kau ;MANDUL 7 keterunan lah wahai perempuan kampung!

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 613 Thumb down 148
          • x paham says:

            semua org brani bangkitkan isu tudung sb kita pkai tudung tapi brape kerat je yg brani bangkitkan pasl pemakaian itu harus megikut syarak?? bkn x tutup aurat je yg berdosa.. Atau pun anda sndri yg xtau hukum islam bahawa pkai tudung tapi pkai sanggul tinggi2 n baju still nampak bentuk tubuh halal ke haram..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 174 Thumb down 14
          • Tudung vs Pesyen says:

            Pakai tudung tapi bertelanjang
            Itulah gaya CT sekarang
            Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
            Yang mana jahil yang mana bangang

            Baju nipis nampak bayang
            Leher gebu saja ditayang
            Lebih baik tak pakai baju senang
            Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

            Baju ketat kain sendat
            Pakai ‘topi’ just sekerat-kerat
            Dari mula memang bukan niat
            Disudut agama pun nampak dah tak berkat

            Topi koboi alasan lapuk yg senang
            Pakai sikit boleh nampak ‘garis’
            Mata orang terbeliak, kita naik bengang
            Bila kena kutuk, cakap peminat pulak yg bangang.

            Baju pendek blaus gantung
            Baju ketat melekat dipunggung
            Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
            Agama tak suruh berbungkus macam pocong

            Mottif???, kepala bertudung, kain terbelah
            Kalau takat rambut orang kurang ghairah
            Lain kalau muka gebu agar ternampak lurah
            Mata mak cik memandang boleh keluar darah

            Kebaya ketat, kain terbelah
            Ikat tudung macam tak sudah
            Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
            Tapi Islam sebenarnya indah ..tok tie poyo oiiiiii

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 459 Thumb down 68
          • X says:

            aku rase dia ni tak terbukak lagi hati nak pakai tudung betul2 sbb macam2 yg die nak capai dalam hidup dia.. mungkin kalau pakai tudung litup terbatas ape yg dia nak buat.. sekarang dah ade album inggeris.. bayangkan kalau pakai tudung litup nyanyi lagu2 macam tu dgn menari segala memang tak sesuai la kan.. aku rase mungkin sbb dia tak puas lagi nak capai kejayaan dalam hidup dia.. dia ni beruntung sebab dah berjaya rampas laki org yg kaya.. kalau dia tak dapat laki kaya susah kot nak ceburi bidang kosmetik dia tu.. ingat senang nak ade business kosmetik dan senang2 jual dekat watson? kalau setakat berlandaskan populariti dia tu tak dapat lah kot.. sini bukan amerika.. artis sana populariti diorang worldwide.. ade jenama sendiri confirm peminat terkejar2 produk diorang.. dato k kan ahli korporat.. kaya raya.. boleh support dalam segala hal.. kalau setakat bahasa inggeris siti yg dah improve sikit2 dan populariti dia tu je ingat senang nak berinteraksi dan dapat kepercayaan org korea yg buat kosmetik dia tu? semua sebab $$$$.. mmg siti dah kaya.. tapi business yg aku rase boleh menelan berjuta ringgit tu ingat simpanan siti cukup untuk back up ape2 kemungkinan yg jadi? so dia ni dalam bidang business bukan bermula dari bawah.. tapi bermula dari dato k.. ini hanya pendapat aku saje.. ape2 pun aku rase siti tak puas lagi nak capai kejayaan dalam hidup dia.. dia macam nak buktikan sesuatu.. kita doakan je lah supaya dia berjaya dan terbuka hati untuk bertudung sepenuhnya..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 207 Thumb down 33
          • bujang says:

            Perintah dari Allah kita ingkar….x ikut, macam mana nak buat amal,
            Jangan main2….amalan kita x akan diterima.
            Allah x pandang amal kebajikan jika perintahnya x diikuti.
            Sabda Rasulullah S.A.W. didalam Hadis :
            ( Allah tidak akan menerima solat seseorang perempuan sehingga iaitu menutup ziinahnya dan Allah tidak menerima dari seorang perempuan yang cukup umur sehingga ia bertudung kepala ).

            Riwayat At-Thabrani.

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 128 Thumb down 0
          • AkaK Pendam Akhirnya Meletup says:

            Sebagai hambaNya, sudilah kiranya akak memberikan buah pendapat tentang konsep MABRUR itu ketika mengerjakan fardhu haji.

            Kebetulan pulak akak sendiri dah pergi. Alhamdullilah. Memang konsep in kadang-kadang jadi kekeliruan bagi kita sendiri yg beragam Islam dan hamba-hambanya yg pergi ke rumah Allah ni.

            Akak memang tak suka jadi penceramah bebas, tapi apa yg dikatakan dengan ‘mabrur’ ni adalah amalan naik haji yang bersih dan bebas tak tercemar dari ‘noda’. Noda disini adalah seperti pergi ke Mekah dengan sumber2 yg mengandungi unsur2 atau cipisan2 seperti rasuah, riba atau sumber2 haram dan makruh yg ditegah disegi agama.

            Keiklasan hati, keimanan diri harus dipratikkan bukan kerna hendak menunjuk-nunjuk kepada mereka diluar sana yg anda mampu mengerjakan haji, niat tersembunyi dan sebagainya.

            Untuk mendapatkan haji yg mabrur kita digesa memupuk semangat bersih hati, nurani dan jasmani terhindar dari segala apa jua perkara yg tegah agama dan AlQuran dan kita digesa supaya menanam mindset ini sejak dari kita belasan tahun ketika masuk ‘baligh’ seawal-awalknya. Amalan solehah kita hendaklah bermula dari usia muda, dibentuk, disemai, dijaga, dipelihara sehinnga kita berdiri dihadapan kaabah. Itu lah yg seelok-eloknya. Lebih elok bagi mereka yg menpunyai zuriat atau anak2 yg sedang meningkat dewasa. Melentur buluh dari rembung kan?
            Dipendekakan komen akak secara ringkas agar semua orang paham, amalan solehah kita sebagai hambaNya mesti bermula seawal-awal yg boleh; bukan setahun ataun 2-3 tahun sebelum mengerjakan haji.

            Kesimpulanannya disini, tak perlu lah kita mempertikai Siti dapat haji mabrur ke tak. Hukum allah tetap hukum. Menutup aurat itu WAJIB tatkala bila aja kita datang haid @ period (untuk kaum Hawa). Bukan nak menyokong ex-fan Siti diatas, tapi itulah realitinya mabrur dan hukum Islam.

            Dan..kalau amalan solehah kita terbentuk dari muda-mudi, insyaallah sampai ke depan Kaabah maka amalan solehah itu wajid diteruskan sehingga selamat kita sampai di tanahair dan kesenambungannya harus! Bukan sekadar di tanah suci sahaja untuk betul-betul raih haji yg ‘mabrur’!

            Sekian…wassalam.

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 235 Thumb down 1
          • Perempuan desperate says:

            pantang nenek moyang aku bila perempuan rampas suami orang. macam keparat jer pompuan macam Siti ni.

            tengok muka dan Kris Dayanti dia rasa amacam nak ludah jer!

            malu alim taik kucing..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 201 Thumb down 8
        • Dah Lama Kena Boikot Ngan Aku Perempuan Ni says:

          sokong2. org pergi haji makin nampak anggun. muka dia ni plak makin lama macam maid Pilipina dah.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 180 Thumb down 49
          • Roonie says:

            makin lama makin menyampah betul ngan CT ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 264 Thumb down 31
          • bujang says:

            Hai Roonie…….aku pulak semakin suka ngan ko….
            kadang2 ko punya pendapat sekepala ngan aku…..

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 4
          • zafrul says:

            aku baca semua komen kat sini.. bole di katakan semua org tak suka siti.. tapi aku pelik..

            kalau la kata dia tercalon dlm apa aja anugerah yg memerlukan undian .. pasti dia menang..

            sapa yg undi?

            Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
          • bujang says:

            Hidden due to low comment rating. Click here to see.

            Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 63
        • wat eva says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 106
        • zazmi says:

          xder plak kat sini gambo kerul fahmi n dahlia teck bparty kat wenner. siap ada black label lagik. nara kaver org kampong ke?????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
        • mulut capoi says:

          Haji rukun kelima…..perlengkapkan dulu yang pertama, kedua, ketiga, keempat , sekarang ni kebanyakkannya mengerjakan Haji dia org. lompat terus no. 5.
          Mampu katanya, mampu ni bukan dikira dari segi material tapi persoalannya x layak jika ibadat kita masih celup-celap walau pun punya wang banyak.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 52
        • Ahlli PKR says:

          namer baru Tok Tie…————————-> Tok Ndul dul dul

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 98 Thumb down 9
        • mary says:

          jahat ny muloootttt lau :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • bosan says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 150
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Tak Basi, sebab Agama Islam tak basi, tak pernah basi dan TAK AKAN BASI…!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 161 Thumb down 6
          • Please lah says:

            Hidden due to low comment rating. Click here to see.

            Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 97
        • mulut capoi says:

          kamu yg. basi sebab cepat bosan…….haprak malaun ni………………….sioh …..sioh…….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
        • benci !! says:

          isu tudung lah yg perlu dibangkitkan… sebab ramai dah artis pakai tudung cam siti tu .. cer tengok fida tu .. dulu org tak tego haa skarang dah pkai skarf jek ! siap nampak rambut lagi tu .. APA NAK JAWAB ??

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Jemah Ronggeng says:

        To be honest,
        aku langsung x suka dia ni..dari segi pemakaian tudung yg dah ke laut,semenjak jadik kaya lain mcm je n etc la

        tapi harus diakui die ni lagenda negara..
        xde sape boleh lawan die ni..

        reason die jadik top satu je,sebab die je yang mampu nyanyi lagu pelbagai irama..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 133 Thumb down 37
      • hahaha says:

        xsuka aku pompuan nie..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 194 Thumb down 20
      • zazmi says:

        xde plak gmbo KFCM n dalia teck masa party kt wenner. siap ada arak lagik. nara kaver org kampong ke?????

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • Tiya Nea says:

        Dato’ CT paling cantik masa tahun 2006. =D

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 8
      • bujang says:

        Mungkin ct akan berubah nanti……
        Kasihan dia….org. selepas kawin bertambah elok lagi kerana bersuami, ada yg. bimbing….
        Tak tau nk. kata apa dah……..
        Tapi aku tetap minat lagu2 dia….
        eg. Jerat Percintaan…..ct dah terjerat dgn. hinaan dan cacian….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • Only CT (In The World) says:

        Sebagai peminat fanatik Dato’ CT melihat gambar perubahan tahun demi tahun nya membawa seribu kenangan kembali….sebagai peminat tentulah sakit hati mendengar komen2 negatif terhadap Dato’ CT….tetapi apakan daya….sukar untuk ,memuaskan hati sume pihak…tentang tudung, perosak rumah tangga….itu adalah urusan Dato CT bersama penciptanya, Allah SWT…siapalah kita untuk menghukumnya…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 5
      • sasass ;) says:

        isu bertudung ni mana boleh kita cakap, belum sampai seru. isunya wajib. tak kira kita suka atau tidak, panas atau tidak, selesa atau tidak, menutup aurat itu wajib. jadi tak boleh timbul apa2pun alasan untuk tidak menutup aurat. mengenai haji mabrur pula, siapa kita untuk menilai mabrur atau tidak haji seseorang? hanya Allah yang tahu segala2nya.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    2. atiqahkj says:

      nampak betul perbezaan ct sebelum kahwin dan selepas khwin.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
    3. Moleknyer says:

      Dato CT nampak cantik dlm pic 2007 :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 6
    4. casper says:

      x banyak perubahan..cuma muka dato ct semakin matang…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 3
    5. cheq izzan says:

      2004…dh mcm org jepun daa….cute

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 8
    6. apa-apa aje says:

      cantikkkkk!!! sweet lg if bertudung……….. (”,)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
    7. sidaracaintikmanis says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 128
      • cik cah says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 36
        • erm says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 75
    8. sayacute says:

      tahun 2006 yg paling cantik :)))) luv uuuuuu tok ti

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 11
    9. sayacute says:

      tahun 2006 paling sweeeeeeettttt!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 6
    10. mrs zorro says:

      suke pic tahun 2004 dato ct..:)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 4
    11. comot says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 57
    12. honey says:

      insyAllah semoga diberikan hidayah untuk bertudung litup…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 2
    13. jebon says:

      hahahaha.dato Ct aku xsuka kawin dgn Dato’ K…benci2…weeeakkk….turs xlawa gambar2 tu smua

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 9
      • erm says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 52
        • kerimping says:

          bukankah telah diberitahu kita boleh mengubah sesuatu takdir itu..kalau silap i’m sorry..just my 2 cent..

          :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
          • CIK WAH says:

            Hidden due to low comment rating. Click here to see.

            Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 163
    14. Bawang Bakong says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 66
    15. saya ok jer! says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 62
    16. yunxialau says:

      1996 ! anuar zain kat belakang tu !

      *p/s: http://www.youtube.com/watch?v=8OpEKyP0YVg&feature=related

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    17. fasha tersandar says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 85
    18. ct norjiwa says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 117
    19. ziera joe says:

      muke dct ta0n 2004 tu cm intan ladyana..c0mel..!! like! like!!

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    20. ziera joe says:

      muke dct time 2004 cm muke intan ladyana..c0mey!! like..sangat!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    21. Kacang Soya says:

      perubahan paling ketara ko dah GEMOK la CT. dah tak terbuat nak maintain body tu. muka pon nampak lebih berumur dr usia sebenar ko.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 18
    22. ed shokolath says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 55
    23. ed shokolath says:

      sayang CT ketat ketat :)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    24. rock says:

      tahun 1998 baju merah tu dah mcm erra fazira kening dia…
      time tu nama erra fazira tgh hot……..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    25. ayam says:

      aku musykil. kdg2 nmpk daGU siti ni berlekuk. kdg2 x

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    26. siti phg says:

      gmbr yg 2002 pkai baju pink 2 saya ader bersamanyer ketika raya puasa……..best dpt pluk n cium pipi dia, smpai penuh kesan lipstick kat pp dia….makcik2 ganas, n lelaki siap bertumbuk lg nk amik gmbo….hahaha

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    27. mickeykawaii says:

      suka tengok Siti masa sebelum kawin nampak innocent je and comel je…

      tak berkenan tengok imej lepas dah kawin..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    28. sayangselasih says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 62
    29. tijah.. says:

      aku rasa dari korang kutuk2 dia tak bertudung lebih baik korang doakan dia siang dan mlm agar dia bertudung…dpt jg pahala….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    30. lis says:

      masa belum kawin keluarga jaga nampak sopan….(atau kontrol sopan), lepas kawin suami jaga nampak very the….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 2
    31. bajetbagos says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 63
    32. CikBai says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 47
    33. Purdah says:

      Peh kampung gila gambar 2002!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
    34. hazamon says:

      siti paling cun tahun 2004..baju kaler hijau kuning..fan kedah…haha…nice..cun gilerr…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    35. tiny says:

      HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!! MANUSIA-MANUSIA KAT CNIE SEMUANYER CEMBURUKAN KEJAYAAN ORANG LAIN. TU PASAL LA NAK MENGUTUK JE KEJA KAN…APA KATA KORANG PUBLISH DIRI KORANG SENDIRI NANTI BIAR ORANG LAIN LAK YANG KOMEN.. MACAM LA BAGUS SANGAT NAK MENGUTUK DIRI TU NAK MENGUTUK ORANG LAIN. HUH HAMPEH JER…ORANG MELAYU SUSAH NAK TENGOK ORANG MELAYU SENDIRI BERJAYA!!!!!!!!!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 11
      • tiny punya kawan says:

        kemende la kau tiny oii… dorg tegor pasal Islam, pasal tudung. benda wajib, xtegur berdosa, bala turun bukan kat siti ja, kat semua org. takde nyer dorg jeles pasal kerjaya dia. semua kagum bab kerjaya siti, tp yg xkagumnya bab pembawakan/perwatakan siti, tu jer. Bab agama ni jangan lah dipandang rendah, masyaAllah~

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    36. dot says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 45
    37. anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 99
      • Awang says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 83
    38. Moshi moshi says:

      Ada aku kesah?Allah!!!!asyek crita dia aje!naik bosan aku dgn crita pompan ni. Dah takda crita dia,gambar dia pulak di keluarkan.boring seh!!!!!!!!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 17
    39. Hackers_1978 says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 20
    40. hamba allah says:

      bukan ct sorang jea yg x pakai tudung…ade ramai lg yg x bertudung…..artis veteran contohnya berlambak yg x menutup aurat…..biar jea lah…itu urusan dia dgn YANG MAHA ESA….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • hamba Allah jugak says:

        yelah hamba Allah, tegur at least nnt kat akhirat xdisoal Allah. kalau tak tegur, jawab la kat akhirat nanti. :(

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    41. ehem says:

      no komen…tepuk dada, tny iman…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. wanputra says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 30
      • pizza says:

        Zero controversy? Yang dia gatal bercinta ngan laki org tu bukan kontroversi ker? Havoc oooo masa tu.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    43. puii says:

      msa baju hijau kuning tu ct nmpk mcm minah rempit.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    44. juicy says:

      semoga dia mendapat oetunjuk dari-NYA…aminnn…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    45. dayahdayah says:

      tak berubah sangat muka siti.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
    46. diya says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 83
      • adohai says:

        ,,,,,tapi tetap..tak leh mengandung @ mandul kera kan ????

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 3
      • fairuszk says:

        semua duit dan branded stuff tu tak boleh bawak masuk kubur pun . awak yang menyebelahi dia pun boleh dapat dosa yang sama macam yang dia dapat . tak takut Allah ke ?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • kawan Cik Diya says:

          “janganlah melihat pada org yang berkata, tetapi lihatlah pada apa yg diperkatakannya.” insyaAllah, sama2 kita belajar lagi ye Cik Diya? *this is my answer for ur question. :)

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    47. Sarim says:

      Laki dia taklah sekaya mana.. Tulah pasal dia msh tetap bekerja kuat demi kelangsungan hidupnya! Bukan mcm keluarga suami nia ramadhani mmg terkenal dg multy syarikatnya, skrg dia pun jd suri rumah sbb dh tersedia semua, Datuk k? Rumah dan kereta saja besar..!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 1
    48. penaGlow says:

      Cantiknya CT nie…betapa indahnyer kurniaan Allah s.w.t….Hope lps ni Ct dpt bertudung dgn lebih baik lg..All the best for u CT..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    49. fairuszk says:

      sayangnya , banyak duit keluar buat amal dkt orang tapi semuanya sia-sia sebab tak pakai tudung dan menyanyi . membazir pulak lahai . mudah -mudahan Allah tunjukkan jalan lurus kepada dia , amin .

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    50. dewi says:

      Ada lagi yg lebih teruk drp siti. Tu Salamiah Hassan, rambut blonde, pakai dress pendek lagi. Rohana jalil, dgn botox satu bdn, pakai ketat2 posing tunjuk tetek. dorang tu lebih teruk drp siti. takde sape plak nk kecoh ey? pelik pulak.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    51. fiefy firas myaa says:

      kenapala tok tieee ni belum mengandung lg yer? datuk k ada anak pula….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Huh, DK baka bagus, siap 4 org waris kuat wa ckp lu. Tu yg x nampak desperate sgt mcm wifey terchenta.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    52. bujang says:

      Dok jaga kecantikan luaran aje…..kebun x ada baja….Datuk k mungkin dah gersang.
      Sayang tembam2 macam tu….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    53. ntah apa apa says:

      byk yg komen pasal tudung kat sini… harap2 tukang bagi komen pakai tudung la yer(kalau pompuan)…. tapi bagi komen macam x tau hal islam….. banyak yg memaki hamunx tentu pasal….macam mana tu…..???

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    54. mulut capoi says:

      CT KELEBIHAN DIA SUARA SEDAP TAPI MUKA X LAWA, KALAU X DIMAKE-UP TERUK NAMPAK MACAM PEREMPUAN DALAM PANTANG LEPAS BERANAK.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    55. amys says:

      sy lihat pic time perjumpaan BN semua tak pakai tudung pn…siap dedah2 bahu lg…tp lau mengomen NO 1…hahaha manusia2..klu tegur elok2 kan ka bagus..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    56. cer tgk gambar yg ni masa CT 17thun dengan saya huhu di Sg Congkak

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    57. mrs Z says:

      Nak tegur pasal pkai tudung xper. Pasal perampas laki org, mandul..saye rase itu melampau. Korang cakap macam korang tinggal 1 rumah dgn kak CT plak. Kite xtahu hujung pangkal, ape sebenarnye yang jadi..hanya Allah saje yg tahu luar dan dalaman. Kite ni siapa nak menghukum, nak cakap mcm tu?? Cakap pasal mandul, kena btg hidung sendiri, baru tau>>

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    58. aku says:

      kalo aku ct la.. aku akn ckp mcm nie… temekasih la kepda yg mengata sy.. kerana pahala dirimu m’jd milik ku… huhuhuhu….. mengumpat la lg… yg mangata tu pun terang2 la b’dosa gak….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    59. risya says:

      dah2 la mengutuk org tu….tgk diri sendiri dulu sebelum nk kutuk org….aku tgk semua suke tul nk mengutuk2 nie….yg bertudung pun belum tentu baik ok….aku pun bertudung, aku pun xth aku nie perfect ke x….usaha utk jd yg terbaik..itu semua keje tuhan….biar tuhan jer yg tentukan….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    60. Yana says:

      Itu urusan dato siti lah nak pakai tudung betul2 atau tidak! Yang penting kita jaga hal kita masing2, kita mengata dia tak pakai tudong baik2 tu dia berdosa, tapi apa hal pula org yg mengutuk dato siti? tak dosa ke? cermin diri sendiri dulu oiii….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    61. jul rahman says:

      ct mmg cantik tapi lebih kpd cantik kena make up… cantik jugak bila bertudung, tapi lebih manis dan sempurna jika tudung yg dipakai tu ‘disempurnakan’ dengan sebaik-baiknya…kesian ct kena ‘belasah’

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    62. excensymn says:

      Hi! i’m Re-twit you post: to my @doueghua twitter

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    63. dALAkumari88 says:

      suke sangat…..minta dr mula2 kmunculan dato CT….smpai skrg mmg makin mnawan….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    64. nak cakap jugak says:

      setengah yg bg komen dkt sini lg menampakkan kelemahan agama… tegur boleh, tp beradab… ni sampai mandul, rampas laki org smua… dah mcm xde agama pulak aku baca komen korang…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    65. refelsia says:

      boleh di banggakan dengan pencapaian yang di lalui oleh ct… bukan mudah artis yang berpelajran sedehana sepertinya boleh berjaya dalam bidang seni mahupun perniagaan hasil penat lelah mecari duit sendiri…dan akhirnya menjadi jutawan dan menjadi golongan oranh termashor:-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    66. ryan says:

      kadang2 aku menyampah tgk comment2 org kat beautiful nara nie… kerja nk hina org and menampakkan slah org… sibuk tegur org jauh nie.. ahli kaum kerabat yg duduk serumah, jiran selang 40 rumah ko, korg dh tegur ke dyorg pakai tudung??? ataupun tutup aurat dgn sempurna?? mmg kita kena saling menegur, but ikut la step dye,, setakat caci maki org kat internet mcm nie,, x sure pun lagi apa yg ko buat tue dipuji oleh Allah… so, bg aku.. mmg siti salah sbb x pakai, tp dye ad suami, utk bimbing dye, korg nie yg x kenal pun dye tue siapa, x perlu la nk tmbh dosa byk2 nk hina dye…

      go siti!! dyorg jeles dgn apa yg u have,.. only one in a 23 million kot rakyat malaysia nie ad peluang mcm siti!!

      ignore je ckp smpah2 yg hina kat sini,, x menjejaskn periuk nasik siti pun walau sesen… keep it up sis!!

      semoga satu hri nnti hti kak siti akan terbuka utk menjdi muslimah sejati!! :)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    67. jiro says:

      lah..gambar datuk siti pon boleh jadik isu..weih,dia nak tutop aurat atau tidak,itu pilihan dia.memanglah haram tayang aurat bagai..tapi,,itu antare dia dengan tuhan..kite doakan je la agar dia berubah ke arah yang lebih baik.korang ingat korang kutok dia tak berdose ke weih?dan..tolong la check anak pompuan,adik pompuan dan bini korang kot-kot ade yang berpakaian tapi telanjang,bak kate korang tu lah kan.takot plak kene seret ke neraka pasal tak jage keluarge sendiri.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    68. tiktok12345 says:

      bkn nk backup sp2 .
      tp korang nih nk cite tentang ISLAM kt sini..
      TP BAHASA anda sekalian NAUZUBILLAH ..
      dulu wktu aku sekola, ustazah aku xde pon nk menjatuhkn seseorang o mengaibkn seseorang tentang kburukan seseorang time ngh cite tentang agama n suwo ktrng sekalian umat pki tudung .haishhhh ..knp manusia cm anda n anda hanya nmpk kesalahan org laen tp xnmpk salah sendiri .

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    69. hehehe says:

      pada aku lar mungkin dato k yg tak nak anak dgn ct…biase la kan org tua kawin gan org muda nak enjoy2 jer…tu yg dato k duk bz2kan ct gan bisnes n show…biar ct leka gan semua tu…sedar2 dah tua monopous dah x blh beranak n mati…sape dpt harta tu…lu pkr la sendiri…kalo btl la dia org nak anak…ct tak payah nak dungku dangkar menyanyi n jonget2 lagi…duk umah atau pg la belajar bahasa inggeris mcm sharifah aini buat…dari berpakaian sopan skrg nie abis semua ketat2 mcm sarung nangka…dah la semakin gemuk…nie la “KALO KAYA MENYEBABKAN KEKUFURAN N KALO MISKIN PUN MENYEBABKAN KEKUFURAN” dalami islam supaya mengerti apa yg diperkatakan…wasalam

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    70. nana98 says:

      inilah padahnya bila dunia yg dikejar. sampai mati x puas. dunia kalau dikejar, akhirat makin jauh tp kalo akhirat yg dkejar , dunia akhirat kita dpt.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    71. gugurl says:

      salam bt smua y mengutok siti ya,,jgn marah bla i kte u all lbh terok dr siti ya,,,nak taw sbbnya????ok korang ckap pasal agamakan,,,korang 2 tau x pe hukum kutuk owng siti 2 ciptaan allah,,,korang 2 mulia sngat ker,,,,!!!!!!!!pk pakai otak!!jgn pk pakai lutut!!!!!!!!!!!!!n korang menyntuh soal ank????korang otak pe ya????otak dungu gaknya ya,,,ko ingat kak siti n datk k blh bt anak ker????2 smua rzeki dary allah la!!!!!!!!!!!!!!!!law nak cakap pk dlu ya,,,,korang xgna solat 5waktu tongang tonggek law korang xtaw hukum mengumpat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Doksah nakpuji artislah,doakn dia tinggl perkara mungkar,kan menyanyi tu haram muktamad

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0