Written by serenity | October 29th, 2011

Dato’ Siti Nurhaliza sudah berapa dalam industri selama 16 tahun. Kerjayanya smooth saja, dan sehingga kini dia masih mengekalkan karismanya dan masih memegang takhta penyanyi paling popular dalam negara dan seorang legenda dalam pembikinan. Dari menyanyi, menghibur, mempunyai rangkaian perniagaan kosmetik sendiri kini mempunyai album Inggeris, kemunculan terbaru Siti ialah sebagai juri untuk Maharaja Lawak Mega yang bersiaran di Astro Warna malam semalam. Dalam entri ini kami tampilkan gambar-gambar Dato’ Siti Nurhaliza tahun demi tahun, semenjak dia menang Bintang HMI di RTM pada tahun 1995 sehingga ke tahun 2011.

1995

Lagi 9 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto Arsenal Red Juan.

***

Jangan lepaskan peluang untuk menonton Pertandingan Akhir Evolusi Muzik Sihat “Revolusi Cipta Kreatif” pukul 2.00 petang ini di Pentas Terbuka, Wangsa Walk Mall. Anda berpeluang menyertai cabutan bertuah yang membolehkan anda memenangi sebuah gitar akustik elegan berwarna putih yang bernilai RM 500. Syaratnya ialah menjadi sahabat JKKN WPKL dan petang ini datang ke pentas dengan menyatakan nama profil Facebook anda untuk mendapatkan nombor.

1996
1997
1998
2002
2004
2006
2007
2010
2011

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

124 responses to (GAMBAR)Dato’ Siti Nurhaliza: Perubahan Usia Tahun Demi Tahun

  1. ADINDA says:

    Good Luck, Nampak Lebih Matang…tapi kalau bertundung seperti yang di janji kan cantik..semoga Allah membuka pintu hati Dato CT

    0
    0
    • Ex Fan says:

      kerasnyer hati tok tie nak bertudung sempurna. Itu lah kalau pergi haji…tak mabrur…hanya sekadar melancong.

      moga Allah memberinya hidayah dan cahaya mata. tapi hati kena bersih dan iklas.

      dah le..aku dak tak kuasa ngan minah kerepot ni.

      0
      0
      • izah says:

        mabrur atau tidak bkn kita yg tentukan. hanya Allah yang mengetahui. takkan segala kebaikan yg dibuat nk diceritakan kt org 1 dunia. setahu saya Tok Ti byk buat amal tp dia tak suka kecoh2 sampai semua org tau..

        0
        0
        • alahai69 says:

          sah sah la kalau tak tutup aurat tu berdosa dlm islam. kau kenapa? dah tak tau hukum Islam ke….halal dan haram????

          0
          0
        • Sekadar Renungan says:

          PERAMPAS SUAMI ORANG..MACAM MEMEY JUGAK KAN????

          MUAK!

          0
          0
        • jejariku phuaka says:

          dia, Kris Dayanti, Fida, memek, samer jer. jenis suka merampas kebahagian orang lain. sesuailah muka kau ;MANDUL 7 keterunan lah wahai perempuan kampung!

          0
          0
        • x paham says:

          semua org brani bangkitkan isu tudung sb kita pkai tudung tapi brape kerat je yg brani bangkitkan pasl pemakaian itu harus megikut syarak?? bkn x tutup aurat je yg berdosa.. Atau pun anda sndri yg xtau hukum islam bahawa pkai tudung tapi pkai sanggul tinggi2 n baju still nampak bentuk tubuh halal ke haram..

          0
          0
        • Tudung vs Pesyen says:

          Pakai tudung tapi bertelanjang
          Itulah gaya CT sekarang
          Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
          Yang mana jahil yang mana bangang

          Baju nipis nampak bayang
          Leher gebu saja ditayang
          Lebih baik tak pakai baju senang
          Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

          Baju ketat kain sendat
          Pakai ‘topi’ just sekerat-kerat
          Dari mula memang bukan niat
          Disudut agama pun nampak dah tak berkat

          Topi koboi alasan lapuk yg senang
          Pakai sikit boleh nampak ‘garis’
          Mata orang terbeliak, kita naik bengang
          Bila kena kutuk, cakap peminat pulak yg bangang.

          Baju pendek blaus gantung
          Baju ketat melekat dipunggung
          Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
          Agama tak suruh berbungkus macam pocong

          Mottif???, kepala bertudung, kain terbelah
          Kalau takat rambut orang kurang ghairah
          Lain kalau muka gebu agar ternampak lurah
          Mata mak cik memandang boleh keluar darah

          Kebaya ketat, kain terbelah
          Ikat tudung macam tak sudah
          Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
          Tapi Islam sebenarnya indah ..tok tie poyo oiiiiii

          0
          0
        • X says:

          aku rase dia ni tak terbukak lagi hati nak pakai tudung betul2 sbb macam2 yg die nak capai dalam hidup dia.. mungkin kalau pakai tudung litup terbatas ape yg dia nak buat.. sekarang dah ade album inggeris.. bayangkan kalau pakai tudung litup nyanyi lagu2 macam tu dgn menari segala memang tak sesuai la kan.. aku rase mungkin sbb dia tak puas lagi nak capai kejayaan dalam hidup dia.. dia ni beruntung sebab dah berjaya rampas laki org yg kaya.. kalau dia tak dapat laki kaya susah kot nak ceburi bidang kosmetik dia tu.. ingat senang nak ade business kosmetik dan senang2 jual dekat watson? kalau setakat berlandaskan populariti dia tu tak dapat lah kot.. sini bukan amerika.. artis sana populariti diorang worldwide.. ade jenama sendiri confirm peminat terkejar2 produk diorang.. dato k kan ahli korporat.. kaya raya.. boleh support dalam segala hal.. kalau setakat bahasa inggeris siti yg dah improve sikit2 dan populariti dia tu je ingat senang nak berinteraksi dan dapat kepercayaan org korea yg buat kosmetik dia tu? semua sebab $$$$.. mmg siti dah kaya.. tapi business yg aku rase boleh menelan berjuta ringgit tu ingat simpanan siti cukup untuk back up ape2 kemungkinan yg jadi? so dia ni dalam bidang business bukan bermula dari bawah.. tapi bermula dari dato k.. ini hanya pendapat aku saje.. ape2 pun aku rase siti tak puas lagi nak capai kejayaan dalam hidup dia.. dia macam nak buktikan sesuatu.. kita doakan je lah supaya dia berjaya dan terbuka hati untuk bertudung sepenuhnya..

          0
          0
        • bujang says:

          Perintah dari Allah kita ingkar….x ikut, macam mana nak buat amal,
          Jangan main2….amalan kita x akan diterima.
          Allah x pandang amal kebajikan jika perintahnya x diikuti.
          Sabda Rasulullah S.A.W. didalam Hadis :
          ( Allah tidak akan menerima solat seseorang perempuan sehingga iaitu menutup ziinahnya dan Allah tidak menerima dari seorang perempuan yang cukup umur sehingga ia bertudung kepala ).

          Riwayat At-Thabrani.

          0
          0
        • AkaK Pendam Akhirnya Meletup says:

          Sebagai hambaNya, sudilah kiranya akak memberikan buah pendapat tentang konsep MABRUR itu ketika mengerjakan fardhu haji.

          Kebetulan pulak akak sendiri dah pergi. Alhamdullilah. Memang konsep in kadang-kadang jadi kekeliruan bagi kita sendiri yg beragam Islam dan hamba-hambanya yg pergi ke rumah Allah ni.

          Akak memang tak suka jadi penceramah bebas, tapi apa yg dikatakan dengan ‘mabrur’ ni adalah amalan naik haji yang bersih dan bebas tak tercemar dari ‘noda’. Noda disini adalah seperti pergi ke Mekah dengan sumber2 yg mengandungi unsur2 atau cipisan2 seperti rasuah, riba atau sumber2 haram dan makruh yg ditegah disegi agama.

          Keiklasan hati, keimanan diri harus dipratikkan bukan kerna hendak menunjuk-nunjuk kepada mereka diluar sana yg anda mampu mengerjakan haji, niat tersembunyi dan sebagainya.

          Untuk mendapatkan haji yg mabrur kita digesa memupuk semangat bersih hati, nurani dan jasmani terhindar dari segala apa jua perkara yg tegah agama dan AlQuran dan kita digesa supaya menanam mindset ini sejak dari kita belasan tahun ketika masuk ‘baligh’ seawal-awalknya. Amalan solehah kita hendaklah bermula dari usia muda, dibentuk, disemai, dijaga, dipelihara sehinnga kita berdiri dihadapan kaabah. Itu lah yg seelok-eloknya. Lebih elok bagi mereka yg menpunyai zuriat atau anak2 yg sedang meningkat dewasa. Melentur buluh dari rembung kan?
          Dipendekakan komen akak secara ringkas agar semua orang paham, amalan solehah kita sebagai hambaNya mesti bermula seawal-awal yg boleh; bukan setahun ataun 2-3 tahun sebelum mengerjakan haji.

          Kesimpulanannya disini, tak perlu lah kita mempertikai Siti dapat haji mabrur ke tak. Hukum allah tetap hukum. Menutup aurat itu WAJIB tatkala bila aja kita datang haid @ period (untuk kaum Hawa). Bukan nak menyokong ex-fan Siti diatas, tapi itulah realitinya mabrur dan hukum Islam.

          Dan..kalau amalan solehah kita terbentuk dari muda-mudi, insyaallah sampai ke depan Kaabah maka amalan solehah itu wajid diteruskan sehingga selamat kita sampai di tanahair dan kesenambungannya harus! Bukan sekadar di tanah suci sahaja untuk betul-betul raih haji yg ‘mabrur’!

          Sekian…wassalam.

          0
          0
        • Perempuan desperate says:

          pantang nenek moyang aku bila perempuan rampas suami orang. macam keparat jer pompuan macam Siti ni.

          tengok muka dan Kris Dayanti dia rasa amacam nak ludah jer!

          malu alim taik kucing..

          0
          0
      • Dah Lama Kena Boikot Ngan Aku Perempuan Ni says:

        sokong2. org pergi haji makin nampak anggun. muka dia ni plak makin lama macam maid Pilipina dah.

        0
        0
        • Roonie says:

          makin lama makin menyampah betul ngan CT ni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0
          0
        • bujang says:

          Hai Roonie…….aku pulak semakin suka ngan ko….
          kadang2 ko punya pendapat sekepala ngan aku…..

          0
          0
        • zafrul says:

          aku baca semua komen kat sini.. bole di katakan semua org tak suka siti.. tapi aku pelik..

          kalau la kata dia tercalon dlm apa aja anugerah yg memerlukan undian .. pasti dia menang..

          sapa yg undi?

          0
          0
        • bujang says:

          Tak sesuailah jika org. dah mengerjakan Haji dikatakan semakin anggun……..
          sesuai jika dikatakan muka kelihatan bersih berseri…ada.cahaya keimanan.

          0
          0
      • wat eva says:

        to ex fan.. anda sedap2 je ckp org hati keras.. saya rase ht anda 2 busuk sbb mulut anda mcm longkang.. ape yg keluar dari lulut lahir dari hati.. Moga Allah juga memberi hidayah kepada anda..

        0
        0
      • zazmi says:

        xder plak kat sini gambo kerul fahmi n dahlia teck bparty kat wenner. siap ada black label lagik. nara kaver org kampong ke?????

        0
        0
      • mulut capoi says:

        Haji rukun kelima…..perlengkapkan dulu yang pertama, kedua, ketiga, keempat , sekarang ni kebanyakkannya mengerjakan Haji dia org. lompat terus no. 5.
        Mampu katanya, mampu ni bukan dikira dari segi material tapi persoalannya x layak jika ibadat kita masih celup-celap walau pun punya wang banyak.

        0
        0
      • Ahlli PKR says:

        namer baru Tok Tie…————————-> Tok Ndul dul dul

        0
        0
      • mary says:

        jahat ny muloootttt lau :)

        0
        0
    • bosan says:

      balik2 isu tudung, blk2 isu tudung.. da basi la weiii!!!

      0
      0
      • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

        Tak Basi, sebab Agama Islam tak basi, tak pernah basi dan TAK AKAN BASI…!!

        0
        0
        • Please lah says:

          please la, dari korg suh die pakai tudung, apesal tak suh die benti nyanyi je. kalau die pakai purdah sekalipun tp still nyanyi, dosa gak.

          so, bia lah die nk pki tudung cmne, kite tnggu je la die benti nyanyi. time tu korg nak suh die pki ape, bgtau je.

          0
          0
      • mulut capoi says:

        kamu yg. basi sebab cepat bosan…….haprak malaun ni………………….sioh …..sioh…….

        0
        0
      • benci !! says:

        isu tudung lah yg perlu dibangkitkan… sebab ramai dah artis pakai tudung cam siti tu .. cer tengok fida tu .. dulu org tak tego haa skarang dah pkai skarf jek ! siap nampak rambut lagi tu .. APA NAK JAWAB ??

        0
        0
    • Jemah Ronggeng says:

      To be honest,
      aku langsung x suka dia ni..dari segi pemakaian tudung yg dah ke laut,semenjak jadik kaya lain mcm je n etc la

      tapi harus diakui die ni lagenda negara..
      xde sape boleh lawan die ni..

      reason die jadik top satu je,sebab die je yang mampu nyanyi lagu pelbagai irama..

      0
      0
    • hahaha says:

      xsuka aku pompuan nie..

      0
      0
    • zazmi says:

      xde plak gmbo KFCM n dalia teck masa party kt wenner. siap ada arak lagik. nara kaver org kampong ke?????

      0
      0
    • Tiya Nea says:

      Dato’ CT paling cantik masa tahun 2006. =D

      0
      0
    • bujang says:

      Mungkin ct akan berubah nanti……
      Kasihan dia….org. selepas kawin bertambah elok lagi kerana bersuami, ada yg. bimbing….
      Tak tau nk. kata apa dah……..
      Tapi aku tetap minat lagu2 dia….
      eg. Jerat Percintaan…..ct dah terjerat dgn. hinaan dan cacian….

      0
      0
    • Only CT (In The World) says:

      Sebagai peminat fanatik Dato’ CT melihat gambar perubahan tahun demi tahun nya membawa seribu kenangan kembali….sebagai peminat tentulah sakit hati mendengar komen2 negatif terhadap Dato’ CT….tetapi apakan daya….sukar untuk ,memuaskan hati sume pihak…tentang tudung, perosak rumah tangga….itu adalah urusan Dato CT bersama penciptanya, Allah SWT…siapalah kita untuk menghukumnya…..

      0
      0
    • sasass ;) says:

      isu bertudung ni mana boleh kita cakap, belum sampai seru. isunya wajib. tak kira kita suka atau tidak, panas atau tidak, selesa atau tidak, menutup aurat itu wajib. jadi tak boleh timbul apa2pun alasan untuk tidak menutup aurat. mengenai haji mabrur pula, siapa kita untuk menilai mabrur atau tidak haji seseorang? hanya Allah yang tahu segala2nya.

      0
      0
  2. atiqahkj says:

    nampak betul perbezaan ct sebelum kahwin dan selepas khwin.

    0
    0
  3. Moleknyer says:

    Dato CT nampak cantik dlm pic 2007 :)

    0
    0
  4. casper says:

    x banyak perubahan..cuma muka dato ct semakin matang…..

    0
    0
  5. cheq izzan says:

    2004…dh mcm org jepun daa….cute

    0
    0
  6. apa-apa aje says:

    cantikkkkk!!! sweet lg if bertudung……….. (”,)

    0
    0
  7. sidaracaintikmanis says:

    ketepikan soal fesyen tudungnya itu…insyallah…tk lama lgi dato ct pasti akan bertudung litup sbb skrg ni..tudung beliau pakai makin menutup lgi sebahagian rambut beliau…saya mmg minat sgt dgn dato ct ni…bakatny tk blh disangkal…dtglah penyanyi bakat baru sekalipun tpi stkat ari nie dia yg terbaik…..good luck dato…terus mewarnai industri seni kita…..

    0
    0
  8. sayacute says:

    tahun 2006 yg paling cantik :)))) luv uuuuuu tok ti

    0
    0
  9. sayacute says:

    tahun 2006 paling sweeeeeeettttt!!!!

    0
    0
  10. mrs zorro says:

    suke pic tahun 2004 dato ct..:)

    0
    0
  11. comot says:

    masih terserlah……..
    ooooo…….
    ayu wajahmu……… ;)

    0
    0
  12. honey says:

    insyAllah semoga diberikan hidayah untuk bertudung litup…

    0
    0
  13. jebon says:

    hahahaha.dato Ct aku xsuka kawin dgn Dato’ K…benci2…weeeakkk….turs xlawa gambar2 tu smua

    0
    0
    • erm says:

      bolehka disangkal takdir tuhan.. ermmm…

      0
      0
      • kerimping says:

        bukankah telah diberitahu kita boleh mengubah sesuatu takdir itu..kalau silap i’m sorry..just my 2 cent..

        :)

        0
        0
        • CIK WAH says:

          tak habis2 korang duk marah CT ni kawen dgn Dato K tu..seingat aku la,..dia kawen dgn Dato K time Dato K dah bercerai dgn ex-bini dia…aku tak tau cite yg detail pasal hubungan diaorang ni sebelum diorang kawen..tp yg aku tau,…kalo dah bercerai tu, dah bukan jadi laki org..takde makna nk gelar si CT ni perampas laki org . Tambahan pulak, aku takde pulak terbaca kat mane2 paper yang ex bini Dato K pegi mengamuk2 kat CT dgn Dato K pun time diorang kawen dulu. yg aku ingat, ex bini Dato K doakan mereka bahagia jer…agipun, ex bini dato K pun dah kawin lain pun skrg. Dua2 ni dah bahagia dengan kehidupan masing2…tak ke ke kita ni yang nampak macam lebih sudu dari kuah kalo duk komen org tu perampas laki org la,..itu la ini laa….masing2 punya jalan kehidupan.ada elok, ade tak elok,…so kita doakanlah semua nya baik2 belaka mcm kita nk org lain doakan kita yg baik2 jugak la kannn? aku komen ni,..hrp tak sensitif sgt komen aku ni,..silap salah harap maafkan laaa..heehehe

          0
          0
  14. Bawang Bakong says:

    minat dia smpi skrang..satu2 nya penyanyi plg aku minat hehe..suaranya tiada tandingan..sentiasa low profile.

    0
    0
  15. saya ok jer! says:

    okay goodluck dato’ CT suka dengan dato’ CT.muka still mainten. :) xoxo

    0
    0
  16. yunxialau says:

    1996 ! anuar zain kat belakang tu !

    *p/s: http://www.youtube.com/watch?v=8OpEKyP0YVg&feature=related

    0
    0
  17. fasha tersandar says:

    aku x suka dia ni….tapi aku akui suaranye sesape pun x leh lawan

    0
    0
  18. ct norjiwa says:

    dato ct ni pengganti saloma…tp untk mencari pengganti dato ct..aku rasa xde pengganti lg…..

    suka atau tidak dato ct ni memang akn jd lagenda satu ari nanti..cayalah….

    DULU KINI DAN SELAMANYA..dia tetap siti nurhaliza…

    0
    0
  19. ziera joe says:

    muke dct ta0n 2004 tu cm intan ladyana..c0mel..!! like! like!!

    0
    0
  20. ziera joe says:

    muke dct time 2004 cm muke intan ladyana..c0mey!! like..sangat!!!!

    0
    0
  21. Kacang Soya says:

    perubahan paling ketara ko dah GEMOK la CT. dah tak terbuat nak maintain body tu. muka pon nampak lebih berumur dr usia sebenar ko.

    0
    0
  22. ed shokolath says:

    suka ct !! love ct !!! go ct !!!

    0
    0
  23. ed shokolath says:

    sayang CT ketat ketat :)

    0
    0
  24. rock says:

    tahun 1998 baju merah tu dah mcm erra fazira kening dia…
    time tu nama erra fazira tgh hot……..

    0
    0
  25. ayam says:

    aku musykil. kdg2 nmpk daGU siti ni berlekuk. kdg2 x

    0
    0
  26. siti phg says:

    gmbr yg 2002 pkai baju pink 2 saya ader bersamanyer ketika raya puasa……..best dpt pluk n cium pipi dia, smpai penuh kesan lipstick kat pp dia….makcik2 ganas, n lelaki siap bertumbuk lg nk amik gmbo….hahaha

    0
    0
  27. mickeykawaii says:

    suka tengok Siti masa sebelum kawin nampak innocent je and comel je…

    tak berkenan tengok imej lepas dah kawin..

    0
    0
  28. sayangselasih says:

    Dulu muncul Dayang Nurfaizah…semua org ngat Dato CT akan jatuh msa itu..tpi tgk Dayang masih ditpt yg sama, Masa Misha dan Siti Sarah muncul..pun org ckp mcm2 kat Dato CT…semua dok fokus pada mereka berdua….tpi tgk mana pergi mereka berdua skrg ni…samalah jgk masa Jacyln Victor muncul..tpi skrg ni…dia ttp no. 1…tk masuk APB pun dia still popular bukan kat M’sia jer….Indonesia, Brunei dan Singapura….go Dato CT….

    0
    0
  29. tijah.. says:

    aku rasa dari korang kutuk2 dia tak bertudung lebih baik korang doakan dia siang dan mlm agar dia bertudung…dpt jg pahala….

    0
    0
  30. lis says:

    masa belum kawin keluarga jaga nampak sopan….(atau kontrol sopan), lepas kawin suami jaga nampak very the….

    0
    0
  31. bajetbagos says:

    drpd korang kesahkan pasal tdung die baek korang jaga amalan sndiri, dh cukup ke?

    0
    0
  32. CikBai says:

    unforget momment bile aku jumpe die kat kedai makan cabok je kat Kuantan dulu.waktu tu kami tengah makan dan Kak Siti dulu yang hulurkan tangan dia kat mak aku.. sangat sangat kagum dgn sikap kak ct yang merendah diri.tak hairanlah dia sangat dikagumi.artis sekarang ni jgn harap lah..tunggu peminat nak salam,barulah nak salam..kalau tak,pandang pon tak mau…

    0
    0
  33. Purdah says:

    Peh kampung gila gambar 2002!

    0
    0
  34. hazamon says:

    siti paling cun tahun 2004..baju kaler hijau kuning..fan kedah…haha…nice..cun gilerr…

    0
    0
  35. tiny says:

    HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!! MANUSIA-MANUSIA KAT CNIE SEMUANYER CEMBURUKAN KEJAYAAN ORANG LAIN. TU PASAL LA NAK MENGUTUK JE KEJA KAN…APA KATA KORANG PUBLISH DIRI KORANG SENDIRI NANTI BIAR ORANG LAIN LAK YANG KOMEN.. MACAM LA BAGUS SANGAT NAK MENGUTUK DIRI TU NAK MENGUTUK ORANG LAIN. HUH HAMPEH JER…ORANG MELAYU SUSAH NAK TENGOK ORANG MELAYU SENDIRI BERJAYA!!!!!!!!!!

    0
    0
    • tiny punya kawan says:

      kemende la kau tiny oii… dorg tegor pasal Islam, pasal tudung. benda wajib, xtegur berdosa, bala turun bukan kat siti ja, kat semua org. takde nyer dorg jeles pasal kerjaya dia. semua kagum bab kerjaya siti, tp yg xkagumnya bab pembawakan/perwatakan siti, tu jer. Bab agama ni jangan lah dipandang rendah, masyaAllah~

      0
      0
  36. dot says:

    komen korang nie da menunjukkan sape diri korang..so dont judge people if u dont know them very well..=)

    0
    0
  37. anonymous says:

    maybe salah dia pakai macam itu. Fine. Then, for those yang keep bad mouthing dia, mengutuk and jatuh hukum kat dia sesuka hati tu macam mana pulak ? Semudah itu cakap haji orang tak mabrur. Astaghfirullah. boleh pulak kita tau haji orang mabrur tak mabrur. Silap hari bulan, sembahyang tonggang tonggek yg kta buat pun belum tentu diterima Tuhan. Itu dah sama jugak memfitnah namanya. Dosa dia dah tentu dosa dia, pahala kau pegi bagi kat dia.

    Sumpah aku meluat dengan korang-korang ini.

    0
    0
    • Awang says:

      Aku setuju dgn anon. Depa yang dok ceramah kat dia suruh pakai tudung, siap maki2 lagi tu dapat pahala lah ye? Apsal banyak2 amal yang dia buat, satu pun korang tak sebut? You know what, doa dpd anak2 yatim dan pengguna masjid yang dia sedekahkan tu jauh berganda daripada maki hamun dan cacian yang korang lemparkan. Daripada dok mengutuk dalam page nie kan, aku suggest baek korang isi borang Baitulmal potong zakat pendapatan bulan2, kot la korang sibuk2 jaga amal ibadat orang lain sampai zakat pendapatan yg wajib pun korang lupa lak nak remit yek? Walaupun tak sebanyak boleh mendirikan masjid, at least la boleh “bersihkan” rezeki yang korang terima bulan2 – takut nanti mulut korang tetap bau longkang coz hasil pendapatan korang tu lupa nak serahkan balik kpd yang hak.

      Ya, aku pun sumpah meluat kepada orang yang kononnya baek tapi hati dan mulut busuk mcm bangkai terbiar seminggu tepi jalan.

      0
      0
  38. Moshi moshi says:

    Ada aku kesah?Allah!!!!asyek crita dia aje!naik bosan aku dgn crita pompan ni. Dah takda crita dia,gambar dia pulak di keluarkan.boring seh!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  39. Hackers_1978 says:

    Ramai betol yg nak meperjuangkan isu agama dlm ni….tapi ingat mestilah bersertakan fakta dan hujah yg kukuh…kelak ia akan membuka pekung didada…Wallahualam…

    0
    0
  40. hamba allah says:

    bukan ct sorang jea yg x pakai tudung…ade ramai lg yg x bertudung…..artis veteran contohnya berlambak yg x menutup aurat…..biar jea lah…itu urusan dia dgn YANG MAHA ESA….

    0
    0
    • hamba Allah jugak says:

      yelah hamba Allah, tegur at least nnt kat akhirat xdisoal Allah. kalau tak tegur, jawab la kat akhirat nanti. :(

      0
      0
  41. ehem says:

    no komen…tepuk dada, tny iman…huhu

    0
    0
  42. wanputra says:

    she’s still the best and zero controversy until now. congrats for dato ct. heheeh

    #jom terjah blog tengok tudung, harga murah, cantik, berkualiti. :)

    0
    0
    • pizza says:

      Zero controversy? Yang dia gatal bercinta ngan laki org tu bukan kontroversi ker? Havoc oooo masa tu.

      0
      0
  43. puii says:

    msa baju hijau kuning tu ct nmpk mcm minah rempit.

    0
    0
  44. juicy says:

    semoga dia mendapat oetunjuk dari-NYA…aminnn…

    0
    0
  45. dayahdayah says:

    tak berubah sangat muka siti.

    0
    0
  46. diya says:

    kadang-kadang I rasa kelakar bila orang hina Siti ni orang kampung and stuff. Apa korang tu urban sangat ke nak hina Siti orang kampung, desa pelbagai? Atleast, she has millions in her account, lotsa designers handbags, high-end cars, and some other stuff, yang I pasti orang yang uber-urban macam korang tak berapa mampu nak beli. And oh, pasal tudung Siti ni, I memang bangkang habis-habisan. Tapi I doakan supaya hati Siti akan terbukak untuk pakai tudung litup. But, I ada perasan, sesetengah orang yang kutuk cara pemakaian tudung Siti pun tak pakai tudung dengan sempurna. How?

    0
    0
    • adohai says:

      ,,,,,tapi tetap..tak leh mengandung @ mandul kera kan ????

      0
      0
    • fairuszk says:

      semua duit dan branded stuff tu tak boleh bawak masuk kubur pun . awak yang menyebelahi dia pun boleh dapat dosa yang sama macam yang dia dapat . tak takut Allah ke ?

      0
      0
      • kawan Cik Diya says:

        “janganlah melihat pada org yang berkata, tetapi lihatlah pada apa yg diperkatakannya.” insyaAllah, sama2 kita belajar lagi ye Cik Diya? *this is my answer for ur question. :)

        0
        0
  47. Sarim says:

    Laki dia taklah sekaya mana.. Tulah pasal dia msh tetap bekerja kuat demi kelangsungan hidupnya! Bukan mcm keluarga suami nia ramadhani mmg terkenal dg multy syarikatnya, skrg dia pun jd suri rumah sbb dh tersedia semua, Datuk k? Rumah dan kereta saja besar..!

    0
    0
  48. penaGlow says:

    Cantiknya CT nie…betapa indahnyer kurniaan Allah s.w.t….Hope lps ni Ct dpt bertudung dgn lebih baik lg..All the best for u CT..

    0
    0
  49. fairuszk says:

    sayangnya , banyak duit keluar buat amal dkt orang tapi semuanya sia-sia sebab tak pakai tudung dan menyanyi . membazir pulak lahai . mudah -mudahan Allah tunjukkan jalan lurus kepada dia , amin .

    0
    0
  50. dewi says:

    Ada lagi yg lebih teruk drp siti. Tu Salamiah Hassan, rambut blonde, pakai dress pendek lagi. Rohana jalil, dgn botox satu bdn, pakai ketat2 posing tunjuk tetek. dorang tu lebih teruk drp siti. takde sape plak nk kecoh ey? pelik pulak.

    0
    0
  51. fiefy firas myaa says:

    kenapala tok tieee ni belum mengandung lg yer? datuk k ada anak pula….

    0
    0
    • pizza says:

      Huh, DK baka bagus, siap 4 org waris kuat wa ckp lu. Tu yg x nampak desperate sgt mcm wifey terchenta.

      0
      0
  52. bujang says:

    Dok jaga kecantikan luaran aje…..kebun x ada baja….Datuk k mungkin dah gersang.
    Sayang tembam2 macam tu….

    0
    0
  53. ntah apa apa says:

    byk yg komen pasal tudung kat sini… harap2 tukang bagi komen pakai tudung la yer(kalau pompuan)…. tapi bagi komen macam x tau hal islam….. banyak yg memaki hamunx tentu pasal….macam mana tu…..???

    0
    0
  54. mulut capoi says:

    CT KELEBIHAN DIA SUARA SEDAP TAPI MUKA X LAWA, KALAU X DIMAKE-UP TERUK NAMPAK MACAM PEREMPUAN DALAM PANTANG LEPAS BERANAK.

    0
    0
  55. amys says:

    sy lihat pic time perjumpaan BN semua tak pakai tudung pn…siap dedah2 bahu lg…tp lau mengomen NO 1…hahaha manusia2..klu tegur elok2 kan ka bagus..

    0
    0
  56. cer tgk gambar yg ni masa CT 17thun dengan saya huhu di Sg Congkak

    0
    0
  57. mrs Z says:

    Nak tegur pasal pkai tudung xper. Pasal perampas laki org, mandul..saye rase itu melampau. Korang cakap macam korang tinggal 1 rumah dgn kak CT plak. Kite xtahu hujung pangkal, ape sebenarnye yang jadi..hanya Allah saje yg tahu luar dan dalaman. Kite ni siapa nak menghukum, nak cakap mcm tu?? Cakap pasal mandul, kena btg hidung sendiri, baru tau>>

    0
    0
  58. aku says:

    kalo aku ct la.. aku akn ckp mcm nie… temekasih la kepda yg mengata sy.. kerana pahala dirimu m’jd milik ku… huhuhuhu….. mengumpat la lg… yg mangata tu pun terang2 la b’dosa gak….

    0
    0
  59. risya says:

    dah2 la mengutuk org tu….tgk diri sendiri dulu sebelum nk kutuk org….aku tgk semua suke tul nk mengutuk2 nie….yg bertudung pun belum tentu baik ok….aku pun bertudung, aku pun xth aku nie perfect ke x….usaha utk jd yg terbaik..itu semua keje tuhan….biar tuhan jer yg tentukan….

    0
    0
  60. Yana says:

    Itu urusan dato siti lah nak pakai tudung betul2 atau tidak! Yang penting kita jaga hal kita masing2, kita mengata dia tak pakai tudong baik2 tu dia berdosa, tapi apa hal pula org yg mengutuk dato siti? tak dosa ke? cermin diri sendiri dulu oiii….

    0
    0
  61. jul rahman says:

    ct mmg cantik tapi lebih kpd cantik kena make up… cantik jugak bila bertudung, tapi lebih manis dan sempurna jika tudung yg dipakai tu ‘disempurnakan’ dengan sebaik-baiknya…kesian ct kena ‘belasah’

    0
    0
  62. excensymn says:

    Hi! i’m Re-twit you post: to my @doueghua twitter

    0
    0
  63. dALAkumari88 says:

    suke sangat…..minta dr mula2 kmunculan dato CT….smpai skrg mmg makin mnawan….

    0
    0
  64. nak cakap jugak says:

    setengah yg bg komen dkt sini lg menampakkan kelemahan agama… tegur boleh, tp beradab… ni sampai mandul, rampas laki org smua… dah mcm xde agama pulak aku baca komen korang…

    0
    0
  65. refelsia says:

    boleh di banggakan dengan pencapaian yang di lalui oleh ct… bukan mudah artis yang berpelajran sedehana sepertinya boleh berjaya dalam bidang seni mahupun perniagaan hasil penat lelah mecari duit sendiri…dan akhirnya menjadi jutawan dan menjadi golongan oranh termashor:-)

    0
    0
  66. ryan says:

    kadang2 aku menyampah tgk comment2 org kat beautiful nara nie… kerja nk hina org and menampakkan slah org… sibuk tegur org jauh nie.. ahli kaum kerabat yg duduk serumah, jiran selang 40 rumah ko, korg dh tegur ke dyorg pakai tudung??? ataupun tutup aurat dgn sempurna?? mmg kita kena saling menegur, but ikut la step dye,, setakat caci maki org kat internet mcm nie,, x sure pun lagi apa yg ko buat tue dipuji oleh Allah… so, bg aku.. mmg siti salah sbb x pakai, tp dye ad suami, utk bimbing dye, korg nie yg x kenal pun dye tue siapa, x perlu la nk tmbh dosa byk2 nk hina dye…

    go siti!! dyorg jeles dgn apa yg u have,.. only one in a 23 million kot rakyat malaysia nie ad peluang mcm siti!!

    ignore je ckp smpah2 yg hina kat sini,, x menjejaskn periuk nasik siti pun walau sesen… keep it up sis!!

    semoga satu hri nnti hti kak siti akan terbuka utk menjdi muslimah sejati!! :)

    0
    0
  67. jiro says:

    lah..gambar datuk siti pon boleh jadik isu..weih,dia nak tutop aurat atau tidak,itu pilihan dia.memanglah haram tayang aurat bagai..tapi,,itu antare dia dengan tuhan..kite doakan je la agar dia berubah ke arah yang lebih baik.korang ingat korang kutok dia tak berdose ke weih?dan..tolong la check anak pompuan,adik pompuan dan bini korang kot-kot ade yang berpakaian tapi telanjang,bak kate korang tu lah kan.takot plak kene seret ke neraka pasal tak jage keluarge sendiri.

    0
    0
  68. tiktok12345 says:

    bkn nk backup sp2 .
    tp korang nih nk cite tentang ISLAM kt sini..
    TP BAHASA anda sekalian NAUZUBILLAH ..
    dulu wktu aku sekola, ustazah aku xde pon nk menjatuhkn seseorang o mengaibkn seseorang tentang kburukan seseorang time ngh cite tentang agama n suwo ktrng sekalian umat pki tudung .haishhhh ..knp manusia cm anda n anda hanya nmpk kesalahan org laen tp xnmpk salah sendiri .

    0
    0
  69. hehehe says:

    pada aku lar mungkin dato k yg tak nak anak dgn ct…biase la kan org tua kawin gan org muda nak enjoy2 jer…tu yg dato k duk bz2kan ct gan bisnes n show…biar ct leka gan semua tu…sedar2 dah tua monopous dah x blh beranak n mati…sape dpt harta tu…lu pkr la sendiri…kalo btl la dia org nak anak…ct tak payah nak dungku dangkar menyanyi n jonget2 lagi…duk umah atau pg la belajar bahasa inggeris mcm sharifah aini buat…dari berpakaian sopan skrg nie abis semua ketat2 mcm sarung nangka…dah la semakin gemuk…nie la “KALO KAYA MENYEBABKAN KEKUFURAN N KALO MISKIN PUN MENYEBABKAN KEKUFURAN” dalami islam supaya mengerti apa yg diperkatakan…wasalam

    0
    0
  70. nana98 says:

    inilah padahnya bila dunia yg dikejar. sampai mati x puas. dunia kalau dikejar, akhirat makin jauh tp kalo akhirat yg dkejar , dunia akhirat kita dpt.

    0
    0
  71. gugurl says:

    salam bt smua y mengutok siti ya,,jgn marah bla i kte u all lbh terok dr siti ya,,,nak taw sbbnya????ok korang ckap pasal agamakan,,,korang 2 tau x pe hukum kutuk owng siti 2 ciptaan allah,,,korang 2 mulia sngat ker,,,,!!!!!!!!pk pakai otak!!jgn pk pakai lutut!!!!!!!!!!!!!n korang menyntuh soal ank????korang otak pe ya????otak dungu gaknya ya,,,ko ingat kak siti n datk k blh bt anak ker????2 smua rzeki dary allah la!!!!!!!!!!!!!!!!law nak cakap pk dlu ya,,,,korang xgna solat 5waktu tongang tonggek law korang xtaw hukum mengumpat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0