Written by AbangNara | December 29th, 2009

siti nurhaliza disaman

Biar betik ??? Dengar ceritanya dah panas di Indonesia yang penyanyi tersohor Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza bakal disaman atas tuduhan menciplak lagu dari Indonesia. Lagu yang katanya diciplak itu bertajuk Wanita dan telah dinyanyikan oleh Dato’ Siti sekitar tahun 2007. Mengikut sumber, pencipta asal lagu ini ialah Ervil Revylda (gambar kat atas), seorang warganegara Indonesia dari Jakarta Selatan.

Khabarnya lagi dah dekat 2 tahun si Ervil Revylda nie cuba nak setelkan hal nie secara baik dengan Dato’ Siti tapi Dato’ Siti buat derk jer. Disebabkan dah tak boleh nak tahan lagi setelah menunggu hampir 2 tahun, Ervil Revylda kini dah bersiap sedia untuk turun naik mahkamah dan menyaman Dato’ Siti Nurhaliza.

Hmmmmm. Sukar nak cakap sapa yang betul dalam hal nie sebab takkanlah tunggu sampai 2 tahun baru nak bukak balik kes saman nie? Nampaknya macam biasa kena tunggu Dato’ Siti bagi penjelasan tentang hal nie. Kami rasa sudah tentu Dato’ Siti sudah bersedia untuk menjawap tohmahan durjana nie.

P.S: Dah dengar lagu baru Dato’ Siti berduet dengan Kris Dayanti? Tajuk dia kalau tak silap “AMARAH”. Kami dah dengar dan kami rasa agak tak best lagu tue. Korang plak?

300 responses to Dato’ Siti Nurhaliza Bakal Disaman Kerana Ciplak Lagu Indonesia?

  1. rosh says:

    kita tunggu jer kenyataan dr DSN psl smua nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      ermmm..klu buat derk tu..ader reason ar tu!..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akukate says:

        right sesebuah lagu dipegang oleh publishing company. lagu tu pun bukan DCT claim dia yg buat. so napa plak nama DCT yang di highlight kan ? patotnya pencipta lagu tu la.. sbb tu DCT diam je sbb dia xde kene mengena.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lipanbara says:

      Mungkin ada benarnya juga dakwaan neng tu tapi tak boleh nak salahkan siti, dia hanya tau nyanyi je. Tengok je le cara dia pilih laki. Dah jodoh apa nak buat ye tak? Kita kat luar ni meraung sekuat mana pun kalau dah ketentuan Tuhan terima aje lah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. [email protected] says:

    umah baru ker

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. pEnArI pOcO2 says:

    xper…tok k byk duit…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jue says:

      dato k ke yg byk duit tu..dia pun duk menumpang duit si siti..tu lah siti..ada yg muda..hat tua tu jugak yg dia nak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lipanbara says:

        Betoi…betoi…betoi… ha ah ada yang muda entah ngapa plaklah terhegeh dengan yang tua. Mesti ada udang sebalik maggi.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. stormz says:

    xbest pn lagu amarah ctkd tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      mmg…. ntah ape2 ntah..
      suara KD pun cam tanak nyanyi jer,,,

      lagu org tak tau rentak.. kalam kabut..
      semenjak tok T wat lagu sndiri nie, ntah ape2 ntah lagu die smue..
      cam bagusssss,,,,, jer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rumput says:

        aku p0n rasa tak sedap langsung lagu DSN tuh..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          lagu yg dia cipta utk dato k masa wedding lagi belia… dia boleh nyanyi je tak boleh cipta tah ape2 liriknye

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akukate says:

          erm…. lagu amarah tu bukannya DCT yg buat. sama ade aubrey suwito @ audi mok… so dua2 ni th terbukti pun dorg nya kepakaran dalam buat lagu… kenapa tetibe DCT plak yg diperslahkan ? dengki ke ? tepuk dada, pikir sendiri k…. NI la org Malaysia,, kalau pencipta buat lagi lain rentak sikit cakap mcam2.. tapi kalau lgu barat buatla mcm mana pun, xplak ckp pape… ish2.. cm na la bangsa n negara sendiri nk maju…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ferawer43 says:

        sedap je aku dgr..biasala tu,lagu baru lagi,nnt lama2 sedap r..
        nak lagu sedap buat sendirila..huhu
        p/s:sejak bila siti buat lagu ni,tulis lirik dalam album tu adala,budus!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. mayrien says:

    tak dgr lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. BumbleBee says:

    tul ke ni? ke sengajer nk carik issue utk naikkan lg kemarahan antara 2 negara serumpun ni??

    tulaa Tok T…asyik nk nyanyi lgu org endon jer… kan dh payah..(kalo tul laa)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. blackberry00 says:

    indon ni mcm2 nk carik pasal tollah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. wAwa says:

    ho3… saper2 jela… asalkan yg buat lagu tu manusia bukan antu… hik3~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Qaseh says:

    ala….xper kita tunggu dulu statement dari Ct…..
    kami ttp sokong CT..muahhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. pEnArI pOcO2 says:

    aku endon2 nih bkn aku pcaya sgt…
    org gaji aku tuh, 3 org anak, xleh harap tul…
    duduk termenung jerk bl wat keje…
    last2 suh balik kpg jerk laaarr…
    menyusahkan…

    mslhnyer mak aku tuh suke tgk channel endon…
    aduuusss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      mesti crita intan, puteri yang terbuang, hikmah, pesantren ntah apa2 lah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pEnArI pOcO2 says:

        yerk…whatever lar…
        yg penting dari channel 121 aruna…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        aku paling tak lalu bler cter SEKAR… dahlaa kt astro back to back kalo weekend tu dr pagi smpi malam.dah sekar..sekar lagi dan lagi dan lagi….ya rabbi… dhlaa berbayar. rasa nk tampar je org yg susun atur program…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          betul tu Bee….aku naik muak ngan astro ni….kalau ada station berbayar lain memang aku kensel terus astro ni… aku baling balik piring terbang tu kat dia org …kalau citer friends dan nanny tu dah berapa kali khatam…..hari ni dia tunjuk last episod esok dia tunjuk balik first episod hiiiii tension

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • peminat bn says:

          betul betul betul…asik2 sekar sekar sekar..tah ape bende sekar pun tak tahu..astro ni bosan lah asik cter indon..dah lah aku menyampah gler kalau pelakon utama sekar tu, nama apa nth, pompuan yg berlakon jd intan tu, bajet cantik, asik2 citer kene rebut 2 3 laki kacak..indon wat cter tak realistik…
          psl dato ct ni betul ke dia ciplak lagu indon..sok2 bergaduh lg indon msia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anja says:

          btul ckp korang, aku pun dh boring dgn astro skrg nie.. asyik nk duit kite je, tambah cannel mustika, pas2 mintak kite tambah duit lg, astro kirana diorg tutup terus. bosan.. patutlah astro dh x maju skrg ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. blackberry00 says:

    tak paham tol la…
    endon ni mcm takleh nak tengok org senang
    nape nk kene tunggu 2 tahun
    ke endon nk tunggu tok t kumpul byk rm
    pastu dpt saman byk sikit…

    kes manohara pun lom selesai lagi tuh….
    bengong tol….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      huhuhu tok ti banyak duit boleh jer bayar

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      kemaruk duit tu… duit juta2 tp xde nilai kt mata dunia… tu yg sebok nk kacis RM dr tokT.. at least berbaloi baloi~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ish3…agak2 brape juta ek dier nk saman…?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          mau smpai 1juta RM… kata TokT taraf diva~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          diva pun manusia gak bee..
          manusia wat kesilapan,,,

          ngok la sok… mesti ade sidang berdamai…
          sedangkan bawah meja nah!! kau RM 1juta

          dunia ini byk nya lakonan….
          kite plak penonton…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akukate says:

          adakah anda tidak boleh berfikir ? siti nurhaliza tidak boleh disaman becoz dia bli lagu tu dr pencipta n syarikatnya. sepatutnya pencipta tu la yg kene saman. simple pun xleh pikir ka ?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • boystrup76 says:

          clipkertas ni mmg tak reti bahasa btul,setiap lagu tu ada pnciptanya.so dlm kes ni,pencipta lagu yg kasik lagu tu kat ct r yg bersalah.lagipun cuba piki logik,asal dalam masa 2 tahun tu dia takde usaha nak dtg msia,kata artis mst r byk duit..msia ngn indon bukan jauh pun..nmpk sgt nak burukkan org.
          yg kita plak org luar serang pegi sokong lak orang tu.sepatutnya kita supot ngr sendiri,ni tidak..mmg bengap..kalau tak suka pun ct tu,tp cubala piki rasional skit,takyah emosi sgt..satu lagi nmpk sgt ko jeles…
          akukate aku rasa clipkertas ni makan clip kertas byk sgt kot,tu r sebab muka pun macam clip kertas~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. [email protected] says:

    sapa yang nyanyi algu kak nara

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      tuk bn gather ke pet..???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      pet…
      ko kenal kat aku x…
      dah lama kita x jumpe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        sapa poco
        huhu
        mana yang lain

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry00 says:

        dah sudah…..
        2 merpati sejoli bersatu kembali daaaaa niiiiiiii…..

        aq roger n out dulu la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          black nak p mana lak ni….
          huhuhuhu….
          poco2 rindu bangat kat ko

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          nak gi endon jap…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          poco…?
          saper lak poco…?
          aku x kenal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          melur2….. kampung sangat nama ko

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          salah ker aku kekampungan…?
          tmpt yg sunyi, sepi, aman, damai, syahdu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          nama ko jer mcm siot jer

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          double pet lg siot…
          dah dkt2 ngan terpeleot tuh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. blackberry00 says:

    endon ni dah takde modal lain dah…
    create something which is so funny…..
    besok2 ngaku lak dye penah jadi bini Datuk K plak….
    huhuhu…..tak senonoh tol lah dorg nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      yeah…thats true…
      nothing much i can say about this endon…
      i hate some of them, including my ex-servant…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • weiya says:

      dah bc kes ni..hehehehhe wiya tgh epi ni..tanya ler knapa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ape yang epy wieya dapat p gathering nara ker

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ladybird says:

        nape weiya hepi?????????????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          hehe..ade client weiya bg hadiah kahwin..hadianya amat penting..dia hadiahkan set jaga muka za nagn make up..set bobbi brown

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          yerk…
          dier perli ko tuh…
          tu pasal aar bg set jagaan muka tuh…
          hehehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          huhu ade lak poco…dulu kakak dia selalu bg lipstik..dia org keje kat midvalley tu…selalunyer dia org dpt murah kalu beli…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry00 says:

        why..???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          MELUR 2 MEMANG POCO…..
          MULUT DIA SAMA JER……
          pepuan kat dunia ni mulut mcm poco soyang jer ader…..
          heheheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Clipkertas says:

    poco ko tukar name ker?

    melur ker desa,,,,,, ahaksss ahaksss..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      aq pun nak tukar gak
      kelana @ aduka @ taming sari or wat..??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      sapa poco nih…?
      aper kene mengena ngan aku…?
      x kenal aaar…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. ladybird says:

    aq ckp sorang2 je rupenye kat rmh lame…
    tensennye dahlah tenet slow..
    korang tgglkan aq kat umah lama..
    huwaaaaaa………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. ladybird says:

    poco ko dah ilang ingatan ape?????
    btubi2 soklan aq kat ko, rupe2nye ko kat cni…
    cissss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      poco dah tukar nama [email protected]….

      kecian kat kak lady…. heheeh ditinggal kan kesorangan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ladybird says:

        2 rrr…. smpai ati x pggil..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        eh eh…
        korang salah org nih…
        aku melur laar, bkn poco…
        ei, aper daaa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladybird says:

          betol lah pyakit sawan poco dah dtg…
          hehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladybird says:

          aq pon nak tukar name gak arr..
          korang ase name ape yg sesuai utk aq..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          nama SAWAN sesuai kot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. cili says:

    indon saja nk cri pasal jerk.busuk hati tol indon.ganyang indon!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. anNeDeSiLva says:

    hye…
    i dtg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. anNeDeSiLva says:

    mana betol..mana salah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      dua2 x betul…
      double pet jerk yg betul…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      ko betul…!
      apsal dah petang baru timbul anne..

      c’buk ker…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. EclipsE says:

    sp jer lg ade ney??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      hai, aku bdk baru masuk sini…
      leh bkenalan…?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      aku…
      bab aku balik lewat hari nie.. kul 6
      hubby ade hal cikit…

      so… tunggu jer lah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      i ade nie..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        geram nyer aku gan MELUR ni nak jadi SEMUT gak ker

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          MELUR dah nk jadi TELUR….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          telur dah nak masak…
          jap lg bleh makan ramai2… letak roti ngan tomato ngan sos cili,,,
          kasi salad 2keping…
          ngan minum air bunge melor…

          eh! bunge melur bleh wat air ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          clip2…. tukar nama jadi KUNANG2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. [email protected] says:

    [email protected]…… dua2 invuduni SENGAL… hehehhe….. jangan nak pertikaikan sapa poco sapa melur… heheheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      poco anak prempuan MELUR… 2 br betolll

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      a ah….
      the way she mentioning about her indon maid…
      i knew it oredi…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        blac gak mau tukar nama ker… [email protected]

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      pet.. poco nie tak nak ngaku poco la..

      td die cam hangin satu bdn, pastu cam benang jer ptg nie…
      tup tup tukar name melur plak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry00 says:

        takleh pet…
        aq kene redha dgn diri aq yg dah itam nih
        so, aq maintain jerlah dgn BLACK nih,,,
        huhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        nak tunjuk yang dia pepuan n sopan konon….
        kalo namanyer POCO xpenah nyer ayer dia baik…..

        TUKAR NAMA PUN AKU KENAL LE POCO…..
        BAJA KO KAT KETIAK 2 AKU LEH TAU SAPA PUNYER

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      pett…
      invuduni…??? bahasa br ke???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ape2 ler kak lady… pening ni BN slow giler ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. blackberry00 says:

    weiya..
    ko tak jawab pun
    pesal ko hepi sakan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. EclipsE says:

    bosanla…pet mn?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      aku ader ni…. hang ciket ler kalo nak komen

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry00 says:

        aq ko tak carik
        mmg sah aq ni dh tak laku!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          black jgn cam tu…
          ade org yg trcayang tnggu mu dirumah..

          nape nak balik sideh2 nie..
          sok bleh chatting lg,,,

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      pet dlm jamban kot..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ntah yer. ntah tidak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. EclipsE says:

    rindula kat seseorg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      ade aq kesah???
      [hehehe .. pinjam ayat mkcik lily]

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      mst rindu kat si pet…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        kat BANG NARA LER X PUN KAT MAMAT SINGER

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Clipkertas says:

    pet……………BB carik ko nih!

    pet ngah tak puas ati ngan poco…
    die nak jd lemah lembut pun salah ker…
    sian poco….
    dr td die ngah bengang tu….
    tak tau pasal pe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      ish3…siannyer kat poco…
      dier lak leh jd mangsa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        huhuhu… biar le BB cari aku… aku ader jer ni…..

        poco2 malang jugak kalo ko tukar nama……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. anNeDeSiLva says:

    weiya nak hantar kad rombongan kew??
    bestnyaa…
    amik ni email anne…
    misz_anz [at] yahoo.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. EclipsE says:

    jd ct…duit bkn 1 masalah….
    ble la aku nak dpt org kaya ney….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      BB ko cari lah org mcm BUNG 2…
      dah tentu kaye….
      senang idup ko..
      tp mata sakitlah nengok laki tua

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. sakura says:

    pnat nye blari….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. [email protected] says:

    yerk…double pet…
    ko mengata aku yerk…
    sumpah…aku x tau sapa poco tuh…
    mungkin muka kami jerk serupa…
    ish3…fitnatun dosain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      baja kat ketiak n kat lubang idung ko 2 aku leh tau sapa ko.. wah3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        baja ko yg melekat kat situ…
        dah tentu ko tau…
        eh, terlebih lak aku, pecah rahsia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. fifie says:

    hai sume..fifie dtg blk..
    line x clear la..sebok jek bos ni lalu lalang plak..huhu
    ala xpe,tok k kan kaye..stakat nk byr minah endon nih kacang jek..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. anNeDeSiLva says:

    pet bg anne email weiya,…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      kak lady ader emil WEIYA… aku luper le emil dia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. anNeDeSiLva says:

    cerita menyayat hati kita…

    DERHAKA…ANAK TAK GUNA!!

    PUTRAJAYA: Dia mempunyai tiga anak, semuanya lelaki, tetapi tiada seorang pun sudi menjaganya, malah tergamak menghantar si ibu berusia 60-an ini ke rumah orang tua, dua tahun lalu.

    Sejak itu, tiada seorang pun anaknya pernah menjenguknya termasuk ketika dia sedang nazak, baru-baru ini.

    Sebaik jenazah si ibu siap dikebumikan, dua daripada tiga anaknya muncul di tanah perkuburan. Itupun, bukan untuk mendoakan kesejahteraannya, tetapi kerana mahu bertanyakan harta ditinggalkan.

    Lebih memilukan, dua beradik derhaka itu saling berebut harta peninggalan ibu mereka tanpa menghiraukan orang ramai yang masih berada di kubur kerana menguruskan pengebumian jenazah wanita malang itu.

    Malah, mereka juga tidak menunjukkan perasaan menyesal atau bersalah walaupun tidak berkesempatan bertemu arwah ibu buat kali terakhir selepas dua tahun ‘membuangnya’ di Pusat Rawatan dan Jagaan Orang Tua Al-Ikhlas di Pulau Meranti, dekat sini.

    Tiga beradik itu menghantar ibu mereka ke pusat berkenaan selepas mengaku tidak sanggup menjaga sendiri ibu yang dianggap satu bebanan, apatah lagi warga emas itu menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi.

    Sebagai helah, tiga beradik itu mendakwa tidak mampu menjaga ibu kerana mempunyai tanggungan ramai walaupun pada hakikatnya mereka mempunyai pekerjaan tetap.

    Menceritakan peristiwa itu, pengasas pusat berkenaan, Muji Sulaiman berkata sejak warga emas berkenaan terlantar sakit, dia kerap menghubungi ketiga-tiga anak wanita terbabit supaya datang menziarahi ibu mereka berikutan keadaannya agak kritikal.

    Namun, semuanya sia-sia apabila mereka memberi alasan terlalu sibuk dan tidak sempat menziarahi ibu walaupun sekejap.

    Malah, sehari sebelum wanita itu meninggal, Muji turut menghubungi ketiga-tiga anaknya supaya datang memohon ampun sebelum terlambat selepas mendapati ibu mereka sudah nazak.

    Malangnya, akibat keras hati tidak seorang pun anaknya mengunjungi ibu tua berkenaan sehingga dia menghembuskan nafas terakhir Ramadan lalu di sisi Muji dan beberapa rakan yang tinggal di rumah jagaan itu.

    “Selepas wanita itu meninggal, saya sekali lagi menghubungi anaknya untuk memberi peluang mereka menatap wajah ibu mereka buat kali terakhir, tapi sia-sia kerana masing-masing tetap memberi alasan sama, iaitu sibuk, sekali gus memaksa kami menguruskan pengebumian tanpa menunggu anaknya.

    “Apa yang menyedihkan saya, dua daripada tiga anak lelakinya hanya tiba di tanah perkuburan selepas jenazah ibu mereka selamat dikebumikan dengan satu tujuan, iaitu bertanyakan harta ditinggalkan arwah ibu mereka.

    “Abang sulung bertanyakan di mana barang kemas ibunya, manakala si bongsu meminta sijil kematian bagi membolehkannya mengeluarkan wang dari akaun Amanah Saham Bumiputera (ASB) milik arwah ibunya,” katanya kepada Harian Metro, semalam.

    Muji berkata, hatinya hancur apabila mendapati dua lelaki terbabit hanya sanggup menziarah kubur ibu mereka semata-mata untuk mendapatkan harta tidak seberapa ditinggalkan arwah ibu tanpa menghiraukan orang ramai yang menguruskan pengebumian wanita terbabit.

    Katanya, dia memaklumkan kepada anak sulung wanita terbabit bahawa ibunya tidak pernah memakai barang kemas sepanjang menghuni rumah orang tua berkenaan menyebabkan si anak seolah-olah tidak berpuas hati.

    Bagaimanapun, Muji terpaksa menyerahkan surat kematian kepada anak bongsu kerana tidak berhak memegangnya walaupun arwah sudah berpesan supaya menyedekahkan wang ASB miliknya kepada mereka yang memerlukan.

    “Tidak sangka ada anak yang tergamak datang pada hari pengebumian ibu untuk berebutkan harta sedangkan sebelum ini mereka tidak pernah datang menjenguk walaupun beberapa kali diminta berbuat demikian.

    “Kejadian ini membuka mata saya bahawa segelintir anak hanya sanggup menjaga ibu yang sudah uzur jika mempunyai harta, tapi sanggup membuang orang yang mengandung dan melahirkan mereka sekiranya tidak mempunyai harta untuk menyenangkan kehidupan mereka,” katanya sebak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      huhuhuhu,,, panjang tol cte no ni anne

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      bodoh punyer anak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      mmg anak derhaka tul la…
      klu mok die tak de,,,, tak kn die idup skrg nie….
      igt drama jer ader cite cam nie..

      emmm…. windu kat mak clip…
      aku sbg ibu, mesti anak aku ngah tnggu aku kat umah nie..

      jgn lah,,, jd kat generasi kite smue kn kawan2…
      doakan yg terbaik utk u all…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        yup betol..
        tergamak kan dia buat mcm tu kat mak dia…
        hati binatang..
        binatang pon taw sayang mak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          sedih aku baca,,,,,
          kalo mcm aku yang dah xder mak ni memang terasa ler…

          bodoh xnak jaga mk sendiri

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ladybird says:

      mak leh jage spuluh anak2nye..
      tp anak xlah jage mak sorang….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. EclipsE says:

    weiya nak kawen ble?
    kira2 mn ha?
    lm xnmpk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      haah dh nk kawin..
      dia mintak email td..
      now hilang dh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      raya cina… kat machang kelantan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        jauhnyaaa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          p ler korang kan kawan dia…. hehhehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aMmey says:

    testttttttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. anNeDeSiLva says:

    sape ada email weiya??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      tanya kak lady tau antu…pp n ag

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      zawiyahhatip at yahu dot com

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        hatip ker

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          thankss..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          malaka kat ner lak WEIYa……
          kali orang melaka ker REMY ISHAK KER

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          melaka kesang tu jer…jasin

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          yer la

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. [email protected]@pEnArI pOcO2 says:

    k guyz…im out first…
    tenet slow motion jerk nih…
    salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      DADA poco

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        poco….
        kitorg dah tau dan kenal ko la…
        akhirnya…
        mengaku gak..
        jgn cam tu ye poco.. kite smue kn kwn..
        sok chatting lg ye..
        esok adalah hari baru, mood baru,…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. [email protected] says:

    KAU DAH XTAU NAK KOMEN YANG MANA SATU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. anNeDeSiLva says:

    mana korg?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      ader ni…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      mane? mane?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        [email protected]

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          pet balik tak nanti..singgah rumah weiya yer

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          weiya hang dok mana?
          kawin wat kat mana nanti?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          Ins’Allah weiya… gak boleh janji

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          aku tau pic aku tak ori…
          ko ni pet…
          tak nak name tu..
          [email protected]
          ahahks…

          dah la ko pet.. wat name aku rosak jerk..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          weiya sekarang kat kepong…kahwin kat machang kelantan…pastu pihak lelaki hng tuah…hehehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        clip..
        ape maksud kitorg dh tau dan kenal ko poco?/
        kenal ape?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          poco kan tukar nama jadi MELUR

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          poco tukar nama/?
          bila?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          tak der la anne….
          poco td, tukar name plak…
          saje ckp bdk baru kat bn nie…

          dah la muke pic gadis tu die sorang jer park..
          die tanak mengaku plak….
          selebih nyer ko bace la dr atas kebwh….

          huuhuhuuu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          oh mcm tu..
          anne pon tak perasan td..
          seingat anne poco jek balas comment..
          rupanya melurr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladybird says:

          poco hilang ingatan kejap tadi..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          its ok…janji weiya ajak dengan ikhlas hati weiya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Clipkertas says:

    hi… aku [email protected].

    ahhaaakss… bleh ker pet?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      tak sesuaii..
      [email protected] ok…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        hwaa….. haaa…
        pet yg gatal tukar name aku
        [email protected] la… tau la pic aku tu tak ori..
        humm,,, Clipkertas gak yg best

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        [email protected]….. sesuai gan tajuk umah ari ni
        Dato’ Siti Nurhaliza Bakal Disaman Kerana Ciplak Lagu Indonesia?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          pet!.. ko mmg wonder PET…
          haa…anak aku suke ngok citer tu…
          min.. tak… dan ming2 juga..
          wonder PET.. kesukaan pet.

          wuhuuu… jgn mare

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          xpenah nak marah pun… hehehe…..

          aku xnampak lagi ler clip pic ko… hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. hantupensil says:

    hello…
    ade lagi ke orang…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      antu,,,, lamabt ko muncul..
      ooopss… lupe ptg2 nie kn ko baru muncul…
      he he,…

      alamak opis tiggal aku sorang plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      sume balik..
      antu dh masuk..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        ye la..
        balek la..huhuhuh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        takut aku antu masuk moh semua kita bla dari cni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. [email protected] says:

    natu n clip adik beradik upernyer…..

    sesuai ler korang ni…. NAMA SEMUA BERKAITAN GAN ALAT TULIS

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      adek bradek aku ke?
      memandai jek ko

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      yor…lah
      [email protected]

      hey… sape melepas nie….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      adik beradikk?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        YE ANNE DORANG XNAK NAGU MCM BLACK…. LAMA2 KANTOI GAK… HEHEHE

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          adik beradik atas name jenama la anne…

          ko jgn cayo ckp pet tu… menyimpang plak anti
          pensil ngan clip mmg mesti ade kat meja oips korang kn…

          anti ko pet, jap lg aku baling clip paling besor kat kpala mu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          HUHU… sakit aku… hheheheh… mcm nak nagis jer

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          hahahah..
          taw takpe..
          tipu2 akhirnya bocor gak..
          sepandai2 tupai melompat jatuh ke tanah gak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          tupai2.. hehhe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. [email protected] says:

    AKAK ANTU [email protected]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      ooo…. pet, mentang2 ramai dah balik…
      ko pekene kn kitorg yer…

      sok ade hari, hari rabu, sok ade lagi… jage la ko kene boo

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        BILA LAGI NAK KENER KAN KORANG… LAMA DAH AKU XKENER KAN ORANG NI

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. anNeDeSiLva says:

    apesal korg arini?
    kena badi melurr nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      2 LER PASAL

      [email protected]

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        sape melur??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          melur bunga telurr..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          akak POCONG ko ler

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        melur telorr..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ladybird says:

    geng… aq out dulu arrrr….
    salam sume…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      DADADA KAK LADY… MUAH3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      w’salam…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        kak lady dh bukak tudung kew?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladybird says:

          gmbar dolu2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          oooo….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          PUNCA REZEKI KALO BUKAK TUDUNG…. kane anne ngasri

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          hahaha..
          pedas..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          hehehe…xbek ko ni pet..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          ayat anne ngasri ler aku cakap……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. [email protected] says:

    u all aku nak KELIK DULU LAH. esok2 kito chat lagi ek….

    tetih doh aku nih puah cemuh doh aku dok laye puok mu ari ni…..

    nok kelik dulu lah…. dadaa,,,,,, jange gelenya2 ek… muah3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      wokeh2…see uu tomorow never diess..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      hummm…
      balik la mu…
      ngapuro orak,,, apo orak,,, lungoo waiey,,

      bye… clip pun nak balik… hubby i dah de kat bwh nu..

      sok kite jumpe lg k.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. miss annur says:

    sy pun dah dgr lagu tu.. x brapa nak best la.. atau sebab lagu tu masih baru lagi so blom biasa dgr kat halwa telinga…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. [email protected] says:

    moning u all umah lama lagi ker

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      urmmmm….
      bosan ar pet!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        xder kejer ker

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          byk keje…
          ptg karang nk mtg
          huiiiii…. keje gomen ni siang malam pagi petang
          mtg memanjang….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          o yeker…. ok ler 2…. kalo jadi mcm aku ni xde kejer je lagi boring… tp tahun depan dah ader kejer dah…. kener tukar kebahagian lain dah hehhehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          pet
          ko muda lagi
          nape x mintak keje gomen….????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          im comingg..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          x minat nak kejer gan GOV…. xleh buat duit

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          mmg takleh wat DUIT
          tp ko kene pkir long term
          aq dulu pun pkir cam tu gak
          tp bl dh de family, kene pkir benefit join gomen
          ko bleh wat part time, apeeee…?????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          xper le BLACK aku nak jadi mcm kak nara

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. BEE says:

    lagu siti yg duet ngan kris dayanti tak best langsung.dua hari lepas hot fm siar suh undi lagu ni aku tensen sampai pening mendengarnya..nape dato’siti dah makn tak best lagu2nya??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. anNeDeSiLva says:

    Morning..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      ko jumper gak aku kat cni heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        mestila..
        mana ada anne situ ada pet..hhhahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          orang kanan kata kan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Clipkertas says:

    salam… smue
    morning….
    pet, mr black, hantu, weiya, anne, bumblebee, ladybird, [email protected], eclipse dan smue…..

    tak de umah baru lg pagi nie…
    hummm… bosan la,, dtg keje org opis tiggal berape kerat jer…
    smue cuti, habiskn cuti tahun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      huhuhu… moning [email protected] hehehh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        mentang2 pic aku cam kunang2,,,

        wonder pet smlm cite pasal beruk sesat pet…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      hahahha..
      rindu kat melur nampaknya ko nie clip..heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        xtengk pun CLIP… hehehheh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. AG JUNIOR says:

    td AG msk sume org xde..
    la ni rame plak da yg on9..
    jap g nak kua blk nak g sarap

    korg sume da sarap ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. EclipsE says:

    morning all…
    erm…pgku tdk bgitu indah..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Clipkertas says:

      nape BB…
      pg2 cam gini tak elok masam2 muke,,, monyok2 BB
      heheee…

      pagi2 kene senyum,, murah rezeki…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anNeDeSiLva says:

      apesal x indah?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AG JUNIOR says:

      pg yg gelap..
      kini sudah terang…

      xindah sbb cuaca mendung ae…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        BB kener marah gan bos

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aMmey says:

        hai AG……………….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AG JUNIOR says:

          ammey……………
          haiiiiiiiiiiiiiiiiii…………….
          lame xsembang kan…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aMmey says:

          aha la…….
          windu AG
          sbuk kit lately ni
          AG baik???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AG JUNIOR says:

          AG pun same gak..
          smlm jap2 je dpt on9..
          pas tu ilang terus…
          ari ni try nak lelame kat sini..
          sok dah rame yg cuti…

          AG ok je…. menten kiut!
          hehe….. ammey cane?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aMmey says:

          sme la…
          hehe tp x sekiut AG
          emm sok last la kja cni
          t dh xdpt on9 cni :-(
          nt korg msty lupa pya……….
          heheheh……………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          BB..ko p marah balik bos ko tu!!!
          takpun aq n d geng blh tolong marahkan….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. [email protected] says:

    ramai le pulak masuk BN heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AG JUNIOR says:

      ko xsuke ke….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      bagus…..
      arini maybe ade yang last day keje utk tahun ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        ari terakhir aku gak ni… esok cuti.. hehhehe.. tahun depan dok ofice baru… heheheh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AG JUNIOR says:

        sok aku de lg……
        sume da cuti ke sok?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          nant aper2 berita pasal GBNARA bagitau ler aku ekkk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anNeDeSiLva says:

          ok2 nanti kitorg update,…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AG JUNIOR says:

          sape lg yg da cuti sok?
          pet, ko blk kg ae?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          xder lah saja ambik cuti nak buat pesiapan p GBN

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AG JUNIOR says:

          mesti ko yg paling glemer nanti….
          nanti kengkwn yg g upload dlm FB ye..
          AG nak tgk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          kak nara akan taruk dalam BN ni cter GBN… ko gan takut ek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. anNeDeSiLva says:

    korg…
    arini maybe kak nara nk buat voting main bowling utk gathering sabtu nie…
    so tguu k..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      OK AKU tunggu jer.. hehehhe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      ok….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anNeDeSiLva says:

        k la nk kuar jap..
        see u all later..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          ok dadada anne

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AG JUNIOR says:

        anne.. pe lg program gathering selain m’buncitkan pewot?
        nape kak nara kate tmpt akan b’ubah?
        nak tukar ke mane?
        tmn tasik s.alam?
        kompem aku g…
        huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AG JUNIOR says:

          aku tanyer anne kua plak..
          sape2 leh jwb kan x?
          sape td org knn anne?
          ko kan pet?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          yelah aku orang kanan anne gan kak lady

          kak nara cakap kalo orang sikit p GBN dia nak tukar tempat lain…. tempat 2 xtau lagi ler kat mana

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. fifie says:

    morning sume.. :)
    pe kabo kwn2?sehat x arini..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      sakit perut aku ari ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      sehatttt…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        xtahan sakit perut ni……
        xleh berdiri ni… kalo bediri lagi sakit

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. nic@pet says:

    lady BLACK ilang ke mana lak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. nic@pet says:

    p umah baru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. bella says:

    halah mmg dasar endon..sme nak kate depa punye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Zaza Muhammad says:

    tnggu je aa statement siti laks..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. sham says:

    sesekali dengar lagu ni macam lagu KU Mahu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. peminat siti says:

    lagu tu best la bongok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0