Written by serenity | January 19th, 2012

Biduanita Negara, Dato’ Sharifah Aini memberitahu portal media GUA yang dia merasa sedih sewaktu menyarungkan cincin ke jari Fasha Sandha untuk satu babak majlis pertunangan dalam filem Penanggal arahan Ellie Suriaty:-

Masa sarung cincin tu Kak Pah sedih sangat. Kak Pah teringat yang mungkin Kak Pah akan melakukan perkara yang sama untuk anak Kak Pah nanti. Kak Pah harap sangat perkara itu akan berlaku.

Photobucket
Oh ya, nama anak Kak Pah ialah Aliff Omar dan memang segak orangnya. Kami berharap Kak Pah akan mendapat apa yang diharapkan tidak lama lagi. Dan sebenarnya juga, Kak Pah memang sudah lama tidak berlakon, tetapi beliau telah menerima tawaran oleh Ellie Suriaty untuk berlakon dalam filem Penanggal ini:

Secara peribadi Kak Pah suka sangat. Ellie sangat komited dan Kak Pah suka bekerja dengan dia. Dia seorang yang sangat berdedikasi dan Kak Pah nampak Ellie seorang pengarah yang sangat penyabar.

Kak Pah juga sempat berpesan kepada peminat yang merinduinya untuk menonton filem ini di pawagam:

Kepada peminat yang dah lama menanti Kak Pah, jangan lupa menonton filem ‘Penanggal’ di pawagam nanti. Walaupun babak Kak Pah tak banyak, tapi sedikit sebanyak kepada peminat yang rindu itu dapatlah hilangkan rindu mereka.

Oh ya, kami sebenarnya dah tak sabar nak melihat majlis perkahwinan Fasha. Sekalipun babak pertunangan Fasha dalam filem Penanggal hanya sekadar lakonan, kami berpendapat busana yang dikenakan Fasha untuk filem ini amat cantik sekali. Layan!
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

82 responses to Dato’ Sharifah Aini Sedih Sarungkan Cincin Ke Jari Fasha

  1. Anonymous says:

    first!!! =P

    0

    0
  2. cik m says:

    kelassssssssss ko kak pah :) serabai btol aku nengok si pasha kali ni…

    0

    0
  3. missfebruary says:

    cantik sangat fasha.. and kak pah lov u!!

    *teringat aku kawen aritu tema arabian kihkih

    0

    0
  4. ;-) says:

    Ya Allah cantiknya fasha sandha. Seriously. <3

    0

    0
  5. whatever says:

    ye..fasha memang cantik…

    0

    0
  6. aku laa stalker says:

    congrates!

    0

    0
  7. angelyn says:

    lawa la both of u :)

    0

    0
  8. dora de explorace says:

    si pasha ni kalau nikah nanti dh xde seri aku rasa…mekap rtebal pon sama ja…org klau dh biasa mekap, nanti dh x naik seri.dh nmpk biasa

    0

    0
    • aku says:

      dulu, org2 tua selalu ckp mcm tu…lg satu, kata mak sy dulu, pompuan kalau selalu lelaki pegang2 sebelum kawen hilg seri gak…wallahualam….

      0

      0
      • This&That says:

        Your funny. Memey still looks flawless on her wedding despite her %^&^*^%* wedding gown or dress or shall i call it pinafore? Explain that!

        0

        0
      • gem says:

        Why you, under me, have to write in English? To appear sophisticated? Or you really belief that write something in English, make you right? Shallow. Or perhaps..omg…you are have oh no..never mind.
        Perempuan yg dipegang2…selalu mekap tebal… bila hari dimekap sakan, memang la nampak sama. tak de yg special. Tu maksud tiada seri bagi org Melayu kebanyakan. Ni common sense. Apapun, scara peribadi, aku tak setuju bab bermekap utk tontonan ni.
        Kenapa memey “looks flawless despite her what ever… “itu bergantung pada definisi kau terhadap look flawless tu dan berapa ramai yg setuju dgn kau.

        ps: Nak reply ikut suka kau lah. Nk berbalah, tak kan berhenti, Ni internet. Fikir je lah. Tapi reply la dalam English. Like I mentioned before, it make you look damn so sophisticated. Despite this article in BM and you replied for the comments, written in BM.

        0

        0
      • This&That says:

        TL;DR

        0

        0
      • 75% you’re in your periodical anyway. problem officer?

        0

        0
      • This&That says:

        Yeah but you’re 100% of the time on the stupid. Problem anyway?

        0

        0
  9. atikaE-sa says:

    cantiknya Fasha Sandha <3

    0

    0
  10. Ms Leny says:

    Hodoh jew Fasha Sendat tue..!!wekk…cian Ellie..

    0

    0
  11. lipaskudung says:

    walaupun fasha ni ada attitude problem tapi dia selalu gojes and acting tetap bagus.

    0

    0
  12. ni mak kau says:

    nikah nanti dh xde seri di pasha ni.

    0

    0
  13. fasha leleleh says:

    Second!!!!!!!

    0

    0
  14. lyza says:

    both cantik..tapi baju fasha gile lawo….mabelessss….

    0

    0
  15. jambu busuk says:

    basi!!!!!

    0

    0
  16. Mie says:

    Dengan selendang semua dah cantik dah, dada sket terdedah laaa. ayooo

    0

    0
  17. awek kampus says:

    waah pelakon generasi baru bergandingan dgn otai legenda! mantap sih!

    0

    0
  18. daydeck86 says:

    Tok pah the best i like seribu mawar… ahahahhaa

    0

    0
  19. ELAjb says:

    booo…booo..booo cite penangal….kami semua dah boikot dari awal di sebab kan ade fasha dlm cerite 2….ambik ko, myb 1JB tak la semua tapi separoh dah pun setuju tok boikot cite nie..tak campo luar jB lagi….mari semua boikot cite nie sebab kan fasha sendok nie…

    0

    0
    • saya Comel says:

      hahaha btul tue..FAsha Sandha is FAKE people!!hear that??hahaha..Go to H…FS!!Go Nora Danish!!

      0

      0
      • qaseh says:

        ni la contoh orang yang suke melagakan orang… dah terang2 entry ni pasal fasha..
        nak jugak sebut pasal nora danish. kenape eh? .
        dah tau tak suke fasha, tak payah dok komen la..skip je entry yang ni.
        lebih kurang je la fasha dengan nora tu..
        orang dok pandang fasha pasal die dok rampas laki nora konon2nya.
        bukan salah fasha pun. jejai yang takleh nak lupa fasha!
        diorg kapel dulu la.. baru jejai kawin dgn nora!
        eleh… jejai kenal nora pun, dating ape semua dalam club jugak..
        lebih kurang je..
        yang penting..orang dok caci maki fasha.. die maintain gak..
        ade die pergi kacau kau??
        suke2 nak ckap fasha go to H, silap2 kau follow sekali, dok heret dosa mengata fasha.
        walhal fasha kenal kau pun tak…

        0

        0
  20. kasut putih says:

    Honestly, walaupun banyak gossip liar tentang Fasha, tapi sebab disiplin @work, dia menjadi buruan pengarah2 drama. Good job Fasha!

    0

    0
  21. acik says:

    nape fasha ni cantik bebeno?

    0

    0
  22. Saya Comel says:

    lagi cntik klau ND yg pkai..itu hanyalah edit smate2..muka FS berlopak sbnarnye..if korg pnh tgk secara close la..Badan pn da kembang pdhal xkahwin lg..tgk ND sblum khwin dlu..slim jew..

    0

    0
  23. mrsmama says:

    perangai org kita..bl xsuka sume nmpak hodoh.sgl yg baik dah xingat..yg teruk itu jglah yg dikata.klu dah hakikat,kn la akui..fashya ni cantik..nora danish tu cute.ms tgk tentang dia,sy tya husband mn cantik nora ngan fasya.dia kt jauh cantik fasya..so???akui jela..she’s beautiful.kita xbckp psl perangai..skrg psl wajah dia.ok,bai.

    ps:beauty lies in the eyes of beholder

    0

    0
    • ELAjb says:

      ko baek2 jage laki ko…jgn samapi fahsa nampak dia gode baru padan gan muke ko… make sure laki ko tak gatal eh sebab test die kite dah tahu..hahaha ape pun jgn nk tipu diri ko, nora 2 jaoh lagi cantik..muke tak kopak2…=)

      0

      0
  24. mizzzz says:

    kecantikan yg abadi adalah lahir dr dalaman..cantik dalaman cntiklah luaran..

    0

    0
  25. non says:

    Fasha Sandha..memang cantik…kalau ader 3 kategori comel, cantik dan jelita, fasha bagi aku dalam kategori jelita..memang sesuai sangat baju tu ngan dia..mekap pun cantik..tahniah..

    0

    0
  26. suka suki says:

    Fasha ni even org tk suka bcoz byk kontroversi, tp dia still byk job sbb dia sgt berdisiplin..dan juga kalau face to face dgn fasha nie..serious dia tk sombong..sgt baikk..kalau fan nak bergambar pun dia ok je..peluk2 kita lagi..dia sgt cantik…hrp2 kawen nt ttuplah sgla kontroversi ni..dan smga dia berubah ke arah kebaikan..

    0

    0
  27. a says:

    semak je iklan RCW kt belah kiri tuhh!!!

    0

    0
  28. dexter morgan says:

    statement makcikpah takleh blah. sape2 yg merindui???
    pui. ko tak muncul pon takpe. aku ok je.

    0

    0
  29. bukanpeminatfasha says:

    cantik ler fasha pakai baju kawen ni. bila la dia nk kawen dgn jejai tu. bagi aku,dia jahat ke,liar ke…bukan hak kita. kita wajib menegur,tp dr segi hati,diantara dia dan tuhan. manusia bila2 pn boleh berubah. jgnla kita suka2 hati nk maki org.nk tuduh org tu jahat ke apa. aku penah jumpa fasha kat luar..omaigod,dia sgt ramah,sgt baik,senyummm je..and cantik. tak mcm artis tu yg disanjung2 ramai (yg nak kawen dgn abg yuci bulan dpn tuuu),konon2 baik la,sopan..tp kat luar sombongnye aduiiii. dr pengalaman ok. apa2 pn gudluck to pasha sendat. :)

    0

    0
    • bey says:

      yusry = yuci? maksud nya lisa surihani lah yg sombong??ohh

      0

      0
    • peminat 2 says:

      oii..mmg la artis tak sombong bongok, sebab dia tahu tampe kite semua dia tak laku la..ape la bodoh sgt statement ko nie…mmg de artis y belagak sombong tapi ramai lagi la artis y lebih bagus & tak sombong dari minah t’lanjang nie la..

      0

      0
  30. nn says:

    Fasha sandha mmg cantik..lebih cantik dari nora danish hidung besar tu..tak perlu nak bandingkan fasha n nora..

    0

    0
    • pelaminku musnah says:

      DIA MEMANG CANTIK DARI SEGI RUPA, NORA PUN MEMANG CUTE & COMEL,SAMA ADA RUPE Y CANTIK TAPI JANGAN LUPA YER KAWAN2 FASHA ADALAH PERMUSNAH RUMAH TANGGA NORA, SAPA Y GEMBIRA BILA ADA ORANG Y NAK RUNTOHKAN PERKAHWINAN KITE KAN..FASHA MUNGKIN BANGGA BOLEH AMBIL KEBALI KEKASIH DIA YANG TAK GUNA 2 (JAJAI) TAPI INGAT ALLAH MAHA KUASA.. APA LAH ADA PADA KECANTIKAN FASHA ANDAI HATINYA BUSUK..=)

      0

      0
      • dahlia says:

        tak leh la nak salahkan fasha sgt2.
        bagi aku jejai yang salah!
        sape suruh die takleh nk lupakan fasha..
        sape suruh die clash dgn fasha and kawin dengan nora.
        nak salahkan fasha kenape lak,
        lagi satu.. nak cakap lebih2 pun tak gunalah.
        tu semua Allah dah aturkan.
        berani ke nak salahkan aturan Allah?
        try lah
        maki fasha banyak2 pun, dapat ape, dapat dosa kering je.
        die tak kenal pun sape yang dok kate kat die.
        the best thing, kalau taknak doakan yang baik ke ape ke..
        just tutup mulut and ignore..

        0

        0
  31. lalala... says:

    hakikatnya…fasha sgt3 cantik oooo….:)

    0

    0
  32. mokcik cute says:

    apsal aku tengok muka KAK PAH macam mak lampir??Serious buruk gila muka dia…ni suma msti cucok botox ni…

    ngeri siot tgk muka kak pah…eee seremmmm nih!

    0

    0
  33. Triple_j says:

    rasanya fasha klu kahwin awal next year baru dapat title wedding of the year. tahun ni takleh psl yusry-lisa dah sapu. tapi wedding fasha mesti jadi most long-awaited psl dah lama benar diorang bercinta. apa2pun, all the best fasha, n semoga gembira di samping si dia

    0

    0
  34. kiah says:

    chantek je..ape yg serabainy.statement jeles..

    0

    0
  35. datin says:

    wow ! gorgeous FS!

    0

    0
  36. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jambu nye fashaaaaaaaa cantek bila dh pakai macm ni sooooooo sweet n macm minah boliwod gitu….lov u fashaaaaaaaaaa !!

    0

    0
  37. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Bang nara tolong postkn gambar alif omar anak dato sharifah aini boleh tk? pasal dorang cakap si alif ni hensem…..bukan alif aziz tau ! ok bang nara ! tolong la bang naraaaaaa bang nara!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Lagubestbest says:

      Rumors.. Anak kak pah tu orang belajar agama pondok (kira orang dakwah lah merantau ke masjid2 dalam negara dan seluruh dunia). Dengar2 citer masa dulu kak pah pernah ada isu (maybe berkecil hati ke ape entah) dengan anak dia tu sebab anak dia selalu tegur pasal kerjaya dia sebagai artis yang tak berapa nak islamic tambah-tambah dengan cara kak pah berpakaian, lagi2 orang sekarang mana nak bangga dengan anak yang g belajar pondok nih. Alhamdulillah lah anak dia tu ke arah itu, walaupun takde pangkat, kak pah kan dah kaya dan yang paling best anak dia boleh jadi penyelamat keluarga di alam sana nanti. Untung kak pah (walaupun mungkin kak pah tak berapa nak faham kenapa dia untung). Wallahualam lah entah betul entah tak, jangan saman saya lak. Saya tade dwet langsung nak bayar nih.

      0

      0
  38. huk oloh says:

    macam mak ngan anak.

    0

    0
  39. ikan kekek says:

    xfaham kenapa org benci kan fasha juz bcoz her attitude…lantak dy lah tu hal peribadi dy…u all ni jeles ea sbb dy cantek…btw i mmg suke gurl yg cantek2..huhu~~

    0

    0
    • peminat 2 says:

      la ko tak fhm ker nape kiteorg benci dia??? kesian ko kan, nie aku bagitahu sebelum org laen bagitahu..sebabnye ati dia busuk,bangge diri(2 y pakai coli jer)tak de maruah…& paling benci pasal dia mengade2 gan laki nora smpai laki dia pun sangkot kat betine 2.. oii if cakap pasal cantik,mmg dia cantik TAPI ramai lagi la artis y lebih cantik tapi betine nie(fasha) y over gan perangai dia y jahat dalam diam…OK itu jer sebabnye =)

      0

      0
      • qaseh says:

        mane kau tahu hati die busuk??
        just sebab die ambik laki nora?
        abis kalau ade orang kate nora ambik pakwe fasha?
        ok ambik suami lagi sakit sbb “suami” kan?
        tapi kau tahu ke ape yang fasha lalui
        tak kan?
        jadi aku rase kau takde hak nak kate die mcm tu,
        ade fikir tak comment kau tulis tu dah consider kau mengata die.
        kau rase bile kau nak pergi minta maaf kat die.
        plus,kau rase die kenal kau.
        kau rase die ade mengata kau?
        hah..sia sia je kan life kau.
        lagi satu….
        suke hati je kau panggil die betina.
        ape hak kau nak panggil die macam tu.
        kau pregnantkan die ke?
        kau rase ape perasaan parents kau bile orang panggil anak die betina?
        sorry to say lah, bagi aku kau tak jauh beza pun dgn die bile kau keluarkan comment macam tu.
        kau dah letakkan diri kau sendiri kat level yang sama.

        0

        0
  40. hehehe says:

    pd mata aku lar fs nie tak ler cantik sgt…biase2 je sebenarnye cm dia di meak up je la cantik sgt2…sape2 pun kalo di meak up oleh yg mahir tentu jd cantik…lgpun cantik muka jer bt per perangai tak senonoh…pe pun aku borink kalo tgk dia berlakon sm jer mn2 citer menagih simpati…borink lar…lantak lar dia nak kuar filem gan sape gerenti aku tak support…sayonara…

    0

    0
  41. Mist says:

    Memang lah si FS ni cantik tapi Allah tak tengok kau punya cantik atau kau punya hensem. Dia nak tengok hati kita cantik. Sayang..cantiknya salah tempat.

    0

    0
  42. Hashina says:

    Fasha ni mmg x dinafikan byk kontroversi tapi tu kita xyh campur la…dia berlakon A+++ . tu mmg kena puji…dia ni cantik…..versi melayu cantik. tak fake….manade kena bra ber-span lps tu pose bontot tonggek yg disengajakn..sorry ye fans neelopak..tu lah hakikat dia..kalau si lopak tu low profile je xkn jadi mcm ni. lepas 2 lopak naik kerana gossip murahan. cari publisiti sndiri. menurut die semua org BOYFRIEND dia..haih kalau lakonan seiring kontroversi ok gak, ni hampeh..mcm pesaing die izara. Naik slow2 tapi femes kerana bakat :)

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      slalunyer pelakon yg naik slow2 ni kekal lama dlm industri…same goes to penyanyi. mana yg cepat naik tu akan cepat merudum…contoh terdekat – Mawi~

      0

      0
  43. elfira says:

    entry psl kak pah tp gmbr bnyk gmbr pasa. komen pon psl pasa. sian pah!

    0

    0
  44. mikan says:

    aku tak suka fasha ni, aku suka lisa surihani…aku gaduh ngn tunang aku aku ckp lisa lagi cantik, tp tunang aku ckp lisa tak cantik, belakon tak pandai pastu nk jugak kawen ngan duda, mesti pandang harta duit yusri je, tak mcm fasha cantik, pandai belakon, baik. aku pun mcm aikkkkk wat the bongok…aku maklum tunang aku tak tau pasal dunia artis sgt.tp kisah fasha perampas tu popular kot..dia ckp aku buat2 cerita sb cemburu..pulak..,dia ni yg tau nye bola, bola, bola. aku pun angguk2 je lah mls betekak. tp memang la ku akui td tgok gmbr2 atas tu, terus ckp, aiii cantikkkknya fasha…..siyes cantik lg dr lisa…tp skrg aku krg ckit ngn lisa, skrg aku minat IZARA AISHAH. haha ok..toodlesssssssssssssssss :)

    0

    0
  45. cantiksemulajadi says:

    lawanyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…………………aduuuuhhhhh

    0

    0
  46. Carolasha says:

    Fashaaaaaa, why are u so beautiful? No doubt, Fasha mmg sangat cantik dan berbakat. Hari tu ak terserempak ngan die, aku fikir die ni sombong belagak diva, but then when I asked her for autograph and photo, she was so friendly and without hesitation, she did it:) Siap peluk2 lagii! I adore u Fasha. Hope to see more u in TV or Cinemaaaaaa:)

    0

    0