Written by Bella | August 16th, 2016

Bila Adira berkahwin dengan seorang usahawan yang berpangkat iaitu Dato Red, ramai yang membuat andaian mereka sendiri yang mungkin Dato Red menggunakan kekayaan beliau untuk membuat Adira terpikat dengannya.

Namun, semua itu tidak benar sama sekali. Dato Red memberitahu sebelum berkahwin beliau hanya terpikat dengan keikhlasan hati Adira dan sedikit pun tidak menggunakan wang ringgit untuk memiliki hati Adira.

Ketika pertama kali mengenali Adira, saya yakin dengan keikhlasan dirinya. Malah saya tidak pernah memewahkan dia dengan apa-apa sebelum kami berkahwin. Jadi modal saya untuk mengurat dia memang kosong ringgit. Apa yang penting isteri-isteri saya sangat memahami. Itu sudah cukup melegakan.

Sebab itu saya tidak kisah pandangan orang luar ke atas diri saya, janji dua isteri saya ini faham.

Oeh itu, Dato Red berharap tiada lagi orang yang akan mengecam Datin Red dan Adira lagi kerana mereka berdua adalah isteri yang baik dan segala kontroversi hanya berpunca daripada dirinya sendiri.

Sebab itu permintaan saya mudah, jangan kecam isteri-isteri saya, cukup kecam saya seorang.

Mereka adalah isteri yang baik tetapi saya saya sahaja yang suka timbulkan masalah.

Pada masa yang sama, Dato Red mengakui ia adalah detik terindah buat beliau apabila Adira disahkan hamil. Lebih membuatkan beliau bahagia ialah apabila Datin Red turut menasihati Adira untuk menjaga kandungannya yang lebih baik. Ia membuatkan Dato Red melupakan segala kemelut rumah tangganya.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

25 responses to Dato Red Akui Tidak Keluar Wang Ringgit Untuk Pikat Adira

  1. Anonymous says:

    ni lagi satu hazabedah punya malaun..tolonggggg la abg nara keluarkan cite2 camni dr blog ini…dia bukan artis…bini tu tak kata apa dia lak yang over gebang itu ini!
    nak caras emma-kamal ke buat sinetron gak ye tokred??????

    0

    0
  2. nok gebuzzz says:

    ye la tu….kaki tino,kaki kelentong xd sape dah nak pecaya ko punya ckp..putar belit no 1..phhuiii!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Siapa dia nih?geli la tengok muka kau weh.datuk ke apa ke orang peduli apa.

    0

    0
  4. melati says:

    memang lew !! sebab Adira tak tahu, yg Mercedes tu C class tukun…!!! janji mercedes Adira ingat kaya lah…..Mercedes Hijau tu lebih kurang RM60 hingga RM 70K jer…Honda city baru lagi Mahal….berapa byk org dlm Blog ni pakai Honda City….Playboy2 Miskin jew pakai C200 tukun tu….!! sama lew lebih kurang Proton Perdana dulu…ni jenis2 Melayu yg terkejut beruk..!!! ..kalau BF Nora Danish tgk Dato Red ni bergaya dgn Mercedes tukun tu ,mesti dia ketawa guling..!!! tak caya tanya Nora ..hmmmmmmm..

    0

    0
  5. Fidot says:

    Cite sampah… Next!

    0

    0
  6. toyol says:

    Mamat bulu banyak ni kalau bukak mulut jer mmg terus aku tak percaya.

    0

    0
  7. melati says:

    Lagi 1 , cara dia Dressing pun nampak sgt dia ni bukan Golongan VIP…Tight in baju pun macam Bangla dtg Malaysia cari keje..!!! ni hakikat..!!

    0

    0
  8. zara says:

    kau jangan temberang lar…org dekat ngan adira ckp dia masa tu hutang keliling pinggang…sewa rumah x bayar..keta berbulan2 x bayar..kad kredit maximum….kau jgn temberang la mangkuk….kau kawen ngan dia terus kau hadiah kan jam puluhan ribu ringgit….kau igt dia tgk muka kau dia terpikat…muka kau cam beruk…belubang2 ti dia jijik tapi poket kau dia sanggup..kau janji apa denga dia????.apa ada hal dia bukan anak dara lagi pun dah bersekedudikan ngan pengkid….sesuai la ngan kau…aku kesian datin red tu takut berjangkit penyakin kelamin dari kau…sial la punya jantan

    0

    0
  9. Anonymous says:

    HOIII TAKDE CITER LAIN KE???

    TAK ADA HASIL PUN!!!!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Adira pun pndai Ler.. xkn dia nk tunjuk kebuluran nk harta org.. nnti x jd kwin kerana tamak… tggu la dh kwin ada ank kikis la abis2san..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    u bukan artis belakang tabir saja..ni muka dia yg lebih2

    0

    0
  12. Anonymous says:

    modai ayaq liyoq ja nie!
    mulut maniiiihhhh baq hang!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Bang nara sayang…intan payong..permata hti…len kali leh x mhu keuarkn pasal malaun ni kat BN…dia tu sapeeeeeeeee? setakat menempel kat bini dia y retis suam2 kuku je tu…aku makin naik meluat le ngan mamat poyo ni..berlagak ensem..tpi ke laut..

    0

    0
  14. cik enon says:

    puas ku tenung dan ku renung muka mamat nih… xde aura cam orang kayo2 jer…..
    cam biaser2 jer aku tengok….

    0

    0
  15. banggang says:

    Pon ko x reti2 nk hargai..apa punya bengap la ko ni..ke hulu ke hilir dok cari betina lain..cuba lh belajar bersyukur..sematkn sikit nilai murni dlm jiwa ko..

    0

    0
  16. anon says:

    Tak keluar duit pikat adira?? Dia dah tau ko datuk, naik kete mewah, sb tu dia nak. Kalau ko driver bas, ko ingat dia nak ke kat ko.
    Jantan miang ni tak ingt ke masa dia jadi driver dulu, ada ke perempuan yang nak kat dia..

    0

    0
    • bini no 3 dato Red says:

      mmg le.. kalau drebar lori sayo dulu xkan si adira ndak punye..
      aku pon xndak..
      sbb dy dato ler aku nih sggup jadik no 3

      0

      0
  17. melor says:

    sedar pun diri yg awak tu slalu timbulkan masalah…kesimpulannya awak memang tak puas dgn 2 lobang…

    0

    0
  18. bijan says:

    aku x nak komen pasal dato red.aku nk komen pasal adira.kenapa gambar dia tu kaki berkerak?

    0

    0
  19. black says:

    Klau bole pls jangan upload kisah Adira n Dato Red ni , meluat, macam da xde cite lain

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Ko memang tak keluarkan duit utk pikat Adira tapi kau keluarkan anu mu…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Soalan cepu emas..
    Ada aku kesah????
    Hahahahhaha

    0

    0
  22. mamaraniaraisya says:

    dah memang jodoh……sekurang-lurangnya dia lelaki bertanggungjawab nak berkahwin bukan main-main dengan anak orang…

    0

    0