Written by AbangNara | November 26th, 2010

Ini sungguh tidak logik. Memang Celcom selalu buat promosi yang berbaloi-baloi sehingga terjegil bijik mata ini. Kejadah bagi diskaun sampai 60% untuk handphone LG Optimus 7? Memang saja la tue nak pancing suruh orang macam Abang Nara nie tukar handphone baru.

lg optimus 7

[note]Harga sebenar LG Optimus 7 ialah RM2099. Harga untuk 150 pelanggan terawal yang mendaftar di www.celcom.com.my cuma RM777. Tarikh tamat register 30 November 2010[/note]

Nampak tak keyword dia kat atas tue? HANYA untuk 150 pelanggan terawal yang mendaftar. Yang korang tercegik kat sini lagi buat apa? Pergi daftar sekarang jugak. Nie ha link dia dan rate untuk tatapan anda:-

1. LG Optimus 7 dengan Celcom Exec

celcom lg optimus 7

2. LG Optimus 7 dengan Celcom Biz

celcom lg optimus 7

[note] Tapi Abang Nara, apa yang best sangat LG Optimus 7 nie? Kalau saya pakai boleh ke saya bertukar jadi Optimus Prime?[/note]

Hoi apa kaitan handphone dengan cerita Transformers nie? Meh sini Abang Nara ceritakan sikit kelebihan dia. Apa-apa hal pun kita tengok kecantikan dan kecomelan design LG Optimus 7 menerusi gambar di bawah ini. Kredit gambar pada Mohd Zaid.

celcom lg optimus 7

Tak nampak jelas sangat? Aduh. Banyak cekadak betul korang nie. Nah amik lagi 2 keping gambar LG Optimus 7 untuk jamuan mata anda:-

celcom lg optimus 7

celcom lg optimus 7

[note]Ok Abang Nara saya dah cukup teruja dengan design dia. Sila bagitau kelebihan function dia pulak. Tak sabar nak rembat sebijik nie [/note]

Sila jangan terkejut kera melihat kehebatan function LG Optimus 7 ini:-

1. Handphone LG pertama yang menggunakan Windows Phone 7 software. Semuanya akan lebih pantas, cepat dan laju (bukan semua nie sama maksud ke?)
2. Ada function ScanSearch. Ini sangat sesuai untuk anda yang selalu sesat jalan semasa memandu. Dengan ScanSearch, segala kawasan berlingkuangan 5 kilometer dari tempat anda sesat akan dipaparkan di LG Optimus 7. Maka anda boleh sesat sesuka hati selepas ini.
3. Berita baik untuk anda yang workaholic. Ada Microsoft Office yang dipasang siap PERCUMA dalam LG Optimus 7.Kiranya LG Optimus 7 ini boleh jadi mini workstation anda.
4. Kamera 5 mega piksel dengan LED flash. Amik gambar bulu kaki pun boleh nampak nie. Video pulak beresolusi 720 HD. Sila jangan teruja dan jangan buat video 3GP terlampau.
5. 16GB INTERNAL memori. Bukan SD card bukan external, tapi internal. Letak la segala MP3, video dan gambar yang korang nak. Confirm muat punya.

Kalau nak cerita semua kelebihan LG Optimus 7 nie mahu 5 mukasurat pun tak habis. Maka Abang Nara cadangkan korang baca spesifikasi dia kat website Celcom. Apa yang penting, Abang Nara dah register untuk menjadi 150 orang terawal supaya boleh beli menatang alah ini dengan harga RM777 je.

[note]Tapi Abang Nara, saya nak beli jugak LG Optimus 7 nie walaupun tak dapat harga RM777 tue. So berapa harga yang Celcom boleh bagi kat saya?[/note]

Nah inilah jawapannya. Cerita banyak tak guna, still murah dan berbaloi lagi:-

lg optimus 7

Korang nak tunggu buat apa lagi? Sila daftar sekarang jugak kat link yang Abang Nara bagi kat atas tadi. Mana nak dapat handphone secanggih LG Optimus 7 ini dengan harga RM777. Cepat sebelum anda menyesali kelewatan anda. RM777 je wei. Kalau dah daftar, pihak Celcom akan menghubungi anda pada awal bulan Disember sekiranya anda dishortlistedkan.

lg optimus 7

Bye semua. Abang Nara nak gi dating dengan awek Celcom kat atas tue nak tanya lebih lanjut pasal LG Optimus 7. Jumpa lagi ~~~

21 responses to Dari RM2099 Hanya RM777 Untuk 150 Pelanggan Terawal Celcom LG Optimus 7

  1. Ryta says:

    Kena ikat kontrak dgn pakej Celcom ke kalau nak dapatkan LG Optimus 7 ni dgn harga RM777?

    • abangnara says:

      yes. tapi kena daftar dulu kat website tue. kalau tak mmg tak ada peluang nak dapat RM777.

      • Ryta says:

        Bang Nara, mana lagi best?
        LG Optimus 7 ni ke @ Blackberry Bold 9780 aritu?
        2,2 pun kena ikat kontrak ngan Celcom kan?
        Den konpius ni nak pilih mana 1….

        • abangnara says:

          ini satu pertanyaan yang sukar.
          sebenarnya tengok kegunaan.
          tengok kita nie jenis guna apa banyak.
          kalau abang nara. kemungkinan besar akan amik bold 3 tue.
          seab abang nara banyak check email dan sebagainya.
          lagipun dah biasa dengan bold 2.
          tapi setiap orang kegunaan dia tue berbeza.

        • Ryta says:

          Ohh..ok…thanks ya Bang Nara….
          Woow…banyaknya koleksi hp Bang Nara ek…
          aritu dah rembat Balckberry Bold 2….pastu nak upgrade jadi Blackberry Bold 3 plak…arini sign up untuk LG Optimus 7…hmmm…kayo2….

    • HOMESTAY @ MELAKA says:

      homestay @ Melaka JUST RM70 PER DAY
      contact: 0163691701

    • eiman says:

      dah buat macam entri sendiri plak.. huhu

  2. topo says:

    pergh.. memang berbaloi-baloi!! hohoho

  3. aries_april says:

    mmg brbaloi….tp x gna celcom.

  4. yoy says:

    peh..cam best jek..

  5. Piston Pecah says:

    pergh..berbaloi pakai celcom..nak pinjam ceti jap…nak dptkan duit RM 777 tu..

  6. aku serius says:

    ermm duit tak cukup..short RM776…anybody?

  7. ZZZ says:

    bermimat tp xfaham ngn plan2 celcom ni sbb pkai prepaid je… nk tnye, monthly commitment tu ansuran byr hp ke jumlah bil yg kita pkai?

  8. Rayy says:

    RM777 pon xmmpu lg la abg nara.. student la ktakn… huhuhuu… telan air liur je laa…

  9. AT says:

    Bro Nara, kalau Andriod + Optimus ok jugak, boleh jadi OptiDriod :D

  10. miss suka masak says:

    mcm best jek………

    nak sebijik…

    sape2 tlg sponsor kat miss leh…