Written by serenity | September 13th, 2017

Sudah menjadi lumrah zaman telefon pintar masa kini, hampir semua orang punya akaun media sosial sendiri. Baik di Facebook, Twitter dan Instagram, selebiriti menggubakan sepenuhnya platform ini untuk menghebahkan aktiviti seharian dan berinteraksi secara terus dengan peminat-peminat mereka.
amyramarjr
Namun begitu, kini seolah-olah satu trend bagi selebriti untuk mencipta akaun media sosial anak mereka. Pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya misalnya telah mencipta akaun media sosial untuk Lara Alana dan ia menyebabkan Lara menjadi begitu popular di kalangan Netizen.

Pada usia masih kanak-kanak, Lara sudah ada pendapatan sendiri dan membayar cukai seperti rakyat Malaysia yang lain. Hebat, kan?

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Namun begitu, satu akaun di Instagram kini menjadi bualan Netizen kerana dikatakan ia ialah akaun Instagram anak Amyra Rosli yang bakal lahir Oktober ini. Akaun itu menggunakan nama pengguna @amyramarjr diletak dalam mod peribadi dan nampaknya ia sudah mempunyai 20 gambar.

Walau begitu, ia sudah mempunyai lebih 14, 300 pengikut. Bayangkan jika anak itu sudah lahir nanti, pasti mencanak-canak jumlah pengikutnya!


Tweet mendapat lebih 11, 000 retweets. Walaubagaimanapun, reaksi Netizen sebenarnya tidak begitu positif.

Screen_Shot_2017-09-13_at_9.47.49_AM

Screen_Shot_2017-09-13_at_9.48.20_AM
Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada akaun Instagram tersebut memang telah dicipta sendiri oleh Amyra dan Amar. Boleh jadi juga ia dibuat oleh individu yang berhasrat menggunakannya untuk mengumpul pengikut bagi tujuan promosi perniagaan.

Mungkin kita patut menunggu penjelasan mereka sendiri.-beautifulnara.com

34 responses to “Dalam Perut Lagi Dah Ada IG?”, Akaun Instagram Anak Amyra Rosli Jadi Bualan Netizen

  1. Anonymous says:

    Ni jenis2 retis kucing pun ada IG..al maklum lah level retis..SENDU.

    55

    0
  2. Anonymous says:

    time meneran sila ambik selfie yer…

    23

    0
  3. Anonymous says:

    retis melesia jer buat gini…pastu ada masa nak jawab2 org kat media sosial….bab gambar pregnant ala2 bogel nak tiru retis holywood..tapi tak cool bila akaun kena troll…dah tu lagi byk kes pedofil..lagi tak mau ada kesedaran mau jgk tayang anak2 tu….tak ingat ke mcm mn anak Tomok, ank Harith Iskandar punya gambar pose mcm mn yang dipilih puak pedo tu…..drg lagi femes dr artis suam2 kuku mcm korang ni….

    33

    0
  4. miamore says:

    oklah tu….pelapis lara n anak keknis. mana tau nanti jakel ambik jadi duta ke. takpun bakal duta yakult jugak??

    23

    -13
  5. suhaimah58 says:

    bukan kapel ni je kot yg created IG anak before bersalin ramai kot … schawal ada pojiah ada samtilla ada etc etc dan ada yg siap created e-mail address utk anak yg belum lahir lg pun … xyah nak beriye kot org nak bashed bagai … tp yelah netizen pun mmg netizenlah, artis pun bersungguh2 sgt pun nak ada IG utk anak bagai … zaman masa kini #aptb

    3

    2
  6. elle says:

    ni pon same sejenis parents yg x tau nak respect hak peribadi anak tu. egois ! semua bende nak update kat public, cube laa respect sket hak peribadi anak2 korang tu, klu post stakat few pictures tu ok lg lah, ini belum ape2 dah create ig bagai utk update info pasal anak. dah kan malu bukan 1 msia je tau pasal anak korang, dgn org2 luar yg xtau pon jd tau. if satu hari anak tu membanggakan, if x korang nak jawab ape phuiii. let kids be kids ok. diorang pon ade hak freedom. biarkan lah diorang nnt besar buat sendiri bende2 cmtu.

    42

    -18
  7. Oppa says:

    belum ape2 dah ade niat ler tu nak memfemeskan si anak yg xtau ape2, takot nnt income dah xde so anak ade sebagai backup. hahaha.. bajet lisa ke ape, tapi lisa pon same je dua kali 5, dlu beriye xnak tunjuk muke anak bagai lah xnk expose anak lah, skrg manjang si yahaira tu aje kuar kt tv. podahhhh

    36

    -29
  8. Anonymous says:

    anak jadi mangsa permainan dunia. kesian nya.

    34

    -4
  9. mok cute says:

    ye la kna buat awal2 bab mak ayah dah sendu…job kureng…jd gunakan anak tuk income cm lara…kecik2 dh kne kje…sian…

    36

    -1
  10. wekkkkkkk says:

    anak belum lahir dh ada IG, patutnya kena tengok rupa dn fizikal anak dulu baru ada IG…OK…fhmkn maksud saya..x perlu terangkn dgn mdalam. Mmmg la masa scan lain, bila lahir baru tahu.

    37

    -22
  11. Anonymous says:

    sendunya gosip hari ni…zzzz

    11

    -6
  12. yawn says:

    boring nya nara gossip ko dlm ni.

    11

    0
  13. Liza says:

    Komen Suliza agak keterlaluan. Doakan sahaja yang baik-baik. Doa yang buruk takut berbalik kat diri sendiri.

    0

    1
  14. Anonymous says:

    Sendu.. mmg x minatpun dua2 ni.. makin menyampah tgk..

    21

    0
  15. Akhbar says:

    Suka hati drg la.. Hak drg kan :) yg suka, follow.. Yg x suka yg menyampah yg meluat tu, jgn la ambik peduli.. Benda remeh temeh.. X perlu smpai nak memaki mengutuk org

    1

    0
  16. Anonymous says:

    Meluatnye…………………

    0

    0
  17. Anonymous says:

    takut dah tak laku jual anak la pulak…
    kesian…nnt dia cakapla nak share kegembiraan dgn peminat yg selamani menyokong kami amyramar…
    puihhh…
    amar kau taknak buat ig utk ANAK ANAK ko yg tak dilahirkan DULU ke?…
    #bukananakpertamaamar
    #amarkakitouchngo
    #amarplayboy

    0

    0

Leave a Comment

Optional