Written by Bella | June 11th, 2017

Seorang pengguna twitter @HaziqRefff telah menyebarkan beberapa keping gambar perbualan yang didakwa milik isterinya dan seorang artis yang dikatakan Sufian Suhaimi.

Ia mendapat kritikan oleh ramai pengguna twitter, dan mengatakan ia adalah rekaan semata mata oleh individu tersebut. Berikut merupakan ss yang kami ambil di twitter. Malah sufian Suhaimi melalui account twitter miliknya juga menafikan bahawa beliau memiliki account Bigo Live seperti yang didakwa boleh individu terssebut.

Ia mendapat krtikan yang hangat oleh pengguna twitter. Ada yang mengatakan gambar tersebut adalah hasil suntingan apps Camera 360.

Sufian Suhaimi melalui account twitternya menafikan account tersebut adalah miliknya

28 responses to Dakwa Isterinya Digoda Oleh Sufian Suhaimi Di Bigo, Lelaki Ini Dikritik Netizen

  1. Yaya says:

    Adoiii.. Bulan2 pose ni bawak2 bertaubat la memasing. Zaman skrg bahaya betol!

    4

    0
    • Bruno mars says:

      Artis mendenya sufian ni, org kenal sbb kapel ngan elfira je, oh plsss laaah

      6

      2
    • Pian kpop says:

      Bln pose tahun ni rmai pulak yg iman x kuat..asyik digoda dan tergoda je kan..bwk2 pegi masjid nak hahhah

      6

      1
    • kentut padu ayam Mc D says:

      bagi kentut padu bertahi ayam Mc D je kat muka ???

      0

      2
    • iq says:

      bini nusyuz, laki dayus, suami psiko isteri gelenyahhh…..siap berpura2 menyamar, confirm2 lah ko yg menipu si supian tue dulu, pikir cerdik rupanye bodoh

      6

      0
    • Mat ganu says:

      x padan dengan nerd nak jadi playboy, itu memang dia lah …. orang bodo je cakap fake.

      0

      3
    • Anonymous says:

      1. Sufian belum kahwin. Dia ngan el teman tapi mesra, mcm el pun bnyk kwn lelaki lain…so should be no prob kalau sufian chat pmpuan lain.
      2. Dan pmpuan tu xde ckp pun dia bini orang, so headline “sufian menggatal dengan bini orang” tu blh sebabkan org salah faham, yang tau pmpuan tu bini org cuma si suami yg gigih sgt chat guna acc bini, pastu siap suruh bini video call laki lain?
      3. betul la tweet mamat tu ckp, kalau dh dr awal cakap bini org, rasanya Sufian layan lagi ke??
      4. kegigihan yang xperlu.. lebih baik gunakan masa tu untuk berjimak dgn bini…ni tak, bjimak xsmpai 5 minit dh peng..
      5. akhir kata dr aku, HAHAHA.

      17

      0
      • What's My Name?? says:

        Srsly aku kenal Haziq Reff nii… Spesis attention seeker..
        Muka die pakai bedak berinci okay..
        Cakap acah acah bagus walhal isi sikit jee.. then nak bajet speaking bagai.. GF lagi nak keliling pinggang walhal die tu je aku bole anggap macam gf aku kowt..
        *okay 1st time komen sebab aku nak tekankan kat sini JANGAN PERCAYA SATU APA YANG JANTAN HAZIQ NI CAKAP segala posting kat social media ayat acah acah bagus

        2

        0
  2. Anonymous says:

    bangang apela semua orang asik digoda menggoda ni…bulan2 puasa ni buatla ibadah skit…

    3

    2
  3. minah jambu suka saahara yaakop says:

    macm sial prangai ini pompan tudung gatal !! dh berlaki lagi nak gatal mengenyam pepek tu huh ! kebanyakan nye yg dh berlaki maseh nak gatal si pompan tudung lah ! tk sadar diri dh berlakji lagi nak step belom kawin huh ! salah sape ??? si tudung gatal atau si shaimi ?? bulan2 puasa buat pahala tknak !! mengataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal aje jugak yg dia nak !! dasar pompan tak tau diri huh ! tk pasal2 shaimi kena fitnah aje …! bini tudung punye pasal ape bini cakap semua percaya !

    0

    1
  4. Jjay says:

    Sufian tu sangka perempuan tu single kot ,tu la dia start chat say hi dulu .
    Yg bodoh nye Laki perempuan tu,bgtau je la yg kau ni husband dia,and tolong jgn kacau .Gatal tangan juga reply nk menyamar jdi wife dia konon.
    Lepas tu ckp yg Sufian Suhaimi ganggu wife dia??? Hahahahaha .
    Aku rasa tak ada pun ayat2 menggoda/gatal dri si sufian tu .

    17

    0
    • Werty says:

      Aku start bc nama ‘Bigo Live’ terus aku ban laki bini tuu. Takyah sembang meleret2 pasai Sufian ni gatal ke apa, Bigo tu sendiri org join untuk dpt perhatian sbb nak sawer atau nama lain jadi pemintak sedekah murahan. Bohong ja kata kalau nak join Bigo sbb nak cari kawan bersosial. Kadang2 sembang acah2 concern masalah2 org yg tngah chat atau vc dngn dia padahal mata tu duk perhati ja Beans (duit sedekah) tu tak naik2 lagi. Ni semua poyo.

      0

      0
    • Mat ganu says:

      bodo nyer ko ni… nak mengorat x perlu ayat mengoda/gatal pun .

      1

      0
    • Werty says:

      Aku memang tak sokong la laki bini tu hnya sbb “Bigo Live’ kalo yerpun Sufian tu menggatal atau tak. Kebanyakan pompuan2 kt Bigo tu mana mengaku dah kawin, semua syok2 chatting ngan laki ja ntah2 bini orang. Pastu da mcm peminta sedekah dah aku tengok, sikit2 tagih sawer. Yg takleh blah buat2 cam ambik berat masalah2 org2 yg chat kat group dier tu padahal dlm hati duk tunggu bila la Beans aku nk naik lg.

      2

      1
  5. Daus says:

    Apa nak jd zmn skrg. Sepatutnya suami jg kehormatan isteri. Sanggup pl berlakon jd isteri duk melayan laki lain.

    12

    0
  6. Daaa says:

    Bini dia cntik sgt ke??tu je aq nk tau

    7

    0
  7. Mimi says:

    Aku pon rase sufian igt gurl tu single then die brani la nk lyan cmtu…for me..we dont know what’s the real story behind this..but if this is all true..sufian is single kan.die n elfira just state dorg brkwn…kenal hati budi…no official relationship kan… so xpela..bukan sufian da brtunang or kawen..he still can make choice thou..as u noe..die pon ak rase still mencari coz elfira pon friendzonekan die…u guys made a big mistake coz not officially announce ur relationship then u make each one of u could flirting with anybody…bgi aku netizen x bole nk slahkan sufian btw unless mmg elfira da letak cop mohor yg sufian die punye..just my opinion…sbb tu klu da kawen ke ape x bole la x isytihar kat public sbb bile hak ko da kene kacau hak korg..x bole nk slhkan pihak lain…just my advice…sufian n elfira ..u guys shud be serious to bring yr relationship towards next level la klu mmg da suke each other..lgpon msing2 bukan budak2 lgi…klu nak kate x nk couple2 ni ayt cliche sbb its already proved u guys hang out together cume x nk letakkn status ats perhubungan tu…org yg da kawen pon bole kene cmni..nikan pulak org single cam sufian…so learn from mistake…sbb flirting bgi aku zaman skrg ni kat mane2 n sape2 je mcm da bende biase.coz we hv too many social network .juz sbb korg artis so its become viral…

    5

    0
  8. Anonymous says:

    Sufian dh pn wt report, baca dlm blog lain..cmni baru betul klu x slh xtakut nk pertahankn diri..wpun xtau mamat ni sbnrnye gatal ke x..x cam sorg lg tu statement sentap,defensive sgt klu baca, tp xde pulak ngaku terang2 ‘sy x buat perkara tu’..tp dia ckp mls nk pjgkan cite sbb nk pertahankn diri dan kluarga n stop making stupid people famous.., klu btul nk prtahankn maruah g la wt report..biar kne siasat betul ke tak..tkut nti sume kne bongkar..

    5

    1
  9. Anonymous says:

    besa lah laki say hi n trs chatting kalau prmpuan pun melyn (even suami menyamar jd wife).maybe ss tak tau prmpuan tu dah kwin. n one more thing, dia dan elfira x prnh mengaku bercinta pun.teman tp mesra.so x da jaminan

    4

    1
  10. Anonymous says:

    Kalu sudah trlalu meminati ni la je nya…persis mcm cerita hero ensem yg Ingin d miliki..lol

    0

    0
  11. Mimi says:

    Hehe Sure ke bukan wife awak mula dulu?
    Tengok dari perbualan tu macam ada previous chat je. Wife terdelete juga kot,
    Hehe I rasa kalau from the beginning you bagitau dah kahwin he wont chat dah kot.

    11

    0
  12. nujum pak belang says:

    gambar tu mgkn time berbual ng ex dia kot dlu. mgkn ni planning ex dia? ye la org nmpk bahagia sgt..

    # sekadar tilikan nujum yang berbelang

    0

    0
  13. mimos says:

    macam la bini ko tu lawa sgt…… mekap tebal hidung kembang

    0

    0
  14. Anonymous says:

    yg die soh bagi gambar sufian mase chat tue baju die wane kelabu… kalau die soh wat video call dalam satu mase tue plak.. baju die wane putih… emmmm… wallahualam… dunia akhir zaman.. fitnah berleluasa…

    1

    0
  15. tina think says:

    Dah mengapa bebini org ni mengatal sana sini.. cukup2lah layan si somi tu.. yg si somi pun jagalah bebini t elok2..jgn bg mengatai sana sini..

    sedarlah ya… muhasabah diri.. fitnah akhir zaman..

    0

    0
  16. mika says:

    Elfira tu chantikkk.. so depa jeles ler tu.. nak bg alfira ni bukan ngan sesapa..
    sakit hati depa ni tgk kot..hahahah

    tak nak caya pada jodoh..tp tak gentle..kekeke

    0

    0
  17. libas says:

    pompuan tu..dah tau ko tu bini org apesal mengatal yg bersungguh-sungguh.. laki sendiri dah ada x ckup dah ker..kekekek kesian.. laki bini metal kah?

    0

    0

Leave a Comment

Optional