Written by AbangNara | January 24th, 2017

Sebuah video Dato Aliff Syukri menerusi rancangannya #OhAbangKosmetik menyamar sebagai seorang pengemis kini sedang viral di laman sosial. Di dalam video tersebut, kelihatan seorang peniaga kopiah yang bersikap agak “biadap” terhadap Dato Aliff Syukri yang sedang menyamar sebagai seorang pengemis. Memang sekali tengok dari jauh nampak agak sedih juga Dato Aliff Syukri diperlakukan sebegitu oleh peniaga kopiah tersebut.

Seperti yang anda boleh lihat di dalam video di atas, Dato Aliff Syukri turut memberikan komen serta penjelasan terhadap perbuatannya yang menyamar sebagai seorang pengemis. Sedikit sebanyak komen tersebut menampakkan sisi negatif si peniaga kopiah. Enggan diaibkan, si peniaga kopiah menerusi akaun Facebooknya yang bernama Jebat Derhaka telah tampil memberi penjelasan.

jebat derhaka

Komen yang ditulis oleh Jebat Derhat ke Facebook Dato’ Aliff Syukri ini telah pun dipadamkan. Enggan berdiam diri, Jebat Derhaka menulis kembali kenyataan balas balik terhadap jutawan kosmetik tersebut.

jebat derhaka

Hmmmm. Diharap Dato Aliff Syukri dapat bertemu dengan si peniaga kopiah ini untuk menjernihkan suasana. Seperti yang kita sedia tahu, rancangan tv sekarang memang penuh dengan drama. Namun janganlah sampai menjatuhkan maruah orang lain. Tak gitu? Apa pendapat anda?

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

80 responses to Dakwa Diaibkan Oleh Dato’ Aliff Syukri, Jebat Derhaka Si Peniaga Kopiah Tampil Beri Penjelasan

  1. Corse 848 says:

    Sbb tu kita kena buat baik pada sesiapa pun..yg dtg kat kita baik buruk tu semua ujian..klu dah biasa berbuat baik pada semua org..msti semulajadi dgn pengemis pun kita akan buat baik..mmg btul byk drama di dunia ni..

    41

    16
    • Bbycumil says:

      Ni blh tutup periuk nasik org ni dato..sepatutnya producer #ohabangkosmetik blurkan muka peniaga dan x ckp lokasi tmpt tu..and pastikan dato alif tu pakai mic..so penonton blh dgr perbualan antara dato alif n peniaga..xdelah menimbulkan fitnah..hilang trus respek kat dato alif ni..

      181

      0
      • erikasofea says:

        Aku lagi kesian pd peniaga tuu.. si alif ni lagi penipu.. kuat propa.. bis dah jatuh produk tak elok jual

        21

        0
      • Anonymous says:

        kenapa nak kena bagitau rakaman, supaya boleh pura2 baik depan kamera?

        6

        15
        • Hamba says:

          Bodoh nya sapa yg tanya soalan ni???? Baca betul2 la…selepas selesai prank, kena bgtau yg video ni dirakam supaya tuan badan tau, dan boleh minta izin ke tak utk publish on air…haihhh

          8

          0
      • tidak berpihak pada sesiapa says:

        ini pendapat aku la kan.. kalau pengemis biasanya dia akan mintak makanan atau mintak duit.. dia x kan mintak kopiah.. walhal.. si alif tu kan dah pakai kopiah kat kepala kenapa perlu dia nak kopiah lagi? baik dia mengemis duit.. so mest la si jebat tu rasa was2 dgn alif tu.. so kalo nak prank.. prank la secara logik ye..

        12

        0
      • Anonymous says:

        Aku tak berkenan dgn perangai si alif ni.. dia ni takkan berubah perangai sbb byk sangat macai yg sokong dia.. baca kat facebook angkut taik dia ramai.. sbb tuu dia semakin mengada ngada.
        Dia buat ape semua betul.. ditegur nik abduh boleh pulak melenting.. dia buat orang pulak boleh dan suruh org berfikiran positif..

        9

        0
        • annabella says:

          Setuju. Bereksperimentasi Sosial takde masalah. Yang masalahnya sikap dan komentar semula DA lepas dia buat prank tu. Macam nak tunjuk yng dia maksum dan orang kena prank tu jahat. Peniaga tu bertindak untuk selamatkan keadaan. Kalau kita berniaga, orang buat kacau, takkan kita nak diam? No respect for you.

          Rancangan Astrok ni please releven sikit boleh? The House, abg kosmetik, yg rancangan DSV tu tsk perlu untuk tunjuk diorg ni kaya. Fake semata-mata. Maaf teremo. Lol

          0

          0
      • Anonymous says:

        atas tuntutan kerja bro… bukan salah alif

        0

        0
    • malaysiana says:

      spe x marah,org tu nk cri mkn.klu dia kya rya mcm dato,dia duk umah dah.sbb tu dlm msia x d glakkn prank2 ni sbb byk x mmbntu dan x suma org open minded.tau kutuk je

      81

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Aritu kena tegur dgn Ustaz Haji Nik Abduh…kena tegur elok2 pastu bleh plak dato teguran tu aibkn dye & nme bisnes dye. Pe ni? Nmpk sgt xnk mengalah walopn dh dtegur psl agama. Pastu relax je Dato salam perempuan ye. Bukti tgk rncagan Dato Abg Komestik tu. Dato dr skola tahfiz…mst thu bebenor psl halal haram bsentuhan. Memalukn skola tahfiz je. Kite tgk dye pusing pe psl isu ni. Haha.

      59

      1
      • alifbata says:

        betul tu. kalo Nik Abduh tegur iklan Dherbs yang seksi tu, melenting si Alif ni kata diaibkan dan macam dialah yang paling baik dan susah nak bangunkan perniagaan. Tapi bila dia malukan orang lain, takpe pulak. Moga Allah limpahkan rahma buat semua orang baik dan lingkupkan perniagaan orang yang zalim. Amin…

        21

        0
    • sophia says:

      mat salleh buat prank kt youtube pon blur muka orang..tu mat salleh yg takde agama, ni sesama Islam nak sebarkan aib org utk nampakkan diri baik..hais hilang respek aku kat alif ni

      47

      0
      • aku tetap aku says:

        sape kate mat salleh tak de agama? habis christian yahudi buddha hindu tu bukan agama? ke Islam jer diiktirafkan sebagai agama?. biasa lah Melayu Islam mudah riak.

        27

        2
      • MEnyampah sikap manusia propa. says:

        Mat Salleh Ada otak Dan Ada Maruah bukan Mat Salleh cap Lang… sorry to said lah… mat salleh lebih bagus Dan orang yang beragama lain lebih mulia tak de jatuhkan Maruah orang semacam ni.. what ever they do they used brain also hak hak manusia. Bukan macam Negara kita. Tungging langgang.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Be neutral & tanya diri sendiri la, kalau tetiba pengemis asyik datang je kat korang, pegang barang-barang korang selama beberapa minit, tak rasa angin ke? Takyah pretend jadi angel sebab sape-sape pun akan angin sebab manusia ni ada limit.

      47

      0
    • Fidot says:

      Org tu ingat pengemis tu mencuri, mmg ptt la dia ambil balik. Lagipun, if yg dia amik tu makanan ok la jgk sbb makanan mmg keperluan manusia. Ni kopiah??? Amik bebyk mmg la nmpk mcm mencuri nak2 kt KL ni byk penipu. X patut dia aibkan org dah la x sensor. Manusia ni hati lelain, if yg tgk tu jenis percaya membuta tuli je tanpa tau cite sebenar dah membawa kepada berdosa. Ngok la alif tu buat mcm tu… Ko giler glamer sgt ke?

      43

      0
      • Peah says:

        Aku setuju ngan apa yg ko cakap. Sebab masa aku tgk babak tu pun aku pikir mana peniaga tu tak bertindak mcm tu. Tgk la si dato’ nye pun pakai kain kufiya utk menyamar jadi pengemis. Kain tu pun lagi mahal dr kopiah tau…lagi mau ambik kopiah!

        Agak2 la kalau nak menyamar pun.

        12

        0
    • Anonymous says:

      Setuju dgn corse 848…cuba tengok kiri kanan, mall ke kedai tepi jalan…asal tahu org tu kaya lain layanan di berikan, artis lain…cuba kalau tu pengemis, compang camping..ha mcm ni lh kau dapat..baru kat tpt mcm tu, kalau dekat mall, dekat airport mahu nye kena halau dgn guard..

      0

      8
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Klu ni jd kt Datuk Sani Ekspress mst dye byr pampasan xpn jumpe trus pniaga ni. Sbb dlu mse bas dye pnh kes besar2an eksiden…dye backup beto2 mangsa2 tlibat. Pastu marketingkn blk bisnes kaw2. Servis bisnes dye pn ok. Mne nk marketing murahan mcm Dato aliff ni. Aritu Datuk Sani tlibat dgn Ajl br2 ni..mukin antra penaja kot. Mne de propa mcm Dato aliff & Dsv.

      13

      1
    • C Y says:

      Aku nk sgt dye kna tegur psl dye bsalam dgn minah salleh kt rncangan dye tu. Nk tgk pe alasan dye. Wakakakakakakaka.

      7

      0
    • Anonymous says:

      saya tak pernah beli product D Herb sebab saya tau ia produk tipu tipuan dan mesti ada benda yang tak kena. Cara promo pun saya tak setuju, off late the owner makin riak dan cakap takbur ,,,show off ….. saya simpati dgn penjual songkok tu, berapa la sen sgt jualan beliau samapi nak kena jatuhkan maruah beliau.

      0

      0
  2. johnny bravo says:

    Main menyamar2 pulak, cari publisiti murahan ke …. produk ko dah tak laku ke sampai kene buat mcm ni. EEEh mengada2 pulak aliff ni….menyampah,

    34

    0
  3. anon says:

    ATTENTION SEEKER BETOL DATUK TERLAJAK MENGADA NI…..

    41

    0
  4. dexter says:

    Aku tak tengok pun video tu, straight ke komen je…. Apa tujuan dia menyamar ?

    9

    1
    • Aiman says:

      Utk program dia kat astro tu la yg setiap isnin tu. Konon2 menyamar jadi pengemis n dtg kat kedai peniaga tu pastu sebat kopiah. Mana peniaga tu x marah. Pastu dlm tv nangis2 cakap sedih dgn layanan peniaga tu kat org miskin. Apapon aku rasa kesian kat peniaga tu sbb dia xtau tu sekadar lakonan DAS.

      42

      0
      • Haikal si Pekerja Swasta says:

        okay,, macam ni..
        aku komen bukan nak ajak gaduh, cuma nak berbincang n aku konfius…
        n aku harap kau baca komen aku ni dengan intonasi yg tenang , bukan intonasi yang mcm nak cari gaduh…

        aku memang x sebelahkan DAS ni , sebab tau dia memang dh biasa depan tv memang banyak propa n drama…
        cuma nya yang aku konfius gn situasi , macam kau cakap kt atas tu ,, “Apapon aku rasa kesian kat peniaga tu sbb DIA TAK TAU TU SEKADAR LAKONAN DAS”,,,,,,.
        bermakna ,, kalau peniaga tu tau tu sekadar lakonan DAS,, peniaga tersebut pn akan berlakon baik jugak lah kan ,,?? sebab dia tau dia sedang on-air ,, jadi dia kena lah berlakon baik…
        jadi kita tak tau lah perangai sebenar seseorang tu…kan ??
        kat situ yang aku konfius….

        jangan kata orang biasa,, retis pun sama depan kamera propavaganza , drama,, tunjuk baik manjang….gile kauuu nak tunjuk perangai sebenar,,
        kena boikot nanti….

        jadi,,, same goes to peniaga tersebut….kan ???

        kau paham tak apa yg aku tanya ni ??
        kalau kau paham bagus lah , pemahaman kau memang terbaik…
        kalau tak faham dislike je lah..
        huhu

        0

        0
  5. enota says:

    apa lagi yg nak ditunggu, saman le jantan jalang tu!!!!

    13

    0
  6. Big says:

    Org tu brniaga dato mcm awk jga.klu dh smpi amik 3 kpiah..spe x marah,org tu nk cri mkn.klu dia kya rya mcm dato,dia duk umah dah.sbb tu dlm msia x d glakkn prank2 ni sbb byk x mmbntu dan x suma org open minded.tau kutuk je

    37

    0
  7. Yaya says:

    Eh eh.. Naik menyampah aku dgn so called dato terlajak laris ni. Apa motif dia buat mcmni? Okay, KALAU PUN PENIAGA TU SALAH, knp harus mengaibkan? Nk bgtau yg kau tu konon nye peniaga yg dermawan ke dgn burukkan peniaga lain?? Cehhh.. U dont deserve my respect.
    Satu ja pesan aku. Kau jgn ingat nak kaya kt dunia je, kat akhirat merangkak kau cari peniaga yg kau malukan tu.

    45

    0
  8. knizamab says:

    Dah tak de kerja ke dato ni. Fokus saje pada perniaga yang sedia ada. Kalau ada rezeki lebih sedekah banyak banyak, jangan sampai ada oranng tahu.

    10

    0
  9. Just Saying says:

    At the first place, mencuri tu berdosa tak kira la ape tujuan n ape jenis barang sekali pun. Sekian.

    38

    0
  10. Anonymous says:

    Kenapa si terlajak laris tu nk mencuri.. aku x paham.. x baik amik brg org.. itu sisi buruk si terlajak laris tu x cuba nk sampaikan pulak..

    16

    1
  11. Anonymous says:

    Apelah yang taksub Sgt dengan si terlajak laris Ni sampai nk buat reality show pasal dia? And one more thing, si terlajak laris ni dia ingat dia hebat sgt ke sampai nk menyamar nk uji org konon? Dia sendiri yg dilimpahi kemewahan oleh Allah diuji setiap hari dia x sedar ke? Makin mewah makin bodoh dia ni. X silap aku siapa entah interview dia pasal kereta dia jawab dia x minat kereta tu tapi nk merasa..berbiji2 kereta mewah and dia boleh cakap mcm tu. Jual rumah pada nursajat boleh buat caption “terpaksa berpindah”…org tu beli kot rumah kau, bukan kau kene halau.

    Kalau iyelah nk buat reality show…buat lah show yg realistic. Bukan propa.

    65

    0
  12. anon says:

    apa masalahnya….ending video tu datuk aliff dah tunjukkan dirinya yang sebenar….bukannya xtunjuk mcm tu..mcm korang tgk dalam rancangan prank lain2 la…kalau yang mat salleh punya korang mesti teruja memuja kan……kita punya korang kecam

    0

    58
    • hatuihlaprankster says:

      Sapa kata mat saleh buat prank kita melayu memuja ?? Aku sendiri bengang mat salleh buat prank smpai hancur hak milih orang, ganggu keamanan netizen. Kalau prank just for laugh tu atleast okay, smua org terlibat sama gelak bila habis prank, atleast spanjang aku tgk la show tu.
      so sapa yang puja sapa ni ?

      21

      0
    • Anonymous says:

      Memangla die tunjuk die tu Dato Aliff, tapi die xdiberitahu yg rakaman tersebut akan disiarkan. Lagipun komen Dato Aliff tu yg mcm mengecam dia. Dia malulah…

      17

      0
    • Anonymous says:

      fuck off and die!

      1

      2
    • Anonymous says:

      Kau salah sorang manusia yang bodoh.

      2

      1
    • Anonymous says:

      mesti peminat tegar kocok2 nih!!

      1

      0
  13. cilaka says:

    cilaka alif ni…. publisiti murah.

    14

    0
  14. Yekeni says:

    Some people will do anything to be famous. I guess this dato chose to stoop to the lowest possible to gain publicity. Can’t blame on education though. Many uneducated people are far more respectable, maruah dijaga, harga diri berharga.

    This particular person just has no respect for fellow human beings. Just see how he treats his staff. Makan gaji butalah, blah blah…. apologizing at the end doesn’t make it right.

    Money certainly can’t buy class, respect and honour.

    You can put an act all you want. Your true colours will certainly show through those unguarded holes….

    And… what’s with the kocok kocok stuff? My goodness!

    66

    0
  15. Ros says:

    Money don’t buy class. Simple.

    27

    0
  16. Kikin says:

    First, waktu abduh comment pasan dato alif, dea leh sentap siap ckp jatuhkan imej dea la bagai. Sedangkan abduh tu tegur secara elok je kot. And ko jatoh kan imej staff ko yg ko da maki2 dlm series ko tKpe plk? Ko jatohkn imej peniaga pasar tu xpe plakkk? Ish benci tau org cmni. Salah sendiri tak nampak!

    Second, honestly.. klau aku peniaga and tetibe dtg org mintak sedekah tapi bantai main tarik je barang jualan kte, sapa x marah! Xpenah lg jumpe org mintak sedekah hat main tarik brg jualan org. Dato alif nk menyamar pon agak2 la. Dah wat perangai cmtu and then assume org treat elok2. Dem!

    Third, dato alif ckp nk tgk cara layanan org ramai dgn org susah. Yang dato aritu dlm rancangan dato.. dato dok maki hamun staff tu cano? Adab dgn manusia tak kira la ko boss ka ko kaya nak matik kaaaa.. adab kena ada. Everybody make mistakes tp adab dgn manusia tetap ade. Nak harap org je respect ko tp ko mulut xde adab.. nk point la kan.

    11

    0
  17. Anonymous says:

    First, waktu abduh comment pasan dato alif, dea leh sentap siap ckp jatuhkan imej dea la bagai. Sedangkan abduh tu tegur secara elok je kot. And ko jatoh kan imej staff ko yg ko da maki2 dlm series ko tKpe plk? Ko jatohkn imej peniaga pasar tu xpe plakkk? Ish benci tau org cmni. Salah sendiri tak nampak!

    Second, honestly.. klau aku peniaga and tetibe dtg org mintak sedekah tapi bantai main tarik je barang jualan kte, sapa x marah! Xpenah lg jumpe org mintak sedekah hat main tarik brg jualan org. Dato alif nk menyamar pon agak2 la. Dah wat perangai cmtu and then assume org treat elok2. Dem!

    Third, dato alif ckp nk tgk cara layanan org ramai dgn org susah. Yang dato aritu dlm rancangan dato.. dato dok maki hamun staff tu cano? Adab dgn manusia tak kira la ko boss ka ko kaya nak matik kaaaa.. adab kena ada. Everybody make mistakes tp adab dgn manusia tetap ade. Nak harap org je respect ko tp ko mulut xde adab.. nk point la kan.

    2

    0
  18. Anonymous says:

    Kadang2 dalam apa yang kita buat untuk keperibadian kita tu, fikir baik buruk tentang orang lain juga. Lebih2 lagi dalam soal berniaga. Jangan sampai tindakan kita boleh menjatuhkan atau menutup pintu rezeki orang. Apa salahnya kalau blurkan muka peniaga tu.

    9

    0
  19. Sederhana saja says:

    Bila tonton my family pn ada kata datok took more than 1. The way he took like mncuri bukan mminta. Bole pulak sapukn product kt tangan pompuan bila buat demo kt pasar tu. Mana staff pompuan n isteri? Dia kata dia tk tau english tapi da pergi melancong bagai. Bole tanye lagi kau ada? Tu riak nama nya. Myb da kaya jadi tk perlu nk layan teguran orng. Tapi kalau tkde orng beli nk salahkn siapa? Sering2 la lihat di bawah jgn asyik mendongak. Kata nya perna miskin dulu…asal gini ?

    32

    -1
  20. amora says:

    dia ni mmg mcm ni suka buat n x ngaku salah..cover baik..pengasas2 produk semua dah tahu sikap sebenar dia yang bertalam2 ni n semua pun malas nak cara..layan2 gitu jelaaa..cakap x nak kalah..dah byk sgt kantoi jd misskepoh, kes jubah spender..smua nak publisiti n gilaglamor..takpalah kita doakan yg baik2 moga terbuka hati dia..apapun kita yg x brapa educated jadikan tauladan jangan jd mcm dia..kaya kalau menipu x kemana..cakap ada kilang sendiri stakat nama company je wujud..kilang guna khidmat agrotech kat puncak alam..produk2 orang yang dia buat semua dia sub ke kilang cina. siap pesan jangan buat jenama sekian2 n berurusan dgn owner produk xxxxxx.

    11

    0
  21. Mak Becok says:

    MENYAMPAH betul aku si mamat Datuk amat berlagak ni – yg. dia pi meyamaq nak curi barang peniaga apahal?! Mencemarkan maruah pengemis sj! Lepas tu nak buat fitnah kat peniaga cari rezeki halal mcm. ni!

    8

    0
  22. Mak Becok says:

    Lagipun aku dah lama boikot produk si mamat datuk terlajak ni – asyik nak kutuk K’jaan kita; termasuk waktu dia melancong punya glamer kat Australia haritu! Tak sedaq diri; Bumiputera Australia yg. kulit hitam tu dilayan mcm. KULI kat tanah air sendiri oleh penjajah olang putih!

    20

    0
  23. Anonymous says:

    Muhasabah diri dato. Allah swt jentik sikit tu.

    8

    0
  24. Anonymous says:

    Kesimpulannya Ada dua:
    1) it is ok to be stupid as long as u r rich; or
    2) the richer u are the more stupid you become

    Kesimpulan2 ini relatable pd segelintir manusia yg Baru nk merasa mewah.

    36

    0
    • ouch! says:

      hahaha..only applies to alif syukri, the attention seeker ladyboy and sorry, shes much worse than the character in dumb & dumber..

      3

      0
  25. Mama RIO says:

    dato dah kaya aibkan peniaga lain
    bagus dato amalkan sikap sedemikian
    semata2 kerana $$$$
    dato buka aib orang lain
    nanti 1 hari orang lain pulak yg buka aib
    dato
    the world is round what comes around
    will goes around

    12

    0
  26. Wan Norizan says:

    Peniaga tu wajar untuk marah sbb perbuatan MENCURI itu salah….
    Curi sampai 3 kopiah. Bukan benda keperluan seperti makanan.
    Kalau nak kopiah tu minta dgn peniaga tu elok2, bukannya MENCURI.

    12

    0
  27. Yaya says:

    jantan terlajak laris tu dah buat video minta maaf sambil2 nangis2. But how about the damage?? Kesan yg ko dah tinggalkan kat penjual tu?
    Lain kali, nk glemer ke nak kaya ke, buat dgn cara yg elok molek deh. Org respek, Allah redha, rzki berkat, senang hidup dunia akhirat. Gituh!

    11

    0
  28. erikasofea says:

    Si alif shukri ni taktik perniagaan dia suke tipu orang.. aku dah terkena. Panggil orang dengar motovasi perniagaan pas tuu suruh jual barang dia secara online. Bagi 35% diskaun.. sblm join mulut baik lps kita join buat ejen ni mcm sampah.. ramai yg dah terkena.. buat seminar perniagaan melalui adriana.. leh je aku letak no phone dia kat sini

    4

    0
  29. Anonymous says:

    den memang x layan die punya drama abang kosmetik tu. tp ramai member aku minat cerita tu… mcm mane nak ckp

    2

    0
  30. Anonymous says:

    bila bertuankan duit.. sedey.. cuba contohi pemilik NV tu apa nama ntah.. relaks je bukan mcm ko & qu puteh tu.. gila glamer

    7

    0
  31. Anonymous says:

    aku layan jgk la OAK tu…tapi episod pengemis tu mmg over to the max la…agak2 la kot ye pun nak prank orang…pastu cakap baru dia sedar camni rasa jadi orang miskin..hello??? bukan selama ni ko cite hidup ko dulu2 miskin ke??? da hilang ingatan letewwwww banyak sgt propa sampai sendiri lupa skrip!
    satu je aku nak tanya…dia ni memag tak baik dengan mak dia si rozita Ibrahim tu ke?miskin nau bunyinya

    9

    0
  32. mira says:

    dato dah mintak maaf kat orang tu melalui instagram die…at least dato berani mintak maaf..tak ego..tak mcm artis lain yg ade salah still nak salahkan orang lain…

    astro yg bodoh..nak kejar rating..kesian dato diperalat astro…bodoh punye astro…blur kan lah muka orang tu kalau ye pun..lagipun SEMUA orang buat silap..kalau brader kopiah tu percaya pada Allah, mesti die percaya pada rezeki..

    so tak yah nak besarkan sangat hal ni.. GOOD LUCK TO BOTH OF YOU

    0

    14
  33. Dia says:

    tgk rakaman amik kupiah tuu, mmg dia main amik & lebih dr satu… last rakaman tuu semua peluk2 bagai… yg tuu takde masalah bg saya, tp yg last episod tuu alif cakap dia mintak 1 kupiah & adegan rampas merampas sampai dia jatuh & tokey kedai tuu bg duit seringgit main campak… tu yg bermasalah coz dia bkn minta kupiah tuu, dia pergi main amik jew mmg lee org tuu marah coz dia berniaga kan. tokey tuu tetap bg 1 kupiah tuk dia & masa tuu tokey tuu still tak cam siapa alif masa tuu… yg alif cakap dia sedih sgt coz org tuu jual alat sembanyang tp layan dia camtu… kat situ banyak silap coz ko dah jatuhkan maruah org tuu & turut jatuhkan biz org tuu… lain kali minta bkn main amik barang jualan org.. kalau minta ngan elok, insyallah tokey tuu akan bg elok2… TAHNIAH buat alif syukri.

    9

    0
  34. Anonymous says:

    Ala…He doesn’t need to be smart to be rich. Ingat Dato Aliff tu cerdik sangat ke pun? Bila otak bisnes + gila glamer, bukan sedar tindakan dia buat tu memalukan orang. Any lawyers out there, amik kes peniaga kopiah ni saman Dato Alif and saman astro. Dah la recording tak inform.. sepatutnya after recording, astro kena inform peniaga n minta kebenaran. Not ethical at all.

    10

    0
  35. sentap says:

    klo dah gaya trus amik tu mencuri…bkn minta cara baik…mmg mengaibkan penjual ni…sian dia…mentang2 la ko kaya dato aliff oiiii……blh buat apa je…tgk ig pun mmg menunjuk kemewahan..jam..baju2 berjenama…tu bkn bkongsi…tu RIAK…

    5

    0
  36. wezzy says:

    poyo je aku tengok oh abang ksometik tu, x beri mamfaat langsong!!!

    4

    0
  37. rkdott says:

    naik meluat dh dengan aliff syukri ni…poyo…

    1

    0
  38. Anonymous says:

    wei alif,baik kau huluq satu juta pada abang kopiah tu,duit kau pun banyak tak luak pun,bukan duit kau boleh bawak masuk kubur,bagi satu juta,abang tu boleh buat kilang kopiah sendiri,boleh buat projek tambahan jubah,baju melayu,tudung sebagainya.Bro jual kopiah,kau minta je pampasan pada si aliff tu,kalau tak bagi kau saman je.

    5

    0
  39. erikasofea says:

    cash to datuk

    2

    0
  40. Anonymous says:

    ak baru tgk on9.. poyo ahh ko.. gelandangan, peminta sedekah xdenye over cam ko.. meminta2, pengsan bagai.. nak citer ko la manusia yg paling down to earth, yg paling ingat masa susah, yg paling ingat ALLAH.. attention seeker laki bini

    12

    0
  41. seriously menyampah says:

    tak terkejut kot kalau benda2 gini melibatkan Dato ni..sbb tengok aje la iklan2 product dia, dia lakonkan sendiri..anak saya umur 3 tahun pun kerut kening bila iklan Dato ni keluar..selalunya dia akan toleh tempat lain atau beredar..sy sendiri tak tahu nak ckp apa bila iklan dia ditayang TV..geli ada, menyampah ada, semuanyalah! imej lembut tu bukan sbb promosi iklan atau sengaja dibuat2 TAPI DIA NI MMG SPECIES LEMBUT dan attention seeker..seriously, dato ni sebenarnya menghasilkan kesan negative pada masyarakat, seolah2 memberi galakan kepada lelaki2 lembut diluar sana, seolah2 maknyah, gay, lelaki lembut, pondan adalah perkara biasa dan diterima dlm masyarakat..sikit2 lama2 jadi bukit..esok2 menular cara hidup lelaki lembut di Msia ni..ini ke yg kita nak? iklan2 dia ni sewajarnya dipantau pihak berwajib..lucah pun ada..sebab duit, takkan tutup mata saja??

    1

    0
  42. kak mah kebabom says:

    Kann..kejap2 keluar iklan lakibini kt tv..sampai naik meluat pulak nengoknyer…dua2 gediks

    3

    0
  43. kak mah kebabom says:

    Saman malu je bang…kasi ajar sama itu dato terrrrlajak gedik..huhuh

    1

    0
  44. Roy Gagak Hitam says:

    BIla tengok komen2 di IG aliffsyukriterlajaklaris, masih ramai followers beranggapan yg abang kopiah ni memang tak nak kasi kopiah tu kat dato’ aliff. Abang kopiah dah jelaskan, yg dia dah kasi 1 kopiah, tapi Dato’ ambik sampai 3 … macam mana lah dia tak rampas balik Dato’ oi.

    Orang tu berniaga kecil-kecilan Dato’. Kalo kopiah tu kos dia RM 8, untung RM 2 dengan harga jualan RM 10 … kalau dato’ “curi” 3 kopiah .. banyangkan berapa banyak kopiah dia nak kena jual untuk cover balik kos kopiah tu? Haaa cer kira cer kira …. teeettt!! tak pe saya tolong kira. Kalau Dato’ curi 3 kopiah, abang tu terpaksa jual 12 kopiah lagi untuk cover kos 3 kopiah yang dicuri tu dengan hasil untung 12 kopiah tu. Faham tak? Dato’ terlajak bisnes mesti pandai kira2.

    Selagi followers masih beranggapan yg Abang Kopiah tu tak nak kasi langsung kopiah tu dan Dato’ tak jelaskan, bayangkanlah berapa banyak dosa dah dapat.

    Saya anggap mungkin ini kehendak produksi untuk nak nampak ada drama sikit? Teringat saya pasal dokumentari “Pelesit Lebuhraya” konon2 dia tunjukkan dari atas helikopter yg bikers motor besar ni menunggang secara merbahaya di lebuhraya siap buat wheelie. Padahal bikers tu stesen TV bayar utk buat aksi tu. Alih2 diorang kena balik. Itulah produksi TV ni propa jer lebih?

    1

    0
  45. kk says:

    aku rase makin lama reality show kat astro tu makin merapu je, at least nak tunjuk reality show pon tunjuk laa yg membina sikit mcm reality show Love Vivy tu, dr family kerja staff n environment pon healthy, krew production pon pandai amek part2 yg positif. ini dari reality show fazura, smpai ke the house dari emma maembong, vida, la ni plak che ta semua ntahape2je.

    2

    0
  46. Anonymous says:

    Terlajak patah

    0

    0

Leave a Comment

Optional