Written by Bella | August 21st, 2015

Bersikap lantang dan berani menyuarakan pendapatnya sendiri, pelakon Que Haidar  di laman Twitter beliau baru-baru ini telah meluahkan rasa tidak puas hati atas pemilihan filem untuk Festival Filem Malaysia ke 27 (FFM 27) dimana filem lakonan beliau Ophilia tidak terpilih dalam kategori  cerita asal dan kostum terbaik.

Malah, Que juga menyifakan anugerah tersebut seakan anugerah kanak-kanak dimana  beliau juga berpendapat mereka yang bertanggungjawab dalam hal pencalonan tidak ada pengetahuan yang luas dalam menilai sesuatu filem.

Perkara itu juga mendapat perhatian aktor Bront Palare mungkin ada elemen didalam filem Ophilia yang tidak kena pada selera juri yang menilai sudut estetik sesebuah filem.

Bukan mudah untuk puaskan hati semua pihak,  kami rasa pihak yang menilai mereka untuk dicalonkan dalam FFM 27 adalah dikalangan mereka profesional dan tahu selok belok tentang dunia perfileman. Tidak menjadi salah sebenarnya untuk Que meluahkan apa yang terbuku di dalam hatinya.

Sumber Berita: Twitter Que Haidar

18 responses to Dah Macam Kids Choice Award – Que Haidar Kutuk FFM 27

  1. Anonymous says:

    huhu biasa la tu bile dah tak tercalon

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Yelaa..die ni pon berlakon xde laa bagus sgt..pulak tu tibe2 je jadi tenaga pengajar AF..elok sgt laa yg xbagus ajar budak2 baru..tu yg jadi mcm die gak tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mesti ko tak pernah tgk lakonan die kan..que antara pelakon hebat.cuma lepas kawen je die jrg berlakon..

      0

      0
    • miss lollipop says:

      hei, que ni memang berlakon bagus apa, cuma dia jenis jarang berlakon, sebab dia tak belakon crita2 bodo TV3 petang2 yg paten korang suka tengok tu.. ko tgk dia belakon dlm zombie kg pisang, rock o.. tgk riak muka dia selamber je selenge..tengok dia berlakon pulak dalam malaikat maut memang meletops habis la, memang layak dia jd tenaga pengajar AF…

      anyway kalau pelakon mcm que ni ko boleh kata tak bagus, habis tu siapa yang bagus..??? hero2 crita melayu TV3 waktu maghrib tu mesti taste ko kan…mesti geng2 tu yg mata ko nampak hebat…nak zul arifin abag peluk2 jadi tenaga pengajar ke..??? hahahaha

      0

      0
  3. Juwita says:

    Kah kah cite bodoh mmg la x tcalon bongok

    0

    0
  4. NEUTRAL says:

    que antara pelakon hebat compared to other actors di malaysia ni. seriously.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    X tahu knp dr dulu tak suka Que Haidar

    0

    0
  6. norajew says:

    citer apa yang ko marah sangat x tercalon tu que…x penah dengar pon..

    0

    0
  7. norajew says:

    citer apa yang ko marah sangat x tercalon tu que…x penah dengar pon..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Que Haidar antara pelakon hebat Malaysia if compared to pelakon-pelakon yg ada skrg ni…mmg betul apa yg dia isukan.

    0

    0
  9. anonym says:

    anugerah sampah dan sampah2 yg sewaktu dengannya…sekian

    0

    0
  10. takterlibat says:

    que ni mmg berbakat besar dalam lakonan. cuma dia bukan jenis yg nk berlakon cite2 typical melayu ni. kalau korg rs pelakon bagus tu mcm zul arifin or aaron aziz or amar bahrin..lupakan saja la..setakat jual muka boleh la..walaupun aku ni bukan peminat que, tp aku rs dia seorg yg berkualiti kalau berlakon. dr sibuk nk tgk zizang tu ..lg hampehhh

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Hehehe dia tercalon best actor pe??? x baik arr cakap macam tu ni keputusan juri bukan main suka2 je… bab kostum tu mmg setuju x di calon kan sebab costume dia mmg cam meniru x ori…

    0

    0
  12. Stan Holeman says:

    Namun belum lagi berlangsung FFM27, pelakon Que Haidar tiba-tiba luah rasa tak puas hati dalam dua kategori pencalonan anugerah itu. Melalui laman twitternya, Que Haidar yang tercalon bagi kategori Pelakon Lelaki Terbaik itu menyifatkan FFM27 ini seperti Kids Choice Award .

    0

    0