Written by AbangNara | August 3rd, 2009

pertandingan bnara

Yeeehaaaaaaa ~~~ Pertandingan pengkomen terbanyak di BeautifulNara kembali lagi. Adakah anda mempunyai kepantasan menaip yang tinggi? Adakah kepala anda sentiasa dipenuhi idea-idea untuk bergosip? Adakah anda mempunyai masa yang banyak untuk mengomen?

Jika jawapan anda kepada soalan-soalan di atas adalah “Ya” maka sesungguhnya pertandingan pengkomen terbanyak BeautifulNara memang sangat sesuai untuk anda. Bersempena dengan bulan Kemerdekaan, pertandingan ini akan berlangsung dari 3hb Ogos sehingga 31 Ogos. Jadi anda ada kira-kira sebulan untuk bergelar juara.

Di bawah adalah syarat-syarat pertandingan:-

  1. Sila pastikan anda gunakan email dan nickname yang sama agar mudah kami mengira jumlah komen anda.
  2. Komen yang pendek, tak bernas dan sekadar melepaskan batuk di tangga tidak akan dikira.
  3. Anda tidak perlu stay kepada topic artikel. Jika anda borak-borak pasal kehidupan anda pun tak apa. Yang penting komen anda mestilah nampak seperti komen yang jujur. Bukan sekadar menulis “Betul la tue” @ saya sokong apa yang Mr. B cakap.
  4. Hadiah akan diberikan kepada tempat 1, 2 dan ke 3.
  5. Hadiah masih belum ditetapkan lagi. Tapi jumlah keseluruhan hadiah tidak kurang daripada RM300 dan tidak lebih dari RM500. Bergantung kepada penajaan.
  6. Segala kerosakan pada keyboard anda semasa pertandingan ini berlangsung tidak akan ditanggung oleh pihak kami.

Jadi apa anda tunggu lagi. Jom kita mulakan mengkomen sekarang ini jugak!!!

147 responses to (CONTEST)Pengkomen Terbanyak Sempena Hari Kemerdekaan

  1. kila87 says:

    hhuuu…aku xmmpu nk join..assignmt ku mlmbakkk!!!!!! aiiiyyakkkkkkkkk!!!!!!!!

    0
    0
  2. Jaa says:

    hmm…bagus jugak ade contest ni..sempena bulan kemerdekaan lak2…bleh la naikkan semngat cket bila ade contest cam ni…leh isi mse tluang…ade adiah plak2..2yg penting…hehe…

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      aku xlar pnting kan sgt adiah tue…
      bg aku BN tmpt aku melepaskan tension, boring, stress dan yg sewaktu dgnnyer…
      selain dpt member ramai kat sini…

      p/s : kalo dibagi adiah aku x tolak…hehehe…

      0
      0
  3. Jaa says:

    kila87: betul3…assigment sgt byk..tp cmne pun stil sempat mengkomen…hehe….

    0
    0
    • kila87 says:

      a ah..hhu..kila klu da bkk BN hurrmmm alamat berjam2 la ngadap laptop..hhu da lupa da suma assignmnt yg xsetel g tu.da nek rabun da mata ni…huhu BN kna wt panel rawatn mata..hhu

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        aku lg teruk, dah slalu sgt bg komen kat sini, CPU kat umah aku rosak…mlm2 aku xdpt sgt nk bg komen unless aku pinjm laptop adik aku…laptop aku pun dah nmpk cam xlarat nak layan BN nie…huhuhu…

        0
        0
  4. Jaa says:

    hehe…betul 2…same la kite kila…jaa pun ngah wat assignment ni…sambil2 la komen kat cni…release tensen cket…mata jaa dh rabun, kanta spek dh tebal..nnt bertambah2 la tebal kanta spek ni klw ngadap laptop…

    0
    0
  5. Kamui Gakuto says:

    aii, terus terang la sa ckp, kompom mmg kalah sa ni..

    0
    0
  6. slexer says:

    mahalnya hadiah!

    0
    0
  7. Jaa says:

    belum cube belum tau, kamui Gakuto…semngat mesti da….slexer: ok pe, adiah mahal2….baru de byk smbutan

    0
    0
  8. MemBesar says:

    aku respect korg buat contest ni…cuma aku cnfirm nk mmpu nak join ni,,.. Bn wlupun korg tak sediakan ptdgn cm ni aku ttp akan log in cek info bru dlm BN.. tp nak dok ngadap bjam2 x larat lh..

    0
    0
  9. […] View original post here:  (CONTEST)Pengkomen Terbanyak Sempena Hari Kemerdekaan […]

    0
    0
  10. topo says:

    hehehheeh aku memang suka contest2 camni.. tunggulah serangan daripada topo.. =D

    0
    0
  11. ninikebayan says:

    wah..kalau nenek memang dapat nenek bawak atuk pi holiday ni..huhuuu…

    0
    0
    • ninikebayan says:

      *Menang* hehe..typing error.al-maklum lah..dah tuo ni..

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        tue lar byk sgt mkn sirih…

        0
        0
        • aries_april says:

          sirih xpa poco…
          baik tuk kshtan…
          nanny aries…
          skrng dh 85…
          1 pnykit pn xda…
          dri mda aml mkn srih….
          dia da jg sruh aries mkn…

          tp mummy x kasi…
          tpi telo nk ngaji quran….
          nnt lidah jd keras…
          enth btul @ x, xthu la…
          prnh rsa…
          pahit….
          mrah hbis mlut…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          tepi umah aku ader pokok sirih tp aku xpnh rasa pun…
          tengok jer…

          0
          0
        • jojio says:

          Sedap oooo….pas tu kena kopi O….hihihi

          0
          0
        • aries_april says:

          kna kopi ngan sirih…
          mau pnsan pas tu…

          0
          0
  12. aries_april says:

    pg smua…
    best jg ya kak nara bt contest ni ya?
    aries rs klau yg mnang ni…
    compon poco ya…
    dia klau bab2x juara sllu no 1…
    klau x, xda jdi ketua la…
    hahahaha
    :-)

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      hahaha…tima ksh bg smgt kat aku…
      pagi2 lg dah gud news…
      tp blm tentu mng lg, delimasaraa pencabar utama aku…

      0
      0
      • aries_april says:

        xpa…
        bkn brsaing rbut laki…
        klau tuk kjyaan…..
        y not…
        right?

        0
        0
        • Penari Poco2 says:

          betul gak ko kata…buat apa lar saraa nak rebut bf aku kan…hehehe…

          0
          0
        • aries_april says:

          klau dia nk rbut BF poco…
          dia kna tnggl srwak la…
          aries yg kna tkut….

          BF aries ddk dkat ja ngan dia…
          kat kulim…
          dkt sngt ngan tmpt keja dia…
          smpng mlaikat la….

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          hahaha…ko takut ker…???
          saraa o saraa…jaga baik2 bf aries tue…hahaha…

          0
          0
        • EclipsE says:

          bf aries xde sp nak amik nya…sbb aku jage baik punya…muahahaha…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          ko tue dah btunang buatper sibuk2 nak jg bf org…
          jg lar tunang ko tue elok2…kalo xnak baik aku tlg jagakan…hahaha…

          0
          0
        • aries_april says:

          xpa…
          biar ja dia nk jda…
          aries xksah…

          0
          0
  13. jojio says:

    Juara dapat gi Semporna 3 hari 2 malam….hihihi

    0
    0
    • aries_april says:

      wah jauh tu jojio…
      smpai sabah ko taja…
      ni dh ksi thu kak nara ke ko taja pakej ni…
      mau gak mnang ni klau smpai kesitu….

      poco, sara, eclipse..
      mari kta join rmai2x…
      :-)

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        nak g semporna watper…
        pegi lar jauh sikit…bosnia ker, afghanistan ker, iraq ker, bla bla bla…

        0
        0
        • EclipsE says:

          kat sn peperangan byk…tgh syok jln2…tetibe bom jatuh…
          tbakar la…huhuhu..

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          tue lar ko otw pegi sana elok jer rupa…
          balik msia kang, kudung…
          xper nanti BN bg hadiah kaki or tgn palsu…

          0
          0
      • EclipsE says:

        morning all…
        mcm best jer nak join…
        lg2 aku yg xpenah bt keje ney…
        duk opis dok btenet jer…hehe…
        aries dh tntu nak menang ney…
        hik…
        aries g bt keje dlu…
        biar boss yg komen…
        nti menang bg 2….huhuhu..

        0
        0
  14. jojio says:

    Tu dia aihhhh….ada yg dah komen 40/50 dah….jenuh nak race nie….

    0
    0
  15. EclipsE says:

    kak nara klu nak sponsor rm 10 bleh ker??hik…
    dlm erti kata len kire derma lah…hehehe…
    dpt gak pahala..

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      pahala mahala mender…
      ko layan lar dulu ptandingan nie baru dpt rm10.00…
      kalo x cukup gak, suh kak nara bagi rm5 jer…

      0
      0
  16. EclipsE says:

    BN xnak bt cipta slogan umtuk hari kmerdekaan ker?
    nak merdeka ney…
    (teringat dlu zmn mak bpk kite sblm merdeka…kesian sguh..)

    0
    0
  17. jojio says:

    Slogan Ramadhan dulu kot….

    0
    0
  18. aries_april says:

    aries kmbli…
    tpi p cuci tiolet…
    besa la…
    keja cleaner ja kot….
    tu la rtin harian….

    yg boss pla…
    asyk mntenet ja keja dia….
    thu la nk mnang….
    p la bt keja dlu…
    krng KIV…
    aries gak yg ssh…

    0
    0
  19. ricky says:

    pengkomen terhensem xde ke..ekekeke

    0
    0
    • aries_april says:

      klau trhndsm….
      jojio no 1…
      2nd….darkshed…
      3rd (ricky kot……klau badboy ltak pic dia…maybe dia no 3…)
      hahahaha
      :-)

      0
      0
      • EclipsE says:

        pengkomen tercantik?
        sure aku no 10…huhuhu…

        0
        0
      • jojio says:

        Tenkui 3x…

        0
        0
        • aries_april says:

          napa pla tenkui jo?
          xkan ada affair ngan kak nara lak ni?
          fuh….
          klau tul, kak nara leh trun png la ni?
          :-)

          0
          0
        • EclipsE says:

          weh korang ney mimpi ape…
          aku dh beraya kat umah sebelah…
          korang dok mgumpat kat umah ney lg…hehehe..
          sodap sgt ker kuih almond london yg dia bt smpi xnak blk2….huhuhu…
          eh blm raya la…
          aku pon mimpi gak…muahahaha…

          0
          0
        • aries_april says:

          oh..
          dh brya kat sblh ker?
          sorry ar..
          pc ni slow skt pick up…
          p dl..
          nnt follow kat blkg…

          0
          0
  20. aries_april says:

    kak nara?
    xda page bru ker?

    kwan2x hri tu kata make up elyana xcntik tu kan time dia tunang….?
    smlm aries nengok NONA…
    saidatul la yg make up dia…
    tpi time nengok tu…
    cntik la pla….

    0
    0
    • EclipsE says:

      tue la ko mimpi…
      org dh mkn…ko cuci toilet lg…hehehe…
      jgn mare…
      g layan kak azwana tue…
      ksunyian dio tue….hikhik..

      0
      0
      • aries_april says:

        ok aja…

        tpi dh boss srh p cuci?
        xkn nk mlwn lak
        ?
        :-)
        boss xpa la..
        lyn BN ja keja dia…
        dr sbh smpai isyak…

        0
        0
  21. kira-kira says:

    eh da stat ker contezz pengomen trbanyak nie.??
    pes prize pe ehk…?
    dpt rumah sbijik pn ok gak…
    rumah lam saidina pn jadik lah…
    hahah

    0
    0
  22. pinkypanthers says:

    pagi sumer…
    wah dh start pengkomen trbanyak..
    apa nk komen erk..
    hmm no komen ar..

    0
    0
  23. aries_april says:

    tlis ja apa2x…
    jnji bernas n kso orng trtaril…
    pas ni, kak nara bt contest avatar pling cute lak….
    :-)

    0
    0
  24. jojio says:

    Belasah jer…jangan sampai menyakitkan hati orang lain dah lerrrr….

    0
    0
  25. yukiko says:

    klu nk cter sal per2 isu.. aku nk gk suarakn isu nih wlpun nih isu sensetif.. tp ni realiti. wlpun kita org melayu n bumiputera tp kita masih lg ditindas.ku ckp cmni coz realiti yg masih berlaku.kbanyakkan orang melayu yg bekerja di syarikat cina akn ditindas or di ank tirikn.. kerja bnyak tp gaji sikit or sgla kelebihan hanya u kaum dia sahaja.. bkn auta tp fakta. jika diselidik kebnyakkan org mlayu di tindas bla bkerja di syarikat cina.. tp aku xkta lerk smua majikan cina jahat..

    0
    0
  26. yukiko says:

    tp aku nk lerk dgr pendapat dri korg2 yg kja ngn majikan cina tp dpt lyann 1st class or melebihi kaum dyer..

    0
    0
    • aries_april says:

      kat tmpt keja aries skrng…
      even dia orng smua nya orng taiwan n cina..
      dia orng lyn kta biasa ja…
      sma ngan kaum dia orng sndr…
      xda yg lbih…
      sma rata…

      0
      0
  27. kaki pakuk says:

    arh….aku xkira…
    aku nak mnang gak kali nie….!!!!

    0
    0
  28. Akak Leen says:

    dah masuk bulan kemerdekaan, harap bn dpt keluarkan artikel berkenaan kemerdekaan atau apa2 isu yg dpt membangkitkan semangat cintakan negara…
    bkn apa, sambil2 layan berita hiburan dpt jugak tambahkan info….

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      yerla.. tp kalau tgk pada bebudak generasi skang rasa sedih jer nak smbt merdeka. . mana xnyer, malam merdeka diorg dok merempit, parti sana sini.. ntah lah.

      0
      0
  29. Zaza Muhammad says:

    well kite tgk sapa yg menang kang…. aku la ni kebzian…xpe aa kite jadi pemerhati je..
    Tahun ni sambut Merdeka lam bulan Ramadhan… anyway merdeka tetap sambut dgn cara bersyukur….sedey aaa dgr psl perhimpunan harap kemarin..
    yg tukang organise tu pls be responsible. anda bkn saja menyusahkan pihak berkuasa tp org2 yg mencari rezeki di kwsn tu dan paling penting keselamatan awam. kenapa mesti membuat perhimpunan dikwsn berkenaan.. pegi aa kat dewan ke padang ke…. xde sapa pun rugi klu jadi apa2.. lu pk lah sendri!!!

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      ops!!! perhimpunan haram …hehhe typing error i’m sori

      0
      0
    • Akak Leen says:

      tu la, siap masuk news kt sini….aku tgk cam dasyat jerk negara aku…dh mcm negara yg tgh hebat merusuh.. ..yer la, reporter luar mesti la ambik ikut view derang, mcm kt tmpat kita byk tapis….ntah mcm mana la pandangan org sini bila tgk news tu……sedangkan negara aku aman & permai….

      0
      0
  30. yana yana says:

    nak masok Bulan posa ni wei……….. komen yang camna tuh..batai posa aku hahahhaha lawakla B.Nara

    0
    0
  31. AIN says:

    WAAA PERTANDINGAN UTK KALI KEDUA MCM NI
    AKU SUKA…
    TPI SKRG NI AKU BZ CKIT
    HMM AKU TRY LA

    0
    0
  32. flower says:

    patut ke aku join skali lg..
    haha..

    0
    0
  33. […] Akhirnya saat yang ditunggu tiba jua. Maafkan kami yang hina ini kerana terlambat memberi keputusan pertandingan pengkomen terbanyak yang telah kami anjurkan sempena Hari Kemerdekaan Malaysia. Sesungguhnya terlalu banyak komen yang […]

    0
    0
  34. kireilady says:

    ehehhe…bismillah..
    kalo tk dapat tmpt ke3..dapat pertama pn jadik la hehhehe

    0
    0
  35. Hosea Weis says:

    As a newcomer to the internet, I’m constantly seeking on the internet for articles that may aid me. This has been 1 that’s. Thanks!

    0
    0