Written by serenity | June 1st, 2013

Masih ingat dengan Che’nelle Lim? Che’nelle anak kelahiran Sabah yang memiliki darah campuran Cina dan India (Chindian) telah berada di persada muzik antarabangsa sejak lima tahun lepas. Antara lagu hitnya ialah “I Fell In Love With The DJ”.

Awal bulan lepas Che’nelle telah melangsungkan perkahwinan dengan pengajar tarinya iaitu G Madison IV. Suaminya itu pernah menjadi sebahagian tenaga produksi dan artis tari untuk muzik video, filem atau majlis anugerah bagi BRAVO, The 2005 Grammy Awards, 20th Century FOX’s The Ex List, Seeing Stars, Tyra Banks Show, Pussycat Dolls, The DROP, The Choreographers’ Carnival, dan The Dance-Off.



Che’nelle yang pernah berada di bawah naungan Capitol Records kini ialah artis di bawah EMI Jepun dan sudah pun menerbitkan single-single untuk pasaran sana. Kredit gambar Instagram Che’nelle.


PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Che’nelle Lim Kahwini Jurulatih Tari G Madison

  1. Nureza Aida says:

    Lambatnya update! Dah sebulan kahwin, baru ada berita

    0

    0
    • kak timah says:

      LAHHHHH ORG MALAYSIA RUPANYA DIA NI INGTKAN ORG NEGRO TGOK KULIT GELAP JE

      0

      0
      • do says:

        lorr…takat komen kat nara ni kene delete, xde hal la bro..small matter..nk gadoh watpe…

        0

        0
        • aku sentap kerana komen ku deleted says:

          pastu bila komen kena delete loser bodoh pegi meroyan kat blog lain. dia ingat ada org kisah komen bangang dia kena delete.

          setau aku yg kena delete komen tahap bangang, sbb loser yg komen tu dengki tahap gaban kat neelopak. mesti nak komen buruk pasal lopak walaupun kat post yg tak kena mengena dengan dia.

          konon2 ramai yg komplen, padahal sekor pengkomen bodoh yg meroyan berulang2. kalau dah loser tu, menda kat internet pun meroyan.

          0

          0
        • nak tahu jugak says:

          siapa kah??

          0

          0
        • Ostrich8Kaki says:

          aku sentap kerana komen ku deleted:

          kau pun meroyan jugak ni..hahahaha

          0

          0
      • diana says:

        dah lama kot kak nara tulis kat sini. setakat pengomen mangkok cam tu, tak payah layan.

        0

        0
      • Peminat Awang Hitems says:

        Best la Che’Nelle kawin dgn nigga ! Anak mesti cute sbb mix Blasian . Hari2 dikerjain ~! kuang3 .

        0

        0
  2. Olga says:

    NI LA ARTIS TINGTONG…BODOH MEMALUKAN ORG ISLAM…TERUKNYE PAKAIAN DIE…MAK BAPA DIE X AJAR KER? CUBA LA TUTUP CKIT…PAKAI TUDUNG LG CANTIK..

    0

    0
    • zzz says:

      tgk arl die islam ke tak,nak suh die pakai tudung…adoi…

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        yg mana satu yg kau suroh pakai tudong? yg kulit gelap ke yg kulit cerah tu..

        0

        0
    • soul park says:

      she’s not a muslim…bfore u want to bashing on someone with your false accusation…make sure you google it…

      0

      0
    • Meluat Olga says:

      maaf tapi bukan nak kurang ajar tapi saya rasa kamu patut diajar. sbb menyampah baca statement kamu itu.

      sebab dia bukan islam lah bodoh!!!! cuba siasat dulu dan bukannya nak melenting macam orang tak berakal. itu dah mmg budaya dia, kalau dia tu melayu islam lain lah cerita. tapi tetap anda tu bodoh sebab tiada adab dalam menegur orang.

      0

      0
    • soul park says:

      she’s not a muslim….make sure you google it..bfore you want bashing up someone with your false accusation…okey..

      0

      0
    • Honey says:

      Kalau mulut cam longkang memng longkang jg. Lain kali selidik dulu baru nk komen…Che’nelle ni NON MUSLIM….
      Paluiiiiiiii

      0

      0
    • Anonymous says:

      olga bodoh !!! hahahahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      olga mmg cam tu..dh lama perasan..macam org tk siuman…so tk payah layan…sekian…

      0

      0
    • SW says:

      lu langsi lu mati wa cakap lu….

      0

      0
    • Safiyyah Hanzalah says:

      i dont think she’s a muslim.. and now it is you who are stupid.. lain kali cek dulu sblm komen

      0

      0
    • Kiah Pekasam says:

      sbb nama dia ada “CHE” so you igt dia Muslim ? hahaha mengong nya ikaw . paloi ~!

      0

      0
    • tasya says:

      mana kamu tau dia islam? dia non muslim la sengal… ckp main petik je….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bodoh punya bahalol ko pehal tetiba jd sengal plak nk suh dia pakai tudung bagai ? selalu sngt laa ko ni bg komen cam shial ko ingat best ke komen2 stupid ko tu haa ??

      0

      0
    • tupai comel says:

      mmg lah mak bapa dy xajar pakai tudung..lawak lah ko..dah nama pon terang2 bukan nama islam..kesiannya olga..dah lah hodoh..bodoh plak tu

      0

      0
    • Nenek Kau says:

      Lembu betul la ko ni olga. Sekolah takat darjah 2 ke?? Ko tak reti membaca rupanya…. Kesian ko…. Chanelle LIM nama dia la bangang! LIM tu utk org CINA n Nara pun dah kata dia ni china India. Bongok! Pi sekolah balik ye dik!

      0

      0
    • the grudge says:

      retis ni non muslim la…

      0

      0
    • Ostrich8Kaki says:

      chenelle tu Islam ke? aku perasan minah ni dgn lagu tu..few years back ada la dgr kat radio..tp rasanya bukan Islam pun..ke kau salah sergah ni olga?

      0

      0
    • stella says:

      palui juga ni bakas . . non muslim ba dia ni . .

      0

      0
  3. Anonymous says:

    erk…bukan dia mix cina dgn indian ke?

    0

    0
  4. dayah says:

    sah2 dy bukan islam,,nak pkai tudung apanya??

    0

    0
  5. dayah says:

    org mcm olga ney laa..yg ska menuduh tnpa usul periksa..meluat lak aku bla bca balek statements dy..just pandai tengok gmbr..but x pndai bca..bullshits..

    0

    0
  6. pandalova says:

    happy marriage

    0

    0
  7. mumsie says:

    Aduiiii…tolonglah baca betul2 sebelum nak komen…buat malu diri sendiri ja. Dnt tell me asalkan dari M’sia ja Islam.

    0

    0
  8. BOIKOT OLGA says:

    orang mcm OLGA ni lah yg menghuru-harakan bumi dan menyebarkan fitnah. JOM BOIKOT OLGA

    0

    0
  9. pondanzalna says:

    kalo ko nak tau, beyotch yg komen kena delete tu kuat sentap. bahasa dah la mcm bohsia rempit takde pelajaran.bila kena delete komennya sebijik mcm beruk kena cili api. meroyan mcm perempuan gila.

    mmg padan pun komen kena delete. aku harap lepas ni nara post lagi blog pasal neelopak, pastu serene delete lagi komen dia, biar dia meroyan mcm perempuan gila lagi.

    0

    0
  10. peroyan komen kena delete says:

    kesian, orgxde life, hidupnya dengki kat artis pastu bahasa tahap ungka. bila kena delete komen meroyan x cukup tanah. loser nak mampos. sanggup refresh blog nak komen lagi konon2 komen bodoh dia tu hebat sgt lar.;

    hi pondan gi mampos dgn komen ko tu. pegi bawak masuk kubor, setakat komen maki org guna bahasa level bohsia nak bawak akhirat konon. semak betul. padan muka komen bangang ko kena delete. apa tunggu lagi, dia admin blog suka hati dia la nak delete komen sapa pun yg dia suka.ko x puas hati pegi buka blog sendiri pastu ko komen la apa yg ko nak sampai mampos, bodowww!

    0

    0
  11. minah letoop says:

    tau la penyanyi..masalahnya x penah nampak pon dorang ni..kesian cakap owg bengap..nampak no ko banyak masalah tp lepaskan pat sini..huuaaahaaaaaa

    0

    0
    • kak timah says:

      KESIAN LAH KORANG NI XPNAH KNL PENYANYI NI??????KORANG TNGGAL KT DALAM GUA NIAH KE GUA KELAM NI??????XPON HUTAN BANAT AMAZON???????

      0

      0
      • Anonymous says:

        anugerah org yang serba tahu pasal dunia artis jatuh kepada kak timah kiter….

        utk pengetahuan kak timah kita pernah pergi ke gua niah, gua kelam dan hutan amazon..

        0

        0
  12. dhiez says:

    Bahasa melambangkan bangsa. Peace.

    0

    0
  13. anak mami says:

    dress dia cantik! ^.^

    0

    0
  14. pemerhati says:

    bila tukang komen over lebih. kenapa korang pulak yg gaduh sesama sendiri. ingat, jaga maruah kita sebagai org melayu org islam. bahasa elok sikit. jangan nak judge org je. setiap yg kamu tulis ni akan disoal diakhirat. dan saksi nya adalah kami yang membaca nya. beware

    0

    0
  15. Mirai Suenaga says:

    Lagu dia pernah hit dulu, kalau sape ingat tu lagu dia I fall in love with the DJ. Pernah muncul dlm talk show Kak Nita tu

    0

    0
  16. jun says:

    dia ni kira anak malaysia jugak la kan?
    apasal media macam tak ambik tau pasal dia dan promote kejayaan dia kat overseas supaya orang tempatan tau yang ada jugak anak malaysia lain yang berjaya dalam industri muzik antarabangsa selain daripada Yuna, Shil Amzah etc. ?
    anyway suka dgn lagu i fell in love with the dj tu. catchy :)

    0

    0
  17. merong says:

    skang ni dia dah popular kt jepun..lagu hit baby i love u n believe..not bad..x jemu mendengar ehehe

    0

    0