Written by serenity | September 22nd, 2011

Umum maklum bahawa anak kepada Datuk Redzuawan Ismail, atau Chef Wan, iaitu Nadzri atau Chef Riz ingin melamar pelakon Ana Dahlia sebagai isterinya, walau bagaimanapun ada yang meragui sama ada Chef Wan akan merestuinya memandangkan status Ana Dahlia yang pernah berkahwin dan bercerai sebelum ini.

Chef Wan bagaimanapun telah menulis di Facebook Kelab Peminatnya yang dia merestui pilihan Chef Riz:

My mother called tadi and asked bila kita nak pi rumah GF my son tu masuk meminang.Mak dengar cerita dia tu pernah kawin janda tak ada anak betul ke.I said ya la Mak she told me sudah.So as far as i am concerned janda ke anak dara ke Si Nadzri tu dah mabuk bercinta and he is 29 and feeel that this girl is her right jodoh then as parent we must be happy for him lah mak.Benda yg halal nak diri kan masjid buat apa kita nak mempertikai kan kisah yg lalu?

I honestly believed as a human being we all went thru diff journey in our life whatever the challenges is.Masyarakat tak bolih pandang serong just because someone was married before and became a Janda.Ada jodoh yg sesuai kawin lah.Sometime if u make that first mistake does not mean u will repeat that again.Some people will learn from the past while others dont.Anak dara pun kita kawin tiada sefahaman after awhile pun dia nak cerai pun dia cerai Mak i told my mother tadi.

Kami setuju dengan kata-kata Chef Wan!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Chef Wan Tak Kisah Status Bakal Menantu

  1. Fairytopia says:

    sporting nye chef wan..

    0
    0
  2. watie says:

    sangat setuju dengan pendirian chef wan…

    0
    0
  3. eyza says:

    suka dgn pemikiran chef wan..mmg patut semua org berfikifran mcm tu..janda atau anak dara yang lambat berkahwin..dah kalau jodoh dia lum tiba, siapa kita nak mempertikaikannya…

    0
    0
    • cinta says:

      Ana Dahlia ape…ok lah tu..seriously i ingat dia tak pernah berkahwin..cute n still muda lagi..sekarang pun dah tak tengok janda tak janda,yang belum berkahwin pun ramai dah jadi janda..semua orang berhak untuk bahagia dan setiap kita mempunyai kelebihan kekurangan masing2 tidak kira janda selepas nikah,janda tak pernah nikah,atau anak dara..cuma semua perlu perbaiki diri dari masa ke semasa dan tidak ulangi kesilapan silam.
      kalau dah serasi,sikap pun baik,rupa pun cun,body pun lawa,sesuai juga dengan Chef Riz ini..yang penting hati senang bersama dan saling sayang,nak buat apa pun okey2 saja..

      0
      0
  4. adasya says:

    bagus la chef wan ni..

    0
    0
  5. Myana says:

    caya laa chef wan!

    0
    0
  6. ainzz says:

    dulu serina dgn duda xsuka..ni anak laki die dgn janda boleh plak…

    0
    0
    • tumpang sekaki says:

      Chef wan pon manusia biasa, mungkin dia belajar dari kesilapan lalu.

      0
      0
    • ADAAKUKESAH? says:

      Tak baiklah cakap macam tu..mungkin waktu tu Chef Wan ada sebab2 dia tersendiri kenapa dia tak dapat menerima Arwah Hani Mohsin untuk anak kesayangannya si Serina ..dan manusia tentunya semakin lama semakin berubah dan kemungkinan kali ni.. personaliti Ana Dahlia dapat memikat hati bakal bapa mertua nya iaitu Chef Wan dan juga ahli keluarga yang lain..

      0
      0
    • meeradriana says:

      betul cakap u..
      kenapa duda xleh terima tapi janda dia boleh accept..
      pendirian xdak ka…???

      0
      0
    • Suri says:

      Bkn dia x suka arwah pon..dia cuma ckp serina terlampau muda masa tuh, 19 thn jer sedang arwah dah 40.. Kerjaya serina pon baru nak mula..chef mesti pk pjg kan… Aku rasa klu chef riz tuh 19 pon dia x bg bkn alasan janda or duda

      0
      0
      • embok says:

        “Sometime if u make that first mistake does not mean u will repeat that again.Some people will learn from the past while others dont” ~ maknanye mgkn chef wan sedar kesilapan dia masa serina & arwah hani mohsin dulu..

        0
        0
      • Juli says:

        err.. so far yg i ikut perkembangan Serina ngn arwah Hani Mohsin dulu.. Chef Wan ada kasi statement kat press, Utusan/ berita harian dia tak suka anaknya ngn arwah bkn sbb anaknya yg muda, tp sebab arwah ada kisah lampau which means arwah lelaki yg pernah berkahwin dan berstatus duda ms ngn Serina. Dia tdk stju krn status arwah je. Datin Tiara sampai bg statement sokong arwah dgn mengatakan bhw arwah seorng suami yg amat baik, cuma jodoh diorng je tk pjg.

        0
        0
    • reazb says:

      ala…dah x boleh nak buat apa dah…da mmg anak teruna dia tergilakan janda, nak wat camner….ni kes x leh wat apa dah, so redha jer la…cakap mcm bagus2… ikut ati dia mesti benci jugak kot. Dulu kemain menghina arwah hani mohsin…sronok la x jd kawen….dpt menantu mat salleh bukan main sronok memuja muji. X heran la kalu blakang2 dia masih marah kat anak teruna dia ni sbb cuba menjejaskan reputasi dia lg kot…huhuu

      0
      0
      • pizza says:

        Ada sbb kenapa dia x sukakan arwah Hani. Sbb sejarah penceraian antara arwah dan ex-wife dulu agak menjelikkan. CWS sendri pernah sembur Tiara pasal mende ni, terdiam member. Sengap x terkata apa. Aku tanak hurai panjang ttg kisah tu, org yg terlibat tu dh masuk kubur pun, tp if I was the father, aku pun tanak kasik anak dara aku menikah dgn org yg mcm tu…. enuff said.

        0
        0
        • bulan cerah says:

          betul tu….masalahnya ramai yg x tau citer sebeno….jadi diorang cam nampak salah chef wan!!x baik lakan nak bukak citer org dah x de….so chef wan x salah jika buat keputusan x mo terima arwah sebagai menantu!!

          0
          0
  7. mimi says:

    stuju jer ngan pendapat chef wan tp aperkes dulu sampai taknak mengaku anak time serina ngan duda..

    0
    0
    • seryna says:

      yela kan..kesian mengenangkan arwah hani mohsin..waktu tu siap keluar dkt press lagi yg chef wan x merestui serina dgn duda..xpelah..dah xde jodoh kot..

      0
      0
  8. gigi besi says:

    alaa. biar la die Miss J ke apa ke. die manusia jugak. berhak untuk hidup dan bahagia.. mungkin chef wan dah insaf dgn perbuatan dlu yg dia tak suka hani mohsin.. mungkin jugak ada hikmah, orang tu pun dah meninggal. takpayah la nak ungkit-ungkit kan. janji bahagia. yang kita sebok cerita orang. cerita sendiri bagaimana?

    0
    0
  9. ana lulu says:

    bila masa dorang becinta nie…..sejak ana belakon mantra ke…sangup die bia ana seksi dlm cite tue…artis2…

    0
    0
  10. blurrrrrrrrrrr says:

    pendirian yang patut kite bg tabik springgggg !! should be contoh pd semua org..

    0
    0
  11. x sebelah sesaper says:

    mgkin dier dh blajar dri kesilapan..mse arwah hani mohsin dulu serina muda lagi,skang nie ank lelaki dia dh besar..ape silap dia buat dulu mse nie la dia nk tebus blik..dia xnk cter lme b’ulg lagi..

    0
    0
  12. NenekPenne says:

    at that moment serina was 19 and hani was 40 laa …
    serina is way too young at that moment
    there must be a reason laaa
    tapi kalau anak lelaki ni lain sikit…
    apa salahnya kalau kahwin janda pun sekurang2nya janda meletopssss gituh….lagipun bukan bini orang..tak ada skandal..bersih
    lainlah kalau janda sibuk dgn laki orang… ataupun anak dara yang sibuk dgn laki orang….

    0
    0
  13. tutti fruitti says:

    jgnlah disebut2 ttg org yg dah meninggal.Kan Chf wan dah ckp tadi…setiap org pernah lakukan kesalahan…dan tak semestinya akan melakukan buat kali kedua….

    Apa yg tjadi pada Serina tu ada hikmahnya…nah tgk Serina skang…makin bahagia..anak pun nak masuk 2 org…fikir positif jek lah…

    0
    0
    • babycomel says:

      betul tu..ape yg terjadi pada Serina memang ade hikmah nye..kalau chef wan setuju dgn hub arwah dgn serina, alamat nye menjadi janda la Serina..

      0
      0
  14. Ly says:

    betul tu chef wan..aku menyampah baca komen zubir kat mingguan malaysia minggu lepas..tah apa-apa tah..siap suruh ana bg surat sah bujang la..pekejadah?? org tu dah suka dan nak buat sesuatu yg baik (berkahwin) apa salahnya…

    0
    0
  15. far says:

    ana dahlia ni berlakon cita apa?
    x kenal pun… x glamer..

    0
    0
  16. AziE says:

    Pandangan dan restu orang tua niii lainn. Dulu tu, pasal serina, mungkin chef wan ada alasannya tersendiri. Kali ni pulak, dia punya pandangan lain. 2-2 bermatlamatkan untuk kebahagiaan anak2nya jugak.

    0
    0
  17. adik says:

    pasal serina dulu mgkin sbb serina anak perempuan..mgkin sbb tu di protective giler2…lgpun time tu serina muda sesangat2.takut wat keputusan meluru dek darah muda…..yg chef riz ni lelaki dan besar panjang…da bole wat keputusan….apa2 kekurangan pd pompuan ni chef riz leh bimbing…..mungkin sbb tu chef wan cam okay je..

    0
    0
  18. fiza says:

    hahaha klu dulu chef wan restu hubungan serina ngan arwah hani muhsin…tentu serina jd janda dh skang..elok la die kawen ngan mat saleh tu haa..komain comel ank die…hahahaha org cite psl chef rizz…sebok cite psl serina plak…chaiiitttttt.. ;P

    0
    0
  19. hehehe says:

    kr x adil gak lar…coz ms serina dl kumain lar menentangnye…tp bl anak laki dia ok pulak…mungkn chef wan fkr dr anak laki dia x de org nak…bl dah ada nie x ksh lar j atau ad ker…yg siannye serina la yer..walaupun dah kawin gan org putih n ada ank yg comel tp arap2 jodoh panjang…org putih nie sll x lm nikahnye…cpt nau tukar ganti

    0
    0
  20. zaia says:

    adoii,pe benda la hal camni boleh jadi isu…dah dua2 tu single,cinta sama cinta,family dah restu,nak kahwin la pe lg..bukan amek psangan org pun,dorang nk bahagia bersama suka hati dorang la..huhu

    0
    0
  21. whocares says:

    xpayahla nak bangkitkan cerita orang yg dah xde..sebagai ayah..chef wan mesti nak yang terbaik untuk anak anak dia..so kalau anak dia bahagia dgn janda…ape dehal…bukannya haram kawen

    0
    0
  22. radiobising says:

    sayang cheff wan :)

    0
    0
  23. ok la tu …. berkahwin jugak kan ,

    0
    0
  24. jojo says:

    biar jelah ridz ni nak bernikah dengan janda,nak dirikan masjid dgn cara baik.kang kalau kena tangkap khalwat,korang jugak yg bagi comment mcm2.duh!

    0
    0
  25. Cik Nur says:

    suka cara pemikiran chef wan betul tuh asalkan bahagia tak kisah la kan :)

    0
    0
  26. teruja giler says:

    perghhh sporting giler chef wan ni…btol gak ape yg die ckp…klo ank dara pon, klo da kwen pon, klo nk cerai, cerai jugak….hmm nk buat cmne..da jdoh kn… isk3… sy sgt stuju!!!!!! love u chef wan

    0
    0
  27. Ipah says:

    lantak pilah depa yang nak kawen. dah sampai seru..org tua pun dah restu. kita tak payah nak kalut2 jaga tepi kain org. ntah2 kita pun tak betoi jugak.. Elok sangatlah membina masjid nih..alhamdulillah…

    0
    0
  28. yoo rin says:

    bior laa dia nk kawen ngn janda pon….org kate,janda tu daa kompom2 laa jande kan..tp yg gadis tu belum tentu gadisnyer ade ker x kan u olll’S..yg penting dorg epi..;)

    0
    0
  29. putihkaseh says:

    elak bermenantukan duda akhirnya dpt jugak menantukan janda, tu lah lain kali jgn pandang hina kat janda n duda, rasanye org2 mcm ni lagi berfikiran jauh, lebih baik pisah dari hidup menderita, x hipokrit, konun2 nye bahgia tapi berantakan dlm rumah tangga …. tgk lah serina tu, rugi kwin ngan org asing, bila beranak mak mentua or ipar duai pun x da, klau kwin ngan org2 kita mesti meriah dan syg kan serina tu …. tapi apa nak buat papa dia prefer org asing,

    0
    0
    • Bunga Meja says:

      yup btl tu. dulu menghina sangat duda, skg dpt menantu janda plak. takde salah Anna Dahlia tu, semua ok, tp tak suka dgn mulut lantang chef wan. sejak dia menghina2 arwah, terus tak minat nk tgk rancangan masak dia. mulut kalo bercakap ikut sedap rasa je,tak fikir perasaan org. apa pn semoga perkahwinan RIzz & Ana berkekalan bahagia hingga akhir hayat.

      0
      0
    • melati says:

      kisah serina & arwah dlu rmai org tk tau cite…..sejarah penceraian tiara & arwah tu yg chef wan tk suka gamaknyer………kn dlu pas cerai ngan tiara arwah byk dpt projk ngan NTV7…NTV7 msa tu suami tiara skrg yg punyer….mksdnyer snang2 cinta di pajak2…ssh la nk habaq…gitu la kunun2…
      lau aku jd CW pun aku tk bg…suka2 dia jerk..hihihi..

      0
      0
  30. sherry says:

    i like his comment

    0
    0
  31. ijat says:

    eh bukan aritu ana dahlia ni ada menafikan dia pernah kawin n dah jadi janda ke?

    0
    0
  32. babe says:

    Alhamdulillah.. Btw janda tentu dah jandanya.. Tapi anak dara, tentu ke dara nye??? Woops. Ok la janda..

    Yang Serina dgn duda tuh mmg la marah kot. Sbb tuh anak perempuan. Anak dia dah biasa senang. Rmh pon sedia ada utk anak2 dibeli kan Chef Wan dah bsar2 kapal. Duda tu plak siapa. Mmg la fikiran ni daring. Tapi if sbgi parents? Ape kita rase? Melainkan dah terpaksa! Ok redha and terima. Anak lelaki lain. Anak perempuan mesti la lain. Lagi pon Serena bdk sgt2 mase tuh.

    0
    0
  33. bunga says:

    yg nak kahwin tu diorg bukan kite jadi senyap2x je la ramai je anak dara yg dah janda (faham2x je la)

    0
    0
  34. watie says:

    doakan yang baik-baik….zaman skrg nie janda ke duda ker sama jer…. janji hati mau baik…life must go on…

    0
    0
  35. LEMAN says:

    SETUJU DGN KENYATAAN CHEF WAN… JANDA KE BUJANG KE SAMA JER… BAIK KAWEN NGAN JANDA DRPD KAWEN NGAN ANAK DARA TP YG DH XDE DARA… BIASALAH… ANK DARA ZMN SKANG NI TRLEBIH SOSIAL SSH NK CARI YG SUCI MURNI… BTOL TAK? SBB TULAH CHEF RIZ PILIH JANDA… LGPON ANA DAHLIA LBH MUDA DARI CHEF RIZ… OK PER…

    0
    0