Written by serenity | September 22nd, 2011

Umum maklum bahawa anak kepada Datuk Redzuawan Ismail, atau Chef Wan, iaitu Nadzri atau Chef Riz ingin melamar pelakon Ana Dahlia sebagai isterinya, walau bagaimanapun ada yang meragui sama ada Chef Wan akan merestuinya memandangkan status Ana Dahlia yang pernah berkahwin dan bercerai sebelum ini.

Chef Wan bagaimanapun telah menulis di Facebook Kelab Peminatnya yang dia merestui pilihan Chef Riz:

My mother called tadi and asked bila kita nak pi rumah GF my son tu masuk meminang.Mak dengar cerita dia tu pernah kawin janda tak ada anak betul ke.I said ya la Mak she told me sudah.So as far as i am concerned janda ke anak dara ke Si Nadzri tu dah mabuk bercinta and he is 29 and feeel that this girl is her right jodoh then as parent we must be happy for him lah mak.Benda yg halal nak diri kan masjid buat apa kita nak mempertikai kan kisah yg lalu?

I honestly believed as a human being we all went thru diff journey in our life whatever the challenges is.Masyarakat tak bolih pandang serong just because someone was married before and became a Janda.Ada jodoh yg sesuai kawin lah.Sometime if u make that first mistake does not mean u will repeat that again.Some people will learn from the past while others dont.Anak dara pun kita kawin tiada sefahaman after awhile pun dia nak cerai pun dia cerai Mak i told my mother tadi.

Kami setuju dengan kata-kata Chef Wan!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Chef Wan Tak Kisah Status Bakal Menantu

  1. Fairytopia says:

    sporting nye chef wan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
  2. watie says:

    sangat setuju dengan pendirian chef wan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
    • Apam Tembam says:

      Syabas Chef Wan. Kalau bapa nya dah restu….kami semua tumpang merestuinya…insyaallah !!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  3. eyza says:

    suka dgn pemikiran chef wan..mmg patut semua org berfikifran mcm tu..janda atau anak dara yang lambat berkahwin..dah kalau jodoh dia lum tiba, siapa kita nak mempertikaikannya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
    • cinta says:

      Ana Dahlia ape…ok lah tu..seriously i ingat dia tak pernah berkahwin..cute n still muda lagi..sekarang pun dah tak tengok janda tak janda,yang belum berkahwin pun ramai dah jadi janda..semua orang berhak untuk bahagia dan setiap kita mempunyai kelebihan kekurangan masing2 tidak kira janda selepas nikah,janda tak pernah nikah,atau anak dara..cuma semua perlu perbaiki diri dari masa ke semasa dan tidak ulangi kesilapan silam.
      kalau dah serasi,sikap pun baik,rupa pun cun,body pun lawa,sesuai juga dengan Chef Riz ini..yang penting hati senang bersama dan saling sayang,nak buat apa pun okey2 saja..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  4. adasya says:

    bagus la chef wan ni..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  5. Myana says:

    caya laa chef wan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  6. ainzz says:

    dulu serina dgn duda xsuka..ni anak laki die dgn janda boleh plak…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 27
    • tumpang sekaki says:

      Chef wan pon manusia biasa, mungkin dia belajar dari kesilapan lalu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
      • kinnouchi says:

        yup agreed…! manusia belajar dari kesilapan n pengalaman mematangkan seseorg…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ADAAKUKESAH? says:

      Tak baiklah cakap macam tu..mungkin waktu tu Chef Wan ada sebab2 dia tersendiri kenapa dia tak dapat menerima Arwah Hani Mohsin untuk anak kesayangannya si Serina ..dan manusia tentunya semakin lama semakin berubah dan kemungkinan kali ni.. personaliti Ana Dahlia dapat memikat hati bakal bapa mertua nya iaitu Chef Wan dan juga ahli keluarga yang lain..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • meeradriana says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 40
    • Suri says:

      Bkn dia x suka arwah pon..dia cuma ckp serina terlampau muda masa tuh, 19 thn jer sedang arwah dah 40.. Kerjaya serina pon baru nak mula..chef mesti pk pjg kan… Aku rasa klu chef riz tuh 19 pon dia x bg bkn alasan janda or duda

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 0
      • embok says:

        “Sometime if u make that first mistake does not mean u will repeat that again.Some people will learn from the past while others dont” ~ maknanye mgkn chef wan sedar kesilapan dia masa serina & arwah hani mohsin dulu..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
      • Juli says:

        err.. so far yg i ikut perkembangan Serina ngn arwah Hani Mohsin dulu.. Chef Wan ada kasi statement kat press, Utusan/ berita harian dia tak suka anaknya ngn arwah bkn sbb anaknya yg muda, tp sebab arwah ada kisah lampau which means arwah lelaki yg pernah berkahwin dan berstatus duda ms ngn Serina. Dia tdk stju krn status arwah je. Datin Tiara sampai bg statement sokong arwah dgn mengatakan bhw arwah seorng suami yg amat baik, cuma jodoh diorng je tk pjg.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
    • reazb says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 20
      • pizza says:

        Ada sbb kenapa dia x sukakan arwah Hani. Sbb sejarah penceraian antara arwah dan ex-wife dulu agak menjelikkan. CWS sendri pernah sembur Tiara pasal mende ni, terdiam member. Sengap x terkata apa. Aku tanak hurai panjang ttg kisah tu, org yg terlibat tu dh masuk kubur pun, tp if I was the father, aku pun tanak kasik anak dara aku menikah dgn org yg mcm tu…. enuff said.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
        • bulan cerah says:

          betul tu….masalahnya ramai yg x tau citer sebeno….jadi diorang cam nampak salah chef wan!!x baik lakan nak bukak citer org dah x de….so chef wan x salah jika buat keputusan x mo terima arwah sebagai menantu!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  7. mimi says:

    stuju jer ngan pendapat chef wan tp aperkes dulu sampai taknak mengaku anak time serina ngan duda..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 9
    • seryna says:

      yela kan..kesian mengenangkan arwah hani mohsin..waktu tu siap keluar dkt press lagi yg chef wan x merestui serina dgn duda..xpelah..dah xde jodoh kot..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  8. gigi besi says:

    alaa. biar la die Miss J ke apa ke. die manusia jugak. berhak untuk hidup dan bahagia.. mungkin chef wan dah insaf dgn perbuatan dlu yg dia tak suka hani mohsin.. mungkin jugak ada hikmah, orang tu pun dah meninggal. takpayah la nak ungkit-ungkit kan. janji bahagia. yang kita sebok cerita orang. cerita sendiri bagaimana?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  9. ana lulu says:

    bila masa dorang becinta nie…..sejak ana belakon mantra ke…sangup die bia ana seksi dlm cite tue…artis2…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
  10. blurrrrrrrrrrr says:

    pendirian yang patut kite bg tabik springgggg !! should be contoh pd semua org..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  11. x sebelah sesaper says:

    mgkin dier dh blajar dri kesilapan..mse arwah hani mohsin dulu serina muda lagi,skang nie ank lelaki dia dh besar..ape silap dia buat dulu mse nie la dia nk tebus blik..dia xnk cter lme b’ulg lagi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  12. NenekPenne says:

    at that moment serina was 19 and hani was 40 laa …
    serina is way too young at that moment
    there must be a reason laaa
    tapi kalau anak lelaki ni lain sikit…
    apa salahnya kalau kahwin janda pun sekurang2nya janda meletopssss gituh….lagipun bukan bini orang..tak ada skandal..bersih
    lainlah kalau janda sibuk dgn laki orang… ataupun anak dara yang sibuk dgn laki orang….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  13. tutti fruitti says:

    jgnlah disebut2 ttg org yg dah meninggal.Kan Chf wan dah ckp tadi…setiap org pernah lakukan kesalahan…dan tak semestinya akan melakukan buat kali kedua….

    Apa yg tjadi pada Serina tu ada hikmahnya…nah tgk Serina skang…makin bahagia..anak pun nak masuk 2 org…fikir positif jek lah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • babycomel says:

      betul tu..ape yg terjadi pada Serina memang ade hikmah nye..kalau chef wan setuju dgn hub arwah dgn serina, alamat nye menjadi janda la Serina..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  14. Ly says:

    betul tu chef wan..aku menyampah baca komen zubir kat mingguan malaysia minggu lepas..tah apa-apa tah..siap suruh ana bg surat sah bujang la..pekejadah?? org tu dah suka dan nak buat sesuatu yg baik (berkahwin) apa salahnya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • Suri says:

      Awat nyer zubir tue…nak malukan org smp mcm tue

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • jas says:

        zubir tu memang puaka suka sgt kenakan org..x serik2 lagi agaknya kes rumah & kereta kena simbah cat merah..menyibuk je si zubir mcm baik sgt..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • Lu piqiaq la sindirik! says:

          Betul2.. Nk gosip tu pade pade la kan.. X yah la sampai nk Nk bukak aib org.. Nnt satu hari tuhan nk tunjuk bukak aib dia plak.. Tau la dia.. Adodoi.. Boleh plak zubir nie tenang bg anak bini mkn duit gaji dr menjaja cerita n membuka aib org lain. Wallahualam..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • mingguan malaysia ke berita minggu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lala says:

      menyampah bace column zubir

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  15. far says:

    ana dahlia ni berlakon cita apa?
    x kenal pun… x glamer..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  16. AziE says:

    Pandangan dan restu orang tua niii lainn. Dulu tu, pasal serina, mungkin chef wan ada alasannya tersendiri. Kali ni pulak, dia punya pandangan lain. 2-2 bermatlamatkan untuk kebahagiaan anak2nya jugak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  17. adik says:

    pasal serina dulu mgkin sbb serina anak perempuan..mgkin sbb tu di protective giler2…lgpun time tu serina muda sesangat2.takut wat keputusan meluru dek darah muda…..yg chef riz ni lelaki dan besar panjang…da bole wat keputusan….apa2 kekurangan pd pompuan ni chef riz leh bimbing…..mungkin sbb tu chef wan cam okay je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  18. fiza says:

    hahaha klu dulu chef wan restu hubungan serina ngan arwah hani muhsin…tentu serina jd janda dh skang..elok la die kawen ngan mat saleh tu haa..komain comel ank die…hahahaha org cite psl chef rizz…sebok cite psl serina plak…chaiiitttttt.. ;P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  19. hehehe says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 19
  20. zaia says:

    adoii,pe benda la hal camni boleh jadi isu…dah dua2 tu single,cinta sama cinta,family dah restu,nak kahwin la pe lg..bukan amek psangan org pun,dorang nk bahagia bersama suka hati dorang la..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. whocares says:

    xpayahla nak bangkitkan cerita orang yg dah xde..sebagai ayah..chef wan mesti nak yang terbaik untuk anak anak dia..so kalau anak dia bahagia dgn janda…ape dehal…bukannya haram kawen

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  22. radiobising says:

    sayang cheff wan :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  23. ok la tu …. berkahwin jugak kan ,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. jojo says:

    biar jelah ridz ni nak bernikah dengan janda,nak dirikan masjid dgn cara baik.kang kalau kena tangkap khalwat,korang jugak yg bagi comment mcm2.duh!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  25. Cik Nur says:

    suka cara pemikiran chef wan betul tuh asalkan bahagia tak kisah la kan :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  26. teruja giler says:

    perghhh sporting giler chef wan ni…btol gak ape yg die ckp…klo ank dara pon, klo da kwen pon, klo nk cerai, cerai jugak….hmm nk buat cmne..da jdoh kn… isk3… sy sgt stuju!!!!!! love u chef wan

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  27. Ipah says:

    lantak pilah depa yang nak kawen. dah sampai seru..org tua pun dah restu. kita tak payah nak kalut2 jaga tepi kain org. ntah2 kita pun tak betoi jugak.. Elok sangatlah membina masjid nih..alhamdulillah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. yoo rin says:

    bior laa dia nk kawen ngn janda pon….org kate,janda tu daa kompom2 laa jande kan..tp yg gadis tu belum tentu gadisnyer ade ker x kan u olll’S..yg penting dorg epi..;)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  29. putihkaseh says:

    elak bermenantukan duda akhirnya dpt jugak menantukan janda, tu lah lain kali jgn pandang hina kat janda n duda, rasanye org2 mcm ni lagi berfikiran jauh, lebih baik pisah dari hidup menderita, x hipokrit, konun2 nye bahgia tapi berantakan dlm rumah tangga …. tgk lah serina tu, rugi kwin ngan org asing, bila beranak mak mentua or ipar duai pun x da, klau kwin ngan org2 kita mesti meriah dan syg kan serina tu …. tapi apa nak buat papa dia prefer org asing,

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 13
    • Bunga Meja says:

      yup btl tu. dulu menghina sangat duda, skg dpt menantu janda plak. takde salah Anna Dahlia tu, semua ok, tp tak suka dgn mulut lantang chef wan. sejak dia menghina2 arwah, terus tak minat nk tgk rancangan masak dia. mulut kalo bercakap ikut sedap rasa je,tak fikir perasaan org. apa pn semoga perkahwinan RIzz & Ana berkekalan bahagia hingga akhir hayat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • melati says:

      kisah serina & arwah dlu rmai org tk tau cite…..sejarah penceraian tiara & arwah tu yg chef wan tk suka gamaknyer………kn dlu pas cerai ngan tiara arwah byk dpt projk ngan NTV7…NTV7 msa tu suami tiara skrg yg punyer….mksdnyer snang2 cinta di pajak2…ssh la nk habaq…gitu la kunun2…
      lau aku jd CW pun aku tk bg…suka2 dia jerk..hihihi..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  30. sherry says:

    i like his comment

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  31. ijat says:

    eh bukan aritu ana dahlia ni ada menafikan dia pernah kawin n dah jadi janda ke?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  32. babe says:

    Alhamdulillah.. Btw janda tentu dah jandanya.. Tapi anak dara, tentu ke dara nye??? Woops. Ok la janda..

    Yang Serina dgn duda tuh mmg la marah kot. Sbb tuh anak perempuan. Anak dia dah biasa senang. Rmh pon sedia ada utk anak2 dibeli kan Chef Wan dah bsar2 kapal. Duda tu plak siapa. Mmg la fikiran ni daring. Tapi if sbgi parents? Ape kita rase? Melainkan dah terpaksa! Ok redha and terima. Anak lelaki lain. Anak perempuan mesti la lain. Lagi pon Serena bdk sgt2 mase tuh.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  33. bunga says:

    yg nak kahwin tu diorg bukan kite jadi senyap2x je la ramai je anak dara yg dah janda (faham2x je la)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  34. watie says:

    doakan yang baik-baik….zaman skrg nie janda ke duda ker sama jer…. janji hati mau baik…life must go on…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. LEMAN says:

    SETUJU DGN KENYATAAN CHEF WAN… JANDA KE BUJANG KE SAMA JER… BAIK KAWEN NGAN JANDA DRPD KAWEN NGAN ANAK DARA TP YG DH XDE DARA… BIASALAH… ANK DARA ZMN SKANG NI TRLEBIH SOSIAL SSH NK CARI YG SUCI MURNI… BTOL TAK? SBB TULAH CHEF RIZ PILIH JANDA… LGPON ANA DAHLIA LBH MUDA DARI CHEF RIZ… OK PER…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1