Written by AbangNara | November 11th, 2012

Kontroversi sungguh statement yang dikeluarkan oleh Ana Dahlia di portal Murai ini. Pasti pelbagai telahan yang akan dikeluarkan oleh mereka yang membacanya. Kenyataan ini dikeluarkan kerana Ana Dahlia menerima terlalu banyak tuduhan dan cemuhan selepas bercerai dengan Chef Riz.

ana dahlia

Menurut Ana, Chef Wan, bekas bapa mertuanya tahu yang punca penceraian sebenar bukanlah datang daripada dirinya. Kata Ana:-

Saya tahu sampai saat ini pun orang masih lagi mengata macam-macam tentang saya dan menganggap punca perceraian ini adalah disebabkan oleh saya. Biarlah apa yang mereka hendak kata. Yang penting saya tahu, keluarga tahu dan keluarga Riz khususnya Chef Wan tahu bahawa masalah yang membawa kepada perceraian ini bukan berpunca daripada saya.

ana cerai

Tambah Ana Dahlia lagi, masalah ini telah pun bermula sejak mereka berdua berkawan lagi. Nampak gayanya, walaupun selepas bergelar suami isteri, masalah tersebut tetap ada dan menjadi semakin besar sehingga menyebabkan penceraian.

Saya juga tidak mahu berkata lebih-lebih kerana macam yang sudah banyak kali saya katakan sebelum ini, ianya ada kaitannya dengan aib orang. Sebenarnya masalah ini mula timbul sejak kami berkawan lagi. Tapi, saya adalah jenis orang yang suka beri peluang pada orang lain untuk berubah. Sebab saya percaya, kalau kita buat macam itu pada orang, orang pun akan buat juga macam itu pada kita. Tapi, ianya tetap berterusan dan setelah berusaha saya kira Allah SWT juga mengatakan bahawa sampai di sini sajalah pengakhirnya, maka sampai di sini sajalah.

Abang Nara berharap inilah kenyataan terakhir daripada Ana Dahlia mengenai penceraiannya. Takut kalau cakap lagi, makin banyak kontroversi yang akan timbul. Ambillah ini sebagai pengajaran dalam mencari suami seterusnya. Jangan semborongan sahaja.

P.S: Kad kredit dengan fungsi touch screen.

52 responses to Chef Wan Tahu Penceraian Ini Bukan Berpunca Daripada Saya – Ana Dahlia

  1. mek yah says:

    awak cakap macam ni pon dah aib tahu.

    0

    0
    • saya says:

      Menyatakan sebegini tidak menjadikan anda lebih baik dari pihak yang anda perkatakan, malah membawa lebih banyak kesan negatif kepada kedua-dua pihak.

      0

      0
      • Kak Melah says:

        tak semua lelaki lembut itu … GAY!

        0

        0
      • Bro 10 Inci says:

        Hmm hmm.. Possible G*ay?? Angin bertiup semakin kencang ~~~~~~

        0

        0
      • Renongkan says:

        PEREMPUAN: perlukan belaian dan perhatian..sepenuh masa
        LELAKI: perlukan perempuan yg memahami karier, kewangan dan kehendak naluri.

        0

        0
      • ryujin_1710@yahoo.com says:

        masalah aib?…biseksual kot chef riz ni

        ana dahlia pecah tembelang wakaka

        0

        0
      • hantu kopek mencintai rozita che wan says:

        ana ni lesbian ker..? dah 3 kali cerai…mesti ada yg x kena dgn ana…nk sgt dengar statement dr 3 ex-husband ana..kalau dh 3 kali cerai, memang ada yg x kena dgn si perempuan ni

        0

        0
    • Kokok says:

      dah 3 kali cerai…something wrong with this girl la..

      0

      0
      • joyah says:

        umur muda dah kawin cerai 3 kali.. kalau masuk umur 40 nanti, mau kawin 15 kali..

        0

        0
      • antipropa says:

        hamboi…..suke2 je nk slh kan prmpuan … yup ..this is her third marriage tp tk smstinye if sthing happened then itu sbbnya slh dia ..maybe takdir tak menyebelahi dia ..tp jgn lah terang2 trus katakan sbb dia dh berkahwin lebih dr skali then itu adalah salah dia ….. org2 kt mlysia dh boleh teka ape sbbnye tp kamu ?? stil tk nmpk ke ape sbbnye penceraian mereka..tkkan lah ana nk kena mention ape sbbnye …. tp satu malaysia dh tau kenapa dan boleh teka then kamu stil nk pointing finger at her .. haha THINK !!!!!

        0

        0
    • bege says:

      Gay boy ay..ala tomey2

      0

      0
    • lelaki sejati says:

      kan abg dah cakap..kawin je ngan laki org mcm abg ni..confem gagah, sejati dan lurus…xdenyer nak bengkok..anak2 abg pun dah berderet…

      0

      0
  2. bukan artis says:

    chef riz *** lettew~

    0

    0
  3. haha says:

    makcik ANA. . .

    udah2lah bagi statement yang mengaibkan ex laki ko..

    kalau kau tau kau tak salah, diam2 je dah lah..

    tak payahlah nak canang sana sini, lagi memburukkan keadaan ada la..

    jangan sampai kami semua tau yang sebenarnya, kau yang salah..

    malu ko nanti tau !

    0

    0
  4. sebok says:

    yg korang semua ni pun, tak payah nak menyibok bg kata2 bajet bagus ni. korang pun tak tahu mana betul mana salah. so just baca jer, and move on pls!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tu pasal lah diam org pijak kepala mengata jer baik bersuara kan.. Kata org diam tk semesti kita yg benar.. Or mengalah.. Kekadang kita perlu bersuara untuk yg benar kerana manusia skrg nie kalau kita dia dia menjadi2 ckp yg negative jer….

      0

      0
  5. Denaihati says:

    Dah cerai rupanya … pendek sungguh jodoh mereka.

    0

    0
  6. crabzz says:

    mcm try n error pulak dorg wt kawin nie..btw..perancgn ALLAH itu lebih baik

    0

    0
  7. Aisahwayar Rai says:

    Bagi aku la, ada baiknya diorg ni kawin dulu. Sekurang2nya maksiat dpt dihindar, menghalalkan hubungan. Lama2 bila tak rasa ada keserasian, daripada asyik bergaduh sepanjang hayat tapi masih lagi suami isteri dan tak bahagia, cerai adalah penyelesaian terbaik walaupun Allah tak suka. Apa nak buat. Mungkin ada yg lebih molek untuk kedua2nya satu hari nanti. Fikir positif sudah.

    0

    0
  8. bodoh ko says:

    Bodoh la ko ni ana..ngade2 lak lbh..ko pun ape kurngnye.3x janda.xnk aib konon.yg ko kte mcm tu pun da ks aib xlaki ko.bodoh punye pempuan

    0

    0
  9. amrik says:

    kim kadarshian malaysia… 3 kali cerai

    0

    0
  10. gobijus says:

    aku setuju with u alls! dah cerai tu , tak payah dok cakap gitu gini.if you want to say he is gay, just say it…hinting like this won’t bring any good to anyone, menambah fitnah aje, ana pun dah 3 kali cerai, nothing new. 12 komen je so far… people are getting less interested in stories like this.kitorang nak tengok gambo lee chong wei kahwin

    0

    0
  11. yana says:

    sudah2 lah tu bagi statement….nak jadik janda glamer la tu…

    0

    0
  12. Lagubestbest says:

    Still xpuas hati chef riz auta resume. Nape ntah aku xleh lupa, ada tak ape2 kebaikan chef riz yang lagi shocking boleh cover resume masterchef dia tu?

    0

    0
    • aku yang cantik jelita says:

      nak cari kebaikan chef riz.. aku rasa aku tgk dia sebagai anak lelaki yang baik dgn keluarga. ikut ckp ibu bapa dan berbudi bahasa. ok lah tu.

      0

      0
    • joyah says:

      ala, sudah la bab auta resume tu, ramai lg org buat la beb.. aku aritu pun mintak keja, resume up gilerr,pengalaman keja mcm hebat..tulis terer BI 10/10.. padahal, cakap omputih pun hampesh…

      ramai la weh buat mcmtu,
      hg lain la, suci murni, tak penah buat silap kan..??? sbb tu salah org nmpk aje..

      0

      0
    • kecoh la lu der says:

      lorrr… rileks la…watpe kecoh2 x puas ati… bkn nye ko yg bayar gaji dia dalam masterchef pon..

      0

      0
  13. masterchef says:

    sebenarnye dye klu bleh nak ckp direct yg xlaki dye tu bkn lelaki sejati..tp respectla sket kat ex keluarge mertua kau tu!..kau tak ckp p0n org bleh agak puncenye..memang kau ditempat yg betul x curang dgn laki..tp sibuk backing diri sendiri smpai macam nak bg hint kat 1 Malaysia..da jd terbalik org menyampah kat kau plak..walaup0n bukan kau yg memulakn penceraian

    0

    0
  14. ju says:

    panas baran ..

    0

    0
  15. ju says:

    lelaki kening tebal selalunya panas baran ..

    0

    0
  16. Siti says:

    sebelum kawin main la dulu baru tau gay ke x. pelik camne pompuan skrg ramai yg terkawin dgn gay

    0

    0
    • pizza says:

      Cilakak ini olang. Suruh org berzina sebelum kawen. Dosa berzina ni, ALLAH janji balasan cash kt dunia. Tu belum masuk bab akhirat.

      0

      0
    • Shakir says:

      Siti,..mesti ko kawen dulu sebelum nikah dah boroi sebab main dulu sebelum nikah…akakak..mesti lubang pap bam ko dh lobos..mehh cini aku loboskan lagi dgn 7 inci aku..wakakkaka

      0

      0
  17. Raja minah jambu 24jam mengadap com says:

    cerai pon bagos lah !!!! sekarang kalau dh tk sefahaman cerai aje senanggggg jadi tk lah simpannnnn je nanti makan hati pas tu nanti dapat kencing manis darah tinggi eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! untok chef wan jangan peduli ape orang2 nk kate gi mampos ngan dorang ! lov u chef wannnnnnnn

    0

    0
  18. Aku reza says:

    Jgn buat statement yg boleh mengeruhkn keadaan.. chefriz pun x komen apa2 lagi..

    0

    0
  19. lili says:

    ala…cakap je la riz tu gay! kan senang cite..cakap xnak komen lebih2, tp komen jugak! xnak kasi aib tp dok komen macam2 siap kasi klu lagi..BODOH punya janda!!!

    0

    0
  20. grandmasterchef says:

    Masih cetek ilmu agama perempuan ini, tidakkah dia ketahui bahwa apabila sah perkahwinan pasangan hamba islam itu maka ibu dan bapa mertuanya adalah mahramnya sehingga kiamat. Walau bercerai talak seribu sekalipun(suami/isteri) ibubapa mertua tetap ibubapa mertua dan tidak batal wuduk sekira bersalaman. Boleh ker kata BEKAS mertua!?!… yg bekas hanyalah sisuami atau isteri yg diceraikan. Allahu rabbi!

    0

    0
    • fail cerai says:

      fakta tentang mahram mertuayang anda tulis itu adalah betul. namun saya tidak lihart di mana rasionalnya mengatakan perempuan itu cetek agama sedangkan dia tidak terang-terang menidakkan hukum aurat. cuma menyebut secara bahasa saja iaitu “bekas mertua”.

      0

      0
  21. yong says:

    entah ape.

    0

    0
  22. awekBekasGay says:

    alamak.. tiber2 aku jadi takut… ya allah.. jauhkan aku daripada kejadian seperti ini.. nauzubillah hi minzalikh… korang, doakan majlis pertunangan kami dan perkahwinan kami dipermudahkan dan bahagia serta jauhkanlah aku drpd nasib sebegini..

    dan semoga aku diberi kekuatan untuk menghadapi cobaan hidup, membimbing diri sendiri dan menyokongnya untuk sama2 hidup bahagia… amin.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    cukup2 la ana bagi kenyataan, kalau betul pun Riz tu salah, awk dah 3x kahwin cerai, buruk ada kat awak jugak!

    0

    0
    • Anonymous says:

      jodoh pertemuan, ajal maut ditangan tuhan.
      jangan mudah menghina orang.
      nasib kite x tahu lagi.
      amareka mu nih!

      0

      0
  24. hari hujan says:

    tertarik dgn kata2 BN ni “Ambillah ini sebagai pengajaran dalam mencari suami seterusnya. Jangan semborongan sahaja”… kalau dah 3 kali menjanda lbh2 lagi dlm usia muda ni, mmg lah org akan pandang serong kat si gadis tu. tp hal sebenarnya, hny Tuhan dan mereka yg terlibat je tau.

    0

    0
  25. AKU says:

    lorr..biaq p la dia nak nikah cerai puluh2 kali pun..at least dia mmg kawin walaupun cerai..bukannya puluh-puluh kali dia keluar dgn jantan lain-lain tanpa nikah…mentaliti orang kita..perkara yang bole dalam islam di maki hamun..yang tak bole dalam islam..itu yang di sanjung..mentaliti melayu yang tak ada atau tak belajar ilmu islam macam tu lah..dok sibuk dgn mentaliti adat dan malu tak bertempat…masalah depa ..cuma depa dgn ALLAH yang tau…tak payah tuduh org yg cerai 3x tu mmg salah..n tak payah tuduh lelaki lembut tu gay…hampa apa pun tak tau..depa dengan ALLAH ja tau..so baca sudah..amik iktibar…

    0

    0
  26. syntax error says:

    bila dia ckap mcm tu (aib) buat org pkir bkan2 ja…

    0

    0
  27. hipokrit says:

    btol tu. mentaliti bodoh. rita yg pernah kawen cerai sblom kawen dgn aidil n berbakul² dedahkan keburukkan aidil tak plak korang kata dia teruk? malah dipuji n disokong 100% biarpun gambar berpegang tangan dgn jantan lain, tak kisahla berlakon ke anugerah per² pun. tapi time ana dahlia ni berbakul² plak korang kutuk dia sebb pernah kawen cerai n bukak aib suami…?? nampak sgt menilai org atas dasar minat. bukan sebab kebenaran. tak tahu jgn nk kondem or jgn nak sokong membabi-buta.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    janji dorang nak kawin dari bersedudukan, cintan cintun raba sana sini ramas sana sini tdo sana sini mcm sesetengah remaja zaman sekarang….korang ingat senang ke dua manusia buat keputusan nak kawin…tak payah cakap lebih lebih..jadi kat family korang baru tau…

    0

    0
  29. yeeejanda??? says:

    abg nara cover sket ceta erra n ee dh cerai bln oktober lepas..nak ceta nii..laaaaaaaaaaaaaaagi hottt..erra pun celen ana cerai bkali-kali :P

    0

    0
  30. ain says:

    To ana & chef riz: istikharah, agar dapat memilih lebih baik di masa hadapan…Allah maha mengetahui apa yg terbaik untuk kita walaupun nampak buruk di mata kita.

    0

    0