Written by AbangNara | July 6th, 2009

chef wan

Jutaan tahniah kepada Chef Wan kerana diberikan anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia di Gourmans Award 2009 baru-baru ini. Satu lagi anugerah yang Chef Wan menang malam tue antaranya ialah buku resepinya menjadi buku kutipan amal yang terbaik.

Diulangi sekali lagi yang Chef Wan menang anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia. D.U.N.I.A(eja betul-betul ye adik-adik). Buat kerajaan Malaysia dan mereka-mereka yang berkaitan, kami ingin maklumkan kepada anda yang Chef Wan ini adalah warganegara Malaysia bukannya India.

Silalah bagi gelaran Dato’ ke apa ke yang sepatutnya kepada Chef Wan. Bukan sikit nama Malaysia diharumkan oleh Chef Wan. Malah sepanjang dia buat road tour seluruh dunia, nama Malaysia sentiasa dia jaja kat mulut. Kiranya dah jadi macam duta tak rasmi Malaysia.

Ini dah menang anugerah bagak besar kalau tak dapat apa-apa title tak tau ler. Kak Pah yang tak pernah menang anugerah International pun leh dapat Dato. SRK yang cuma pernah wat shooting kat Melaka pun leh dapat Dato’. Takkan Chef Wan tak boleh kot?

Takkanlah nak tunggu sampai orang tue dah tak ada kat dunia nie baru sibuk nak bagi gelaran. Contoh terbaik ialah Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ngan Allahyarham Sudirman. Dah lama meninggal dunia baru terhegeh-hegeh nak bagi title tue la, title nie la. Apa pekdahnya dia dapat menatang tue padahal tengah dalam kubur?

Buat mereka yang berkenaan, fikir-fikirkanlah ye. Oh ya untuk makluman anda, Chef Wan nie asalnya dari Raub Pahang. Jadi kerajaan negeri Pahang tue silalah buat apa yang patut.

42 responses to (TAHNIAH)Chef Wan Ialah Selebriti Chef Terbaik Dunia

  1. Zaza Muhammad says:

    Tahniahhhhhhh!!!!!!!!

    0
    0
  2. bubble says:

    stuju 110% dengan nara!!
    chef wan memang dah lame layak dapat dato’ etc.
    vote for chef wan!!

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      ari tu aku dok query,,,dah berkali2 nicol david (datuk) jadi juara dunia, tp masa tu aku nmpk artis senang2 dpt… well la ni dia dpt dah…so harap2 chef wan dpt pasni… dia dah lama bwk nama baik mesia ke luar… mmg selayak layaknyeee…..

      0
      0
      • bubble says:

        betul tu zaza.. kalo orang tak nampak lagi jasa chef wan ni memang tak patot ..

        0
        0
  3. pening says:

    Tahniah Chef Wan…slh satu name yg tlh mngharumkan nme Malaysia d persada antarabangsa…

    0
    0
  4. trAnsFormeRs says:

    huh mmg x adil tul…
    nape! malu ke nk bagi title dato’ kat chef wan…
    halooo pada sape2 yg brkenaan len kali klau nk bagi title kat sape2 tengok dulu apa yg dia dh wat tuk negara…
    pada aku chef wan 1000 kali lbh layak dpt title dato’ drpd SRK 2….

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hahaha…aku ingat lai masa memula aku dgr psl SRK akan dpt Datuk… x caye!!! tatau apa pekdahnye. ntah aaaa. tp yg aku laaaaaaaaaaagi le benanah tinger bile ade sorg DJ tu kat radio g’ment beb…bkn swasta yg kate banggaaaaaa ….adoi le.. tau aaa radio g’ment..kipas beb !!!

      0
      0
      • trAnsFormeRs says:

        biasa ar dia mesti guna kipas letrik yg besar 2…dia ingat bila dia kipas lebih2 SRK nk dtg bg tiket wayang free ke….
        huh hampeh…..

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          agak2 klu guna kipas misty cool skali ngan mist tu leh kot dpt tiket free HAHAHAHAHAAHA…. weh trans,,ko siang mlm ngadap notebook.. x penat ke?

          0
          0
  5. catalina says:

    aa’aa la , siang ada mlm ada, smgt ye kau trans !

    0
    0
  6. catalina says:

    terbaru khadijah ibrahim … apa sumbangan nya ? jalaludin hasan … ntah ape2 , chef wan mmg layak diberi gelaran dato … aku suka dgr dia bckp x merapu lucu+ lawak tp semua ada point ..

    0
    0
    • x-not-x says:

      betul2…aku sokong catalina..ntah apa sumbangan org2 tu yea…sum1 plz tell me…

      0
      0
  7. x-not-x says:

    setuju sgt kalau chef wan ni dpt anugerah dato’ atau datuk..lagi setuju kalau dia dapat anugerah tansri sbb bukan sikit jasanya pada malaysia..pegila mana2 kat pelusuk dunia ni,nama chef wan jgk yg jadi sebutan kalau kita tanya apa yg dorg tau psl malaysia

    0
    0
  8. reiz says:

    hehehe nk jadi dato kene bayar la..ko ingat free ker

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      biar btul…. kate anugerah…. anugerah tu x sama ngan hadiah ke…? eeii buruk tol BM aku, ade cikgu BM kat cni, leh tlg explain maksud anugerah ngan hadiah…?

      0
      0
      • Kak Su says:

        Merujuk Kamus elektronik Kak Su..anugerah tu pemberian berupa hadiah dsb yg tinggi
        dan besar nilainya ( drp Allah, pemerintah,
        @ negara dll), kurinaan

        cth mendapat anugerah Allah,
        Anugerah sasterawan negara.

        manakala hadiah plk..pemberian( krn penghargaan)
        utk kenang2an, sbg penghormatan dll

        @ ganjaran ( menang pertandingan, perlumbaan dll

        0
        0
  9. awekbobduanleekennyrickerd says:

    saya sangat berbahagia bile membace artikel beautifulnara yg sangat telus dan iklas ini!!!!!!!!! go go power rangers!!!

    0
    0
  10. lily says:

    aku sokong zahida rafiq dpt dato’ opsssssssss sajer jer wat lawak……. artis cucuk pun dapat anugerah…..kecian kat chef wan dn maya karin…….bwk nama negara tapi hampeh……kalau susah sgt mintak kerajaan sulu bg dato’ walaupun……kerjaya sendu…yang hado…..mcm s**w* dn kh***i* kh***S……sunnguh ku tk faham…..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      morning…..tol aaa Lily…. smpi ke saat ni blm ade lai sesapa yg ble bg aku alasan at least 1 je aaaa alasan yg kukuh psl Zahida tu tetiba dpt anugerah (bkn datuk, tp ade aaaa lupe)…. dia ade wak something yg org tatau ke apa? yg tu aku pasti terang lagi bersuluh bab2 cucuk sana cucuk cni, berketul ketul… hehehe…

      0
      0
  11. aries_april says:

    congrat 2 chef wan…
    u are the best….
    even mlut pak cik cam gitu…
    ko ttp sllu hrum kn nm ko…

    orng x prnh hrgai apa ko bt kat m’sia ni…
    dh brpluh thun dlm bdng ni, n pny rncngn msk sndr…
    orng x prnh pndng…
    klau pak cik dh mng award ni pn msia still x nk ksi apa2x pngkt, x thu nk kta kat dia orng….

    0
    0
  12. Jojio says:

    Banyak kes orang luar menghargai orang kita, tapi kita sendiri tak hargai orang kita…..ingat lagi ayat ni “kera di hutan disusui anak dirumah mati kelaparan” …..renung2kan…

    0
    0
  13. eclipse says:

    xlame lg dpt lah gelaran dato tue…
    nak bprasangka baik jer skrg…hehehe…

    0
    0
  14. Kak Su says:

    Tahniah chef wan.. semoga sihat selalu…

    0
    0
  15. Akak Leen says:

    walau pun chef wan ni mulut laser tp akak mmg salute dgn dia sbb dia ni pandai jaga x-wife dia walau pun dh lama berpisah. Akak pernah tgk rancangan usik2 chef dulu, dia cite pasal susah payah sblm jd chef terkenal sprt skrg. Tgh study kt oversea dulu dia sanggup ikat perut asalkan dpt hantar duit kt x-wife & anak2 dia. Pastu kn dia ckp masakan isteri dia yg paling dia suka klu x silap akak masak lemak apa ntah…akak pun dh lupa…tp yg bestnya bila dia teringin nk mkn dia call jer x-wife sruh msk & x-wife dia pun buatkanlah untuk dia. Emhh…klu la smua pasangan bercerai baik mcm ni… aman dunia….huhuhu…

    0
    0
  16. Lovelyvic says:

    Bangga giler dengan Chef Wan. Hidup Chef Wan!! Hidup Malaysia!

    0
    0
  17. ctsaypool says:

    TAHNIAH chef Wan.. sy tumpang bangga…..
    all the best!

    0
    0
  18. putriOne says:

    yea..i sokong klu chef wan ni diberikan gelaran Dato..
    100% sokong laaa

    0
    0
  19. BAMBAM says:

    bagi la chef wan nie dato`..
    dah banyak sangat harumkan name Malaysia,,

    0
    0
  20. admin says:

    atok boleh la

    0
    0
  21. AKU says:

    MCM NI YG KITE NAK..NI SEEEBOOOKKK BERCERAI BERAI, KAWIN LAIN, TK SMPAI BAPE BLN DH KAWIN, SIIIBOOOOK NAK RUNTUHKAN RUMAH TANGGA, MAJULAH ORG MELAYU

    0
    0
  22. zhang zi yi says:

    Kenapa ya chef wan di tak diberi gelaran datuk’??? Aku rasa dia layak dapat gelaran tu kerana ia memperkenalkan makanan negara kita kepada mata dunia.

    0
    0
  23. […] kami pernah tertanya-tanya kenapa Chef Wan tak pernah dapat Dato’ sedangkan Shah Rukh Khan yang tak ada kaitan dengan Malaysia pun dah dapat. Rupa-rupanya selama nie dah 4 kali gelaran […]

    0
    0
  24. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    0
    0
  25. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  26. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  27. porno izle says:

    Terrific piece of content, this is very similar to a site that I have. Please check it out sometime and feel free to leave me a comenet on it and tell me what you think. Im always looking for feedback.

    0
    0
  28. Legalsounds says:

    We just couldnt leave your website before letting you know that I really enjoyed the quality information you offer to your visitors… Will be back often to check up on new posts

    0
    0
  29. yati says:

    tulah pasal. tau tak pe….org dh dlm kubur baru tehegeh hegeh……

    0
    0