Written by AbangNara | January 22nd, 2015

Datuk Chef Wan kini sedang mendapatkan rawatan di Hospital Gleneagles Jalan Ampang kerana menghidapi penyakit bronkitis. Sebelum ini Chef Wan telah mengalami batuk-batuk sejak pulang dari Langkawi. Mungkin keadaan cuaca yang tidak menentu turut menurunkan kadar kesihatan Chef Wan. Menariknya, Chef Wan ditempatkan di dalam wad presedential suite yang bernilai RM3,800 semalam. Nasib baik itu semua dibayar oleh insurans miliknya.

serina chef wan

Abang Nara juga ada mengambil insurans untuk masa-masa sebegini. Iyerlah, kita tak tahu sakit tue bila nak datangnya. Jadi apabila datang sakit, sekurang-kurangnya dah bersedia dari segi kewangan. Kalau berminat nak tahu pasal insurans, bolehlah SMS/Whatsapp ejen insurans Abang Nara iaitu Naf/Nizam di 017-3413043 atau email je diorang binhalimresources@gmail.com. Bukan orang dewasa je boleh ambil insurans. Plan untuk anak-anak pun ada. Bulan-bulan bayar minimum RM100 dan Insya Allah boleh lapang hati bila ada kena masuk hospital. Cuba baca sikit apa Chef Wan cakap:-

My presidential suite room at the Gleneagle hospital is like a hotel pulak.It has its own office, two kitchen area siap dua peti sejuk and 3 TV.Bedroom, Living and asst or Maid TV area jugak. I was told all for rm$3,800.00 a night.When i was told mula2 almost nak jatuh pitam terus.

Tapi my wonderful AIA Insurance will take care of all that lah. Jika tidak saya sewa maid room tu sahaja lah. This is the beauty of having a good medical coverage. U will never know your rainy days. Sedia kan payung sebelum hujan kan.

Thank you to my wonderful friend Puan Laila Johari from AIA Insurance that always take care of my insurance need.
When u are sick u also want abit of style and glamour which u are accustomed with. Tak kan holiday sahaja nak tidur di hotel best2 5 star sahaja.

Jika sakit pun mesti selesa. Especially if u worked superhard for your money. So jangan rasa kedekut untuk membeli insurance medical tau. Its for yr own good and family. Nasihat org tua yg dah lama makan garam.

Apa pun, sama-samalah kita doakan Chef Wan agar cepat sembuh. Banyakkan berehat. Jangan main Instagram banyak sangat. Hehehe. Semoga cepat boleh keluar hospital.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to Chef Wan Masuk Hospital Kerana Penyakit Bronkitis

  1. melati says:

    Ni semua salah Qu Puteh hingga Chef Wan sesak nafas. :(

    0

    0
    • Datin Semah says:

      betul ke wan maimunah diragut lagi???

      0

      0
      • Opis Girl says:

        Nak tanya…company insurans mana yg bagus? Insuran apa yg patut saya ambil? Saya umur 29 tahun, keluarga saya ada sejarah kencing manis dan darah tinggi. Please help?

        0

        0
        • agen says:

          sy agen insurans. mcmana sy nak hubungi awak yea?

          0

          0
        • Opis Gurl says:

          awak ni, takkan la saya nak kasi kontak number kat public kot. sebagai agent awak pun tahu kan risiko nyer. cakap je kat sini…boleh saling bertukar info.

          0

          0
        • Mata2 says:

          melayu2 patut beli insuran drp beli benda2 x faedah. minimum rm100 sebulan pun cukup. cina2 walaupun kerja mechanic, setiap anak2 diaorang pasti ada insurans. nak harapkan hospital kerajaan, penuh dgn bangla2 dan mynmar2 je sekarang. kalau korang x kisah, duduk la hospital kerajaan sama PATI dan pendatang2.

          0

          0
        • Selena Gemas says:

          bagus2 topik ni. melayu2 zaman skg… nak buat medical check -up setahun sekali pun susah. inikan pulak beli insuran. kalau ada jualan borong penghabisan stok hijab dan tudung, berbakol-bakol angkat sekali gus. rela beli gelang emas drp insuran….

          0

          0
        • abang sado sedia melindung says:

          Takaful la elok. Apa2 kompani pun x per, sayang. Asalkan ada perlindungan. Nak berlindung dgn abang pun boleh…jom la kita berkenalan?

          0

          0
        • Ubat gegat says:

          tak semua private hospital tu bagus.
          tak semua hosital gomen tu buruk….

          0

          0
        • Roslina says:

          Takful ikhlas. Manfaat kematian paling tinggi compared to other company. Klu berminat boleh contact 0173355504 (uwais)

          0

          0
        • fatem says:

          Opis girl, bole try insuran prudential BSN takaful. banyak kemudahan dan islamik. Call agen 0163350547.

          0

          0
        • Anonymous says:

          PRUDENTIAL….. bole wassap saya 012-6040691 / 01128580506

          0

          0
        • ok says:

          lepas ni jd duta insurance AIA pulak

          0

          0
      • datin kiah says:

        adoiiiyaiiiii

        0

        0
      • sama ker ? says:

        budu dengan burit tu benda yang sama ke ?
        saya dengar kawan saya cakap ” best nyer makan nasi cicah burit” tapi saya tengok dia cicah budu.

        0

        0
    • Kiah Kongo says:

      Betul kata Chef Wan, drp beli produk pemuteh; baik labur dalam sekim insurans.
      Kan?

      0

      0
    • batu giling saran ambik health ins says:

      Yelah.. chef bayar insuran nilai juta2 … haruslah 5 to 6 setars. AIA di promosi olh Chef lagi maka haruslh jaga chef elok2. Nnti klu tak jaga Chef elok2 .. Aleh2 kluar sttmnt chef .. AIA kena giling dgn batu giling … AIA jgk yg susah mcm MAS kena. Rkyt msia jgn lupa ambik health ins masa muda2. Ingat masa sihat sblm sakit. Berduit sebelum semekin. Jgn sakit badan lps tu poket saket. Sian badan sndri.

      Get well soon Dato. Smoga Allah swt beri kesembuhan … Syafakallah.
      #speedy recvry#bnyk istighfar#jgnlupabrnafas#

      0

      0
      • Jenah says:

        … tu mesti insuran yg RM 250 sebulan kan????

        0

        0
        • Mizz Zara says:

          kalau kiter2 ni, x payah la duduk president suit. duduk kt bilik biasa kt private hospital pun dah cukup selesa. nurse pun x biadap. bukan mcm hospital gomen. siap ditengkengnya kiter balik wak. mcm kita ni sengaja menyusahkan.

          0

          0
        • batu giling bkn pakar ins. says:

          Jenah lupa nak letak ‘k’ ke? 25K monthly tu logik. Klu rm 250 jer.. paham2 sndri lah, hnya dpt blik prox rm150-+ jer. Klu 3K ke ats punya blik 5 6 setar … kiralah sndri. Mesti gandaan nilai ins tu. Sorrylh i bkn pakar ins. Rasa nya chef bayar yearly atau tiap2 stngah tahun. Org kaya jtwn yg ins nilai juta2 ‘slalunya’ tak bayar tiap2 bulan mcm org biasa. Org biasa pun ada sbb kena tngklh masing2 punya salary dan xpnses rumahtangga.
          “BIJAK BERBELANJA DAN BIJAKLAH TADBIR KEW KLUARGA BG MASA DPN YG CERAH. BRINGAT SBLM SEMEKIN & JGN KDEKUT BRSEDEKAH”

          0

          0
    • Saonah Salamon says:

      nak puteh nak puteh makan lah bak kut teh

      0

      0
    • Olga says:

      TENGAH MENUNGGU DATUK DR VIDA SUAP PAMOGA KAT CHEF WAN SO SWEETTTTTTTTTTTTTT

      0

      0
      • Mummy77 says:

        Moga jadi pengajaran… semua yang allah tunjuk tu sebagai petunjuk kepada umatnya supaya jangan terlalu riak dalam sesuatu perkara hingga menjatuhkan maruah sesame muslim (gambar muka putih/meggie) tak baik.. allah marah kita buat macam tu.. marah atau jelik macam mana pun jangan sampai melakukan tindakan sedemikian rupa. Sepatutnya banyakkan istifar dan fikir secara positif kenapa dan mengapa.. bukan ikut nafsu semata2… wallahhualam

        0

        0
    • Anonymous says:

      kerja kutuk komplen org je..tuhan pun nk dikomplen..kes budak yg kawin muda tu..x faham prangai dato bangang ni

      0

      0
      • apa-apa je lah says:

        Kadang2 betul jugak apa yg chef wan cakap kawin muda banyak risiko bila xmasuk alam pekerjaan lagi dah gatal nak kawin habis makan pakai sapa nak tanggung? kau nak?

        Kes promote qu-puteh melampau pun aku naik menyampah bila tengok sampaikan pengacara pun xhenti2 dok sebut qu-puteh xkisah la berapa juta dia nak labur pun tu semua duit dia tapi xperlu la kot nak sebut selalu orang yg dengar pun naik meluat + menyampah!

        0

        0
        • Fiza says:

          dh tu jodoh dia?? klu mati boleh tangguh ramai la yg x nak mati..apa la pikir apa nk mkn,tanggung,dia kerja ada la rzeki ..pasal qu puteh tu,dh tv3 ambik duit dia..knapa nk salahkan dato vida je? konon x sebelah chef wan la ya ..

          0

          0
        • So Sweet2 says:

          Kahwin tu memang disyariatkan dalam Islam. Pasal cukup duit atau tidak, itu kerja ALLAH, siapa kita nak cakap kalau kerja pun belum tentu kaya. Rezeki kita ALLAH yang tentukan. DIA MAHA KAYA. Ingat tu, bukan kerja/bisnes yang jadikan kita KAYA. Tapi ALLAH. Hidup ni kita hanya ada ALLAH je.

          0

          0
    • zuanzuan says:

      kifarah sbb suka cakap lantang sgt, kalau betul nk nasihat org, gi lah jumpa face to face, nasihat depan2,

      0

      0
  2. Cili Merah says:

    X per, nanti Dato Seri Vida Gedembol kasi protein utk kasi segar….

    0

    0
  3. Kak Jah says:

    memang musim batuk, aku seriau naik bas awam. minah sebelah aku asyik dok batuk je. sediakan tisu dettol lap tangan….

    0

    0
  4. chocolate cake says:

    chef wan.. sekadar pertanyaan. AIA tu amik yg takaful ke konvensional?

    0

    0
  5. Pemerhati says:

    Ni ke balasan akibat chef wan tabur pasir dlm periuk nasi dato vida? :( apa2 hal pun sya doakan chef wan cepat sembuh…sepatutnya klau chef xsuka cara promosi dato vida jumpa lah beliau secara berdepan bkn menghentam secara umum…

    0

    0
    • sokong vida says:

      balasan @ tidak tu sy x nak campur. tu keje Allah. siapa lah sy utk tentukan perkara itu. tp bab jumpa secara berdepan nie sy sokong.

      0

      0
      • batu giling nak tanya jgn marah ya says:

        Sokong vida. Juz nak tnya cik sokong Dato. Sokong strtegi mrktg DV yg iklan over ulang hingga mngganggu emo penonton ke atau kenal personally?. Sy tahu Dato V sbnrnya orgnya baik tp klu org tdk puashati mlh possibility nak jd pengguna prdk akn terjejas. Dato kenalh take note sikit. Itu yg sy tak paham. Dato mnjwb spt AJL tu dato punya. Mmglh sponser trbesar tp ulang iklan tu agk kterlaluan. Bila tngk respon dato serba sdkit mnjejaskn rasa hormat sy trhdp Dato V slama ini. Salah tetap salah wlpn DV sponsor. Iklan berulang2x tu sungguh selfish dn strtegi markting tersasar. I really do luv.. TgL Qu Puteh

        0

        0
        • batu giling tuju lagu Dyang utk DV says:

          Apapun Dato seri … BG bangga ada wanita spt Dato sri. Seorg yg Berhati Waja dan Ahli Perniagaan yg brjaya serta bnyk menolong org susah. Sifat dermawn DV mmg tak dpt di nafikan. Hnya Allah shj yg dpt mmbalasnya. Bukan senang nak jd senang tp sgt senang nak jatuh. BG berdoa agar DV di Murahkn Rezki, diBerkati olh Allah swt di dunia akhrat. BG komen pun bkn kutuk prodk tu tp promosi tu shj. Takkn nak hipokrit pula klu da mmg annyd sgt.. DV considerlh perasaan org lain jg. Takkn 1 pkra yg BG x suka nk lupa sgala kbaikkn DV tolong mngsa bnjir. Lagu Dayang khas utk DV mengingati ank2 beliau yg menunggu mama mrk di Pintu Syurga … hati seorg ibu merindui ank2nya. Aameen ya rabbal alamin. Sob … sob …

          0

          0
    • Anonymous says:

      bukan urusan kita nak menghitung dosa dan pahala orang.

      0

      0
    • batu giling suka tag line tu tapii says:

      Tak apelah pemerhati.. chef mewakili penonton AJL. Tngklah org dah bgtau pun. Dato vida msh lg riak dan sombong. Mmg lah ada komen belasah smpi ko tp ada jg komen baik2. Mmglh duit dia tp kami jg ada suara. Dato V lngsung tak prihatin kpd Penonton dan brkmungkinan mnjd pengguna. Tp iklan tu back fire balik pd Dato V. Sesuatu yg BERLEBIHAN tdk baik utk apa2 shj prkara dlm dunia ni. Iklan tu sbnrnya Tag line dia SUNGGUH MNARIK dan spt lagu brhantu. Syahbas. Tp terlalu BERULANG KALI di ulang. Pendengar pun NAIK HANTU tersampuk krn dihantui olh TagLine tu. Bila org terSAMPUK maka komen jd gitu. Kenalh paham.

      0

      0
    • Alyssa Anuar says:

      tumpang lalu ya… ni tegur sikit aje ya. chef wan sakit ke apa ke bkanya balasan ya… bkan menyebelahi chef wan tapi kita harus jgn berfikiran setiap perbuatan adalah balasan. apa yg saya nampak chef wan bkan menabur pasir dlm periuk que puteh dia cuma menegur terlalu byk sgt iklan que puteh tu….

      0

      0
  6. mann wee's says:

    Moga cpt sembuh dato…

    0

    0
  7. minah jambu tk suka hipokrit says:

    betol cakap chef wan tu….semoga cepat semboh ye chef wannnnn lov u …

    0

    0
  8. Noor says:

    Saya Takaful agent frm AIA..Bole pm me for any advise regarding takaful 017-7479003

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Pentingkan komitmen lain dulu. Ambil insuran ni kena bayar bulan2 sampai tua. Kalau mampu takpa. Cuba waktu terdesak nak guna duit. Bayar bertahun, berapa sen aja dpt balik. Baik beli insuran kelompok @ simpanan pelaburan. Ini pendapat aku lah.

    0

    0
    • bini no 1 says:

      Maybe ko ckp cm tue sbb duit ko dah kepuk2 klau msuk hospital,maybe larr tue ko kaya xpe… insurans is komitment jugakk, dah x pandai cari insurans yg betol spe suruh?? ada medical card yg + simpanan pelaburan cari jgn x cari.

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Saudara aku masuk private hosp guna insuran, dlm 2 minggu limit insuran 50 ribu habis. Last kena pindah ke govn hospital juga. Ubat govn juga yg baik

    0

    0
  11. Lagubestbest says:

    Ceh chef wan pun main ‘promote’ jugak. Tapi kalo korang kerja dengan company international kat Malaysia ni, hospital2 macam chef wan ni memang ada dalam list panel.

    0

    0
  12. Victoria becks says:

    Satu je aku nk ckp…
    kalau kes serius private spital akn tolak pg gomen spital..
    derang tknk korang meninggal kt premis derang nnt byk documnt nk
    kena buat itu dn ini.
    apapon gomen spital skang tk mcm dolo…skang condition tiptop,machine canggih2 da (general spital)
    Aku bkn misi, doktor,kaum kerabat MA…

    0

    0
    • Bunga Jasmin says:

      SETUJU SANGAT.. TP PENGALAMAN DI ER GOVT HOSPITAL SGT MENYEDIHKAN. AIR SETEGUK PUN KENA MINTAK BERKALI2 BARU NAK BAGI… TEMP 40DEG TAK DIBAGI UBAT/SPONGING… BILA DAH DITOLAK DI WAD BARU DILAYAN BAIK2… APA PUN HOSPITAL GOVT DAH BYK IMPROVEMENT :)

      0

      0
  13. Just me says:

    hurm dlm dok sakit masih nk menunjuk ke..tau la in a way nk bgtau keperluan insurance tp tk payah la into so detail..org insurance jaga you pun sebab u tu celeb chef terkenal..kalo tk tak hurm berjam2 la nk tggu GL.I know la coz I’m insurance people. tu la,,mulut laha sgt..kan dah dpt habuan….

    0

    0
    • mulut ... says:

      Klu ni keje ins … cara ckp ko tu … menakutkn lah … mulut tak jaga … org sakit boleh pulak ko ckp mcm tu … mmglh mulut chef tu x da ins tpkn dia sakit … ko keje ins mana?. Tak kira lh ko egen ke admin ke pak guard ke … sykt ins ko staff smua agk2nya mulut mcm ko tak ?. Aku tak nak gi …

      0

      0
  14. milah sirus says:

    sakit tu mungkin bermaksud untuk menghapus dosa..menambah pahala atau menaikkan darjat seseorang…so jgnla berfikiran negatif sgt pd org2 yg sakit
    TQ
    selamat hari jumaat

    0

    0
  15. Ikhlas says:

    Call nie AIA Insurance 0193106016. Saya ambil dah 13 years. Life, saving, medical, rumah semua dgn dia. Service sgt bagus. Claim pon cepat dapat. memang penting insurance zaman skrang. She have everything you needs.

    0

    0
  16. Nurul Huda says:

    Semoga cepat sembuh insya-Allah

    0

    0
  17. mulut jinjang says:

    confuse. chef wan ni tengah buat iklan utk promote AIA ke…. ataupun, beliau sengaja nak bgtau tau rakyat jelata bahawa beliau stay kat presidential suite room kt Gleaneagles, sungguh mewah… wow..

    0

    0
  18. mulut jinjang lagi says:

    ‘bagtau tau’ pon boleeee

    0

    0
  19. lagi lagi mulut jinjang says:

    Isap ganja lebih afdhal.. Herba utk kesihatan. Sihat sentiasa.
    LEGALIZE MARIJUANA!!!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    tula mulut celupar lagi tuihhh

    0

    0
  21. che wann mulut longkang says:

    tula mulut celupar lagi tuihhh

    0

    0
  22. poyo la mamat ni says:

    sakit tu penghapus dosa. mungkin da boleh start mintak maaf kt semua yang dia pernah sakitkan hati

    0

    0
  23. Tepong Gomak says:

    tu lee sapa suh pakai tepung kat muka sambil mkn maggie, kan dah sakit coz debu tepong masuk tekak….

    0

    0
  24. melati says:

    Mampoiiiiis lg elok..

    0

    0
  25. Ariff AIA says:

    Saya Takaful Life Planner from AIA, lokasi di KL/Selangor hubungi sy untuk keterangan percuma, Ariff 013-7578381 or 019-3080786

    0

    0
  26. nadiahnzri says:

    PruBSN area selangor contact iskhandar 0193709710

    0

    0
  27. sarah alias says:

    Prudential BSN Takaful wealth planner, set appoinment dengan saya 0136536806

    0

    0