Written by AbangNara | September 30th, 2011

Walaupun banyak kontroversi tentang status sebenar Ana Dahlia, keteguhan cinta mereka berdua bakal disatukan dengan ikatan pertunangan pada 5 Oktober ini.

chef riz ana dahlia

Untuk makluman, ada suara-suara yang menyatakan Ana Dahlia pernah berkahwin sebanyak 2 kali. Walaupun begitu, Chef Wan menerima Ana Dahlia kerana Ana sendiri yang memberitahu status tersebut kepada Chef Wan.

Apabila isu status perkahwinan Ana kecoh diberitakan, keluarga saya agak kurang selesa bukan kerana tidak menerima Ana tetapi mereka tidak suka dengan kekecohan yang berlaku.etapi Ana mengambil langkah bercakap dan menjelaskan sendiri kepada ayah tanpa membabitkan saya langsung. Kejujuran itu membuatkan ayah menerima Ana

Kepada Ana dan Chef Riz, pedulikan kata orang. Semoga anda berdua cepat-cepat ke jinjang pelamin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Chef Riz Dan Ana Dahlia Bertunang 5 Oktober Ini

  1. fyza comel says:

    tahniah.. :) semoga berkekalan lah hendaknya.. =)

    amin…

    0
    0
    • azam says:

      harap2 nye…kita sebagai perhati..doakan jela…

      0
      0
      • redcarpet says:

        rmainyer artis kt mesia kwen same JANDA…hmm apelh yg hebat sngt janda2 kt mesia ni yer???conpius ak dbuatnyer..

        0
        0
        • akubukanjanda says:

          apa masalahnya kalau kawin dengan janda?

          title JANDA bukan merujuk kepada attitude @ peribadi seseorang wanita, tetapi merujuk kepada status hubungan / ikatan diri wanita kepada seorang lelaki yang bernama SUAMI.

          p/s : tak perlu nak conpius2.. klu awk nak tau apa yg hebatnya jandanya ni, awk kawin la dgn janda. mgkin akan terjawab soalan awk tu.

          ~ juz my opinion, no hard feeling ~

          0
          0
        • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

          Janda ker, mak dara ker, datuk duda ker… yang penting kebahagiaan.

          0
          0
        • PAPA nak kongsi pengalaman says:

          redcarpet – janda memang berbeza dgn anak dara.,
          janda berani tenung mata lelaki, anak dara tidak.
          janda pandai memikat / goda lelaki, anak dara tak,
          janda tak kisah tayang aset, anak dara kisah..
          janda tak kisah kalau lelaki ‘tersentuh’, anak dara kisah..

          0
          0
        • Selitone Cold Steve Austin says:

          janda berani tenung mata lelaki, anak dara tidak.
          janda pandai memikat / goda lelaki, anak dara tak,
          janda tak kisah tayang aset, anak dara kisah..
          janda tak kisah kalau lelaki ‘tersentuh’, anak dara kisah

          ITU JANDA NAK CARI DOSAAA…!! APA PUNYA PEMIKIRAN NGKO PAPA…. tak semua gitu~

          0
          0
        • shae says:

          apa maksud
          “janda tak kisah kalau lelaki ‘tersentuh’, anak dara kisah..”

          0
          0
        • Lemak Tepu says:

          ckap je laa kau tu janda.. nampak sngt nk cover line kalau betul janda tu just sbb title je nape ko nk menyamar bagai plak …bull shit !

          0
          0
        • Manjakani says:

          Mmg selalu janda ni ske gatal, masa kawin dulu menyalak-nyalak mintak cerai bila dh jadi janda manjang je nk menggatal. yg peliknya org perempuan yg takut dgn janda walaupun they all 1 spesis.
          (mesti ada miss2 J dalm ni akan ckp “BUKAN SEMUA JANDA MCM TU” )

          0
          0
        • Kuntum says:

          Yaaa… suami kahwin dgn aku balu kematian suami, alhamdllh. Sbg lelaki, dia sendiri terasa kelainan layanan diberi padanya…

          0
          0
        • bulan cerah says:

          lebih baik kawin ngan janda…terang2 tau dia mmg janda,dari kawin ngan anak dara tapi dah janda…lagi haru!!i

          0
          0
        • mulala says:

          ko ni red carpet mesti anak dara yang tgh tunggu org pinang ko tp tkde org nak kannn…

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eh paPA ! sape cakap anak dara sekarang tk leh n takot nk tenong mate lelaki ! anak dara lah yg berani tenong mate lelaki sekarang berbanding janda ! kalau tk kerana tenong mate lelaki tkan banyak anak dara sekarang ikot jantan indon lari sampai ke LOMBOK sampoai beranak penak kt sanaaaaaaaaaaaa pas tu menyusah kn orang nk gi ambek dia kt sana bawak balek mlysia !!!!! jangan salah kn janda aje……..yg ikot jantan indon gi lombok semua anak dara pe bukan nye janda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0
          0
        • papa says:

          pasal anak dara tu tak pernah tenung lelaki lah mereka ikut jantan indon…minah jambu. mat lombok yg gigi berkarat tu berani mati mengushar anak dara yg tengah jejalan balik sekolah .sekali anak dara angkat muka.. mat lombok yang muka cam tandas awam tu pun leh tukar cam muka asraf sinclair..eee..gerun…

          0
          0
        • wakakaka!! says:

          red carpet nak tau apa yg hebat kat janda2 malaysia?? cuba red carpet tanya shahir atau pun zul ketul2…. jawapannya??? surprise!!!

          0
          0
        • tetulang says:

          Janda x semestinya buruk perangai..title 2 bukannye dieorg nak pun..ketentuan tuhan yg tentukan..mungkin ni baru jodoh yang betul bagi mereka..kita sebaik2nya mendoakan je..mana tau ada org doakan plak untuk kita dimana2 kelak? Insyaallah..:-)

          0
          0
    • vov says:

      tahniah

      0
      0
    • memey dan norman says:

      la…janda ke die ni…

      0
      0
  2. Fairytopia says:

    pmpuan ni b’lakon cite/filem ape yer?? x pnh tgk pun ckp pelakon

    0
    0
    • gigi besi says:

      Nora elena dia ada berlakon, bekerja dkt pejabat seth..

      0
      0
      • gigi kayu says:

        walepat liat dalam nora elena…
        alaa minah ni dulu kan ade kontroversi psal filem ape ntah yg tunjuk sebahagian belakang dier…dier kemban dgn kain batik tutup depan jer… dlm drama tv3 yg kru buat b4 this pasal pendekar2 yg remy ishak jd hero…ade nora danish sumer tu pun dier ade berlakon jugak. dier berlakon not bad…

        0
        0
        • acu sayang says:

          berlakon filem Mantera

          0
          0
        • lara_hati says:

          hmm ana dahlia, asal peserta PILIH KASIH 2 kot..ye ke, pastu ada berlakon dlm citer pendekar ARJUNA tu kot, then filem MANTERA dgn zul handy black , byk lg drama dia..tk igt dah…

          0
          0
  3. farra aries says:

    canteq la…huuu bile nk kahwin nk tgk owg ckp ape plak..by the way jge hubungn leklok ye

    0
    0
  4. gigi besi says:

    tahniah. perduli kan apa yang orang kata. bukan orang yang bagi kita makan.. orang sebok nak judge kita. sedang kan diri mereka pun tunggang langgang. HAHA. cool~

    0
    0
  5. safyzaa says:

    awek ni dia belakon cite MANTRA,
    yang seksi tuh..
    dia ni anak suhan movies…

    0
    0
  6. jly says:

    Amin…doakn yg terbaik utk mereka berdua..

    0
    0
  7. NenekPenne says:

    janda dgn teruna tak per
    jangan janda dgn laki orang
    atau anak dara dgn laki orang…

    0
    0
    • caya says:

      sgt setuju

      0
      0
    • wakakaka!! says:

      teruna yg ikhlas, dia ajaklah janda tu bertunang…
      teruna yg tak ikhlas?? hmm…janda tu buat jadi stok geli geli jer lah…

      0
      0
    • Kuntum says:

      Allah dah tentukan lelaki boleh kahwin lebih dari seorang. Perempuan/isteri bukan milik suami seorang… Kalau mcm tu, ramai wanita (balu/janda) tiada perlindungan dari lelaki. Lebih ramai yang suka zina dpd ikatan yang halal….

      0
      0
  8. ina says:

    Ok je..mulut org mcm2 leh cakap…semoga berbahagia…not bad lakonan ana dalia

    0
    0
  9. wow says:

    wah,,,kawan sekolah aku nak kawin dgn anak chef wan mmg mantap!!

    0
    0
  10. xfaham says:

    xfaham lh. dlm utusan, dahlia kata dia bkn janda..cuma xjadi kwin je. tup tup chef wan kata dia janda lk. hmm camne ni…?

    0
    0
  11. mak odah says:

    dah ko yg pening2 nak pk ni nape. lantak diorg la….nmpk sgt ko bz body

    0
    0
  12. Chef Two says:

    Alah..x semestinya die janda, die teruk..mane tau laki die yg wat perangai..kite x tau! jgn nak menuduh org je…sebaliknya mendoakan yg ter bayeeekkkk!!!ok

    0
    0
  13. bungadahlia gak says:

    berlakon macam kayu..mendatar je… serius sangat muka.
    tapi untuk personnel saya ucapkan tahniah ye.pedulikan apa orang nak kata janji halal.

    0
    0
  14. wendy says:

    ana tu janda ker?

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      janda ke anak dara ke itu semua tk jadi masaalah yg penting hepi kedua2nye ….sekarang nye zaman janda or anak dara tk ada beza nye ok as long as dia dapat menjalan kn kewajipan menjaga laki dia ngan baik jaga rumah tangga kire ok lahhhhhhhhhhhhh betol tk chef wan ape yg minah jambu cakap kn ni?????

      0
      0
      • wendy says:

        sy xkater plak yg jande ni tak elok..sy cume BERTANYA btol ke ana tu janda..ade ker syer mempertikaikan keburukan ana kat soalan tu?xde kan..so,jwb bdasarkan ape yg disoalkan je ok..

        0
        0
  15. mama cute says:

    xpaham org yg hina sngt ngan janda ni..ksian pda mereka yg bgelar janda..smua manusia x sempurna..dan ia x smestinya yg bergelar janda..abis janda2 tu dicerai oleh sapa?? yg bergelar duda tu mcm mne?? baik smua lh ea?? smoga dorg bahagia

    0
    0
  16. Iz J says:

    Xkisah la kawin dgn janda sekalipun yg penting hati tu ikhlas dlm perhubungan..kita xblh judge seseorg hanya disebabkn title janda..setiap org berhak utk mencari dan mendapat kebahagiaan..kalau keluarga pun dah restu, teruskan je niat yg baik tu..pedulikn kata2 org..yg penting kita & keluarga kita bahagia..:)
    http://www.izza-j.blogspot.com

    0
    0
  17. anna suraya says:

    Janda tu manusia jugak. Duda pun manusia jugak. Tuhan tak ada pun cakap kalau jadi janda itu salah. Dah nasib dia mcm tu. Jangan la pandang serong pada janda. Tak semestinya semua wanita yang berjelar janda tu semuanya tak baik or tak elok. Nasib kita tak siapa yang tahu. Semuanya kehendak Tuhan.

    0
    0
  18. sasuke96 says:

    semoga berkekalan sehingga ke anak cucu n cicit…. hehehehe.

    0
    0
  19. what the? says:

    ingatkan dia muda, rupanya janda

    ps: tak kisah, janji halal.

    0
    0
  20. jgdirisndirisudah... says:

    lbh baik awl2 thu status jnda dr dpt yg dara tp blom tntu ‘dara’nya…

    0
    0
  21. along says:

    tak baik memandang rendah kt golongan janda, hidup kita sendiri pun lum tahu apa kesudahannya, kalau tak kena kt kita mgkin kena kt anak cucu kita, jd setiap kata perlu dijaga… saya kagum dgn pendirian chef wan, mgkin dia dah byk belajar dgn kes serina dgn arwah hani mohsin dulu.. al-fatihah…

    0
    0
  22. insan says:

    tahniah….dah jodoh namanya janda atau gadis semua akan sama…yg penting pnerimaan pasangan n keluarga ….apa2pun semoga bahagia…jom kita doakan yg terbaik….

    0
    0
  23. YUN says:

    2 KALI JANDA… BIAR BETUL

    0
    0
  24. Ly says:

    apalah org2 ni semua nak sibuk..dah dia suka biar jelah..bukan hak sesiapa 2-2 single..lagipun aku tgk ana tu cool je takdelah mengedik lebih pun…kecoh la

    0
    0
  25. dolphin says:

    aku stuju ngan “jgdirisndirisudah…” – kawin ngan janda mmg kompen la “janda”…tp yg mnikah ngan “anak dara” tuh…kompem “dara” lagi ker?? x sesuai jer letak hantaran berbelas ribu…tp dh kena tebuk ……anyway, tahniah & semoga diberkati hingga ke akhir hayat. STATUS bukan penentu kebahagiaan sesebuah rumahtangga…

    0
    0
  26. LEPAT says:

    tkde dosa brkahwin dgn janda/duda.. ape yg jdi pde diaorg tu bukannye dimintak pon, mnkin salh c pmpuan, mnkin juge salah c llaki. my own brother married dgn seorang janda ank 2. bukan salah dia jd cmtu, smua sbb x husband dia ade affair dgn pempuan lain, bukan satu bukan dua tp rmai sngt tukar2. mula2 main luar pastu bawak blik umah sndri.. dn x famly mertua sama naik tulong cover perihal anaknye, make meranalah hdup dia yg tngh pegnant time tu.. kami sekeluarga menerima & menyayangi dia & anak2 dia seadanya bgitu juga keluarga besan kami tu.. jd kalo sebut bab janda atau duda jngnlah trus nk kate yg tidak2.. semuga berbahagia utk mereka berdua ini..

    0
    0
  27. aku says:

    ank chef wan tuan punya bandan, xbising pe2 pun.xkisah die janda ke x…korg pulak bising2..die janda la…bla…bla…biarlah…dierang bahgia sudah la..

    0
    0
  28. none says:

    bukan semua nak jadi janda…berilah mereka peluang kali ke-2..

    0
    0
  29. suka-suka says:

    mmg ana ni janda,dia ank org ssh..nk tolong fmly..tp dia x de ank..janda bergetah gitu…apa pn dia mmg baik,x sombong dgn sedara mara..

    0
    0
  30. noni says:

    this is tiffany…. i know her.. dia ada macam god mother.. mak angkat yg selalu angau2kan chef riz…..mmg mcm kena buat la.. tiff ni..dia ada anak sorang.. tapi x tau status anak dia ni cemana.. dia mmg slalu la bawak baby tu kemana2….. family chef wan macam pasrah je… tiff ni pernah pergi rumah mak chef riz and maki hamun semua…. sbb dah angau sgt lakot… depa bagi kawen je… x larat nk berubat dah… god mother tiff ni cm pengkit2 sket..aku pernah tgk kat event… mmg mistik la pompuan ni.. ada kisah tiff ni masa kenduri kawen serena..dia buat baju…pastu.. suruh chef wan bayar… mcm2 la..

    0
    0
  31. aja says:

    aku pnh dgr falsafah ni..biar kawin dgn janda sbb dh kompem jandanya..kalau kawin dgn anak dara belom tentu daranya..pikir2 betul gak..agak2 si memey tu dara ke?kalau gf dia ni dah tentu janda x de siapa nak pertikaikan

    0
    0
  32. fiza bahar says:

    kalau janda dah tentu jandanya…
    kalau anak dara belum tentu daranya..
    so fikirl2kanla….
    jangan judge orang..
    pokok pangkal tengok diri sendiri dulu…
    keturunan tu dulu…
    fikir2kanla dan selamat beramal:) TAHNIAH U GUYS..

    0
    0
  33. intan baiduri says:

    semoga u all berbahagia…my old fren..

    0
    0
  34. salma selly says:

    anak dara pn ramai yg mgandung ank luar nikah lepas tu buang merata-rata,,,

    0
    0