Written by Bella | March 21st, 2017

Kes isteri Aqasha iaitu Baizura yang mendedahkan seorang artis wanita popular membuatkan rumah tangganya bergolak mendapat perhatian termasuk aktres Rozita Che Wan ataupun mesra dengan panggilan Che Ta.

Menerusi ruangan komen di Instagram Baizura, Che Ta ada menggunakan istilah “betina” merujuk kepada wanita yang didakwa sebagai punca masalah rumah tangga Baizura dan Aqasha. Dek kerana komen itu, Che Ta dikecam netizen. Menerusi beberapa spekulasi, nama Rita Rudaini didakwa sebagai wanita yang dimaksudkan sebagai orang ketiga antara Baizura dan Aqasha.

Oleh itu, ramai yang tertanya adakah Che Ta sebenarnya sengaja menujukan komen tersebut kepada Rita. Adakah mereka berdua juga sebenarnya berbalah?

Sejujurnya, saya tidak tahu siapa sebenarnya orang yang dimaksudkan. Saya tak tahu langsung hujung pangkal cerita. Saya juga tidak mengenali siapa Baizura. Sebagai wanita, saya rasa tersentuh membaca luahan hati Baizura serta memahami perasaannya sebagai isteri dan ibu. Saya memahami perasaan wanita lain yang suaminya digoda.

Ingin saya jelaskan yang saya tak tahu secara terperinci apa yang sedang berlaku. Siapa yang terlibat dalam hal ini pun saya tak tahu pada mulanya kerana saya memberikan komen secara general menerusi sudut pandang seorang wanita. Saya sendiri tiada isu dengan Rita. Saya tak pernah jumpa dengan Rita dan tak pernah berlakon dengan Rita. Saya tiada sebab mahu mengata atau mahu menujukan komen itu kepada Rita kerana saya sendiri tak tahu siapa yang dimaksudkan.

Che Ta akui beliau sudah serik untuk meninggalkan sebarang komen sebelum membaca serta meneliti cerita yang sebenar.

Sumber Berita : Astro Gempak

84 responses to Che Ta Nafi Komen Betina Di Instagram Isteri Aqasha Ditujukan Buat Rita Rudaini

  1. first says:

    first

    3

    10
    • iz says:

      tak tahu tapi komennya panjang berjela-jela….tak tahu buatlah selidik dulu takpun diam je….nampak sangat b***o.

      Kalau boleh baik just duk diam2 jaga somi, anak2 and business

      36

      15
      • Anonymous says:

        supaya ramai yg berani menghentam kelakuan rita yg sungguh hipokrit ini. byeeee.

        28

        0
        • Siti Zubaidah says:

          Rita tk berani berbunyi. Sbb kantoi ko salah kan. hehehehe Rahsia ko dah terbungkar. Dulu waktu cerai bukan main menyalak betina ni. Rasakan….kena kutuk dlm IG secara berjemaah. Padah muka ko….betina. Garit.

          9

          4
        • Ubi kayu says:

          padan muka rita royani. dulu kemain kutuk zarema. skrg…zarema makan popcorn. ko kena hemtam dgn netizen. tahniah….

          2

          5
      • hahahaha says:

        yg menghetam che ta kt sini tu semua jenis perampas2 yg gila laki org.

        #silakecamakak

        37

        0
        • Hambek says:

          betina2 garit mcm rita la. lebih taik drp jubur. pejuang ibu tunggal kepala opah ko! apasal senyap idola korang?! berani kerana benar laaa

          6

          0
      • Mat Sahdo says:

        fans rita tertelan cili boh…hahahaha

        9

        0
    • KELING BERBULU says:

      YE LAH NENEK, TUNGGU KO MSUK 50 TAHUN, MSE TU LAKI KO BARU DKAT 40 TAHUN JE, LAKI 40AN YG PLG GATAL2NYE, KO PLK DH KEREPOT N KERING MSE 50 TU, HAHAHAH!! PHE2 JE LAH YE
      ABG NARA, U XNAK UPDATE CITE PSL JEJOT COUPLE DGN NELLY SENROSE, KEWW?
      PATUT FASHA SELEKEH TU MEROYAN TAK BERLAGU, DIE JELES LAH TU, JEJOT DH COUPLE NGN NELLY SENROSE, YG LG MUDA, LAWA, KURUS N FEMES DARI FASHA YG TUA MUKA SELEKEH N GEMUK TU, HAHHHAHAH

      8

      10
      • amoi says:

        aiyo..nelly tu dah habis pk ke utk jd janda no 3 jejot..kah kah kah

        17

        0
      • Anonymous says:

        tula nekta ni komen mcm bajet muda..tua tp x matang and perangai cam bimbo..
        btw nekta dah nak masuk 50 si zain br awal 30an…zain 40 nekta dah 60..lg pun zain tu dia sara lain lah citer..

        8

        3
      • Anonymous says:

        Nelydia Senrose kurus…lawak2

        2

        0
      • Anonymous says:

        jejot selera artis ajer. dah beraper puki artis yg cantik2 dier dah merasa & menabur benih. muker tak derlah hensem tapi pompan cantik semua berebut nak dier.

        11

        0
  2. Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

    Ye ke kak?
    Masa dalam hlive hari tu gaya cakap pun nampak sangat suke perli orang.
    Bkn men becok ye…ini kalau jumpe team2 akak2 makcik mau ckp bgegor smpi tsembur air liur nyer.

    16

    6
  3. Nuridiah says:

    Bibir kecik….
    Muka cantik….
    Body dada D Cup….
    Pandai bisnes….
    Duit banyak….
    Tutup aurat….
    Agama ingat lagi smpi ke Mekah dah….
    Anak2 pandai….

    Tapi

    Bila bercakap kecoh, tergedik….
    Life style gile2 mewah smpi cukai lupe bayor….
    Maknyer gemar tayang kipas bulu mata….
    Muslimah fesyen sendat gitu…
    Anaknya tak malu buka baju tayang bulu dada bersepai tu….
    Anak bajet konon model A gitu….

    Setiap orang de kelebihan & kekurangannya.
    Harap yang baik-baik & berubah.
    Lantak ko janji tak susahkan aku.

    39

    22
    • Nikmatnya puting says:

      Masa sih dadanya Cup D ???? ketara bangat bohong nya. Menurut gw kalau kayak gini hanya Cup B .

      6

      3
      • Ugly says:

        Ko klu ko org Malaysia tk payah nk gedik jadik indon.. Nampak sangat AWKWARD ayat indon ko.. attention seeker

        11

        2
        • Anonymous says:

          Ngomong apa sih lu ???? Aku ga ngerti bahasa kamu, bahasa Malayshit kyak bahasa dri planet lain aja.? ga kreatif boneka britis inggris.
          Negara lo merdeka hasil mengemis dari inggris..pantas jadi negara bonekanya inggris babu england selamanya.

          0

          18
        • Anonymous says:

          @Ugly Malay
          ayo bapak Korut kim jong un ganyang malingsia ,, biar rasa itu malingsia negara maling yang tidak punya identitas diri. wekkk !

          1

          10
        • Diva AAA says:

          melayu2 otak belacan. bila xde modal..baju yg dikisahkan nya. mmg bodoh. bergosip lah dgn berhekmah. yg rita tu bila nk bertudung. dah la aurat x tutup…birah dgn laki org. malu la weiiiii.

          4

          0
        • org brunei says:

          diam la indon. ko pergi selamat warga mu yg rata2 jadi bibik. heheheh

          9

          0
        • Ugly says:

          Hal negara org nk sibuk!! Bila la mata Wang indon nk naik? Sampai pgi negara org nk cari duit dah la marantau kat negara org tiba2 popular sbb bunuh org kat airport..

          0

          0
  4. Nikmatnya puting says:

    kapan sih Malay mau perang sama North Korea ??? kok diam aja nggak ada kabar berita sama sekali. Negara Malay hampir perang tapi warga nya tetap aja suka gossip. Gawat !!!

    6

    12
    • Anonymous says:

      gara2 takut bom nuklir Korut,, Malayshit si pengecut diam seribu bahasa . dasar negara kecil boneka britis inggris ya seperti itu lah wkwkakaka.

      1

      15
      • org spore... says:

        indon sesat. negara pengeksort pendatang2 dan bibik terbesar asia. hahahaah

        13

        1
        • org iban says:

          indon suka henjut bangla, myammar & sewaktu dengannyer janji dapat RM20 terus kangkang………indon indon bibik bibik nyer selekeh & busuk

          10

          0
        • Indon Bodoh says:

          Population rakyat bodoh terbesar didunia – Indonesia. Yg bunuh rakyat north Korea pun Indon. Bodoh boleh beli dgn wang… Paling ramai Muslim tapi paling ramai Muslim yg mengarut. ugama ikut common sense. Asal boleh je.
          Dah lah merempat di negara orang…

          9

          1
        • InMaSing says:

          Aaaaaaaaaaadduuuuuuuuuuhhhh bibikkuuuuu…….

          0

          1
        • Anonymous says:

          Bibik oh bibik. Yg bunuh warga Korea itu asal Indonesia. Masuk Malaysia jdi massage girl.

          8

          0
      • Rita says:

        Woi INDON!Rakyat kau merempat sampai terpaksa pergi merata tempat.Hahaha jangan cakap banyak.Podah!

        5

        0
  5. Line says:

    Che ta propa lebih… konon2 tak kenal?
    Nampak sangat hipokrit..
    Allah nak tarik nikmat bila2 masa.
    Skrg bahagia … mengata orang.
    Esok2 tak tahu nasib.. #muhasabah

    22

    11
  6. Trip says:

    Biarin mereka berantam! Aku tuh masih nungguin mbak rita muncul untuk jelasin semuanya. Kok sampai skrg diam? Aku ngefan ke dia. Harap dia jelasin semuanya.

    0

    12
  7. Elena says:

    Che Ta…awat la tak cerdik sangat ni. Adik hang ada history dgn Rita, yang hang pegi komen semberono apahal. Aku bersangka baik la hang memang tak tau hujung pangkal kontroversi sebelum hang komen. Dah 40an umur tu kenalah berakal sikit bawak diri tu. dahlah selebriti. Setiap gerak geri diperhati. Jaga la kelas sikit as selebriti, sesuka hati Je sebut betina Bagai. dah kaya raya ternama tunjuk la ‘class’ seiring dengan lifestyle. Jangan la sama level dgn akak2 tudung tapi mulut level longkang mengata si coco crunch ( ni aku amazed, pakai tudung bagai, dkt ig tulis Hamba Allah yg mencari redhaMu tapi ya Allah mengata si koko tak hengat! Siap maki cukup package ke jahanam terus!)

    32

    0
    • Kapal selam says:

      Kau Coco ke atau kau kawan baik Coco cibai tu…Baik punya back up kawan betina ko…..Orang gossip pasal Che Ta dia sibuk cerita pasal betina Coco cibai. Piiiiraah.

      14

      0
      • Elena says:

        Eleh asal bagi contoh yang tidak menganjing satu pihak kata support la/ kawan la. Kau la contoh rakyat malaysia yg berpikiran black or white saja. One minded track punya thinking aka Idiotic, Kapal Selam. Aku bagi contoh si Coco sebab aku tak berkenan dengan bahasa bahasa perempuan bertudung yang mengutuk mana mana orang ( aku bagi contoh Coco sebab aku tengok yang kaki mengutuk dia bercakap memang langsung tak ingat dosa pahala dan sangat tak sesuai untuk mereka yang berimej islamik ( and some nampak educated ) bercakap mulut longkang. Sama la dgn kes Cik Ta ni. Aaa sudahla. I don’t think a simple minded person like you Kapal Selam can comprehend what I am saying.

        0

        0
  8. Oldtown says:

    Sy tgk dri gmbar ci ta,tunang hafiz hamidun dan lofa pkai baju bulu2 apa baru trend ker, psalnya baju bulu2 sy dah masuk dlm store pkaian dah dh btahun2 tak pkai,lama sgt ya perika2 fesyen kita bru nak update

    2

    0
  9. JIMBO says:

    Sepatutnya perkataan betina tu tak ditaip. Che Ta ni menulis tak guna akal!

    7

    1
  10. anne says:

    Sesuatu sangat statement tu che ta. Nampak sangat kau tujukan kepada si polan kan..
    Lain kali tak payah keluarkan apa2 statement. Dok dendiam sebab masalah ni tak kena mengena dengan kau.

    15

    1
    • sentap says:

      time ni la dia nak balas bab dulu kan rita bgaduh ngan adik dia si ayu rodoh…so dia ngan emelda jd batuapi…yg sekor si emelda pun x sedar diri…kakak kaki perampas…

      19

      0
  11. sentap says:

    dah malu la tu bab netizen lak komen ckp esok2 takut kena kat anak pompuan ko balik…tu yg putar belit…dah tua2 sik nk menipu je…serupa gak pki seluar koyak2 ckp dlm pki suar kaler skin…cam x pernah jd janda dgn skandal dulu x sedar diri…

    15

    1
  12. aku says:

    sembang pelaq

    5

    0
  13. Anonymous says:

    Cakap yang baik-baik, In Sha Allah yang baik-baik akan datang. Memberi komen tak salah tapi biarlah berhemah tambahan lagi jika benar keadaan pergolakan keluarga aqsha, kita sesama saudara islam, bagi semangat dan dorongan BUKAN memarakan api kemarahan kedua pihak. Kita tidak tau pihak mana betul dan salah, hanya sebagai pemerhati sahaja. Lebih baik kita diam kerana sesungguhnya, perkataan yang kita keluarkan itu kadang kadang seperti pisau yang tajam bisa membunuh. Ya Allah jauh kami dari fitnah Dunia, fitnah Dajjal, fitnah kubur dan fitnah akhirat. Sekian..salam dari Brunei Darussalam.

    23

    0
  14. liz says:

    kalau betoi pun tak pa la che ta. mmg rita tu gedik dlm diam. mmg pandai blakon.

    25

    1
  15. Ryna says:

    dah tak tau diam sua!

    6

    2
  16. ryna says:

    tah tau pangkal citer, DIAM suar!

    5

    5
  17. Somewhere says:

    Rita sampai skg diam kenapa?

    23

    0
  18. Alahai says:

    Hoi NIKMATNYA PUTING ko kalo nak tnjuk bodoh bkn cne..bhsa indon konon ahahaha kapan sih konon wa kapan kepala ngeko bru ko meroyan bhasa kmpung bodoh.. Mbak mas dengarin gue yh lho yh g sana g baca koran endon lho sesat ne punya paspot gak duk malaysia? Mendingan lho diam aja si jgn jadi tolol. Bangang

    5

    1
  19. Fid says:

    Mmg sesuai berikan gelaran BETINA utk wanita2 yg x jaga maruah & mengganggu rumahtangga org. sekian. hehe. Hbs tu nk guna wanita ayu? gadis melayu?

    16

    5
    • Anonymous says:

      poligami x salah pn dlm islam….bertepuk sebelah tgn xkn berbunyi…nape msti BETINA je y slh??JANTAN x salah ke???org perempuan ni kann LEMAH dgn pujuk rayu termasuk laa ko kannn??agak2 klu ade suami org hensem dtg merayu kat ko,ko layan x???jgn ckp ko x layan….hahahaha…ptt laa JANTAN skrg makin LEMAK sbb rmai BETINA BAIK backup perbuatan curang diorg…pastu y disalahkan adalah spesis korg jugak….betina sundal vs betina baik…

      8

      0
  20. Anonymous says:

    che ta ckp pasal diri sendiri laaa….kan dulu dia pun tak berlaki..

    8

    1
  21. kening bersepah says:

    Betu la che ta cakap, betina kan. rita ni pun sama gatai. sama ja dengan bini laki dia sekarang. time orang amek laki dia bukan main heboh sakan. kata macam macam. time dia kacau laki orang tak rasa bersalah pulak. gersang sangat la tu. meluat la aih kami pun.

    15

    1
  22. Anonymous says:

    Che ta baru tersedar yang satu hari mungkin dia pun akan jadi betina semula….

    10

    0
  23. Anonymous says:

    aish mak nenek ni..dan2 la cakap tak kenal.. dah ko follow ig dia kenapa hahahah.

    5

    0
  24. Anonymous says:

    perangai fans rita..sama je. x leh percaya…x leh pakai.

    3

    3
    • Anonymous says:

      bodoh….asal org x sebulu dgn ko je label fans…ale luto….msg2 ade pendapat msg2 kak…x perlu nk hukum org sgt…x semua org y dok hentam nek ta tu fans rita..mmg rmai org y x ske dgn nek ta ni…rita pn rmai org x ske jgk…ajuk ats tu ROZITA CHE WAN….so rmai laa komen hentam nek ta….ale luto..

      3

      0
  25. kak ros says:

    Dah tak tahu kau gedik nak komen buat apa che ta oooi… pi la joli habiskan duit kau tu.

    3

    0
  26. Anonymous says:

    pesal kasut che ta ade bulu kucings?

    0

    0
  27. cik k says:

    xtau hjg pngkal cerita tapi sbok nk komen

    2

    0
  28. Anonymous says:

    fan rita panas…terbakar spender baca status che ta …..hahahahah

    2

    0
  29. spender beracun says:

    padan muka. baru org tahu perangai sebenar rita rudataik tu.

    1

    0
    • kerana mulut badan binasa says:

      rita mmg dah kantoi..sekarang nenek ni punya perangai mulut byk plak yg kantoi..jd batu api pulak tu…

      0

      0
      • Baizurah says:

        X pyh nk salahkn org sedangkn Rita pun x sewarak mana. Sesuai kena maki. Hingga kini sorok diri. X berani kan tampil…

        1

        0
  30. anon says:

    Habis tujukan utk sape, makcik?? Ke ko mmg nyanyuk makcik ooi..

    4

    0
  31. joshua says:

    Jgn duk sebok nak mengutuk org makcik Ta. Ingat, laki hang tu muda, nanti dlm beberapa thn lagi kot ko pun jadi betina jugak sb kene tinggal. Masa kita bahagia, kita jgn sebok pasal org. Bila terjadi kat kita baru tau langit tinggi or rendah…

    4

    0
  32. damia says:

    Nenek Ta, kalau tak tau hujung pangkal cerita, jgn komen. IQ nenek kan mmg rendah…..just mind yr own business, ye nenek.

    6

    0
  33. Anonymous says:

    X phm dgn peminat rita… dulu masa rita panggil perampas laki dia… semua jemaah panggil betina.. skrg bila tls mcm ni.. x tls pun nama rita… masing2 dah marah2… kot ya fanatik jgn la sampai yg slh pun angguk2 sj

    8

    0
    • embun says:

      aku rasa bkn pasal org minat rita marah dia tulis camtu..org marah sbb dia tu public figure kepoh gitu tak sesuai..lebih2 lg adik dia tu ada sejarah dgn rita..dia kena ingat adik beradik dia perasan lawa mcm mn pun org takkan lupa laki adik dia tu berchatting dgn pompan lain..so jg jela tepi kain memasing2 ..laki dia tu pun bdk muda lg…yg Rita ni pun sama diam jer selalunya lantang sapa tak bercakap..

      2

      0
  34. Kiki lala says:

    Simpan bodoh tu dalam poket baik2….

    2

    0
  35. Selamat pagi says:

    Baik cakap accoumt ke hacked kan senang

    2

    0
  36. tak payah jd batu apila nenekTa says:

    inila retis media sosial sibuk mengomen bknnya ada job berlakon..tak ada kelas..lantak la rita tu mcm tu ko bkn ada kena mengena pun..mekapla tebal camana pun..kalo dah mak nenek tu mulut pun taraf mak nenek jugk…sikit masa jd betina tua jgk nanti..kepoh..
    nenek ko kena hengat hang tu ada anak pompan jgn kalut ngata org sgt…lagi2 hang dah dah expose anak hang kat org ramai…bangga sgt berlaki muda padahal hang yg sara bdk zain tu..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    ramai betul peminat rita backup… kan main lagi cari isu nk twist back kutuk balik org lain… sesape pun luar sana pasti gelar betina yg menggatal kt laki org… si rita pon guna word betina pd zerema dulu.. skrg rita dpt balik word betina cop kt dahi.. si perampas suami org siap pakej ajak aqasha buat anak…

    4

    0
  38. Anonymous says:

    Hahaa. Lucu la che ta ni. Pandai spin. Org lain pun ada masalah laki bini kat insta x pun ko g komen kat ctu. Cthnya: fasha, nabila khan x gak ko komen diaorg teraniaya jgk tau. X kenal konon. Tipu. Jgn pdaya dgn cheta ni

    Oh ya apa perkembangan cerita rita baizura n aqasha haritu? X dpt korek apa2 ke? Nak gak tau ending nye

    2

    0
  39. Mimi says:

    Biasa che ta x campur hal artis lain…tapi kes ni siap ada doa lagi…
    Dengan suami yg handsome,kehidupan stabil cantik dn kaya …mesti ka label n doa yg yg hina pd org yg konon u x kenal..cm hipokrit je…..

    2

    1
  40. Baizurah says:

    Janda birah. Dlm IG gigih duk tayang bontot gi gym.Eeee…jijik! Mmg patut bekas mak mertua x suka ko!

    1

    2
  41. wardahneelofa says:

    NENEK TA: TAK TAU BETINA YG I TULIS TU UNTUK RITA..EHHH??
    TANGAN KAU TULIS KE KAKI KO??
    NENEK TA: TAK TAU LA DR AZIZAN OSMAN TU SEBENARNYA DR TIPU..
    SEMUA TAK TAU …
    nek, nek dah tua sebenarnya!!!!

    0

    0
  42. che tat says:

    Che taq pandai putaq..
    Rita perangai loqlaq..
    Yg tua dari loqstaq..
    Yg muda dari kangaq..
    Duadua sama ketegaq..
    Aku rasa nk bagi penampaq..

    8

    0
  43. aku says:

    “betina yg xdak laki” merujuk kpd anak dara dn janda..ayat tu umum lainla klo dia kta ‘betina tu’..che ta da kta pd semua org perempuan yg xde suami sebagai “betina”..cantik bahasa padan ngan bulu mata palsu dia tu.sebelum ni mmg minat tgk che ta tp lps tgk bahasa dia sampai nk doakn org yg buruk2 walaupon org tu salah mmg x betul..nampak sgt ada masalah hati kt situ.

    6

    0
  44. Anonymous says:

    Kami suka rita dengan aqasha.fullstop.
    #silakecamberjemaah

    0

    0
  45. Anonymous says:

    mesti rita tengah meroyan pasal isu ini…nak komen malu kan……..

    0

    1
  46. Anonymous says:

    PROPA GILA KOMEN ITU BUKAN UNTUK SESIAPA.

    NOK ADIK IPAR KAU KAN ZAQWAN,
    MESTI KAU PUN IKUT SEKALI TERJEBAK TAK SUKA SI RITA TU KAN

    1

    0

Leave a Comment

Optional