Written by Bella | March 22nd, 2017

Siapa yang tidak kenal dengan si comel Aaisyah Dhia Rana, terbaru anak perempuan pasangan Rozita Che Wan dan Zain Saidin ini bakal muncul dengan program realiti beliau sendiri iaitu Little Princess Aaisyah.

Terlibat dengan pelbagai juga tawaran dalam bidang seni sebelum ini, mula ada pihak yang mendakwa Che Ta sengaja menggunakan populariti Aaisyah untuk mengaut keuntungan. Betul ke?

Mungkin sudah terbiasa dengan kritikan orang, Che Ta nampaknya tidak mudah melatah dengan dakwaan tersebut dan menjelaskan setiap pendapatan yang diterima oleh Aaisyah disimpan untuk masa depannya.

Kalau bayaran sesuatu program itu berbaloi, kenapa saya perlu tolak? Lagipun, duit itu dia (Aaisyah) yang punya. Saya tidak pernah ambil satu sen pun.

Tapi saya rasa tidak salah kalau dia buat duit sendiri sekarang. Semua demi masa depan dia sendiri. Orang hanya tahu mengutuk sahaja.

Kata orang rezeki jangan ditolak bukan? Selagi ada peluang, apa salahnya untuk Che Ta melakukan sesuatu yang dapat menjamin masa depan Aaisyah juga sebenarnya.

Sumber Berita : Utusan Online

43 responses to Che Ta Nafi Guna Populariti Aaisyah Dhia Rana Untuk Mengaut Keuntungan

  1. hanya pendapat says:

    x menjadi kesalahan tapi x digalakkan. biar la budak tu besar spt kanak2 lain. besok dah besar terpulang pada dia lah…

    14

    1
    • minah babiyana says:

      mcm jual anak plak ak tgok che ta ni. hati2 nnti pedophile suka. kalau ak la kan, x berani nak expose sgt anak perempuan kecil kat social media. org zaman skang buknnya boleh caya. dengan pedophile termasuk penculik. eee

      2

      0
    • Senah Gemenceh says:

      aku tengok si ecah ni dah mcm mami jarum. dengan baju conderella…gelang2. kodian sgt che ta ni kekadang.

      20

      0
      • fan rita says:

        mmg kodiang ponnnnn.

        4

        0
        • Jemah says:

          Aku meluat dan fed up betul minah2 dan makcik tudong yg menunggang agama show off over, make up sekilo, bulu mata pelesu mcm bulu kutiak punya panjang, pakai legging, posing lentuk2, buat duck face berselfie, bawak handbag branded, tonggek sana sini kononnya muslimah lah sgt nk jadi timur tengah padahal semua sama je nmpk mcm alien baru mendarat..

          37

          0
        • Anonymous says:

          Apasal cipap tutup time posing? Takut rakyat Msia nampak cipap terburai ker nekkk?!!!!

          6

          1
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      x risau ke tayang anak kat social media? ko ingat xde pedophile dtg tgok ke? penculik? mak jenis apa ko ni?

      4

      1
      • Anonymous says:

        Attention seeker ..kalau boleh muka nenek dia pun nk d jual nya sekali. Dlm agama pun da ckp kn ? barang siapa yg memasuki usia 40an akan tetapi tetap tidak mahu berubah tabiatnya.. maka dia akan kekal sebegitu sehingga saat dia ditalkinkan!!!

        14

        0
    • Anonymous says:

      The point is melabuhkan tudung itu suatu kewajipan yer!

      5

      0
    • Anonymous says:

      The point is…aku tak minat. Cerita dia sama je.

      3

      0
    • iw says:

      tak digalakan sbb bdk baya si aishah nih dalam proses pembelajaran dan perkembangan, kalo boleh biar lar dia bermain dan belajar dengan rakan sebaya dia, bkn asyik dok tgk camera dan posing sana sini. tak elok untuk bdk, biar dia terokai dunia kanak2 mcm kanak2 biasa, main kat padang, main jongkang jongkit, tangkap berudu kat longkang, lastik burung, main teng teng, kahwin2, dan sbgnya….

      8

      0
  2. terserah says:

    dari segi kewangan bagus tapi psikologi?

    20

    0
    • Anonymous says:

      Contoh MJackson. Contoh saje ye…MJ dia pn tkde childhood life. Disuroh kerja nyanyi menari dari kecik.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    apa kejadah fesyen mak cik ni???

    9

    0
  4. Cinta Sakti says:

    Jangan jadi bodoh ckp che ta guna anak dia, kau tengok baju-baju, kasut dan beg Aaisyah kau ingat murah ke, gaji korang sebulan ntah setanding ke tak, anak dia siap home school, sambut birthday grand-grand, pergi melancong duduk hotel standard, Tip top dia sediakan anak dia dari hujung rambut sampai hujung kaki.

    Kau nak tau jenis mak bapak yg guna anak, yg kat luar sana yg anak dpt bantuan yuran sekolah, mak bapak dah ambil duit tapi baju sekolah kasut anak semua buruk-buruk, busuk tak ber-iron, tapi mak bapak pakai fon mahal-mahal.

    Ada faham.

    39

    4
    • Anonymous says:

      ada aku kesah baju mahal. masuk kubur kain putih gak.
      pelik aku dgn org yg kagum sama artis ni.

      22

      2
    • ahaks says:

      ngok..bukan semua org nk jadi kaya dan menunjuk-nunjuk. mizz nina anak multi millionaire pun x camtu. nmpk sgt terlalu mencuba. fans kampong mcm ko terpesona lah kut.

      32

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Bagi pendpt aku. Biala. Aku rse xde masalah utk anak dia.

      Lgpn ni strategi dia. Dia ‘jual’ anak ni strategi utk dpt job2 len gk. Org suke cte2 sensasi realiti tv tnjuk khidupan org. Beto x? Sume cbuk nk thu khidupan org. Itu alif syukri pn wat skali.

      Ala rmi je artis cmni lg. Awal & scha tu. Haniz zalika & laki dia lgla….lps kawen bkn de blakon & mngacara pn.

      Xde bakat nk jual jd jual cte anak jdla.
      Makcikw akak2 sukala tgk.

      Strategi wat duit tu sume.

      7

      0
    • Bella says:

      Setuju sgt!!!! Anak yg ibu nya jaga elok dari segi keperluan makanan minuman, pakaian dan tempat tinggal memang ibu yang baik. Ramai aq tgk ibu yg g market bukan main cun tapi anak pakai baju dah mcm perca siap berhingus. Ini yg dinamakan rezeki Allah bagi pada ibu sebab jaga anak dengan elok. Korang nak rezeki bertambah jangan kedekut dgn anak-anak, apa korang ada anak-anak mesti ada baru rezeki bertambah. InshaAllah

      2

      0
  5. Anonymous says:

    Maklumlah dah tua. 5 tahun lagi sendu la. Anak2 la jdi mangsa.

    8

    0
    • iw says:

      pasni 2 org anak jejaka dia pulang dia gunakan….walaupun tak hensem mcm zain saladin, tp bolehlah buat stock anak2 ikan….

      1

      1
  6. Anonymous says:

    aku benci betul penunggang agama. fesyen mcm pelakon blue.

    5

    1
  7. NEELOFA MMG CANTEK KAYA says:

    what do u expect frm NEK TA??? anak didik azizan osman..
    semua benda pukul tak tau!!!
    tak tau tangan dia sendiri tulis BETINA..
    tak tau azizan osman doctor tipu
    siap defense lagi padahal
    org kg ada ygbergolok gadai nak pi kursus doctor tipu ..
    puiiii…nek ta…jgn berlagak sangat!!! KO ADA NAK PEREMPUAN KAN

    6

    1
  8. Anonymous says:

    Pesyen makcik ni x pernah nya senonoh bila di overseas. Tolong2 lah tegur kawan2 mana yg terdekat. Baik ko cabut je tudong tu wahai nenek. Dah mcm birahwati sesat nak gi porno audition.

    6

    0
  9. Ucop says:

    terlalu over, terlalu riak dan terlalu gigih nk glamer. lucu famili ni aku tengok. rasa simpati pun ada. rakan2 terdekat semua menjahamkn x berani tegur perangai riak, takbur dan ujub. semoga kita x jadi spt mereka ..belajar dgn apa yg terjadi kpd mereka.

    6

    0
  10. wtf?! says:

    pakai legging/ tights pastu pepet tutup dgn handbeg. tahu pulak malu…

    8

    0
  11. Mak Becok says:

    Apahal pompuan ni pakai tudung boleh tunjuk ponggong pakai seluar kulit rocker punya ketat! Hari tu tgkp foto pi Umrah! Inilah penyamaq penjilat madey-no 1! Islam sentiasa di permainkan.

    5

    2
  12. Booo says:

    Sedih tgk ecah is deprived of her childhood..1 episode in the house..showed ecah takut nak dekat n play in an indoor playground. Sepatutnya kids her age will get excited wen they c playground…n wen she started to play the slides..u can c how happy she is…dats how toddler her age should act n express themselves..

    11

    0
  13. Adaje says:

    Dia da tau laki blom ada stable income. Jadi dia galakkn sekecik kerja selagi laku. Mmang duit tu disimpan takot in future jika dia tiada lagi husband kurang mampu tok anak. Lebeh2 lagi kalau diajar dari kecil dgn high ends.

    3

    0
  14. Yekeni says:

    Whatever…. tapi, yg suruh aisyah promote jus goyang rapat tu pehal… aisyah dapat royalty ke…. anyway, bukan pasal royalty ke apa… ni pasal jus untuk keintiman suami isteri, yg suruh anak2 promote tu apahal….

    7

    0
  15. che tat says:

    Che taq ni dlm otak dia tak dak pikiaq lain dah..asyik duit..duit..duit..cukup laa takat hang jadi hamba fesyen yg semakin huduh..jgn hang heret aisyah jadi hamba duit che taq oii..

    8

    0
  16. Wan Peah says:

    Little Princess?? Anak Raja mana aaisyah tu…

    8

    1
  17. BungaCinta says:

    Tipu la kalau tak ambik sesen pun… agak2 lah bagi statement. bagi tak payah bagi statement. lol

    2

    0
  18. whatever says:

    Rs nya xdela slh pun tindakan che ta.. lantak la dia nk buat apa pun tuk anak.. bkn mslh gila glamer ke ap tp time org tgh suka la kena grab pluang tu leklok nnti org dh jemu xda nya nk dpt offer.. org tau mengutuk je kta x tau ntah duit yg si ecah tu dpt mak ayah dia dh siap2 msok dlm 1 akaun utk support edu. dia nnti..

    Lagi satu tipu bsar la kalu kata kau ada duit bekepok bagi anak makan pakai cikai2.. puiiii! alang2 dh mmpu apa slhnya tp at the same time kna tau limit la.. pnh dgr org ckp rich people teach their kids about money while the poor don’t!! tau la che ta nk urus anak2 dia org luar plak yg sebok

    #iamnotcheta’sfan

    2

    0
  19. juju says:

    bulu mata rosita che wan mengigatkan i pada bulu mata burung unta…

    2

    0
  20. melati says:

    Astro ni dh Gila ….kalau babit kan Che Ta takder nya org nk tgk..!!! The House contoh…sonyap jew..!!

    1

    0
  21. melati says:

    Ni lah org ckp , jual diri dlm TV tk laku , jual anak plak..!!! cuma anak dia lebih jauh Comey dr Lara..!!!

    1

    0
  22. lyna says:

    kesian ecah.. tak dapat rasa keseronokan zaman kanak2.. life lara lagi fun dari ecah..

    2

    0

Leave a Comment

Optional