Written by AbangNara | April 24th, 2015

Tidak dinafikan yang puteri sulung Che Ta dan Zain Saidin iaitu Aaisyah Dhia Rana sangat comel orangnya. Sekali pandang tak puas. Kalau jumpa mesti nak babap beribu-ribu kali. Abang Nara memang suka melihat gambar-gambar keletah comel Aaisyah di Instagram yang sering dimuatnaik oleh Che Ta. Sayangnya apabila ada sesetengah pihak tidak bertanggungjawab menggunakan gambar Aaisyah untuk dijadikan bahan pelaris produk yang dijual. Hmmmmm.

aaisyah dhia rana

Selaku seorang ayah Abang Nara memahami perasaan Che Ta yang marah dengan situasi ini. Iyerlah, anak kita digunakan tanpa kebenaran untuk produk yang entah betul entah tidak keberkesanannya. Kata Che Ta:-

Saya tak buat Instagram untuk Aishah tapi gambar-gambar yang di kongsi di Instagram tu cuma ‘hashtag’ saja. Namun, saya marah dengan pihak ambil kesempatan sesuka hati menggunakan gambar Aishah untuk ulasan produk mereka. Ada yang meminta maaf tetapi kemudian mereka masih gunakan juga

aaisyah dhia rana

Jangan kerana sikap segelintir peniaga online ini akan menyebabkan Che Ta malas nak muatnaik gambar-gambar comel Aaisyah Dhia Rana selepas ini. Tak pasal-pasal pengikut setia yang hanya mahu melihat perkembangan si comel itu turut sama terkesan. Diharap tiada lagi kes seumpama ini berlaku di masa depan. Sian Aaisyah dieksploitasi sejak kecil lagi. Sumber MalaysianDigest.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Che Ta Marah Anak Dieksploitasi Oleh Penjual Instagram

  1. Anonymous says:

    kalau tak nak gambar anak diekploitasi tak payah lah nak tunjuk gambar anak lagi dah.. simpan untuk diri sendiri …as simple as that..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masalah skg ni, kalau saja2 amek mungkin takpe bagi dia, tapi ini UNTUK MENJUAL PRODUK ATAU PELARIS PRODUK. Kalau produk itu TIDAK BERKESAN atau yang takutnya kalau MEMBERI KESAN TIDAK BAIK/BAHAYA, sedikit sebanyak anak dia boleh tercalit sama. Dia kongsi gambar utk peminat dia aku rasa kalau peminat dia amek pun dia tak kisah.

      0

      0
      • mutiara says:

        betol tu..ade golongan yg tak bertanggungjawab..
        biar lah die upload, masalahnya org laen yg suke buat bukan2 kat gambar anak dia tu.
        kalau anak org laen pon, memang marah mak bapak.

        aisyah neh comel la, bam2 sgt.

        0

        0
        • nasik bubur bilis kering says:

          mcm kes awal ashaari….salah si ibu bapa juga. x pikir kesan jangka panjang.

          0

          0
        • Olga says:

          mak bapak pun kurang cerdik..inilah jadinya. nanti kena kidnap baru nak meraung depan balai polis. hentikan kerja2 bodoh explotasi anak2 anda dlm IG.
          next????

          0

          0
        • Abang Sado Digilai Golongan Nyah says:

          susah artis2 Msia ni yuolss, bile tegur kata orang dengki. biarkan je lah. biarlah mereka handle sendiri kehidupan mereka dan masaalah2 yg dicipta mereka sendiri.

          0

          0
        • rina says:

          saya sarankan che Ta letak watermark utk setiap gambar yg di upload. so susah la pencuri2 gambar tu nk ambik buat testimoni or iklan tanpa kebenaran.

          0

          0
      • Kiah Kongo says:

        mak bapak pun SPM takat pangkat 3 je……mcm mana anak2 x rosak. bela anak mcm bela panda kt zoo…kalau boleh nak letak dlm bilik kaca kasi semua orang tengok.

        0

        0
    • Anonymous says:

      macam ko x upload gambar anak ko kat IG atau FB..

      kalo ko upload pon xde sape kesah..hahahaha

      jadi ko senang hati je kate gitu kat dy..

      0

      0
    • bola says:

      ko try la cari #aaisyahdhiarana nanti keluar gamba produk bukan gamba Aaisyah je. x guna gamba Aaisyah pon tapi # nama Aaisyah..

      0

      0
  2. macam2 says:

    this is the price that u have to pay.

    0

    0
    • Anonymous says:

      “this is the price that u hav to pay” tolong jgn jadi cliché boleh tak..hahahahahaha

      0

      0
      • anon 2 says:

        hahaha..lawak la ko nie..A’ah cm gud2 je kan taip gitu…Cliche gila..Mesti masa dia komen tu kembang kempis hidung bangga ala2 dah beri komen plg hebat wakkakaka…

        0

        0
    • hero says:

      ok la tu macam2 cakap. Dah memang sebelum ni kene taja bagai kan, so ni lah benda yg dia dpt sbagai artis. Tak bleh nk simpan privacyy

      0

      0
  3. whtever says:

    dont be silly

    0

    0
  4. anis says:

    perasan sangat lah dia ni ingatkan anak dia jer yg comel…ramai lagi lagi anak artis yg comel2 tp x nak tunjuk…aper kata org …x nak jadii riaaaak…hai che ta oiiii nak sangat glamor kan terima jer lahhhh…

    0

    0
    • Crane says:

      Tapikan… mmg anak dia paling comel dibanding dengan anak-anak artis lain. In fact antara baby paling cantik dalam dunia. Artis lain mungkin anak tak berapa nak comel sbb tu tak nak tunjuk.

      0

      0
  5. melati says:

    Pungkok btol lah Mangkok ayun ni Buat onar jer lebih…tapi abuk pun tarak….konon org taja dia juta2 lah..aper lah….yg aku pdg dia ni Hina sgt pasal BMW X6 yg nk hadiah kan ….mapoiiiiiii lg baik lah Che Ta …gi terjun KLCC tu..

    0

    0
  6. Delima says:

    Prkra biasa ltk gmbr anak,..yg kita x sgka ni jika ada yg bgitu berani gunakan suke2 utk jual barang…Artis yg gmbr merata bersepah tu pn bleh amek tindakan skiranye gmbr mereka disalahguna,..tu lglah gmbr bersepah kat internet dan majalah…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Semua komen kat sini berbaur jelez.. sukati dia la nak upload.. anak dia.. aku suka tgk gambar2 anak dia.. comel gila.. mana tau sentiasa tgk gambar anak dia nanti anak kita pun terikut muka anak dia.. org biasa pun suka post gambar anak..

    0

    0
  8. aku budget fofular says:

    nasib baik mak aku xde insta dulu, kalau tak mesti gambar aku diexploitasi…hahaha…

    0

    0
    • Delima says:

      Yup nsb baik dulu x ada,..kalau ada hbs gmbr adik lelaki aku diexplotasi,.Msa baby dulu adk aku trsgt comel,..pergi mne2 wlupn pergi shopping mall singgah kdi jp mcm tu msti org nk dukung,..dgn muka dh sgt comel tmbh kulitnya putih melepak merah2..,alamak terpuji adk sndiri lak…Mak aku ske amek gmbr kteorg bnyk2 masuk album..,kalau masa tu instagram ada,.agaknye gmbr adk aku tu dah bersepah2..,dh mk dia jenis bajet2 photographer gitu…nsb baik x ada,..kalau x,..malu adik aku sbb gmbr bogel pun byk jgk mak aku msuk album haha…

      0

      0
  9. Anonymous says:

    comel sungguh la anak cik ta ni…geram aku tengok..

    0

    0
  10. abang sado rupanya tomboi says:

    Anak cik ta mmg plg comel tu la kesannya klau time ngandong hati bersih….

    0

    0
    • kakak sado rupanya gay says:

      da mak bapak dia cantek

      0

      0
      • dewi remaja real che ta says:

        ikut muka zain kalu ikut rozita che wan mcm majalah dewi remaja x jadi jadi mcm muka anak2 yg sblom ni

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bodoh tu simpan ckt leh x? Che ta buat ank yg 2 org lg tu bkn sorg2, dgn laki dia, means ank yg lahir adalh hsl cmpuran gen 2 mnusia. Ank che ta skg ni pn hsl cmpuran gen che ta, klu zain ni khwin dgn org lain ko agk ank lahir nnti sbiji mcm ank skg. Klu laki lama dia khwin dgn pmpn lain ko ingat ank lahir sbiji ank 2 org tu ke. ianya adalah HASIL cmpuran kdua psngn. btw, muka ank dia ada iras che ta k,..kt dewi remaja tu che ta bknnye buruk, lawa je, dn ank2 lelaki dia tu bkn buruk pn.

          0

          0
  11. coconut shake says:

    lama tak nampak olga komen kat beautifulnara

    0

    0
  12. Kak Kiah says:

    Adat la jadi ibu suka upload gambar anak. Lagi2 gambar anak yg comel. Tapi tu la kalau dah jadi public figure memang jadi perhatian & orang suka2 curi gambar. Selamat la iols org biasa. Tak best tau jadi popular ni, no privacy at all

    0

    0
  13. anon says:

    Senag je tak nak org eksploitkan, takyah upload gambar2 anak tu.

    0

    0
  14. Feredea says:

    kalau ada peniaga yang salah guna gambar che ta tu haraplah minta maaf…kan…

    0

    0
  15. Ah boy says:

    Anak lelaki che ta tak handsome pon!

    0

    0