Written by AbangNara | December 24th, 2014

Waaa~~ Syoknya Aaisyah Dhia Rana dah dapat jejakkan kaki ke kota London. Murah rezeki. Abang Nara yang dah hidup 31 tahun pun sekadar melihat bandar hebat itu menerusi gambar-gambar sahaja. Pasti ia satu pengalaman baru buat Che Ta sebab kali ini berjalan-jalan membawa anak kecil. Pergerakan pasti akan lebih terbatas tetapi rasa seronok itu pasti lain macam berbanding dulu.

che ta di london

Berdasarkan pengalaman Abang Nara, masa bayi kecil macam ini masih mudah lagi nak bawa jalan-jalan. Kalau dah besar dan pandai berjalan/berlari, itu yang susah. Kalau usia Aaisyah Dhia Rana ini, guna stroller je tolak. Ragam pun tak banyak. Sekadar menangis nak minta susu je.

che ta di london

Apa pun Abang Nara tengok Aaisyah Dhia Rana makin comel. Kulit makin putih. Tembam pun dah tembam sikit. Geram sangat-sangat. Jangan lupa pakaibaju tebal-tebal di kota London ye Aaisyah. Cuaca mesti tengah sejuk sekarang. Semoga sihat sentiasa di sana. Lagi beberapa gambar si comel ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

che ta di london P.S: Wow. Cantik-cantiknya koleksi tudung daripada Bidadary.my ini. Rambang mata Abang Nara melihaatnya. Sukar nak buat pilihan sebab harga pun berbaloi. Cuma RM59 sahaja. Kualiti memang dijamin terbaiklah. Rasanya Abang Nara nak beli 2,3 helai nak buat suprise kat wife. Korang pun cubalah tengok mana yang berkenan di www.bidadary.my.


che ta di london
che ta di london
che ta di london
che ta di london
che ta di london
che ta di london

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Che Ta Bawa Aaisyah Dhia Rana Jalan-Jalan Di London

  1. shuk says:

    subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah swt….

    0

    0
  2. faith says:

    klu dh mix blood tu mmg la lawa nara oii..klu yg xda mix2 tu yg pelik bla hidung mancung semacam,dagu runcing..bye

    0

    0
  3. debunga cintan! says:

    wow!! comeynye ank che ta & zain….so cute…:)

    0

    0
  4. zarra says:

    cuteness overloadddd… Cute sesangat. Pandai amik gambor senyum. Mummy die acah lettew. tomei angatttt

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Pembetulan : Aaisyah dhia rania

    0

    0
  6. Aku ok jer says:

    x d nafikan anak dia org ni memg comel sungguh la..harp2 smpi ke besar ye aisyah ni comel sb y ad klau dari kecik comel bila dh beso x comel..

    0

    0
  7. ju jo says:

    beautiful baby ever!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    cik ta ni suke bebonor g london..bukan nk jeles..saje nk share cite je…pre wedding photoshot ke sana(2013)..honeymoon sana..bwak anak jalan2 pon sana…dh brape kali pegi ni dari 2013-2014..hehe..

    0

    0
  9. kelas mengaji says:

    harap2 aaishah nih membesar menjadi wanita solehah..tertutup auratnya…bagus akhlaknya.pndai dunia akhirat..tpiiii..mak die che’ta…hmmm..ntah lah..

    0

    0
  10. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.

    I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing.
    I’ve had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts
    out there. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
    Many thanks!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    cooomelnya aaisyah dhia rana..gramnya dgan pipi dia..y gmbar che ta ngan aaisyah mmg cantik tp knapa che ta makeup tebal sngat nmpak cam plastik jer tringin nk tgok che ta makeup natural…

    0

    0
  12. linda says:

    kagum dengan che ta, dia dah berumur tapi pandai jaga badan. boleh bersalin normal and skang dh slim balik. Mcm umur 30-an je nampak. Yg negative pasal dia jgn komen lebih2. jgn sebut dia tk bertudung, dia mmg artis so kene jaga badan (ada je artis tk kurus2 pas bersalin), pakai baju ketat, tk abis pantang and etc..tu sume badan dia, hak dia. We only take the positive side. Harap kita pun boleh jaga badan mcm tu bila dah berumur nanti. jaga makan, exercise n etc.

    0

    0
    • kelas mengaji says:

      hebat komen anda!!!..hebat!!!!..nanti depan Allah cakap lah cm nih ye..same2 sokong die x bertudung..same2 sokong die x tutup aurat..hebat!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kelas mengaji..klu ko dok komen dia x tutup aurat tu pasti ke ko dpt pahala n ganjaran dr Allah swt????

        0

        0
        • ko jela bagus says:

          kelas mengaji. ko ase ko bcakap pasal dia ko tgh kumpul pahala ke? ko bersangka buruk tu dapat pahala ke? jangan pk diri sndri je bagus. Allah tak suka kita bersangka buruk. silap haribulan boleh jadi fitnah. da bersedia ke nak merangkak kat akhirat minta maaf kat cheta? bab2 agama jgn sesuka hati nak bercakap. bab2 didikan jangan sesuka hati nak cakap. anak kita nanti pon tak tahu mcm mana. baik muhasabah diri sndri.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko jelaa bagus…mmg ko jelaa bagus..bnde y btl kenapa tak boleh berckp lak??dh mmg x bertudung…mmg ptt nasihat laa…ptt laa dunia ni semakin tenat upenya masih rmai lg y menyokong perkara2 y melanggar syarak..nti kat akhirat jgn nk tuntut kat ktorg nape tak nasihatkan ko….kbai..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          better macam che ta ni, tak puas hati dia bagi setempek.. daripada yg tudung litutup tutup sana sini tapi mulut jembalang tanah..

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          to : tipah kurma( kurma kering), anonymous ( hantu x bernama.perangai pon cm hantu) n name2 yang x femes emes yang dah komen aku

          message: terima kasih tas nasihat kalian..cakap mulut aku cm jmbn x siap..wau!!! mulut awak cm tuh kot kan taw cm ne rupe org mult jmbn x siap..watever!!! ni lah org melayu…x boleh ditegur..cepat melatah…hello guys!! wake up!! jgn jadi seperti melayu mudah lupe…cepat cgt terime unsur barat masuk..sbb kn korang2 yg x pndai nk mmperthnkan adat2 melayu bangse kite mudah dijajah dgn pengaruh barat..n org bawah aku yg kate mybe aku hodoh ke hape..watever!! im always pray for u…cian..maybe muke u hodoh kot kan..oppss!!!

          #xdemasenk layan korg#businesswomenberjaye#datin#

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          watever!!

          0

          0
        • Sentapan Petang says:

          Eh eh pndai pulak si klas mengaji ni sentap bila org persoal dia…tkkn dia jer yg blh komen org…kah kah kah! Ingtkn alim sgt td…goyah jg dia dgn Tipah Kurma n the gang. Anyway, ye ke datin? Jual air liur ke? Sbb businesswoman yg bjaya tkde masa nk msuk blog gosip ni

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          amboi..sebok bebenor ko sentapan petang nk taw aku datin ke x..x pelah..orang2 yang x de otak..cetek ilmu pemikiran..x belajar sampai ke oversea..x ade phd cm aku memang kolot fikiran die..shame on you..by the way, thx ok SENTAPAN PETANG mention i..mmuahh!!!

          0

          0
        • ToqToa says:

          Hmm kelas mengaji…ada org kesah ke ko ada phd bgai. Klau stkt form 3 pn ada org kesah. Ilmu ko sdlm dan sluas lautan pn ade org kesah. Sbb org skrg dh tk main dh nk pcaya bnda karut ciptaan air liur smata2. Lain lh air liur burung walit br ade nilai. Jaja je lh mcm2 klulusan yg ko ade…ada org kesah…riak!

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          riak ke teriak ke..like i care? haihh..haters2 i ni mesti korang x seberape kan..shame for u olls…thx again dari tadi mention i..lot of love..mmuahhh.

          0

          0
      • Kolej Dangerous says:

        Klakar bila budak klas mengaji msuk klas gosip…bkn nk sokong yg slh dan bkn tk blh tegur dik non oi…cma kkdg over the pagar. Ingt ye dik dosa ni pn ada mcm2…bkn tkat tk ttup aurat je. Ada budak laki classmate akak…wah, dia kuat mgkritik girls yg tk pkai tudung, akhirnya dpn mta kitaorg nmpak dia nyorok2 bw msuk pompuan kt rmh sewa di tgh mlm. Hmmm igtkn alim sgt, aurat luar jer jage…aurat dlm….sendiri mau ingat. Dh tembelang pecah br slow mulut dia. Pndai mgaji, tutup aurat tp mulut puaka pn tkleh gak.

        0

        0
        • Anonymous says:

          betul tu..aku sokong..kdg2 yg belagak alim mulut cam puaka ni sbb nk lepas geram or jeles…klu dia POMPUAN, dia hodoh..x cantik mcm che ta..klu LELAKI BUJANG, awek dia x cantik or xde awek cantik nak kat dia..yg nk pon yg stok jongos2 je…klu LELAKI BERKAHWIN bini selebet..selekeh..x pandai melawa n jaga kecantikan mcm che ta..tu je sbnrnya..penyakit hati semua ni..klu betul nk tegur sgt jgn masuk blog gosip..pegi jumpa che ta personally baru pro beb..

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          kalau aku jumpak si klas mengaji ni aku tarik tudung dia buat mini skirt.. dasar mulut jamban tak siap

          0

          0
        • Beautifulnora says:

          Aku nk join ko tipah kurma sbb aku pn tk ska org bmulut jamban

          0

          0
    • FASYA BILA LA NAK KURUS says:

      MCM SI FASYA TU !!!
      UMO BARU 30 , TP TAK LEH LAWAN CHE TA YG UMO 42 TAON !!!
      KESIAN FASYA , SAMA2 BERSALIN N BERPANTANG , TP BILA NAK KURUSNYA POM TAK TAHU !!!
      CHE TA DH KURUS
      BINI JOHAN TU JP JE KURUS !!!
      FASYA OH FASYA , ORANG DIET MAKAN BROWN RICE !!
      KO GI MAKAN NASI BERLAUK , HABISLA !!! KORSET 4 LAPES PON TAK LEH TUTUP BAGIAN BERLEMAK KO , ESPECIALLY LENGAN N PEHA KO TU , KALAH ABAM SADO !!! HAHAHAHA

      0

      0
      • bersalin normal tapi perasan dara says:

        tak kesah lah kurus ke gemuk. semua orang tahu lepas beranak urat-urat putus banyak dan takkan bersambung lagi. kuruslah macam mana pun, tak ada kesannya pada urat2 yang dah terputus. fasya susah nak kurus pasal masih banyak urat2 yang menyambung darah ke bagian lemak. bini johan dan che ta cepat kurus pasal tak der urat nak menyambung. makanya segala khasiat diserap oleh lemak badan lalu menjadi kurus.

        0

        0
        • no no says:

          Ya Allah, ape kau merepek ni? Mane ade urat putus2 masa beranak?? Harap baca proses beranak dalam konteks sains supaya tak ade orang bagi fakta menyeleweng macam ni. Gemuk lepas semasa dan lepas beranak sebab sememangnya ibu perlukan lebih nutrisi untuk bayi dan ibu. Bila terlebih karbohidrat semua ni akan bertukar jadi lemak. Tambahan pulak bila umur meningkat metabolisma menurun sebab tu susah nak kurus semula

          0

          0
      • Anonymous says:

        one word, Astaghfirullah.
        Moga Allah tunjukkan kat kau dosa kau mengata ni.
        AMIN.

        0

        0
      • Tipah Kurma says:

        bior ler Fasya tu kembang setalam.. janji jenji sayangg… kaya pulak tuh.. ngko hado? tak keannnn…

        0

        0
      • hamba allah says:

        salah ker kalau lepas bersalin lambat kurus?? xpaham aku lambat kurus lepas bersalin pon nak di jadikan isu ka..manusia2..mulut org mmg ssh nk tutup…udah2 ler ngata org.. tgok diri sendiri dulu.. dunia bkn makin muda…

        0

        0
    • anon says:

      Kalau artis lain cepat je dikutuk bila tak bertudung, si rozita ni dah senja pun tapi masih tak bertudung, ade je yg bela. Dia ni dah tua, mmg patut pun bertudung. Artis2 lain yg muda belia berlumba2 tutup aurat tapi yg tua sekor ni masih tak sedar diri. Perasan muda,….dah nak dpt cucu. Hmm…by the way gih makan angin tu tak ajak sekali ke anak2 yg dua org lagi tu???

      0

      0
    • kelas mengaji says:

      amboi..sebok bebenor ko sentapan petang nk taw aku datin ke x..x pelah..orang2 yang x de otak..cetek ilmu pemikiran..x belajar sampai ke oversea..x ade phd cm aku memang kolot fikiran die..shame on you..by the way, thx ok SENTAPAN PETANG mention i..mmuahh!!!

      0

      0
      • Copa Del Rey says:

        Lu mmg phd…perasaan hasad dengki

        0

        0
      • meri says:

        nak menangesss iols baca hashtag uols hahahha

        0

        0
      • Allahisjudging says:

        Sesungguhnya orang Islam yang tak beradab Allah pandang keji lagi daripada kafir yang beradab. Inikan pula x beradab terhadap saudara sesama Islam. Hidayah tu milik Allah. Kalau kau nak berdakwah sekalipun, contohilah Rasul, sentiasa berlembut. Tambahan pula, kalau kau teringin nak che ta bertudung, doakan dia. Allah kabulkan doa ANAK SOLEH. Saya setuju Che Ta wajib bertudung sebab dia Muslim, sudah masuk Islam kena paksa. Tapi janganlah zalim macam ni

        0

        0
  13. karen says:

    kelas mengaji..Depan Allah tak de nak komen pasal orang. pikir diri sendiri dulu. linda tak cakap pun dia sokong tak bertudung, dia just cakap jgn komen benda2 tu sume. tu hak che ta. hak kita belum tentu sempurna.

    0

    0
  14. aku says:

    her doter really beautiful !
    heartbreaker nie…

    0

    0
  15. aaisyah dhia rana kembara london says:

    wahai anakku aaisyah dhia rana. kembaralah kamu melihat dunia. meski hidupmu penuh kemewahan dan kemasyhuran di malaysia, jangan sekali-kali kau lupakan tanah tumpah nenek moyangmu di london. di sini jugalah tanah kelahiran abang-abang kesayanganmu itu.
    “di sini lahirnya sebuah cinta”
    nyanyi feeling macam bob .

    0

    0
  16. comel nye anak cik ta! says:

    comel nye ciptaan ALLAH..sgt2 comel rase nak gigit2 pipi aaisyah ni..moga besar jd anak solehah ye syg ;)

    0

    0
  17. anon says:

    Mestlah anak dia org ni comel, kan mix. Tengok anak2 che ta yg lain, lawa tak?? Tak lawa sb tak mix. Nilah yg ramai sngt melayu nak kawin dgn mat salleh, gene dia org mmg kuat….

    0

    0
  18. keisha says:

    To kelas mengaji aku sokong kau. Memang betul la si nek ta kena pkai tudung umur dh senja kot. And to tipah kurma babi and the gang. Aku rse kan tipah kurma ni mesti hodoh kan sebab melalui komen kau pon aku tau betapa busuknya hati kau lagi satu pahal lak kau nak tarik kain kelas mengaji nak wat skrit? Dasar tipah kurma babi bodoh.

    #tipahkurmaberaktepijalan
    #tipahkurmabodohlaknatsetanbabiiblis

    0

    0
  19. tom says:

    cute tahap maksimum, anak lelaki lagi nanti ye…wanita di luar sana ambil contoh rozita pandai jaga badan, pastikan semuannya sentiasa ketat belaka, cantik dan bergaya, yg tak elok janganla ikut ok

    0

    0
    • nenek anon masih dara says:

      premis 1 :ketat di luar, longgar di dalam
      premis 2 :sendat di luar, londeh di dalam
      premis 3 :padat di luar, labuh di dalam
      hipotesis: ketat, sendat dan padat di luar tak dapat membaiki longgar, londeh dan labuh di dalam.
      adk2 yang akan exam pt3 sila hafal yer. kompem boleh jawab soalan kbat sains dan m3.

      0

      0
  20. Kak Mala says:

    Minggu ni Kota London tak lah sejuk sangat untuk yg dok sini…8-12 degrees…tapi kalau dtg dari Msia menggeletar jugak lah…

    0

    0
  21. tegang di luar londeh di dlm.. says:

    heboh nk puji cantik laa,kurus laa pe laa…smpai mse londeh jugak semua tu..tak yah nk taksub sgt dgn kecantikan…mne de org y kekal tegang je…even y ratu2 kebaya dl pun bl umo dh senja londeh jugak…kah kah kah….btw,taksub sgt ngn artis smpai xtau nk beza manusia dgn pencipta..sekian…

    0

    0