Written by AbangNara | February 3rd, 2012

Kalau anda dah lihat video Biografi Datuk Siti Nurhaliza yang pernah Abang Nara kongsikan suatu ketika dahulu, pastinya ada perasan akan gambar di bawah. Inilah salah satu sesi fotografi bersama lelaki yang telah dijalankan oleh Datuk Siti ketika awal kemunculannya.

zarul umbrella

Dan baru-baru ini, lelaki tersebut (Zarul Umbrella) telah menceritakan pengalamannya di hari tersebut. Ikuti kisah menarik daripada tuan punya badan di bawah:-

Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin juga ramai yang tak tahu cerita disebalik sesi fotografi ini.”4 jam Membisu”..(memang benar statement tu)Terlebih dahulu post ni bukanlah untuk menyinggung mana mana pihak cuma berkongsi pengalaman sajer.

Sesi foto ini adalah untuk majalah URTV bersama wartawan Joha Ahmad,pada awalnya sessi ni adalah untuk cover URTV telah dijalankan di Sungai Congkak kalau saya tak silap la..Juru make-up pula dibuat oleh juru make-up tersohor Zul Fadli.

Saya sampai pagi ditemani oleh PR saya manakalah Datuk Siti Nurhaliza ditemani oleh Ayie-abangnya,sampai sajer kami di lokasi kami terus mendaki anak tangga yang agak tinggi juga untuk ke lokasi penggambaran yang dikelolakan oleh jurugambar Jefri Iran.

Apabila sampai jer Zul Fadli make-up kan saya dan Datuk Siti, dan setelah habis make-up Zulfadli memberi beberapa pasang baju untuk saya dan Datuk Siti..Baju baju yang diberikan kepada Datuk kebanyakkannya mendedahkan bahagian betis beliau dan juga kelihatan agak jarang,beberapa helai baju telah direject oleh beliau dan ini menimbulkan sedikit ketidakpuashatian kepada Zulfadli dan Joha,kerana hampir kesemua baju telah direject dan ini mungkin membantutkan sessi foto untuk cover.

Manakala Datuk Siti pun saya tengok macam nak menangis dek kerana baju2 yang tidak sesuai dari pandangan beliau.Mengikut Zulfadli baju2 tu agak senteng(nampak betis) pasal nak sesuaikan keadaan di lokasi iaitu di kawasan air terjun.

Setelah berbincang cara baik Siti akhirnya bersetuju dengan beberapa syarat(yg saya tak pasti apa dia)dia akhirnya mengenakan 3 pasang persalinan-(dalam gambar)

Lepas tu kita pun mula la shoot..saya rasa agak kekok untuk pose kerana tak begitu mengenali Datuk pada waktu itu di tambah pula abangya Ayie ada kat depan memerhatikan kami ..fuhh memang tak selesa,saya ni pulak jenis yang susah nak bercakap ngan orang jika orang tu pun susah nak bercakap macam saya lagi lah saya tak bercakap ..last2 kami diam jer..yang sibuk memeriahkan suasana adalah si Joha dan Zulfadli yang memberi arahan pose2 yang nak dilakukan

Setelah hampir 4 jam kami pun selesai dan ternyata Joha memang tak berpuashati dengan sessi tadi,dan sebelum bersurai dia sempat berbisik pada saya kebanyakn gambar tak ‘meriah dan tak meletop’ mungkin takkan jadi cover.

Selang beberapa minggu ianya disiarkan hanya satu mukasurat jer seperti yang anda lihat tu.

Selepas dari sessi foto tu kedengaran desas desus yang Datuk Siti tak akan bergambar dengan artis lelaki ,pada saya ini adalah salah satu tindakan tegas beliau dalam menetukan hala tuju kerjaya beliau dan keputusan yang diambil itu nyata memberi impak yang baik kepada kerjaya insan seni bernama Datuk Siti Nurhaliza ni.

Saya respect la kat dia pasal dia berani menyuarakan pendapat mengenai pakaian yang harus dipakainya walaupun dia masih baru dalam bidang seni pada waktu itu

Jadi begitulah sedikit sebanyak coretan mengenai cerita disebalik gambar saya bersama biduanita seni tanah air Datuk Siti Nurhaliza.

Membaca cerita ini membuatkan respek Abang Nara bertambah tinggi kepada Datuk Siti. Sememangnya beliau mempunyai prinsipnya yang tersendiri. Dan dengan prinsip tersebut, beliau mampu berjaya. Terima kasih kepada Zarul Umbrella yang sudi berkongsi kisah ini. Layari blog Zarul Umbrella untuk lebih banyak kisah menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

104 responses to Cerita Di Sebalik Sesi Fotografi Zarul Umbrella Dan Siti Nurhaliza

  1. ji says:

    1st…. 1stly aku nk ckp.pegi mamposlah haterssssss

    1

    1
  2. kiah hot says:

    alolo…comey je tok tie……tp dlu lar….

    1

    0
    • aaron aziz comel says:

      Kita berdoa supaya tok tie berubah eak…

      Dulu ok sebb u xjnji pape…..Skrg lain…..2la lain kali kalu nak buat janji kena pastikan dulu yg kita boleh melaksanakanya…..Skrg tgok….Byak haters dri likers….haha…Ops!

      0

      0
      • bawang bakong says:

        janji apa ek?setahu aku, dlu tok ti cuma ckp pki selendang je bkn tdung..dan mungkin sbb tu rmai slh fhm kot.

        0

        0
      • jj says:

        x. mmg siti penah kuakan statement yg dia nak pakai tudung lepas kahwin. aku engat lagi

        0

        0
      • ade aku kesah says:

        btol3….tp lps kahwin ke lps balik dr haji???bukan ke org spatutnye bila dh brgelar hajah perlu la jaga aurat seperti mana ketika di sana…lg2 bila dh de title ‘HAJAJ’…tutup aurat kn wajib bg setiap wanita yg beragama Islam…tp biar la tok tie btl2 bersedia nk menutup aurat…sbb ble brjnji hanya kt mulut tp bkn kt ht macam ni la jd nye…xikhlas…biar la perubahan diri beliau atas kehendak diri tok tie sndri…

        0

        2
      • ELAjb says:

        sekurang2nya dato siti tak mcm fasha sendat or sewaktu gan nye..yang pakaian s’penuh bogel..2 yang buat aku begitu kagum gan dato siti nie..dia sangat2 pandai berfikir tok pakai pakaian yang menjolok mate..nie namenye artis y jage ati peminat or syg peminat dia..bukan mcm haprak popan y tak malu like fasha sendok 2..

        0

        0
    • sekarang apa sudah jadi sarip???

      0

      0
  3. aku says:

    masing2 ada pandangan kene respek la

    0

    0
  4. lily says:

    tahniah tok ti. kami bangga dgn anda

    0

    0
  5. no name says:

    bgus la cmtu..nk jd artis ni mst kne ade prinsip.xsmestinya nk glamer kne seksi2 bagai..

    0

    0
  6. eddy says:

    setiap orang berhak bersuara demi mengikut tuntutan agama..cuma nak dgn tanak je disebabkan “fulus” dan “nama”

    0

    0
  7. lia says:

    abg zarul lama menyepi..t’ngt lagu ‘bukalah hatimu’ time kecik2 dulu hik3..
    maybe dato’ ct baru dlm bidang seni waktu tu agak tkejut la ble d suruh pakai baju jarang2 hehehe

    0

    0
  8. kasut putih says:

    Sweet memories between zarul n siti, dan saya percaya itulah antara sebab dia disegani walau berbagai2 cerita negatif tentang dia..

    1

    0
  9. marion kaunter tiket bas singapore-KL says:

    dlm takmo2 tgkp gambo dgn lelaki…jantan laki org jugak yg ko goda… the very the ‘angel’ … bluwekkk….

    1

    0
    • ika says:

      bak kate ustaz azhar, jodoh..

      0

      0
    • pearl_eye says:

      hahahahahha….. speechless…. no body perfect la..;p

      0

      0
    • hohoho says:

      holah. okeng la tu dari rebeka nur islam tu kan. namo kemain.tgk pakaian gane haaaaaa? dah la disyaki dera ank tiriii. nk burukkan ct tu cermin retiss laen gak. kalo ko pikir ko tu tebaekk jadi retis la hehhhhh. amik kena sbiji ats muko ko. sawan kottt. nyah kau hatersss! boo0o0o0o0!

      0

      0
    • Perempuan Ini says:

      lelaki bole kawen 4..jodoh di tgn tuhan..hang dah kawen ka? kalau belum..doa2 la dpt jodoh yg dpt membimbing hang..tok sah nak pung pang ngutuk org..laki org ka..duda ka..ank teruna ka..rezeki masing2 nooo..

      1

      0
    • aduhai says:

      tak kan berbunyi kalau tangan bertepuk seblh jer..itulah yg dikatakan JODOH..yg telah ditentukan TUHAN ..itu cerita basi ..tak bosan kah..mcm cd rosak dah bunyinya bila diulang-ulang..nak muntah dan muak usah mempertikaikannya..kalau itu berdosa biarlah siti yg tanggung azabnya di akhirat atau jd ahli neraka sekalipun..bukan kita yg tanggung..

      0

      0
    • ku bukan aku says:

      haish.. siyes ko rase die kebas laki org? klau kebas, nape anak2 dato k accept CT giler2? xkn dorg x syg mak dorg kot. bende hal keluarge die jngn nk pandai2 buat cte klau kte xtau. ko suke x org ckp psl fam ko tp sbnrnye x benar pon cte tuh.. n klau btul pon, asal fam dato k pon ok je… fam dorg sndr pon x bising2. ko sape nk bising. pk pikirkan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Btul3… X wife dato K pun dah bahagia kawen ngan org lain… JODOH dah tertulis la wei… Menyampah btul ngan haters… Klu dh tak suke watpe sebok! Byklagi citer kot dlm blog nih. Pegi bace citer laen boleh tak?

        0

        0
      • kak ct manja says:

        Btul3… X wife dato K pun dah bahagia kawen ngan org lain… JODOH dah tertulis la wei… Menyampah btul ngan haters… Klu dh tak suke watpe sebok! Byklagi citer kot dlm blog nih. Pegi bace citer laen boleh tak?

        0

        0
  10. saya pon ct says:

    Off cos la….dia smpan target nk seksi2 n bergmbr dgn future husband jer….dato k gak yg beruntung hehehe

    0

    0
  11. B says:

    dulu zaman muda2 lehla belagak suci, baik, nk sopan memanjang, skrg pe cerita?lg 1 nie cita dulu org nk cita skrg, skrg tgkla pakaian cmne?dh nama pun artis, xde apa nk dibanggakan.

    0

    0
    • Lubang ketat untuk batang says:

      Ape masalah dgn pakain dia skrg? Ok jer aku tgk. Xde pun tayang lurah. Xde tayang betis. Xde tayang ketiak itam pun..wadepak la ko ne.

      0

      0
  12. bolehla boleh says:

    aku tengok gamba siti full pose duduk & berdiri tu

    0

    0
  13. terima kasih buat bro Nara..atas sisipan ini..

    2

    0
    • lia says:

      kerna sisipan ni muncul kembali abg zarul hehehe

      0

      0
    • fasz says:

      phewwwiitt ngn siti tu !!!

      0

      0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      zarul umbrella nieh vokalis group umbrella dulu ker?

      tapi awat cam len sgt muka…haih confius nieh…

      andai dapat kuundurkan putaran dunia~~~~

      0

      0
      • lia says:

        yap vokalis kump.umbrella..mmg laen kan?aku pun sependapat ngan ko hehehe

        1

        0
      • kat mana yg lain tu?

        0

        0
      • Queen.Of.Goldfish says:

        weh lia..

        ak da blogwalking kt blog zarulllllll….

        argghh (sambil tarik2 rambut)

        mang vokalis umbrela lar…

        waa rinduuuuuuuu bangat sih sama umbrela..

        lagu zaman haku skul2 dulu…..waaaaaaaaaa

        toooo abg zarul umbrella..
        .lagu abg y nieh sgt best==========> SAYANG BERSEBAB

        single baru kn….baru jek pas layan…hehee

        all d best 2 u bro zarul….

        p/s= selalu baca and like comment incik zarul umbrela but seriously mang xpenah taw abg vokalis ori umbrella..ingtkan juz an id..lol..
        until p blog bro zarul and discover bro zarul ada sana…yahooooo hepi y amat nieh….

        lallalaa~~~

        0

        0
  14. liza says:

    ambik gambar dengan lelaki tak nak dan membisu seribu bahasa, tapi boleh pulak goda dan rampas laki orang ye?

    1

    0
    • liza bangang says:

      weyy liza..ckp biar elok sikit takut nanti kne kat batang hidung sndiri.

      ko pakai otak sikit boleh, time datuk siti malu2 kucing tu bila?
      masa dia involve dgn lelaki bile?

      manusia berubah ikut masa, makin lama makin berani. kalau buat keputusan salah, itu yang mematangkan manusia.

      loser punye liza

      0

      0
      • pip says:

        AKU DOAKAN YANG MENYUMPAH KATA DCT NI RAMPAS GODA SUAMI ORANG, AKU HARAP KORG DITAKDIRKAN JADI ISTERI KEDUA OR BERMADU.. BARU KORANG TAHU KUASA TUHAN BILA KENA BATANG HIDUNG. SEMUA CKP KALAU BOLEH X NAK BERMADU, X NAK MERAMPAS! TAPI KALAU DAH KUASA TUHAN, X DAPAT NAK LARI LA HAWAU!

        0

        0
      • zara says:

        ha ah..aku pun bukan minat ct sgt tp pelik la org dok pertikai cara dia pakai tudung tu..korang dh bagus sgt jaga aurat korang ker??
        belambak artis yg pakai tudung pun baju sendat sana sini apa guna???
        pastu sbok psl dia kawen ngan laki org..kena batang idung sendiri br tau…dh jodoh dia…

        0

        0
    • mila says:

      dah memang jodoh laa..

      bising pulak ko..

      0

      0
  15. muga says:

    semuga siti menghidupkan semangat lama

    0

    0
  16. AMK says:

    Tok tie!
    Huh. Dlu OK skrg KO!
    Dlu bju longgar skrg bju cm sarung nangka!
    Dlu minat gitu2 jela skrg LANSONG aku xminat!

    0

    0
    • hamba Allah says:

      same goes to me…dia ok sbnrnye…xdinafikan manusia itu berubah..tp biarlah berubah kpd yg lebih baik…soal jodoh..sy xmo sentuh..itu hak peribadi..tp kesal itu ade..bile kata tnggl dusta…smoga kehidupannye dirahmati Yang Esa..insyaALLAH..

      0

      0
  17. seri mum says:

    ala ct 2 pun bukan begaya sngt mase 2 x uo grade lg…yg lates2….muka pon mcm x siap pon….pe lah sgtt ct masa 2 bukan most beautiful nara….

    1

    0
  18. cantik says:

    bole x kalo korang x mengutuk?? memang hati busuk…

    0

    0
  19. seri muka says:

    napela xkekalkan imej dulu hingga sekarang…huhuhuhu

    1

    0
  20. what the? says:

    ha yea .. memula jadik artis tak nak gambar ngan laki, pakai pon sampai nak nanges-nanges .. sekarang apa cita? tak cukup sendat mendat, laki horang pon jadik .. apa datok? sudah makan kata-kata sendiri, pi raaa ..

    0

    0
  21. lantakpilah says:

    wah… pagi2 jumaat pun kutuk jugak. tgn gatal eh kalo xtaip bab kutuk. eheheee.

    0

    0
  22. zanzan says:

    kalau artis lain..contohny watie elite..”saya kene seksi sebab menghormati pengarah” tuhan tak hormat lak….tak jugak dapat pangkat datuk..kahkahkah

    0

    0
  23. tercinta says:

    anyway, siti bahagia dengan husband dy..dy lebih kaya drpd DATOK K…datok k ntah ad harta ke x.????

    0

    0
    • Elvi says:

      Betuuuuuuuull!!! Aku pun ada dgr datuk K bukannya kaya mana, setakat dpt komisyen kalau ada projek. Wallahu a’lam

      1

      0
  24. ketua kelas says:

    kalaulah dct tak pernah berjanji apa2 dlu…

    tp alangkahh baggus nya kalau beliau tunaikan janji dia dulu

    0

    0
  25. kesian says:

    to beautifulnara.. pesanan ringkas “jangan cilok mencilok” wahaha

    0

    0
  26. Nana says:

    Suka dgr lagu Ramalan Ku Benar Belaka,Buka lah hatimu n Cuci Tangan….rindu kt Umbrella…

    0

    0
  27. ROMBAU says:

    emm.. rasa2nyer x adalah yg ketara sangat penampilan dato Ct dulu & kini.. cam biase je.. Cuma yg kepoh peminat (atau bukan peminat) pasal pakaian dia.. Ramai lagi yg teruk berpakaian, tapi x pula kena kutuk.. sebut saja CT, org akan ckp pasal pakaian. cerita lain yang dibincangkan (pasal CT) pakaian jugak yg akan kuar.. Boringla cam ni… Dato Sheila, Deja tu semua Hajjah tapi tak lak kena kutuk.. Tapi kesimpulannye : Aurat adalah WAJIB

    1

    0
  28. suke akula says:

    dulu, kini n selamanye aku suke ct…

    0

    0
  29. rozi says:

    Prinsip ke apa ke, itu dulu dulu punya cerita…semua nampak suci..
    Sekarang dah tak sama..dah berubah 306 degree…cakap2 dahulu tak serupa
    yg dibikin sekarang….memang hipokrit..
    Fikir2kanlah..

    0

    0
  30. no_name says:

    respect sgt ngn prinsip dan pendirian belai..bajunye mmg xpernah terdedah2..beliau tak perlu buka sana buka sini untuk glemer..Alhamdulillah beliau kini bergelar Dato’..semoga beliau bole menutup aurat secara sempurna nanti..same2lah kite doakan..jangan membenci..

    0

    0
  31. susumilo says:

    Kpd yang hobinya suka mengutuk, sudah2 lah..ingat diri anda tu sudah hebat ker di mata Allah s.w.t. Jika anda rasa anda cerdik pandai, anda sendiri tahu kan manusia itu tidak sempurna. Usah pertikai kesalahan orang lain,nilai diri sendiri dulu samada baik atau buruk.

    0

    0
  32. hasima says:

    to ti xnk tunjuk betis bab time tu betis x cantikkk……

    1

    0
  33. TOK K says:

    MOTIF???!!! Ai, Nara…KELAUT2…

    0

    0
  34. jiran sebelah bilik abg nara says:

    Tapi pendiriannya untuk berhijab serupa tidak berhijab.. sape mau jwb?!!

    0

    0
  35. cicakiut says:

    Syabas Dato ct, seorang yang sangat berprinsip! apa pun org kata dulu dia tetap tak bergambar dengan artis lelaki, apa pun org kata sekarang dia tetap dengan fesyen tutup rambut beberapa helai jer… Tahniah sangat!!!

    0

    0
  36. tom yam says:

    dulu ct slim skrg dh tomey….pakai pe2 pon datuk k yg puji….

    0

    0
  37. Reena says:

    Dulu lain..skarang lain…masa baru2 semualah suci nok…skang, kalau baju ketat, sendat, padat pun takpe…

    0

    0
  38. miera says:

    walau ape pun aku tetap suka DCT..dia sgt2 berjaya dan chantek chome lote :)

    0

    0
  39. Zeta says:

    ku beberapa kali jd backup dancer D.CT, she very like da angel… Org marah n herdik dia, dia just diam aje..Xpenah nk melawan balik,klu org lain, aku rasa dh bergomol dh, Ckp xpenah melenting n meninggi, wpn penat mcm ner pn, D.CT tetap senyum n xpenah mengeluh.. U oolls yg duk mengutuk tu, cermn lah diri sendiri.. Org yg suka mengata tu sebenarnya jeles dgn D.CT, n D.K berkemampuan so boleh kawin 4, tp dh becoz xwife dia xnk bermadu, so cerai lah… abis citer…

    1

    0
  40. Jaja says:

    Love u lah DCT… Lantak p la dorg ni kutuk, xkemane pn..

    0

    0
  41. cik ain says:

    kalau citer bab siti kua je mula la brlambak2 komen mcm dengki n xpuas hati.. sakit hati sgtke siti smpai skrg msh kekal no 1? rzki, jodoh sume tuhan y tntukan .. kita hnya rncg.. aku rs siti pn x rncg ape y jd kat die, tp dh 2 y tuhan tn2kan.. die redha jela.. bab tudung2 aku rs sblm ckp org crmin diri sndr boleh x? klu y brckp 2 lgsg bogel xpkai tdg xpyhla nk kutuk brie ea.. ubah diri 2 dl.. ok??

    0

    0
  42. hehehe says:

    knp org kutuk ct kaw2 aku rs lar kan coz:-
    1. Dl ms dia br2 kuar dia jg penampilan diri…pakai bj yg longgar2 n tak menunjuk..
    2. Dl bapak n abg dia kontrol dia kaw2 tuk bg dia imej bersih sampai ramai org terpikat gan imej bersih dia…
    3. Dl dia nyanyi tak lar berjoget terk sgt…tak lar bergelek2 mcm…
    4. Pakaian yg di pakai tidk menampakkan kemewahan sgt n walaupun ringkas tp nampak sopan n tertib…
    5. Dl semua org tahu (agak2nye lar) ct nie menyanyi dia sara kuarga dia…semua perbelanjaan kuarga adalah hasil menyanyi ct nie…
    6. Dl dia tak pergi haji

    sekarang…
    1. pakai bj semua nampak bentuk seperti brest,punggung,pinggang n rambt pakai serkup pun msh nak kuar jambul..
    2. Skrg nie bl nyanyi jer mesti nak berjoget2…pakai bj ketat2 n joget…tak haram ker…
    3. Pakaian dia skrg nie korang tengok lar sendiri…

    4. Sejak lps kahwin dia semacam menunjuk2 kebahagian n kekayaan yg di miliki….
    5. Malas nak ckp mcm dia sara siapa tp rs semua tahu kan…
    6. Bl blk haji nampak mkn trk dr seblm nie…mungkin terlepas kawalan dr arwah bapak n abg dia…di kawal oleh dato k…mungkin dato k sk cara pemakaian ct skrg nie…jd ct pun pakai lar…

    tah lar pd aku ct nie lbh bgs ms dia dibwh pengawasan arwah bapak n abg dia…lbh nampak sopn,tertib n bermutu…

    2

    0
    • Elvi says:

      @he he he Baguslah awak punya kajian…!! Harap siti membaca dan memuhasabah dirinya, memang betullah kenapa majoriti org tdk redha datuk K meminang siti kerana dia telah memosongkan cara hidup siti yg penuh sopan santun terutama dalam berpakaian kepada siti yg terus terusan dikritik krn kedegilannya mendedahkan rambut, tetek dan punggung

      1

      0
  43. […] Kalau anda dah lihat video Biografi Datuk Siti Nurhaliza yang pernah Abang Nara kongsikan suatu ketika dahulu, pastinya ada perasan akan gambar di bawah. Inilah salah satu sesi fotografi bersama lelaki yang telah dijalankan oleh Datuk Siti ketika awal kemunculannya. … Continue reading → […]

    0

    0
  44. kita pernah salam tokti pastu dia cubit pipi kite..time tu jumpa kat dinner event..time umo kita baru 8 thn..hihii..tok ti cantik mcm ratu..love tok ti forever ever ever

    0

    0
  45. analis says:

    rasanya balik kepada kepimpinan. dahulu dijaga ayah sekarang suami.
    dan juga lumrah, mereka yg nak rasai apa yg dulu mereka tak rasa, bila dulu rasa terkongkong sekarang ada kelonggaran, kebebasan.
    namun maseh ada harapan untuk kembali memperbaiki.

    1

    0
  46. Marimar Aldama Santibaniez says:

    Korang yang dok kutuk Dato’ Siti Nurhaliza menambah dosa dan dia dapat pahala dari kutukan korang…

    0

    0
    • tok ti..sesekali lembutkan hati dgr luahan peminat.. says:

      semua yg peminat bg teguran,kau klasifikasikan sbg kutukan..kau tau tak,teguran peminat lebih ikhlas dr teguran pihak media yg byk berpura2 dan plastik..diorg perosak artis,pastu buat2 tegur artis plak.mmg media haprak.media kelas ke-3 !!

      0

      0
  47. adie says:

    nanges ke…ketat2 dh jadik hajah takpe pulak….dulu aku mcm penah tgk siti gambo dgn norman kru dalam mangga.

    0

    0
  48. Elvi says:

    Bukan main TEGAS tak mau bergambar dg lelaki tapi AMARAN Allah ttg kwajiban MENUTUP AURAT liat sgt diaplikasikan!! Kesyiaaaaannnn

    1

    0
  49. windu nk dgr lagu"ramalanku benar belaka..by umbrella says:

    aku pon tak minat tok ti.cuma minat lagu2 dia jer.tp masa jaman anak dara dia jer la.skrg sejak2 dia amalkan jamu mak dara-aku dah xminat dah dia dgn lagu2 dia skali.aura kesucian dia dah pudar dari hari ke hari..kalo dulu,dress mcm yg dia duk pakai skrg,sendat-mendat tu,sumpah dia takkan pakai masa jaman anak dara dulu.skrg,tgk la..pegi mana2 majlis,kalo tak sendat mendat ngalahkan bontot pasa sendat plak,tak sah kan..pd aku..masa bisa merubah seseorg.kita kena terima hakikat tu..kalo dulu kawen ngan zarul pon ada baiknya..hehe..zarul siap tabik lg kat tok ti atas pendirian tok ti utk tak pakai sexy.last2..terkedu si zarul umbrella bila tgk tok ti skrg..

    1

    0
  50. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    sape jantan yg kt sebelah siti tu hensem nyeeeeeeeeeeeeeeee !!!!! zahrul nama dia? minah jambu tk perasan pulak dulu2 dia ni nyanyi lagu ape? dh kawin ke belom ni? siti pulak macm minah student comel sekali taon berape ni? bang nara ni taon berape nye gambar ni? bang nara !!!!!!!!!!!!!! huh bwek !!!!!!

    0

    0
  51. korang jgn kutuk2 tak baik
    tok ti pakai sexy ke apa ke yg tanggung dosa suami dia
    haha..tulah tok k tu pun memang jantan gatal..suka pompuan sexy!!

    0

    0
  52. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dorang ni tau nye nk mengutok tapi sendiri nye dosa tk tertanggong ! nak jugak tmbah dosa lagi ishhhhhhhhhhhh !!!!!!! lov siti always……….

    0

    0
  53. fida says:

    betul ke dato k dah kawin baru????/

    0

    0
  54. Zaza Muhammad says:

    ade terbeli majalah ni…. tp setahu aku le, yg start Siti xmo bergambo ngan artis lelaki kes dia bergambo ngan Lan A to Z, Lan pun bengang giler ngan Siti mase tu… hmmm tatau le…
    bukan xmo bergambo langsung, bese aaa wartawan besar2an cite. ekceli Siti xmo digandingkan suke2 cam sesi fotografi contohnye camni. sbb lepas tu Datuk Siti rilek je bergambo ngan peminat lelaki. atau penah sekali tu dia bergambo berdua ngan Awie Wings lepas masing menang award kat ABP

    0

    0
  55. fafa says:

    prinsip n keteguhan mcm dato ct lah harus di beri kepujian n di contohi oleh artis baru laen , dto ct mmg ade pendirian y teguh . kelemahan dan kekurangan tu biasalah sifat manusia :)

    0

    0
  56. ERIN says:

    Dari segi nyanyian dato memang bersuara lunak ( anugerah Allah ) tapi malangnya disalahgunakan, sepatutnya suara yang lunak untuk membaca al-quran bukan untuk menyanyi….bukankah suara perempuan itu aurat ? apatah lg dipersembahkan kepada kaum adam….tapi dari prinsipny no komen sebab hati manusia sukar untuk manusia lain ramalkan. Waallahualam…

    0

    0
  57. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eleh kau ni macm2 lah erin….kan lebih baik kau cakap suara pompan tu hanye leh bercakap ngan pompan je n bukan bercakap ngan lelaki !!!! th ape2 je kau ni…..selama ni kau stay kt utan ngan monyet ke?? orang dulu2 tu kenape leh nyanyi? suara dorang pn merdu jugak macm siti n kenape orang dulu2 tk cakap pn suara yg merdu tu lebih baik buat baca al -quran dari menyanyi?????????? jangan step bagos lah !!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  58. Ntahler says:

    Korang2 yg bagi komen ni kelakor aku membacanya..pasal artis,hidup! Korang ni x ada kerja kot..bergosssssip jer..sesenang maki hamun org..ada yg tunjuk alim,ada yg bahasa kesat..totally,mostly macam tunjuk baik..eh..eh..eh..kenapa tetiba aku terentry dlm ruangan sembang syaitan nih!!!!

    0

    0