Written by Bella | January 20th, 2016

Kami tidak tahu kenapa, tetapi saat mendengar perkhabaran Fasha Sandha sah bercerai talak satu dengan Jejai, kami diam sebentar dan tidak dapat menggambarkan rasa sedih dan perit yang ditanggung oleh aktres itu kini.

Meskipun dalam linangan air mata dan rasa sedih yang amat, Fasha memberitahu beliau redha dengan segala ketentuan dan menjelaskan penceraian adalah jalan terbaik buat mereka berdua.

Buat masa ini, Fasha akan memberikan fokus seratus peratus buat anak-anak beliau dan meneruskan kehidupannya.

Perceraian ini adalah jalan terbaik untuk kedua-dua belah pihak. Saya sudah berusaha menyelamatkan perkahwinan ini. Saya redha dan akan meneruskan kehidupan dengan dua anak saya.

Sejak beberapa bulan lepas, spekulasi mengenai rumah tangga Fasha dan Jejai terus hangat diperkatakan. Malah, ada pihak yang berkata wujud orang ketiga yang menjadi batu api dan dalang dalam rumah tangga mereka.

Namun, Fasha dan Jejai masing-masing tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan berkenaan status rumah tangga sehinggalah hari ini dimana Fasha dipercayai pergi ke mahkamah pagi tadi.

Kemudian, semua persoalan terjawab apabila beliau sah bercerai talak satu dengan Jejai pada jam 3 petang tadi di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur.

Fasha dan Jejai berkahwin pada 27 April 2012 serta dikurniakan dua cahaya mata, Putra Rayfal, 2, serta Putri Raysha Jemyma, 1. Jejai pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon, Nora Danish pada 20 Jun 2006 sebelum bercerai pada 10 Julai 2008 selepas dianugerahkan seorang anak lelaki, Putra Rayqal, 7.

Sumber Berita: BH ONLINE

228 responses to Cerai Adalah Jalan Terbaik Buat Kedua-dua Belah Pihak, Saya Redha – Fasha Sandha

  1. ara says:

    semoga fasha tabah demi anak2

    0

    0
    • Tengku says:

      Kuruskan badan dear, cer ikut bff u maria farida gi gym. Dah mantop nanti boleh lah dpt datuk2 ke, orang istana ke….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bodo pnya komen

        0

        0
        • Anonymous says:

          jodoh x panjang….pasang badan, kehidupan harus diteruskan.

          0

          0
        • beci betina x sedar diri says:

          padan muka…sombog sgt, ….ambek ko.

          0

          0
        • anti betina sombong says:

          what goes around comes around bitch. hahaha…..

          0

          0
        • Tok Kadi Yg Terlampau says:

          harap si bitch ni betul2 la nk cerai. jgn nk berdrama plak woi. letih layan kisah cerai artis2. buang masa betol. lelaki pon satu, yg ko pilih betina bitch dah kenapa huh? jumpa pun kt disko. macam mana nak kekal…???

          0

          0
        • Zack says:

          Jgn jadi mcm Rita…lepas cerai cerita spender pon kasi tahu. Low class…

          0

          0
        • jenj says:

          Apahal kau balas komen sendiri.berderet2 pulak tu guna nama lain….bodoh punya orang

          0

          0
        • xxx says:

          klu aku jd fasha, rasanya aku pon makan hati gak…kat ig puan sri n cho tu kalau bergambo ngan nd siap ngn caption “beautiful” lg kat nd…tp gmbo ngn fs xpenah pulak puji fs tu lawa ke apa ke…banyak majlis muka nd n kerabatnye mesti ade..ye mmg hadir sbb anak, tp menantu sediada mesti akan berasa hati kalu setiap kali majlis ada jer muka ex wife…dgn fs mmg x nampak kemesraan tu berbanding nd..mcm fake je airmuka dorang..dulu aku suka nd tp lelama nampak fs lebih banyak berubah buatkan aku tersuka dia pulak huhu maybe ini jalan terbaik buat fs, redha jelah…sbb sekali kita dh bermasam muka ngn fmly in law, percayalah xkan mudah nak perbaiki hubungan tu apalagi kawin dulu pon dorang x restu…mungkin depan baik senyum2, belakang sure berbunyi…mesti lepas ni jejai akan merindui ikan kembong goreng, gulai ikan n sambal belacan air tangan fs…sedih pulak hakuuu :-(

          0

          0
      • wAwA says:

        Rasanya dah kurus kot lepas delivered anak kedua… tolong komen benda lain. Tq.

        0

        0
        • Anonymous says:

          best woman wins dulu katanya…sekarang tuhan tunjuk la bitch.

          0

          0
        • Dr Ropeah Kulop says:

          kalau seseorang wanita memperjudikan rupa nya sedangkan si suami pulak kaya raya jadi gini lah akhirnya. lepas anak dua…ko seperti kereta second-hand yg sudah botak tayarnya. tetek pun makin meloyot dan jubur pulak semakin melabuh. sedangkan si suami yg kaya raya boleh petik sesesipa saja sbg gantian. ingat ye kaum hawa ye……

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn takbur riak…allah bayar cash..

          0

          0
      • Anonymous says:

        fasha artis pertama tidak berkaca mata hitam ke makamah syariah.

        0

        0
      • jemah pkasam says:

        si jendul la batu apinya..puas hati ko jedul burma porak peranda rumahtangga org..dendam dh terbalas..ig ko sembang sentap tu bila nak tutup? kan fasha dh bercerai..bodoh piang punya jendul..juga si chola busuk itam legam tu…lpas ni si chola pula akan beecerai x pun betina tua rambut merah yg x sedar diri tu…

        0

        0
        • Batista says:

          Ish3….takde adab bahasa langsung. Sesuai sangat dengan nama tuannya. Pegi main jauh2 lah jual pekasam tu…

          0

          0
        • joyah budu says:

          aduiii…aku pun mmg tak suka jugak geng2 tu tapi idok le nak mengata terok camtu…

          0

          0
      • nnn says:

        bodoh nak kurus mcm mana lagi dh kurus pun fasha. mentality org melayu mcm ni lah.

        0

        0
        • Wth says:

          Mentaliti orang melayu. Ada double chin pun cakap kurus, hehehe.

          0

          0
        • Anonymous says:

          terima hakikat je la klu dah gemuk atau berisi..mentaliti konon..dh kau nmpk bola tu bulat, xkan ko nk ckp leper plk gara2 mentaliti..haha..tah pape..

          0

          0
      • peace says:

        bodohnya kau punya comment. kira perempuan jela kena bersusah payah puas kan pandangan lelaki? apa kau igt jejai tu handsome ke? ko ni cnfrm laki kau muka jijik and kau yg terhegeh2 berusaha tawan hati dia kan. kesiannya

        0

        0
      • peminat nora says:

        dulu aku minat giler dengan fasha sandha ni..tp bila dah dia buat hal dengan jejai..tak minat dah..ingat lagi dlu masa nora tgah mengandung fasha dgn jejai pergi bercuti oversea..lps tu tup2 jejai cerai nora masa tgh mengandung..Ya Allah kesian nya nora masa tu..lepas bercerai, nora bertungkus lumus kerja..cuba hang tengok lepas dia cerai berlakon x pernah henti..cuba fikir sebab pe..sebab dia nk hidup la weh..ibu tunggal nk cari duit mana lau tak kerja..lau ko tgok ig nora sllu..korg akan faham la mcm ne dia cari duit nak hidup tu…siang malam kerja..join bisnis sana sini..belakon cter tu cter ni..model sana sini..korg ingt senang k nak jadi mcm dia ni..lau dia x kuat lepas cerai dulu aku rasa skrg ni dia dh nikah dengan datuk tua2 duk rumah..skrg aku suka tengok nora..kerjaya+family+good friends semua dia ada..ni semua hasil kerja keras dia dlu..untuk fasha bertabahlah..cuba cari rezeki sendiri lak..oh lupa satu lg aku respect nora danish sbb dia sentiasa ada bersama keluarga..susah senang x pernah tinggal family dia..sbb tu dia murah rezeki..

        1

        0
        • suka hati aku says:

          kerjaya+family+good friends+diusung nedim kehulu ke hilir+fake acah2 angel jgn lupa tau.

          0

          0
        • peminat fasha says:

          Kawan dia demeroyan tu ker?aku lagi suka tengok kawan2 fasha yang banyak orang2 biasa. Yang dia kenal sejak sekolah rendah. Kawan nora masa sekolah dulu mungkin masih ada dekat burma kot.kawan sekarang semua gila glamer. Nora ada raja nora tanggung lepas cerai, holiday pun tanggung..susah benda.

          0

          0
    • Gossipgurl says:

      Tahniah buat azalea kerana anda berjaya! Yesss! Boleh start masak2 jemput 1 family dtg.. Yg penting hati cho, min & mami happy, abang sedih ape de hal cho ek..

      Tahniah buat mamasandha.. Kerana mulut celupar xreti diam asik masuk campur hal orang.. Fasha mmg la buruk baik ko dia still backup sbb ko tu mak dia, tp pk la sket.. Ko pon antara org yg pk hati sendiri..

      Buat fasha & jejai, bukan salah korang.. Korang memang happy bersama.. Insya allah, berdoalah semoga disatukan kelak di jannah..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kuat drama dia ni. Nnti rujuk balik le tu

      0

      0
    • me says:

      Nak pi court pun still nak dressing bagai ker?makeup pun mcm nk shooting drma..Pling pelik baju fasha nak gak ker sedondon dgn kaler tali leher lawyernya.Motif???ni dah x kena ni.nak sedih bagai tpi sempat lgi nak fkir nak pkai kaler ape dgn pguam..what so everlah..artis200xx..hidupmu pnuh hipokrit.anywy jst be strong.

      0

      0
    • pengkaji manusia says:

      kesian fasya. mesti dia amat trkesan sbb x pernah la aku tgk artis yg cantik mcm dia ni pergi court pakai tudung mcm kaler ni. obviously disturbed dan x ada masa nk fikir psl reporter amik gmbar dlm keadaan yg x berapa cntik.

      ape pun doa saya semoga brtemu juga dgn bahagia satu hari nnti

      0

      0
  2. nora says:

    hmm

    0

    0
    • gigi emas says:

      Amin. cerai jugak akhirnya….memang tepat tekaan saya. Statistic penceraian orang melayiu islam adalah tertinggi ddimalaysia

      0

      0
      • Anonymous says:

        wow..hebat siap boleh amin kan berita sedih org…ingt Allah tu ada….berdoa lah banyak2 agar Allah xbagi dugaan yg lebih berat kat kau ye…masa tu jgn kau sentap bila ada yg amin kan kau kan….
        #sifat manusia bila berckp guna kepala lutut..

        0

        0
  3. NSM says:

    1st time tinggalkan comment kat sini.

    Fasha semoga awak kuat n tabah.

    takpe fasha anak2 ada dgn awk.

    anak lah harta dunia akhirat.

    InsyaAllah..

    0

    0
  4. Quputeh says:

    SUMPAH….aku rasa sedih dgn perpisahan dorg berdua. kenapa ini terjadi ??? tgk muka FS…menunjukkan yang dia sebenarnya sgt bersedih dgn ape yang terjadi. tabah la fasha demi anak..dan semoga anak2 fasha pon akan dapat kasih syg yang sama adil seperti mana rayqarl anak nora dapat dari daddy, atok, nenek. ende2 n yang sewaktu dgnnya..

    0

    0
    • fashadanish says:

      sedih apenye make up 18 inci

      0

      0
    • Sara says:

      Tol tu quputeh.Nk tgk btul x dkwaan fasha psl mil die brt sblh blhla tgk pas cerai ni whether mil die lyn ank2 fasha sme x dgn ank nd. Mil n ipar die ckp xpnh beza2kn. N nd ckp yg die msh baik n msh mnempel ngn ex mil die SB ank tu ttp ank jejai n cucu fmly tu.

      0

      0
  5. pengkaji manusia says:

    moral of story money cannot buy happiness but you are better off crying in a helly than on a bicycle.

    takziah. semoga semua ujian ini menjadikan yg terlibat mmperbaiki hubungan dgn Yg Maha Pencipta.

    0

    0
  6. anonymous says:

    first time aku rasa sebak tengok artis cerai….can see from her face…how disappointed she is..suffer sbb perceraian tanpa rela……inalillah….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku lg sedih dgn perbuatan si sengal ni masa ND tgh pregnant dlu……sgt2 kesian. Hati wanita aku tersentuh…..

      0

      0
      • Mimi says:

        jujur cakap dulu memang kesian juga dengan ND.
        But then kenapa takde orang salahkan Jejai sebab jatuhkan talak masa ND sarat eh? Kenapa all the blame goes to FS only?

        Dan hanya kerana itu, you gais nak amin amin kan perceraian FS-Jejai? Hanya kerana dia once pernah buat mcm tu?

        0

        0
    • Anonymous says:

      I agree with you. I could hear hurt and disappointment when she handled the reporters. Sabar FS, redha dgn ujian Allah…tanda Allah sayang.

      0

      0
  7. Haters FS says:

    Apehal kau nk sedih lebih lak admin.nora dlu kna gak.dia lg la tgh mgdung time tu.kau xsdih lak msa tu?sndiri ego.sndiri tnggung la.sekian.

    0

    0
  8. anon says:

    wahhh…berparty la pihak2 sana sebab berjaya pisahkan fasha dgn jejai, dayus la jejai sebab x mampu pertahankan rumahtangga ko….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Rumah tangga yg di bina atas kesedihan orang lain ini lah balasannya.takziah

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau siapa nak menuduh?aku pun kat ucap takziah kat kau sbb suka mencari dosa.

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      atas kesedihan orang lain ? makna Nye kau tk percaya lah jodoh di tangan tuhan ? oh my God Malaysian wake up..!

      0

      0
      • Anonymous says:

        hello ko yg patut wake up..jodoh klu ada, knapa msti di atas kesedihan org lain?
        klu betul jodoh, ada cara yg baik utk smpi kpd jodoh itu.
        tp klu cara salah, xya la alasan jodoh ye. mmng patut pn dpt balasan.
        btw, ada 3 bentuk jodoh ye

        0

        0
    • Ariesa says:

      Jodoh pertemuaan kita x taw…apa yg jd antara diorg pun kita x taw… so….. tlg jga kain sndri pliss…kain sendiri rabak ada hati mngata dlm kain org…. ???

      0

      0
  10. Zaxa says:

    Semoga allah memberi pembalasan Kalu benar dikatakan org ketiga

    0

    0
  11. sotong hitam says:

    Ye memang die nanggis, dn nampak sedih…tapi kerana ape? Kerane malu besar sbb perkare sebegini terjadi pade die…roda berputar dn inilah karma…dulu die bangga kerana berjaya memdapatkan jejai dari ND, tapi sekarang baru die tau langit tu tinggi ke rendah….

    0

    0
    • Rozi says:

      Yes inilah KARMA… i fans FS dulu but since FS relax Jejai ceraikan ND during her pregnancy..so i terus pray for FS akan rasa apa yg ND rasa. Rasalah keperitan itu wahai FS

      0

      0
      • markonah makaroni says:

        Dalam islam kita sebut kifarah.
        Takziah utk kdua belah pihak.
        Mybe ni jalan yg tbaik..
        Pe yg da jadi xleh nak ubah..
        Kita2 ni ambik la pgajaran dr life dorg ni spya kita pon xjd camtu

        0

        0
      • Anonymous says:

        kesian si Rozi ni…

        0

        0
    • Bila hati sudah hitam says:

      Dalam islam mana ada hukum karma.. itu buddha!
      Kalau wujud karma dah lama kite sume ni x aman hidop sebab sume mnusia buat dosa!

      0

      0
  12. Migotts says:

    Allah tlh memberi dia balasan coz sbnrnya dia dhulu yg mjadi org ke3

    0

    0
  13. anonymous says:

    kalau kata ini karma dan balasan atas perbuatan menyakitkan hati orang lain sebelum ni….so berhati hati pada sesiapa yang:-

    1. Yang pernah rampas BF orang
    2. Yang pernah rampas ISTERI orang
    3. Yang pernah rampas SUAMI orang
    4. Yang pernah rampas TUNANG orang
    5. Yang pernah rampas GF orang

    Doa orang teraniaya ni makbul cuma lambat dan cepat je ….takutnya….astagfirullah alazim….

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ape yg nk di takot kan semua tu Allah yg tentu kan bukan Nye manusia yg menentu kan perjalanan idup se2orang..

      0

      0
      • awesome says:

        minah jambu…bukan takut dengan ketentuan Allah tapi takut kalau kalau kita ada menzalimi dan menganiaya orang lain atau mengambil hak orang lain ….faham ke tak faham ni….kalau semua yang jadi Allah tentukan takkan ada dosa dan pahala..syurga dan neraka…..Allah izin kan ianya terjadi….tpi manusia diberi akal untuk menilai…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Maaf tolong betulkan. Allah xmarah rampas boyfriend org, tapi yg xboleh adalah adalah kacau tunang org, haram merisik perempuan yg telah bertunang, dan of course la berdosa besar meruntuhkan majlis. Bkn nak back up nd tapi klau rampas bf org mmg x jatuh hukum apa,tp meruntuhkan masjid yg telah dibina besar dosanya.

      0

      0
      • sofia says:

        kau ni mesti penah rampas bf org kan.. sbb tu kau kata tak dosa rampas

        0

        0
      • orange says:

        kau ni mesti penah rampas bf orang kan.. sbb tu kau kata tak dosa rampas bf orang..

        0

        0
      • anonymous says:

        Allah tak suka jugak kalau ko rampas bf orang sbb ko sakitkan hati orang….rampas BF tu tak dosa sbb bukan comi tpi ko menyakitkan hati orang tu kira dosa la…dosa menganiaya dan zalim….

        0

        0
        • benci perampas says:

          betul tu.. klau da jadi bf/gf harus la tujuannya nk kawen kan.. klau da masing2 dah berjanji nak kahwin pun da dikira bertunang dalam islam.. aku mmg tak boleh nk terima dengan manusia jenis rampas hak orang ni.. dah tau hak orang, still nak jugak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dalam islam couple tu haram. mazhab mne kau blaja…

          0

          0
        • k bye says:

          aku rasa tak de istilah rampas merampas..kalau bf kau setia datang la perempuan cantik mcm mne pun goda la mcm mne pun dia tak kan jatuh dkt tangan orang lain..faham cik adik..maknanya bf kau tu bkn dirampas dia pun menggatal jugak.. lain la bf ko kena bomoh ke tu baru dikira dosa.. k bye

          0

          0
      • anon says:

        Nak ketawa pun ada jgk baca komen korang. Rampas bf pun bdosa? Setau saya, islam tidak menggalakan b’couple kekeke

        0

        0
  14. annoyma says:

    Adakah kehidupan akan menjadi lebih baik selepas bercerai?……belum tentu. Bukan senang bila jadi ibu tunggal. .Sepatutnya fs timbang dulu sbelum fail permohonan cerai..jgn ikut perasaan dan ego…..buat keputusan demi masa depan anak2……NOBODY WINS IN A DIVORCE

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kenape mesti nk timbang kan dulu sebelum fail kan permohonan cerai ? kalau idup laki bini dh tk hepi nk tunggu ape lagi ??? cerai jalan yg paling paling terbaik pasal tk payah pikir pasal laki ada betina lain atau tidak n tk payah pikir ape2 lagi hepi n hepening ngan anak2 enjoy ngan anak2 kerja belakon cari duit ampur kawan2 hepi kan ? semoga fasha sabar ok jangan sedih2 biar si penghasut tu bahgia dengan keja dia…lov u fashaaa…eemmuah hahaha…

      0

      0
    • Rafeah buang says:

      Dangkalnya kau ni

      0

      0
    • kanji says:

      Tak senang tapi tak mustahil. Jangan jadi bodo

      0

      0
  15. salju says:

    sadnya, walaupun xkenal fs, moga tabah dan murah rezeki

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Sorry to say… but padan muka. Nora dulu kena cerai masa pregnant lagi sedih… Dalangnye sape? Well.. kalau dulu ko bleh ckp ajal maut jodoh di tgn tuhan, then terimalah hakikat takdir jua di tgn tuhan.. sekian.

    0

    0
    • bila hati dah hitam says:

      padan muka? nanti bila terkena batang hidung ko sendiri. ingat lah apa yang pernah kau buat dulu. sakit otak.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Drama betol la minah ni. What goes around comes around. Tu je.

    0

    0
  18. Rafeah Buang says:

    Jangan sibuk “mempadankan muka” orang lain tuan/puan. Takut terkena batang hidung sendiri nanti.

    0

    0
  19. Rafeah Buang says:

    Jangan sibuk “mempadankan muka” orang lain tuan/puan. Takut terkena batang hidung sendiri nanti..

    0

    0
  20. Sara says:

    Menyampah plak Aku dgn fan Nora ni.xhbs2 karma. Org prempuan suka slhkan kaum sdri.yg jantan tu..bodoh nk mampus sbnrnya sb 2 2 perkahwinan xmmpu nk berthn. N yes sian Nora whatever wlaupn aslnya jejai tu bf fasha. Mmg die pnh wat slp. Tp msg2 dh move on.knapa nk berkarma2 n happy bila org bercerai. Mcm Nora tu baik sgt je.kalau Nora tu baik sgt ..xde die berkepit dgn nedim tp menyondol dgn ex mertua as if nk bls dendam. Hakikatnya 3 3 slh n kluarga jejai bermslh.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Asalnye jejai tu bf fasha.. tp masa nora bercinta ngan jejai, fasha dah lama putus ngan jejai tuh… dia sibuk nak berebut tmj ngan fazura… kah3… fazura dpt. Ia diibaratkan seperti yg dikejar tak dpt, yg dikendong berciciran… welllllll karma is a bitch, isnt? Haha.

      0

      0
  21. ironlady says:

    Ak simpati dgn fasha, tp seriously Dan banyak ak da tgk.. Bile ko mruntuhkn umah tangga org lg2 yg jd mngsa psgn owg yg xbrdosa @ teraniaya, memang ko akn brcerai berai xpon idop kuarga ko brmslh. Sbbnye dikira umpama ko “brhutang” ngn mnusia. Tp blsn mcm ni xtermsuk rmpas bf,gf, tunang @ suami/isteri yg mmg sedia kala bermasalah ye ,lau brcerai tu mmg kire xde jodoh. xcaya ko try aa kaco laki/Bini org yg psngn nye xwat salah. Hukum dosa besar dn ade blsn cash slgi owg teraniaya tu xmaafkan..And if btol umhtngga fasha hncur sbb org no 3, don’t worry, t owg no 3 tu lak terima blsn even die mak kndung jejai skalipon. So jgn runtuhkn umhtangga org kalo xnk trkena blsn. Ak sndiri dibuang sbb org ketiga, wlopon ak stuju poligami. Upenye pmpuan tu xnk ak tp nk laki ak je. Tp alhmdulillah hidup ak senang, n ex ak mnjng brcerai berai.Even de laki org nk mnggatal ngn ak pon ak x Lyn, simpati kt wife diorg.sume pompuan/lelaki yg btol2 teraniaya disbbkn org ktiga yg ak jmpe pon hidup snang, sbliknye ex-psgn diorg yg tunggang lnggang. So igt2 LA, bkn sbb smata2 ade jodoh ke x de. Trpulang kowang nk caya ke tak.

    0

    0
    • Wak Doyol English Hazab says:

      Kalau dah hidup senang and boyfriend pun takde, boleh lah masuk kelas mengeja ye Kak?

      Pening baca. Serupa budak2 muda bangang sekarang punye typing.

      Ntah2 Akak setuju poligami tu diorang tak paham kot sebab Akak punye Bahasa macam haram.

      0

      0
      • anonymous says:

        aah..aku pun pening

        0

        0
      • ironlady says:

        engkau tidak faham itu engkau punya fasal lah, si bodoh. mana yang faham sahaja, bagus lah. keypad aku rosak. mahu komen tentang ejaan tidak ada kena mengena dengan cerita ini. ini komen fasal perceraian. tidak faham baca komen lain yang engkau faham. Ada faham?. Lagi teruk berinteraksi dengan orang yang suka cari gaduh tetapi lari dari jalan cerita. Macam aku pula yang bermusuh dengan engkau

        0

        0
        • Anonymous says:

          aaaahha boleh pun berinteraksi dgn jelas dalam forum yg penuh warga emas ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tah..terasa la dorng tu..sebab dorng spisis mcm yg kau ckp tu..sibuk psl ejaan, ingt ini blog apa.. yg penting faham sudah..lainlah klu langsung tak faham..entah2 dorng sms pn ada shortform.. tp terasa sbb spisis sama tu yg panas bontot tu hahaha

          0

          0
    • zasna says:

      sape kata ganggu suami/isteri yg sedang bermasalah tak termasuk kategori perampas or berdosa? merepek je.

      0

      0
      • ironlady says:

        bermasalh tu ak maksudkan masalah besar.. cth mcm ko kaki pukul ke, bersosial tahap kronik, apa sahaja kes2 besar. cth cam datin karen ngn maria farida. memang xdenye nk simpati ketiga2 org tu. Tp kalo takat msalah kecik, setakat urus rumah ke jenis yg xmasuk akal, ko trus crik org baru, wat skandal smpai menyebabkn ko bercerai berai, pasangan ko yg tak berdosa tu kire kategori teraniaya la.. ni masalah yg tgh kronik kt malaysia ni. toksah lurus sgt le..

        0

        0
    • anonymous says:

      sakit otak baca komen iron lady ni…nak ckp apa benornya kak oi

      0

      0
  22. jeni says:

    Padan muka nora kena cerai dengan jejai
    padan muka fasha kena cerai dengan jejai
    balik2 perempuan yang disalahkan…nampak seorang laki dah cerai dua wanita…..siapa yang bermasalah kat sini? Balik2 karma kurma…macam lah tuhan bisik bagitahu semua yang jadi adalah karma…islam lebih memandang sesuatu perkara sebagai positif…aggap ujian untuk orang2 yang terpilih….kalau karma pun biar empunya diri muhasabah…sibuk pasal orang lain punya karma…

    0

    0
  23. nok gebuzzz says:

    semoga fasha setabah rita rudaini….kalau kite ssh ada lagi yg lbh ssh daripd ini

    0

    0
    • Anonymous says:

      Semoga fasha tabah dgn ujian Allah SWT
      ..sbg org yg beriman..anggapla ia qada’ & qadar bukan karma..kita sebenarnya tidak tahu apa jln cerita yg tersirat disebalik penceraian Jejai & ND dulu..saya tahu fasha dah bnyk berubah semenjak kahwin…nmpk sgt sifat keibuan fasha termasukla menjaga rayqal spt anak sendiri…namun langit tidak selalu
      cerah..kehidupan Fasha sentiasa dibayangi oleh ND..kerana ND sgt2 rapat dgn MIL dan SIL..kalau ikut pd instagram mereka mmg nmpk sgt mereka very supportive kalau ND buat teater or pelancaran produk…nama rayqal juga sering disebut2 mereka berbeza dgn anak fasha…entahla..itu persepsi saya..maaf kalau tersilap…mungkin Fasha sudah lama memendam rasa..ibarat haters kata Fasha x pandai jaga hati mereka..ND lebih baik..padahal saya tgok Fasha ok jer dgn mereka…menghadiri semua majlis2 mereka..entahla..cuma harapan saya anak2 fasha akn tetap dsygi oleh Daddy, Atok,Tah dan ende2 mereka spt mereka meyayangi rayqal…insya’Allah..alhamdulillah kalau tgik video tadi xde pulak fasha aibkan sape2 dlm kes penceraian mereka.. cuma satu saje saya harapkan slps ini kalau jejai kahwin lain..harap2 fasha or ND..jgn terlalu menonjol dgn keluarga bekas mertua..takut pisang berbuah 3 kali..jgn dibuang silatulrahim itu cuma..ada jarak sikitla..maklumla ada hati yg perlu dijaga..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Takyah la buat citer sedih.. Family jejai tak suka fasha sbb fasha tu perampas dan batu api yg menyebabkan rumahtangga nora dan jejai musnah. Tp diorang takde plak membenci.. fasha je yg tak selesa maklum la tau slh sendiri. Nora rapat sbb rayqal. Itupun aku tgk dia dah jrg update pape psl dia dan fmly jejai pas jejai kawin fasha.. dia buat hal dia je. Sbb tu la org tua2 ckp… jgn buat jahat kat org, nanti ada balasannya. Ni tuhan dah byr cash kat dunia.

        0

        0
      • anonymous says:

        nak hidup harmoni dengan mentua senang je..aku kawin mix lagi..of coz ler family in law ada favorite menantu dari kaum dia..dari mula kawin sampai anak dah 7 tahun ada je aku kena komplen..tapi memang malas nak amik port buat sakit telinga & sakit otak..end up buat aku bergaduh laki bini..kesimpulannya selagi mentua tu xjadi macam IBU MENTUAKU @ dera2 kau sampai patah riuk buat derk sudah..bila mentua asyik cari pasal & kau xlayan lama2 laki kau pun buka mata back up kau

        0

        0
      • Anonymous says:

        KOMEN NI I SUKA

        0

        0
  24. Anonymous says:

    5

    0

    0
  25. jojoyah says:

    common denominator: laki
    laki mmg dah lah rupa takdak…bawak masalah ja

    0

    0
  26. Farameb says:

    Tringat kat statement fasha waktu memula kawen ngan jejai. “Best women win”

    0

    0
  27. Wawa says:

    Nak tunggu memey punya turn plk..

    0

    0
  28. kucing says:

    laki dia tu tak hensem pun banyak pompuan berebut

    0

    0
    • anon says:

      ASSET LELAKI BUKAN PD RUPA, TAPI PD KETEBALAN POKETNYA. ASSET PEREMPUAN PULAK PD YOUTH & BEAUTY….
      Sb tu org laki yg tua, botak, gemok pun blh dpt artis or perempuan muda & cantek sb kekayaan dia……We live in a material world…..skrg org pandang pd duit, harta…

      0

      0
    • Puteri Santubong says:

      No money no honey

      0

      0
  29. ND supporter .... FSundal hater says:

    Padan muka ko. Jahat sgt pedajal ND. Buat kacau rumahtangga org smpi bercerai berai. Sian ND tgh pregnant rayqal time tu. Skg rasakan. By the way, si sundal ni mmg x layak berada dlm family pn sri noora yg hebat n sopan tu. Sundal ni mesti rasa inferiority complex….tetiba rasa x.leh berada dlm family tu. Tergugat kut. Padan dgn muka ko.

    Korang kalau nk kwin, buat istikarah. Jgn main sambar je hak org. Mcm nilah jadinya nnti. Mesti ada sbb kenapa pn sri x minat sundal ni dr awal.

    Tapi dia ni kuat drama. X lama lagi rujuk balik le tu…..

    0

    0
    • Biola says:

      Sopan ke family jejai 2?aku tengok macam famili tak sedar diri je,gile glamer. Mak c jejai 2 umur dah nak masuk 70 tahun tak sedar2 diri lagi,mekap 10 inci nak tutup kedut,rambut berkarat tak reti nak bertudung.Adik2 perempuan jejai 2 pula dressing tak padan langsung,pakai ape pun tak nampak lawa langsung pasal memang tak lawa pun,seksi je lebih.Mcm famili songsang je aku nengok.

      0

      0
    • pengkaji manusia says:

      bahasa kamu ni dah jelas mnggmbrkan sifat kamu.

      jika kamu org miskin, saya sarankan kamu tingkatkan ilmu utk belajar bagaimana berkomunikasi secara normal.

      jika kamu org yg kaya, gunakan wang yg ada mempelajari ilmu agama dan belajar sivik. bahasa prckpn kamu yg ditahap rendah x mampu mngmbrkan imej seorg yg cultured. in short, xde class.

      maafkan saya mnegur utk semua. juga peringatan diri sendiiri

      0

      0
    • Mamakonda says:

      Sorry, nora danish pun rampas nedim from bee khan. Kau nak kecoh fasha rampas hak org tapi nd pun sama jugak boo ?? and aku dari dulu mmg tak suka jejai sbb pendirian tak tetap. Dah couple dgn fs lama pastu tetibe kahwin dgn nd. Pastu ceraikan nd sbb nak kahwin dgn fs. Jantan sial

      0

      0
      • rajachola says:

        Cinta hati jejai tetap pada fasha sejak mula
        dan sejak mula…raja nora tetap tak suka
        masa fasha nikah, dia dan anak2 pomouan mana datang.
        mak fasha siap jawab kat wartawan, fasha kena tabah hadapi mertua sendiri sebab itu pilihan yang dia buat.

        0

        0
  30. anon says:

    Alhamdulillaahhh……sesungguhnya Allah maha adil. FS ni merasa jugak ape yg si Nora rase….Nora dulu lagi teruk sb tengah mengandung, ade si dajal datang memporak porandakan kebahagiaan dia. No, l’m not a fan of nora. Dua2 mmg aku tak minat. Tapi aku suka pd keadilan….and l hate homewreckers….
    Dia ni aktres, pandailah menangis2 dgn harapan si jejai tengok, sb dia mengharapkan rujuk….
    What goes around comes around. Sebagai manusia, kita jgnlah menganiayai org lain sb satu hari tuhan akan balas perbuatan kita. ALLAHUAKBAR.!!!!!

    0

    0
    • debab says:

      jejai pun menangis sekali kan. semestinya dia masih sayang akan fasha sandha. semoga jodoh mereka panjang. apa pun saya doa kan yg terbaik untuk fasha.

      0

      0
      • karen says:

        Jejai tak menangis pun masa cerai nora? Dah tu kena cerai 2kali pulak. Boleh tahu jejai masih sayang lagi kat fasha.

        0

        0
  31. anon says:

    Tak payahlah nak over sngt FS….dulu org lain pun pernah merasa apa yg kamu rasa bila kebahagiaan dia dirampas oleh kamu. Beribu2 org kat M’sia ni yg bercerai. Sesetengah tu hidup dlm kemiskinan. Tapi FS ni bercerai pun, anak2 dia takkan merasa susah pun. Malah dia org akan hidup dlm kemewahan pun….Apa yg nak di tangiskan. Cuma hilang laki je, bkn hilang anak pun. Life must go on… jgn tunjuk desperate sngt, memalukan je..

    0

    0
    • gapiyyah says:

      apa yang fasha over nye?

      dia diam2 je failkan penceraian.

      dah bercerai pun tak ada bunyi pun.

      menangis tu over ke? benda sedih, menangisla

      0

      0
  32. dreamer says:

    Tau pun sedih…….dia .ingat masa dia rampas jejai drp nora dulu, nora tak sedih ke??? Tulah kita semua kena beringat2, jgn sesekali wat jahat kat org, nanti terkena kat kita balek…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    karma itu kurma

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Its ok fasha..usah bertahan dlm family yg takde tamadun tu.move on dear..industri drama dan film sdg berebut menunggu anda. Jgn lg kawen dgn org melayu mcm family tu.contohilah nouruldepp.kawen mat saleh.dpt mertua yg sgt2 baik.abis cerita.tggalkan semua sejarah hitam di sini dan mereka2 yg berhati hitam kelam.

    Sampai masa mereka diuji dgn penyakit atau kesakitan..mereka2 itu akan dtg cari kamu memohon ampun atas segala dosa2 mereka meruntuhkan sebuah masjid!kamu rileks saja dan tunggu waktu itu..be strong!

    0

    0
  35. kelkatu says:

    ALHAMDULILLAH……alhamdulillah alhamdulillah…..justice is being served….. Jgn terlalu angkuh dgn statement best woman wins…..skrg dah dpt balasan pun…..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    hahahaha….hahaha…..lol.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    dulu ko buat..skg rasa la…nk meraung apa lagi wahai bitch.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    mcm drama bersiri plk citer dorang ni.apepun byk2knlah bersabar..sepatutnya ibu2 patut menunjukkan teladan yg baik.bg nasihat kt anak.ini ibu masing plk yg terlebih sentap.inilah jdnya..harap2 fs bertemu jodoh yg lbh baik.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    xpayahla citer hukum karma..sume org buat silap.nora danish dulu mmg si jejai tu yg xsbr nk ceraikn dia,yg fs ni dia yg mtk.kn ada beza tu..

    0

    0
  40. pemerhati bebas says:

    tak sama la kes perceraian jejai-nd dan jejai-fs.

    jejai-nd: jejai dah tak nak nd nak buat cana. kalu saya pun tak sanggup la nak teruskan perkahwinan jika suami dah tak sayang walau keluarga mertua masih sayang saya.

    jejai-fs: dua2 masih saling menyayangi tapi keluarga mertua tak suka fs.

    nampak tak beza? jadi salah kalu kata fs dapat balasan macam nd sebab depa bercerai bukan sebab jejai dah tak sayang fs.

    0

    0
    • tora says:

      Pokoknye kalo tak cinta watpe kwin? Jgn niaya org. Dr ank dara tetiba ceraikn sbb syg kt owg Lain, da sedap main, da buntingkn pastu cerai..jntan ape tu? Igt snang ke pmpuan bwk title jnda kalo die taw diri die skadar JD smph. Yg btina tu pon satu, takat bf kalo mntua xsuke toksah terhegeh runtuhkn umhtngga org.. Lg may bilang msih ada syg.dua2 bodoh amik jln Pintas cerai. Ak xminat Nora ,jejai ataupon fasha. Tp ak xsuka jntan xde telur sikit2 cerai ngn betina gatal laki org.yaks

      0

      0
    • Cikkit says:

      Wow..tau semua.kau serumah dgn diorang eh?.kakaka

      0

      0
      • tora says:

        so? ape masalah kalo ak tak serumah pon. kawin cerai macam mainan. Crik betina lain guna mcm-mcm alasan. tak de anak la, masak tak sedap la, tak cantikla. Tak payah sok positif sgt . Institusi umah tangga sekarang memang makin teruk. manambahkan bilangan janda-janda dan anak-anak tak beribu ayah sebumbung. baik lelaki atau perempuan kalo dah ikut nafsu. Baik ko jaga-jaga cikkit. mane tau giliran kau sampai..masa tu pikiran positif ko jd negatif.hahaha

        0

        0
    • Anonymous says:

      hahaha..woii peangan2..nd n jejai bercinta, syg dn khwin..watpe khwin klu x syg, sbb dorg bkn knl terus khwin, tp bercinta dlu..dorng masing2 tawar hti lps tu sbb dorng asyik brgaduh..

      tak sama konon..x kan la sbb mak dgn bini x mesra n dingin, dia nk cerai fasha, klu dh cinta mati n fasha tu “baik”, x kan smudah tu cerai…

      sama saja..malulah tu sbb dlu kata best woman win la,cinta la,kui3 last2 sama saja..peminat dia lk malu pstu mulala buat ayat, cerai tak sama blaa bla bla..pdahal sama juga,bercerai..puii

      0

      0
      • menyampah aku baca komen kau. says:

        hek eleh.. masing2 tawar hati konon. Padahal Jejai jer yg tawar hati kat nora. baca la balik statement c jejai sebab dia mahu berpisah dgn nora dulu.

        0

        0
  41. Jangan salah kan takdir says:

    Baru2 nie masuk dlm newspaper pasal ramai warga Malaysia… cerai berai nie… dah tambah sorang lagi… sebelum kawin punya la lama bercinta sakan dulu… tapi klu bab cerai senangnya jawapan tak understanding tak fikr pasal ank..hmmmmm….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    fasha tetap menang sebab mak mertua. jejai masih sayang…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    x guna menangis..sbb dulu pun kau buat perempuan lain menangis…

    0

    0
  44. tabah positif says:

    Fasha jgn bersedih. Why not you visit Luna Maya di Jakarta? She is your best friend kan? I don’t think Reno Barack mind. Masa ini kau perlukan orang2 yg positif by yourside. Maya Karin is also another person you can trust. She is very positive, kind dan empathy at others. You need people like this in your life! Jgn menangis… you will be ok!!!

    0

    0
  45. Cecumit says:

    Takziahh takziah
    ..fasha..bodoh kalau ko nangisss je mjg k..wake up!!bukak mata..bersyukur..sekurang2nya derita hati..jiwa kacau..pengganggu hidup kau..sudah tiada lagi…amik positif..pk y happy..awk cantik…byk pujaan…jejai tu..bkn ensem naw..takat berduit je ..sooo…bangun..kuatkn semangat…jgn pgg tepon buat ms ni..g enjoy dgn anak2 dlu…semoga kau hidup leboh bahagia dgn harta syurga kau (anak2) …jgn lg bce komen2 negative org…bangkit…steady..zan skg..jd janda xde org heran der..beratur laki carik janda..ok..so be the lady with a high class?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Beratur laki carik janda? Haha.

      0

      0
      • anonymous says:

        beratur laki carik janda…itu facts OK…

        kalau janda dah tentu nya janda tak berdara

        kalau anak dara dah tentu ke berdara??

        zaman skrg hmmm anak dara leh berchatting dengan jantan ckp lucah brsyg syg berpeluk bercium dichatting bayangkan kalau berjumpa diserahkan segalanya….sooooooooooo

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko kna tau knapa dorng carik janda…nk pakai..so dr janda itu la bawa diri mreka smaada mreka janda berakhlak atau janda murahann..sume org tau org kjr2 janda sbb ape…dn janda yg bagus la yg laku dlu..klu dah janda kabret, dikejar2 ye tp pstu d tggl2..

          0

          0
    • miss ungu violet says:

      mmg pun.. bf aku pun kne kebas dgn janda. kwin dah pun. aku tak slah kan status janda. sbb lelaki pun slah..tak layan tak jd ye dak..btw, goodluck fasha.. stay strong.

      0

      0
  46. Kekasih gelap bossned sakai says:

    Mak jejai umo 68thn dh nk masuk 70thn org bertudung litup fikir kematian yg ni rambut merah aurat x jaga, dh tua kerepot org g mesjid ni sibuk runtuh kan masjid, anak ko si min adik jejai tu kawen x sampai setahun becerai, ramelle tu dua tiga kali kawen, jejai pun sama. Cho tu la nmpk senonoh sket bahagia bekeluarga, jenis keluarga x semengah, dh2 la tu makcik raja takyah nk sambut bday hashtag #rnaturns68 acah2 artis like cheta turns 40 gayanya aduiii family jenis attention seeker. Si jendul tu 3thn je plg lama kawen gan nedim lps tu naik mahkamah la ko. Nedim couple gan bee khan 5thn kawen setahun cerai. Nora ko rasa la nt jd batu api. Ko tak kab bahagia wahai myanmar

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bila dpt balasan tuhan, tak dpt terima kenyataan… asik tuduh org jd batu api walhal sendiri tak reti bwk diri. Kesian nora.. kene cerai ms pregnant sbb minah ni. Skrg ni kena tuduh jd batu api plak. Minah pasha ni sape je yg org lain takde life asik nk hadap idup ko jer? World doesnt revolve around u. Terima la kenyataan ni balasan tuhan.. tak perlu nk tuduh org bukan2.

      0

      0
    • milahjambus says:

      komen paling WIN!yeah btul tu……kita tgk drama ned nora lpas ni plak……stahun?dua tahun?lima tahun?nora kene ingat…ned juga ada ex yg dia tu kawan fasha

      0

      0
  47. Angle Che ta says:

    SoX3 Jejai hantar helikopter tak hantar Fasha ke mahkamah syariah? Dulu bukan main romantis konon…
    Lepas ni retis mana lah pulak si jejai botak muka pecah tembok ni ayat…

    0

    0
  48. KimK says:

    Alhamdulilah.. 1 down, 2 more to go.. X sabar nk dgr lepas ni Hanez Suraya & Maria Farida diceraikan.. Aaminnnnn.

    0

    0
  49. MAK JEMAH says:

    Dulu buat kat orang….. sekarang terima apa yang anda dah buat kat org # jejai & fasha same je….hehehehehe

    0

    0
  50. Sabariah says:

    Nk habaq mai kat hangpa ni, Jejai sbnrnya dok hot dgn Fazura lani.

    0

    0
  51. zeetajones says:

    kenapa semua berbalah salahkan fasha dan ada yang salahkan nora suka bercuti?nampak tak permainan di sini? lelaki tu yg bermasalah!!! dua org isteri yg cantik diceraikannya..wahai wanita, sudah2 lah jatuhkan kaum sendiri..jgn kita mengejek, menghukum org sbb kita tak lah mulia mana..sepatutnya, support dan doakan kesejahteraan sister2 kita..masa depan kita tak tau lagi so stop menguhukum dan judge others..kita sikit pun tak tau apa yang sebetul-betul yang terjadi

    0

    0
    • NEUTRAL says:

      betul tu. dalam banyak2 komen kat sini, saya setuju dgn @zeetajones ni. sebenarnya laki tu yg bermasalah. bukan salah bekas2 isterinya. apa guna dia menjadi seorang lelaki, suami, ayah, & ketua keluarga.

      0

      0
  52. sue says:

    Jejai, kalau you dh tahu u cannot defend your own marriage from your family members, then JANGAN KAHWIN! JANGAN KAHWIN LAGI LEPAS NI kalau u cannot defend what is right & wrong! The receiving end will be the wife & kids.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    betul…. sepatutnya.. yang harus dipersalahkan lelaki… nama pun ketua keluarga.. tenggelamnye nakhoda itu… bukan sebab anak kapalnya tak bagus.. tapi kerana ketuanya yang tak bagus… dah dua kali kot.. apa yang sebenarnyako nak jejai dalam hidup ni… ko memperjudikan masa depan anak2 ko…. pk lah…

    0

    0
  54. And1 says:

    Cerai dan Jejai tak dapat dipisahkan..nama pun lebih kurang sama…

    0

    0
  55. Anonymous says:

    pergi kahwin ngan si playboy buat aper..kan dah kena..hahaha

    0

    0
    • anonymous says:

      masalah dia orang ni bukan sbb jejai ada betina lain…masalahnya dengan keluarga….mak mertua and ipar duai…..so please la jangan di kutuk si jejai ada betina…

      0

      0
  56. Saerah says:

    Dia dah tau jalan pengakhiran dia, bercerai. Yang kita dok kutuk & mempadan mukakan dia ni, kompom ke ours akan kekal ke jannah? xpun, kompom ke akan jumpa jodoh yang baik? Kalau nak amik dari segi kifarah, dia dah dapat. Kalo ini bukan kifarah pun, dia sedang melalui sekarang nasib dia. Kita yg sedang duduk di atas ni, beringat2 lah. Mana tahu esok lusa kita pulak dibawah roda, kan? Kan ke kifarah tu balasan atas perbuatan2 terdahulu. Jadi, jagalah mulut & hati kita, mana tau kita pun terkena kifarah atas perbuatan ni in future??

    0

    0
  57. Anonymous says:

    wahai adik2 semua, itulah pentingnya restu ibu dalam memilih pasangan hidup, walau ibu rela demi melihat kebahagian anak namun namun hati ibu pernah terluka, tiada barakah, isteri boleh dicari, tapi ibu tiada galang ganti..buruk baik itulah ibu kita yang melahirkan kita untuk melihat dunia,bahagiakan lah ibu selagi hayat dikandung badan..(ini tiada kena mengena dengan kes diatas) hanya sekadar nasihat..

    0

    0
  58. Pak Tam says:

    Mangkok ayun betul fans FS!.

    0

    0
  59. N says:

    alaaaa apa susah fasha. jadi je bff maria farida pastu rampas laki dia takkan tak tau nak buat camne kot. kan itu faveret ko jahanamkan hubungan orang dari dulu lagi.

    0

    0
  60. tatitu says:

    Aku pun terasa sedih dan pedih bile mereka bercerai..
    sabar ye fasha…

    Mereka lihat ku tersenyum
    Gembira bagai tiada duka
    Begitu indah dipandangan
    Tapi hatiku keretakan bagai sinar
    Purnama terang yang terbakar

    Setelah aku kau miliki
    Mana janjimu yang sejati
    Segala bagai kiambang
    Zahirnya nampak berkembangan
    Akar tak jejak di dasaran
    Terluka cintamu itu

    0

    0
  61. kakmona says:

    mmg kesian tgk dia menangis kat ebuzz melodi mlm td,,
    tp mcm komentor2 lain ckp la,, dulu nora kene cerai masa tgh pregnant,,
    LAGI SEDIH KOT,,,,,

    0

    0
  62. Anonymous says:

    JEJAI GILA TALAK..

    0

    0
  63. awek joho says:

    ramainya Tuhan yang judge life orang lain ni ekk. hihihihi. kakak kakak abg abg, jaga dulu hubungan korang satu family sebelum nak judge family orang lain. masing masing ada masalah, masing masing ada prangai baik buruk. doakan je yang baik baik. insyaAllah.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    pada FS.. bersabar la…tutup telinga je pada si mulut2 loji..depa ni pandai berckp je…jadi wanita yg kuat dan tabah kerana Allah xbagi dugaan pada org yg dia tak sayang..Allah uji sikit je ni…kuat kan semngat…pada yg dok tabur fitnah atau kata2 kesat tu…korang taubat la…Karma ni Allah bagi cepat dgn tak je..jgn sbb kita mem bitch kan org, kita kene lagi teruk nnti…mulut jaga baq hang..dapat apa mengata org ? rasa diri hebat ka ? keyboard warrior saje xguna beb… mai nk habaq hang..org yahudi dok sibuk tanam pokok gharqad.. tu sebab dia tau dunia kita ni akan berperang islam n yahudi…masa korang yg hebat2 ni tunjuk la hebat masing2 ye… bankgit la…dunia kita dh akhir zaman..jgn sibuk nk fitnah org je keje nya..seksa tau esok2 korang nk merangkak cari si FS ni….

    0

    0
  65. uyunnn says:

    kadang-kadang benda yg terjadi bukan sebab karma…Allah sendiri xsuka penceraian berlaku….IA ADALAH DISEBABKAN MULUT2 RAKYAT MALAYSIA YG SENTIASA MENDOAKAN BENDA2 YG XBAIK…DARI AWAL PERKAHWINAN DEPA LAGI SELALU CAKAP ‘NNT CERAILA TU’ DARI PERCAKAPAN AKAN JADINYA DOA…moga kita semua akan cakap benda2 yg baik saja,kita pun ada anak isteri adik & abg….moga fasha & jejai tabah…insyaallah kalau jodoh hampa panjang bersatu balik nnt…

    0

    0
  66. Nyata says:

    Asalam semua. Pelik betul lah kan komen2 kat sini yg merata2 menyalahkan ND & fmly Jejai dan teramat bersedih dgn perceraian ini. Spa pun tk sedih dgn perceraian tpi halusilah minda anda fikirkan dgn wajar sikit. Kamu org sedih sbb FS dicerai kesiankan anak2 FS yg msh kecil tpi ada kah semua terfikir anak yg ND kandung dulu tu lebih kesian yg pasti tidak dapat belaian kasih sorg bapa pada ketika itu?Dimana Jejai? Dimana hormatnya FS dgn ND? Difahami dia bkn lgi suami ND pada ketika itu tetapi skrg2nya dia menghormati ND yg membawa waris utknya dan FS ada rasa simpati pada ND? Rayqal msh dlm kandungan ingat tu, ND yg memerap perasaan sedihnya dgn senyuman dan ketenangan berlainan dgn anak2 FS yg sedia ada belaian kasih sayang dri Jejai. Minta maaf bnyk2 bkn nak membela spa2 tpi klau rasa kasihan tu biarlah pandang balik mcmana ND bergadai nyawa nk lahirkn waris utk Jejai. Kenapa mesti hati FS saja nk dijaga, bagaimana hati dan perasaan ND pada ketika dulu? Spa yg tk nak suami ada disisi apabila sdng mengandung dan bila tiba hari nk melahirkan,tpi nasib ND tk sebaik nasib FS kan? Klau lau FS berhati mulia bila tau ND dah mengandung dia tk kan mengheret Jejai ke club2 mlm bercuti bersama bagai utk cuba membuat Jejai lupa yg ND wlaupun bekas isteri ketika itu sdng mengandung. Kita bukan nk ukur kesalahan spa2 sbb yg nyatanya kita bukan satu rmh, makan satu meja, tidur satu katil dgn FS dan Jejai, ND mahupun dgn fmly Jejai. Merata2 kata FS ibu yg baik berubah setelah mndapat anak, apa ND bukan ibu yg baik? Membersarkan Rayqal 9 bulan tanpa sorg suami dan berjaya menjadikan Rayqal insan yg disayangi ramai bukan dari ibu yg baik? Berkongsi kasih anak dgn Jejai dan fmly Jejai bukan dari ibu yg baik? Memberi keizinan Rayqal utk bersama Jejai dan FS bukan dari ibu yg baik? Jgn pertikaikan ND sbg sorg ibu sekali pun mungkin secara kasar kita npmk dia sllu meninggalkan Rayqal dgn fmly Jejai atau Jejai dgn FS tetapi itu sdh sedia maklum perjanjian yg telah dibuat diantara mereka dan ND. ND tidak pernah berniat pun menghalang Jejai dan fmly Jejai untuk sama2 menjaga Rayqal bkn spt sesetengah artis yg membuat hukuman sendiri. ND berhak utk menikmati kehidupan lain sama spt insan2 lain yg inginkan kebahagiaan dan sekali sekala berlibur merihatkan diri dgn teman dan klrga. Msh dingat semasa Rayqal msh kecil ND meluangkan masa yg amat bnyk dgn membesarkan anaknya itu dan skrg Rayqal dah besar dan memahami kerja mummy dia dan Rayqal juga nmpk menjadi sorg insan yg tahu dirinya mesti dikongsi bersama dgn klrg mummy dan daddy dia. Sudah2 lah semua,apa yg sdh terjadi dianatara FS dan Jejai adalah ketentutan dari Allah mungkin ada hikmah disebaliknya. Jgn lah menuduh org lain jdi penyebab perceraian mereka yg kita sendiri tdk tahu hal yg sebenar. Pesanan ikhlas utk FS cuba muhasabah diri jdikan apa yg berlaku sbg iktibar utk membina kehidupan yg lbh baik dri smlm. Tidak ada menjadi kesalahan utk awak berbaik2 dgn fmly Jejai sekali pun awak tidak lagi menjadi isteri Jejai contohi lah ND demi anak dan sering kali menegaskan tiada niat dia utk menyakiti sesiapa terutamanya FS apa lgi nak cuba balik dgn bekas suami lgi sdh bnyk ND beralah dan kurangkan berkunjung ke rmh fmly Jejai demi jaga hati FS, apa lgi nk dsalahkan ND? Kalau niat kita ikhlas mmg terpancar diwajah cahaya keikhlasan dan kita akan sentiasa disayangi. Orang diluar sana jgn lah jdi pandai cuba menghalang ND untuk terus mengiratkan silaturahim kekeluargaan. Kita kena ingat Rayqal adalah juga darah daging fmly Jejai begitu juga anak2 FS. Mari lah kita sama2 mendoakan yg terbaik utk mereka semua dan mendapat jodoh yg terbaik untuk diri masing2. Aaamin Yarabalamin .

    0

    0
    • Anonymous says:

      DAH TAHU RAYQAL MASIH KECIK PERLU KASIH SAYANG ND , YANG KEHULU KEHILIR MCM BIAWAK IDOP TERHEGEH2 BAWAH KANGKANG NEDIM TU BUAT APEEEEEEE

      0

      0
    • noon says:

      xyah nk salahkan fasha lah…Jejai dah lama berkawan dgn fasha sblum nora.
      jejai tu jantan x sedar diri…muka jawa perasan playboy n loaded.
      family jejai pulak perasan diaorg tu hot n famous…pakai mcm x cukup kain…konon fasha tak up to their standard lah konon.
      nora pulak janda dah tua perasan muda…gigih cari jantan yg muda but loaded.
      asik menyemak dgn family jejai bila ada event…
      eloklah kahwin dgn nedim tu…azab jer tgk diaorang punye life.
      dah kahwin nanti tunggu jer lah kena cerai 2nd round pulak ye…lol

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni lg satu..pe kena la bodoh..bapak ko pn ada kwn lbih awl knl dr mak ko kn?
        so mak ko rampas ke? dia kwn sblm nora ke sblm nenek nora ke, yg psti nora dgn jejai bersama adalah slps dah lama jejai x ada hbungn dgn fasha..dn siapa fasha?hnay stakat teman test2 jejai bkn..sooo apa hal plk ianya jdi tiket nk kaco suami isteri tu, hanya dgn sbb lbih awl knl tu mmg btol2 bongok la..bapak ko pn bnyk knl lbh awl kwn pmpn sblm mak ko

        0

        0
  67. mamaiman says:

    yang paling bersalah adalah jejai

    jejai pernah bgtau kat kwn2 rapat,saje buka restoran kat damansara sb blh lepak kat situ blh buat alasan kat fasha tak balik sb busy handle business

    dlm perkahwinan ,suami adalah kaptennya
    klu kapten tak pandai karamlah kaplnya
    klu kapten pandai,tk kiralah gelombang,badai,nd,mak,mak mertua,batu karang,iceberg semua kan dapat diatasi

    pompuan pun jngnlah murah sangat dok hadap jantan kaya
    klu dulu dia blh tinggal isteri untuk awak,dan tak mustahil dia boleh tnggalkan awak juga utk yang lain.bukan karma,bukan what goes around comes aroung,tapi perangai

    nangis2 ni bkn susah,fs kan pelakon hebat,semua drama dia blh nangis

    kita org luar takyah jadi tuhan,hakim,peguam kat sini
    beribu orang bercerai kat malaysia setiap hari

    0

    0
    • Anonymous says:

      eh ko apa tau , die yg beranak , dia yg tempuhi perkahwinan , dia yg hadap caci maki fanatik ND mcm ko hari2 mau x keluar air mata

      ko tu lainlah mana ada hati perasaan , asal pelakon ko igt robot ? ko igt fake? ko igt bukan manusia ??? ape sial nye statement lah

      0

      0
  68. Anonymous says:

    Fasha rasakan apa ND telah rasa. Jangan babitkan orang lain. Perkahwinan yang tak direstui. Beribu fans ND mendoakan ketika ND dianiaya. Sekarang…doa dan balasan dimakbulkan. Keadilan dan dibayar cash untuk homewrecker

    0

    0
    • Anonymous says:

      BERIBU FANS ND TU SEMUA SETAN KE? , KEJE MENDOAKAN YG XBAIK KAT RUMAH TANGGA ORG ..

      DARI MENDOAKAN ORANG BERCERAI , ELOK LA BERIBU FANS MINAH BAJET CUTE TU DOA TOLONG PALESTIN SYRIA KOK YE DOA TU MAKBUL SANGAT , MAKSOM SANGAT MASING2 . POYOOOOOOOOOOOOOOOO

      0

      0
  69. Minah Moto bukan Minah Rempit says:

    Dulu pernah gak dengar yang si Jejai ni mmg couple dgn Fasha… then ND caras Jejai.. pastu ND kawen laa dgn si Jejai but Jejai still sayangkan si Fasha ni.. So si ND tak dapat terima yg Jejai still sayangkan Fasha… Pastu dorg cerai.. then rujuk balik sebab family Jejai ni suka kat ND but Jejai still nak kat Fasha… Then, Jejai & ND bercerai kali 2 time ND tgh pregnant… Jejai plak dapat kawen dgn Fasha… but family Jejai still tak boleh nak terima Fasha… at last, Jejai and Fasha pun bercerai.. Sebab tu, kalau boleh bila ada masalah rumah tangga, biar setel laki bini… bila orang tua masuk campur kadang2 boleh mengundang perceraian lebih-lebih lagi kalau bukan menantu pilihan!!! Si Jejai plak pengecut… hmmmmm… btw, takziah Fasha… Kindly please move on lepas ni… Anak-anak tu kekuatan Fasha!

    0

    0
  70. hahaha says:

    apapun kesimpulannya jejai yang bermasalah

    0

    0
  71. jaga tepi kain sendiri says:

    yang korg wat karangan panjang2 ade faedah ke…bodoh jaga tepi kain sendiri lah…sebek hidup org padahal tah2 perangai lg teruk dr retis2 ni…puihh!!!

    0

    0
  72. jaga tepi kain sendiri says:

    yang korg wat karangan panjang2 ade faedah ke…bodoh jaga tepi kain sendiri lah…sebok hidup org padahal tah2 perangai lg teruk dr retis2 ni…puihh!!!

    0

    0
  73. Mimi says:

    Syaitan tepuk tangan bila berjaya runtuhkan masjid orang.
    Tengoklah berapa ramai yang berlindung atas nama agama dekat atas ni,
    “amin” lah, “alhamdullilah” lah, sedangkan satu lagi masjid runtuh

    Mungkin FS bersalah sebab kes ND dulu.
    Tapi Jejai should take the blame as well.
    Dia lelaki, dia pegang talak, dia yang jatuhkan,
    FS mungkin pendorong masa tu, tapi itu kebodohan Jejai sendiri.
    Mungkin balasan FS, tapi tak sewajarnya bergembira atas duka orang lain biarpun dia pernah berbuat benda sama.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Bila ada insan yang bercerai da apa pun pangkat dia..dato ka..sri ka…artis ka..sepupu sepapat ka…kita sebagai makhluk tuhan tidak patut untuk bersorak..kerana apa? google sendiri laaaa….

    0

    0
  75. bujangsigat says:

    kasian anak masih kecil, mak dan ayah dah berpisah.

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ape nk kesian kan mak budak2 tu kan ada si fasha tau la fasha nk jaga anak2 dia tu macmana…budak2 tu maseh ada ibu nenek atok n mak cik2 yg lain..nk harapkn bapak budak2 ni emmm ntah la…

      0

      0
  76. Nora D VS Fasha S says:

    Teringin I nak tau bagaimana and apa komen Nora Danish untuk berita ini yerrr,,,,

    Dia happer or sad???

    0

    0
  77. Bukan peminat nd @ fs.. says:

    Dipetik dari Kosmo!

    “I ceraikan you talak dua yang membawa maksud talak kali kedua.”

    Itulah kata-kata penamat hubungan suami isteri antara Rizal Ashram Ramli dengan pelakon jelita, Nora Danish di hadapan Hakim Syarie Ahmad Irwan Ismail semalam.

    Talak yang dijatuhkan itu juga menamatkan spekulasi masalah rumah tangga pelakon tersebut yang sedang hamil tiga bulan.

    Nora atau nama sebenarnya, Nora Mohd. Danish Hanif, 26, berkata demikian semasa perbicaraan permohonan pengesahan lafaz cerai luar mahkamah oleh Rizal, 38, pada tarikh tersebut di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam.

    SAAT-SAAT bahagia pasangan suami isteri, Nora Danish dan Rizal Ashram pada hari perkahwinan mereka pada 20 Jun 2006.

    Rizal yang memfailkan permohonan itu tiga minggu lalu dan Nora selaku defendan hadir memberi keterangan tanpa diwakili peguam.

    Terdahulu, plaintif (Rizal) memberitahu dia melafazkan cerai tersebut tiga hari sebelum ulang tahun kedua perkahwinan mereka menerusi satu panggilan telefon yang dibuat kepada Nora atas alasan mereka tidak bersefahaman lagi.

    Rizal yang kelihatan tenang mendakwa, lafaz itu dibuat pada pukul 3.30 petang ketika dia berada di pejabatnya di Sri Hartamas manakala Nora pula berada di rumah mereka di Jalan Rithcie, Ampang namun menafikan berlaku sebarang pergaduhan antara mereka sebelum itu.

    “Lafaz cerai tersebut berbunyi, ‘I ceraikan you’ dan Nora tanya berapa talak, saya cakap sekali lagi, “I ceraikan you talak dua”, yang membawa maksud talak kali kedua,” kata ahli perniagaan itu ketika disoal di mahkamah.

    Ditanya mengapa talak kali kedua, jelas Rizal, dia pernah melafazkan cerai terhadap Nora dengan lafaz: “I ceraikan you” pada Februari tahun ini setelah mereka bergaduh namun ia tidak didaftarkan kerana mereka rujuk kembali selang beberapa minggu kemudian atas nasihat seorang ustaz.

    Berbalik kepada lafaz kali kedua, Rizal berkata, dia menelefon Nora pada waktu itu dengan niat untuk menceraikannya dan hasrat tersebut turut disuarakan kepada pelakon drama Puteri itu sehari sebelumnya dengan alasan dia telah tawar hati namun Nora hanya mendiamkan diri.

    Setelah melafazkan cerai tersebut, dia mendakwa tidak pernah berjumpa dengan Nora sehinggalah di mahkamah semalam dan mereka hanya berhubung melalui telefon serta khidmat pesanan ringkas (SMS).

    Sementara itu, Nora dalam keterangan balasnya pula menjelaskan, lafaz cerai kali pertama berlaku ketika dia di rumahnya manakala suaminya pula berada di rumah ibu bapanya di Ampang juga menerusi panggilan telefon.

    —

    Dipetik dari Harian Metro

    Suami kepada pelakon Nora Mohd Danish Hanif atau Nora Danish, 26, mengaku melafazkan cerai terhadap isterinya sebanyak dua kali menerusi telefon, satu daripadanya ketika wanita itu sedang hamil pada 17 Jun lalu.

    Toh Muda Rizal Ashram Ramli, 38, ketika memberi keterangan di Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam, berkata dia melafazkan cerai kali pertama terhadap pelakon sitkom drama Puteri itu pada Februari dan keduanya, Jun lalu.

    Menurutnya, sehari sebelum lafaz cerai kedua dibuat, dia ada berbincang dan memberitahu Nora dia sudah tawar hati dengannya.

    “Saya ada beritahu dia (Nora)…saya sudah tawar hati tetapi dia hanya mendiamkan diri hingga keesokan hari. Saya menelefon Nora dan melafazkan ‘I cerai you’.

    “Ketika itu, Nora ada bertanya ‘talak berapa?’ dan saya cakap talak dua,” katanya ketika menjawab soalan Hakim Syarie Ahmad Irwan Ismail.

    Mengenai sebutan ‘talak dua’ dilafazkan terhadap Nora, anak bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Ramli Ngah Talib itu menjelaskan ia merujuk kepada talak kali kedua.

    “Lafaz saya ketika itu bermaksud talak kali kedua Yang Arif dan bukannya talak dua. Ini berikutan saya pernah menceraikan Nora pada Februari lalu,” katanya.

    Sementara itu, Nora yang hadir berbaju kurung putih berbunga turut memberi keterangan berhubung permohonan pengesahan lafaz cerai yang difailkan suaminya.

    Dia yang kelihatan tenang sepanjang prosiding memberitahu lafaz cerai daripada suaminya Jun lalu dibuat ketika dirinya sedang hamil.

    AHMAD IRWAN: Adakah kamu setuju bahawa plaintif pernah melafazkan cerai?

    NORA: Setuju. Tetapi saya tidak ingat bila kali pertama lafaz cerai dibuat.

    AHMAD IRWAN: Kamu masih ingat bagaimana lafaz cerai pertama?

    NORA: Seperti biasa, plaintif cakap ‘I ceraikan you’. Tapi kali pertama dia cakap ‘I ceraikan you talak satu’.

    AHMAD IRWAN: Kamu tahu di mana suami kamu ketika dia melafazkan talak pertama?

    NORA: Saya tidak pasti…mungkin dia di rumah keluarganya.

    AHMAD IRWAN: Kamu ada rujuk selepas itu?

    NORA: Ya. Plaintif ada melafazkan rujuk terhadap saya.

    AHMAD IRWAN: Setuju bahawa plaintif ada melafazkan cerai pada 17 Jun lalu?

    NORA: Setuju Yang Arif. Plaintif ada menyebut ‘I cerai you’ sebelum saya bertanya ‘talak berapa?’ dan dijawab dengan ‘talak dua’.

    AHMAD IRWAN: Apa yang berlaku antara kamu?

    NORA: Saya pasti Yang Arif, kami sudah tidak sefahaman lagi dan selalu bertingkah pendapat. Bagi saya, ini adalah jalan terbaik untuk kami berdua.

    AHMAD IRWAN: Adakah benar dakwaan plaintif kamu berdua tidak pernah bertemu lagi (sejak 17 Jun) sehingga pagi ini (semalam)?

    NORA: Benar.

    AHMAD IRWAN: Adakah kamu dalam keadaan suci pada 17 Jun lalu?

    NORA: Benar dan saya kini mengandung tiga bulan Yang Arif.

    Di luar mahkamah, Nora dan Rizal Ashram, masing-masing enggan memberi sebarang komen berhubung kes terbabit.

    0

    0
  78. mat lambung says:

    bkn nak menyibuk tp nak tegur…sedar tak yg tulis ni kekadang tlh membawa fitnah…kpd empunya blog sedarlah…jgan menambahkan dosa…pikirlah sendiri..

    0

    0
  79. maria shazana says:

    rase takut nk kawin ngn org kaye nie..

    ## PELUANG PEKERJAAN DALAM BIDANG MARITIM/PERKAPALAN#
    Jika tuan, saudara mara tuan atau kawan-kawan tuan yang berminat untuk bekerja di atas kapal yang berdaftar di Malaysia boleh mengikuti kursus persediaan sebagai “deck rating” di Maritime Skills Institute, Chukai, Kemaman, Terengganu.
    Pengambilan pertama pada bulan Feb 2016 dan terhad. Kekosongan hanya tinggal untuk 5 orang sahaja

    Hubungi segera : 09 8584025 (Cik Hanny)
    019 9729692 (En Faizal)
    “Tak masuk U tapi pusing satu dunia bro”

    0

    0
  80. UstaJah says:

    Teringat dulu sblm fs kawen, dia penah bgtau wartawan…

    ” … Of course I nak lelaki yg ada masa depan.”

    Apapun, semoga fs tabah mghadapi hari2 mendatang. Janganlah cari lelaki
    Yg ada masa depan je… sbb islam pun suruh kita cari pasangan yg utama berdasarkan
    Agama dia. Biarlah dia boleh bimbing kita sehingga ke syurga. Xgiteww…renung2kan dan
    Selamag beramal.

    0

    0
  81. zaza says:

    Nd kena cerai tp fs mintak cerai. Fikir-fikir kan lah.

    0

    0
  82. jebon says:

    jejai tu yg batakk. tgk muke pun dah tau. xde la ensem pun. bnyak duit je tu. or camni kalo x berduit igt leh dapt ke fasha ngan nora tu. lepas ni artis cantik mane yg akan kena bodoh ye. next!!!

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Kpd fasha sandha semoga tabah la dan kpd nora danish sy ucap tahniah atas perkahwinan yg bakal berlangsung.

    0

    0