Written by AbangNara | July 3rd, 2017

Selepas tersebar berita perkahwinannya dengan seorang juruterbang duda, Fiza Halim akhirnya tampil untuk menjelaskan status dirinya. Menurut Fiza, mereka berdua telah bernikah pada Disember 2016. Sudah agak lama juga sebenarnya, namun pernikahan ini telah disembunyikan daripada pengetahuan ramai dan hanya diketahui oleh keluarga terdekat sahaja.

fiza halim kahwin

Menurut Fiza, dia enggan memaklumkan kepada semua orang tentang perkahwinan ketiganya ini kerana sebab-sebab tertentu. Cukuplah hanya Allah sahaja mengetahui yang mereka berdua sudah berkahwin. Untuk makluman, Fiza telah dinikahkan di Cyberjaya (kediaman adiknya) dengan suaminya yang bernama Al Jefri Abdul Kudus. Kata Fiza:-

Alhamdulillah, ya memang saya sudah berkahwin dengan seorang lelaki berstatus duda anak dua pada akhir tahun lalu. Dia bertugas sebagai juruterbang di sebuah syarikat penerbangan swasta sejak sembilan tahun lalu.

Saya bersyukur dan bahagia sungguh pun pelbagai gosip, cacian dan tomahan yang dilemparkan sebelum ini. Saya tidak berniat untuk merahsiakan daripada semua orang, tapi saya mahu mendahulukan keluarga.

Biar Allah sahaja yang tahu hubungan kami halal, buat apa nak cerita sana sini? Bukan semua orang nak mendoakan kita yang baik-baik.

Kita selaku peminat haruslah cuba memahami perasaan Fiza Halim. Sudah pasti ada permintaan dari keluarga dan juga sebab peribadi sehingga Fiza merahsiakan perkara bahagia ini. Yang penting, kita doakan kebahagiaan serta doakan agar perkahwinan ini kekal buat selamanya. Kata Fiza lagi:-

Buat semua peminat mohon doakan kebahagian kami kekal dan harap ini kali perkahwinan terakhir sebelum kami tutup mata. Kami berdua akan cuba yang terbaik untuk perkahwinan kali ni dan akan saling memahami, bertolak ansur dan yang paling penting bersabar dalam apa jua keadaan. Fahami erti hidup dan lettakkan Allah dalamm hati, insya-Allah semua akan berjalan lancar.

fiza halim kahwin

Semoga kebahagiaan yang dicari oleh Fiza ditemui di dalam perkahwinan ini. Sama-sama kita doakan. Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Bukan Semua Orang Nak Mendoakan Kita Yang Baik-Baik – Fiza Halim

  1. Anonymous says:

    Sebab lelaki tu baru ceraikan bekas isterinya kah baru sebarkan sekarang? Baru lelaki tu berani masuk ig . Kesian…… dunia2 pengecutan

    27

    0
    • Anonymous says:

      dah nak buat mcm mn…siti nurhaliza je blh jd artis perampas tapi tak dikutuk sbbb dia diva

      17

      8
      • akak sesuci lebaran says:

        semua orang marah dia…kesian…akak doakan ko bahagia dik…mohon jaga laki baik2…buang yang keruh ambil yang jernih…selamat hari raya..

        17

        2
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      jantan memang semacm gitu ada bini sangup ceraikn pasal nak kawin ngan artis..babtu jangan nak selamatkn laki sangat dengan bertudung ..dh ada contoh nye ni skarang…bini ada dengar cakap laki ..hormat ngan laki..setia..ape yg bini dapat ????? so agak2 aje ngan laki asalkn jangan scandal ngan jantan lain ok la tu kan !!!!

      21

      0
  2. Anonymous says:

    Benda baik kenapa tidak di sebarksn. Kenapa jadi dayus, pengecut klu bukan buat salah. Penti gkan keluarga? Byk keluarga bercerai berai akibat kau dulu. Minta maaf lah ya.

    21

    0
  3. ija says:

    lepas ni x ada lah masalah financial lg cam ngan adam dulu

    9

    0
    • fiza says:

      Dalam keadaan dunia sekarang ni takde manusia yg mampu hidup 100% sebab cinta. Takde satu pompuan dlm dunia ni nak hidup sengkek mengharapkan cinta semata-mata. Duit itu keperluan utk hidup.Harap muka je handsome tapi sengkek buat apa. Muka tongkang pecah pun janji poket tebal pun boleh dibawa hidup. Bukan materialistic tapi itu kenyataan hidup sekarang ni.

      51

      0
      • wekkkkkkk says:

        klau muka handsome, kturunan anak pun handsome dn lawa, dh tntu yg lawa pun jadi rebutan org ramai, walaupun stakat drjh 6. Yg llki pula klau stakat SPM dn handsome dh tntu jdi model dn laku dlm dunia retis…boleh buat duit jugk, tgok muka tonkang pech, mana ada laku…kalau x ada duit…melenkn u kata ada duit…mana nak,

        11

        0
        • Neelofa Muntah says:

          muka tongkang pecah mesti bunuh diri?? muka tongkang pecah confirm tak laku, mintak kerja besar kena reject walaupun ada kelayakan? camtu ke?? muka hensem dan lawa je hidup sampai 100 tahun?? mahathir hidung besar tu mestilah hensem kan itu pasal masih hidup walaupun umur dah 92 tahun.. tuanku abdul halim kulit hitam manis tapi senyum manis pun hensem itu pasal masih hidup kan..

          3

          5
      • lelaki hensem mesti rajin says:

        cuba muka hensem pergi kedai ambil barang tak bayar.. agaknya cashier biarkan ke ataupun charge dia mencuri.. see muka hensem takde duit memang tak dilayan.. duit mesti kena ada.. nak ada duit kena cari duit.. nak cari duit kena rajin.. nak rajin kena berdisiplin.. k lelaki hensem sekalian jadilah berdisiplin ye untuk hidup di planet bumi ni..

        6

        0
        • c says:

          ala..kalau muka tongkang pech dduk di sebelah muka handsome, mana satu dipndg lama, KALAULAH YA ANDA ADA suami yg tongkang pech muka dn tak ada duit, tetiba di goda oleh yg handsome, agak2 boleh hanyut tak., msti boleh nyer, wanita zmn skrg, bukn boleh caya, sbb wanitakn skrg byk independent, ada kerjaya, itupu jenis wanita yg lemah dn x setia pada suami dn tmpt2 jahanam byk utk wanita mcm ni di neraka.

          1

          1
        • hitam manis kuat bersukan says:

          lelaki hensem ni boleh jual muka jual body.. itu pasal perempuan sanggup diraba oleh lelaki hensem.. alangkah bertuahnya bila lelaki hensem menikah dengan perempuan tu.. dapat anak pun hensem. benih gred a kan..

          kulit hitam manis ni tak hensem pun sebenarnya.. nampak sendu.. batang zakar dan buah zakar pun warna gelap.. perempuan pun rasa geli nak pandang lama-lama.. mungkin dikata hensem untuk sedapkan hati je lah.. tapi sebab ada duit banyak punya pasal.. itu belakang kiralah.. itu pasal suami kulit hitam ni kena kuat semangat.. kena rajin workout.. biar jantan kulit hitam manis tapi badan kuat gagah perkasa.. bukannya type jantan kulit putih melepak badan kurus keding lembik.. bukan dipinta lahir ke dunia, warna kulit hitam manis begini.. haha lagu untuk jutaan manusia berkulit hitam manis..

          0

          1
  4. apa salah laki dimadukan pulak says:

    bodoh pilot ni dia ni masa bini org dah memadukan laki2 dia masa bergelar isteri org, tak mustahil ko dimadukan pulak nanti kah kah kah

    9

    0
  5. melati says:

    Saya doa kan Fiza kekal sampai ke anak cucu & saya doa kan Neelofa akan bercakap dgn Kucing bila tua nanti..waakakakakakakakaa

    3

    8
  6. Anonymous says:

    teringin nak tngk ex wife pilot ni sape tau ig dia

    9

    0
    • aku la wei says:

      cantik ooo ex wife dia… pramugari lg.. muka ala2 pan asia

      6

      0
      • fiza perampas says:

        fiza perampasss!!!!! fiza perampas!!! fiza perampas!!!!!! memang tkde la org yg ikhlas nk doakan yg baik2 untok ko tuuu…

        7

        0
        • jerat percintaan yang sendu says:

          di kesempatan ini, ingin diungkit juga ramai perempuan yang jadi perampas suami kepunyaan orang, kepunyaan peminatnya yang setia.. tak kurang hebatnya jantan-jantan yang menjadi perampas perempuan cantik kepunyaan peminat kesayangan negara..

          throwback.. kenapalah siti nurhaliza menikah dengan jantan tua duda anak empat.. dah tak dak jantan lain ke yang sesuai nak dibuat laki.. makk aii.. dah menikah 10 tahun lebih masih takdak anak kandung sendiri.. yang ada hanyalah anak tiri.. siti nurhaliza patutna menikah dengan jantan muda yang sebaya dengan dia dulu.. ramai yang hensem boleh bahagiakan hidup siti sayang ooii.. namun apakan daya, siti nurhaliza setia sungguh dengan dato k orang tikam batu kedah tau.. ctdk gitu.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..

          0

          1
  7. aku la wei says:

    cantik ooo ex wife dia… pramugari lg

    1

    0
  8. Anonymous says:

    mulut2 natizen memang hebat… xtakut dosa ke dik nun siap ada yg nak mendoa kn org berckp dgn kucing tua nnti.. jgn sampai Allah tarik nikmat ko sudah…ikut suka hati depa la nak kawin senyap ka nak heboh ka…haiyooo..

    8

    0
  9. Anonymous says:

    harapkan doa peminat? ada ke peminat si fiza ni

    5

    0
  10. kamal daud says:

    paling lama boleh tahan 2 tahun..pastu pakai cermin mata hitam panjat tangga mahkamah shariahhh keekek

    8

    1
  11. wekkkkkkk says:

    x ada masa eh..nk doakn yg baik2, pusara arwah ayahpun x smpt nk bagi doa raya tadi, ni kn lak nk doakn mu..fiza…

    wekkkkkkk

    6

    0
  12. kimah says:

    ex-wife mr pilot ni nama dia Rohany Roy. Cuba google. Lawa ex wife dia

    5

    0
    • haha says:

      a’ah lawa!!!!

      2

      0
    • anon says:

      lawa tapi bukan artis. zaman skrg lelaki duk tergila2kan artis, wlpn berkali2 menjanda & sesetengah tu tak even lawa pun, mcm si abby abadi tu. Kalau tak kerana artis, takde org pun nak pandang…

      2

      1
      • najib razak cukur misai says:

        ko berangan artis mana hoi.. miranda kerr ke yang dah pulangkan barang kemas kepada doj?? oh please la.. skandal 1mdb ni mohon artis malaysia avoid.. entah apa kejadah skandal 1mdb ni pun tak paham.. katanya ada tukang merepot-repot kepada doj.. entah aduan palsu ke auta.. biarlah. btw korang dah beli ke tudung neelofar.. berebut sungguh orang nak tayang tudung neelofar brand.. bintang paling popular gitu..

        1

        0
  13. anon says:

    Hmm….buat ape nak harapkan doa org, doalah utk diri sendiri.

    0

    0
  14. mami j says:

    Kdg org cerai berai ni ada la sbb2 trtentu.. klu brksih syg serasi sjiwa gitu tk kan trgugat rmhtngga oleh org luar… ada la kekurangn pd psngan msing2 yg tk dpt dterima..
    tk nk brsuami yg curang
    tk mau istri tk tahu ‘menjaga’..
    Elok la brpisah dr merana.. mgkin lbih bhgia brsama yg lain.. kta nk hdup brsma smpai hujung nyawa.. klu asyik mkn hti alangkah ruginya..

    0

    1
  15. mok cute says:

    camna org nak doa tuk ko baik2 klo ko pun buat tak baik kat org…pikir sblm ckp..pasni boleh hepi2…takda dah masalah duit…kredit kad tak berbayar…

    0

    0

Leave a Comment

Optional