Written by AbangNara | June 14th, 2013

Membaca berita sukan semalam membuatkan Abang Nara terasa sangat kecewa. Bukan apa, pemain sayap kanan Malaysia, Wan Zack Haikal dilaporkan bakal pulang ke Malaysia pada musim hadapan. Untuk makluman, Wan Zack sekarang bermain di Jepun di bawah kelab Ryukyu FC.
wan zack haikalWalaupun berita ini belum disahkan sepenuhnya lagi, dilaporkan ada kelab Liga Malaysia yang sanggup membeli Wan Zack daripada Ryukyu FC.  Malah ada pihak yang mengaitkan kepulangan ini dengan kekasih Wan Zack Haikal iaitu penyanyi Zzati. Namun Zzati segera menafikan dirinya menjadi punca.
zzatiKata Zzati kepada Mstar Online:-

Perkara ini belum sahih lagi sama ada di pulang atau tidak kerana belum ada kenyataan rasmi daripada mana-mana pihak lagi. Jika peminat kecewa dia pulang, saya sudah tentu lebih kecewa kerana saya juga ingin lihat dia bina kerjaya dan berjaya pada peringkat antarabangsa. Saya faham dengan kerjayanya sebagai pemain bola sepak malah sentiasa beri semangat untuk dia terus bertahan di negara Matahari Terbit itu

zzati wan zak
Bagus betul si Zzati ini. Kekasih macam inilah yang kita mahukan. Abang Nara makin terharu apabila mengetahui kesudian Zzati untuk terbang ke Jepun demi memberikan semangat kepada kekasihnya. Kata Zzati lagi:-

Saya rasa tidak ada sebarang masalah komunikasi antara kami sebab teknologi perhubungan sudah semakin canggih. Kalau ingin melepaskan rindu kami boleh buat panggilan video sahaja, tidak seperti zaman dahulu yang tiada kemudahan seperti sekarang ini. Sekarang dia cedera dan tidak boleh beraksi, saya harap dia bersabar dan teruskan perjuangan di sana kerana semua masyarakat dan peminat bola sepak ingin melihat dia mengharumkan nama negara. Insya-Allah, saya akan ke Jepun kalau diperlukan untuk beri semangat kepada dia

Kepada Wan Zack, tabahkan diri anda. Cekalkan hati. Kuatkan semangat. Jangan rindu budu, belacan atau nasi lemak. Banyakkan belajar dan tingkatkan mutu permainan sebelum kembali ke Malaysia. Dulu rasanya Wan Zack dah berjanji taknak pulang awal. Jadi kotakan janji tersebut. Jangan hangat-hangat tahi ayam sahaja. Come on Wan Zack!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Bukan Saya Punca Dia Kembali Ke Malaysia – Kekasih Wan Zack Haikal

  1. noknokgorgeous says:

    3rd lagi mungkin

    0

    0
    • ayam jepun says:

      Pompuan nie artis ke ? Nape tak tau ea ? Oooo ,,, TAK FEMES LA TU !!!! NI MESTI DARI GOLONGAN ARTIS SENDU !!! BTW ,,,, COMOT NYE BUDAK KECIK TU ,,,, KURANG VITAMIN AGAK NYR !!!! HOHOHOHO

      0

      0
      • emmm says:

        nmpk je comot..kot cucu Tan Sri..ko ape tahu … ! ngn budak kecik pon nk cari psl..

        0

        0
        • ayam jepun says:

          Aku juga cucu Tan sri , apa ko tau ! Kalo ko nak tau , Datuk N , tu daddy i, anak atok i yg Tan sri nie ,,,, tapi daddy i tengah date ngan Sasha Sandha ,,, kasian mummy i ….

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Yess… nampaknya abg zack kembali ke pangkuan cham.. tu lah aritu dh kata jgn pergi jauh2.. x sampais etahun dh rindu ke? alololo… meh baring kat peha cham..

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          ayat tu takyah nak jiwang sgt laa wahai gf Wan Zack..takyah nak kena gi jepun sgt laa gi sokong….ko gi ker, tak gi ker, kami peduli apa….takyah buat famous sgt..Wan Zack, takyah nak kejar gf sgt laa..main betol2 laa..kami ni baru nak start smgt sokong Harimau Malaya, jangan kerana awek, career ko hancusssss…toollooongg jangan jadi Bangang Selamanya~

          0

          0
      • Sasha Sandha says:

        tak cantek , tk sesuai dgn ex BF i , i tgl kan Wan Zack sbb i berkenalan dgn Datok N .

        0

        0
        • pe citer bai says:

          sorry beb, aku paling anti pompuan gedik kat laki sebab nak tumpang glamour,kikis duit,guna utk kepentingan sndiri.
          takyah nak gedik sgt la zizi oi..football players org kita mudah cair dgn awek gedik apehal bai?jgn sbb awek, jadi lembik.

          0

          0
      • minah jambu tukar kaler merah bir says:

        elehhhhhh memang pasal betina ni lah si jantan ni nk balek kt Malaysia…ada peluang baik kt jepon nk balek Malaysia pulak macm sial aje !! lain kali jangan kasi pemain mlayu gi mana2 keluar dari Malaysia lah ! dorang ni bikin problem aje huh ! kasi pemain india ke cina gi ke luar Negara…..cmana pemain mlayu nk maju kalau cngini !! dh antar nk balek Malaysia pulakkkk macm pundek ! lain kali pemain bola mana yg dh ada betina jangan nk sebok2 nk gi main atau training kt luar Negara buang masa aje macm si wan zack ni…..ni mesti kes cumburu punye pasal ! macm sial !! ape2 pon datuk LCW jugak yg bagos harum kn nama Malaysia n pemain no 1 dunia lagi …mlayu ada ? huh !!!

        0

        0
  2. Anonymous says:

    xkn nk balik da kot..?

    0

    0
  3. Bro 10 Inci says:

    Hmm.. xsmpi stgh thn pon? Kalo begini x ke mana mutu bola sepak Malaysia.. Tgk pemain import liga tempatan ok je xde terhegeh2 nk blk.. Mentaliti Melayu..

    0

    0
    • kepohcie says:

      dia kn dh cedera truk..dh x tau leh main bola @ x…kau igt wan zack haikal ni mcm nazmi faiz ke??jgn dk ngata org kalau kau x tau crta sbnar..fhm???

      0

      0
      • wanzekhekot says:

        eleh..cedera boleh pulih la…ko tgk sape pemain msia yg bertahan kt oversea lme2..paling lme pon akmal rizal je kot.nazmi n fakri kelate tu pn jap sane..xyah nk bekap sgt la player kite ni, konon cita2 nk main kt oversea..tp mental tak kuat !!

        0

        0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          ye laaaaaaaaaaaaa ni semua betina punye pasal…….kepala hotak dorang asek betina betina betina ! bukan Nye dorang nk cari pengalaman kt negeri orang !! ape2 pon datuk LCW jugak yg bagos harum kan nama Negara Malaysia….

          0

          0
    • ex-izzie says:

      pemain Malaysia manja….x mampu nk ikut cara training team Jepun yg keras…. haha..

      0

      0
  4. cinta says:

    kalau tengah bahagia ni memang le bahagia kemain…tunggu dah putus nanti, satu dunia bergegar dengan cerita keburukan..ayooyooo…tak larat nak membacanye nanti…yelah nafikan sekarang…esok2 keluar cerita versi laen pulak…adehhh…cuba tengok pemain bola sepak omputih n org tak brape putih tu, relax je..awek keliling pinggang pon xde pulak prestasi permainan hampeh ke ape..lagi best ade la…haihhh..donia..donia..~~ *ingatan kepada diri sendiri jua adanya…*

    0

    0
  5. ace says:

    penyanyi?? kenapa aku xtau…

    0

    0
    • einangok says:

      sbb die tak glemer :p

      0

      0
      • ddd says:

        serius? aku sampai google..tp ntah lah..aku mcm xpenah dgr ade penyanyi Malaysia name zzati,,, sesendu2 Syazliana yg slalu nyanyi lgu irama malaysia tu aku rasa ramai gak yg kenal die..huhu

        0

        0
  6. geli geleman says:

    alahai, perlu ke ko terbang untuk beri semangat? nyusahkan orang tu lagila ada nak kene melayan ko nanti kat sana. kalau aku sakit family terdekat macam parents ke nak la aku untuk bagi semangat…penyanyi? tak pernah dengar pun. penyanyi dalam bilik air je kot? rasa dia tak perlu buka mulut untuk bg komen sbb nanti menyusahkan byk pihak.

    0

    0
  7. tok janggut says:

    susahlah camtu,buang duit je hantar jauh2… bagus kau hantar aku jee… hehehe..

    0

    0
  8. zuanzuan says:

    satu pembaziran dalam arena sukan.

    0

    0
  9. sn says:

    macam bodoh je sbb cinta.. da la mengada2 dkt twitter si zeti ni.. gellii..!!! jgn nak show off sgt la ada bf tu…

    0

    0
  10. fam says:

    Haramkan je la bola sepak kat Malaysia ni, pemain pantang terkenal sikit .. ade jela betina tehegeh2 kacau fokus player… xde disiplin langsung… membazir duit rakyat je hantar player sana sini….

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      betol cakap kau tu fam minah jambu stuju …jantan mlayu memang macm gitu lah ! dia lebih utama kn pompan dari yg lain2 Nye …jantan mlayu dia tknk maju kn diri sendiri…asek maju kn diri ngan betina aje huh ! tk macm bangsa lain macm datuk LCW harum kn nama Negara n dia kaya banyak duit ! jantan mlayu asek asek pompan pompan pompan bila diri nk maju ? cmana nk harumkn nama Negara Malaysia?

      0

      0
  11. Anonymous says:

    caring macam ler dia bini..huhuhuhuhu

    0

    0
  12. azreen says:

    luas giler jendul awek

    0

    0
  13. saje nak komen says:

    Dua2 xknl..boleh blah!

    0

    0
  14. JEJARI TAK RUNCING says:

    Janganlah jadi macam aku ZZatii..orang kenal aku sbb aku mencanang satu dunia aku ni girlpren apex…tuh2 tak jadi jugak aku ngan apex…malu aku…sob..sob..sob..

    0

    0
  15. gulahati says:

    baru nak bangga dengan si wan zack ni, tetibe mcm ni plak.. tak jadi kite nak sokong awk. zzati tu penyanyi ke? nasyid ea?
    haha

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kalau kejap je main kt jepun baik dri awl2 dlu xpyh g… membazir jela… puihh

    0

    0
  17. loli says:

    seriously org mlayu ni mmg ssh nk hdup kt tmpt org ek…asal bhasa,mknan laen skit trus tensen.xblh hdup…asik nk sng je.cth mcm pmain mlysia yg kt portugal.homesick la.tensen bhasa laen.xde kwn.bodoh sgt.aku pon tggal kt europe.mule2 xfhm spatah haram.blajo la..

    0

    0
  18. Mazira says:

    suka dengan zzati ni..dia matured dari segi berfikir walaupun usia dia muda….

    0

    0
  19. olga says:

    bangga arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr konon

    0

    0
  20. pemain kebanggan negara… teruskan usaha anda untuk mengharumkan nama negara di mata dunia..

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kau ingat dia nk dengar cakap kau ! cakap betina dia jugak yg dia akan dengarrrrrrr dia jenis jantan suroh anggok anggok suroh geleng geleng !!! betina ni tk mengaku pulak yg dia dh suroh jantan dia balek Malaysia huh !

      0

      0
  21. key Pop says:

    lor..ada la pulak yg mempersoalkan kecederaan WZH ni.. alahailah..kau nak tunggu sampai dia tercabut kaki atas padang ape baru balik Malaysia?

    0

    0
  22. menyampah says:

    ehhhh…pompuan tu penyanyi ke…x thu plk ye kalau dia penyanyi…nyanyi kt jamban jer kot…boring la nara cite pasal dia org ni…bukan glamer pn…stkt pemain bola baru nk bercinta cintun…kecoh jer lebih…menyampah la….

    0

    0
  23. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    ape2 pon datuk LCW jugak yg harum kn nama Malaysia pemain no1 dunia lagi huh ! mlayu ada? huh ! betina punye pasal sanggup nk balek Malaysia ! ni mesti kes cemburu punye pasal ! bodoh punye mlayu bonggok !

    0

    0
  24. mak c kina says:

    laaa retis ke?…aku igt org biasa2 je…cntk tp sori dek,xkenal la…

    0

    0
  25. mak c kina says:

    nak + skit g…mcmne la nak maju klu mcm ni nye disiplin…ble org ckp atlit msia ni lembek,marah,tp dah byk cth dah aku tgk…sume xleh blah…cbe la mental tu kuat skit…

    *p/s : injured bkn alasan utk blk msia,melainkan dia mmg btl2 xleh main utk kelab tu…dlm erti kte lain,kelab tu dah xnak dia..buat apa byr gj mhl2 tp xleh main…

    0

    0
  26. Kak Dara says:

    Ni bukan salah girlfriend dia ke apa jantan Melayu memang kebanyakan macam ni manja, lemau semua ada. Susah sikit lari duk bwh ketiak mak. Ada yang baru kerja kat Kl kena buli skit ngan bos pun lari balik kpg.

    0

    0
  27. BUNKFACE NO.1 says:

    pehal derr kau nak balik Malaysia pulak ? baik stay jelah kat Japan tu, kau balik main kat Malaysia tak ada masa depan nya, tgk lah bola sepak Malaysia mcm mana ? baik stay kat Japan, boleh jugak tahu skill org Japan mcm mana

    0

    0
  28. nordina says:

    amboiii kemain nk terbang ke jepun nk kasi semangat. hahaha. stakat mcm muka bdk kampong xyah la nak semangat bagai, suara dh la sengau sendu sgt deknon. kt twitter keje gaduh baik gaduh. free btol wzh?

    0

    0
  29. loli says:

    mlayu ni manja sangat…asik2 nk ingt blacan,xde org ckp bm xleh hidup.tak kuat.contohi cine.mn2 cmpak boleh hidup.ko ltak kat ceruk dunia mn even diaorg xboleh ckp bhasa tu diaorg boleh maju.boleh survive.org kita da biasa senang.tgk cth pndatang asing kt ngara kite.mcm mn diaorg struggle nk idop.cos diaorg hdup ssh.nk ada better life.xmcm org mlayu asik nk senang.xboleh susah skit…sikit2 tension.homesick.,fizikal n mentally xkuat.ptt bola mlysia hancur.asik2 dok ingt pmpuan low class.mbazir duit je anto.lps ni post dkt instgram gambo2 pluk ciom dgn gf ye.mcm nazmi.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Hai pompoan ko nak kejepun ke nak bagi semangat ke apa emak ayah ko bagi pulak lak :::::

    0

    0
  31. Amoi Comel says:

    Awek dia hodoh macam minah indon je…
    Harap gedik boleh la…

    0

    0
  32. Ron says:

    Tak habis habis. Jangan jadi kes Nazmi. Ada peluang jangan balik ke Malaysia. Balik ke Malaysia, gerenti tahap pemainan tak meningkat.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    x payah antar lg pemain pergi luar….membazir je…dok sibuk rindu gf….makbapak ko x rindu lak

    0

    0
  34. Anonymous says:

    dalam paper siap tulis penyanyi popular….sapela ko ni zzati…album ko kelaut ke…gedix je lebiy…..

    0

    0