Written by AbangNara | July 16th, 2010

siti nurhaliza naik helikopter

Kalau Jejai boleh naik helikopter pergi buat kejutan kat Fasha Sandha, Datuk Siti Nurhaliza pun boleh naik helikopter gak. Tapi bukan buat kejutan kat Datuk K la. Khabarnya Datuk Siti pergi Rompin naik helikopter nie untuk promote barangan SimplySiti dia. Itu yang ada gambar macam dia tengah buat show.

Sebenarnya kami tahu gambar ini gambar yang sudah agak lama. Tapi untuk mengurangkan rasa rindu kepada peminat-peminat Datuk Siti Nurhaliza, kami keluarkan jugak gambar-gambar ini. Buat pengubat. Mana tahu yang tak tidur lena boleh tidur sepuas-puasnya lepas tengok gambar Datuk Siti Nurhaliza nie.

Oh ye nak bertanya sikit kepada sesiapa yang dah pernah try produk SimplySIti, ok ke tak ok barangan dia? Dengar ceritanya lipstick dia agak cepat patah. Betul ke?

Lagi gambar Datuk Siti Nurhaliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nurhaliza naik helikopter

siti nurhaliza naik helikopter

siti nurhaliza naik helikopter

siti nurhaliza naik helikopter

198 responses to Bukan Jejai Je, Datuk Siti Nurhaliza Pun Naik Helikopter Jugak

  1. tomtom bak says:

    1st! kui2,,
    aduyai…apa heran naik helicopter..kalu naik private jet baru salute!!
    kih2…bkn jeles..cm nak tnggu sapa la nak bw private jet g dinner je kt bali ke contohnya..Gempak seh!!

    • tomtom bak says:

      actually simply ct tu hanya untuk budak2 sekolah je..serius..bkn nak kondem tp i dh biasa pakai..apa2 pun..masih trlalu awl nk judge produk dia..br setaun jagung!

    • Cik Nurul says:

      Betul la…lipstik dia cepat patah…lg satu, mudah noh kaler dia ilang…ketawa 5 minit..ilang terus kaler lipstik tu..mascara pun sama..aku bawak g joging…balik joging mata aku terus jd mata beruang panda daa..walaupun kalis air daa…

      • tomtom bak says:

        kih2..see..bkn nak kondem..tp…dh terbukti..so sadla…ptutla jual kt watson je..kui2..

      • cikedi says:

        mata beruang ??…heheheeh…

      • asszza says:

        hahahaha….beruang panda. klakar la awak nih cik nurul

      • fikir says:

        wahh.. gi jogging pun pakai maskara. kelesss.. gud2. salah satu cara nk uji keberkesanan produk. kena try dimana2, ye x?

      • xxx says:

        yang jogging pakai mascara watpe? xpatut lgsg.. nak senam ke nak ushar? tahpape

      • mai says:

        hahahaha .. lawak betul la cik nurul, ketawa pun boleh hilang lipstik

      • mahattan says:

        adoi cik nurul ni… nk bejoging pun nk bermascara segale.. ni compom joging kt tmn bunge…hehe cari kumbang ea… mmg r bwh mate tu itam klw dh bepeluh pastu xsadar tgn lap peluh, abis la mate tu itam..
        tp pelik gak la… ketawe 5 minit lipstik ley ilang,… cik nurul ketawe smbil jilat bibir ker?…huhu

        • gamnr8767 says:

          haha gila lawak cik nurul ni,ketawa bley hilang lipstik.nak menipu pun bertauliahla skit.bak kata mahattan,ko jilat bibir tyme gelak ke??haha lawakk2
          lipstik cpt patah??aku guna ok je.siap ramai g kawan2 kolej aku guna,so far takde masalah pun.
          maskara dia seyes terbaik..aku dah cuba byk kali ok je..

      • SWEET says:

        BETUL KATA Cik Nurul CT PROMOTE SOH BELI TETAPI DIRI DIA SENDIRI PAKAI JENAMA MAHAL. TENGOK LA CARA DIA MAKE UP. KALAU MAKE UP DIA KEBANYAKKAN WARNA DIA PUDAR JER.

        AKU X PERCAYA DIA PAKAI PRODUK SENDIRI.
        MESTI MAHAL SEDANGKAN
        BEG TANGAN DIA DAH HARGA RM40,000
        PEHAL PULAK DIA NAK PAKAI
        TIADA JENAMA DAN KUALITI MURAH.
        HUHUHUHU

        • SWEET says:

          RM 40,000.00

        • sue says:

          Sweet: Barang murah ko kata barangan SIMPLYSITi tu? huhuhuhuhu.. Mahal Siot.. cam barang2 LOREAL jer…..

        • lusia says:

          dah ct tu byk duit.. xkn nk gune brng murah kot.. sia2 je la wit die yg riban2 tu.. die kua kn produc ni utk org yg kureng burget… nk pkai mac cm mhl.. tu yg kua SS… sape suke ley gune sape xsuke jgn beli or gune.. abis cite..

      • Saya says:

        eyeshadow pun!!cm xnk lekat kt mata..statik je kt jari!!mungkin xleh beli lg skrg kot..kena tunggu dorg upgrade dolu..bila dh sethn dua br beli..cm myvi la..kan memula dolu tingkap prob la,pintu co-pilot la..lps sethn br ok! bukan xbest produk JJ & watson, tp bila rancangan shyyy selongkar handbag produk luar, apa ertinya kita nk support produk dia?
        ** sy pun dh rasa rugi beli eyeshadow

  2. lela says:

    xpenah pki lagi….

  3. Alahai says:

    hahaha dah ramai artis yg dah ada helikopter s’diri.. kayooo!!!

    • intan says:

      sy pnh nek helikopter gk…. tp xkaye ponn??
      besh upenyer nek heli nie ek?? sy dbwk pusing2 plantar myk lg tuh!
      kt petrosains… huhuu~

      • jimmy says:

        sy pun dh banyak kali naik helikopter.. sy dibawak pusing2 plantar myk gak.. yg real punye bukan petrosains huhu~

    • rubac says:

      Sorry heli tu bukan dia punya..raayat punya..dpt naik coz baik dgn jj..walauapa pun jawablah kat akhirat nanti..

  4. labyrinth says:

    hmm product dia tak berapa sesuai ngn cuaca panas….pakai cmpc powder ngn foundation…cpat sgt cair yer….tgk mmber pakai dah cam tepong komak dah muka yer…tp color2 product simply siti cantik2….tp yg banyak beli product siti nie makcik2 jek la…

    • sailormoon says:

      ….eye brow dia teruk btl….keras….eye shadow pun cepat ilang…lain kali nak wat make up wat la mcm m.a.c ke lancome ke…..br org respect…..

      • lusia says:

        sailormoon: klw standart mac dgn lancome tu sure2 la harge die mahal… pastu comferm dh de kdai sndri..xpyh tumpang kt watson…adoiii… brng murah mmg cm gini..

        • Saya says:

          mana leh pk produk murah mmg gitu, salah utk etika perniagaan tuh!kualiti patut la jaga.,kata rahsiaku kini milikmu..”ku” kan guna lancome, nape nk bg “mu” guna produk cm gitu!!

    • Tulip says:

      Yeke setau aku setiap produk ni dicipta mengikut cuaca sesuatu Negara n apa yg kt nk pki mesti la kena ikt skin kt kalo dah kulit berminyak pki lak utk skin normal mmg lah bermyk abis kulit kt…

  5. y_rosli says:

    saya suka siti!!!!!!!!tapi lom beli simply siti

  6. ekekek says:

    so far aku pakai celak die colour hitam..p soft black.just nice. n pakai eyeshadow kaler hitam jugak untuk buat smokey eyes.memang cantik tapi x leh berpeluh sikit sebab nanti kaler die pecah jadi mcm ape pn x tau…. boleh upgred produk die. kalau ade sesape ckp simply siti sesuai utk golongan pendapatan rendah

  7. rara says:

    siti pregnant ke?

  8. lea says:

    cite siti? abang nara tak nk cite pasal minyak n gula ke? suhu staf kat tempat keje sy ni banyak dh nk sampai area2 danger..huhu

  9. elya says:

    minat ngn dato ct tp smpi hri ni lum ada rezeki jmpa dia.. Ct best.. Kekalkn sifat rendah diri..

  10. nora says:

    dh pakai lipstik n foudation dia..kaler lipstik dia mmg cantik..tp x tahan..kejap je dh hilang..foundation pun sama..cepat cair dn nmpk comot.. sesuai pakai kt tmpat2 aircond jer..

  11. heheheheheee….
    cun2….

  12. lulu says:

    boleh la pki simply siti ni tp mahal la sy rasa…
    bang nara! hari ni hari jadi saya..hehe

  13. Roxy says:

    eyeliner dia x lekat….pakai sekali je…pasni bg adik je wat pensel…huhu

  14. ME says:

    cerita siti,jejai,fs semua dh bosan….artis lain xde ke?ke mmg diorg nie jek selebriti kt mlysia?psl siti pnye produk aku penahla gatal tgn try kt watson,sorry to say la color xmenarik lgsung,cepat cair n plg aku xboleh blah pkai lipstik dia xsmpai 10 minit bibir aku tebal terus bengkak,aku ingt aku sorang kwn aku 2 org pun sama,so sorryla siti bih baikla aku pkai produk murahan lain spt revlon n loreal or plg cikai maybelline..sekurang2nye boleh jge kulit ku nie…harga brg siti pun lebih kurang je brand2 tue.

    • l says:

      sumenya ko nk bosan tp ko baca jgk kan..nonsense kengkadang korang ni..citer tu bosan..citer ni bosan…citer yg up to date sensasi2 tu la org nk tau..sian kat abg nara..kalo bosan sgt pegi mengaji

      • sailormoon says:

        tp maybelline better dan simplysiti…..nak beat loreal n revlon pun jauh lg……hahahaha…teruknyer…..

        • lotusde21 says:

          wah kalau bab fitnah suka kan korang,lagi2 bab dapat dosa free ni,cukup popular..
          hmm aku cuba nak ingatkan kalau betul pakai dan btul tak elok,ok fine btul.tapi kalau apa yg korang katakan tu tak btul,tanggungla akibatnya.selagi ramai yg baca dan percaya selagi tu korang akan dapat dosa free2 je.
          cuma ingatkan.kan bagus kalau tak suka kita diam je takyah kutuk2.kutuk tu pun dah dosa kan??

        • lusia says:

          yerr klw xsuke diam jek.. tp klw memudaratkn kne g tau.. tgok die pkai listik bibir jadi tebal cm selipar kang naye klw org yg xtau pakai.. so inform bende elok utk kebaikkan xpe..jnji xmemfitnah…tol x??

    • BukanRahasia says:

      ME, bibir awak bengkak sbb infection dr lipstik tu kot. lipstik tester kan biasanya ramai yg guna..mana kita taw ntah2 lipstik tu dah kena bibir minah, bedah, minachi, mei ling.. haaa. sbb tu lah biasanya org calit lipstik tu kat tgn je masa nak try. paling2 pun tgn tu gatal2 sket kalau infected.

      lagi satu, produk siti ni maybe cepat cair sbb dia dicipta utk senang ditanggalkan. jadi, produk ni sesuai sangat2 utk muslimah2 yg menunaikan tanggungjawabnya utk solat. senang nak cuci masa nak wudhu’.
      dan yg penting produk ni halal. takda letak uri/plasenta atau apa2 yg pelik2.

      so, fikir2lah sendiri mana yg baik utk diri sendiri. :)

  15. gempak10 says:

    harga mahal seh.. tengok salesgurl yg jage brg die pun dah buat akk terkejut dik.. macam udang kena bakar seyhh.. betull.. cuba korg g watson tuh.. mesti korg terkezuutt … Mak Nak..[suara Mak Neng!]

  16. Roh says:

    Aku baru nak try prouct dia.. so tak jadilah.

  17. pasha panda says:

    gambar dah basi,dah keluar dulu kat website lain

  18. fiza says:

    uish,teruk jugak ye produk dia…patutla kalau nak buat produk,buatlah betul2,ni main asal boleh je..baik beli maybelline ke,revlon ke,harga nak dekat sama gak

  19. julia says:

    oh yer ker cadang bru nak tryy product simplyct tp- da bnyk compln x jd laaaa

  20. Roxy says:

    Elianto pun bagus…harga sgt berpatutan….lagi byk choice…

  21. orglepeh says:

    ak tgok kain yg tutup rmbut die tu mkin ke blakang dah
    …ct….kalau btul x nak brtudung x perlu la pkai ape2 nak tutup rmbut tu..memang dah terdedah pun..sakit mate tengok..nak bertudung buat cara nk bertudung..n kalau belum bersedia,it’s ok..aku prcaye peminat boleh terima..kite kalau nak buat sesuatu tu biarlah sempurna….bkan ape,seawal die brtudung dulu die start dgan selendang n mkin lame mkin ke blakang..sbagai pminat aku x suke tgok ct mcam nie…kalau die brtudung btu2 sure2 comey..k ..LUAHAN IKHLAS..

    • kukumalu says:

      yup..ak skong ur statement,,kalo nk pki, baek pkai n tutup terus…

      • malu-malu kucing says:

        betol betol aku dah lama sakit mata tgk kain kat belakang kepala die tu…mcm cengkerang kura2 daaaaaa

    • lusia says:

      tpi dulu die penah kua kn knyataan katenye die bukan bertudung, sekadar berselendang…ala2 trend la katekan…urmmmm dunia artis mcm2 hal yg kite rase remeh tp diorg xkesah…

  22. wahh kaya betul…apa2 pun buat datuk siti gud luck

  23. Sally says:

    color tak berapa. lagi pun promoter dia pakai make up macam opera cina. asal gi mana2 watson, tgk tester produk2 dia mcm cair semacam je.. erk! baik revlon, in2it, and others. lagi best pakai

  24. Laziness says:

    I dapat free product CT ni masa pg launching dia. The cleanser not bad la, bagus. Pakai je muka rasa fresh. Lipstick I tak pasti sbb dapat je bagi kat my auntie. Colour lipstick yg I dapat tu sesuai utk my auntie nak wat camne… But give it a try la. And cummon, it’s not that expensive la. Biasa2 je. Kalau itu dikatakan mahal, pergi toysRus, beli makeup utk budak umur 7tahun tu. Satu set 10rm. Or pg uptown ke? Beli fake MAC :p

  25. Laziness says:

    I bet dlm gambar ni, CT tak pakai pun makeup SimplySiti :p Kekeke…

  26. Roxy says:

    try sekali ckp la…dah tau hasil dia mcm mn… aku pun rs dia x pakai produk dia sendiri…

    • nobody says:

      dia pakai la, masa dia belum launch dulu dia try selama 2 tahun..perasan tak ade skali muka siti agak teruk sebab try produk dia, then dia ubah formula tuh lagi sampai dapat yg terbaik then baru dia jual..

      • mimi says:

        mane ade die bwt formula pn. die juz amik product from korea n then re branding. ubah packaging jer..

        • Tulip says:

          Mana ko tau?sedara siti ke or ada kena mengena ngan Siti?bkn semua org x sesuai dgn produk dia ada gak yg sesuai..

  27. east woman says:

    tp sy ske simply 5 cream dia coz buat kulit rasa selesa bernafas, xberapa berat di muka xmcm fondation2 yg biasa2 sy pkai bila mke berminyak dh mula rs xselesa, yg lain produk ct sy xpenah try lg la. Lg pun produk ct dr korea sbb 2 sy suke

    • x kenal maka x cinta says:

      btl3… east woman ak stju dgn ko… ak try simply 5cream mmg best gler… foundation kedua yg ak penah pakai.. tak tebal sgt, pki bwh matahari pon ok jer… kulit x berminyak.. mcm east woman, ak pon jz try simply 5cream je, kaler2 lipstik die xbrp menarik dimataku… hehe

  28. man says:

    aku nk tgk adik dia saerah pakai dulu…..baru aku nk try….he he he

    • Tulip says:

      Nyampah tgk saerah ngan saida over ngalahkn Ct kalo Ct bt show mesti ada muka 2 org ni,apa pun dua2 org ni mmg x setanding lgsg ngan ct jd model simplySiti bole le kot huhu?

  29. Roxy says:

    erk…ko nak try man??

  30. sis says:

    wah..tabik spring ah ngan tok ti toing!toing!

  31. papan says:

    mana pegi tudung dia?

  32. Roxy says:

    ade tang sanggui dia ja…

  33. cath zee says:

    roxy, betul ckp ko..elianto lg better…aku pakai tahan…seb baik aku tak beli barang SS

  34. sayang says:

    try je kat watson…mahal la..
    so skrg pkai elianto dgn rimmel..
    suke sgt rimmel..yg kate moss jd duta tu..
    juz de kat wtson tertentu je..
    hrge sgt2 berpatutan n puas ati..
    kowg try la..mst pastu dh xcari brand lain..
    suke tang eye definer..nk beli cpt je abes yg kaler itam..

    • Roxy says:

      selected watson je?? sygnye…

      • x kenal maka x cinta says:

        syg, btl ker? aritu ak nk try foundation mineral die tu, tp ta jadik cos salesgurl tu sndri kate xd spf, so ak pon try SS je, mlas nk tempek tebal2,tp lpas ni ak pon tringin gak nk try rimmel, ak da try lip gloss die, kaler pon best jer…

  35. Babebajik says:

    Produk Simply Siti sesuai dgn muka aku, aku guna Produk Penjagaan Kulit SS, dulu muka aku byk jerawat. tapi skarang ok dah…thanks SS..

  36. Roxy says:

    CZ: kan…harga pun blh tahan…barang berkualiti…stkt ni mmg puas hati…mcm2 ade…elianto pun produk korea gak…wah mcm promoter dah…huhu

    • cath zee says:

      haha..tu ler pasal..kalo tgk org kondem cair sumer..mmg tak sesuai ler…nk beli jenama MAC, kene nangis2 dulu kat laki aku dulu bru cpt ler cik roxy gamak nye…hehe…duit sendiri kedekott..tp mang betul ckp ko tu..aku pakai ni sebulan…sumer elianto..termasuk brush2 die sumer…puas ati, bukan nk kutuk jenama org malaysia…tp kan…Sendayu Tinggi okay tak?

      • Roxy says:

        ST x pnh try….ade niat nak try tp blm berkesempatan lg…so far brg2 aku pun byk elianto…

        bukan nak kondem brg ct…sebagai pengguna kt ada hak nak bg pendapat…so that in the she will improve the quality of her product….

  37. putry sarah adlyeeyana says:

    i bet dia pn x pakai produk dia sndri..heheheh,mesti pakai yg branded lag dr tu..n then,apa la sibok sgt nak bgtau 1 malaysia nek heli..upline i dah lama dah nek heli g jumpa prospek..x pon heboh 1 dunia..aparaaaa…

  38. nobody says:

    siti pakai la produk dia.. aku ade try pakai produk penjagaan kulit dia.. best jugak, tak berminyak, tapi maybe tak sesuai ngn kulit aku menyebabkan jerawat punya la banyak.. mekap ku tak try lagi.. papepun terlalu awal nk condemn produk SS nih.. sama mcm SN awal2 jd penyayi dulu, slalu kene condemn, last2 berjaya meletup2 sampai skang.. :)

  39. haney says:

    Mungkin siti boleh pertingkatkan kualiti produk simplysiti utk masa2 akan datang. Pada yg tak pernah beli tp asyik dok kondem tu bawak2 lah bertenang, apa lah dosa siti kat korang. Pada yg dah mencuba tp tak sesuai kena ingat kadang2 beli produk mahal pun muka berjerawat gak..kecantikan bukan datang dari muka yg ditepek foundation tebal tp dari hati yang bersih

  40. Roxy says:

    harap ngan komen2 ni dia improvekan la produk dia….

  41. apa2 ajer says:

    Awat badan siti tu gemuk giler..?? Mengandung ker..? dah macam badan seripah aini dah..!!

    • open mind says:

      hahaha .. kelakar la awak ni ..

    • Tulip says:

      Nmpk sgt ko cemburu ngan Ct tahap gaban bdn Ct ngan Sharifah Aini tu jauh bezanya,Ct tu mmg cantik daa… dia pki make up murah ke mahal ke dah rupa dia mmg cantik dia pki apa pun cantik la jwbnya,sori aku cuma ckp bende yg btl je aku bkn peminat Ct beli cd lagu dia pn x pnh tp aku cuma bg komen yg aku rs btl…

  42. cath zee says:

    bukan nk kutuk…nk ckp ngan siti sendiri ssh..so, melalui blog ni jer le die dpt improve brg2 die..

  43. HOHO says:

    ct.. sila bkk tudung.
    anda seolah2 mghina cara pmkaian tdung wanita muslim.

  44. haney says:

    Tu bukan tudung tp anak tudung..harap2 satu hari nnti dari anak tudung akan menjadi mak tudung plak

  45. SWEET says:

    CT SOH PAKAI PRODUK DIA TAPI DIA PAKAI PRODUK MAHAL. TAKKAN LA DIA NAK PAKAI HARGA MURAH. SEDANGKAN BEG TANGAN DIA PUN RM40,00.

  46. haney says:

    sweet..setuju lah ngan ko..heheh

  47. insan biasa says:

    saya dah pakai, auntie saya pun dah pakai. facial wash, simply five cream, tapi.. muka jadi berminyak. jerawat tumbuh. dalam gambar nampak macam tepung gomak. memang tak sesuai dengan cuaca panas kita ni. kene improve lagi produk ni.

  48. bel says:

    aku pakai pencuci muke dia biasa je… besh je..
    ikut kulit kut….
    pakai y murah.. nek jerawat!

  49. wawa says:

    nie kat rompin fest….

  50. Zaza Muhammad says:

    naik heli… klu sendri punye atau private jet tu baru aaa gempak… makcik pakai kain batik kat area srwak tu rilek ke naik heli pegi pasar…
    pls product tu hasilnya tentulah vary, klu sesuai ngan kulit, elok le, klu tak sebaliknye. even brg semahal atau recognise cam SK2, clinique yg moisturiser 90 hinggit tu pun klu xsesuai tak menjadi gak….

    • xxx says:

      tah aku pakai clinique tu pn jadi lbh teruk..apetah lg bodyshop..kalo dh xsesuai stop la..oh, aku ade satu set bodyshop pnye trvel pack..pakai sekali trus xelok muke..sape nak? lol!

      • Zaza Muhammad says:

        kulit aku serasi ngan produk bodyshop tp tak tahan modal huhuhu… la ni tuka loreal, sib baik serasi…
        maleh le plak nk cuba simplysity, bkn xmo support produk tempatan tp harga tu klu ble less dr produk2 import nih…

        • nadeera says:

          tapi kalau bodyshop kan portion dia besar2, i pakai pencuci muka tea tree oil tu tahan lama, 2 bulan pun ok, same goes tu make-up range dia, takde la sampai kene bertukar every 2 3 weeks. worth for money :)

  51. fea says:

    huk alohhh wehhh..

    ganas nye ko pakai sampai patah lipstick tu ! baru blajar pakai lipstick keh…ahakss…

    saya gune produk siti ok jer..kulit pon xde masalah.lipstick ok je x patah pon..eye pencil n pemerah pipi smue ok…nk kate produk ni sesuai utk budak sekolah je,tu x patutla babe…maybeline lagi murah dari simplysiti ape.mampu ke budak sekolah nk pakai maybeline sokmo?

    sbnrnye bergantung jgk cara korang apply produk tu wajah memasing.faktor kulit pon diambil kire sesuai ke x sesuai..kalo da muke berminyak,xyah ler nk salahkan SS. :p

  52. putry sarah adlyeeyana says:

    lorrrr..terima la komen woooiiiiii….dah ramai org dok komen produk tu so pkir2 kan lah…

  53. lempeng says:

    pencuci muka dia elok giler. puas hati pakai.seronok je muka cantik bangat walaupun seblum seblum nih kulit hampeh. i loikeeee

  54. wookiehoney says:

    salam
    saya tertarik nak komen pasal produk simplisiti ni
    bg saya, sy pakai yang acne solution
    bgus!sangat rekomen=)
    tu je,yg seswai, sb kulit sy snsitif bjerawat
    tak trigger jerwt
    hehe
    bg sayalah, ape2 pun, try dl , n uji keberkesanan pd kulit
    tak semua produk seswai tuk seme.jd..tak elok la kondem2 aje ye?
    mungkin kulit sy seswai, kulit anda tidak
    n produk bgus utk anda, tak bgus utk saya
    cmtulah=)

  55. bese jer says:

    facial simplysiti sesuai dgn saya…kwn2 pon tny pki ape…suami lak suka,sbb jimat sket duit dia..(previously pki biotherm) hehehehe…tp cuma itu jelah produk yg saya pakai…saya x pakai mekap so xder komen…

  56. jane says:

    ape2 pon …tak berkenan langsung dressing dia… forever and ever tak pernah menarik… hancusssssss….. tu handbag yg ribu2 ringgit tu ke? tak cantik dan tak kena ngan majlis…. employ la sorang perunding fashion… yg bagus punya la…. bukan macam micheal ong tu…semua baju kodi dia suruh pakai…..

  57. cinta says:

    so far i gn lipstict n blusher SS. so far so good. cpt ilang? erm..yelah..chemical kurang.. tp oklahh..xla cpt sgt..bau pon wangi jek. sm mcm bau lipstict MAC. blushe pon tahan lm..

  58. dah tgk rasenye gambar ni kat blog lain..hehehe

  59. zazarina says:

    kalau lipstick tu cepat ilang, maknenye product tu xde plumbum kot..sebab plumbum yg buat lipstick thn lama…tp plumbum ni berbahaya kpd kesehatan…fikir2 la…

  60. BLaCK MaMBa says:

    make up cpat ilang .. mknanya kna beli lagi dan lagi dan lagi dan lagi .. biasa klau lpstck lain- sbtg leh tahan brbulan2 .. smplysiti kna beli sedozen utk sbulan ke? makin kayo la makcik ..

  61. miera ok says:

    salam…setakat ni sy dah pakai simply 5 cream.ok jer…kulit pun makin elok.x de masalah.lg satu produk SS ni dah tau ada pengesahan halal dr JAKIM.tu yg paling penting…pokok pangkalnya,klu kulit kita sesuai x kira la produk SS ke safi pun..

  62. fyza fiza says:

    huhu..i egt kn i sorg je nmpk ct cm berisi…ct pregnant ke??
    sbb nmpk die chubby lain macam.kalu ye, bagus la…:)

  63. onmiz says:

    ak xkesah datuk ct naik heli…die kn mmg kaya…

  64. Ct tanjong says:

    SS ni syarikat siti ke atau just gune name siti? Sebab setau aku SS ni ada rakan kongsi. Kira bisnes duit org lain dan siti menaikan bisnes gune name dia kan? Ah konfius makcik

  65. kebaboo.. says:

    yg mane muka brjerawat tu.. mmg ct saje nak hancurkan muka korg ;p
    eh? siti ni pki tudung ke x? cam main2 je..
    produk make up yg murah mmg saye takot nak try.. tp teringin pki bedak muka cosway yg kaler biru tu.. dah seminggu try.. result memuaskan.. eceh! promot.. hehe..

  66. INTAN says:

    sedih bila bca komen golongan yang boleh dikatakan cmburu…..apa yg org melayu buat,sume nk kondem,….hurm….manusia2….FYI product simply siti ni antara product yg paling kecil jumlah bhn kimia…..bnyk guna bahan semula jadi,…..so…xder la nnt muka anda2 yg guna produk ni,berlubang sblum tba waktu nya….fikir kan la…..

    • Zaza Muhammad says:

      rilek aaaa..bg org yg berfikiran pnjg yg bace komen2 negatif, diaorg tahu fikir sebab kesan produk2 kosmetik misalnya bergantung kpd jenis kulit atau beberapa faktor dalaman dan luaran. Dlm erti kata lain, serasi atau tidak serasi. Boleh cuba dulu klu sesuai teruskan, klu tak stoplah, simple as that.

  67. atien says:

    siti da mcm nk tanggal je tudung die..ish3..zaman skrg..

  68. east woman says:

    simply 5 yg for acne bau green tea sedaaap sngt pkai pun selesa kat kulit….

  69. east woman says:

    kepada cik zaza muhammad produk simply siti juga produk import yer, dia import dr korea

    • Zaza Muhammad says:

      Teknologi korea…. samalah cam kete Savvy….kete tempatan tp guna teknologi enjin renault..salah satu contoh…
      mustika ratu produk import dari indonesia… salah satu contoh. harap2 tak kompius antara brg import dan brg tempatan yg guna teknologi luar. dr segi tax pun berbeza. brg import ade import duti selain sales tax. klu setakat menggunakan teknologi luar, tidak diklasifikasikan sebagai brg import….
      eeeii pnjg le plak aku explain, ni tak termasuk bonded ngan non bonded atau exemption huhuhu….

  70. [email protected] says:

    salam… bukan nak kondem product ct pi dah beli foundation nya memng tak tahan lama n bercapuk2 bila pakai …..saya pun setuju 4 sure ct takan pakai produk dia sendiri pasti dia pakai baranded product cz saya pun biasa pakai branded prduk jadi saya boleh beza kn produk yg ok dan yang tak ok so jangan double standard!

  71. Laziness says:

    Mcm jakun je CT ambik gambar kat heli tu. Kalau dah “biasa”, takdenye nak posing2 caaak gitu kat heli tu. Sekadar heli. Maaplah kengkawan, sewa heli xlah mahal saaaangat. Dan I tgk kejakunan CT bergambar ini buat I terpikirr, adakah utk show off?

    • ME says:

      aku suka sgt statement ko nie…..tp jgn ckp lebih2 xpsl2 dia pnye peminat yg xdpt manfaat tue plak melenting lebih dr tuan badan,muhahahahahhahaahhahha….

  72. malaysian says:

    lorrrr…..mana pegi “shower cap” tok ti??
    makin lama makin londeh ke belakang……
    apa2 aje la….tok ti oiiii…….

  73. aku pon ada helikopter gak…tp mainan jela…hehe

  74. hajar says:

    comelll nya kak siti cm korean artist…per pun…kak siti mmg cute sgttt

  75. Amina says:

    Kesian siti kene kutuk ajer. Sometime siti nmpk mengada2 pulak depan helikopter. Produk dia no komen aku tak beli tp sblm ni siti pnh jual teh juge ye. Tah mane p pokok teh siti tu

    • DANIA says:

      HAI… BETUL APA YG ABANG NARA KATA TUUU…
      LIPSTICK MUDAH PATAH..PAS TU TAK KEKAL LAMA.. CEPAT HILANG WARNANYA…
      SAYANG BETUL.. WARNA CANTIK., BAU WANGI TAPI TAK TAHAN LAM PULAK… LAG SATU, MAHAL SGT LA.. LIPTISCK LOREAL DAN MAYBELLINE TAK MAHAL MACM SIMPLY SITI..

  76. yy says:

    i try dia punya simply5 memang amazing..
    5 dalam 1..
    i rase i pernah dapat product camtuh masa i pakai sunblock bml..
    kalu nak bandingkan ngan siti nye product..bml agak mahal..dan cuma dapat 1 je..sunblock..
    product kecantikan dia yg len i tak minat..

  77. poo... says:

    siti ni ngandung ke ape??>…………….

  78. SWEET says:

    TU BUKANNYA TUDUNG
    TETAPI SANGGUL
    SANGGUL CAM NENEK AKU

  79. Mawar says:

    ermm produk simplysiti ni xde beza pun dgn Elianto n Face shop lebih kurang ja.. cuma tukar packing.. i dh compare sama jer.. semua tu made in korea..

    • batu delima says:

      beli borong dr kilang then letak jenama sendiri…nak lebih ok sikit dia lantik Dr pakar utk buat kajian….

  80. akuorangbiasa says:

    kui..kui..barang mahal tk penah mengecewakan..

  81. nurul says:

    hola! x pnah try lgi tp ade jgk tringin nak try.. tapi takot plak sbb sblom ni prnah tukar2 produk…muke cam hampeh jek… skag pkai loreal ngn mary kay jek… :):)

  82. xxray says:

    badan makin berisi…nk tgk muka dia tanpa makeup..

  83. apa2 ajer says:

    aku pong penah naik elikopter gak… tapi kt funfair lerr…

  84. basshunter says:

    errr..rambut da makin byk nmpk..tu je nk komen..tenkiu..huhu

  85. mia says:

    aku dah pakai die punya pencuci muka..setakat nie okk tdak masalah..best pakai..
    =masa siti datang promote simplisti,die tunjuk die pkai apa n lipstik apa..mg lawaaaa..elok jerr..
    =foundation die pun ok jer..tdak masalahh..ok laa tuh pencapaian orang melayu buat produk mcam nie..halal lagi.nie tak,tau nk kondem jerrrr…
    =lipstik patah tuh sbb pakai ganasss sangat..cuba pkai elok2,ok jerrr..ramai cakap ok..
    =pakai mascara pi jogging sapa suruh..bila berpeluh2,konfom2 laaaa mascara akan cair..sbb barang yang halal die tak pakai benda2 yang haram..benda yang haram tuh laaa,bila korang pi jongging ke senaman ke,takkan cairrrr..tak caya?cuba pakai produk yang tak dijamin halalnyaaa..cuba pi jongginggg.konfom balik pun korang boleh pi pejabat terusssss…..
    =lagi satu pesanan aku, support laa bile orang melayu buat produk,jangan tengok penampilanya sahajaaaa.nie tak,nak supprt org lain..
    tau kondemmmmm jerrrr!!

    • x kenal maka x cinta says:

      mia, sgt2 stju dgn anda! ahhahahaha btw klakar la statement org yg pakai lipstick smp patah n pakai mascara bwk g jogg tu… nk try bgs ke x produk pon biarlah bertempat… sesuai ke mekap dibawa ke aktiviti sukan?? konfem ke sume produk mahal2 tu bwk g jog x cair? tonyoh lipstick kalo da ala2 siput sarawak tonyoh sireh tu mmg la blh patah… kalo takot patah, pki gune berusla ape susah… jgn mdah percaya kate2 org lain cos xsumer kulit serasi dgn produk yg same kn… hbs kalo dah member korang suggest dior, wlupon korang tader duit, nk beli gak ke smata2 mndgr kata org + mnghrap kesan yg same diterima oleh korang.. dlm forum ni rate2 50-50 ade yg kate try SS ok, n ade yg kate x ok, sng2 korang pakai temulawak ke, pixy ker jerla, kalo takot rugi perabih duit… murah pon murah

  86. adik kau says:

    besarnya siti. nauzubillah

  87. Kitaro says:

    apa fesyen tutup kepala tu? x boleh handle aku nengok!

  88. LadyGurL says:

    nak bandingkan SS nye produk, lebih baik beli produk Loreal je…kualiti much better then SS, harga pon lebey kurang je..nak market, x agak-agak…konon murah,mampu di miliki semua golongan wanita..padahal mahal tuuu~

  89. Pinkish says:

    My fren ada beli listick SS ni. Nampak cantik utk dia. Tapi harga standard Loreal & Maybeline. Rasa tak berbaloi lak utk produk tempatan & baru. Apa pun tpulang pd masing2.Rasanya peminat fanatik je beli kot. Pada saya,baik beli elianto..

  90. jj says:

    nak bgi tau satu jew.. da sebulan pki acne c solution, bes sangat2,,, mke yg byk jerawt da kurang..jarang nk tumbuh.. kawan puji mke makin cantik, parut pown pudar…hehe…

  91. lady gagah says:

    aku pakai simply sti ok jer
    jgn nak memandai kondem
    aku yakin yg kondem tu semua nipu
    mak aku yg x suka siti pun dh x pakai loreal tp pakai simplysiti
    the best katenyer

  92. bedah... says:

    mia org bkn nak kondem tp nak bg tguran…ko minat siti…tp ko x jujur nak kata kbenaran…kat sini,sumpah aku ckp,brg siti aku dah beli bnyak….aku nyesal koz x pkir pnjang tuk beli sekali serentak….uwaaaa mraung aku…koz quality zero…..

  93. ehem says:

    so far to me aku pki ok je SS ni…liptstick die kt bibir aku ok jer…aku pki elianto lgi bermekah2 bibir aku…kwn opis pun rmi kte lipstik elianto buat bibir merekah..tk kan la satu produk tu sesuai utk semua org…mne yg sesuai truskan…mne tk sesuai tk yah pki…simple as a simplysity

  94. ehem says:

    SimplySiti dh diiktiraf sbg the Best Halal Produk

  95. Mala says:

    Saya guna cream 5 in 1 dia & pencuci muka. Kesan utk cream 5 in 1 mmg bgs sbb dia ringan x tebal & warna senang serap ke kulit so kulit x nmpk melepu. Kawan2 tegur bila nmpk kulit mcm licin lps disapu bedak. Mcm joint together so saya kt guna SS. Lps tu ramai yg try. Rasanya ok… Pencuci muka pun ok. Bgs korang try yg cream 5 in 1 dia. Aku dh nk hbs 1 tiub. Harga ok rm59.90 je pun. Jimat coz mosturiser, sunblock & foundation dh ada sekali d dlm. Saya cerita iklas. X da pun sbb nk sokong siti cuma share experience. Mekap mmg xda try langsung sbb harga dia kot. Nanti2 may be akan try jugak

  96. lola says:

    kalau rasa2 xnak dgr komen2
    duduk diam2 xyah bukak pic masuk sini

    xde maknanya nak fitnah produk tu..
    kalau bagus sgt.. even kaya mana pon pakai la produk sendiri.. ni muka penuh produk yg lebih mahal..

    adakah ia sbb
    1) aku mampu?
    2) lebih kualiti?

    sapa kata produk dia murah?? mahal gakk woo…. xde maknanya murah

  97. Scorpio says:

    Aku sokong lady gagah,jgn ckp bab akhirat sape kt memandai-mandai nk judge org kat akhirat nnt tkt ko yg kena jwb kat akhirat nnt sbb fitnah org,x pnh cb simplysiti tp apa jns produk pun kalo x sesuai ngan kulit kt mmg la ada mslh x semestinya produk dia x bagus (pnh keje kat Dermalogica..)

  98. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

  99. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

  100. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

  101. NANA says:

    BARU JER CADANG NAK BELI PRODUK SIMPLYSITI TP DAH MCM2 KOMPLEN DIDENGAR….BTUL LAH TU….MEMBER ADER PAKAI…MMG KURENG…
    APAPON I TTP PEMINAT NO.1 DATO CT…

  102. akakcomey says:

    Ada duit…nak ke mana,cakap aje pasti terus sampai ke sana.

  103. yyy says:

    series! menyesal beli lipstik dia.. baru 3 kali pakai, dh rase xselesa.. skang cntinue lipstik brand lama..

  104. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

  105. I believe that avoiding highly processed foods will be the first step to be able to lose weight. They will taste fine, but processed foods possess very little nutritional value, making you try to eat more to have enough strength to get with the day. In case you are constantly feeding on these foods, changing to cereals and other complex carbohydrates will aid you to have more vigor while taking in less. Thanks alot : ) for your blog post.

  106. Dol fairy says:

    alahhh mak aku pakai gincu mekah jee lg classs & tahan lama. korang igt ct pakai ke brg dia yg murah ni?? x da maknanye..kecuali peminat fanatik dia je yg terhegeh2 beli konon2 nk muka bajet tembam cam ct hua3

  107. This certainly Credit Calculator, often known as a home loan Repayment Calculator is really a financial software utilized to compute the Forecasted Mortgage Settlement of a Home finance loan.