Written by AbangNara | May 12th, 2009

anak velvet dan rich

Kawin Disember 2008, dapat anak 1hb Mei 2009. Walaupun tak pandai Matematik sangat, tapi rasanya memang tak cukup 9 bulan. Nasib baik Velvet dan Rich bukan Islam. Gambar anak Velvet dan Rich masih tak dapat dicarik lagi.

Oh ya, untuk pengetahuan anda nama anak Velvet dan Rich ialah Joshia Richael Gimbang. Kalau nak tau maksud nama anak Rich, boleh tanya kat Penari Poco-Poco. Hehehe.

131 responses to Bukan Gambar Anak Velvet Dan Rich

  1. lilies says:

    ala,xkesah ar mmg ramai cmni pon skrg niyh..on top of dat dieorg non muslim..

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      issh…kak nara. ade ke nak tanya saya plak mksd nama anak Rich tu…saya pun xfaham mksd nye tu…Rich tu kan org Sabah, saya plak org Sarawak. Kalo duk kat sempadan Sabah/Sarawak tau ler….
      hahahahahah…

      0
      0
      • futurelawyer says:

        kalo aku ckp camnie kang,ader org marah lak..tp bukan kristian pon melarang sex out of marriage ker?..bukan issue agama atau tak..tp same ader diorg nie a good example for teenagers…to Rich and Velvet..jgn marah arrrr….

        0
        0
        • mien.. says:

          erm,btul gak 2..aku rse sume agama pn sbnrnye larang prbuatan cm ni.tp nk wat cm ne..mrh pn x gne…nasi dh jd bbur…smoge brkkalan la arapnye rich ngan velvet..dpt ank rmai2 smp pnuh 1 team bola sepak..hahaha..

          0
          0
        • lulu says:

          ala…bnd nie da mcm trend artis skg..bkan takat yg non muslim,yang muslim skali….hancus …

          0
          0
    • prisilla says:

      aiyo..jangan la sebut nasib baik these couple bukan Islam, diaorg boleh ada anak tak cukup “bulan”. Tak kisah la Islam atau tak..yang penting diaorg manusia. Even yang couple beragama Islam pun ramai berperangai lebih kurang sama aja. Lagi teruk, ada yang gugurkan kandungan just nak cover malu. So, next time, bila nak tulis article,jangan sebut tentang race,religion,belief seseorang. That is very personal yer, miss/mr writer

      0
      0
      • prisilla says:

        at least both of them bertanggungjawab dan mahu hidup bersama. bukan macam some couple, bila dah terjadi kandungan luar nikah, cepat2 tak mengaku anak dan terus gugurkan kandungan. Itupun, semata2 nak tutup malu. siapa yang lagi elok perangai sekarang? yang bertanggungjwab kepada perkara yang terjadi, atau yang nak melarikan diri dari menanggung kesalahan sendiri?

        0
        0
  2. BudaKGeniUS says:

    EEEeeee…..Lemak…hahahahahaha……….

    Mujur non-muslim…
    Kalu x confirm jadi isu!

    Kah..kah..kah…

    0
    0
    • delimajelita says:

      setuju….doakan kebaikan utk mereka

      0
      0
    • Penari Poco2 says:

      Lemak kalo buat sup sdp ker???

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        lemak manis..buat sup nanti dapat penyakit..

        0
        0
        • delimajelita says:

          lemak tepu kalu hiris masak goreng kunyit ltk halia + bwg besar lebey sket …goreng garing2 ..mkn ngan nasi panas sedap woo

          0
          0
      • BudaKGeniUS says:

        EEEeeee..geli aku..

        Lemak ayam pun kadang2 aku tak makan,
        Ini kan pulak lemak orang..

        UUWwweEWewewekkk..

        Muntah aku..
        hahahaha

        0
        0
    • ros says:

      yang penting dah kahwin drpd gugurkan kandungan, klu tak pun buang anak selepas bersalin. oh ya lupa pula nak ucap taniah, semoga bahagia di samping anak tersayang. Happy mother’s day. luv frm me

      0
      0
      • mien.. says:

        ish,geli la lemak2 ni..tp best gak kdg2…lemak kn lmbik2 g2..klu goreng msti lazat gingga x trkataaaa…

        0
        0
  3. tok batin says:

    aku ske btol kapel due org nih..
    kiut n spadan jek

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      EH…BARU AKU PERASAN!
      ANAK DIORG SAME NGAN BIRTHDAY AKU LAR…

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        sama ngan birthday aku gak..bagilah hadiah kat aku sama ek…

        0
        0
      • rozy says:

        ceh…huhu..perasan saje

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          memang rozy, si singa tu suka perasan..tunggu ko singa, aku nak tembak ko, biar berterabur bulu ko kat hway..pdn muka..hahaha..

          0
          0
        • mien.. says:

          haha,ko jgn sara..cian kt singa..klu xde bulu msti die mlu dh nk bg kmen kt cni…bdn brbogel g2…auwww

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          pdn muka dia mien…baru senyap sikit..kalau tak, mana aku ada situ lah dia bertempek..peappun, tahniah lah cik singa..aku tengah call kawan aku untuk ambik ko jadi duta produk ubat gigi KODOMO LION…..

          royalti nanti kgsi ngan aku yer…aku bagi kostum sebab ko dah hilang bulu kan..kang ko malu plak

          0
          0
  4. DelimaSaraa says:

    alamakkkkk…dunia akhir zaman..tp no probelm non-muslim…aku doakan korang bahagia

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      yuup…same ler kite doakan kebahgiaaan diorg.

      p/s : semakin hangat nampaknya ko dua2 delima berdebat ngan parti lawan kat page adik ekin.

      p/s : petua, anak dara tidak digalakkan duduk di hadapan pintu yang sdg terbuka, esok2 xde org nak pinang.

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        alahai..aku gantikan tpt ko jer…semalam aku bizi miting, hari tu aku malas lagi…ingatkan tak hot sangat..tp hari ni kebetulan, aku macam nak gntikn tpt ko..pesal ko diam??

        0
        0
      • delimajelita says:

        bukan hangat la poco…kena tembak bertalu-talu ..nasib baik la .aku dah baca ayat kursi dulu…buat pedinding org ckp..ko pun dah berdamai ker ngan bebudak tu…
        pening sekejap aku ni…huhuhu..

        p/s : petua menyanyi kat dapur nanti dapat laki tua.

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          hik hik hik…alaaa dia still tak tembak aku..dia tembak ko ngan genius ngan delimajelita..kesian kembar siam aku tu kena ngan dia..

          alaa…aku masih cool..ko tgk jer, ko baca jer…haha…aku still disitu untuk menghangtkan keadaan…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          laki tua xpe asal sporting…hehehe.

          diam bukan bermakna aku mengalah.
          cukup dua hari aku kenal camna hati budi diorg…
          SAH2 XMAKAN TEGUR PUNYER….
          so, sbg politician muda, aku berfikiran matang dan profesional, xnak layan komen2 diorg…balik2 ayat tu jer..
          soal agama dibangkitkan…
          aku xsuke perkara camtu, so aku senang jer…JANGAN LAYAN….HBS CITER.

          p/s : kite layan page lain k, jgn dok buke page adik ekin tu jer…citer dah basi!

          0
          0
        • singa ganaz says:

          ye betulll.. undilah Penari Poco2…

          saya mesti pilih…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          wow…politician muda..aku suka ar..semalam aku tak jengok pun blog ni sebab dok sebuk pasal nizar ngan zamri…

          keputusan pukul 3 dan 3.30..pukul 3 aku sedey giler, 3.30 aku bersorak…bila ptg aku balik ofis, tgk blog, pung pang pung pang, aku tergelok sorang2…

          but aku hepi with highcourt result…alhamdulilah

          0
          0
        • singa ganaz says:

          aku xpyh sibuk2 pasal zambry dgn nizar.. pasal lepas kuar court jer terus dua2 call aku bgtau result diorg…

          pening aku…. dah kena hantar balik camry yg aku beli tuh…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ko pandia ke pakai camry???karang nak tekan gear ko gi bukak radio…nak bukan aircond ko gi bukak bonek….huk alohhh

          0
          0
        • delimajelita says:

          singa ooo singa…mmg ko singa dr td aku ketawa tgk ko komen…..

          sejuk sikit hati aku yg tgh membara ni…

          betul kata poco diam x semestinya kalah..tp aku bukan nk menang pon…cuma malas nk layan

          0
          0
        • singa ganaz says:

          sapa kata aku bawak keta… plsssss…..

          i ada driver okey…..

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          wowww ada driver tuuu??saper driver ko?? cun tak??keturunan apa??

          singa jugak ker/ harimau/ itik????

          0
          0
        • BudaKGeniUS says:

          Singa ganaz..

          Ko nie sejak dari ari tu,
          asyik wat lawak jea..

          Orang tgh hot,
          ko menyampuk..
          hahaha..

          Mujur ko ade,
          Bleh ganti member kitorunk dulu,
          Nekounam name nye..hehehe..
          Wat lawak tahap gaban..hhahaha

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          betul2….si singa ni aku rasa dia dah menggugurkan stress aku…pertama kalinya aku mengatakan thanks beb memberikan kami kegembiraan…

          Saraa : sentiasa menghagai kawan kerana kawan itu adalah sesuatu yang mesti sentiasa dihargai…

          0
          0
        • singa ganaz says:

          maaflah kalau aku mengganggu pergaduhan korg…
          dulu nk masuk raja lawak sampai stage kedua jer…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ko tak yah lah membohong singa oiiii, ko tu singa…dalam syarat2 dia dah dinyatakan hanya manusia sahaja…

          jadi stage masuk untuk isi borang pun ko tak layak wok…

          0
          0
    • ms peace says:

      sikit2 sentuh agama..x buli ker x pyh sentuh isu agama? suma agama da morality la..haiyaaa!

      0
      0
  5. singa ganaz says:

    tahniah buat diorg….

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tahniah untuk ko jugak…

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        apsal tahniah tuk singa ganaz plak?

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          poco, ko jeles ar tuu aku dapat wish kat singa ganaz..haha lalalalaa

          0
          0
        • singa ganaz says:

          haha.. aku pun confuse…

          tapi aku terima ucapan tersebut dgn ucapan “bila nk balik kg bersama lagi…?”

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          tak nak aku balik ngan ko…huh, ko ajak batu lesung larrr

          0
          0
        • singa ganaz says:

          ajak batu lesung wat pe….

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          nanti kalau ko buat lebey2 dia amik batu lesung dia baling kat kepala ko….tu yg ko tkt kat lesung kan…

          jiran sebelah umah aku kata : temu buku nga ghuah…

          0
          0
        • singa ganaz says:

          dia lesung pale aku mmg habis…. baik dia lesung pipit jer…

          jiran aku plak kata… temu buku 555…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          hahahahahahah….
          sakit perut aku bace komen2 korang ni….
          hahahahahahah….

          p/s : 2 kali delima, aku kembali daaaa….
          semuanya beres……

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ko kembali wehh..hilang dh rindu aku…kalu tak si singa duta maybank tu jer dok menyibuk…hukalohhh

          ko gi ar tgk apa dah jadi kat page sheera yang dulu tu…pastu ko bagi aku ucapan tahniah yer…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          aku dah baca dah…apa2 pun TAHNIAH LAR KAT KO SARAA….

          p/s : last aku bukak page si sheera tu…sbb aku dah bosan dan malas nak layan….citer dah basi. roger and out!!!

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ye ye tahniah untuk saraa…ye ye tahniah kepada saraa…ye ye..aku akan sentiasa membantu korang2 yang dilanda banjir…hahaha….

          yang aku kesiannya, kembar siam aku tu pun siap kena ludah lagi tuuu…kesian kesian…cik jelita, ko kenapa yer…???? sampai boleh menyanyi2 plak, dh kena tembak terus terdiam..tiada kata dan bicara…

          ko jangan nangis tau, meh ko masuk team aku gaduh ngan si singa tuuu…

          ada tak sesapa nak masuk team aku wehhh???

          0
          0
        • delimajelita says:

          uittt…saraa aku bukan diam la..malas nak layan org mcm tu..bagi jer la apa yg deme nak…huhu..Tahniah la ko mu deh.. pengaman PBB…pasal air ludah tu aku dah basuh bersih2…ibarat kata poco2 aiman tak kisah…lalalala…

          p/s: gembira selalu , senyum sokmo, rahsia muda dan jelita

          0
          0
        • BudaKGeniUS says:

          ALA..KOOL KEY U ALL GUYS….

          Tak payahla nak bertekak dgn org mcm tu,
          Buang masa je….
          Dalam islam pun ada cakap..
          Kalu kita bertengkar dgr seseorang,
          Better kita mendiamkan diri je,
          At least tak meletakkan kita segolongan dgn mereka..q=)

          Yang penting u all guys..
          Hidup hepi & berkomentar secara profesional & terpimpin..hehehe…

          Best ada memberz cam korunk,
          Saling sihat-menasihati,
          Fun & hepi go lucky..hehehe
          Apapun..stay cute,stay hensem & stay mcho..q=P

          p/s: Jgn jadi seperti daun keladi…q=)

          0
          0
  6. Zaza Muhammad says:

    Tahniah dpt baby… Ari tu masa memula diorg kawin mmg dah dgr psl ni, well org x pnjngkan sbb diaorg bkn muslim. Anyway tetap respek sbb Rich tetap nafikan, nmpk aaa dia ni jenis ‘sopan’ gak, sbb ade sesetengah org tu bangga plak wak keje2 x bermoral. Cam diorg ni, kemain lai sorok… apa pun jgn le plak jadi ikutan. Wpun apa bangsa dan agama skalipun, bab2 ni mmg ditegah dan dilarang….

    0
    0
  7. bahulu hangit says:

    hepi belated besday utk ko penari poco2 n DelimaSaraa…smpt lg nk wish kut..bln5 lg nie..nnti leh x ajar haku nari poco2..

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      hahaha…time kasih bebyk.
      no prob, anytime aku boleh ajar ko menari poco2.

      0
      0
    • DelimaSaraa says:

      tima kasih..poco, nanti next year kita deal tpt ek..sambut sesama..haha

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        boleh…boleh…next year sambut same2 yerk.

        p/s : aku nak balik umah ni. ptg karang xdpt chat ngan korang dulu sb aku bawa abah aku g hospital jap…dia ade appointment ngan doktor ptg ni. So, see u later. muuuaaaahhhh!!!!

        0
        0
    • minnie comey says:

      ak?nape xwish pon aku punyeee…

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        happy belated bday to you too…minnie comey.
        ko x g ngurat anak singa ker?
        hahahahahah….

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          singa tu untuk lesung jer..jgn diganggu…PHM????

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          la ko xtau ke delimasaraa…singa tu byk kaum kerabatnya.

          singa ganaz tu bapak mertua kpd menantu singa.
          menantu singa tu plak dah ada anak singa….
          kalo si mimmie tu kawin kat anak singa (cucu singa ganaz), singa ganaz akan dpt cicit ler…

          hahahahahah…

          p/s : ko x pening ker dgn salasilah kuarga singa ni???

          0
          0
        • singa ganaz says:

          barulah singa menawan keluarga bahagia….

          0
          0
  8. azfa says:

    hem… no komen..

    0
    0
  9. bahulu hangit says:

    ala,aku punye besday end bln 4..kire leh la korg masuk kan name aku sekali dlm kek besday korang tue…aku pon nk enterprem gak..

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tgk lah dulu..takut nanti masuk nama ko kek kami hangit plakkk…ekekekeke..tp cuba ko tanya singaganaz, dia mesti suka kalau ko mintak dia belikan ko kek..

      0
      0
      • singa ganaz says:

        ko nk kek apa?? kek cawan boleh??

        0
        0
        • minnie comey says:

          aku nak gak…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ko cakap jer kek apa, si singganaz tu sanggup berbuat apa sajer untuk ko minnie comey..

          tp ko jgn mintak dia bawak gi jejalan sebab dia tu tak pandai bawak keta…tp dia ada driver..spesis apa driver dia aku tak tau..

          tp aku syak lembu..sebab dia ada keta lembu…

          0
          0
        • minnie comey says:

          syik tukar driver je..bis sume driver di ngapnye sara….haha..

          0
          0
        • minnie comey says:

          syik tukar driver je sara…abis sume driver di ngapnyee..xmungkin lembu..huhu..

          0
          0
        • singa ganaz says:

          kalau keta lembu habis kena baham ler lembu tuh…
          tapi aku ni jenis yg baik baik auwww…

          0
          0
        • minnie comey says:

          yela..rich org kayeelabit..ko lak org baik2..kturunan wes ismail golok..kannn???

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          betul pun minney….terlebih kaya…kaya bulu ar kot..sebab singa…dia sebenarnya nak jadi ikon maybank tp tak layak..tu dia mengganas tuuuuuuu…..

          hahahahahahaha..pechoh perut akuuuu…hukalohhh

          0
          0
  10. delimajelita says:

    hehehe..dgn penuh rase malu..Riich tu saper? boleh tulun jwb tak?

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      delima..kita keturunan sama ar??ko kembar siam aku ek???hahaha…aku kim salam kat ko…

      0
      0
      • delimajelita says:

        salam diterima…selaku kembar siam…ko kena lah jaga aku…jgn dok asyik jaga singa jer. k lah…aku nk buat keje lak..malas dah nk layan nyamuk2 (DK n BL) kat sini…tata..titi ..tutu

        0
        0
    • singa ganaz says:

      Rich tuh org kaya kelabit…

      0
      0
      • Penari Poco2 says:

        wooiiit…ape ni kelabit-kelabit?
        org sabah mane ade keturunan kelabit…
        kelabit tu asal dia dr swak….
        kelabit tu dlm kategori org ulu jgk ler…

        0
        0
    • ikan kaloi says:

      kalau x silap rich tu kan bekas pelajar af……

      0
      0
  11. QiQi says:

    betul.!!!..sib baik non muslim,..yang dah kawin pun ada anak ***** …buat x tau jer…muslim lak tu..bini org lagi….ish3..x payah tunggu artis, org biasa2,gomen servant pun ada ..pakai tudung bagai..berbelit2…cam bagus..mmg marah sgt…memalukan..[base on true story] …sebab bkn artis..maka..tersimpan lah rahsia…tapi ingat..sampai ..bila????..

    0
    0
    • minnie comey says:

      besela tuh..bg dorg,skang ni da mcm budaye..konon,nak testing dlu..rase best,baru kawin..xbest,tinggal..pemahaman org skang,susah..pokok pangkalnye,ati..iman..

      0
      0
  12. minnie comey says:

    ni barula low profile..pas kawin pon xdela nak bekepit je celah ktiak..mcm ikan bandaraye tula..

    0
    0
  13. Who Am I says:

    cepatnye dapat ank ni mesti buat dulu ni huhuhuhu

    0
    0
    • minnie comey says:

      die bkn islam..lantak diela..huhu

      0
      0
      • delimajelita says:

        woii sara..mu jange buak kuk se…mapuh kerah nanti singo ganah make mu….

        0
        0
        • singa ganaz says:

          nak make gapo… kawe dok make manusio dok mandi,….

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          auuuuuuuuuuuu tkutnyer ngan singa ni…singa2, bila ko nak dapat kalahkan mawi jadi duta maybank ko cakap kat aku ek….

          aku nak glamor gak..jadi pengikut ko pun jadilarrrrrrrrrrr…

          0
          0
        • delimajelita says:

          weh dia kan ade lion group com.listed com lagi ..bak po pulak nk jadi duta maybank nyo

          0
          0
        • singa ganaz says:

          apa kelas duta maybank…
          duta sheila on 7 ok gak…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ko tu mana boleh duduk ngan orang..nanti ko ngappppppppppp..gi jadi kepala maybak nuuuuuuuuuuu..dok diam2..ajak orang menyimpan duit…

          0
          0
    • DelimaSaraa says:

      anak kan pembawa rezeki…tak kesahlah buat dulu atau buat kemudian..janji ada anak..

      0
      0
      • minnie comey says:

        huhu…bg dorg,bende tu xdose…biarle..

        0
        0
      • BudaKGeniUS says:

        Betul Tu..anak kan pembawa rezki..q=)

        Tu yg tak sabar nak kawen nie..hehehehe..

        p/s: Orang kat sane,tunguuuu..hahahahahaha

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          tak nak ajak aku ker???

          ko jgn risau, aku makan nasik sepinggan jer..tp ko jgn ajak singaganaz, kang majlis ko jadi pesta singa mengganas..hahaha

          0
          0
        • singa ganaz says:

          eh xpe… aku kalau ada majlis jadik baik kejap…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          singa ganaz masa majlis mmg ler baik kejap….
          lepas majlis tu ler dia kan terkam dan cakar ko….

          0
          0
        • minnie comey says:

          hahaha..xpe,t aku gtau kakakku poco..hahaha..aku jd pengapit pon xpew..

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          minnie..ko jgn jadi pengapit kalau si singa ganaz tu ada..karang dia ngap ko..dahlah genius pun tak sempat kawin dah, ko pun sekali tak sempat…..

          0
          0
        • singa ganaz says:

          hahaha… xyah jadik pengapit aku.. meh aku kapit korg… hahaha…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          ku tu mandi wahai cik singa…sebelum ko kepit orang, ko dekat pun orang dh lari lintang pukang….hukalohhh

          0
          0
        • singa ganaz says:

          jgn la lari…. i x laju nk kejar u alll…

          auwww….

          0
          0
        • minnie comey says:

          naik moto pon xmuat helmet..nak keja kitorg..haha..

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          dah lah tak muat helmet, pastu hbs bau busuk tak mandi bersepah2..baik ko duduk diam jer singa busuk….

          0
          0
        • singa ganaz says:

          hahaha… bau jugak eh ko… ingt x bau tadik…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          aku jaga ko takut aku cakap busuk kang semua orang tau terutama awek ko, si lesung tuuuuu…

          0
          0
        • Batu Lesung says:

          aik.. sini pun nak hangkut nama aku sekali? wah wah wah… senyap tempat lain, sini berbunyi… ini sudah lebeyyy… kang aku start balik kang…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          alamak akak lesung…si singa tu minat kat ko tau tp tak tau nak habaq kat ko lagumaner….

          hehe…

          saraa : tahniah, ko dah berbaik ek ngan team2 perlawanan…nanti tgu k.nara bukak topic baru, kita discuss lagi ek..korang aku dah balik semalam baru sambung berdebat…bengkek betul aku..takleh aku nak mencelah

          0
          0
  14. linathe1 says:

    Congratulations to both of them.. btw tak pernah dengar for org non muslim buang anak kan… diorang kalau mengandung terus kahwin . kalau muslim tu kalau mengandung yg lelaki cabut lari yg perempuan sendiri tanggung kesian…… so the moral of story jagalah diri anda wahaiii sigadis

    0
    0
    • ikan kaloi says:

      bkn gadis sajer…lelaki pun sama lar……..

      0
      0
    • prisilla says:

      setuju la sangat dengan linathe1. masalahnya, yang buat perangai macam tu, selalunya Melayu Muslim.Tak pandai pakai protection kut..

      0
      0
      • prisilla says:

        ikan kaloi, you r right too.. tak semestinya gadis ajer yang kena jaga diri, sebab kalau jumpa lelaki yang macam jongos tak tau jaga anu pun susah juga.So, lelaki kenalah fikirkan masa depan si gadis dan mestilah belajar memakai protection sebelum terjadinya apa2 yang bakal merosakkan identiti diri sendiri dan orang lain

        0
        0
  15. wendy says:

    jangan dulu jump to conclusion.. bukankah banyak artis2 kita yang dah kahwin senyap2..lepas 2 baru dorang buat majlis..bukan yg muslim ajer yang akad nikah dulu baru bersanding..non muslim pun mcm tu jugak tau..

    agak2 masa dorang sanding dulu, kandungan velvet baru 4 bulan. badan velvet agak gempal sebab tu perut tak nampak sangat..

    apa2pun..tahniah untuk mereka..

    0
    0
  16. PUT3_MAKI says:

    EMGOM NAK MAMPOSS ..BUDOK2X YG WT POSTING DLM N..SEMUA WAT POST PWEE ..OUT OF TOPIC ..

    0
    0
  17. ibu muda says:

    patut lah dulu rich n valvet beriya2 nak rahsiakan perkahwinan mereka… rupanya perkahwinan tu “terpaksa” diadakan secepat mungkin…. semua agama menyuruh yg baik la…..

    0
    0
  18. MISS_HUJAN says:

    B4 NEYH TYM DOWG NAK KAWEN ..RICH PENAH MENAFIKAN YG WIFE DIA X HAMIL KAN ??..TP X KESAH LA JANJI KOWG BAHGIA DGN KEHADIRAN BABY TUH ..AS A FANS ..ALWAYS KN SUPPORT JE ..

    0
    0
  19. grunge girl says:

    eleh, soal agama jan tah di sentuh!! sensitif..!! actuly, muslim pun ramai jg yg buat cm tu tp nsib baik kbykan bkn artis… so, apa yg priscilla ckp tu smuanya btul.. bkn agama yg salah!!! tp org2 nya dong.. Malu pla sia dgn mereka2 yg myalahkn org2 non-muslim. next time periksa dlu minda tu da ckup degree ka tdk..!!

    0
    0
  20. madlynn says:

    alah tue pekara biasa dah sekarang ni..tak kira muslim or non muslim..janji seseorang itu sanggup bertanggungjawab…hmmmm tpi bgi kte mengandung dulu ok bah..tak jadi masalah….bole bah kalau kau….jangan nak menyalah ke agama bah..erm kalu pasal kes mengandung anak luar nikah laju je komen macam- macam..tpi tak tengok artis yang lain yang buat hal yang lebih teruk lagi kan..hmmmm…yelah kalu nak cakap ikut la ukuran badan sendiri..lihat la sekeliling..hmmm

    0
    0
  21. BUNGA says:

    napa pula nak kaitkan isu agama???
    islam lagi banyak kes yang lagi teruk dari kes velvet dgn rich..rogol..pastu buang anak..buat malu sahaja..nak agungkan “—–” tapi tak kena tempat..you all tak tao sebab”—–” sembunyikan hal ini..buat malu..cermin ***** dulu baru cermin ***** lain.thanks!

    0
    0
  22. sumandak says:

    ha, ni kah faedahnya web ni? nak ngutuk orang.. ewah2 sedap jak mulut yang becakap tu… keburukan orang lain nampak, tapi keburukan diri sendiri tak perasan kah tak nampak? ataupun dalam maksud perkataan lain, sengaja buat tak tahu jak!!! yang becakap pasl velvet ngn rich tu kalu tak tahu hujung pangkal tu janganlah nak terus berfikiran positiv… sekarang ni ada ramai kes bayi lahir tak cukup bulan. wal hal, kita jaga dulu hal sendiri kalu dah cukup cmplete bru nak nyibuk hal orang lain….itupun kalau selayaknya!!!! lagi bagus orang yang tahu tanggungjawab dari sesetengah tu tak ngaku darah daging sendiri!!!! puii….

    0
    0
  23. skethati says:

    aku rasa baik tarik balik statement hang….orang politik sebuk pasal agama silap haribulan termasuk pulak dalam kategori menghina agama…baru tau…nasihat jer

    0
    0
  24. eila says:

    sory to say la…yg sy thu…kristian x yah akd nikah mcm islam kan(semua dh thu)…diorg jz daftar then ikut law diorg sah husband n wife..maybe gak diorg kawin awl,tp kenduri lewat ke..mne kte thu…x baik tuduh2..

    0
    0
  25. I love the helpful info you provide in your articles. I am going to bookmark your blog and check again here regularly. I will be quite certain I will learn lots of new stuff the following! Best of luck for the following!

    0
    0