Written by AbangNara | February 28th, 2014

Alhamdulillah. Abang Nara suka dengan usaha Sharol Shiro ingin menjernihkan hubungannya yang telah keruh dengan Jep Sepahtu. Kemelut yang melanda mereka berdua ini bermula sejak MLM2013 yang lalu dan sehingga ke hari ini masih belum ada penyelesaian. Namun kalau sudah ada niat untuk berbaik semula pun dah kira cukup baik bagi pandangan Abang Nara.

sharol shiro

Melalui penjelasan Sharol di Harian Metro hari ini, cara kerja mereka berdua yang berbeza menyebabkan berlakunya perang dingin ini sedangkan hubungan mereka sebelum ini agak rapat. Terang Sharol:-

Sebenarnya isu saya dengan Jep bukanlah besar sangat, tapi mungkin sengaja diperbesar besarkan oleh sesetengah pihak. Agaknya tekanan dalam persaingan MLM membuatkan kami jadi begini. Sebelumnya hubungan kami agak rapat.

Bagaimanapun penyertaan dalam MLM mengubah segala-galanya. Sebelum ini saya tak tahu cara kerja Jep. Begitu juga dia pun tak tahu cara kerja saya. Sewaktu bertanding dalam MLM saya lebih suka duduk diam-diam di belakang pentas untuk fokus kepada persembahan setiap minggu.

Cara Jep pula mungkin lain. Mungkin dari situlah tercetus isu perang dingin. Segelintir peminat turut terpengaruh. Apa pun saya taknak panjangkan perkara ini dan mahu selesaikan secepat mungkin.

sharolMenariknya Sharol dan Jep rupanya telah mengenali antara satu sama lain sejak ujibakat Raja Lawak musim ke 3. Ketika itu Sharol gagal manakala Jep berjaya. Kata Sharol lagi:-

Buat masa ini Jep memang enggan jumpa saya, tapi saya akan tetap berusaha untuk bertemunya. Di pihak saya memang bersedia kalau ada salah. Bayangkan saya kenal dia sejak uji bakat RL3 dan sayangkan hubungan ini.

Kami sama-sama cuba nasib tapi saya gagal. Apabila Sepah bertanding, saya adalah penyokong kuat mereka. Jadi saya memang mengharapkan segala-galanya pulih seperti sediakala dan berharap Jep positif untuk menyelesaikan perbalahan ini.

Insya Allah niat yang baik akan dipermudahkan. Lagipun Jep dan Sharol kedua-duanya sedang mencipta nama dalam dunia lawak tempatan. Tak cantik dan tak moleklah kalau bergaduh sebegini. Abang Nara rasa kalau mereka berdua bergabung untuk satu program mesti akan meletup punya. Dua-dua pun otak lawak tahap tertinggi. Mesti menarik kan? Harap-harap ada pihak yang sudi menggabungkan mereka satu hari nanti.

P.S: Pembunuh ditangkap hasil bantuan burung kakak tua

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

31 responses to Buat Masa Ini, Jep Memang Enggan Jumpa Saya – Sharol Shiro

  1. Anonymous says:

    ;[ok[

    0

    0
    • Mak Guard says:

      ala nara.. cerita sharnaaz ahmad lg plssssssss… lisdawati & si poji dh ke umrah.. dia minta maaf katanya pada semua walau tak tuju kpd sesiapa.. yg si lana gila kipas bff dia kat ig.. katanya balik umrah nanti habis nk bongkarnya cite abang jebat kita..

      ahhhhh.. diam kakak!!!!!!!!

      0

      0
      • miss ynwa says:

        aishhh boringg lahhhh sharol….takpayah la keluar statement jep enggan jumpe la ape laaa sat lagii nara update pulak JEP NAFI ENGGAN JUMPE….choii boring2222…takde kesudahan ….agak2 la kalo nak publisiti murahan menjelang ABPBH punnn…tetap x dpt rangkulnye ngko pon..dah tuka cite len plsss

        0

        0
        • Lembu Gemok says:

          sounds gay laa…arghhh…dah laaa..takyah masuk media sgt laa..gi jumpa direct…minta maaf sambil minum kat NZ sambil tgk MU kalah dgn Olimpiakos kat Old Trafford nanti..damn laaa…dah laa kuarkan statement…cam geli lak aku baca…arghhhhh!!

          0

          0
        • amoi says:

          poyo lah sharol ni…suke kuarkan statement bangang…diam sudah la..saje nak besar2kan isu yg kecik…

          0

          0
        • One Direction says:

          Watch One Direction LIVE in London with Maybank Cards!
          wooowwww besar gitu iklan kat beautifulnara. bangga ok aku jadi directioner.
          korang jangan jealous artis kampung korang tak femes.

          0

          0
    • Olga says:

      GADUH APE YE?GADUH BEREBUT YUS JAMBU KOT DLM KAROOT KOMEDIA

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku rasa jepp ni unfollow IG shahrol sebab sikap dia yg kepoh je lebih…benda yg kecik nk dibesa-besarkan

      0

      0
      • Anonymous says:

        lepas tu shahrol plak pergi unfollow IG jepp.
        aku sarankan dua2 buat IG private..senang followers jer boleh tengok. orang lain tak leh stalk.

        0

        0
        • bapak menon says:

          pelik gak..kenapa kawan sama kawan nak unfollow, nampak sgt ada problem ni…kalau aku..aku tak kan unfollow kawan aku,, kalau aku tak nak follow org..aku cakap awal2 tak boleh follow. bukan apa sesama kawan kita..kita pergi unfollow rasa kesian plak…kalau org luar aku tak kisah sgt. KECUALI kalau kawan aku cari problem dgn aku..bukan setakat aku unfollow..aku memang blocked jer terus. tak payah contact2 dah..menyampah !

          0

          0
        • Anonymous says:

          yang aku pelik, cane ko tau dia unfollow ko? nmpk sgt ko check followers ko bertambah ke berkurang. kalau berkurang, ko check sape yg unfollow ko. banyak nya la masa buat mcm tu. ak ni yg tak bz pn xd sebok2 nk check follower ak. bpe org followers pn ak xtau.

          0

          0
  2. Mama Bosan says:

    Jep Jep,hati kau keras.sepah bosan la.dah tak mantop.apa2 pon mama harapka u olls berdua dapat setel cepat2 la.kecik je industri kita ni.salam 1-0.

    0

    0
  3. indahnya sungguh di hari raya says:

    macam nilah yang kita nak..

    0

    0
  4. abg hebat says:

    kami mahu cerita abg jebat!!!

    0

    0
  5. Sukati aku nk komen apa says:

    ko ni sharol nak cari publisiti ek.ari2 ko sebok canang yg jep burukkn ko pd bdk2 mlm. skrg ni ko kt ada pihak lain yg perbesarkn benda ni. bkn semua kuar dr mulot ko ke. bila org da senyp ko kuarkn lg isu ni. ko nk ape sbnrnya. nk tnjukkn yg jep 2 teruk, buruk sb xnk jmpa ko. ko jela yg suci murni yg baik hati semua. blah la weiii…jgn nk poyo sgt. lama2 nti org pun meluat tgk ko.

    lg 1 tlg jgn nk menggatal n gedix sgt dlm betul ke bohong bole . sejak aku tgk episod yg ada si jue aziz dgn ko menggatal n gedix ari2 aku jd geli nk tgk tau!!!

    0

    0
    • Nellysa says:

      stop stop lah shahrol oi..si Jep relax je! ko tu lelaki, cuba jangan keypoh alam cam ni. steady gonzales ar bro!!! -peace-

      0

      0
  6. shahrol_supporter says:

    Bende ni da setel la abg nara..shahrol da citer kt sinar pagi smalam…die dah jmpe jep n bende da selesai..maybe interview paper ni sblm dorg jumpe..papepun moge shahrol n jep rapat blik mcm dlu…”gua, lu, bro….”

    0

    0
  7. olimpiakos says:

    shahrol….
    adekah kau menaruh perasaan kat jep? lain mcm je aku tgk?
    harharharharhar………

    0

    0
  8. sharolpoyo says:

    asal sharol ni menggelabah hanjing ek? lapar kebulur nak publisiti…
    balik2 dia je nak mengadu domba kat media..nampak benau nak publisiti tagih simpati..
    padan lah jep meluat ngn perangai ko..kalau aku jd jep pun rimas..
    stakat xnak tegur pun nak mengadu besar2an..eehh..meluat lak aku…

    0

    0
  9. Arabella says:

    suda2 le sharol .xpyh nk cari salah org sgt. tgk diri sndiri betul ke x. biar je la jep dgn hidup dia. ko xpyh nk sebok2 ambik tau. aku tgk jep ni relax jer tp asik2 ko tu yg gi mgadu kt media cm2. ko nk apa ek? nk tercalon kt abp??

    meh sini aku ajar ko. tiap2 ari ko beli paper bnyk2. berlori2 pun xpe. pas2 undi diri sndiri ek. dah jgn kacau jep lg. tumpukn undi diri sndiri k..gud luck!

    0

    0
  10. sokong Shiro says:

    sarol tue rapat ngn jep dulu,,,
    kire antara kwn2 retis jep la yg menonjol… skali x dilayan jadi x keruan la die..
    aku pun kalo mmber rapat aku tiba2 sonyap gelabah jgk jadik nye…

    tp xper la sarol…. move on je lah…. x rugi nye hilang mmber mcm jep tu
    maybe ni jadi pengajaran buat ko…

    0

    0
    • rika says:

      Kelakar noks.
      Lelaki pun kaki sentap.
      Shahrul tu drama queen sungguh.

      0

      0
      • sokong Shiro says:

        bukan die nk pon masuk paper ker aper….
        si Metro ni duk sibok2 korek citer2 murahan…
        lagipon sarol tue baru lagi dlm industri ni…

        kesian plak aku nengok…
        xper lah moga jadi pengajaran utk dia…

        semoga sukses slalu bro..!

        0

        0
  11. didigaga says:

    Lps ni sharol kne la hati hati,
    Kengkadang apa kita cakap/buat tu bleh disalahertikan.
    Jln selamat, jaga apa apa ja berkaitan persahabatan tu.
    Baik buruk sahabat kita tegur dia depan depan n face to face personally.
    Klu kita anggap org tu sahabat kita la.

    0

    0
  12. Shhh says:

    Jep walaupun dia nampak kasar tpi dia ni anak yang baik..anak yang sygkan keluarga. mgkin dia juga penah buat silap..then aku mmg jatuh hati pada jep..
    Shahrol mgkin dulu org tak suka sbb kes cerai dia…tpi manusia mana tak pernah buat silap..then suka tgk shahrol sbb dia ni suka ketawa dan lesung pipit dia ni manis.

    0

    0
  13. Johan says:

    shahrol, lu diam lagi baguslah.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kenape pulak u nk suroh dia diam sedang kn dia tk tau ape salah dia ngan jep sampai jep tknk bebual n berjumpa ngan dia ! sharol ni dia nk kepastian ape dia punye salah ngan si jep…si jep pulak kalau si sharol tu ada buat salah cakap lah ! ni tk dia buat diammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm n lari2 aje !! mesti lah si sharol tk puas hati kenape jep buat gitu ngan diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

      0

      0
  14. bergerdil says:

    kesian pulak aku tgk jep ni, makin dibenci…sape x sedih weh, penat je die bina reputasi sepanjang almost 6thn dlm industri tanpa kontroversi/publisiti murahan, tiba2 bila dia dikenali skrg keluar pulak cerita camni dari si shahrol yg mengaku jadi penyokong kuat sepah dulu2…rol, kalo ko dah pernah jadi saksi betapa susahnye sepah nak bertapak dulu wlopon bergelar juara rajalawak3, dgn asek kena cop muka pecah rumah la, selekeh laa, kenapa ko boleh canang yg buruk2 psl jep kat media? kawan ke camni? jgnla semua benda ko nak bawak ke public, bukan semua benda ko boleh jadikan publisiti…jep tu bukannye mulia pon, tapi at least dia berusaha cari rezeki…byk tawaran dia tolak sbb nak fokus pada satu2 keja dlm satu masa…mmg x byklah movie2 or drama yg ada muka dia…sbb dia x kejar publisiti..tgk, perlahan2 org nmpak bakat dia barulah dia dikenali skrg…itu pon dia still xleh caya dia byk peminat, itu pon org boleh kata dia lupa diri, berlagak…rol, senyap2lah, sbb ko yg memperbesarkan cite…kalo dah settle syukurlah………

    0

    0
  15. ape2 la shahrol says:

    pebende shahrol ni…xfhm aku..

    0

    0