Written by AbangNara | September 11th, 2017

Nama Boy Iman kini sedang hangat diperkatakan oleh mereka yang terlibat di dalam bidang hartanah. Ini semua gara-gara satu posting dari laman Facebook PseudoScienceWatch Community mendakwa pelakon dan usahawan Datuk Boy Iman cuba melakukan penipuan penjualan rumah melalui syarikat DBI Homes. Posting tersebut telah menjadi viral dengan perkongsian sebanyak 11,000 kali dan LIKES lebih daripada 10,000.  Selain itu perkara ini juga turut menjadi topik hangat menerusi Twitter selepas keupayaan syarikat DBI Homes dipersoalkan oleh akaun @twthartanah.

boy iman

Apa yang menjadi persoalan utama ialah keupayaan syarikat DBI Homes milik Boy Iman untuk membina rumah seperti rekaan yang dijanjikan dengan harga yang cuma RM50,000 sahaja sedangkan kos pembinaan yang dianggarkan ialah sekitar RM200,000. Ini tulisan penuh dari Facebook PW Coomunity untuk tatapan anda:-

WHY DBI IS A SCAM?

DBI dicipta hanya untuk satu tujuan sahaja, iaitu mengutip dana dan menipu orang awam di sebalik tabir dan helah Rumah Kos Rendah. Tawaran yang diberi cukup menarik sekali, design rumah yang pada harga semasa boleh mencecah RM 200 ribu dijual dengan harga RM 50 ribu. Tanpa membuat penilaian, masyarakat awam cukup senang terperangkap dengan pakej yang ditawarkan. Hakikatnya DBI merupakan satu scam apabila kita mengkaji faktor-faktor berikut secara terperinci:

———————————————
1. KOS
Adalah mustahil untuk membina rumah seperti design yang dijanji dengan nilai kurang dari RM 50 ribu, mathematically it is impossible.
Jika berlaku juga bermakna DBI sedia menanggung kerugian. Kewujudan DBI bukan untuk menganggung kerugian tetapi perolehi keuntungan sebanyak mungkin, maka semestinya ada helah lain.

2. HISTORY

DBI bukan yang pertama menawarkan rumah pada harga below cost. Scam sebegini pernah dilakukan oleh Ostard Nosham, dan sehingga kini mangsa Norsham hanya mampu menuntut janji. Here is a fact, semasa Norsham mempromosi scam rumah below cost melaluinya syarikatnya Alfafa, Boy Iman merupakan duta Alfafa, thus it connects the dots. Kini Boy Iman bukan sahaja menukar jenama pembohongan Alfafa kepada DBI, malah Boy Iman kini menjadi kepala scammer.

3. CARI DOWNLINE

Now it rings the bell, bila perlu cari downline bermakna dana yang dikumpulkan oleh DBI akan menjadi berlipat kali ganda secara pyramid scheme. Itulah tujuan sebenar, hanya untuk mengumpul dana dengan menggunakan rumah below cost sebagai daya tarikan.

Dan semestinya permainan licik sebegini senang dapat sambutan. Walaupun penipuan Norsham telah didedahkan oleh KEY dan Afyan, Norsham masih menjalankan aktiviti membohongi masyarakat awam kerana itu adalah cari yang paling mudah untuk menipu dengan nilai puluhan ribu.

———————————————

Kita lambat bertindak untuk kekang scam Alfafa. PW mula buat issue bila keadaan telah jadi serious. Namun dalam kes DBI kita berpeluang untuk lenyapkan penipuan sebelum ianya kukuh bertapak. DBI kini hanya pada peringkat permulaan. Jika tiada mangsa direkrut DBI akan kehabisan fund untuk lakukan promosi besar-besaran. Objektif kita hanya satu, lenyapkan DBI dengan segera supaya masyarakat awam tidak menjadi mangsa. Together we shall roar louder.

BOY IMAN DBI homes

Namun Boy Iman mempunyai jawapan atas tuduhan yang dilemparkan ini. Menurut Boy Iman, dirinya adalah seorang selebriti yang dikenali dan mustahil baginya untuk menipu. Kata Boy Iman:-

Itu fitnah dan saya sudah berbincang dengan peguam untuk mengambil tindakan undang-undang minggu ini. Buat apa nak menipu, saya ini selebriti yang dikenali dan tidak boleh lari kemana-mana. Kalau ada sesiapa yang menjadi mangsa penipuan saya sila kemukakan bukti dan buatlah laporan polis.

Saya mendapat tahu laman tersebut telah dibayar oleh kontraktor binaan yang tidak berpuas hati dengan harga rumah yang kami tawarkan. Rumah murah yang kami bina itu terhad dan kalau nak tahu kita ada bina rumah berharga lebih RM500,000. Tidak apalah, saya sudah biasa dihentam dan tunggulah tindakan saya selanjutnya.

dbi iman

Secara logik akalnya, memang mustahil untuk membina rumah pada harga serendah RM50,000. Mungkin Boy Iman ada formula magiknya yang tersendiri. Apa pun, banyak lagi penerangan yang telah ditampilkan di Facebook PW Community yang mungkin boleh menjadi rujukan anda sebelum membuat sebarang keputusan. Fikir masak-masak terlebih dahulu sebelum menyertai sebarang program. Sumber Mstar Online.

83 responses to Buat Apa Nak Menipu, Saya Ini Selebriti Yang Dikenali – Datuk Boy Iman

  1. makenon says:

    promosi taik gigi seposen 5 ketol..

    sape sini nk beli tauk gigi saye,murah ajew,seposen dpt 5 ketol!

    saye ade juge buat delivery,charge delivery 29sen shj TAPI kalau beli 10 taik gigi,delivery FREE!

    1

    6
    • Anonymous says:

      mana lebih dasyat perangai..tok red ke..tok boy?

      1

      1
      • Tina says:

        Harga 50k boleh jadi gak tapi tengok nanti pada kualiti nya. Jangan duduk tak sampai 5 tahun pastu jadi reban ayam sudah. Reput sana sini..

        24

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Ini lah taktik orang buat business system pyramid. Bila ada je element “downline”, “cari ahli” itu semua penipu. Lepas orang dah melabur, dia jadi kan 1-2 batak sebagai contoh…lepas dah Kaya. Tutup company. Bungkus. Lepas tu bukak company baru jual benda lain pulak. Kalau boleh semua benda nak dibuat business system pyramid…member get member utk Kaya…product entah apa apa…. Kalau boleh Gigi palsu arwah tok nenek dia pun kalau boleh buat system pyramid diaorang nak jual…Bila company dah tutup, nak ambil tindakkan undang undang pun susah. Tapi tipu – putar alam tetap berjalan lancar sebab takde siapa yg boleh tangkap…

          31

          0
        • Faizal says:

          Betol…produk entah apa2. Paksa org join satu hal…lepas join tauke atasan suruh labur beli produk. Seribu satu ganjaran. Pulangan tak perlu ckp la. Mesti berbaloi. Lepas 6 bulan..tersadai kt umah sbb takleh tolak. Ahli2 kt bawah pon dah kurang. Syarikat lesap…dan korang sekali tidurlah dgn produk2 tu. Pergi HQ yg ada..pasu plastik pokok bunga!

          12

          0
        • Kak S says:

          yg paling menyampah nk promo mlm, tp siap buat jamuan. konon demi silaturahim. lepas melantak terus keluar file dengar tazkirah psl mlm ni. mcm nk hempok kepala theyols dgn file2 tu! tuihhh..pookie!

          15

          0
        • Anonymous says:

          Yg sign jadi ahli tak baca apa contract yg diaorang tanda tangan. Tulisan contract tulis halus halus, panjang panjang berjela jela. Entah entah ada clause tulis ko labour, duit ko lebur, ok tak boleh aman diaorang. Tu yang MLM ni boleh hidup selagi kerajaan tak ban selagi tu boleh bukak, bungkus, bukak baru company baru. SAY NO TO MLM. Downline kepa

          1

          0
      • Jemah says:

        Siapa dia ni? Datuk MLM ke? Apasal Malaysia skrg byk Dato2 yg xde kualiti?

        23

        0
    • tok bai says:

      tok vida produk ada mercury….habis melayu2 percaya gak.

      12

      0
      • Anonymous says:

        Percaya laaa sebab keluar kt TV. Dok bermuah-muah muncung itik jadi idola kebanggaan melayu. Tak sokong nanti dikatakan Melayu dengki..iri hati.

        34

        0
        • mok cute says:

          sokong u..benda yg nak dibetulkan org ckp melayu dengki…mana nak maju…nak dengki kebenda klo dah mmg sah2 ada merkuri..yg bermuah2 tu sumer kaki bodek..ingat dato vida nk bg korg LV sorg satu…

          8

          0
      • Kak Mah says:

        Tu la…baik jd mcm akak ni. Menabung sejak kecil.

        Ko manpooo???

        14

        0
      • sue ellen says:

        sbb melayu2 bijak. bijak dlm tidak mahu mencari ilmu. bijak buang duit, bijak membeli produk2 sampah yg tak tahu asal usulnya mana ….pakai terus percaya, beli dan sapu ke muka, telan dan masuk dlm mulut. umur baru 30an ..dah susah ngandung, dpt kanser, darah tinggi, kencing manis, buah pinggang rosak gara2 telan kolagen, supplement2 yg entah apa2 tu sumer berbotol-botol.

        12

        1
      • Iman boy says:

        No class, nk menipu pun gv a class, org beside u pun kene class, ini pakai topi adoii, boss maxim tua bangka tu pun pakai lambo, pastu org blkng pakai class, lagi tipu org satu china malaysia, itu stail cina…jgn la kongkang sgt, adoiiiii bodohnya, nak tipu pun bodoh. Kasi buang bruno mars tu, pukitai aku benci betol menipu x buat kajian, dgn pengalaman menipu yg ko blajar, buat la betul2.

        0

        0
    • Vivy Yusof punye Pak Mertua kan Raja Scammers. Mana ada muka bapak dia kat mana2. IG mak mertua dia pun tak gambar bapak dia. In hiding katanya.

      Tuan Haji Anuar Abdul Aziz.

      11

      0
    • PENIPU nak buat rumah plk! says:

      yerlah, selebriti yg dkenali sbg penipu. kenal sangat! jgn ada yg terpedaya sudah.

      3

      0
    • Salmi says:

      Boy Iman ni aku tak pernah dengar nama dia sampai la dia dapat Dato dari kerajaan NANING hahahahah.Lepas tu convocation dapat PhD dari uni rumah pondok mana siap tulis nama glamour Dr Boy Iman,bukan nama betul dia.Elok mamat ni orang report polis aje lah.Tangkap dia menipu gelaran Dr PhD & tangkap Dato Vida sekali menipu PhD jugak uni dari France yang tak wujud!Tolonglah senang sangat orang Malaysia ni dapat gelaran Dr

      12

      0
      • x10 says:

        yg kelakar tu dia ambil gambar depan gate istana..kikikiki..datoship mengarut
        nak Ph.D bendanya kalau sekolah dulu dia bebal benak nak mampus! jd pelakon pun hidup segan mati tak mau..

        6

        0
    • Yaya says:

      TV3 suku ada siarkan iklan pasal dia masa kt buletin utama. Perghh.. Tv3 suku mmg sampai kiamat xbole percaya. Janji dpt bayaran juta2, semua boleh dia siarkan. Sepatutnya scam mcmni selidik dulu. Betul ke tidak. Lagi dia nak promosi. Bodoh!!

      5

      0
  2. kreuk says:

    Betul tu Dato’ Boy Iman. Dia selebriti terkenal kot. takkan la dia nak menipu. nama pun Iman. orang baik-baik ni….

    hahahahaha

    38

    0
    • shopia lorren says:

      ko pun bodoh,gi percaya ckp dia.aku rasa lembu lagi bijak dari ko

      1

      54
      • jije says:

        dia menulis secara sarcastic la adoii

        69

        0
        • Dato datin ketuk says:

          Page PW ni la bongkarkan kes Azizan Osman smpai lenyap terus..betol la dorang bongkar tu..nanti dorang bongkarkan dri mana dia dapat Dr. plak

          24

          0
        • opah maheran says:

          Betul. Opah pun follow page pw. Mmg ape yg dorg bongkarkan bukan omong kosong tapi dengan hujah ilmiah dan fakta yang betul. Azizan osman, siti calit n banyak lagi dah dorang bongkar sampai bungkus terus. Boy iman ni tunggu masa je.
          Orang ramai pun tolonglah. Jangan tertipu dengan scam macam ni. Dengar je rumah murah terus nk beli. Siasat dulu segala tok nenek pemaju semua. Bukan senang kita nak kumpul duit. Tengok2 orang lain yang tak tau jerih perih kita yang dok mencekik hasil kita. Hasil yang kita kumpul berpuluh tahun, semalaman je dorg habiskan dengan bercuti di hotel mewah.
          Emo plak opah. Opah pantang betul dengan penipu macam ni.

          18

          0
        • Lol says:

          Mesti ada org yng akan terpercaya. MLM tu ha…pun berapa ramai melayu2 yg gigih melabur? Padahal tu Ponzi skim…kt USA dah lama diharamkan. Malaysia ni je yng masih berjalan lancar skim tu..skim ni. Maklumlah..org2 Melayu kan kaya raya. Setakat 10k-50k hilang tu takde hal kan?

          3

          0
      • Anonymous says:

        alahai bodow nye ekauuuuu jibakerrrrrr

        0

        0
      • Anonymous says:

        Gelaran dato dengan dr pun dia boleh tipu, inikan pulak duit… tak menipu la sangat… dah tau diri tu selebriti yang orang kenal, berani lagi menipu gelaran. Dah tu berani claim kata dia tak menipu… patut ke percaya cakap orang yag biasa menipu ni? Tolonglah rm50k tu bukan sikit tau

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko la bodoh..
        tak paham sarcastic dengan serius..
        wakwakwak..
        ko bodoh lawakkkkkk….

        0

        0
      • bodoh la ko ni…
        bodoh sbb xtahu beza sarcastik dengan serius..
        lembu mmg bijak dari ko..
        sbb ko bodoh tahap tapir…
        wakwakwak
        ko bodoh lawakkkkk

        2

        0
      • sian says:

        jgn nk bodohkan org sgt sedangkan diri sendiri tu………… si kreuk tu menyindir!!

        1

        0
      • shopia lorren says:

        To shopia lorren 11sept 11.46pm…dah perasan dr mlm tadi lg nama kita kebetulan sama kann…tapi logo lain2 kannn..
        Jgn asyik soal sendiri jwb sendiri…meriah kt blog Nara nie…ubah tagline je..alahai sarcastic sgt ko la konon..jgn suka kenakan org..smoga di beri petunjuk…Aamiin…

        0

        0
    • Kapal selam says:

      TERKENAL kaki penipu nya….macam lahanat. Dapat datuk bergambar kat pagar Istana…hahahaha…. Dapat PhD bergambar kat dewan serba guna PPRT….
      Adoi hai… Datuk Seri Vida pun beli jugak PhD dia… Ko kahwin je lah dgn kaki penipu ni…
      Orang penipu kat Malaysia ni tak kena tangkap… Ber ribu ribu, ber juta juta dan berbillion billion. Lepas macam tu je. Yg menyokong menjilat ada lagi la…
      Yg curi susu anak kat supermarket yg mahkamah jatuhkan hukuman berat…
      Malaysia ku yg di cintai….

      42

      0
      • Paula Abdul says:

        Semuanya salah Najib dan Umno. Kalau kes 1MDB pun bole putar sana sini.. yg bawah ni lagi lah. Tu pemimpin yg teratas skali perangai camtu. Mcmana negara x hancur dik??

        9

        3
      • Anonymous says:

        Mat Maslan dulu ada cakap GST menguntungkan rakyat, tak mustahil ada pihak yang mahu jual rumah hanya 50k. Pikir!

        5

        0
        • shopia lorren says:

          Lambat atau cepat je…Cukup bukti tertangkap jgk datuk boy nie..semua nk palsu2..

          0

          0
        • sbb GST lh says:

          dan bila ada GST, akaun2 yg terlibat dlm pengiraan GST di tmpt keja akan bertmabh paper works, komputerpun kemungkinan ada 2 kt meja, rambut cepat beruban, dn boss sgt pening jika tidak tahu pegiraan GST jugak.
          Yg paling byk jobs skrg ni adalah “kerani akaun, akaun executive..dn seangaktan dgnnya. Tapi kebanyakanya syarikat swasta. Kalau di bhg perbankan, saya rasa kerja tidak sebyk mc syarikat lain. Sbb byk boss skrg ni tidak suka pergi bank, mereka lebih suka transferkn je semua bayaran. Bila bayaran dh di buat, maka pekerjanya akan audit. Jadi byk kejalah.

          Aku kalau boleh, x mau suruh anak amek kerja akaun skrg ni….kerja byk sgt…smpai pening.Tapi x apalh, rezeki msing2 kn.

          3

          0
  3. benci pondan says:

    biasa la nama pun Malaysia negara dikawal oleh badut² umngok!!

    5

    1
  4. benci pondan says:

    sendangkan bapok sajat dapat title srikandi negara… inikan dato! ada duit semua boleh jadi kat Malaysia ni negara maju konon yelah maju dengan pendustaan dan penyelewengan

    19

    0
  5. Anonymous says:

    Aku tak paham dgn rakyat Malaysia yg suka diperbodohkan dgn hiburan scammers ni..muntah aku tgk org terhibur dengan program raja lawak bagai mcm si ac tu… nak bayar nafkah pun berkira..dah lah scam gelang beribu…lepas tu orang dok layan dia gelak2…ko org takde perasaan ke…kenapa suka org yg sangat fake..

    19

    0
  6. Anonymous says:

    Sapa lagi buat scam hartanah ni kalangan retis beli datuk ni…eizlan yusof bukan ada ke…

    0

    0
  7. Ghfk says:

    Sungguh jelita wanita lam gambar kedua tu…siapa kah gerangan tuan putri….

    0

    0
  8. Anonymous says:

    besarnya ‘wanita’ tu

    0

    0
  9. Khalifah says:

    Byk laa kaki penipu jual rumah.. Dato jali dr koperasi pembahgunan hartanah…berjuta2 duit org abis dia.kebas…umah x nmpk..dato nazrul si pendek tp akal panjang pun sama…semua penyamun…dato2 belaka…mmg senang ckp buat report…tp duut bukan nya dpt time tu…saya nasihat kan….kepadaa yg nak.beli umah murah sgt…percayalah umah x dpt..duit pun abis…nie semua penipu besar…

    1

    0
    • Lopak Md Noor says:

      kalau harga roti canai kt mamak pun naik x turun2…mustahil harga rumah begitu murah mcm ni! sesuatu jew! too good to be true!!

      7

      0
  10. Mangsa says:

    Memang penipu pun! Back 5years ago dia ada jual Iphone konon nya original that time mudah sgt tertipu -,- cos kawan yg recommend so percaya la kan, dah bayar n dah dpt phone tapi not good condition so pulangkan balik nk mintak tukar, endup tak dapat apa dia hilang mcm tu je! Around 2k juga la terbang je duit ni haihh sia2 je

    1

    0
  11. Hamba Allah says:

    Kesian boy iman ni..dia tak faham maksud sarkastik huhu..

    0

    0
  12. Ibu says:

    Rumah 50 ribu? Extension dapur skrg tambah zink, dinding separuh dan lantai simen kelabu jer pun dah 30k. Tu belum masuk kitchen kabinet dan jubin. Jangan buat lawak please!!!

    11

    0
  13. Anonymous says:

    apa yg turun di msia ni? setahu aku ….yg turun hujan je. undi lah parti bn- parti barang naik!

    3

    1
  14. Anonymous says:

    Tunggu dan lihat jee weyyy, siapa yg bakal menjadi mangsa…permainan dunia!

    2

    0
  15. Anonymous says:

    sudah² boy.. x reti malu la..

    1

    0
  16. nara junior says:

    bosan la kes pasal dia. cuba abg nara korek sket pasal tiz zaqyah pegi ke langkawi berbikin. bodyguard siap marah lg sape sape yg amik tgkp gmbr dia senyap2. pegi dgn pengkid pulak tu

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Lakonanpun x kemana.. di kenali ker?

    0

    0
  18. anak nogori says:

    selebriti yg dikenali…. maap den mmg x kona kau

    1

    0
    • wekkkkkkk says:

      dulu blakon mana ada femes sgt…terus tenggelam, yg latest kuar itu hari dpt titlte datuk la…tu pun brgmbr dpn pintu istanakn..ada org kata. Kalau di area kpg kos buat rmh dlm anggaran 50k tu oklah jugak, tapi kecil jelah, itupun belum cmpur tapak / tanah tuan rumah/upah org bkerja bbrapa org. Dalaman rumah lagi belum kira.

      Kalau bdr, 50k….itu ” haunted house” lh.

      Skrg bankpun bukan senang nk bagi pinjaman 90%…kalau rumah yg x ada stratapun payah nk approved loan, kalau approvedpun amek masa lama nk settel dn mugkin bank bagi pinjman 70 atau 80% je. Jadi kalau bnk bgi pinjaman stakat percent tersebut, mana nk cekau kalau akaun 2 epf x cukup. Itupun kalau ada epf.

      Tolonglah jgn menipu org, manusia bangun setiap pagi pukul 5.00am utk cari rezeki, tapi ada org sampai hati menipu mcm ni.

      2

      0
  19. siapa bodoh? says:

    Beza nya penipu melayu hanya berjaya menipu bangsa nya sendiri pasal kebanyakan golongan melayu bodoh bodoh belaka…tamak dan nafsu kuat nak kaya mudah. Boleh ke datok bahalol tu berjaya tipu orang india ke cina hanya gunakan air liur busuk dia??

    5

    0
  20. mok cute says:

    dah agak dari awal dia ni kaki scammer…buat rumah rege rm50K…aku renovate dlm rumah pun berabis dkt rm35K tu pun 8 tahun sudah…ni dgn rege brg mahal RM50K tu ntah2 standed reban ayam..tau2 dlm pki plywood…pastu perasan femes…please la…gmbr konvo cm gmbr bdk2 tadika je…

    2

    0
  21. greenfingers says:

    klu dh bisnes cmni yg start dgn ayat “kena cari 3 org lg br blh jalan”, mmg penipu la tu. Sb mmg sistem piramid ni dicipta utk mengkayakan org atas. Sb bila sorg dh buat loan, n sedar klu dia xcari orgm, duit dia xdpt balik, dia mulala desperate. Itu yg bnda ni still blh jalan even rmi dh tertipu sb org yg ditipu tu akan usaha cari org lain utk kambus hutang dia. Aku xphm pihak berkuasa tak blh ke amik tindakan kat DBI (Dato Boy Iman) ni?? Sb mmg terang2 dia ni penipu. Dato tipu, Dr lagiillaaa tipu. Mcm lemah sgt sistem perundangan kita smpi dia n ustaz norsham ni berani tipu terang2 cmni

    3

    0
  22. Anonymous says:

    aku kalu dengar bab2 “pelaburan”….. terus lari pecut. mengarut je beli rumah kena ada downliners. kenapa plak nk beli rumah kena cari ahli2. nk beli..beli je lah kalau ada duit. karot!!!!!

    5

    0
  23. anakkuale says:

    Raja Shuib Idris @ Ku Ess

    0

    0
  24. jurgen klopp says:

    mahal tu boy 50k…knp tak buat rumah rm500 je..

    2

    0
  25. Missy Violet says:

    kalo boleh belajar camne rase nak pujuk orang bagi duit kan best. Jadi agen insuran ke jurujual ke banyak nye komisen

    0

    0
  26. Oppa says:

    Rumah yg gune skim loan gov buatkan tu rumah kotak cmtu je pon yg paling low cost aku rase ade laa dlm 90k, tu logik laa sbb rumah simple xde design byk mane, ini below 90k? wow jgn laa simply tertipu dgn helah ni semua. ade internet tu jgn ler asek fb or ig je, byk2 kan laa membace ilmu yg bermanfaat utk diri sndiri. aku tgk rmai je yg tertipu dr skim alfalfa tu dulu, skrg banner ntah ke mane senyap aje.bayang rumah lg lah tak ade. kesian keje dahla gaji ciput pastu kena tipu plak dgn scammers yg makan bangsa sendiri ni. hmm diorg tu licik, so aku harap korang lg lah licik jgn smpai kne tipu dgn scammers mcm ni.

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      kalau kt kpg, gov bgi bantuan rumah kepada yg layak anggaranya x byk dlm 10k, kak ada dgr cerita mcm tu lah, betoi ke, x ke, entahlah, rumah tu kecik je, kalau bayi yg baru merangkak pun x letih jika bayi tu buat round 2 atau 3 kli dlm pondok batu tu. Alahai, hanya muat 1 biji lori 1 tan dn 1 keta axia bsrnya. Tapi mesti tanah sendiri, bila ada duit nnti tmbah lh jdi beberapa pisang berikat2..besar lah rumah tu nnti.

      Kalau di bdr mana dpt..50k.

      0

      0
  27. miamore says:

    kat malaysia ni penipu senang hidup. kalau tak pandai menipu mmg tak hidup kat negara kita ni. dah sumpahan kot. pemimpin pun kaki menipu.

    0

    0
  28. melati says:

    Baik ko Bogel kt Tgh KLCC tu lagi Mulia..!!! baru org tahu otak Boy Iman ni tk Betul, kalau Ko sorok2 camgini yg Otak ko tu setengah tiang lagi Malu,,,, org asyik ketawa kan ko Boy Iman..!!! kalau ko Baca ni lah Boy Iman saya cadang kan ko Terjun KLCC baru lah org akan kenal ko selama nya….wakakaakakakakakakakak…sama lah Boy Iman ni dgn Watie ( MELAYU KIMAK )..

    0

    0
  29. Mak Boy Iman says:

    Korang nak komen tu pikir2 la dulu. Takkan Dato Dr Boy nak tipu. Memang boleh la buat rumah 50k. Dato ada jin beribu ekor. Dia boleh arah khadam2 dia bina rumah dan siap sehari semalam je tau. Upah pulut kuning 4 gantang lauk rendang ayam hitam. Itu ayahnda la.. semua mesti beres punya. Gini la orang melayu, x habis2 dengki.

    1

    0
  30. haihhh says:

    kalu dah ada tanah sendiri…dan dikawasan kampong2..dn ade 50K boleh buat rumah dah..kami buat rumah di kg kos dlm 45K, rumah biasa 3 bilik, 2 bilik air.. tiles satu rumah..tpi dh ade tanah sendiri la….yang boy iman punya projek ni tak tahu lah. tu jer nk komen.

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      betoi sgt, wekkkkkkk dh komen jugk.
      Kakak ipar saya di kpg, beli tapak tanah (anggaran 1200 sq.ft ) dlm tahun 2006 rege RM9K, lpas tu buat rumah dlm anngaran 20k…besarlah dpt.

      Tapi mak terpaksa jualkan tanah swh 1 ekar (masa tu 32k tahun 2006) (skrg dh 55-60k seekar ) utk buat pusing balik buat rumah menantu. Laki kakak adlah anak mak aku.
      wekkkkkkk.

      1

      0
  31. shopia lorren says:

    Org lau biasa menipu…Biasa lh kan ..sepandai pandai tupai melompat akhirnya akan jth ke tnh jua.. Manusia nie jikalau lalai mmg mudah tertipu dan menipu…alahai…

    0

    0
  32. melati says:

    Satu jer nk Tanya …mana Nom Pendaftaran Syarikat.?? mana ISO nya selalu nya kalau Com dlm katergorie Group ni mesti ISO….hahahaha…!!! Boy Iman kalau awak baca ni apa kata awak sorok sikit awak punya Otak sewel tu…hmmmmmmmmm

    1

    0
  33. WARARA says:

    TUNGGU SEMUA RUMAH TU SIAP BARU NAK PERCAYA. KALAU TAK KITA ANGGAP PENIPUAN SAHAJA. TALK IS CHEAP .

    1

    0
  34. melayu says:

    semua kaki tipu.. dari Zaman MAHATHIR sampai NAJIB smua kaki tipu..azizan osman menipu boy iman menipu,PSW community pun penipu..semua penipu nak nama,jawatan,harta dan pangkat.. bodoh melayu mudah kena tipu dan menipu.. diri aku je betul lain Semua Menipu.. wakakak

    0

    0
    • menipu utk hidup says:

      di tmpt keja pun ada yg menipu, boss x ada..dia zzzzzzzzzzzz, bila bos balik kertas pen dh ada di tgn…smbil tgk PC.

      0

      0
      • shopia lorren says:

        Tu yg duit gaji asyik x cukup je tu..x berkat..curi tulang..bagi org Muslim Islam tu mudah tapi nk ikut 100% mmg…hmmmm….

        0

        0
  35. boyIman says:

    bile plak ko jadi Selebriti Yang Dikenali…..ko ni sape sebenarnya Gay Boy ker…..

    0

    0

Leave a Comment

Optional