Written by serenity | February 16th, 2015

Sebelum ini Shaheizy Sam menafikan pernah bercinta dengan Fazura, manakala pelakon Syatila Melvin pula dikatakan memerli Fazura kerana Sam tidak pernah mengumumkan atau mengiyakan mereka pernah bercinta, melalui Utusan Online kedua-dua pelakon itu masih berteka-teki tentang hubungan mesra mereka berdua.
Kata Sam, Syatilla ialah kawan perempuannya yang paling rapat waktu ini manakala kata Syatilla, adalah lebih manis jika Sam sebagai seorang lelaki memberi penerangan tentang hubungan mereka. Kata Syatila:

Saya tidak akan mengulas cerita hubungan kami . Tetapi saya akan mengiyakan apa saja yang Sam katakan.

Saya memilih untuk menjadikan hubungan saya dengan Sam seperti teka-teki. Saya tidak mahu mengiyakan atau menafikan.

Ini kerana lazimnya, wanita yang kerap dipersalahkan masyarakat jika bersikap terbuka tentang soal peribadi. Justeru saya bimbang jika hubungannya itu tidak menjadi kelak dan menjadi bahan yang diperkatakan.

Sam, 33, pula tidak pula menolak untuk bercerita tentang hubungannya dengan aktres berusia 24 tahun itu. Baginya, Syatilla mempunyai ciri jodoh idaman serta berfikiran positif dan tidak bersikap hipokrit. Perkenalan mereka sudah menjangkau lima tahun.

Saya tidak akan merendah-rendahkan wanita terutama dalam memilih calon isteri yang sesuai untuk dijadikan teman hidup.

Sebab dalam soal mencari jodoh, saya perlu mendalami hati budi wanita berkenaan dan perlu tahu sama ada dia benar-benar ikhlas berkawan atau sebaliknya.

Saya turut menitikberatkan tentang keserasian dan hubungan baik antara keluarga kedua-dua belah pihak

Saya tahu fizikal seseorang itu tidak boleh dijadikan pengukur untuk menentukan keindahan hati budinya.

Buat apa kalau wanita itu cantik tetapi tidak pandai mengambil hati saya dan keluarga. Akhirnya yang cantik itu akan bertukar menjadi buruk.

Daripada gaya jawapan mereka memberi bayangan seolah-olah keduanya mempunyai hubungan istimewa malah Syatilla serinng memuat naik gambarnya bersama keluarga Sam di Instagram.

Jika benar mereka bercinta takda salahnya, bak kata Sam cantik itu tidak penting asalkan pandai mengambil hati ahli keluarganya. Semoga mereka berdua bertemu dengan jodoh idaman suatu hari nanti.

62 responses to Buat Apa Kalau Wanita Itu Cantik Tetapi Tidak Pandai Mengambil Hati Saya & Keluarga – Shaheizy Sam

  1. paukaya says:

    Betul2…

    0

    0
    • FAZURA RUPAWAN says:

      DAH DAH DAH JANGAN ARTIS NAK BEREBUT, SHAHEIZY NI PUN BUKANNYA HANDSOME KAU ORANG NAK BEREBUT.ARTIS LELAKI PALING TAK HANDSOME LANGSUNG.

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu. fazura yang cantik menawan, you can get a better guy than si buruk shaheizy tu

        0

        0
        • ayam golek says:

          eeewww pls lah….hati kau jelah nak kena ikut, hati perempuan sape pulak nak faham ???? boleh sakit jiwa kalau kawin dgn Sam ni…nak ikut cakap dia jer memanjang….eh kau tu bukan handsome pun.. geli ajer aku tengok.

          0

          0
        • Momo says:

          cantik tapi fake.
          kena ingat, rupa juga tidak menjaminkan kebahagiaan kahkahkah

          0

          0
    • ODFN says:

      dri kate2 sam mcm bengang je x dpt fazura,, yela konsep trima org lain tp hati bengang yg cantik tu x dpt, then cube cri slh si cntik dgn tutup kelebihan dri syatilla, konon syatilla pandai amik hati keluarga, kalau yg cantik btol2 nak kat hang, ko bole didik die sam, nmpk sgt kne reject ngn faz

      0

      0
      • Anonymous says:

        sam kene dump dgn fazura la tu.
        itu yg dia marah sgt tuhh.
        alaaa, apa guna umur muda muka nampak tuaa.ehh !

        0

        0
        • alamanda says:

          “Buat apa kalau wanita itu cantik tetapi tidak pandai mengambil hati saya dan keluarga” … nampak sgt sam nak ckp syatila ni biase2 je..

          0

          0
        • Diva says:

          what? umur 24? mulut kau choyyyyyyyy!! ni saja ker yg terbaik dimata sam setakat ni? low minded lah kapel nih. geli.. belum confirm jadi isteri dah sindir2 mcm diri bagus sangat! boleh tahan puaka lah pompuan ni. nampak sangat suka cari pasal. pastu status tu bukan utk faz ngan sam. duduk diam sudah. please bear in mind, lelaki akan lari kalau tau perangai gf dia gini. contoh, sindir, umpat ex gf diorang. pls lah nak jadi isteri the first challenge is to be the right woman that a right man wants to marry.. bukan rasa diri betul je semua yer. tu lain maksud

          0

          0
        • Anonymous says:

          muka shaheizy cam mat kotai, buruh binaan tapi kakak dia zizie izzette cantik.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Takpelah..dua2 pun cantik…Fazura cantik, Syatilla pun cantik…
        Syatilla tu aku pernah tengok depan2, memang cantik orangnya.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Tak payah la gaduh2 hanya sebab Sam ni yg ntah brpa kali berkapel ni, dia pun sama tk pandai jaga hati awek dia, putus ntah nk ke brapa kali. Yg ni plk tk tau jadi ke x hbungn tu, ni Syatilla ni dah start meroyan, ada la tu yg x puas ht sbnrnya, klu syatilla ni rsa yakin dgn ksh syg Sam dan rsa bahagia bersama Sam tu, dia x akn rasa jeles dan tercabar dgn ex Sam. si Sam ni yg x reti. Syatilla ni pula,relax sudah, bkn Sam pi carik dn kjr Fazura tu, malah x ngaku dn buat dek je ngn Fazura, apelg yg kau x puas ht Syatilla oii? Biar je lah Fazura tu. Bkn dia kacau Sam pon.

          0

          0
        • Anonymous says:

          memang dua2 cantik tapi yg buruk si shaheizy tu. pls lah u girls boleh dapat lebih handsome lebih baik dari si buruk tu

          0

          0
    • 28/12/14 “kesian dia tu perasan sorang2 walaupun pihak ni xpernah declare apa2. sabar ye kak ye? next please”
      30/12/14 “Kak oi.hang ni syok sendiri la kak oi. awat jd lagu tu? kami kesian tengok.pihak ni x mengaku apa2 pun. kesian kat hang”
      2/1/15 “buruk rasanya kita sbgai perempuan buat pengakuan konon brcinta dgn mana2 pihak sedangkan dia(perempuan) brtepuk sebelah tgn. saya simpati ”
      8/2/15 ” tulahh org dh kata…syok sendiri. buruk benor”

      ciri-ciri calon isteri? tak hipokrit?
      hahahahaha lawaknya sam.

      0

      0
  2. sepakTiang says:

    bagus Sam!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    benda kecik kalau diperbesarkn.. mcm nila. melarat2.. apa2 ntah..

    0

    0
  4. baiduri says:

    nak cakap fazura tak boleh ambik hati keluarga le tu…lantak korang la…bukan minat tiga org ni pun. yg si syatilla tu ye ye menyindir org mcm la perfect sgt, mentang2 rapat ngan family sam n mayb kekasih sam la kan. diam2 sudah la baru nampak seorg wanita yg baik. (tapi pdgn sam baik syatilla ni, so lantak je la dgn perangai si syatilla ni)

    0

    0
  5. cik meng says:

    minah ni jgn nk prasan dulu a… benda blm comfirm lg tu..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    jodoh idaman sam yg terdedah sana sini..oh lupa pula ..tgk cara hidup mereka lbh kurang sama

    0

    0
    • sempoi says:

      ape kurangnye ngn pajura tu..sng cite cam ni laa…Allah x jnji kita akan dpt jodoh baik..so,klu nk dpt jodoh baik first skali diri sndri kene jd baik dl…sbb Allah dh jnji lelaki BAIK untuk wanita yang BAIK dan sebaliknya…

      0

      0
      • cikikaka says:

        “Kata Sam, Syatilla ialah kawan perempuannya yang paling rapat waktu ini”… klu betul2 serius n gentlemen sam akan ckp “ye…syatila adalah teman wanita saya”.. kenal sgt la laki mcm ni.. klu dah susah nk ngaku tu gf tu asyik ckp teman rapat je paham2 je la..

        0

        0
        • cerry berry says:

          Sam pun nak jaga publisiti n jaga hati peminat2 dia la tu kalau betul bercinta cakap je la xkemana pun peminat kau aku rasa mak dia yg paling banyak undi dalam ABPH bukannya peminat dia…

          Xpayah la nak main tarik tali kau ngaku bercinta @ x aku rasa xda orang yg heran pun lagipun kalau sam mengaku awal2 maka xda la wartawan2 nak cari dia dah kan sebab berita dah basi!!

          0

          0
  7. Anonymous says:

    kalau syatila ni baik.tak perlu kot nk sindir org lain. Diam sudah la. ni mulut bole tahan sindir.

    0

    0
  8. Kristal Biru says:

    boring la ngan kapel dua org nih.. mcm dia org bagus sgt..!!!

    0

    0
  9. ina says:

    biaq p la sm dgn ss 2. prangai sm cm budak2 je main sindir2. wlaupon aku xmnt pon 3 org ni tp xperlu kot sindir cm 2 biaq p la fazura n ss hal dlu. aku lbh suke care yana samsuddin n fadzil xde heboh2 tut2 kawen je.

    0

    0
  10. ladygagap says:

    “Baginya, Syatilla mempunyai ciri jodoh idaman serta berfikiran positif dan tidak bersikap hipokrit” – positif & tak hipokrit ke klau dok nk menyindir Fazura?? Low minded la Syatilla ni..

    0

    0
  11. Lady Gagap says:

    Sory to say I x kenal pun perempuan bernama Syatila Melvin yang berumur 24 tahun tapi nampak mcm 35 tahun ;) !

    to Fazura: Sam tu malu kot nak mengaku pernah berkawan rapat my b sebab Fazura hot n kecantikan dia bukan FAKE!

    Syatila Melvin xpe nak tgk jugak kau jadi kawen ke x ye .. adios

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hidung dia fake beb… Kau tgk tak gmbr dia dulu2?

      0

      0
    • sempoi says:

      pajura cntk ke??cntk sbb mekap je aku rs..klu x mekap pucat lesi muke…nature beauty tu klu x mekap pun muke still nmpk segar,berseri2 tu br cantik y sbnr bkn fake..klu cntk sbb mekap tu br fake..aku ni bese2 je laaa ngn si fazura ni tp kpd peminat2 faz x yah nk over sgt memuji retis pujaan tu..cntk tu xkn kekal lme cik kak oii..kkdg rs menyampah n meluat ngn sstgh peminat y terlalu meng’agung’kn retis pujaan msg2..pastu klu x ske ngn retis lain bkn main lg kutuk kaw2..dh2 laa tu..boleh jd syirik kecik tau klu kt terlalu mengagungkan manusia lbh dr Allah..setiap org ade tafsiran sndri mengenai cantik..cantik di mata korg org perempuan belum tentu lg cntk di mata kami org lelaki…sekian terima kasih..

      0

      0
      • rora says:

        hek eleh . sama je la dgn sm ni.. cantik sbb makep.. btw fazura nmpak fabulous even with mekap. bukan mcm yg tk matang tu.. kahhhh

        0

        0
      • Kristal Biru says:

        Hakikatnya.. fazura memang cantik..

        0

        0
      • anon says:

        sempoi……org secantek fazura mmg ramai yg jealous. kata fake lah, ape2 lah. Mekap tak mekap pun, kalau org dah cantek, tetap cantek. Cer amik dayang or si khiriah tu (maaf, bkn nak menghina) boleh ke jadi cantek mcm fazura wlpn dimekap 5 inci tebal…??? Hati tu biar bersih, jgn dipenuhi dgn hasad dengki. Dah fazura dilahirkan cantek rezeki dialah. Kita yg kurang ni patut bersyukur jgk sb dilahirkan sempurna, ade kaki tangan…..tidak cacat…

        0

        0
    • Syatillu Velu says:

      Eh? asal aku tgok hidung dia sama je mcm dlu?ape yg lainnya?
      Ko tengok gmbr ke ko tgok face to face nih? Aku face to face, tanpa mekap.

      0

      0
  12. Lelaki Sejati says:

    Lelaki kalau “barang” pendek memang kaki player. Nak up diri and keyakinan. Hahahaha.

    0

    0
  13. HoneyBee says:

    Si ex dier tu pun pandai amik hati keluarga sam….yg si putri najuwa tu…gi vacation sana sini dengan keluarga sam…macam dah kawin je dengan sam…takde lak sam nak amik jadi wife…kan lebih elok cari perempuan yang beragama…ada perasaan malu…bukan perigi cari timba ;) err…syatilla tak bising lak ngan ex sam tuh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      2-2 cam perigi cari timba..pajura n syatilla…silap2 si sam ni kawen ngn org lain y bukan artis..kah kah kah…kesian…org perempuan juga y rugi…tgk pe jd pajura ngn tmj…hahahaha…org perempuan tlg jg diri,jg maruah..

      0

      0
      • dami says:

        honeybee…..blh jadi si najuwa tu tak secantek fazura, sb tu si syatila ni tak jealous.
        anonymous…11.10…….tak payah nak dengki kat org ye. Bersihkan sikit hati, berkarat dgn hasad dengki. Jodoh pertemuan kan ditangan tuhan…

        0

        0
  14. skudiver88 says:

    jodoh semua Allah yg tentukan.lelaki yg baik untuk perempuan yg baik dan sebaliknya.

    contoh yg plg ketara sekali pasangan awie dan isterinya.renung2kanla…so xheranla klu si sam ngn si tilla ni xpn si zura…kui3

    0

    0
  15. mL says:

    Sam ni player la
    Fazura deserve better

    0

    0
  16. patung says:

    FYI, Fazura, kalau tak pakai mekap, sangat cantik. Kalau pakai mekap, apetah lagi.. Sangat lah WOW.
    Syatilla Tahila ni, pakai mekap je nampak ‘cantik’, kalau tak pakai, mak aiiiihh!! Terkezut beruk lalu lari dek non melihat mukanya… Seriau kauuu…. Seram nih!

    0

    0
  17. sayonara says:

    syatila ni bodoh skit…aku ingt lagi mase dewi remaja ..soalan wartawan :” kenapa anda patut menang dewi remaja”..jawapan dia..sebb saya cntik kot….
    ada ke jwb mcm tu..mmg xmenang la jwb dia…hahahha…

    0

    0
  18. haibye says:

    Muka cantik perangai buruk..lelaki pon tak maup buat bini..

    0

    0
  19. SamPah says:

    Eloka la tu, ko pun bukannya ada rupa pun nak yang lawa-lawa… Sepadan lah dengan Satillah Malvin yang takdelah lawa mana tu..

    0

    0
  20. Diva says:

    Alahai Abg nara Ni…dh kecoh baru post Ni. Pelik betul kan….nape x Tanya kat Sam sendiri about dat Twitter ye?… Benda dah kantoi….semua dh bercakap…wait n see je la…lama ke x Yg ni…hati suka dengki kan

    0

    0
  21. izah says:

    buat apa jgk ada wanita pandai amik hati sam n family klu cepat nk sentap..x nk komen bagai tp mroyan kat twitter kata mcm2..terang lg bsuluh..dh tau benda ni tgh jd hot story, mgatal up date status psl benda bkaitan tp nk nafikn..sbb tu org slalu kata sblm btindak tu fikir dulu masak2..telajak perahu boleh brundur,tlajak kata hadap lh ko sorg2..

    0

    0
  22. yayazhamila says:

    Amboi Sam, kisah pasai ambik hati kau dan keluarga je kan

    how about, tanggungjawab kau pada dia dan keluarga dia? kau takyah ambik hati diorang la…

    Orang selalu ingat kalau kita single, sebab tak jumpa lagi jodoh, atau selalu kecewa dengan bf/gf. Tapi penah tak terfikir… kita mungkin single sebab diri kita sendiri.. perangai selfish, one sided and over all a bad companion???

    muhasabah la weiii

    0

    0
  23. TEEpah says:

    Hek eleh…macamlah Shaheizy Sam ni baguih, baik sangat & kacak sangat..potolah kao!!!

    0

    0
  24. LIANA says:

    alah ko pon dah pegi merisik si syatilla tuh..bg je la tau… ade kate kawan rapat..ckpla wanita yg istimewa didlm hati ngko..

    0

    0
  25. anon says:

    Wat ape wanita cantek kalau tak pandai amik hati keluarga???? Habis yg tak cantek mcm syatilla ni, mulut puaka pulak tu, ok ke sam???
    Alah fazura tu terlalu lawa mmg tak padan langsung dgn si sam pendek tak hensem ni…

    0

    0
  26. Wateva says:

    Kami tuntut pihak Sam mohon maaf secara terbuka kepada Fazura!, jatuhkn aib maruah perempuan sebegitu deeply.. Mmg bg u its a normal statement or lawak but this is serius bro!!

    0

    0
  27. KuatHentam says:

    Amboi Sam ko ingat ko tuh sape nak kene amik ati ko, family ko bagai?
    nak suh org hormat kite termasuk family, kite tuh kene tau hormat n jaga aib air muke org
    pempuan moden cam fazura takdenye hadap sangat ngan ko
    lom jd mak mertua lg pown, eh x kuase aku anaknye pun kerek
    biaq pi laa syatilla yg nak sgt jilat ni Sam nih

    0

    0
  28. victoriabecks says:

    Abg nara, ce pg tgk kt ig fyzakadir dia ada marah2 kt fazura ckp coward,loser pastu siap tag nama pazura lgk kt post tu…rasanya cm pazura nk kacau idop dia…btw fyzakadir tu cantik sgt hokayy…laki dia ensem,kaya n educated…

    0

    0
  29. bella says:

    aku pun pasan jgk. dah 2-3 post nara dia sebok mention pasal pyzakadir ni.
    wei pyza kadir ni bkn retis. xpyh semak sini.

    ke fyza kadir ni bajet retis

    0

    0