Written by AbangNara | May 19th, 2014

Hebat rupanya Boy Iman ini. Bukan sahaja mendapat gelaran “Datuk” daripada kerajaan Naning baru-baru ini, rupa-rupanya Boy Iman turut memegang pangkat Ayahanda dalam Pekida. Bukan calang-calang orang boleh sampai ke tahap ini. Makin kagum dan respek Abang Nara terhadap Boy Iman. Siapa sangka dalam diam-diam rupanya beliau ialah seorang yang bepengaruh besar.

boy iman

Apa yang lebih menarik perhatian Abang Nara ialah Boy Iman tanpa segan silu mengakui ada melobi untuk mendapatkan gelaran Datuk daripada kerajaan Naning. Berkata menerusi Pancaindera, Boy juga turut menjelaskan mengenai aktiviti kebajikan yang sering dilakukannya. Kata Boy:-

Biasalah. Kita tak boleh nak sangkal hal ini (melobi) kerana realitinya semua orang pandai melobi. Setiap orang ada caranya. Ada yang pakai kipas, ada orang pakai alat penghawa dingin, terpulanglah pada cara mereka melobilah. Walaubagaimanapun, ia masih terletak kepada kemahuan pihak di sana sama ada berkenan atau tidak untuk memberi anugerah.

Kalau dipergunakan (untuk kerajaan Naning cari publisiti) tidak ada salahnya. Kami tak pernah menyesal asalkan ini mendatangkan kebaikan ke jalan Allah S.W.T. Sebenarnya, ramai tak tahu, saya banyak terlibat dengan badan bukan kerajaan (NGO) yang menjalankan banyak usaha membantu masyarakat.

Kenapa saya menyertai PEKIDA dan saya berpangkat Ayahanda, saya juga adalah Timbalan Pengerusi Insan Prihatin Malaysia dan Timbalan Pengerusi Pertubuhan Kerabat Aura Syifa. Macam Pian, ramai orang tak tahu, dia adalah orang kuat madrasah, kami banyak terlibat dengan amal kebajikan.

Cuma kami tak canang pada orang saja. Mungkin lembaga adat nampak usaha dan amal yang kami lakukan, sebab itu mereka nak bagi anugerah atas sumbangan aktif kami itu.

boy iman

Fuh~~~ Hebat kan jawatan-jawatan yang dipegang oleh Boy Iman? Lain kali jangan pandang orang sebelah mata. Kita tak tahu kehebatan mana-mana insan sehingga benar-benar mengenali seseorang itu. Nasib baiklah Boy Iman boleh bagi penjelasan sebegini di suratkhabar. Sekurang-kurangnya baru orang sedar akan ke”power”an beliau dan tidak lagi mempertikaikan gelaran “Datuk” yang diterima. Kepada Datuk Boy Iman, semoga makin berjaya selepas ini.

P.S: Meserati Ghibli 2014 dilancarkan pada harga RM538,800

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to Boy Iman Akui Melobi Untuk Gelaran Datuk, Berpangkat Ayahanda Dalam PEKIDA

  1. hmmm says:

    xde org komen??

    0

    0
    • melati says:

      tgk pic ingatkan keith foo

      0

      0
    • Bedah says:

      Ape nak dibanggakan…
      Kne belajar tinggi2 ke sampai dapat PHD utk jadi “ayahanda Pekida” tuh?
      Seday lah! Tak mendatangkan faedah.. opssss

      1

      0
    • Anonymous says:

      Laaaaa… knp x melobi kat kesultanan pahang??? itu pun senang dapat..
      hmm.. nmpak sgt x bape femes. tu yg dpt dr kerajaan naning je tu..

      1

      0
    • zaia says:

      Ape bende la..
      Aku xde la mnyokong atau brsetuju dgn pnganugerahan dorang ni tp apa yg aku nampak ‘sebab’ mereka beritahu mngenai kerja/sumbangan/jawatan tu kerana org dah kecoh tertanya2 apa yang dorang buat hingga menerima gelaran itu..dorang beritahu sumbangan&jawatan yg diterima adalah ‘selepas’ penganugerahan ini, itupun ‘disebabkan’ terlalu ramai tertanya2 dan pertikai kerja2/kelayakan dorang.Bermakna dorang x menunjuk2, klau xde cerita ni memang kita pun x tau apa dorang buat sebelum ni sebab dorang x pernah ceritakan pun.
      Mengenai kelayakan dorang dan gelaran yg diiktiraf ke tak diiktiraf ke tu aku tak mau sentuh la itu hal lain. Maksud aku kat sini,yang dikata menunjuk2 ni je aku x faham kenapa orang kata mereka menunjuk sedangkan mereka nak jelaskan apa yg dirasa perlu dijelaskan je. Layak tak layak terserah bagi siapa yang nak menilai..Klau dah memang x diiktiraf, memang x jauh kemana jgk gelaran tu. Mungkin dari kalangan mereka2 sahaja, penghargaan dan penghormatan orang lain kepada mereka.
      Bukan apa, orang2 yang dah pernah buat kebaikan atau sumbangan tak kisahla siapa mereka, hormati la sikit apa kebaikan yang dibuat dan bantuan yang telah diberi..Takkan lah semua yang telah dibuat mesti berniat nak menunjuk, mentaliti macam ni boleh buat orang lain nak tolong orang lain pun serba salah.
      macam aku dulu nak tolong orang tua masalahnya masa tu ramai sangat orang dan terdapat juga orang2 yang kenal aku. Aku nak tolong sangat tapi risau jgk orang kata aku menunjuk2 macam bagus sangat tapi sebab aku dah x tahan aku x sampai hati aku pergi jgk la lantakkk la apa orang nak cakap lepas tu.Aku rasa orang lain pun ada yang mengalami situasi tu.Susah la macam nie haish

      0

      2
  2. sara says:

    gelaran ko tu xdiiktiraf la…kan de kluar paper arini…pe la yg poyo sgt ngan gelaran dato/datuk ni…pelik2 je…

    1

    0
  3. sentap says:

    hahahhahahha…nak gelak guling2 arhh… ok ni rare. peduli la datuk. ape ade hal. naning je pon.. bukan tan sri

    0

    0
  4. su says:

    x best lansung..

    0

    0
  5. paukaya says:

    SIAN..TU JE AKU LEH KOMEN..

    0

    0
  6. Melati says:

    Mesti gelaran Dato ko tu dari Sultan Melaka….yg suka main candy crush tu…Sultan Melaka yg bagi ko Dato tu pun biol macam ko…konon tk nak pukul canang buat keja kebajikan kat Mardarsah ..poraaaah..yg ko pi canang pasal dpt Dato dari Sultan candy crush tu bukan canang ker? Hoi…mangkok ayun ,org kalau nak pukul canang ikut macam Che Ta tu ..nak hadiah kan anak dia BMW x6 tu….hahaha ko gan Che TA 2×5 hehehe hahaha ..aku tgh guling ketawa kan mangkok ayun ni..

    1

    0
  7. aku says:

    mesti kawan amran ni.. same2 bejuang dengan amran lettew.. haha

    0

    0
    • joyahvsbedah says:

      sape amran weh??

      0

      0
      • haha says:

        amram pekida!

        0

        0
        • miss ynwa says:

          “Amran akan saman imam masjid ni 100 juta ataupun dia perlu dipindahkan ke masjid area Sabah pulak . Biar dia tanggung kesalahan yang dia lakukan iaitu memasang kipas masjid terlalu laju .
          Lihatlah kekuatan angin kipas itu telah membuatkan tudung mama terselak sehingga menampakan aurat nya . Subhanallah . Seorang wanita solehah diperlakukan seperti ini ?? PDRM tangkap imam itu sekarang jugak . Kalau polis takut , biar kami budak-budak 3 Line yang tangkap dan belasah imam itu . ///”

          0

          0
  8. sendu boy iman says:

    sama level bangang dgn amran pekida lah ni..poodah..apa sgt pekida tu..dahla datuk xvalid

    0

    0
  9. tehOais says:

    ko lobi utk pangkat yang takde nilai sesen pun..bijakkkk bijak..hahahaha

    0

    0
  10. Anonymous says:

    yg korang dengki sgt kenapa….? lantak dia lh dpt gelaran apa pn…ada dia menyusahkn korang x….?

    0

    1
  11. walaweh says:

    tolong aku nk muntah baca ini semua.. bluwekkk

    1

    0
  12. LESONG says:

    sudah² la tu..
    menyampah laaa!
    datuk la…
    ayahanda la..
    mcm sakai betol bile dah dpt gelaran tu!
    hebat sgt kah?
    kalo datuk di iktirafkan, xpe la jugoook.

    1

    0
  13. Rayma Dearla says:

    Besar Sangatke pangkat2 tu…..Ada Aku kisah dgn pangkat datuk dri kerajaan Naning dan Ayahanda dlm Pakida tu,,,???
    kalau mati bungkus kain putih jugak…!!

    0

    0
  14. noheart says:

    orang kalau betul ikhlas buat sesuatu ke jalan Allah..
    dia tak kan canang macam ko cakap tu BOY..
    tapi sayang akhirnya ko canang kerja2 ‘baik’ ko tu..
    dah mendatangkan RIAK..no point la boy..
    dato’ pun tak diiktiraf..perkida ? lagi la tak mendatangkan apa2..

    0

    0
  15. Melati says:

    Bukan ayahanda Pekida lah dia ni Ayahanda ..pondan Chow Kit lah…Pekida tu aper ya????

    0

    0
  16. Mat K says:

    Kakaka, apa punya mentaliti camni? Hantar pi pulau nangka je lah

    0

    0
  17. Blank says:

    Fuyooooooo! Ayahanda tuuuuuuu ~,~

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Mana punya ayah mengaku ayah ni

    0

    0
  19. gila pangkat says:

    bapak2 yg tak nak anak susah2 nak lobi sana sini semata2 nak dapatkan pangkat dato/datuk, boleh lah register nama anak dimulakan dengan datuk/dato … x delah anak tu kempunan dikemudian hari

    0

    0
  20. ayahandaversisamibelu says:

    erkk..ayahanda? erkkk…errkkk….errkkkk

    soalan nara makin mencabar….thumbs up!!!

    0

    0
  21. norah says:

    Omg……please……

    0

    0
  22. Zorro says:

    sebab tak diiktiraf datuknya, bukan men susah nak jelaskan kan umum…
    kat situ je pon org dah bole tau yang pangkat tu xrelevan…

    so, pikir2 la boy….setakat lambang n pangkat tu, aku pon bole tempah kat org buat piala…zaman skolah aku dulu, byk piala aku dpt…main teng teng, main lompat getah, sume dpt piala….

    0

    0
  23. morah says:

    buat amal pn nk ckp, sia2 je ko gtau. bangang

    0

    0
  24. Datuk Meroyan says:

    Hu hu..kasihan sangat..mcm tak percaya aku dia expose aktiviti2 amal yang dia pernah buat.Tu memegahkan diri lah tu namanya..x malu ke minta puji?OMG!!!!!Kalau aku org dah tak iktiraf makin aku diam je..ni tak makin pulak nak membela diri sendiri..puiiii…amal tak ikhlas.

    0

    0
  25. rianda says:

    hehehe. Pian org kuat madrasah? madrasah mana ajar buat plastic surgery tu pian? isk2. ayah pin dh kene tangkap. jgn Ayah Pian plak muncul nnt. tp tak pe la.. dosa kau dgn tuhan kan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak jugak die buat amal walopon d canang2.y ko duk mgata ni?
      ada usaha ke?ke usaha mgata org je lebih.xsemua orang y ada masa silam y gelap tu xada masa depan ,x dpandang tuhan.jgn nak pertikaikan sgt amal kebajikan orang.

      0

      0
    • jgn diungkit....... says:

      itu kisah lama.
      selepas buat tu mungkin dia dah insaf dan rajin pergi madrasah..

      0

      0
  26. Royal Air Force says:

    Tak payahlah bangga sangat dengan pangkat Dato @ Datuk tu …. tak dikitiraf pulak tu … Allah tak memandang pada pangkat … “ayahanda’ sekalipun hanya pangkat untuk dunia ….

    0

    0
  27. bebal bertingkek tingkek says:

    ayahanda PEKIDA ? so what ?
    dato kerajaan naning ? haha . who cares ?

    0

    0
  28. anonymous says:

    ayahanda nenek aku handsome

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Nara,nak termuntah aku dengar kau melobi ayat..ko nk kutuk sebenarnyakan? tp takut kena pukul dgn bdk2 pekida :p

    0

    0
  30. bukan datin says:

    poyo giler tgk mamat ni..tgk lah instagram dia..siap bubuh nama dato_boyiman.. giler poyo.. dah lah dato tu xdiiktiraf..siap ada hashtag #dato_boyuman lg.. adoii parah lah mamat ni.. plg xleh blah, bini dia punya instagram, bubuh nama datin ida.. adoiii xmalu ke dorg2 ni ek?

    0

    0
  31. bilakakjemahmenulis says:

    ayahanda boleh bayarkan ptptn kakjem tak? ada lagi baki dlm 35k. nak lobi apa untuk tlg settlekan ptptn kakjem?

    0

    0
  32. keladi merah says:

    kawan2 boleh tahu tak.. Kerajaan Naning tu kat negeri celah mana…???

    0

    0
  33. Melati says:

    Benci lah manusia cam ni…anjing lagi mulia dari mangkuk ayun ni..

    0

    0
  34. Qing says:

    laaa setakat melobi RM 2, 000.00 heran ke ? pangkat tu murah SGT nk d beli org keja potong rumput pun mampu . . Kesian lapar pangkat

    0

    0
  35. lee says:

    Celah kangkang…….hahahaha.

    0

    0
  36. myakebabom says:

    motif kening tercantas? nyampah tengok retis2 laki kening tercantas. ramai sgt eksiden tang kening.

    0

    0
  37. Haq says:

    Alhamdulillah..saya kini sudah menjadi ayahnda dgn kehadiran cahaya mata sulung..syukur..

    0

    0
  38. datuk poyo says:

    ko ngan pian jer yg kecoh dpt datuk walaupuuuuuuun….nash biasa jer..x der lak nak kecoh sbb tau gelaran datuk tu x d.iktiraf..buang karan jerr

    0

    0
  39. kelolo says:

    Alhamdullillah x canang…
    Nanti terus dapat duduk atas tahta emas lepas meninggal sebab berpangkat ayahanda.
    Looking at his pussy face makes me think of our previous pm.. pangkat tinggi tp nobody takes him seriously.
    Pity…

    Ps: is he gay or something. Looks like it..

    0

    0
  40. Pray For MH370 says:

    sudah lah…semakin banyak kau buka mulut semakin terserlah kebodohan kau.

    0

    0
  41. PagiPetangSiangMalam says:

    Kata, x canang kebaikan? Abes yg kau ckp tu apa? Sedihhhhhh statement. Nak bgtau, ckp jjerlah nak bgtau. Coverina yg agak tidak cemerlang. Cuba lagi Boy Iman Tipis.

    0

    0
  42. shimil says:

    gler pangkat!!!alang2 da dpt dato ayahanda bagai…pangkat nenek kebayan pakcik moyang ko xnk ke?sapu jela sume pangkat kasi abis…sedih aku tgk…sakit pulak ati kite! xkisah la ko pangkat ape pn..aku langsung x kenal ko boboy boy

    0

    0
  43. poyo says:

    poyo la ko ni nara, respek n bangga dgn org mcm ni???? hahahahahaa. lawak la nara. blh masuk raja lawak eh. semue datok2 yg retis ade, semue beli laaaa. pekida 2 persatuan palinggggg…….. . haish nk ckp pn…. mls hahahaha

    0

    0
  44. pedro says:

    Dato wak lu..misai pon x de nk jd ayahanda..bdk tadika pon x goyang la bro tgk muka lu..stakat muka lu ni,bdh darjah 3anggur pon bole pg belasah..fuck la dgn dato n ayah pekida lu tu..smua tu sampah je..x de function pon

    0

    0
  45. sj2 says:

    nape muka boy iman ni aku tgk ade iras pian je??????..confius aku..

    0

    0
  46. sj2 says:

    apsal aku tgk gambar 1st boy iman ade iras pian cecupak ni???? confius aku..hehehe

    0

    0
  47. Bing Bing says:

    Baru jd Ayah dh jd Datuk? Lg 2 bulan dpt pangkat Moyang neh…

    0

    0
  48. sakura says:

    kelakar la smua comment nie

    0

    0
  49. Rizal says:

    Korg igt x yg cite BLOK 404 mamat ni pegang tetek NABILA HUDA??

    0

    0
  50. Heidi says:

    Speechless ttg gelaran datuk dr kerajaan ape?? Naning??
    Nmpk sgt terdesak dgn pangkat dtuk smpai pangkat yg di anugerah oleh kerajaan tah apa2.. tolonglah certain artis ni..guna akal ckit.byk jer org pandai kat luar ni yg bleh menilai..obvious sgt x Di iktiraf..

    Pangkat ayahanda Pekida..hahaha..tingginy pangkat!! opss sorry

    0

    0
  51. Heidi says:

    Aku nk tanya boy iman & pian ni & kerajaan naning sekali..org2 yg berkhidmat dgn NGO utk kebajikan bkn korg jer..ramai lg..

    PENGASAS badan2 kebajikan utk warga gelandangan yg dah 10 tahun berhempas pulas mncari pnderma & sukarelawan, PENGASAS rumah2 ank2 yatim yg dah berpuluh tahun membntu ank2 yatim & PENGASAS rumah & aktiviti org2 cacat & ORG2 KUAT Misi Bantuan Berani Mati ke Syria & Palestine x dpt apa2 pun..

    CEO2 & VICE PRESIDEN INSTITUSI kewangan yg berpuluh thun berkhidmat,keluar masuk meeting,brainstorming mcm mana nk tingkatkn ekonomi Negara…rmai yg blom dpt title datuk..

    Kira dorg ni lebih besar khidmat utk negara dr org di atas

    AKU CUMA HERAN KNP PANGKAT DATUK SKRG DAH MCM X DER STANDARD

    1

    0
  52. ICHI says:

    dia ni sape ni….hahahhahahahaha buang masooooooooooooooooooooooooooo

    0

    0
  53. Fatiah Rashad says:

    Apa guna ada pangkat datuk yg tak diiktiraf oleh kerajaan. Malu lah weiiiii.

    0

    0
  54. wak dogol says:

    Pangkat Ayahanda PUKIDA . Anugerah diterima dari kerajaan Berat Nanang .. Emmm .. Rendah betul taraf Datuk sekarang ni..

    0

    0