Written by AbangNara | September 29th, 2017

Memang lama tak dengar perkembangan terkini pelakon jelita Maya Karin. Sepi tanpa sebarang berita. Kelibatnya di dalam majlis-majlis hiburan pun memang tidak kelihtan langsung. Setelah sekian lama menghilang, Maya Karin kini kembali bergandingan dengan Remy Ishak di dalam teater Tun Fatimah Serikandi Empayar Melaka. Menariknya, Maya Karin memaklumkan ketidakhadirannya di dalam majlis-majlis hiburan tanah air adalah kerana sudah berasa bosan dengan kehidupan dunia glamor sebagai selebriti.

maya karin

Bagi Maya Karin, kehidupan sebagai seorang selebriti yang dipenuhi glamor tidak mencerminkan dirinya yang sebenar. Maya Karin merasakan itu semua sebagai satu bebanan kerana dirinya yang sebenar adalah seorang yang ringkas dan gemar melakukan aktiviti lasak. Kata Maya Karin:-

Pada sesetengah orang bangun pagi dan bersiap untuk kelihatan cantik adalah perkara menyeronokkan tetapi pada saya ia macam terpaksa. Saya sebenarnya bosan dengan glamor kerana saya lebih gemar lepak di kedai mamak, berkebun atau melakukan aktiviti lasak tanpa perlu saya kelihatan cantik pun! Pendek kata saya lebih gemar menjalani kehidupan biasa seperti orang lain walaupun saya adalah selebriti.

Dulu memang banyak jemputan untuk pelbagai acara tetapi kerana sudah banyak kali saya tolak mereka pun sudah bosan. Sekarang tidak ada jemputan mungkin kerana mereka dah malas nak jemput saya.

maya karin

Selebriti sepopular dan segah Maya Karin memang tidak perlu untuk melibatkan diri di dalam dunia glamor. Sebut nama pun orang dah kenal. Tak pergi mana-mana acara hiburan pun tak apa sebab sudah ada nama. Namun artis-artis baharu janganlah pula meniru apa yang dilakukan oleh Maya. Beliau berada di kelas tersendiri dan boleh melakukan mengikut kehendak hatinya. Apa pun, secara jujurnya memang sukar untuk hidup di dalam dunia glamor dengan setiap tingkah laku kita diperhatikan. Lagi senang jadi manusia biasa. Makan kedai mamak pakai baju tidur pun tak ada orang nak tegur. Memang indah dunia orang biasa kan? Sumber Mstar Online.

37 responses to Bosan Dengan Dunia Glamor, Maya Karin Lagi Suka Lepak Mamak

  1. mayamatahari says:

    bgus la mcmtu Maya xmcm retis len muke mcm org asli pon gigih nk make up tp result tetap x cantik.lps tu asik nk speaking jer memanjang . dpt ank plk dress up mcm mat saleh speaking bagai tp last2 ank tu pon konpius nk jwb soklan xreti. Maya mmg nmpk natural beauty ..lepak mamak lg sempoi ..

    44

    2
    • Anonymous says:

      mamak kotor. kat kl ni majoriti bukan mamak tapi keling. siapa pakai gelang benang merah. hati2 yor tapi gantung ayat quran. mmmmm.

      12

      6
      • think, bi*ch says:

        nak tengok kedai mamak bersih ke idok..pergi check toilet dan cara diaorang sediakan makanan. ada yg letak2 sayur tepi jamban. kalau korang tengok byk letak atas lantai…

        eeee..kembang anak tekak.

        13

        0
      • Anonymous says:

        dah gomen malaysia sukakan org asing… ni nak bawak masuk rohigya pulak. makan minum dorang sape yg tanggung… rakyat malaysia lah. 10 tahun akan datang malaysian merempat di tanah air sendiri…

        23

        1
        • Anonymous says:

          Sanggup gubal undang2 nak bawak masuk rohigiya tuh… Malaysia ada undang2 hadkan pelarian untuk jaga kedaulatan negara tapi bapak penyamun dah ubah undang2.. x sayang negara ke macam mana ?? nak tolong pun agak2 lah.

          17

          1
        • kikii says:

          orang asing macam bangla tu bila dah terlampau ramai … silap hari bulan boleh tubuhkan kerajaan sendiri. jadi lah banglasia.

          12

          2
        • vico says:

          warga asing dihantar pulang pun datang balik ke malaysia.. sebab malaysia ni baik sgt bagi makan sedap 3 kali sehari kalau kena tangkap. kalau korea utara masuk sempadan jer tembak sampai berlubang .. thailand pun mcm tu. Malaysia jer lemah sgt

          11

          1
        • Anonymous says:

          bangla mymnar, china, vietnam, …masuk buat kampung. operasi pati..tangkap 100 orang. yg masuk, beribu. salah siapa???

          7

          1
    • Maya says:

      Tun Fatimah tu patut buat drama jer…. siar slot akasia, baru membangun sikit kepala otak melayu. Ni asyik buat drama sampah jer rimas lah….

      27

      0
    • Fathia Tunjuk Tetek Kenit says:

      I think she’s the only actress yang tak belakon dalam drama. Tak pernah nampak dia belakon dalam drama ber-episod atau Telemovie. Maya ni dah kaya raya tak belakon pun tak per……. dia jual beli hartanah…….

      38

      0
    • MakJah says:

      Betul tu….yang maya cakap tu kiasan jugak… dier nak ditonjolkan kerana bakat yang ada seperti lakonan dan bukan publisiti semata mata untuk menaikkan nama untuk jadi popular. Kalo dier kejar wang ringgit rasa dier memang da lebih dari jauh terbang dari Lopa. Maya ni cantik berbakat bijak dan fasih beberapa bahasa. Hidup ni kan pilihan. Nak banyak duit boleh jer, tayanglah body, make up tebal2 buat selfie, gosip tak habis2…aku rasa Maya ni contoh personality lagi baik dari retis pompuan2 yg fofular skrg ni…

      21

      0
    • annedee says:

      kenape kedaimamak singapore bersih and kedai mamak.malaysia kotor? kenape negeri bukannislam lagi ok? nmpk mcm soalan bodoh tapi ni seriously aku nk tau… lile really kenape?

      8

      0
      • bayar cukai tu small matter says:

        kedai bersih kedai kotor ni semua negara ada.. cara ko tanya soalan seolah-olah semua kedai mamak di malaysia mesti kotor takde langsung yang bersih.. cuba bagi statistik yang boleh dipercayai, kedai mamak mana yang kotor.. lantai dapur kotor.. belakang lorong kedai kotor.. letak bahan mentah atas lantai.. banyak lalat. syukurlah gst di malaysia 6%.. gst di negara lain lebih 10%.. nak hidup mesti bayar cukai, bila mati tak payah pikir cukai semua.

        0

        1
    • salamat munak says:

      nmpak sgt kau dah takde job…dulu sape suruh kekwat…?? Booooo…!!

      0

      0
  2. tina says:

    lawa kah lawak……………
    “Sekarang tidak ada jemputan mungkin kerana mereka dah malas nak jemput saya.” sendu ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dah tuooooooooooooooooooooooooo

    19

    43
    • biarbetik says:

      Selalu org hodoh je cemburu tengok pompuan cantik..tua2 dia ayu je wajah…laser2 kau cermin retak kalau kau pandang lama2

      26

      0
    • Bodoh ke apa? says:

      Macam la ko x tua ek? Ke ko ni robot? Nak jadi bodoh pun beragak la BODOH!
      Die tua sekalipun cantik, kaya, berbakat x mcm ko n neelofa harap muka jela belakon kayu lepas tu acah2 suci

      1

      0
    • Mimi says:

      Mentaliti yg kene ubah..dah tua maknanya dah lama dlm industri, pengalaman banyak..kalo industri luar, yg tua2 neh lah yg lg ramai peminat support kerja seni mereka..sebab mereka tau yg tua2 neh la yang banyak bg lakonan atau persembahan yg berkualiti.. Kalo di malaysia neh peminat banyak sokong yg muda cantik hensem walau pon xde kualiti lakonan atau persembahan mereka sehingga wujud peminat2 yg terlampau fanatik yg sanggup pertahankan artis kesayangan dgn apa cara skali pon, ini pon salah satu sebab knp artis2 baru kurang kesedaran dlm nak memperbaiki mutu persembahan mereka sbb mereka rasa dah ckop bagus dgn apa yg mereka persembahkan sehingga wujud peminat yg extreme mcm tu..xramai peminat yg menilai kualiti sehingga tenggelam bakat2 lama yg mmg bagus dsebabkan kurang sokongan utk usaha mereka dlm industri.

      1

      0
    • milah says:

      biar tua janni sedar diri, bkn dah tau tp xsedar2 diri bersepah artis tua xsedar diri. yg muda xsedar diri lg ramia, pakaian xpernah cukup kain

      0

      0
  3. N says:

    low profile!! good job Maya!!

    25

    0
  4. Anonymous says:

    hari tu pergi makan, ingat kedai mamak. lepas tu nnpk ada sorang pekerja kedai mamak ni lepas buat roti canai ada anjing lalu terus usap2. jaga2….itu india bukan islam. was2 la pulak..terus x pergi dah.

    7

    1
    • wekkkkkkk says:

      sbb tu org cina kata “mamak” di malaysia ni kaya…sbb ada kedai makan. Tak sama mcm kedai cina..ni hao ma., six fan, wa pu cu tou…je yg masuk.
      Kedai mamak, byk pkerja dri tamil nadu/cennai, kalau islam x apa lagi, kalau ada gelang dn nanda kt pekerja tu…mcm mana. Tapi ada kedai mamak siap letak terang2 ada daun kelapa dan pokok pisang dpn kedai, itu bkn mamak lah..itu hindu.Jadi kalau muslim masuk, sengaja mau makan haram. Tapi kan ada jgak Hindu yg tidak makan BA ALIF BAiYA. Jadi kedai ni boleh masuk. Tapi mcm mana dgn ayam..sembelih ke x yg deme beli.

      4

      5
  5. melayu says:

    restoran melayu lagi bangsat pengotor suka masak ikan dah busuk contohnya pari pas tuh charge mahal pukimak punya tuan kedai lalat penuh lauk pauk busukkkk aku rela makan kedai mamak mahal tak per janji sedap

    1

    2
  6. Sambal belacan says:

    Suka maya dr zaman sekolah lg. Sempoi je ,simple but so beautiful and stunning even without make up. Suka sgt tgk dia berlakon dr dulu smpai sekarang.
    Tp syg skrg citer raja2 ni byknya kt teater je skrg. Masa aku kecik dulu ada lg drama psl raja2 kt tv.

    3

    0
  7. Anonymous says:

    Lepak mamak pun jadi cerita?

    0

    0
  8. Dil Se says:

    Aku kecik2 dulu suka gak tengok cite raja2, pendekar tu semua. Ingat lagi aku suka dorang mustafa kamal, sapa ntah lagi yg sekarang byk blakon drama jd bapak/datuk kaya kpd watak utama lelaki… walaupun setting simple mcm istana cuma mcm rumah kayu (valid la dulu2 istana more or less cam rumah) tapi enjoy ja ku tgk. Tengok China, Thai, Korea boleh lagi buat cite historical. Kita bila lagi?? Hmmm.

    3

    0
    • Sambal belacan says:

      Sama la. Aku ingt lagi ada satu citer mustafa kamal jadi tanggang. Filem pun yg last aku tgk ada pasal raja2 ni puteri gunung ledang yg m.nasir jd hang tuah tu. Mungkin ada citer lain tp aku tak tau la. Mmg citer raja2 ni skrg cm dh pupus utk drama atau filem.

      1

      0
  9. MSJ says:

    Hahaha, memang sah keturunan German.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    untungla jd org lawa.. xmakeup pon nmpk lawa.. tau x being unpretty ni is tough. nk be natural pon pikir2..

    2

    0
    • bx says:

      hahahah ni aku setuju… nak mekap nanti kene kecam jgk… ckp g mamak pun mekap… dah x mekap, jgn kan org lain diri sendiri pun x lalu nk tgk cermin sbb mcm org sakit dah.. hehe

      0

      0
  11. fa says:

    sgt suke maya karin ni xsombong. pernah la tgk dia ada event dekat klcc, dia tgh duk baca something mungkin script & ada la peminat ni duk amik gambar dia dr jauh sbb stage tu dikelilingi pagar. dia persan yg peminat dia duk amik gmbr dr jauh tu terus dtg dekat siap selfie.very polite.

    1

    0

Leave a Comment

Optional