Written by Bella | July 19th, 2017

Artis  dikecam dan menerima pelbagai komen negatif di akaun Instagram bukanlah perkara baru bukan? Boleh kata setiap jam ataupun minit ada sahaja pihak yang imencari kesalahan artis dan dalam sekelip mata boleh jadi viral di media sosial.

Terbaru, pelakon Rita Rudaini turut terkena nasib yang sama apabila ada individu yang mempertikaikan rambut anaknya Airit Qaqa Arjuna yang panjang. Walaubagaimanapun, niat individu tersebut yang mungkin menegur tidak kena dengan caranya mengundang pula pelbagai reaksi daripada pengikut Instagram Rita, sebaliknya beliau pula yang dikecam beramai-ramai.

Berikut antara komen daripada netizen yang mempertahankan Rita :-

Ini pula jawapan balas Rita :-

Itulah kata orang, sebelum ingin menegur orang lain pastikan ia dilakukan dengan cara yang  sopan. Janganlah pula diganggu harimau yang sedang tidur,  kan Rita dah begang? Heh..

29 responses to Bodoh Piang Tu Jangan Tunjuk Sangat – Rita Rudaini Bengang Rambut Panjang Anaknya Dikritik

  1. Yoi says:

    orang utara stok – stok rampas laki orang dah start menyalak.

    3

    32
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      sape ladymazenah ni ? pelakon ? penyanyi ? sape yg stART dulu ini perkara ?

      8

      0
      • Pekerja Gomen says:

        To Rita

        Hodoh Miang tu jangan tunjuk sangat. Simpan sket miang tu, kesian anak2 ngan bini orang jadi mangsa dek hodoh miang ko.

        7

        4
    • gyan says:

      Bila masa dia rampas laki orang..bukan ke dia kawin dengan teruna bujang???

      2

      1
  2. Winona says:

    Kesian mkcik tu. Niat baik. Tp xpyh la nasihat dia. Dia pun dh berusia. Kesian kat budak tu je. Aku tgk pun serabut rmbut mcm tu. Yg bnding dgn Johan Raja Lawak tu mmg cannot brain. Johan tu dh besar pnjg lebar. Bdk tu tgh membesar.

    Dua2 pun mulut pedas. Makcik tu dan rita. Mmg buku bertemu ruas.

    39

    2
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      anak rita ni rambot dia kerinting orignal so biarkn simpan panjang..nanti kalau dh secondary school baru lah kena potong rambot tu..tapi jangan potong pendek sangat potong agak2 aje ..skarang memang jarang ada budak yg ada rambot macm gini..dh Allah anugerahkn rambot kerinting bersyukur aje ape orang nak ckap macm pondan ke macm pompan ke pedulikn buat bodoh aje mulot malaysian are like that…so hepi live..!

      29

      1
    • Puki kerat says:

      niat baik kepala hotak kau, siap kata padan muka lagi kat anak org, lagi pun nabi kita pon dlu rambut panjang paras bahu kan, ikut sunnah.. apa masalah kaw? bongok!!

      10

      2
  3. 2F says:

    makcik tu pun 1 hal..klu nk tegur pon guna la bahasa elok sikit..ni ada ke patut dkatanya klu dh besar nanti jd mcm nur sajat, siap sebut padan muka lg tu..hahaha..mmg cr naya la makcik tu..ada nya x brangin baca..rita sbg ibu of cos la brasap beb..

    51

    0
  4. Zarine says:

    Klu xsuka jgn follow…simple

    9

    0
  5. Adudu says:

    Laki rambut panjang takde masalah pun. Tapi seeloknya paras bahu shj dan jangan diikat. Sunnah. Makcik tu kene tahu jugak sajat masa kecik rambut pendek mcm laki, besar baru jadi panjang. Tak baik ckp padan muka kt org.

    25

    0
    • nana says:

      adudu, simpan rambut panjang tu ikot sunnah nabi mn? sunnah ptg rambut, potong kuku, perkemaskan rambut, pakai baju bersih… ko nabi mn tu? skrang ni ramai suka ikut ajaran dajjal kt malaysia ni pon dh start islam liberal. liberal taik ko, liberal nk bg puas nafsu korg. maaf… sy anti org bodoh piang mcm adudu.

      0

      18
      • lalalalalalalaa says:

        Maaf, tapi nabi Muhammad dulu berambut panjang sampai menyentuh bahu. Sunnah tu. Boleh tanya orang orang yang lebih berilmu kalau nak lebih tahu.

        12

        0
        • sirap bandung says:

          zaman nabi nak banding ngan zaman sekarang jauh beza. lagipun nabi duk kat mana? persekitaran yang macam mana? padang pasir, ribut pasir, sebab tu zaman nabi dibolehkan berambut paras bahu bagi menutup bahagian telinga dari masuk bendasing. ni dah kalau berjurai-jurai rambut meliuk lentuk macam perempuan nak jadi apa?

          0

          6
        • lalalalalalalaa says:

          Jadi awak nak cakap kalau ada lelaki berambut panjang tu menyerupai perempuan lah? Kalau perempuan yang berambut pendek kira haram lah sebab menyerupai lelaki? Macam tu? Kalau ustaz yang berambut panjang?

          2

          0
        • sirap bandung says:

          Jika seorang lelaki dah menyerupai perempuan dan masyarakat sendiri keliru samada dia tu lelaki ke perempuan tak kesah lah dari segi berpakaian, berambut panjang, pakai emas memang lah haram. Dia sendiri menimbulkan fitnah terhadap diri dia sendiri. dan dalam kisah rita ni, rita lah kena main peranan, jangan sampai menimbulkan fitnah terhadap keluarga dia sendiri. Ustaz yang berambut panjang? siapa ya? ustaz akhil hay ke? rambutnya berjurai-jurai meliuk lentuk macam anak rita ni tak? Sebab tu kena hadamkan sebab apa Allah S.W.T mencipta seorang lelaki itu berambut pendek dan kenapa wanita itu dicipta berambut panjang. sebab.. seorang lelaki itu dicipta berambut pendek kerana menjadi rakan kepada akalnya yang panjang dan seorang wanita itu dicipta berambut panjang kerana menjadi rakan kepad akalnya yang pendek.

          6

          0
      • Nyampah says:

        adoi bongoknye nko ni…mase sekolah dulu tido yek….baca buku byk sikit ye

        0

        0
      • Adudu says:

        Malunye jadi engkau ni nana. Bak kata rita. Bodoh piang jgn tunjuk sgt. simpan sikit kt anak2 ye.

        3

        0
  6. bombastik says:

    kecik2 hntar anak belajar agama,melayu buat cara melayu biar beradab.jangan nanti dah besar jadi bodoh piang & kurang ajar mcm ladymazenah.baru padan muka…….kikikikiki.

    5

    0
  7. Do i care??? says:

    Betul la tu.. “KALAU TAK SUKA JANGAN FOLLOW”
    Ada sesetengah manusia ni, dia follow kita tak tahu ape sebab, tapi sebenarnye dia berbulu mata dengki iri hati busuk hati tapi masih jugak terserlah bodoh piang tu pegi follow kita. Memula aku ingat kesian jgk jd artis ni, buat apepun ada aje manusia yg kecam serba tak kena di mata org lain. Macam2 gaya org nk tuduh dan buruk sangka pd kita…sedih kan..kesian..

    Rupanya aku pon mcm artis jugak,hahaha.. tak sangka aku..pn ada haters yg follow ig aku wey.. Sudahlah dia follow ig aku jadik silent reader entah dah berapa kurun, suatu hari tu tetiba plk dia meroyan nk carik gaduh dgn aku… Semua posts aku dia ungkit dan kutuk caci hina dan mengata aku mcm2.. Padahal itu ig aku tau, dia tu jd follower aku utk apa?? Sekadar nak mencari kesalahan aku ker?

    Rupanye selama ni, aku post gambar masakan…aku post gmbr kemas rumah..aku post belikan mak kuih hadiah balik kampung, aku jugak ada post ttg aku tak suka sifat pemalas perempuan yg tau mengangkang tak reti nk berkemas dan pengotor. Rupanye selama ni dia terasa hati kot… Perempuan gila tu tetiba comment kt ig aku kata yg aku ni menunjuk dgn emak, puji diri sendiri, mcm la rajin sgt asik ckp org mengangkang, The main point is…dia terasa hati mungkin sbb apa yg aku tulis selama ni adalah diri Dia yg sebenar!! hahahhaha

    Nama ig pempuan gila tu… amiraheleenarozamal
    Sila la try tgk baru korang tau dia jenis pempuan yg mcmana…selfie dgn lelaki doploh pat jam..muka tak malu.. Tapi ig lelaki tu takde sekeping pn muka dia sbg makwe ke apa… Btw lelaki tu adlh followers aku, selalu komen n like my ig.. Then bila dia fren dgn aku, aku pn follow back him la n like n komen bergurau senda biasa la sekadar friendlist..Tapi tak sangka pulak yg pempuan tu dok perati je jadik silent reader kt my ig..mgkn dia sakit hati la tu samada pakwe or crush dia tu dok mengayat pempuan lain..hahaha.. And lelaki tu pon mmg mengaku single available lg mujur lah aku ni x berapa layan sgt.. Tak sangka plk rupanye ada pempuan yg menggelegak..so pathetic la that girl..

    Btw kalau kita tak suka seseorg tu, janganlah kita follow dia, tak perlulah guna alasan nak memberi nasihat ttg keburukan kita ni sedangkan diri dia sendiri tu lagilah perlu cermin diri. BIla dia nk kata aku ni kurang ajar tak berbudi bahasa, cuba tgk blk adakah percakapan dia tu sgt sopan? atau 2×5 jer..tambah plk engkau sendiri tak reti menjaga batas pergaulan dgn lelaki. Ratu selfie mcm nk rak tp lelaki tu biasa je layan dia. So aku dh dpt kesimpulan ttg perangai gila pempuan tu..haha.

    Sy suka follow chefwan..even dia mulut laser tp dia tak kacau pon org lain and apa yg dia membebel tu semua betul cuma org yg tersentap jela yg takleh terima sbb diri dia la tu kannnn kalau tak, kenapa nk sentap?

    Kita follow org yg kita suka, tak suka jangan follow. Buat apa nk cari2 kesalahan org.. Bak kata chefwan, kita masuk rumah org pastu kita plk yg nk kondem rumah org. Kau dah apehal??? kannnnn..hahaha

    2

    1
    • c says:

      cuba terangkn…ada masalah disini, jika kita kemas rumah makbapak kita dgn seiklas2 nyer…waktu raya nk sampai, kita dh sampai dulu, kita kemaslah, tetiba dlm 2 hari lepas tu kakak kndung yg dtg lewat membebel apa yg kita buat dn kemas semua dh x kena, alih sana, alih sini, semua serba x kena, mcm itu rmh makbapak dia sorang je…akupun jwb..pada kakak,

      “kak, kalau kak nk rumah mak kita ni ikut kehendak hati kak, kak boleh buat semua mcm tu jika di rumah sendiri”…ini rumah makbapak kita, sapa yg balik dulu dn kemas, ko patut bersyukur…aku dh kemas”..
      bila aku tegur mcm ni pada kakak aku, terus tersentak,,terus duduk bwh pokok kuini nangis tersendu2.

      ha sapa suruhkan, suka2 je nk buat rmh mk/bapak mcm rmh dia sendiri..

      last2 bila selepas kejadian itu, maka kakak aku dh berubah dh x mcm tu lagi…kekadang ada baiknya kita menegur sikit utk puaskn hati kita jugk..
      x semestinya jadi adik nk mengalah je..

      kenalh terima teguran org…sama lh mcm kes ni…bodoh piang..

      0

      0
  8. Kaki Promote says:

    Download apps Jiwang Movie di Google Play dan tonton movie dan drama secara percuma. http://m.onelink.me/1907df71

    0

    0
  9. c says:

    gunkanlah perkataan “bodoh piang”’ di kpg2 ko je..
    Jgnlah nk mengajar sesetengah netizen ni ada je yg bukan dri Nun Utara tu..

    Apa ssh ke nk taip pekataan “Bodoh Sombong”…

    Jgnlah ajar perkataan yg tiada dalam kamus dewan bahasa dn pustaka..
    dn x di ajarpun masa bersekolah…bahasa kasar ni..BODOH PIANG…

    0

    5
  10. wekkkkkkk says:

    kalau nk berambut pjg bgi lelaki boleh je, tapi bila brmabut pjg jgnlh di ikat…itu haram, menyerupai pompuan…dn jika brambut pjg jgnlah menyerupai Yahudi/Kristian…rambut/jmbg/misai sekali bercantum…ni x boleh…mcm Gandaf yg berlakon dlm Lord of the Ring tu..

    tpi ini budak lgi…mana ada misai, jmbg / jgt kn..boleh lgi brambut pjg jika belum masih msuk ke drjh 1…apa2pun kalau pendek pun bagus jugk…nmpk kemas, syampo rmbutpun boleh jimat…cik rita ya…boleh jimat, sbb “syampo pun dh mahal skrg ni…
    cap ayam pun mahal jugk…blum yg branded lgi…

    2

    0
  11. Anonymous says:

    pasal rambut ank rita semua skli dpt bahagian

    0

    0
  12. anon says:

    Aku bkn peminat rita, tapi aku cukop menyampah dgn mana2 individu yg bizi bodi takde kerja duk sebok komen psl rambut, ke baju ke or ape2 sekalipun psl anak2 org. Anak dia, ikut pandai dialah, yg kita duk sebok ni pehal. People shud mind their own business…

    7

    0
  13. Yekeni says:

    Kepoh betul org org melayu ni. Jarang nampak bangsa asing sekepoh ni.

    Anak dia belum bersekolah, biarlah nak rambut panjang ke apa ke. Dia nak nikmati ke-cute-an anaknya. Nanti bila dah start sekolah, sampai besar kena berambut pendek.

    Sampai bila2 lah melayu akan tetap berada dibawah sebab masing2 menjatuhkankan masing2. Jadi, level kelas bawahan ajelah… takkan naik sampai bila2.

    5

    0

Leave a Comment

Optional