Written by serenity | December 26th, 2011

Seperti yang dijangkakan, kumpulan Boboi yang dianggotai oleh Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik dan kumpulan OSBON, yang menampilkan Mr. Os dan Abon, akan berentap untuk finale rancangan berprofil tinggi (dan berkontroversi), Maharaja Lawak Mega Jumaat ini. Apa yang menarik, melalui Sinar Harian, (tidak menggunakan laman media sosial untuk melancarkan perang …ehem ehem), Mr. Os memberitahu OSBON menjadikan laman media sosial sebagai medan untuk penjanaan idea bagi persembahan lawak mereka saban minggu:-

Siapakah yang akan bergelar juara terlalu subjektif untuk difikirkan. Tiada formula untuk berbuat sesuatu seterusnya meraih kejayaan dengan begitu sahaja.

Malah kumpulan Osbon menggunakan segala pengalaman yang ada. Saya sendiri mengambil pendekatan berinteraksi dengan peminat dunia hiburan dan seni tanah air menerusi laman sosial Facebook selain menjadikan laman Youtube untuk memperlengkapkan homework sebelum melalui saat persembahan pada setiap minggu.

Manakala kumpulan Boboi melalui Afdlin berjanji akan memberikan persembahan terbaik mereka untuk penonton Jumaat ini:-

Jenama Boboi tidak dilihat pada watak yang lebih menjurus kepada kanak-kanak kerana kami juga ada membawa watak seorang wanita dan sebagainya. Jadi, kami akan terus mempelbagaikan watak-watak kami khususnya menjelang MLM akhir nanti.

Kami berasa amat bersyukur kerana berjaya melangkah ke peringkat akhir. Kami akan memberikan persembahan yang terbaik kepada penonton.

Kami sendiri berbelah bahagi hendak menyokong siapa kerana kami suka kedua-dua kumpulan ini. Tapi seperti yang anda tahu, pada akhirnya hanya akan ada satu pemenang. Siapakah akan menang pada pendapat anda? Undi bermula sekarang:

P/S: Turut mara ke finale, kumpulan Saehu dan Syok.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Boboi Dan OSBON Ke Finale Maharaja Lawak Mega

  1. ProfHariz says:

    OSBON AKAN MENANG MAHARAJA LAWAK MEGA… HIDUP #OSBON

    0

    0
  2. ProfHariz says:

    #OSBON TERBAIK ! #BOBOI MENANG NO 2 SUDAH LAH KAN :)

    0

    0
    • JIRAN MAK TONGGEK says:

      nyah ko jangan tamak boleh? memang kak nara buat blog nih untuk ko je yg komen kannnn….

      0

      0
  3. mikhail lalalaaa says:

    boboi mst mng!
    ala tomey2!

    0

    0
  4. meeradiana says:

    dua² best..
    tiap² mggu mmg aku vote dua² kumpulan nih..

    0

    0
  5. Cik Kiah says:

    dua-dua cik kiah x vote. sbb duit cik kiah dah byk habis duk bayar siaran astro je! anggap je la tu satu pelaburan utk vote peserta MLM ni~

    0

    0
  6. GKSB says:

    sokong osbon….

    terbaik…

    0

    0
  7. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu suka osbon pasal dorang kelakar habis ! tapi kalau menjadi maharaja lawak mega minah jambu lebih berpehak pada shok pasal shok pn kelakar jugak pasal ifa raziah pn alright jugak hidop shokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!!

    0

    0
    • chef two says:

      sakanlh minah jambu, dapat dato siap…sultan pahang bg keeeeeeee???????

      0

      0
      • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bukan sultan pahang yg kasi !!!!! tapi anugerah dato ni nenek minah jambu yg kasiiiiiiiii jadi minah jambu terima aje lahhhhhhhhhhhh !!!

        0

        0
    • cegampang says:

      eh eh bila masa minah jambu dapat title dato ni???? AHHAHA tak bole bla

      0

      0
  8. am says:

    adlin gak besh.ptt adlin juara sbb die pown pandai kritik org laen..hahahah(perli)

    0

    0
  9. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Boboi, Finale, LAWAK, Maharaja, Mega, OSBON. […]

    0

    0
  10. yang says:

    kompom osbon…hehehe

    0

    0
  11. che-armad says:

    Hukum tentang Krismas Kristian yang umat Islam perlu ketahui…

    Rujuk entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/12/dakwah-hukum-hukum-tentang-krismas-yang.html

    0

    0
  12. myself says:

    osbon,,,osbon,,osbon,,

    0

    0
  13. Md Ibrahim says:

    Saya lebih suka osbon sebab Mr Os ada gigi yang menarik macam arwah Tompel !

    0

    0
  14. lantak la. says:

    Osbon n boboi same2 besh. Jd aku xkesah mner2 mng. Pstikn kasi bkocak perut begegar lemak aku mlm jumaat nie. Hahhahaha

    0

    0
  15. minah leter says:

    boboi! terbaek!!

    0

    0
  16. cik muna says:

    Apasal le ramai pminat osbon kt sini?? Boboi le juara sbb lawak dorang lawak cerdik, up-to-date..hehe..minta maaf fans osbon..

    0

    0
  17. Lagubestbest says:

    Final bila eh? Final boleh kot tengok. Orang gelak pecah perut pun aku xtahu. Bukan xpnah nak tengok tapi kalo tengok sah-sah melekat depan tv susah ler nak wat keje len.

    0

    0
  18. rose says:

    Pendpt aq MAHARAJA LAWAK MEGA yg juara boboi c0z kte tgk cara d0rng berlawak..pengsian d0rang.. Due2 watak2 hdup.. OSB0N pulak naeb juara c0z kt cni kte tgk l0ghat jawa c ab0n 2 yg buat ramai glak..tp de tyme pegisian dye best jgk.. Pndpt jjr.. Osbon nie naek sbb kte nie sbgi rkyt malaysia nak tgk kebangkitan orang lame kn.. N rmi la my uncle,cousin n frenz ckp biarla osbon menang sbb bg nme dorang naek blik n dorang bkn orang sng.. Tp kt cni ble kte nak maju kn kalau pkir mcm 2? Kte nak naek kn nme MALAYSIA.. So yg seuai bg aq yg pgg MLM ialah BOBOI.. Kte tgk hrm slm bachik.. Dye 0rang lme jgk.. S0..ngndingan dye ngn afdlin mmg terbaik.. Nie just pandangan aq jer.. :)

    0

    0
  19. Stranger says:

    gua tak layan MLM sbb tak langgan pakej mustika.
    gua layan mastercheff je…

    0

    0
  20. miss wawa says:

    Sesangat setuju dgn dato minah jambu!!!! Ha ha!! Hidup SYOK!!!! Ps:Fyi,Suhaimi Yusuf dari Syok ialah pemenang bagi kategori Artis komedi lelaki terbaik Asian Star Awards..Kalau syok tak menang mlm pun takpe sebab kat spore pun dia da ada brand sendiri..i pun minat kat boboi jugak,lagi2 pat yg diaorg jadi mak datin..kelakar giler!!!!

    0

    0
  21. miss wawa says:

    Yelah cik rose..kalau nak naikkan nama malaysia aje lain kali musim ke 2 suggest dgn astro jgn amek peserta dari spore,indon dan brunei!! sedangkan raja lawak musim baru ni pun diaorg amek peserta dari spore..kadang2 tak faham dgn mentaliti rakyat malaysia(tak semua)..hina sangat ke org spore????

    0

    0
  22. boboi jugak yg menang nanti ni..terbaikkk

    0

    0
  23. rose says:

    To mizz wawa.. I tujukan td 2 at peminat2 at malaysia.. If syok ngn saehu terbaek kt0rang pun s0k0ng.. Skunk topic nara v0te 0sb0n ngn b0boi.. S0 2 just pndgn shje.. Chill k.. Kte tgk mcm saehu.. Wlupun d0rang end0n tp still ade pmnt kt M’sia nie.. N syok.. Wlupun mle2 kurang mndpt smbutn tp d0rang bgkit jgk.. Cme nie topic abg nara wt spe kte pilih antare b0b0i n 0sb0n.. E2 jer..

    0

    0
  24. rose says:

    Sal MLM nie mle2 I tgk pun I puji persembhn dr ind0n.. N syok lme2 bru bgkit.. Pelik dgn mentliti rkyt malaysia??? I just nk ckp.. Ex:ar0n aziz n adi putra dr s’p0re jgk kn.. Kt0rang yg rkyt malaysia nie terime jer artis2 dr luar ngre msuk kt cni.. Tnpe peminat at malaysia nie d0rang x kn jd famous dkt m’sia nie.. S0 pkir2 kn la.. Maybe kt s’p0re pun ar0n fames tp sbb dye ade bakat kt0rng accept jer dye kt cni.. U fhm kn mksd I td btul2 k…

    0

    0
  25. boboiyot says:

    aku vote boboi.. hehehe.. osbon pn ok gak.. mane2 jerla.. aku xkisah.. hehehe

    0

    0
  26. ikut suka aku lah.. says:

    osbon osbon….!!!!! otai lama.. gaya spontan.. ckp spontan.. memang menakjubkan

    0

    0
  27. Hari Aku Pakai Baju Warna Biru Datang Ofis. Kau Ada?? says:

    xkisah lah boboi atau osbon menang..janji diorang kan orang malaysia asalkan jangan seiihukk yang menang..
    hidup osbon n boboi…!!

    0

    0
  28. neikkieme says:

    osbon la..supaya duit tu bole buat braces

    0

    0
  29. rose says:

    Malaysia b0ley!! Taun dpn x pyh nk wt cmpur2 lg.. Ind0n ngn s’p0re 2.. K0rang x phm ker aq ckp wei.. Aq bgg bile c mizz wawa 2 mempertikaikan mentlti rakyat malaysia.. Budussss.. Dah el0k pg campak blik semue 0rg luar nie kt mgre d0rng.. Ble 0rg dh accept 0rg luar heb0h nk pertikaikan 0rg m’sia phal

    0

    0
  30. insanlemah says:

    tak kesah la kumpulan mane yang menang..asalkan tak jadi kontroversi..ye dak??

    0

    0
  31. Cik Enab says:

    Tak adil eh, yang bertanding untuk finals 4 kumpulan, apasal dalam undi itu tercatit 2 sahaja dan dua-dua pun kumpulan dari Malaysia. Teruk sangat ke Syok dan Saehu sampai dah Abang Nara confirm tak boleh menang? Pls la.

    0

    0
  32. power says:

    teruk cik enab..dua tu je yg ok…

    0

    0
  33. WaBiSaTuRuTinKaTaLo says:

    aku dengar-2 JoZan ada kat Maharaja Lawak Mega Jumaat ni.. hehehehe lagi satu.. err… aaron aziz pon jd juri jemputan jumaat ni..
    p/s: Aku minat sama BOBOI

    0

    0
  34. xxxx says:

    vote boboi….lawak diaorg maintain jerk all through the episodes… prestasi yg bgs…. :)

    0

    0
  35. mengapekah says:

    korg tgk dr mule tk?? nape saehu buat lawak sekali je eh? bukan pttnye peserta kna wt due lawak ke?

    0

    0
  36. ciynta leesa says:

    OSBON tebaikk … jangan salahkan mr.os…
    kalau takde die …. takde lahh osbon …
    aku memang suke mr.os ngan abon dari dulu lagi … :p

    0

    0