Written by Bella | April 28th, 2015

Penyanyi Black masih lagi menunggu individu yang menghina anaknya, Khaleef Dayyan di lama Instagram, untuk membuat permohonan maaf secara terbuka sebelum tindakan lanjut dikenakan kepada penuntut universiti tersebut.

Mungkin beliau merasa malu untuk meminta maaf secara umum, tetapi Black menerima apa sahaja bentuk kemaafan asalkan niat itu dilakukan dengan ikhlas.

Saya memberi peluang kepadanya sebelum ini untuk meminta maaf secara terbuka, namun dia masih belum berbuat demikian. Setelah difikirkan semula, saya rasa mungkin dia malu untuk melakukannya secara umum.

Jadi, saya akan menerima apa jua bentuk permohonan maaf itu tidak kira secara peribadi menerusi emel ataupun di laman sosial saya. Cukup sekadar, ‘Saya minta maaf’, saya sedia untuk memaafkannya.

Black bagaimanapun tidak teragak-agak untuk menyaman individu itu sekiranya beliau masih berdegil dan tidak memenuhi permintaan Black untuk memohon maaf kepadanya.

Namun, sekiranya dia masih berdegil, saya rasa dia sudah mencabar kesabaran saya dan saya tidak teragak-agak untuk menyaman kerana saya tahu di mana dia berada.

Berikutan penghinaan tersebut, isterinya Naquia Yasirah Mohd Khairi turut mendapat tempias daripada kontroversi ini apabila dia menghadapi tekanan selain emosinya yang terganggu.

Kalau sudah membuat kesalahan dan menghina ciptaan Allah SWT tampil lah dan memohon maaf kepada Black secara peribadi jika anda merasa segan untuk berdepan dengan realiti.

Sumber Berita: Sinar Harian

47 responses to Black Masih Tunggu Permohonan Maaf Individu Hina Anaknya

  1. Mawar says:

    THAT PENGACARA IS SO FUCKING RUDE.
    HOW DARES SHE, KAN UOLSSSS ???

    0

    0
    • Mira says:

      hish, tak habis2 si arang ni pasal kes anak dia tu. move je la…layan ni lagi best..

      0

      0
      • Miro says:

        comeback bobo? (y)

        0

        0
        • Anonymous says:

          “… isterinya Naquia Yasirah Mohd Khairi turut mendapat tempias daripada kontroversi ini apabila dia menghadapi tekanan selain emosinya yang terganggu”.

          mcm mana x terganggu, kalau kau sbg laki dan ayah asyik stress, pikir yg bukan2 psl benda remeh temeh nk saman menyaman ni. kalau aku pun terganggu juga. baiknya salur kau punya energy pada benda2 yg berfeadah.

          0

          0
        • Mas Kuda Kayu says:

          dah mencirit-birit lah ko ni black. masuk kategori poyo dah. taksub sgt dgn imej dan maruah. ko kerabat kesultanan negeri mana ni bro? udah2 lertu. redha je la. byk beriman. buang masa, tenaga n emosi je.

          0

          0
        • EmmaPJ says:

          waduh, ada lagi kes ni? ingat dah settle. saman boleh tapi ingat, kes ni akan meragut tenaga dan emosi famili kau. berbaloikah naik court? ibarat kau nak hapus nyamuk, malam ni ko spray, besok datang lagi. ketahanan mental kena ada jadi retis ni. rapuh sangat ke ego kau? macam pondan daaa. kesian bini kau dapat laki jiwa tak kental.

          0

          0
        • AKU KERANI LAWYER says:

          ENOUGH OF DRAMA LA BLACK. KO TAKDE KES LA BRO. NAK SAMAN ATAS AKTA APA??? PLEASE LA.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ni mesti reporter2 tanya dia, lepas tu dibangkitkan semula isu ni. saman je lah. bukan kami yg akan dpt duit pun kalau menang. next?

          0

          0
      • Hanya Mampu Tersenyum says:

        Ingat lagi kes Hanez Suraya nk saman MAS atas alasana ground-staff bocorkan rahsia dia dan si Romie naik flight kelas ekonomi pegi holiday. :D Siap buat press conference lagi. Tetiba x jadi saman pulak. Takde kes la tu kan atau dah tahu memang takkan menang punya lah. Malu sendiri akhirnya. Pas tu nak saman Liyana Manan pulak konon Liyana tuduh dia jadi perampas dlm media. Pun sama ……senyap juga. Letih la dengan ragam artis2 kurang cerdik tapi kuat propa! :D

        0

        0
        • Maria says:

          ni same mcm kes saman hazwan ali- ogy/tv3 dulu. last2 hakim suruh si si sotong bayar kos guaman kak ogy sbb xde kes. last2 hingga sekarang…mental. meroyan sorang2 dlm twitter. hehehehehe

          0

          0
      • safiq copot says:

        laaa..ada lagi
        ingatkan da mereput bobongok ni..

        0

        0
    • zuanzuan says:

      black, ko taknak saman org yg kutuk pasal muka ko masa join program mentor dulu….aku rase lagi banyak yg kutuk muka ko dan penampilan ko berbanding dgn anak ko. Tak gitu.

      0

      0
  2. mojo says:

    Udah2 ler.aduhs….tinggi sangat darjatkau.sampai kena bahan sikit je dah nak minta maaf bagai,report polis bagai.polis banyak kerja lain yang lebih berfeadah.ada peminat kena bahan dengan artis.siap kata macam kera bukit lagi.relex je mamat tu.takde pun nak report bagai..

    0

    0
    • PagiPetangSiangMalam says:

      Aku stuju dgn comment ko (and aku dah bagi like kat comment ko, haha!). Udah2 ller tu Black! Dah mcm poyo lah plk ko ni. Ko sentap mula2 mmglah org backing ko. Ni dah lama2, dah mcm nk menganjingkan budak tu pulak. Ehhh, jgn saman aku tau, aku ckp menganjing, bkn anjing. Kannnnnn. HashtagBlackPoyoMcmBagosHaktuihKo.

      0

      0
      • makin lama makin merepek says:

        kalau saman,,, mcm mana tuan lawyer nk hujah tentukan yg mereka kan menang kes ha? kerana diejak, si bini x boleh tidur,,,jatuh sakit,,,paranoia x dapat bekerja so duit habis, menelan belanja sebab asyik ulang alik ke klinik kah?
        atau si black x dpt tumpukan perhatian menyanyi, kehilangan punca mata pencarian? eh, x paham la haku. ataupun propa je si legam ni? biar realistik sikit. aku yg bodoh ni pun rasa si lengam ni xkan menang.

        0

        0
        • Sam says:

          dia xde kes la sejujurnya aku cakap. saja bikin gempar tu.
          or si peguam yg sanggup mewakili dia tu penipu, cakap dia boleh menang. maklumlah semua tu kena fees/ duit nk hire lawyer kejadah tu. sapa yg masyuk?

          0

          0
  3. zuanzuan says:

    move on lah, org sibuk pasal gst dan taraf kos sara hidup yg makin mahal, ko tak abis2 meroyan pasal org ejek anak ko. Kalau anak gi ke sekolah nanti kena ejek, ko nak saman juga ke sekolah dan mak bapa org. Kalau taknak jd perhatian, simpan family ko elok2 , jgn dedah kat org, mcm rosyam nor….anak dia kahwin baru aku tahu dia ada anak dara yg cantik dan tinggi.

    0

    0
    • Cili Merah says:

      dia ni mmg cenggini la. pernah dia masuk AJL(tewas sama Hafizx silap) dia x menang vokal terbaik tapi salahkan mutu pengadilan. bila tengok balik persembahan/ dengar vokal dlm youtube, mmg suara dia cicir/out sikit part akhir tu. poyo sikit dia ni. menggelabah. tak gemar sangat. perasan bagus.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan??? orang2 sibuk pasal isu GST/harga barang naik..takde masa nk layan gossip picisan ni.

        0

        0
  4. mutiara says:

    Kalau pikir taknk memanjangkan kes neh lg bagos.
    Ini tak. Org pon dh lupe dah kes neh takde la besar mane.
    Memaafkn lg mulia dan memaafkn tu bkn bmakna anda kalah. Dok pikir suh budak tu mtk maap, mane x tganggu pikiran
    Takkañ nk ckp bini meroyan kot

    0

    0
  5. kisah dan teladan says:

    sentap tak habis2 la mamat ni.

    dulu anak aku kt sekolah ada budak ckp “muka mcm monyet”. anak aku relaks je aku yg over. last2 anak2 aku cakap, “mama, kalau muka boboy cam monyet, mama sayang boboy jugak kan?..boyboy anak masih mama kan?” terus aku diam dan peluk anak aku.

    penghinaan x dapat kikis kasih sayang antara aku dan anak aku. itu yg mahal. xde sape yg dapat mengubah fakta itu.

    1

    0
  6. Anonymous says:

    over nya…next? malas nak layan…

    0

    0
  7. Next??? says:

    kalau aku jadi student tu, aku pun buat derk je. mmg xde kes pun. propa je tu.

    ***yawn***

    0

    0
  8. Pak hitam says:

    ok lah..ok lah…Anak ko hensem! Anak ko cute! Anak ko comel! Anak ko macho! Anak ko sado! Hepi?

    0

    0
  9. Joane says:

    poyo gila black ni…nabi pun ampun kan umat kau sapa plak nk suruh org mntk maaf..dasar artis kerja nk saman je dapat duit senang2 bg anak bini…dah start meyampah n meluat kat black ni…baik kau maaf kan je la dia n doa dia berubah dari nak tunjuk gangster…poyoooo laaa…

    0

    0
  10. aku says:

    bile nk saman ni….poyoooo

    0

    0
  11. nina karina says:

    boleh geng dgn awaludin la dia ni.

    lupakan dan move on la black.ok2 fine i xde kat tempat u i x fhm perasaan u..blablabla..

    come on la..lumrah la kau selebriti.biase la ni semua.

    0

    0
  12. hassler108 says:

    Poyo giler la ko nie citam..
    Dh ko tayang anak ko utk public.. Yg baik, elok pulak ko trime,
    ble org komen yg buruk2, ko meroyan xtentu pasal.
    SepatutYe ko kne trime baik buruk dr sume org.. kalo ko xnk org komen yg buruk2, apsal ko publish kt public bro.. Ko nk sume org komen, anak ko comey & cantik ke..?
    Dunia nie mcm2 sikap org bro.. lu kne faham la mat.. laen x simpn anak ko 2… Xyah nk tayang2 kt umum kalo XBOLH TRIME komen negatif org mat..

    0

    0
  13. Biskut says:

    tak abis2 lagi ker? anak ko br jer lahir dihina ckit pun dh melenting. kalo anak ko dh bsr nnti, then kwn2 kat skolah kacau, kena perli sana cni, ko larat ker nk saman smua org? anggap jer la tu komen tak matang budak tu dh la. sdgkan peminat perli hidung anak scha ngn awal pun takde la smpai nk saman2. move on laaaa. ko nk saman2 benda remeh mcm ni ingat court byk sgt ker masa nk layan. byk lagi kes2 lain yg penting dorg perlu urus. apa tak bini ko stress sbb dr ko sndiri la. cuba korg rileks jer…takde nyer nk stress. br sikit jer org mengata anak kau dh stress, tekanan perasaan. blom lagi org jentik anak kau, jgn2 jd tak siuman plak.

    0

    0
  14. mojo says:

    Sebenarnya aku rasa semua orang nak kata benda yang sama…cuma mahu menjaga perabadi je.Oke la Hitam{black}.

    0

    0
  15. Say no to keyboard warrior says:

    Banyak nye keyboard warrior kat sini…typical Malaysian suka menghina orang (tak semua ok)… sabar aje lah Black…

    0

    0
    • aku says:

      dah kenyataan puiiii

      0

      0
    • mojo says:

      Syabas keyboard warrior.marilah kita daftarkan persatuan keyboard warrior nie acacah [typical Malaysian].aku yang tak semua tu.wakakaka.yang ada kat sini semua sama…jgn ingat kau selamat dari semua nie.sekali kau post je.dah jadi keyboard warrior.

      0

      0
  16. anonym says:

    kesiannnnnnn………………….lolllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    0

    0
  17. grumpydrive says:

    Apa budak tu cakap pasal anak dia ni arr?

    0

    0
  18. Kitty says:

    Black, kalau muka ko macam Tom Selleck dan muka bini ko macam Priyanka Chopra, mungkin ada comelnyer kalau ko nak saman menyaman. Aku rasa ada baiknya ko dok diam2, bersyukur pada Allah SWT anak ko sempurna sifatnya dan sihat walafiat. Takut nanti kalau saman menyaman, betul2 nanti muka anak ko macam yg disebut dek orang yg ko nak saman tu. Wallahualam.

    0

    0
  19. teruna says:

    terima la hakikat legam oiii…memang ya anak kau macam tu…

    0

    0
  20. jawapan aku says:

    poyo la kau ni black..ingat da senyap da kes ni..just move on je la black..senyap kan sje..maaf kan aje..ini tak nak melalak..sampai bila??but seriously lu mmg poyo bro..

    0

    0
  21. ikean says:

    tapi an.. apsal budak tu ckp mcm monyet? apsal? mmg ade iras ke? or budak tu baru lepas tengok animal planet pastu tersalah komen?
    aku x tengok lg mane rupa anak black ni or anak sesapa pun. sebab langsung tak penting pada aku.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    kalau aku org hina anak aku cam tu aku bleh terima lagi,tapi jangan sesekali cakap muka anak aku macam Ahmad Maslan,yang ni aku tak bleh terima.

    0

    0
  23. Zaza says:

    monyet comel per??? <3

    0

    0
  24. muflis says:

    Kau ni black, mana la org tak level sesetengah artis ni x berilmu. Puncanya kau jugak. Aku kalau gamba anak aku rasa x comel, aku x post. Even gamba aku pun aku post yg comel2 je. Kau dh takde job ke nak saman2 ni. Tu la dulu org soh jadi askar wataniah, nk jadi artis gak. Sudah2 la tu. Baca skit komen2 pasal kau kt BN ni. Jgn igt barisan nasional pulak. Jgn ikut hati sgt. Maruah konon, ni kira kau dh mencemar maruah kau la ni. Simpan sikit bodoh tu utk generasi akan dtg

    0

    0
  25. Beyonsee says:

    Nanti kat mahkamah…hakim tu suruh tunjuk bukti…dan kalau betul apa yang dikatakan oleh pelajar tu…habih camno?

    0

    0
  26. Batman says:

    alaa..part idung tu ada kembang kebawah sket…mmg ada iras ..tu je.

    0

    0