Written by AbangNara | June 13th, 2013

Apabila perasaan cemburu menyelubungi diri, manusia akan hilang pertimbangan. Kesian pada Black dan tunangnya yang telah menjadi mangsa sihir. Hampir-hampir putus tunang dibuatnya. Ini semua boleh dikatakan dugaan dalam perjalanan mendirikan sebuah masjid.

black dan tunang

Tambah menyedihkan, orang yang menyihir mereka adalah seseorang yang dikenali Black. Kata Black:-

Sebab itu saya tidak mahu menonjolkan dirinya kepada umum. Kami bergaduh sampai ke tahap masing-masing sudah tiada perasaan dan hampir saja memutuskan pertunangan. Saya tidak tahu siapa yang lakukan, tetapi saya diberi tahu, orang yang melakukannya ialah orang yang dikenali. Saya tidak pernah berdendam atau bermusuh dengan sesiapa. Namun apa yang berlaku mungkin ada hikmahnya

black dan tunang

Mungkin Black boleh mempercepatkan tarikh pernikahan untuk megelakkan perkara sebegini berulang lagi. Mungkin si penyihir itu jeles melihat bakal isteri Black yang cun melecun. Semoga Black dan tunang tabah menghadapi dugaan ini. Sama-samalah kita doakan agar perkahwinan Black akan berjalan seperti yang dirancang.

P.S: 10 model kereta telah pun diturunkan harga

79 responses to Black Dan Tunang Disihir Oleh Orang Yang Dikenali

  1. Bedah Semput says:

    first
    hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      “cinta syurga” ke…? pape je lh pahaman golongan artis nih.. hancuuuussss….!

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        tunangnya yang cun melecun?????ermmm…takder laa cun melecun sgt kot…sexy sgt agak laaa….

        tp bagus black ni dia tak dedah hal tunang dia..aku tak tau dia tunang…ke mmg orang semua dah tau aku yang tak tau2..????

        0

        0
      • K.A.A says:

        macam kanak2 bercinta.. cinta sampai syurga..

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Baru tunang okey. So how come u boleh claim yang cinta u adalah cinta syurga? Mak abah kita yg dah di penghujung usia tu pon sentiasa memanjat doa pd Allah setiap hari mohon moga dipanjangkan jodoh hingga ke syurga, inikan u yang baru bertunang dgn ‘bidadari syurga’ yg kopek selambak mcm tunang u tu…!

        0

        0
        • lala says:

          kopek lambak ats bahu tunang..’nice’ sgt..pstu kalo stok2 ayam kat fb pon komen..sweeeeeeetttttttnye..*muntahdarah*

          0

          0
        • Anonymous says:

          xpayah la nak kutuk kopek selambak, kopek kau mak kau x selambak ke???

          org dh kawen pun belum tentu cinta syurga, whatever laaa retissssss

          0

          0
        • lala says:

          xla anon..mak aku krus walau da 40an..kopek menten x selambak pon..aku pon kopek kecik je..

          0

          0
        • Anonymous says:

          la ye ke, kesian kau ngan mak ko, xde kopek, leper je… patut la sibukkan kopek org lain, dahh pegi masukkan silikon…

          0

          0
      • jamu dara sunti says:

        hello….sihir itu hanya akan terkena kepada individu yang cetek agame nye seperti tunang black yang skirt paras tak hengatttt

        0

        0
        • bella says:

          @jamu dara sunti: ya ke sihir hanya terkena pada yg cetek agama????? takleh cakap camtu. kdg2 benda ni kita takleh halang. boleh jadi ini ujian.

          0

          0
      • alidanabukwnbaik says:

        tau takpe . cinta syurga , tapi gmbqqq ?? lu fikirlah sendiri bak kata nabil

        0

        0
    • kak timah says:

      SELALU XSOLAT KOT SEBAB TU LEMAH PEGANGAN,LEPAS TU TUDUH ORG SIHIR

      0

      0
      • Anonymous versi Poyos says:

        HAHAHAHA ! Aku TERsuka pulak kau punya komen. Good one (y)

        0

        0
      • hamba ALLAH says:

        ya allah~jahatnye mulut n tuduhn org akhir zamn skrg..ya allah..jauhi kan ak dripd golongn sebgitu ya allah..jagalah hati dan mulutku..ak buknlah s’org yg smpurna atau baik..tpi,ak hnye mampu doakn yg terbaik utk mereka .

        0

        0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      zaman teknologi cangeh ni maseh ada lagi orang buat black magic ke? sape2 yg amal kn black magic tu berhenti lah jangan aniaya orang ….ape yg kite dapat kalau kite buat orang ? dapat award? helo black u jangan banyak pikiran n jangan stress u gi jumpa ustaz azhar u mintak nasehat dari dia ape yg u nk kena buat ok…..helo ustaz azhar UHI u tolong si black ni dia kate dia kena buatan orang cuba u tolng dia kasi dia pertolongan…..thank u ..lov u ustaz azharrrrr…muah muah muah !

      0

      0
    • kak timah says:

      SEMPUT2 KO PON DAPAT TMPT FIRST JUGAK YE BEDAH SEMPUT

      0

      0
    • Anonymous says:

      Couple camni pun ada gak ke org yg nak dengki??? Eiiii… Kesian sgt…. Next please…

      0

      0
    • Olga says:

      KE SYURGA KE DGN PAKAIAN MCM TU?????KE NERAKA ADALAH

      0

      0
      • SITI SARAH says:

        CINTA KE SYURGA ADALAH CINTA yang boleh membimbing isteri ke jalan ALLAH SWT…

        0

        0
  2. Bedah Semput says:

    1st sabor jer ler

    0

    0
  3. Amieka says:

    woooooooo hot tunang black…flawlessssss

    0

    0
    • Anonymous says:

      flawless hape ke benda nya?? tu kan kamera 360.. terang2 nampak kulit black yang berjerawat tu pun flawlesssss jugakkkkkk.. hahaha

      0

      0
      • che ta says:

        itu pun xtau…zaman skg ni,muke sathiya tu pun leh jd flawless…cehh…paling cikai pun,ko gune gune camera app line…jerawat ko pun hilang…

        0

        0
  4. tepong says:

    alahai retis ni semua orang nak sihir bagai kan. cuba amik masa muhasabah diri masing2. mungkin punca dr diri sendiri kot…ni tidak dok salahkan sihir pulak.

    0

    0
  5. gulahati says:

    Seksinye tunang die.. hurm.. mmg la disihir.~

    0

    0
  6. mak dara gebu gebu says:

    Cinta syurga pakai skirt pendek bak hang..phuikkkkkk! sedap ka sondol tetek kat tengkuk si belack tu?

    0

    0
    • wan azli wan razmi says:

      sama macam ko gak

      0

      0
    • refelsia says:

      kau ni pakai tudung ke….asl komen kau macam orang tak beradab?biarlah dia nak pakai apapun otak kau senting sangat apasal?? tak ada jaminan orang pakai tutup litup ni tak menggedik…..cukup pangkal hati.

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        kan minah jambu dh cakap minah tudong ni macm sial ! hipokrit ! mana ada hadap bila kasi komen ! lain lah macm kite2 ni sial habis kalau kasi komen puas hati kan !!

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Refelsia:sebab tu jangan dedahkan saiz payudara ngan tunjukkan pangkal peha kita pd bukan muhrim sbb leh mendatangkan fitnah. Kan skrg dah jd bahan cacian dan hinaan. Kita xleh tutup mulut masyarakat sbb tu kita diwajibkan tutup aurat terlebih dahulu

        0

        0
      • nanad says:

        ni…pondan kot

        0

        0
    • Mak Dara says:

      Masyaallah.. Untuk kesekian kalinya saya minta kepada mak dara gebu gebu, Miss kiah , manusia tida bernama atau yg sebenarnya naziladugeo yang telah mencuri gambar saya dan menjadikan avatar untuk berhenti dari menyalah gunakan gambar saya lagi. Tindakan tegas akan saya ambil terhadap anda.

      gambar ini adalah hak milik terpelihara Adza irdawati Adenan / http://www.bicaramakdara.com

      Kepada Nara.. Saya mohon sangat sangat agar Nara luluskanlah komen saya ini kerana saya tak mahu ada org yg salah anggap bahawa manusia yg mencuri gambar saya ini adalah saya. jutaan terima kasih saya ucapkan pd Nara.

      0

      0
  7. mak jemah says:

    wowwww .. buah kelapa atas bahu BLACK .. x berat ke ?? hakhakhak

    0

    0
    • nen nen says:

      syiok…. sedap

      0

      0
    • Anonymous says:

      hahaahhahaahahahaa…yang betol benarnye aku xfokus 1 per 1 sgt pic nieh..tapiii bile terbaca komen ko terus aku scroll ats smula..hahaa..lawak lah

      0

      0
      • x la besar mane pon saiznya.. biase je aku tengok sbb baju ketet nmpk mcm besar… biase je…so jgn pakai baju ketat2 n singkat2 x bernafas aku tengok, silap2 nmpk kedai kopi ko jahh…amboi black nk yg seksi-meski je ko..

        0

        0
  8. Anonymous says:

    pe bende nth..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bagusla tu…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    x bsr pown bdn black..

    0

    0
  11. kak ton hidung baguk says:

    x bsr pown bdn black..

    0

    0
  12. MakJemah says:

    sikit2 sihir..sikit2 sihir…kau ni percaya tok bomoh or ustaz jadi2an ke kau percaya Allah black? sudah2 lah salahkan benda lain..patutnya kau tgk sendiri perangai kau & tunang kau..tak payah nak menuding pada org lain..eh, tgk gambar korang pun dah boleh teka la..haish! jenis Islam sempit la kau ni..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ade ak kesah……

    0

    0
  14. Anonymous says:

    pergh..tembikai tu…mana x kena sihir..kahkahkah

    0

    0
  15. manusia biasa says:

    “cinta syurga” lebih baik bercinta lepas nikah…pegang2 duduk rapat2 macam tu rasanye tak sesuai nak cakap “cinta syurga”…

    sekadar nasihat ^-^

    0

    0
  16. Rara says:

    Baik muhasabah diri dulu sebelum nak tuduh orang sihirkan.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    wekk…goli kotiak den…

    0

    0
  18. loli says:

    ‘sebab itu saye tak mnonjolkn diri nya’…kt instagram ko berlambak gmbo aksi ko n awek ko ckp tak mau tnjuk tunang..pirah!!!

    0

    0
  19. ayam jepun says:

    Sape lah agaknyr yg nak menyihir tunang die ni ,,, huh kasianyr ,,,, korang berebut minah muka amah indon cam gini , mane lah cunyr ,,,, kalo setakat 360, muka berhabok pun glow jugak ,,,, hohoho .

    0

    0
  20. wiwi says:

    Ciri-ciri org masuk syurga ialah org briman… ini mcmana ‘cinta kita cinta syurga’ blm apa2 (nikah) dh pegang2 dedah aurat lak… artis… artis…

    0

    0
  21. mek enon says:

    seksinyerr…xkan mcm ni nak buat bini

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Betul Rara .. muhasabah diri dulu sebelum tuduh orang. Pernah jumpa Black kat Bangsar Hari Jumaat dengan tunang ..

    0

    0
  23. Fira says:

    Aku pakai baju mcm yg tunang black pakai tu dgn seluar…dia lak pakai tnpa seluar..kikikikiki

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kalau cam tu la gayanya..cinta kta cinta ke NERAKA JAHANAM….ni bukanya d sihir…tpi tersihir oleh perbuatan sendiri…

    0

    0
  25. Justinbebel says:

    hahahahaha…tak tunjuk pun bagus..takde la tersedak milo aku..mmg muka amah indon..aduhaii..ini kau cakap org nak sihir??? hahahahahahahahahahahaha!!!! kau buat lawak khamis la black!! hahahahahahahahahahahahahahaha

    0

    0
  26. Anonymous says:

    apekah kalo bergaduh dengan tunang dikatakan terkena ilmu hitam? Kenyataan apakah ini?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tp die ni x mkn nsihat..prnh mngur gmbr dorg dlm IG d maki ny balik,hambik kau..pastu rmai lak bjet backup2 die bgai,tp aku pcya dlm ni pun ada yg dtg nk ktuk black tp kat IG die bjet support la knon2ny..hehehehe

    0

    0
  28. Meow says:

    “cinta kita cinta syurga”……………….Hak tuihhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

    0

    0
  29. org kg duk obesi says:

    tunang dia tunjuk aurat tu akibat kena sihir le jugak ke?

    0

    0
  30. maya meira leyana says:

    bce kt porem cari bbrape ari lps ad yg trjmpe c black gn tunangnye kt klcc brpelok cm laki vini…kt tengkuk pnuh gn love bite katanya..pastu mnjang pki spek itam..cinta ke syurgakah?

    0

    0
  31. Mbek mbek says:

    Apasal muka minachi ni mcm bibik jer?

    0

    0
  32. kemboja says:

    Aikkk…. baru tunang dh ambik gambar peluk2 pkai skirt pendek lgi… dosa tu dik!!!!

    0

    0
  33. gigi emas says:

    Alasan sihir adalah alasan yg amat bodoh lagi albab……….itulah masalah artis yg cetek minda…….

    0

    0
  34. Anonymous says:

    eleh…si black ni kalau x retis x ada org nk pandang dia pn…dia tu bukanya ensem…kulit hitam n berjerawat plk muka dia…

    0

    0
  35. semek says:

    sian ko nara..citer ni dah separa basik dah.

    0

    0
  36. anis says:

    sampai syurga ke kalau pakaian pun macam tu.. aduiiii… tau ke syurga ke mende?

    0

    0
  37. nursafa says:

    sebenarnya, tunang black tuh mmg saiko. dia janda. before ni, masa dia tgh bercinta dgn ex husband dia, dia pernah kurung ex-husband dia seminggu kat rumah dia. tunang black ni kuat cemburu. #cemburumembabibuta

    kalau black kata dia tak keluar di khalayak umum tuh..maksud nya kena kurung la tuh dgn pompuan tuh. dia bercerai pown sbb masalah dia yg suka control dan asyik bergaduh ngan ex husband dia. skrg giliran black plak yg kena. jangan salahkan org lain. cakap diri kena sihir konon, walhal mmg gf dia perangai camtuh. tukar nama mmg boleh, tapi muka gf dia tuh mmg org seberang perai kenal sgt.

    0

    0
  38. giler meroyan says:

    cinta smapai syurga?hahahaa
    kopek selambak atas bahu black..

    0

    0
  39. unknown says:

    femes sgt ke black ni smpai nk kena sihir ? haish

    0

    0
  40. ringgit ka surga says:

    “cinta syurga” sangat….baik punya landing…

    0

    0
  41. ikan says:

    syoknye landing kat syitek kan black..

    0

    0
  42. Mashi says:

    korang duk kutuk2 dorang ni..cuba korang fikir balik pasal diri korang.. ape yang korang buat masa bercinta? pegang tangan tak? amik gambar peluk2 tak? ada tak cakap kat awek hang “cinta kita cinta selamanya” bagai.. adoi laa artis or not artis ke.. they all pun sama je.. they all human! kalau korang public figure,korang kena kutuk sama macam dorang..korang ingat dorang suka ade manusia yg tade kena mengena ngan die.. sibuk2 nak jaga tepi kain die? just think laa, korang suka tak bila ade orang jaga tepi kain/sluar korang? –“””

    0

    0
  43. no name says:

    tunang dya cantek… :D just sy harap after kawen nanty blajar2 la tutup aurat… tp dya mmg cantek .. (^_^)

    0

    0