Written by AbangNara | October 2nd, 2017

Selepas digugurkan daripada drama La Luna akibat kontroversi video “Bigo Live”, rata-rata netizen beranggapan bahawa karier Fathia Latif di dalam dunia lakonan telah berakhir. Iyerlah, produksi mana yang nak ambil pelakon yang mempunyai masalah displin, sering datang lewat dan menyebabkan penggambaran seringkali tergendala. Selepas kontroversi itu, setakat ini memang tiada sebarang tawaran lakonan yang diterima oleh Fathia. Namun pelakon itu percaya bahawa rezeki itu di tangan Tuhan.

fathia latifKata Fathia:-

Saya percaya rezeki di tangan Tuhan. Walaupun sebagai manusia kita sentiasa takut akan kehilangan rezeki atas perbuatan yang pernah kita buat yang pada pandangan masyarakat ia memberikan implikasi buruk, tetapi rezeki itu sudah ditetapkan. Andai ia milik kita ia tetap menjadi milik kita. \

Saya juga selalu mengingatkan diri rezei banyak ruang dan cabang. Sebelum pelbagai isu membabitkan diri saya timbul, saya bukan saja selebriti tetapi juga ahli perniagaan dan duta produk. Jadi pada saya rezeki Insya Allah ada di mana-mana saja.

Saya percaya bila kita sentiasa sabar sabar dan redha dengan kententuan, Allah akan letak rezeki untuk kita. Cuma dalam waktu yang sama, sebagai manusia kita kena berusaha.

fathia latif

Menariknya Fathia Latiff juga turut memaklumkan yang dia sebenarnya keberatan untuk menerima tawaran membintang drama La Luna. Fathia juga turut memaklumkan yang dia tetap akan berlakon tambah syarat tambahan. Tambah Fathia lagi:-

Saya sebenarnya memang keberatan mahu menerima tawaran membintangi La Luna pada peringkat awal tetapi selepas dipujuk, saya buat juga demi kawan-kawan. Sebenarnya memang sudah tertulis bukan rezeki saya.

Hendak kata saya buat syarat selepas ini, sebenarnya saya seperti pelakon lain akan melihat watak perwatakan, jalan cerita, pengarah dan produksi mana sebelum ini. Tiada apa pun perubahan atau syarat untuk saya bekerja. Cuma selesa bekerja dengan produksi yang memahami saya agar memudahkan kedua-dua pihak.

fathia latif

Penuh berhemah dan berhikmah sungguh kata-kata Fathia Latiff ini. Sampai Abang Nara pun rasa insaf dibuatnya. Memang rezeki itu sudah tertulis buat kita semua, sebagai manusia kita harus buat yang terbaik agar rezeki itu datang kepada kita. Jangan sia-siakan dengan melakukan kesilapan yang boleh dielakkan. Apa pun, semoga rezeki Fathia di dalam bidang lakonan tidak tertutup selepas kontroversi yang berlaku. Fathia memang pandai berlakon. Jadi agak rugi sekiranya dia di”black list” oleh kesemua produksi. Semoga masih ada sinar harapan untuk Fathia. Sumber Harian Metro.

53 responses to Bila Kita Sentiasa Sabar & Redha, Allah Akan Letak Rezeki Untuk Kita – Nur Fathia

  1. melati says:

    Hang Sabaq camner pun , Rezeki hg tetap camtu gk..setakat Poyo tu memang Tuhan Ketat kan Rezeki hg.( Padan Muka)..tunggu jer lah bila Tua nanti hg cakap lah dgn Kucing sorang2….Hidup ker kita hanya berserah pada Tuhan tapi tiada Usaha, bila gagal jer ckp camgini ” Kuasa Tuhan”…aduiii camner nk maju Bangsa Ku…!!! Bila ader Duit skit Tidor atas Duit lah tunjuk Duit lah…sebab tu org Benci Bangsa Melayu ni…wakakakakakaaaaa

    8

    2
    • Anonymous says:

      jalan cerita nya…dia ni bakal jadi tasha shila.
      betul ke tasha shila couple dgn dato boy?

      9

      2
      • Anonymous says:

        Mungkin. Aku mmg takleh terima org yg berlagak mangsa ni. Guna ayat2 & nama Allah sbb nak tutup kesalahan sendiri. Kejadah rezeki Allah ada kalau kau sendiri yg tutup rezeki tu. Bajet malaikat ke apa dia ni?

        57

        0
        • Sabariah says:

          agree, allah dh buka rejeki dia yg sendiri tutup. sama kes mcm letak beg dlm flight mas. bodoh sombong. ni gedik depan bego live, salah org lain gak ke? aku rasa ni ptunjuk satu persatu topeng kejahatan ko allah lucutkn. jgn mpermainkn isu agama nk tegakkn kelakuan ko tu dik yg sebenarnya ..hudoh!

          24

          0
      • Anonymous says:

        kalau setakat bertdung tpi nk harap maksum. forget it.
        pakai tudung kena takwa, akhlak kena jaga…terus beristikomah. sebab tu la byk yg jdi pelik2. setakat litup kepala tapi akidah ke laut…x jadi sis.

        12

        0
    • james martin says:

      sbijik anzalna. alim2 taik kucing.
      selama ni tak penah islamic pon tibe2 bila dah buat salah guna ayat pakai nama Allah tak hengattttt.
      bezanya fathia doesn’t try too hard to impress ppl mcm anzalna, LOLS.
      fathia tolong la senyap, takyah klua statement dulu buat masa ni..

      18

      1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      fathia ni cakp kalahkn uztazah huh ! jangan nak macm bagos sangat lah ! bukak aje tudung tu jangan cakap banyak huh !!

      3

      4
      • permintaan patiya untuk dipuja says:

        patiya rasa nak menangis bila korang suruh patiya free hair.. patiya ni gadis yang suci.. patiya tak sanggup membuat noda.. patiya sensitip sesangat.. harap uolz paham, walaupun patiya ni gila-gila sikit, patiya masih lagi ingin dipuji bukannya dihina.. patiya meroyan bila dihina, stress sangat tau..

        2

        0
    • melati oh melati says:

      Ko ni melayu ke Melati? Klu ye, sadis sungguh….sebab melayu spesis macam ko ni la yang buat orang benci bangsa melayu. Tau nak kutuk bangsa sendiri je. Komen macam xde akal. Ko mane tau satu ari nanti dia bertaubat, jd manusia lg baik drpd ko yg mulut xde insurans ni…..kuikuikuikuikui

      0

      0
  2. Tipah says:

    hari tu bergambar dgn prince marten pun ckp mcm ni jugak. kena buang pun ckp keberatan la pulak. eh hello, x pyh nk berdolak dalih sangat lahhhh.

    20

    1
    • brunes says:

      orang brunei giling2 ganya meliat kedia.. yatah nya orang tetua, tulah ni mengulahkan kerabat kami cemani.. alum batah kau post sama prince mateen mcm ada baur2 belittled him ada tia controversy ani. the problem is really u girl.. whoever is behind u supporting your next move is stupid, u shouldnt have react at all! sorry you are not relevent anymore fathia k next!

      15

      1
      • pikir la korang says:

        betul kak, kalau saya jadi prince martin (mustahil lah hihihi) saya akan pangkah si pattaya latip ni seumur hidup. xkan lah anak raja terhegeh2 nk bgambar dgn dia ni pulak. mesti si pattaya yg ajak kan? lepas tu konon ckp bukan nk bergambar sgt. lepas tu lagi… siap tukar gambar profile dia black and white sama mcm prince. what the fork?

        13

        0
        • brunes says:

          desperate lah tu.. pedahal prince mateen doesnt even know that she exist. girlfriend prince mateen 100x ganda lebih classy dari fathia, our prince does not date cheap ratchet girl like fathia thats for sure.. setakat fathia, boleh jadi 3rd wife dato bured ok?

          7

          3
        • Anonymous says:

          ayooo…mencarut org brunei. hahaahah

          2

          1
        • payunglah payung ketipang payung says:

          semoga berbahagialah siapa yang menikah dengan anak raja.. sentiasa ingat tanggungjawab sebagai isteri anak raja tu apa..

          1

          0
    • cili says:

      sabar lah. x perlu kutuk ..dia kan baru belajar mengenal allah?
      satgi mati pulak semangat dia. salahkan netizen pulak.. huhu

      7

      1
    • kosser says:

      price marten tu pun bukan elok sangat akidah nye .. pi mai pi mai tang tu gak .. kosser. patiyah you carik la lelaki boleh bimbing you .. duit je tak bawak kemana

      5

      0
  3. Anonymous says:

    senyap la seketika dikkkkk. isu ko masih panas. lagi go menyalak, lagi org hentam. relak2 sudah. terang2 salah ko.

    10

    0
  4. ish ish ish says:

    Kantoi salah, terus bermain dgn nama Allah. Lepastu ulang benda yang sama, kantoi lagi , main nama Allah lagi. Itulah manusia zaman sekarang. Hal2 agama dibuat main.

    18

    0
  5. poyo says:

    bodoh sombong…. sombong dan poyo…. pandai pula ingat Allah.

    5

    0
  6. Anonymous says:

    just shuddup…belajar beristikamah.

    5

    0
  7. sitikus says:

    Dah kena buang, hang cakap lak dulu ada rasa keberatan nak terima.. pooodaahhh!! Hang yg pi buang rezeki yang diberikan. Tak dak displin langsung!

    6

    0
    • brunes says:

      exactly! suka je bagi excuse yang akan memburukan pihak.. kalau tak sanggup kenapa terima at the first place, bodoh ke? itu kan kerja kau dari dulu fathia u shouldve known better nak terima ke tak job tu.. sudah ada masaalah disiplin nak burukan pihak tu pulak as if kau yang bayar mereka gaji.. hello u are the one who works for the industry, nampak gayanya by your reactions towards your bullships, tunggu lah lagi ko 3 bulan mcm atika suhaimi la merempat dapat offer filem mr t*tEk berbulu jingga je

      8

      0
  8. Sambal belacan says:

    Aduhai fathia. Isu dia masih baru lg seeloknya dia tak perlu nk cakap byk2. Bg hal dia sejuk dulu. Ini lg mau buka mulut siap ckp keberatan nk terima tawaran padahal masalah attitude sendiri.Org nk ambil berlakon pun keberatan sbb masalah disiplin. Better dia ni fix dulu dia punya masalah dia. Klu tak silap time dia mula berlakon dulu pun ada masalah disiplin gak.

    3

    0
    • Si pengacah suci says:

      Biasalah sebnarnya die ngaku salah pun sbb tkut out terus dari industri, ngaku sala tp cam x ngaku sala. Die blakon je ckp x tau la, itu ini tp hakikatnya mmg sngaja

      3

      0
      • brunes says:

        yes betul sis.. on point! the ONE and ONLY reason kenapa dia buat semua ni, dah textbook.. predictable sangat.. ur only sorry for the sake of staying in the industry by acting innocent bagai (siap bagai pakai nama Allah lagi).. but u cant fool everyone now sucks to be u fathia

        5

        0
  9. anomi says:

    Bagi statement tak nak kalah.. siap ada unsur islamik.. aku rasa baik kau diam aje takpun kau hilangkan diri buat sementara waktu.. lagi banyak kau bercakap lagi menyampah aku dengar.. jangan jadi hipokrit please.. takpun kau teruskan aje misi kau memburu anak raja, sekarang siap komen kat insta Tunku johor pulakk hehhh.. nak try keeee

    17

    0
  10. Anonymous says:

    pada mata akak, kau lah antara artis yg cantik sgguh dik… kenapa lah buat perangai…? akak da resign jd peminat kau.

    11

    0
  11. taksukatakpayahbaca says:

    Nara, ko x payah keluar cerita pasal dia ni lagi boleh tak? Ajet ajet suci…ajet ajet bagus…menyampah pulak aku lama lama

    3

    0
  12. Ok la tu says:

    Tba2 dpt hdayah jd ustazah yuu.

    1

    1
  13. rianda says:

    tipikal artis malaysia yg dilanda kontroversi – guna nama allah-tuhan bla bla. time bersuka ria, fashion mazhab sendiri.. tuhan pun hilang. ceh

    7

    0
  14. r says:

    masa bersalah / down / terhimpit baru nak ingat / petik nama Allah… ms sng / suka hati / terkinja2 x igt pulak? #menyampahaku

    3

    0
  15. ustazah sekejap says:

    dh jadi ustazh jadian lak skrg…Fathia.

    2

    0
  16. dek non says:

    Seringkali kau menepis tiap persoalan ada sesuatu kau sembunyikan dari pengetahuanku dapat aku merasakan ketara perubahan setelah jelas terbukti sesuatu yang terlarang menjadi teman hidupmu selain aku demi masa hadapan kita aku merayu kuncikan keinginanmu bernafaslah dalam sejahtera kupasti ruang untukmu masih ada

    1

    0
  17. orkid says:

    fathiak..gi la buat umrah..pesen retis skrg..dah kantoi bikin umrah..balik senyap/slow kan skit aktiviti pastu muncul ko berpurdah..kat ig tu byk2 bgmbr ko kat tnh suci / postkan ayat2 tenangkan jiwa dan munasabahkan diri..tanda dah nyesal.. sure netizen trima ko. puihhh!

    3

    0
  18. mamibee says:

    tulahhhhhhhhhhhhhhhhh patiahhhh hang tunjuk tete jerrrrrrrrrrrrrrrrr buat apa….cuba tunjuk cipap no bulu hang…………..barulah gamat!!! hahahhahahh kahahahhahhah rezeki kuasa Allah…bukan tangan hangggg lah bangang!!!! baru ada akai!!!!!!!!!!!!!!!!!tu pun dok berlagak bagai…………………………..kalau aku jadi hang baik hang pakai niqab tu kahwin ngan pilihan keluarga hanggggggggggggggggg insaf lah minah samdol betik tua…ouiiii sian kat mak pak hangggggggggggggggggggg

    1

    1
  19. jenet jeksen says:

    dari kata2 madah pujangga di atas..mcm tak percaya dia dan org yg tunjuk tetek d bigo..adalah org yg sama

    2

    0
  20. cik senah otai says:

    sayang bakat you patiyah. you cantik kot. kalau tak ready pakai tudung .. you buka jelah cz you cantik without it. Bila dah ready nanti and nak slow down you pakai lah balik dik.

    0

    3
  21. shopia lorren says:

    x dinafikn..u nie cantik ayu ada bakat fathia..jagalh kelaku selaras ngan wajahmu itu..terima hakikat walau pahit..ubah diri dan kuatkn iman..ckp byk2 pun dia baca ke BN nie..hmmm

    4

    0
  22. kak melah says:

    die duk pongpang pasal rezeki bagai tp langsong takde die explain pasal shoot dtg lewat ..die ade masalh bgun pagi ker camne..bkn skali due….ntah le aku rase muak dgn org yg gune name tuhan untuk kepentingan diri.berani sgt..

    5

    0
    • kak nam marah says:

      tu namanya penunggang agama… sesikit sebut nama tuhan nak cover salah seniri.. walhal yg hado… salah seniri kepit sorok…

      0

      0
  23. sendu pagi says:

    Allah x suruh orang tayang tetek patiah.nampak sangat nak cover pakai nama allah..Allah suruh orang berbuat baik,dan tutup tetek @buah betik.
    .isssh geli dah tengok pathia nie.

    1

    0
  24. Ugly Nara says:

    macam mana skali pun, aku dah nampak tet** lambung fathia. Setiap kali dia kluar kat media, aku ingat tet** lambung nya jer ….

    2

    0
  25. nara penjilat lopak says:

    hadui uols ni under boobs je pu .. uols gi tengok insta gadis-gadis malaysia yang ramai berbikini bagai.. bukan takat under boobs naked pun adee. kurangyee sheols taklah naked bikini

    2

    2
  26. Anonymous says:

    Ayat nk sedapkan hati sendiri…duk diam2 kt umah…lame2 nnt org amik le ko berlakon blk…amik pengajaran mcm wan nur azlin

    4

    0
  27. natasha says:

    bila dah digugurkan dari belakon drama tu, boleh pulak kata keberatan nak terima job tu dulu. aiyooo, kau ni cakap banyak pusing. masa terima dulu, awat dengar kata kawan2. bongok lah kau ni fathia. sedih dah hidup kau sekarang.

    1

    0
  28. expired says:

    fathia you just trytoo hard . Shut up fathia jgn ckp apa apa lagi we dont care bout you anymore!
    kesian mak bapak dia , selalu adik dia yg fasihah tu update gambar ig dia, aku mesti teringat kes fathia ni . bimbooo

    2

    0
  29. Anonymous says:

    die sombong sebab die lawyer kan??

    1

    0

Leave a Comment

Optional