Written by AbangNara | March 15th, 2011

embuk

Comel macam Barbie Doll. Embuk atau nama sebenarnya Ummi Nazeera memang salah seorang artis yang datang lengkap dengan pakej. Kalau dulu Abang Nara tak berapa minat sangat dengan dia tapi selepas melihat lakonan Ummi Nazeera dalam filem Hikayat Merong Mahawangsa, terus Abang Nara jatuh cinta. Memang superb.

Kepada yang belum tengok filem HMM, sila pergi tengok untuk mengkagumi keayuan dan kehebatan lakonan Ummi Nazeera. Semoga Ummi Nazeera cepat-cepat habis belajar, balik Malaysia dan berlakon banyak-banyak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

130 responses to Bila Embuk Jadi Cover Majalah EH!

  1. topo says:

    boleh tahan jugak embuk ni.. sweet je.. hohoho

    0
    0
    • kebaboommm says:

      mmg minat die…cantik n antara artis muda yg pandai berlakon..muke very the malay…like her so much…tp utk cover mag ni..over sgt la edit nyer….dah mcm hape je tgk!

      0
      0
    • mokcik says:

      mokcik suka dia dari awal cita NUR tu. lakonan dia menjadi bila kami sama2 benci ke dia. tu maksudnya lakonan dia berkesan.

      0
      0
  2. Rooooney says:

    Biasa je dia nih….KAKU.

    0
    0
  3. RedGurl says:

    Suke sangat ngn dia, wajah melayu asli, mmg pure wajah melayu zaman dulu..cantik asli

    0
    0
  4. kucing comel says:

    ummi memang cantik..tapi lebih2 lak dia orang ni touch up gambar, dah jadi cam patung lak.

    0
    0
  5. makcikpot says:

    lain macam je makcik tengok make-up si embuk nih…

    0
    0
  6. Hikayat Terong 7.5" says:

    hmm..cun gak embuk ni…best2!

    0
    0
  7. jabun hensem says:

    not bad .leh tahan jugak body dia
    agergergergeregrrr..

    0
    0
  8. [email protected] ulAr........ says:

    mcm barbie doll pun ade sekali tgk..dgn tocang lagi..=)

    0
    0
  9. Eman says:

    Uish.. *fap fap fap*

    0
    0
  10. MizzAin says:

    not bad…

    0
    0
  11. kaki_g0ssip! says:

    MUKA DY SEBIJIK MCM KWN AKU.. TP DAGU KWN AKU LEKUK.. MAKIN CANTIK SI UMI NI LPS DH PTS NGN REMY.. HUKHUK~

    0
    0
    • Azwan Ali says:

      ek eleh..perasann…bukan ker kwn ko smua muka mcm [email protected]? temasuk la ko??

      0
      0
      • HIKHIK says:

        bawak2 la bertaubat wahai azwan ali…x ambik iktibar ke tsunami kt jepun tu

        0
        0
      • Hitam Manis says:

        Azwan Ali mengucap okie ^_^

        0
        0
      • ck says:

        bang nara leh x bannekn or removekn momok kt atas ni… semak lah..

        0
        0
        • kaki_g0ssip! says:

          CK ~ nama MOMOK tu is AZWAN ALI kn?

          0
          0
        • gadisfebruary says:

          semak dh satu hal..xpe lah lg..ni nk cari psl satu hal..huhu..propa je tuh..nk glamer kt BN dgn cara mudah..huhu..

          0
          0
        • Rooooney says:

          ALah biar lah Azwan Ali kat sini.

          Baru la meriah sikit blog nih.

          Harap kan engkau, macam susu BASI lah jadi blog ni.

          Tak happening, boring, SEDIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH macam orang nyaa jugak !

          0
          0
        • Kasih says:

          jgn kata kan momok, toyol pun xngaku kawan kalo dh perangai cam ni.. dgn ayat2 yg menyakitkan ati org lain… maki hamun, carut bagai lg… xmalu ke azwan??

          kalo rasa nk glamer sgt kt bn ni, tgglkan lah komen2 yg elok dan baik2 sikit supaya terkesan di ati pengomen yg lain… drpd ko tggl komen mencarut bagai tu, aku rasa dah berkoyan ko kena sumpah seranah azwan…

          bw2 beratubat dan insaf lah wahai azwan ali…

          0
          0
        • Hikayat Terong 7.5" says:

          curlast ko roooney, sok kalo jepun kne tsunami kali ke2 aku cmpk azwan ali ngn ko2 skali dlm tuh..bio ko begulung2 ngn AA dlm ombak itam tu…
          SENTAP HATI MAK NAK~! mata ke atas, tgn ke bahu..

          0
          0
        • Azwan Ali says:

          pukmak la kasih ne……mcm setan..

          0
          0
        • gadisfebruary says:

          roooney x kisah pn nk happening dlm blog ni..tp jgn la sampai carutkn org kan..teruk gler bhs dia..x silap aku, ko pn lazer gak..tp xde la smpai gitu..

          0
          0
        • Hikayat Terong 7.5" says:

          nakal la abg Azwan Ali ney…meh cni i curah cuka getah kt mulut tue nk??

          0
          0
        • Kasih says:

          azwan ali…. bkn setakat aku sj, tp kami sumer di bn ni mendoakan agar ko selamat dunia akhirat lah ya…

          Amin…. Amin…. Amin…

          0
          0
        • tuan tanah says:

          Azwan Ali says:
          March 15, 2011 at 4:35 pm

          pukmak la kasih ne……mcm setan.. —-> bahasa awak ni melambangkan yang awak ni mmg dah mati hati dan buta hati lah azwan. malu mak ayah ada anak macam awak ni azwan. bawa2 lah mengucap.

          0
          0
      • ifa radhiah says:

        muka kau tu pn macm [email protected] jugak azwan oi !

        0
        0
  12. siti fatimah says:

    dia mmg pandai blakon. boleh jd watak org dewasa, padahal dia masih belasan tahun. boleh jd watak budak2 dlm citer nurkasih tuh. tgk die blakon ngn stephen bagai langit ngn bumi. die mcm feeling habis, stephen tu harap kn hensem n nmpk gagos je. walau apapunnnnnn…. merong mahawangsa tebaikkk… ;p

    0
    0
  13. aBg_rOnGak says:

    Tiz Zaqyah dan Ana Raffali tetap di hati…tapi Ummi Nazeera pon sweet la gak…

    0
    0
  14. Kasih says:

    antara bakal pelakon pelapis yg berjaya… walau sekarang nama ummi nazeera tgh naik melambung tp dia nekad mencari ilmu..

    alhamdullilah…. makin bertambah lah artis2 kita yg bkn sj berbakat tp berilmu jg… insya Allah, Amin…. :)

    0
    0
  15. NiTa says:

    APASAL NAMA DIA EMBUK TU.. MAI DARI MANA?

    0
    0
  16. yanie hakim says:

    mmg cntk dan mnis sj org nya.. sjak nur ksh trus mnat dkt dia ni.. tp skali imbas gmbr atas ni dh mcm wardina pon ada jg hihihi..

    0
    0
    • Hitam Manis says:

      hihihi tapi kan watak dalam nurkasih tu, mnyirap plak aku ngok dia..aagagagaga

      0
      0
    • zaia says:

      muka melayu cantik.
      sesuai sgt dia brlakon watak ayu2 mcm dlm HKLBR tu,dlm filem tu dia nmpk sgt ayu dn sweet.
      HMM tk tngok lg. first tme tngok dia brlakon dlm cite Aladdin ntah thun bile tk ingt

      0
      0
  17. what the? says:

    kenapa lelaki bila pandang perempuan asyik teringat badan yang boleh di **** .

    ps: geli!

    0
    0
  18. effie says:

    ala smalam ingat nk beli tiket HMW tuk tayangan hari Rabu ni, tapi keciwa sebab tengahari isnin je dh full tuk tayangan rabu.. sold out sungguh filem ni ea?

    0
    0
  19. ummi says:

    Sape yg lepas ni terus google imej Ummi Nazeera…

    0
    0
  20. NiTa says:

    OIC..TQ Kasih..Nita belum sempat lagi tengok crta tu..mula kenal dia lam crta awan dania ja..huhu

    0
    0
  21. lulu says:

    emm .. pelakun yg boleh mengexpresikan watak dgn baik tanpa dialog …

    0
    0
  22. missyqaldina says:

    suke die since cite nur kasih….sgt menyakitkan hati…and itu bermakna die berjaya bwk wtk adik nur tuh…muke die muke melayu abess…comel..and sore very seksi…:)

    0
    0
  23. Shahid says:

    Alert:nick azwan ali tu bkn azwan ali yg sebenar dan dia juga seorg perempuan..sekian terima kasih.

    0
    0
    • Hikayat Terong 7.5" says:

      btul ke uols? mcmne uols bole tau? curlast~

      0
      0
    • mummy iman says:

      mana tahu ni??.. kalau perempuan ish .. cm mana nk ckp yer.. x sopan baca tulisan yg mcm gitu dr pompuan..

      0
      0
    • gadisfebruary says:

      cmner tahu??huhu…ingat kn bapok tua ke..huhu

      0
      0
    • bintang says:

      cer citer..cer citer..

      0
      0
      • chef says:

        panas ne..haha

        agik rasa..

        0
        0
        • gadisfebruary says:

          tu le..bkn panas psl entri di atas tetapi pd azwan ali ntah dr ceruk mane tu..

          0
          0
        • Rooooney says:

          Ler memang lah dia tu bukan Azwan Ali sebenar.

          Masa Azwan Ali tu setiap satu jam bersamaan rm 1000 ringgi tau !

          Kau ingat dia HADO nak lepak menulis sampah dekat blog nih macam engkauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu????

          Doesn’t matter lah dia tu the real Azwan or not.

          Sibuk nye. YUCK !

          0
          0
        • Azwan Ali says:

          amboi2……makin bertambah pula anjin betina bitch jalang gatal kat cni…..korg ingat korg hebat….go to hell la korg..!

          0
          0
        • gozila says:

          setuju dgn u. tah2 dua ekor tu org yg sama ja.. weh azwan,hang yg rasa hang hebat la.. duk maki hamun org,hang la yang pikiq hang baguih.. p baiki akhlak la

          0
          0
    • yanie hakim says:

      ye ke prmpn, mn thu ni? tp jka btl lah dia prmpn spt yg di kta kn mmg memalu kn btl lh dgn bhs biadap dan krang span dia di sni.. btl2 malu..

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        si azwan ali ni dh kenape?? dia anti pompan ke? pesal? dari ujong ke ujong asek kondem orang je dh kenape dengan dia ni? sakit ke? atau hati dia yg skit ?? ooooocik azwan ali bawak2 lah betenang jangan lah marah2 sangat…be coollllllllllllllllllll

        0
        0
    • taji says:

      si azwan ali msti org yg sama dgn SARI PATI,igt lg pd sari pati?.si pengomen yg xde akal 2…sme la cm si azwan ali ni…tkar nick name jer 2..

      0
      0
  24. pinkSLAYER says:

    mula mula aku baca, aku fikir ambuk (word brunei, meaningnya ‘[email protected]’), rupanya embuk. hehe sorry ..

    0
    0
  25. gadisfebruary says:

    sweet je dia ni ^^

    0
    0
  26. Beautifulnarafan says:

    Wow umi nie mmg meletop.bakat ada.rupa ada.mesti die berjaya kelak.die antara artis paling cantik kat malaysia lah!!!!takkk gituuu bang nara oii?

    0
    0
  27. Abangmantap says:

    EMBOK TETAP PILIHAN DI HATIIIIII !!! aku dah tgk semalam hmm.aku terus jatuh cintan!ummi nazeera pelapis terbaik malaya!

    0
    0
  28. syaz says:

    nice and sweet

    0
    0
  29. Thewiseone says:

    SHE IS WITHOUT A DOUBT TALENTED AND GORGEOUS! Finally an actress with REAL talent and beauty. Suke tgk kulit hitam manis die.asyik artis kulit putih jee memanjangg..finally seseorang yg boleh represent Gadis melayu.

    0
    0
  30. Ninamontel says:

    Cantik ummi nie.baik budaknye.hari tuh jumpa kat premier die frenly sgt.cakap ngan kita macam kawan2.anak org berada tapi tak berlagak lansung sopan.bagus!

    0
    0
  31. ella says:

    rambut mcam baju superman ler..hikhik…
    nak terbang ke mna itu embuk?haha..
    embuk2…mcm nma nenek kebayan jer aku dengar..

    0
    0
  32. miss eila says:

    pada saya ummi antara pelakon baru yang sangat berbakat. pertama kali menonton lakonan beliau dalam cerita ‘takdir yang terindah’ bersama hero rosyam nor. sangat2 menjiwai watak yang diberi. dia sangat matured dengan watak yang dilakonkan walaupun ketika itu dia baru tingkatan 4 kalau tak silap saya.
    saya paling suka nada dia bercakap di dalam drama/filem lakonannya. best!

    sekadar pendapat 20sen dari saya. :)

    0
    0
  33. ctcomey says:

    inilah yang dinamakan actress beauty with brain…. ada kelas.. ;-D

    0
    0
  34. gozila says:

    well done ummi. keep up ur good work..
    p/s : kalau korang baca komen dr roooneey dgn azwan ali tu, aku rasa dieorg tu kaum kerabat tak pun kembaq seiras,xpun org yg sama je, (kunun2 nak bakcup AA tu kot), cam xberapa betul je otak dia.keje asyik nak maki org je.. manusia camni memang menyusahkan dan ahh,dirty creature.. yuck !!

    0
    0
  35. Maimoon says:

    Yup! Talented new comer. Love her

    0
    0
  36. lara_hati says:

    Umi mmg cantik, pertama kali lihat kelibat dia dalam citer arahan erma fatima ” bintang” ape ntah dah lupa plak berpasangan ngan razali hussein tu..kdg2 padang umi ni dari beberapa side nampak cam jessica alba plak….cantik..

    0
    0
  37. DaddyCool says:

    Kepada pengomen2 sume..
    Jgn dlyan azwan ali 2..
    Makin dlyan mkin menjadi.
    Dia cume nk perhatian jer..
    Biarkan dia dgn komenny, keluargany lbih memahaminy..

    0
    0
    • BOB says:

      betul..udah nyer entry ni jd entry die..memanjg je pasal dia..
      kalau korg ignore dia pun x de issue nak mengarut..

      0
      0
  38. Piston Pecah says:

    dah lama minat dia…
    sejak awan dania season 1

    0
    0
  39. zamsyam says:

    suka tgk dia lam cita kak limah..innocent,sweet,mmg btol2 nmpk cam gadis kmpg..hrp2 dia ni bukan gadis spoil cam sesetgh artis yg cun2 tu..jaga2 lah perilaku k..gudluck nazeera..i nak dgr crita kejayaan2 nazeera slps ni ^^

    0
    0
  40. cik embun says:

    naper org baru pasan dia skarg eyh.. rasanye dia dah start berlakon since umo 16 lagi..
    kalo korg pasan.. drama2 tv lakonan dia mmg bagus.. xkayu.. dan paling meletop drama Nur Kasih..walaupn watak antagonis..
    Dia ni anak Datuk.. so langkah seni dia mgkin xsesusah org lain..
    nway.. all d best to u girl.. gud luck…

    0
    0
  41. dino says:

    rupa dia ni mcm ala2 pocahontas dan mulan versi real life

    0
    0
  42. LuLu says:

    klau iye pun jgn la edit anak rambutnye cmtu… ke mmg rambut die cmtu? huhu.. dah macam lekat rambut palsu je aku tgk… ape2 pun embuk ni manis orgnya… tp x semanis klau aku tak tau die ni kaki minum… sigh~

    0
    0
  43. juice says:

    awat lain bebenor muke si embuk ni..dh mcm kartun la…kelakor pun ada…beza sgt ngan wajah asal..hahaha…terlebih edit sudah…

    0
    0
  44. boya says:

    x cantik. dah photoshop pun masih x nmpk dimana kecntikan yg dipuji2.

    0
    0
  45. xXx says:

    minat ummi ni since dia berlakon nur kasih..something about her look yg membuatkan dia sangat ayu..the lips maybe?…and in some way i think she kind of looks like shu qi..hong kong actress.

    0
    0
  46. supernova says:

    EH tak la…gambar nie bukan edit sgt.aku dah tgk die kat luar..mmg kulit gebu macam tuhmmg hot nazeera nie.tapi dlm tv die kurang cantik…hmm.mungkin sebab tak dapat watak2 meletop kot.die nie kalau gantikan lisa dalam budak setan mesti lebih mantap. BAKAT,RUPA,PERSONALITI. semua die conquer lah…i loveee uuuu nazeeraaa!!!

    0
    0
  47. selenagomex says:

    YER BETUL TUH BETUL!! UMMI MMG CANTIK KAT LUAR. EDIT ATAU TIDAK THIS WOMAN IS HOT!! hari tuh aku pergi sesi karaoke dgn celcom winners,die dgn stepehn tuh ada…kelasss diorang… Kebanggaan negara lah ummi nie.

    0
    0
  48. Miramokhtar says:

    YES. BETUL TUH. UMMI AKAN REPRESENT NEGARA KITA SEBAGAI PELAKON MELAYU PEREMPUAN. ALHAMDULLILAH.BAKAT DAN RUPA ADA. HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA AKAN KELUAR 72 BUAH NEGARA.. UMMI. ALL THE BEST FOR YOU, WE ALL SUPPORT!!

    0
    0
  49. SANTAPANali says:

    yang penting REMY ISHAK melepass laa..tak dapat pompuan macam nie… cantik anak org berada.edukated. ummi pon lebih baik dgn YUSRY tuh je..sama2 padan.remy tuh hero malaya taik ayam. buruk. mat indon depan rumah aku buat rumah lagi handsome la weii…tapi maya cantik.

    0
    0
  50. ninaserena211xxx says:

    aku dulu ak minat dgn ummi nie.tapi lepas tgk Che nin dan Embok. die mmg Ratu!!. bangga kita melayu. meletop ahh

    0
    0
  51. anggun_78 says:

    EDIT OR NOT! SHES GORGEOUS!!…. meremang aku tgk die kat luar.VERY beautful…cara jalan,lenggok badan.mmg jeles!

    0
    0
  52. Wak Lu says:

    cute…

    0
    0
  53. kakchubby says:

    WOW!! semoga terus success Ummi Nazeera @ Nazeera Musa!!

    0
    0
  54. LelaMajnum says:

    Ummi mmg lawa n telented dari dulu lagi. Watak NK dan HMM mmg terbaik!! Ada serempah dgn Ummi di butik MUSA abg dia punya rasanya. Cantik x sombong. Dengar kata Ummi dgn Yusry? Baiklah si Yusry dgn Ummi, jangan la dgn Kilafairy yg diva tuh over muncung mulut tuh !!

    0
    0
  55. shark says:

    cute girl

    0
    0
  56. SyakilaBegum says:

    Abang Ummi hansem !! macam pelakon korea. Bila abang nara nak cover citer abang Ummi….

    0
    0
  57. azwang aling says:

    AA gilerrrrrrrrrrr……….

    0
    0
  58. azwang aling says:

    AA ni mmg meroyan kot…dah sape2 jgn layan dierrr..buat sakitkn hati dier jer nnti..org meroyan ni kita kena jaga hati dorng sbb dorng ni mmg x peka perasaan org..orggggggggggg jer yg nk peka perasaan dierrr….so meh kita belai jiwa kacau dierrrr tu..siannnnnnn AA awk meroyan yea..meh sini mak belai….ala ala bucuk…

    0
    0
  59. patung says:

    haha…..muka cm robot dah aku tgk bila edit mcm ni…petak2 dah tu

    0
    0
  60. lolyat gang says:

    abg masih ingat kt nin mcm dulu ke ?
    hari2 nin tunggu abg…..

    syahdu dialog dia dlm crite kak limah tu

    mamat metal yahudi cm aku ni pun leh tersentuh dgn dialog dia

    0
    0
  61. Arif says:

    Tak kenal dia ni sebab da lama tak balik malaysia. tapi aritu download cite hantu kak limah balik kampung, ada perempuan manis. Rupanya dia ni. Cantik dan sweet :)

    0
    0
  62. dunne says:

    study kat sane tuh.. jgn bwk blek tradisi sane berpakaian plak.. ingt awk tu melayu.

    0
    0