Written by Bella | May 12th, 2015

Meskipun Aidil Zafuan telah memberitahu beliau tidak mampu untuk membayar tuntutan mutaah RM 300,000, bekas isterinya Rita Rudaini tetap mahu Aidil untuk melaksanakan tuntutan tersebut kerana pemain bola sepak itu lebih daripada mampu untuk berbuat demikian.

Luahan hati Rita itu dikeluarkan selepas Aidil membuat kenyataan bahawa beliau mempunyai banyak lagi tanggungjawab lain selepas berkahwin dengan Zarema Zainal dimana mereka kini mempunyai seorang anak lelaki dan tidak dapat memenuhi permintaan Rita.

Betul ke dia tak mampu? Bukankah kehidupan dia cukup mewah. Ada kereta mewah banyak dan kerap pergi bercuti. Gaya mewah hidupnya itu sering ditunjukkan di laman Instagram.

Mutaah iaitu satu bayaran yang wajib ke atas suami yang diberi kepada isteri yang telah diceraikan tanpa sebab munasabah mengikut hukum syarak. Mungkin dia tak tahu kot gamaknya kerana bayaran edah yang wajib kepada saya pun belum dibayar lagi.

Buat Rita alasan yang diberikan oleh Aidil amat berat sebelah dan beliau akan berjuang untuk menegakkan maruah kaum wanita yang teraniaya.

Baru sekarang dia bagi alasan ceraikan saya sebab tak jalankan tanggung jawab sebagai isteri. Barangkali dia lupa Tuhan ada dan Maha melihat. Kalau macam itulah alasan dia, nasihat saya kepada mereka yang bergelar isteri dan bekerja sepenuh masa dan ada pendapatan sendiri kena bersiap sedia kalau diceraikan dan diberikan alasan tak bertanggung jawab sebegitu.

Selagi saya tak dapat apa yang saya nak, saya akan perjuangkan semua ini. Tak kiralah orang nak keji saya itu dan ini. Saya ada alasan konkrit.

Hakim Mahkamah Tinggi Syariah menetapkan tanggal 25 Mei ini untuk sambungan perbicaraan tuntutan mengikut seksyen 58 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Sumbe Berita: Berita Harian

160 responses to Betul Ke Dia Tak Mampu? Bukankah Kehidupan Dia Cukup Mewah – Rita Rudaini

  1. makbedah says:

    go rita go! wish u all the best.sbb kes rita ni la br tau wujud akta yg melindungi kaum isteri/wanita yg diceraikan. ni la laki.time nak tu, ke thailand ko sanggup. time x nak tu, mcm2 ko ckp.

    0

    0
    • Sahdo says:

      Rita ni sesuai masuk pusat sakit jiwa je lah. Ada saja yg tak kena. 3 k cukup kalau kau pergi shooting naik Intrakota bas.

      0

      0
      • Kiah Kongo says:

        Alhamdulillah… Kepada para lelaki Jangan lah mudah melafaz talak.. Dan pada kaum Hawa d luar sana.. Lelaki pantang dicabar. Jangan sesekali mencabar suami … Pengajaran. Sekarang melalak lah kau di tangga makamah Syariah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          silap2 besok anak2 korang yg sakit mental- mak ayah asyik naik turun court..

          0

          0
        • Pak Kadi says:

          mulut ala pantat ayam mcm si rita ni layak kasi rm 20 je seminggu. kasi makan dedak ayam.

          0

          0
        • melati says:

          aku rasa si rita ni mesti “pemakai”. hati keras dan degil semacam je yerk. mcm dah pasang tangkal dalam badan. eeeeee….choi.

          0

          0
        • Nazri says:

          Petikan kata2 Rita dalam media sebelum bercerai dengan Aidil…

          Dia tuntut saya supaya kembali taat? Haa… memang betul-betul kelakar. Saya tergelak dengar tuntutan dia. Selama ini siapa yang tidak taat? Saya menjalankan tugas sebagai isteri dengan baik untuk dia dan anak-anak. Saya juga tidak pernah lari atau keluar dari rumah tetapi dia yang buat (keluar rumah) senyap-senyap dan tinggalkan saya dengan dua orang anak bersendirian,

          Buat apa saya nak pindah rumah dia di USJ1? Sudah empat tahun kami tinggal bersama di Damansara. Kenapa dia tak balik rumah dan tinggal bersama saya serta anak-anak kalau dia suami yang bertanggungjawab? Kenapa pula saya yang beria-ria kena ikut dia pindah ke rumah sewa baru? Dia ingat dia siapa?

          – itulah petikan kata2 RR sebelum aidil memohon kepada mahkamah supaya RR kembali taat kepada Aidil.. Tapi boleh pulak RR tanya “Dia ingat dia siapa? ”

          ps.. memang kau tak layak satu sen pun duit tuntuan mut’ah… Aidil suruh taat kau melawan… minta selish malaikat 44 dijauhkan dapat bini macam RR ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          mmg patut pon Aidil kau x yah bayr satu sen pon tuntutan mutaah si Rita meroyan ni dia ni saja je nak susah kan kau sbb nye dia sakit hati tegok kebahagian kau… x tau malu ke dah la kau kutuk2 suami kau dulu, buruk2kn family mertua pastu asik je memalukan Aidil masa dia masih suami kau pastu ada hati nk tuntut itu ini alasan cerai kan kau tanpa sebab… nyayok ke apa kau ni satu malaya tau kot apa yg kau dh buat dgn Aidil dulu… ckp org tak cukup ilmu agama tapi diri sendiri upanya yg xde ilmu…

          0

          0
        • Bukti Dah Ada says:

          Puii to Rita.

          Perangai Rita mmg suka cari gaduh….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Rita layak memasuki kursus matrikulasi psikologi di universiti tanjung rambutan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kes pukima ni xhabis2 lagi??? bosannnnnn!

          0

          0
        • anti UMNGOKx says:

          Cepat la Najib stepdown sebelum satu Malaysia jadi papa kedana atas sebab perbelanjaan tak munasabah! Those billions can be use for lots of other good things! Ramai rakyat kat luar tu terabai…..while you living in luxury… Step down la…

          0

          0
        • RITA says:

          Bohonti la jd PM lahanat ko Najib..ko pnya pasl harga pamper n susu naik kaw2..ko ni susu n pamper pn nk makap harga..aku dah xde duit..!!!

          0

          0
        • NNAMK says:

          mana ko amik petikan kata rita rudaini tu… ko kena ingat kekadang media ni dia tambah perasa macam2 kasi cerita panas… kalau ko sebarkan cerita yang tak betul,,, saham dosa ko dapat la..

          lain la kalau ko dengar dari mulut die sendiri dengan 2 belah telinga ko… kalau setakat copy paste ayat media,,tak payah la sebarkan…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ehhhhh……Puas ko kuar belanja jgk selama ini dan disakiti pulak selepas itu, ingat senang2 nak biar jantan tu bersenang lenang bercuti bagai guna duit yg sepatutnya dibayar dulu tu??????…..Bayar dulu lah baru pergi bersuka ria buang duit…Tk bertanggungjawab dan tk malu punya jantan……

          0

          0
      • Mami Jarom says:

        Ni bukan kes nak duit saraan anak ke haper ke, ni kes balas dendam kesumat terhadap bekas si suami. Rita ni mmg terkenal suka cari gadoh. Google la kalu x caya. Dia aja yg betol, org lain sume salah!

        0

        0
        • Sahdo says:

          Rita ni layak pergi buat sex-change di Thailand je. Pasang kemaluan palsu jadi jantan guna tanduk lembu. Perempuan jenis apa camni?!

          0

          0
        • kak nam says:

          sejak aku ikut Istragram Rita.. naik menyampah, bila dia maki fan dia, kalau cakap muka anak dia macam aidil, siap dia kutuk fan tu muka tak hensem.. bagus jugak ceraikan org yang macam ni.. Nabi Ibrahim pun suruh nabi ismail ceraikan isterinya yang tak pandai jaga rumah tangga dia.. so, ayah aidil ada hak utk suruh aidil ceraikan rita, bila dia rasa perempuan tu bukan yang terbaik untuk anak dia.. rasanya, rita cetek ilmu agama… sama2 lah muhasabah diri…

          0

          0
        • Fact says:

          yg mnyokong rita pun sakit otak juga….

          0

          0
      • Abe john says:

        Sahdo ni bukan stock laki2 yg boleh dibuat suami. Buat lap kaki boleh la. Kalau ada otak fikir, digest maklumat then baru cakap.

        0

        0
        • Sahdos says:

          Aku pun x hinggin x kawen dgn kau. Kasi free pun xnk, aku tolak je dlm gaung kat Karak Highway. Aman KL.

          0

          0
        • Kelab Penyokong Lelaki says:

          mulut bawah makan x cukup, mulut atas macam puki ayam.
          Haaa….bila Aidil diam x jawab bukan main lagi dia. nah..haiii….sekarang satu dunia tau perangai ko Rita…Pompuan x tahu bersyukur dan berterima-kasih.Nasib baiklah Aidil tu kawin ngan ko, kalau tak x merasa timun muda.Agaknya mula2 dulu Aidil punya pulun…sekarang dah x hingin dah..kalau aku dapat bini dok kutuk macam ni…kote pun lembek.

          0

          0
        • pro zarema says:

          Rita tamak, mulut kalah pantat ayam. Adil ko jangan bayar. Biar dia melalak sakit jiwa.

          0

          0
        • Gigi Besi says:

          Rita…anjing betina menyalah nak rembat duit laki !

          0

          0
      • Sahdo says:

        Rita ni dgn saper dia tak buat hal beb???
        Layak pergi buat part-time jadi tukang tarik kereta atau kutip hutang along je.
        hahahaha…Sesuai la menagih duit laki.
        Ingat ko cantekkk????

        0

        0
        • Shhh says:

          ko ni mesti ayu raudhah, tak pun zarema, tak pun si zaquan..aku rasa ko ni zaquan…mulut si zaquan mcm puaka sikit…si aidil lembik nak mampus…kecian tgk ko..lelaki sahdo (sado ke) pun blh layan gosip2 mcm ni..masuk dlm blog gosip…

          0

          0
        • Sahdo says:

          …kau pulak yg stress pehal ni beb? kau ke basuh jamban si aidil tu dulu wei.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Mula2 kseian kat rita, la ni naik mympah. Asyk psal bnde ni. Ko rita, xpyah nk demand sgt laa. Ko nk, xpyh la nk brukkn ex suamni n mentua, dh ko buat cmni..haha..xkan dpt la jwbnye. Ko x reri nk pjuk dgn baik erk. Sttle blkg media la. Tu pun nk kecoh.

        0

        0
    • Aku Pun X Paham says:

      Rita Rudaini reminds me to remain.. as a single man. It is a tragedy to marry someone like her. Islam only in the IC. What a greedy bitch.

      0

      0
      • bukan ayu raudoh tapi ayu farhana says:

        Aidil pun sama.. islam pada ic.. ilmu agama campak kelaut.. so please remind yourself.. isteri bukan hamba abdi tuk ko kulikan dia..kalo ko ada anak ppuan.. ko tgk menantu ko layan anak perempuan ko mcm aidil buat kat rita.. jgn ko nak mengelepor pulak.. diam2 je..

        Benda senang susah nak buat..

        0

        0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini pt1 says:

          1. Kes dia bercerai dgn 1st husband dia si Akbar
          2. Kemudian dia buruk2kan mak bapak si Akbar
          3. Kes dia bergaduh dgn Lisdawati thn 2006 kt kolam renang.
          4. Pastu bergaduh dgn pengarah drama Rashid Sibir, hanya krn pengarah ni tak bagi kenyataan sebenar pada media pasal pergaduhan dia dgn lisdawati
          5. Kemudian bergaduh dgn model prmpuan Cina si Sharon …
          6. Pastu bergaduh dgn Zaquan adik ipar

          0

          0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini pt2 says:

          7. Pastu cari pasal dgn Ayu Raudhah si biras dan tuduh mcm2 kat Ayu Raudhah kata si Ayu masuk cmpur
          8. Pastu kutuk2 si Ju Aziz dan tuduh Jue Aziz ada hubungan dgn suami dia
          9. Pastu kutuk2 suami dia kat media
          10. Tuduh Zarema Zainal ada fair dgn suami dia
          10. Kena cerai dgn suami
          11.Then kutuk2 x-mertua Bapak si Aidil neh..

          0

          0
        • Sahdo says:

          …kau pulak yg stress pehal ni beb? kau ke basuh seluar dlm si aidil tu dulu wei.

          0

          0
        • Perangai2 syaiton Rita Rudaini p3 says:

          12. bgaduh dgn kwn baik yg bayk bejasa dgn rita
          13. kutuk2 Aliff syukri si Terlajak laris ckp org tu pondan…
          14. coming soon… gaduh lagi berok ni.

          (bersambung……..)

          0

          0
      • Anonymous says:

        Rita ni kena masuk pusat tahanan sakit jiwa. Semua tak kena. Dia yg bermasaalah sebenarnya.

        0

        0
      • AA says:

        yes. 100% setuju bro. org yg pnah berkhwin dgn perempuan jnis mcm rita ni jer yg akn phm betapa sengsaranya hidup.

        ak dlu mcm aidil. bcinta ngn sorang bdk sabah. tpesona dgn kcantikan dye. 2 thun pertama. semunya manis. tp lepas tu skit2 tkeluar perangai sbenar dye. suka merendah2 kan ak. klau bgaduh mesti nk hina2 family ak, sbb family ak xsekaya dye. keturunan darah cmpuran. dye akn ungkit segala2 nya.. dr sekecil2 bnda. smpai 1 tahap ak xtahan. ego ak tcabar ble dye bleh hina mak bapak ak. maki hamun kwan2 ak. bler bgaduh pkul2 ak. smpai 1 thap ak xsabar ak tpukul dye. ak lepaskan dye. smpai skrang dye cri ak lagi. tp untk ak nk blik pda dye, xkan skali. ak msih tkesan dr segi mental. percayalah. yg pernah rasa jer akn phm.

        klau dlu, akbar laki 1st ada ank ngn rita, samalah nsib ngn aidil. ak ngn ex ak xda ank,jadi xterikat. korang kna phm. beza nafkah dan mutaah. aidil bgi nafkah pda ank dye stiap bulan. yg rita mntak ni. mutaah.. untk bkas isteri.

        psnan pda rita, move on.. klau ada jdoh bkahwin smula. berubahlah. muhasabah diri. 2 2 bekas suami awk da bahagia pn. smpai bila awk nk naik trun mahkamah. aidil bgi nafkah pda anak2 tiap2 bln. so, bsarkan dorang dgn baik. redha la, lepaskan bkas suami awk tu bahagia. InsyaAllah awk akn lbih bahagia dan tenang.

        0

        0
        • damai says:

          Btl tu, as long aidil beri nafkah anak2 sudah cukup. Selama ini aidil x ckp apa2 banyak diam mungkin nk jaga maruah awak rita, jgnlah asyik salahkan aidil, awak muhasabah diri tanya diri sendiri apa awak dah lakukan hingga aidil buat begitu. Lelaki yg bertanggung jawap terhadap parents akan rasa marah jika parents dia tak dihormati oleh seors ister, just move on rita, sampai bila nak turun naik mahkamah, kalau btl awak rasa teraniaya, just doa pada Allah, agar Aidil terima balasan yg setimpal kerana doa org yg teraniaya terkabul, itu kalau lah

          0

          0
        • APEDAAAA says:

          Rita nak suh gantirugi apa yg dia keluarkan dahulu kot sbb itu tanggungjawab aidil tp dia sanggup keluarkan dahulu, last2 bukan ganti balik, pergi pulak menyundal dengan perempuan lain.
          Betul ke cerita kau ni? Entah dilebih2kan jerrrr.
          Kau kena kahwin dgn rita dulu baru kau boleh cakap samaada ex kau dulu betul2 sebijik mcm rita key? Apa bodoh sgt nak samakan setiap org tu melalui cerita ni? Aidil pun x sama dgn kau. Apakata kau try je rita dgn kau pulak mcmmana dulu baru kau cerita kat sini. Apedaa.

          0

          0
        • Banyak Cantik? says:

          Korang lk kena pndi beza, napa mintak atau tdk. Klu Aidil dulu support bayaran perbelanjaan btl2 xperlu hrp isteri mungkin Rita xakan tuntut. Klu Aidil dulu xlari rumah main tggl mcm tu dan biar urusan rumhtgga dibahu Rita, mungkin Rita xkan tuntut. Dengan hnya 2 perkara tu sje, cukup logik utk Rita tuntut, blm campur lg curang dan berjoli dgn prmpuan. Buat rugi duit sendiri je tolong laki mcm ni. Bila dah jadi mcm ni mmg perlu tuntut la weiii. Lain la Aidil tu dulu brtggjwb support bayaran semua.

          0

          0
    • Dark Angle says:

      Hahahaa, entah kenapa aku rasa 1st and second comment ni Rita Rudaini.. Well, just get a life Rita.. Either he is right or wrong, you have your kids.. So lebih baik tumpukan perhatian pada mereka kan dari terus menerus macam ni.. it’s not like u dont have your own money.. I think more than enough, so I seriously dont understand why u keep on messing with your ex? or else U’re still in love with him is it? Punishing him? make his life gundah gulana? what? kan lebih elok kalau awk biar je dia.. klu btul dia aniaya awk, Allah kan ada.. awk lupa ke? Let the Almighty yg judge.. doa org teraniaya ni lebih afdal tau.. so why dont u keep on doa? kn senang..

      0

      0
      • Intan says:

        Rm300k tu byk oi. Kalau ko pun takkan lepas punya. Cakap kosong boleh la.

        0

        0
        • kelip kertas says:

          bukan gaji footballer ni boleh sampai 80k ke sebulan? 300k tu pun supposed not so hard to earn la kan…

          0

          0
        • dayah says:

          300k tu semua sbb tunggakan sejak cerai gknye.. JDT byar gaji aidil besar wo….

          0

          0
      • Anonymous says:

        Mutaah wajib xkisah la mcm mana pun.

        0

        0
        • TakPelikPun says:

          Paham wajib tapi memang banyak tu ke?

          0

          0
        • Dark Angle says:

          Masalah yg RM300k ni ntah tuntutan yg ke berapa ntah.. bkn kisah tentang duit tp tentang si rita yg xret nak berhenti tu kenapa? keep on messing.. why? katalah dpt rm300k ni, pastu? dakwa lagi kn.. she seems like she will do this for the rest of her life..

          0

          0
        • dayah says:

          nilai 300k pasal aidil da byk kali tangguh sejak cerai.. nafkah anak2 pun kejap byar kejap tak.. mmg patot pun 300k.. gaji kt JDT sebulan je da mcm gaji tahunan org lain..

          0

          0
        • jejari gemuk says:

          Xsemestinya byk tu..Kite blh mintak byk mne nak, tp hakim akan tentukan sebanyak mne yg layak terima…

          0

          0
        • Wanita says:

          Mutaah memang wajib. Tapi ikut kemampuan bekas suami. Mutaah boleh dibayar ansuran. Untuk kes ni, Aidil memang layak. Bayar secara bulanan. Jika dia mampu pakai kereta besar, motor besar, pergi bercuti sana sini, kenapa yang ini dia tak mampu? RM300k ni tak banyak sangat jika dibandingkan dengan segala keringat Rita. Jahat mulut isteri, buruk perangai isteri semua disebabkan suami yang gagal membimbing isteri itu. Wahai para lelaki di luar sana, siap sediakan diri anda dengan agama dari Allah SWT sebelum kamu berniat untuk menikahi para perempuan di luar sana. Sama-sama kita doakan agar kes ini tidak berlarutan kerana mental dan fizikal mereka kita tak rasa. Doakan untuk mereka ye semua. Allah SWT itu ada.

          0

          0
        • Anonymous says:

          mutaah to wajib ker..? bkn dia saguhati yg hendak diberi oleh suami kpd bekas isterinya ka..?

          0

          0
      • bright angle says:

        u got all the points just right dark angle. move on la makcik rita. dah tua so act like ones. ur kids pun dah besar. kemain pandai lagi anak2 u boleh membaca. so they will read (in media) n trying very hard to understand what is actually happen between makcik n aidil. it will hurt dem eventually. kesian la diaorang. kalau makcik kata makcik tak akan stop, cuba fikir emosi ur kids. dah kerepot2 pun nak panjat tangga court ka? adehhh… dulu i memang kesian kat u. tapi dengan perangai u kat IG (yeahhh not all ur follower is ur fans. stop asking me to unfollow u! i just do it for purpose.. haha) we people can judge u. sungguh2 dok cerita ketabahan n kerja kuat besarkan anak u, tapi each caption u r actually sindir the other side kan? pity u. just wondering if aidil tak bahagia dengan wife dia, do u still want to proceed with all the HAK u asking about? ke makcik jeles just because aidil is having better life with her wife n kid? makcik makcik

        0

        0
      • Bright Angel says:

        Dark angel ko ni agama apa? islam? i guess u islam+muslim+melayu…let me tell u this..dlm islam byk memperjuangkan hak2 wanita..antaranya Mutaah , nafkah, edah and etc…u better learn about these three important rights before u get married. otherwise u will be dumb by your beloved husband (in case of divorce). Yes we have Allah..kite perlu doa+USAHA mengikut apa yg dh termaktub dlm hukumNYA..bukan setakat REDHOOO tanpa usaha.

        Jgn pulak nti ko dh bcerai nti ex ko free2 je bebas..Touch n Go…
        please be CELIK Agama, CELIK Women Right…jgn nak CELIK gosip je

        0

        0
        • Dark Angle says:

          Please read the comment above u from bright angle.. Get what I mean? Understand the word of JELAK? Itu sahaja.. She seems like purposely messing with her ex (well, simply because we know all the details about them kan especially Rita with all of her statements before)..
          Awak emosi ni.. Inshaa Allah, saya aware tentang hak2 itu.. Terima kasih awak.. :)

          0

          0
    • Zilajoy says:

      Anak2 rita dok london ka?? Hamboii rm300,000 cm harga semi D la tuntutan tu, saya mmg marah kalau bab main2kn pompuan ni tp byk yg menang jd ibu mithali ni dr kalangan ibu tunggal tau, ade tu yg sara anak2 dgn jual kuih muih tepi jalan ja, so sory to say sy lebih respect kt ibu tunggal yg susah2 cm ni,

      0

      0
      • penjualrumahselangor says:

        Bodoh lah ko ni..hege semi d kt pekan puchong pon da 1.7 juta….300k tu cuma layak utk rumah pangsapuri pr1ma je tau x!

        0

        0
      • jeni says:

        Boley la semid kat peghelis

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      Aidil buat rita betol2 macm pengemis ! terok nye si Aidil ni itu tknk bayar ini tknk bayarrr dia leh cakap yg dia tk mampu pulak..kalau tk mampu bayar cash bayar secara ansuran la kan senang macm tu. helo rita teruskn perjuangan u kite semua kt sini akan sokong u. lov u ritaaa..

      0

      0
      • Shhh says:

        betul bila baca byk rita mcm mengemis..sedangkan mutuaah tu wajib..kalo aidil tak bayar,…kena jawab kat akhirat esok..aidil kena sedar sikit..dia da 3 org anak lelaki skrg ni..dia tak takut ke kalo satu hari anak2 dia buat apa dia buat pada isteri2 dorg nanti..

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          buat nye anak2 dia sumpah kaki terpelecok ke pe tk bolah main bola lagi ha padan muka..lebih baik bayar ape yg perlu di bayar pada rita..

          0

          0
    • Shhh says:

      Sy belum berkahwin..byk benda yg saya tak tahu..bila RR buat mcm ni..barulah sy faham serba sedikit ttg cerai, nafkah..sbb selama ni artis2 bercerai..dorg biarkan aje benda ni berlalu..saya salute dgn RR..jangan ingat da si Aidil blh pijak kepala org sesuka hati…teruskan pejuangan mu..dapatkan hak anak2..wanita skrg jgn jdi mcm wanita dulu..ddk dalam tempurung..kena bangkit..artis hollywood pun tuntutan berjuta bilion demi masa depan mereka…tpi kalo suami kerja kilang mintak beribu riban tak perlu lah mintak byk2..mintak skdr dia mampu..padan muka mu Aidil ooi..lepas ni nak tgk mak, pak, kakak, adik ipar, besan, biras, adik kembarmu, isterimu, menangis tak berlagu tgk hang..

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      huh ! drama hati perempuan watak baring kt atas katil emmm nk tido pon perlu bertudong ke ? emm macm klakar pulak minah jambu tengok hehe…ku puteh ku puteh baru lah putehh hehe

      0

      0
    • asm says:

      I know a lot of people will disagree and think these kind of women are purely greedy, but we need to understand she is just trying to reclaim what’s hers. Her act is not wrong and never will be as I believe we should fight for what is ours instead of pretending being the victims. If I were in her shoes, I would fight too and please don’t get us women wrong, it is not about the money but more of the time invested and sacrifices made. Plus how can money compared to pain caused? We do not know what happened behind closed doors, so don’t be too quick to judge.
      After all, she deserves the money, so let her be, let her fight.
      I am not either side of parties.

      0

      0
  2. rina says:

    Go Rita.Go. Tue hak u sebagai sorang isteri DAN tanggungjawab DIA Sebagai suami utk membimbing u semasa peekhawinan kiranya j sebagai sorang isteri u menderhaka terhadapnya. Bukan ungkit setelah d saman

    0

    0
    • Sahdo says:

      isteri pun x macam isteri. isteri perangai layak kena jual kt kelab GRO je. k blah.

      0

      0
      • Shhh says:

        sah mmg ko ni zaquan..dri awl smpi sini..dok komdem rita..kalo ko dah reti main bola..tak yah lah nak melalak kat sini…main bola2 ko dgn bini ko je

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          Zakuan ? huh ! pasal dia ngan bini dia lah Aidil lari dari rumah ! tkpeee pembalasan tetap ada dari Allah n Aidill u kena ingat pembalasan untok u tetap ada ok ! u buat rita macm pengemis eh..u ingat itu Aidil !!!

          0

          0
      • minah jambu terlajak habis says:

        ape yg isteri tk macm isteri ? kalau rita tk macm isteri tkan sampai kelua tiga anak ?? ape hari2 rita lantak kn Aidil ngan Maggie ke ? bini orang lain lagi terok dari rita prangai nye tapi dorang tetap kekal sampai skarang walau pon bini dorang tu prangai macm muanas ! kerana hasutan Aidil sangup tingal kn bini ngan anak yg maseh kecik. rita u sabar aje ok ..u jangan susah hati ok kerana u ada anak2 yg sangat2 sayang pada u..

        0

        0
        • I read I review says:

          Hahaha… Aidil tak mampu.
          Makin lama makin hilang kejantanan Aidil kat mata Aku…
          kata jantan tapi coward…cerai pun guna sms
          Kata bukan jantan,dah ada anak…..
          Berlagak kehulu kehilir kalah billionaire tapi x mampu…

          0

          0
    • Cili Kering says:

      jgn nak sibuk sangat…. jaga je laki masing2, sibuk hal dosa org lain, laki ko x tau ke ko menambah dosa kat blog hiburan ni? bergunung gak dosa ko laki ko tanggung, aku pun kesian ngan laki ko..rang.

      0

      0
    • Gia says:

      rita layak dijadikan————> hamba seks!!!!!

      0

      0
    • saya says:

      Go rita go.. saya tau mcmmana perasaan awak… sebab pengalaman awak sama mcm saya.

      0

      0
  3. miss lollipop says:

    wartawan, TOLONGLAH jangan ditanya psl rumahtangga diaorang. muak dengar..

    dan,

    to rita dan aidil, TOLONG lah jangan buka pekung masing2 dekat wartawan.. masa bercinta kemain korang lautan api bagai, sampai sanggup ketepikan keluarga kawin dkt siam, time tu boleh SENYAP2 tanpa pengetahuan umum..

    time dah bercerai, heboh sedunia,meroyan sana sini masing2.. masing2 nak tunjuk sapa betul.. ko kata aku, aku kata ko.. tolong la jadi cerdik sikit, bila warwatan tanya, just guna ayat ‘ maaf, saya tak nak komen, saya hanya akan jawab dekat mahkamah’..

    sekian…

    0

    0
    • miss lolo says:

      yg ko meroyan tak tentu pasal ni kenapa ? beria2 benor menaipnya….

      p/s: ko dah masuk blog gossip… lagi mau tanya dan soal byk…. pigidaaa..

      0

      0
    • Anonymous says:

      yg mnyokong rita pun sakit otak juga….

      0

      0
  4. mawar says:

    tuntutlah rita harta dunia ni walau sampai ke lubang kuburrrr…janji puassss

    0

    0
    • ahkak says:

      mutaah wajib ye dibayar oleh bekas suami..kalau tak bayar jadi hutang..lg berat di akhirat sana..

      0

      0
    • Lyn says:

      Mawar ni yg DR tu ke? Mutaah tu bkn harta dunia…cer ko crik plak maknanya tu

      0

      0
  5. GigiKuning says:

    gigikuning tahu rita kuat kan… dont give up mommy rita!!

    0

    0
  6. TakPelikPun says:

    Kau ni pun belajar and ajar anak-anak kau hidup susah sikit. Kalau nak dibandingkan dengan orang lain, kau patut bersyukur at least ex kau ni bagi banyak jugak untuk anak-anak dia. RM5k untuk budak berdua tu kalau kau hemat ngn jimat cukup je sebenarnya. Sebenarnya kau sebagai ibu pun kena contribute jugak, kau pun berduit.

    0

    0
  7. gigi hilang says:

    Dah namanya kes dibawa ke Mahkamah, memang akan tersingkap segala rahsia, segala cerita, segala kelemahan dan segala2nya. Bezanya mereka adalah selebriti yang menjadi tumpuan orang ramai.

    Dalam hal ini, rita hanya menuntut apa hak dia dan hak anak2 dia. KO BAYAR JE LAH, ni lagi mau fight kata tak mampu bagai. TAK MAMPU KE KALAU ASAL BALIK JOHOR, NAIK FLIGHT, ASAL BERCUTI KENA LUAR NEGARA. EVERYMONTH KOT!!!

    Ko kira sedang berhutang dengan rita rudaini encik Aidil. Ingat, hutang itu wajib dibayar.

    Sekian

    0

    0
  8. sotong hitam says:

    hentak die habis2an Rita…..jgn memperlekehkan ketulusan seorang isteri. biar org pat luar muak ke, jelak ke, ape dgn kisah tuntutan ini, yg pasti tuntutan ini harus dilunaskan…org tau ckap jer tapi org tak melaluinye…ingat senangker nak turun naik mahkamah…so jgn give up, keep going cos at the end of the day tuntutan itu u yg punya… mampu tak mampu die harus mampukan…. kalau takleh bayar tunai, ansuran pun tak per yg penting jgn ngelat!!!

    0

    0
  9. CIK KIAH says:

    Cik Kiah tak nak komen pasal hal peribadi dorang ni. Cik Kiah cuma nak cakap, kulit Rita ni bersih & cantik. Jeles plak..hihihi..

    0

    0
  10. lin says:

    Aku sokong rita!!!!!!! Padan muka aidil!!!!

    0

    0
  11. rita says:

    bosan la aku dengan pompuan ni……meroyan tak abis2….klu ko belajar memafkan dan meerima seadanye mesti hidup ko akan lebih aman dan tenang…….

    0

    0
  12. zarema says:

    aku pun rsa rita ni melampau..ko msa jd bini aidil pun xnk patuh..xnk blik jmpa org tua aidil..pstu msa nk kn cerai..mcm beria nk blik baik dgn aidil..mcm xnk move on..if aku..ckupla aidil tu byar nfkah..tu pun dh syukur..just saying..

    0

    0
    • gigi hilang says:

      xkena pada diri sendiri, jangan banyak ckp. kita tak tau cerita sebenar. sekarang isunya dia tuntut hak mutaa’ah yang mana wajib diberikan kepada rita atas apa yang aidil buat. Alasan tu semua hanya la untuk menafikan hak untuk mendapatkan mutaa’ah. Kalau awak jadi rita, tak sakit mata tgok bercuti bagai shopping kat jpo bagai tu semua ada je duitnya, bila nak bayar kepada rita mcm2 alasan. Kata tak mampu bagai..

      0

      0
  13. abe says:

    kite tunggu je lah ape mahkamah ckap kan tak yah lah nk komen mcm2…..

    0

    0
  14. seri milam says:

    Mutaah ni adalah saguhati dari suami ke atas bekas isteri berdasarkan jasa dan tempoh perkahwinan…dan jumlah itu ikut persetujuan dan bkn main letak rita ooiiii…….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape lak ikut persetujuan….ex wife ade hak tuk letak bape y die nk..so,selebih tu terpulang pd mahkamah tentukan sama ada ex wife layak tuk dpt seperti y pohon atau tak…sbb hakim pun kne tgk gak kemampuan suami…ade fhm..klu x fhm lain kali bljr dlu prosedur…

      0

      0
  15. isteri solehah says:

    Rita…
    U mmg bijak…mmg mutaah wajib dibayar oleh suami yg menceraikan isterinya..budak2 mentah je yg komen ckp u tamak…sumanya tk fhm ape tindakan yg wajib bila suami dah ceraikan isteri…diorg ingat lepas cerai, sumanya setel…tuntut rita …jgn tak tuntut…we all sokong u!!!

    0

    0
  16. cik kitt says:

    Oo rita stalk ig aidil rupanye.tau dia aidil pg mkn angin.

    0

    0
  17. ikutlahkorangnakkateape says:

    Jangan samakan muta’ah dengan nafkah anak-anak, kerana tu memang dah sah-sah tanggungjawab bapa. Tapi, muta’ah lain. Ia wajib dibayar ye, kalau si perempuan tuntut. Sort of ganti rugi her life masa dengan lelaki tu.
    p/s- kaum perempuan jangan jadi bodoh tak reti nak minta benda ni, sebab ni hak korang. Dah termaktub dalam syariah islamiah. Dan, lelaki jangan jadi bangang sesuka hati melafaz talak, dapat yang cerdik, tahu hukum hakam, masak korang kena nanti!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    apa jua yg terjadi aku sokong rita 200%

    0

    0
  19. me says:

    adooii aidil, belajar agama lebih sikit. Tanggungan sekarang baru ko ingat. tanggungan dr dolu xingat. be a gentleman .. bayar la wlpun sesikit..runding la kalau rase tak mampu sebanyak itu…come on…islam itu xpernah menyusahkan umatnya..jgn buat malu org islam. tanggungjawab is tanggungjawab.tu la kat stad dulu blaja memain2…main bola je pandai…hishh…malu ler sesekolah haihh…

    0

    0
  20. wadepap says:

    Datang dari family yg bercerai, urusan penceraian mak bapak aku mudah je…lepas bertahun krisis,dlm sebulan semua dah selesai…mak aku tau dia boleh tuntut mcm2,tapi dia taknak…kata nya,”dah la keje sibuk,nak naik turun mahkamah lg…baiklah guna masa yg ada utk anak2″…Alhamdulillah kitorg adik beradik jadi manusia semua…walau tak banyak,tapi cukup…mak pn ajar,apa2 yg jadi antara dia dan bapak adalah urusan mereka…selaku anak,hormati bapak…aku syukur Allah kurniakan mak…mak aku yg sempoi pemaaf supermom dan takde nak dengki or membanding rezeki bapak aku dgn rezeki dia…

    0

    0
    • samalah says:

      Baca kisah kau Wadepap macam lebih kurang sama kes aku. Mak bapak aku bercerai tahu 1998 sebab orang ke 3 (which is sekarang ni dah jadi bini bapak aku anak dah 2) tapi waktu cerai, bapak aku bagi rumah yg beli sama2 tu kat mak aku n kereta pun dia kasi kat mak aku sebab anak2 dpt kat jagaan mak aku. mak aku pastu tak tuntut ape2.

      tapi, atas nasihat lawyer, lawyer tu suh tuntut lah something (maybe mutaah ni aku tak sure). so mak aku ikutkan aje tuntut. bile tuntut je bapak aku gertak kata nak fight hak penjagaan. mak aku terus gugurkan semua tuntutan sbb dia kata, baik takde pape, tp anak2 jangan ambik. but smpai skrg bapak aku tak pernah miss bayar nafkah. kitorg pun selalu je jumpa bapak aku.

      Tapi aku sokong tindakan Rita. coz at times, i wish bapak aku boleh bagi lebih lg. cuma mak aku baik sgt. dia cakap ckuplah ape ade nye bapak aku kasi walaupun dia mampu sgt lebih lagi (gaji bapak aku 20k ++, tapi nafkah 2 anak sebulan 1000 je).

      andai aidil masih berkahwin dengan rita, lg banyak yg dia kene bayar. just because dia dah cerai, ingat duit nafkah tu dah boleh cover semua duit tuisyen? buku? uniform sekolah? makan? mainan? entertainment? leisure? class tambahan?

      You go RITA! On behalf of other single mom, FIGHT FOR YOUR RIGHTS!

      0

      0
    • wadehal says:

      Kes parents ko tak sama kot ngan kes rita – aidil ni :)…aku pun tak sokong rita @ aidil…masing² ada kesilapan…tapi aidil klu rasa tak mampu apa kata buat cara tak mampu…ukur baju dibadan sendiri…x perlu ikut ukuran baju org lain…takder la gabrah bila ex-wife tuntut mcm²…esok lusa nnt aidil jwb perbelanjaan keluarga meningkat semenjak ada GST ni… :P

      yg like tq & yg dislike pun tq

      0

      0
  21. ccct says:

    Kan rita dah cakap dia xkisah sapa2 pon nak kutuk dia…so kutuk la banyak2..dia dapat pahala..korang dapat apa???? dosa kering jek…

    0

    0
  22. anak dara says:

    bagus jugak kes rita ni wujud..baru aku tahu apa itu muta’ah..benda yg wajib dibayar…lau x jadi hutang…jika hutang tak bayar nanti kat akhirat xleh nk masuk syurga..so to aidil bayar la hutang tu..jgn esk ko mati x sempat byr..btw ak salute betol dengan rita ni..lau aku mmg dh lama redha dh..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    nasihat saya utk Rita,
    jangan lar terlalu lantang… Betul anda menuntut hak anda.. mgkn anda tdk merasa penat turun naik mahkamah… serahkan saja semuanya kepada Allah swt. Kalau Aidil tdk mahu bayar.. biarlah. Berdoalah kepada Allah semoga anda dikurniakan rezeki wlaupun bukan duit tuntutan dari Aidil.
    Memang anda seorang ibu yang tabah dan sempurna. InsyaAllah, rezeki anda dan anak-anak akan tiba jua.

    0

    0
    • aku says:

      bongok…dah kira elok rita tuntut dgn cara yg betol, naik turun mahkamah..biar ex dia nyesal smp ke sudah sbb pandang rendah ex wife dia…dah mcm kes lelaki buli permpuan..masa nak, ko smpai 3 anak skli…bila dh boring, main buang mcm tu je…ni bru hukuman di dunia rita nk bg hint skit…blom hukuman di akhirat nnt sbb abaikan anak2

      0

      0
    • bosan says:

      Kadang-kadang bagus ada perkara macam ni, supaya masyarakat kita boleh tengok apa yang sepatutnya dibuat dalam keadaan macam ni. Pada pendapat aku la, kenapa adanya konsep mutaah ni, kerana Islam nak membela wanita Islam. Kalau duk asyik pasrah je, memang la asyik kena pijak. Islam tu agama yang terbaik.. kita sebagai pengikut ni ikut la betul-betul.. Kepada yang nak pasrah tu, sila pasrah sorang-sorang, jangan ajak orang lain yang nak tuntut hak ikut…

      0

      0
    • ami says:

      knp nk berserah dan redha. kalau mcm tu xperlulah di adakan hak hak wanita yg diceraikan or bercerai.
      hapuskan je hak hak tersebut.
      bila tanya apa hak kita sbg org teraniaya soh je hakim jawab awak REDHA je…….

      Usaha dan tawakal.. Allah itu maha adil.. kalau kita tidak berjuang mmg sng la lelaki yg tak tggjwb lepas tangan. yg merana perempuan. kalau byk duit xp. klu xd duit?

      kalau lelaki bertanggungjawab sume boleh dibincang rasanya RR ni tidaklah selantang dan sekental ini.

      0

      0
  24. Anonymous says:

    Pendek kata si Rita neh… semua orang tak betulla… Yang betul hanya dia sorang shj… Mmg sah dia ni ada masalah…. so plz jmpa pakar sakit jiwa wahai cik rita…

    0

    0
    • Unknown says:

      Pompuan macam ni memang patut kena tindas. Cuba fikir daripada sudut lain. Entah-entah kau kena semua ni sebab Tuhan nak ajar kau. Kau rasa kau mangsa rupanya suami kau yg mangsa! Jangan rasa diri kau je betul Rita. Tuhan tu Maha Berkuasa. Kau ni berdendam dengan suami kau, ngaku lah.

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        memang la rita dendam ngan bekas laki dia si aidil pasal aidil tk bayar duit mutaah !! paham tak ??? aidil jangan nk lari bergitu sajeee..mentang2 lah dia dh kawin lagi satu dia ingat dia leh lepas dari bayar mutaah tolong sikit eh macm gini punye jantan tk boleh di kasi muka !

        0

        0
  25. #FAKTA says:

    RITA…..PESAKIT MENTAL 2014- 15

    0

    0
  26. Anonymous says:

    yg mnyokong rita pun sakit otak juga…. :(

    0

    0
  27. Mulan J says:

    RITA- the seks maniac and gold digger !!!

    0

    0
    • jeni says:

      Gigih geng zarema mengomen berturut2 dengan identiti berasingan….gaya penggunaan tanda sempang yang sam telah dikesan…..

      0

      0
  28. mimi says:

    Aku sokong Rita 100%…Go Rita…dapatkan balik hak kita pmpuan..aku pun sama kes ni…xbagi can kat jantan dayus tu… suka2 ati je nak kawin pastu tinggal.. ingat pmpuan ape? sampah… pasal zarema tu kaya tu ko kawain if tak berduit depa tu Aidil pun xpandang… giler glamer… jantan mata duitan….LAWAN BALIK RITA WALAU SMPAI KETUA KITA ..jgn sesuka ati jantan pijak2 kita kaum lemah ni..undang2 ada

    0

    0
  29. miss venezuela says:

    terima kasih RITA sebab berjuang membuktikan bahawa CERAI itu MAHALL…bukan sesenang cerai bini pakai sms ja…tolong baca balik mutaah tu apa…tak salah rita letak harga yg dia nak….pastu pandai2 la hakim buat pertimbangan…yang dok pertikai rita tak layak tuntut mutaah kena hati2..u sedang nak berhujah menentang hukum Allah…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Yg xsokong Rita tu dh senang sbb tu la nk hentam Rita je… kena kt sedara atau keluarga sendiri nnti baru tau…. Rita jadi cmtu pun pasal jantan tulah…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Suh Najib letak jawatan dgn Rosmah aka Emelda Marcos …

    0

    0
  32. Zilajoy says:

    Kalau rm300 000 bukan mutaah lg tu muntah kedarah namanya mak oiii… Kt msia ramai ibu tunggal blh survive dgn anak2, jual kuih muih tepi jln, keje kilang shift mlm tp boleh je besarkn smpai 5-6anak, ni br 2, napa? Living cost standard dok london ke? Mmg la aidil mewah tp tu harta bini2 die dr family berada bkn harta die men bola je

    0

    0
    • jeni says:

      Eloklah tu…kau sokong bapak2 yang biar bekas isteri susah payah jual kuih tepi jalan, kerja kilang3 shif untuk besarkan anak…hafap kaumkena cerai…laki kau hidup mewah dengan isteri baru…….dapat mutaah rm300…..dan besarkanlah anak2 kau dengan cost of living sungai petani.bye

      0

      0
    • Anonymous says:

      Amboi..yg pompuan jual nasik lemak tepi jln tggung anak abis yg lelaki buat apa? goyang batu?

      0

      0
  33. MekJemeh says:

    Nora Danish Yg terbaik kot:)

    0

    0
  34. tahapeaetah says:

    Dah2 la 2 rita… move on jela… x abis2 mendengki ngn aidil 2… lps satu, satu ko mintak… ade jaminan ke klu lpas aidil byr rm300k nie c rita xkn mntak ape2 lg??? ak berani ckp rita nie xkn puas ati tgk aidil bahagia… msti keje die stalk ig aidil atau zarema nie… die nmpk je dorg g bercuti ke aidil bg ape2 kat zarema ke, msti lpas 2 kuar knyataan kat media tuntut mcm2… ak rs la, klu blh di undur mase, msti aidil nyesal kawen ngn rita… da la x hormat mak bapak aidil, tp suke memburuk2kn org lain.. g belajar dr fasha care amek ati org tua.. belajr ngn nora danish care forgive n forget then move on..

    0

    0
    • Anonymous says:

      cakap dgn jari senang laa .. cuba kau yg kena cerai .. ak rasa kau terjun flat kott ..

      0

      0
      • tahapeaetah says:

        Alah, bkn nyer bile bercerai 2 trus gelap ms dpn.. move on la.. jgn asik pandang masa silam.. truskn idup..rita nie pon bkn br sebulan due bercerai, da bertaun2 da..patut nye meroyan 2 da abis da.. nie x.. die yg pilih idup die mcm 2.. asik bkk aib, cerita dlm kain sume nk dicanang.. elok ke perangai mcm 2..

        0

        0
  35. Bekas guru Aidil says:

    Aidil dan Adha ni bekas muridku masa drjh 6…x sangka lak begini jadinya….kesian Rita Rudaini….hargai Rita walaupun dia bekas isteri muliakanlah dia sebab dia pernah membahagiakan kamu….juga ibu anak2mu…tunaikanlah hajat2nya utk kebahagiaan dan keselesaan anak2mu…Anggapkanlah ini pengorbanan
    terakhir buat bks isteri….Allah akan permudahkan kita jika kita oermudahkan orang lain….

    0

    0
  36. Anonymous says:

    x habis2 cerita pukima ni.

    0

    0
  37. mas says:

    Yang menyokong aidil tu semua kaum kerabat aidil ayu roda dan zerema.memang padan pun muka si aidil.tahu beranak tak tahu tanggung.pas tu ade hati nak kawin lagi.ceraikan rita dgn alasan yg tak manasabah.org macm gini patut kena ajar supaya dia tahu bertanggungjawab in future terhadap org yg dianyiaya tu.kaum kerabat aidil tolong jgn berat sebelah.kalau kau yg kena baru kau tahu

    0

    0
  38. Hmnnnn says:

    yg sokong si pantat masam rita ni mesti duit x cukup laki tak kasi byk….

    0

    0
  39. Sangkak La Korang says:

    …dan penyokong2 Rita pun meroyan kat sini.
    Padahal kalu Rita dapat duit…korang pun sesen pun takde.
    Hahahahahha

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kite2 tk harapkn duit tu semua..ape yg kite2 sebagai peminat harapkn kebahgian rita n anak2 dia itu saje..kalau aidil bayar mutaah rita kite2 pon tompang gembira n syukur alhamdilillah..

      0

      0
  40. Sahdo says:

    penyokong2 rita menyalak mcm anjing tersepit. kesian. mesti hidup korang mcm rita juga. laki mana tak cabut lari. muka layak kena baling dgn blender.

    0

    0
    • Sahdo is zakuan... says:

      KO NI DH KENAPE ZAKUAN???MENYEMAK XABIS2…XPYH NK EXPOSE SGT DIRI TUE MALU LA WEI….GUNE NAME SENDIRI LA WEI…

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      helo zakuan ! kau ingat bini kau tu si ayu tu jambu sangat !! harap tetek aje besar yg lain hancorrrrrrrrrrr huh !!

      0

      0
  41. redha says:

    Haih..udah2la tu rita..dia da bagi ape yang termampu dah tu..asalkan nsb ank2 da terbela, belajarla bersyukur..belajarla move on dengan kehidupan sndiri…x payahla nak dgki dgn kehidupan baru si aidil tu..jgn sebab dendam di hati belum habis, ko nak buat si aidil tu bankrupt semata sebab die da kawen pompuan lain. MOVE ON pls.

    0

    0
  42. Disguted says:

    Orang melayu ni sungguh pelik…rita nak fight her right sampai dapat pun dok kutuk dan cemuh…let her fight..she doesn’t ask you to fund her legal fees…Islam meletak kaum wanita di level yang mulia bukan untuk dipijak pijak. Tapi nampaknya kaum hawa sendiri yang mengutuk dan meletak kaum dia at the lowest level to be scorned and manipulated by a man whose name the children bore….pathetic malays.

    0

    0
    • lemon says:

      betul! tapi mmy malaysian-type drg tk penah paham. bagus rita, teruskan.sekurang2nya sekarang ramai wanita dah thu hak mereka (tambah2 yg dok hentam rita, silap2 drg pun nti ikut kekdah rita jugak).
      biar mereka mengutuk, kerana dosa ke mereka, pahala ke rita :)

      0

      0
  43. dina says:

    Sokong Rita 100%. Fight till u get wats urs.
    Masa nak dulu Aidil ni bwk pi kahwin kat Siam.
    Masa cerai pun nak free.
    Aidil ni sengkek bebenor ye.

    0

    0
  44. aku cantik says:

    rita. move on lah. kalau aidil x byr apa yg dia perlu byr, kat akhirat nnti dia jawap. atau you masih cannot move on. stalk ig dia bagai.
    aidil, ko byr la yg wajib2 tu. jgn dh tua nnti merangkak cari anak tu jika kau neglect dia org.

    0

    0
  45. nil says:

    aku cantik..
    sya sokong statement awak tu.
    2 2 sya tak sokong jauh sekali utk merasakan belas simpati dan kasihan.
    maaf katalah.
    Cukup2lah rita oii…dia kata dia sggup mendngar kejian dan cacian org..ttapi sedarkah dia bhwa semua itu akn menambahkan kekurgan harga diri bukn semakin menaikkn hrga diri.
    Munasabah diri, jgn terlalu tonjol dan tnjukkn kelemahan diri. Tidak akn ada jln kesudahan dan penyelesaiannya. Mohon pada Allah SWT jgn putus asa jika awak di pihak yg benar suatu hari nanti lambat laun atau cepat awak akn nmpak jlnnya.
    rmai lagi pompuan di luar sna yg ditggalkan suami, gantung x bertali, suami tdak ambil peduli dan mcm2 lgi…ttapi mereka masih bolh membesarkn ank2 dgn sempurna tanpa mengharapkn bantuan sesiapa. Mungkin sokongan keluarga itulh yg penting.
    Berkahwin di sempadan, lafaz cerai hnya ditelefon, ditggalkan,…adakh awk masih lgi pelahap dgn duit jntan sperti itu jika awk rasa dia memang tdak ada sikap tggungjwap dan bukn seorg ayah yg sempurna kepda ank2nya.
    Jgn jadi seperti anjing menyalak bukit…
    Jgn kita bodohkn diri sndri, kebulur ke jika bekas suami tdak membyar duit muntaah tu?..memang pada dasarnya utk kegunaan ank2 dan segala tunggakkan, perlu ke awk jadi seperti seorg ‘pengemis’ seperti yg org katakn.
    Mungkin awk tdak ada pekerjaan tetap malah bukn seorg yg mkn gaji, dan inilah akibatnya. Awk kata hendak hdup berdikari…so tnjukkn sikap berdikari itu.
    In sha Allah doa org yg dikhianati tidak ada sempadannya pasti Allah akn makbulkn doa2 kita itu. Turun naik mahkamah tnpa ada akhirnya…tdak lama akn memkn diri sndri. sedikit sebnyak awk sudah nmpak ank2 jadi mngsa keadaan. sebb awk juga ada salah dan silapnya.
    duduk dan renung seketika, fkir kembali.

    0

    0
  46. meooooon says:

    zakuan memang tak mampu…sbg comtohnya…semasa baby shower anaknya,,,, depa guna pampers bayi utk letak coklat didalam nya….pinggan atau plastik tak dak…
    k bye

    0

    0
  47. yna macaspac says:

    enough la Rita.. u ada duit sendiri… orang akan pandang u ni sebagai seorang yang pendendam.. niat u sebenarnya nak balas dendam, bukan perjuangkan hak wanita…juz move on Rita… kalau betul memang Aidil tu saja buat-buat alasan & u teraniaya, biarlah Tuhan yang balas.. insyaallah kalau u x berdendam dan saling memaafkan, hidup u akan lebih tenang.. trust me.. anak-anak Nampak perngorbanan u Rita….

    0

    0
    • kaki jalan says:

      rita cuba minta hak dia – mutaah wajib walau dah ada duit sendiri pun dik
      dia tidak berdendam. dia cuba yang terbaik selebihnya Allah akan tentukan.
      doa untuk mereka berdua ye, Rita bahagia dan aidil juga

      0

      0
  48. mulut celupar says:

    kepada lelaki diluar sana, ambik iktibar, jangan sesenang nak ceraikan bini sesuka hati, padan muka bila bini tuntut balik..orang lain masa cerai ada yang bayar juta2 ngan xbini, xda bising cam aidil ni.

    0

    0
  49. hehehehe says:

    yg bnyk comment kat atas tu adalah rakan2 Zareema & Ayu Raudah.. kelakar la pakat kwn kwn bantai org .. so old fashioned

    And yes.. Rita.. just move on. Lets go back to the basic.. go back to Allah.. Allah tempat kita mengadu.. Allah will not let you down. Allah knows best. Lets continue pray to have a good heart to everyone..

    0

    0
  50. melati says:

    Dulu saya suka Rita ni…sekarang nyesal sokong dia…memang dh meroyan Pompuan ni….yg sebenar nya Rita ni jeles gan kehidupan Aidil….saya percaya satu hari nanti Aidil akan guna kuasa makhamah untuk tuntut anak2 dia….masa tu baru ko tahu Rita …yg dikendong tk dapat yg dikejar berciciran…jgn sangka Aidil tu diam, jer selalu org diam ni lah berbisa…..ingat Rita ? Aidil kalau tuntut anak 90 peratus dia boleh menang sebab dia lebih mampu dari ko….Pompuan yg btol2 syg kan anak dia tk kisah pasal bekas suami yg penting anak ditangan, kes ko Rita nampak sgt ko jelez & penting kan duit dari anak2, syukur lah anak ditangan ko…mengoong punya Rita…nyesal aku sokong ko duluuu…Gi terjun KLCC Rita.

    0

    0
  51. sofia says:

    setuju dengan nill.rita please move on..nak tuntut tu tuntutlah tp jangan komen bnyak2 sgt.jgn sindir2 dlam insta kat other side..sian anak2. depa syg sgt kat hang aku tgk..jaga la depa baik2. hg kata nak didik bagi jadi laki bertanggungjawab kan..haa hg didiklah.toksah peduli la yg len tu. kat akhirat nnti aidil akan kena jawab jugak.hg orang baik2…hg meniaga..bela anak..jaga diri sudah..adil n zerema tu biaq pi la depa la..martabat hang sebagai ibu tunggal dah mmg dah sngat tinggi dah.tiap2 hari hang dapat pahala wey.kami sokong hang rita.tp akan lebih sokong n suka hang kalau hang xlantang sgt..

    0

    0
  52. huahua says:

    pengajarannya, jgn main2 dgn ht perempuan. nsb baiklah klu dpt prmpuan yg mls nak ambil kisah dan move on. tp klu dptnya prmpuan krs ht mcm rita ni..nahhh..kan dah makan dri sendiri. besanya prmpuan mcm rita ni, selagi dia blm dpt apa yg dia nak, dia takka berhenti. klu di china, slalu jer dngr laki kna kerat anunya, dibunuhlah, dibogelkan dpn public lah…even prmpuan yg ada skandal dgn suaminya pun kena skali. tp public di china rilek jer sbb bnd tu dah besa berlaku. nsb baik bnd tu jrng2 berlaku di sni. klu tak, rs2nyer rmai dah laki2 dan permpuan2 s**dal kna…opss!

    0

    0
  53. Salam says:

    Salam. Pada semua yang memaki hamun ni, dah bersedia ke untuk merangkak pada hari akhirat kelak mencari mereka untuk meminta maaf atas cacian, kutukan yang awak semua cakap di sini. Cukup lah baca dan ambil tahu. Mungkin perjalanan kita masih jauh di muka bumi ini jadi berhati hati lah bila berkata sesuatu takut terkena pada sendiri atau keturunan sendiri. Wallahualam.

    0

    0
  54. zarema says:

    STALKER rupenye pompuan mulut atas bawah nih…ermmmm..patut pn meroyan xabih2..masih sayang letewwww..tpi maluuuu n dh trlepas cakap….

    0

    0
  55. rose rossa says:

    kita tk tau apa yg berlaku dlm umah tga dorang…tapi kekadang RR ni dh terlebih sudah. Mmg lah kita ni not in her shoes, but bila kita baca balik2..mcm mengarut pun ada. Dah cerai ok minta nafkan anak..dh dpt nfkah ank 300K , skrg minta lain pulak. Dh mcm org nk balas dendam. RR ni mcm tk ingat yg dia berkwin dgn adil ni kerana cinta…Rasanya Adil tak kawain paksa dgn si adil ni ? betol tak..suka sama suka. So kenapa pulak nk menyalak sana sini..aib semua org dan kluarga dia. Bukan si Adil tu paksa dia kawin…Mcm RR ni degil tk bertempat. Malu nk baca kes dorang ni.

    0

    0
  56. TEEpah says:

    bukankah rm300K ini pernah dituntut oleh rita, tapi dia kalah dalam kes mutaah tu.. sekarang rm300K ni adalah tuntutan malu..bukanlah lagu mutaah (if i am not mistaken. cuba check balik)

    0

    0
    • Anonymous says:

      rita tu dah telebeh2
      kalau ye pun aidil mampu apa dia dah tak ada tanggungan lain ke ..bakal anak2 dgn bini dia tu ..rita mmg mata duitan …suruh aidil ambik peguam utk dapatkan hak penjagaan anak . Bukan kejam tapi utk mengajar rita jgn jadikan anak sebagai alasan utk kepentingan diri sendiri .

      0

      0
  57. Anonymous says:

    jika tuntutan mutaah itu wajib… aidil just pay her…..settle masalah k…your new wife kan anak org kaya……..soh dia yg bayarkan kalau kau xmampu….

    0

    0
  58. melati says:

    Perangai Rita ni .., Group Myvi jer perangai cam Rita ni …Dengki …bodo lah Group2 Myvi ni..

    0

    0
  59. dinda kanda syg says:

    mcm kes rita ni.. lau sabit nusyuz.. jangankan dpt mutaah…cium bau syurga belum tentu lagi ..nauzubillah..
    (p/s: wanita2 sila hormat suami..minta maaf cepat2 kalau terkasar bahasa. hidup ni singkat sahaja…sebelum terlambat)

    0

    0
  60. Anonymous says:

    rita… btl ke awk diceraikan aidil tna sbb yg munasab..? mgkin awk ckp mcm ni sbb awk rs awk semourna sgt.. semua salah aidil.. awk xada salah apa pun.. sbb to awk rs awk diceraikan tnpa sbb… cuba awk pkr, renung apa yg awk dah buat dkt aidil.. ibubapa aidil.. masa too mgkin awk akan th knp awk diceraikan.. knp aidil brbah hati..

    0

    0