Written by Bella | August 7th, 2015

Siapa sangka pelakon yang cukup hebat sekarang iaitu Beto Kusyairy pernah memulakan kerjaya dalam bidang seni apabila memegang watak sebagai maskot program kanak-kanak kegemaran ramai iaitu Along terbitan KRU Production pada tahun 2000.

Buat Beto itu adalah antara kenangan paling manis dalam hidupnya dan menjelaskan matlamat beliau menceburi bidang hiburan bukan kerana ingin mengejar populariti.

Filem Istanbul Aku Datang melonjakkan nama saya. Apabila terserempak dengan peminat, mereka akan tegur dan ambil gambar. Sebenarnya populariti bukan matlamat saya menceburi bidang lakonan tetapi mahu menyampaikan kisah dan teladan dalam masyarakat.

Bagaimanapun, bila ada yang menghargai, saya bersyukur. Kalau ikutkan peminat kenal saya menerusi kerja pun sudah mencukupi.

Tambah Beto lagi, beliau bukanlah seorang yang sombong jadi peminat tidak perlu untuk merasa teragak-agak untuk mendekati beliau dan  boleh menegurnya  pada bila-bila masa sahaja jika terserempak dengannya.

Sikap rendah diri yang ada pada Beto Kusyairy meskipun beliau disegani ramai membuatkan aktor ini mempunyai karisma tersendiri selain menampilkan kualiti yang agak baik dalam lakonan beliau. Kami yakin satu hari nanti Beto boleh pergi lebih jauh lagi dan teruskan dengan sikap anda sekarang.

Sumber Berita: Harian Metro

29 responses to Beto Kusyairy Tidak Kejar Populariti

  1. nescafe o ais says:

    suka la beto ni esp lakonan dia dlm istanbul aku dtg. very the real beto.

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Beto… you are no 2 in my top list hero now..
      After Fahrin Ahmad…
      Keep it up… Susah nak dpt pelakon mcm Eman Manan…
      U are one of them…

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        hero yang tak perlu hansem dan macho utk jadi hero…lakonan yang cemerlang dan perangai yang baik dan humble itu pasti menjadikan ko seorang artis yang disegani..kipidap bro!!!

        0

        0
  2. Iena^Miena says:

    Suka sangat lakonan Beto yang mantap ,betol dalam Istabul aku datang pun best!!

    0

    0
  3. Weng Weng says:

    huhh aq minat dia…walau tak hensem tapi manisss

    0

    0
  4. fuiyoo says:

    Yezz,aku pun suka lakonan beto!ape2 citer,beto mmg best! dlm astro,lara perindu tu buat aku meleleh2 air mata.hantu blueray pun best sgt.hope dpt anugerah pasni.pelakon cam beto yg kami nak!

    0

    0
  5. Minat says:

    Minat dia ni…xbyk gosip…xsombong…pernah jupa dia ngn family…xde plak dia nk ckp xblh nk bgmbr sbb family time or whatever yg mnunjukkan attitude yg blh mguris fans dia…family dia fhm kot yg dia ni public figure n ngn family dia skali blh sporting bergmbr sama…beza kn org up slow2 ngn tb2 terus up…..peace yooo

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ni pelakon lelaki kedua setelah Amar Asyraf yang aku suka. Minat beto mula tonton drama aku dia dan tong sampah, best sangat

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Aku suka mamat ni..dia berlakon bersahaja…all the best bro…apa watak pun dia boleh bawak…

    0

    0
  8. KakLeena says:

    Akak & anak2 akak suka betul dgn beto ni. Anak akak yang 4 tahun pun dh kenal sejak tgk istanbul aku datang. Lakonan cukup mantap. Semua drama dia akak mesti tgk. Kipidap beto !

    0

    0
  9. Lara says:

    I pun suka u Beto. Selamba jer berlakon, tak payah manja2 gesel2, tak meluat orang kata. Lagi berkesan di hati kami. Kipidap.

    0

    0
  10. RAKYAT MALAYSIA says:

    Beto is a pure talent. biar terkenal dengan bakat, bukan dengan gosip murahan.

    0

    0
  11. Mak kiah says:

    Pernah lepak makan dgn beto n wife. Dia ni mmg baik gila. X sombong lansung. Wife dia pun baik ckp lembut je. Mcm ni lah bagus.

    0

    0
  12. laila says:

    suka tgk lakonan beto since drama warkah terakhir. pure talent & berbakat. keep it up!

    0

    0
  13. aku says:

    uiii..minat gila beto… 1st rasanya perasan dia masa cerita kekasihku seru…dia jadi hantu…uuuu

    0

    0
  14. ayahanda abdul rani kulup says:

    stakat ni ayah suka lakonan ko beto..x de statement bodo…x de gossip megasale..
    #kipidap#dongibab#

    0

    0
    • aku says:

      ayah… sudah2 la ayah…xyah nak dongibab sangat… now dah tukar dondebab… #dondebab hahaha..jaga badan ayah…jgn debab sgt :P

      0

      0
  15. Anonymous says:

    tp aku lg ske die berlakon dlm cite juvana..mmg sempoi abis..

    0

    0
  16. Sinchan says:

    Kalu tgk drama beto dulu2 mmg x da gesel2… tp br2 ni trtgk drama dia masa raya d tv9… bkn main pelok2 n gesel atas katil. Heroinnya sariyanti… wpun scene x pnjng… tp meremang bulu roma menengoknya…

    0

    0
  17. Moonray says:

    Suka beto berlakon since crita kasha amani ,,dia sgt talented n sweet

    0

    0
  18. Timah says:

    Timah pun minat sgt kat beto ni. Humble dan sempoi je.

    0

    0
    • ANon says:

      First kenal Beto through telemovie Kasha Amani..terus search nama die..eversince..terus minat die sebab selain talented..die ade pesona yg pelakon2 jambu @ sado yang lain tak ade!! kalau ade drama die berlakon mmg melekap la depan TV!!

      0

      0
  19. minah jambu beto says:

    minah jambu pon suka ngan lakonan beto yg very2 natural n spontan ..lov uu beto…

    0

    0
  20. NKD88 says:

    Minat sgt dgn Beto nih. Dlm cite Warkah Terakhir dia boleh cakap bhsa sarawak dgn sgt2 baik. Dh mcm sarawakian betol dh. :)

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Beto mngingatkn aku pd zaman 80an hero2 x perlu ensem yg pnting bakat.

    0

    0
  22. nuna says:

    Beto mngingatkan hero2 zmn 80an..x perlu ensem yg pnting bakaaaat.mcm eman manan..azmil mustafa.

    0

    0
  23. koko says:

    “Tambah Beto lagi, beliau bukanlah seorang yang sombong jadi peminat tidak perlu untuk merasa teragak-agak untuk mendekati beliau dan boleh menegurnya pada bila-bila masa sahaja jika terserempak dengannya.”
    hahahah aku harap sgt si jul ripin yg setakat bwk watak hero cerita adaptasi dr novel yg jalan cerita cliche tu baca niiiii!!! ini barula real entertainer tak la mcm ko tu jul ripin stkt adegan pelok pelok jee

    0

    0
  24. Weng Weng says:

    SECOND HERO MALAYA..SELEPAS ROSYAM NOR

    0

    0
  25. rozmah manshor says:

    Ada Sejadah Panjang Terbentang…kak mah suka citer ni..

    0

    0