Written by Bella | June 3rd, 2015

Syukur apabila kini beberapa artis wanita Malaysia sudah memilih jalan untuk berhijrah dan menutup aurat sepenuhnya. Walaubagaimanapun, kami terdengar cerita kurang enak daripada beberapa pihak yang mendakwa mereka berhijrah hanya kerana ingin menjalankan perniagaan tudung yang cukup laris kini dengan jenama mereka sendiri.

Salah satu selebriti yang dilihat cukup berjaya dalam bidang perniagaan ialah  Neelofa yang kini berjaya memasarkan tudung dengan jenama sendiri iaitu Naelofar Hijab turut menerima kritikan yang sama. Namun, jelas Neelofa beliau mengambil keputusan untuk berhijab adalah kerana Allah SWT dan bukannya untuk melariskan perniagaan beliau.

Buat Neelofa, seseorang selebriti yang hanya ingin menutup aurat kerana mahu mendapat manfaat daripada perkara tersebut melupakan niat itu kerana ia agak hipokrit.

Apabila seseorang mula berhijab sebab nak lariskan produk, bagi saya niat itu perlu dihakis. Ini kerana saya sendiri niat berhijab kerana Allah dan hanya Tuhan saja tahu kenapa saya berhijab.

Kita tidak boleh menghukun atau mengkritik sebab untuk seseorang itu mengubah kehidupan yang dibuat ke arah yang lebih baik, itu adalah hadiah bermakna daripada Allah. Perniagaan yang diusahakan itu adalah suatu bonus disebabkan mereka sudah punyai nama sebagai artis walaupun ketika belum berhijab.

Tidak dapat dinafikan sekarang memang berlambak produk hijab yang dikeluarkan oleh selebriti yang telah berhijrah dengan jenama mereka sendiri. Tidak salah sebenarnya untuk berniaga asalkan tujuan kita itu betul dan usah mempermainkan hukum Allah SWT.

Sumber Berita: BH PLUS

 

19 responses to Bertudung Bukan Kerana Ingin Lariskan Produk Sendiri – Neelofa

  1. Anonymous says:

    baik kte tgk dari aspek positif… sekurangnya dia btudung.. niat dia itu Allah je yg tau.. dia pun pkai tdung dgn elok.. bkn nmpk berfesyen smpai x tau apa motif btdung…

    0

    0
    • chronicz says:

      lofa pun dah mula menolak untuk bersalam dengan lelaki bukan muhrim.. dari situ pun dah boleh nampak niat lofa untuk berhijrah…

      0

      0
      • Kak Nam Sekadar Menegur says:

        masih ramai diluar2 sana x kira retis atau orang biasa, masih kurang paham adat berhijab serta pemakaian. tudung harus tutup leher dan dada, labuh hingga cecah hujung bahu, baju mestilah longgar begitu juga kain. kalau boleh berjubah bukan jeans, legging atau seluar ketat dan tidak nampakkan susuk badan/figure yg boleh menggiurkan lelaki. harap kita menjaga imej islam, hijab dan diri kita supaya tidak tersasar dan teralpa. jagalah kesucian tudung.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Neelofa okay. Rozita Che Wan tu la…dah nampak pelik sangat. Dengan pakai legging….eeee.

          0

          0
  2. poyos la says:

    melambak fesen tudung yg pelik2 skrg ni tapi ahkak tetap dgn ikan bawal ..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Apa-apapun aku puji tudung Neelofar sebab tudung dia praktikal (rupanya cantik macam tudung lilit tapi tak perlu lilit … cuma sarungkan) dan harganya agak berpatutan … tak macam tudung Mawar atau Ariani yang beratus-ratus ringgit. Syabas Neelofa

    0

    0
  4. GigiKuning says:

    comeynya lopak ni

    0

    0
  5. hantu longkang says:

    kes ciplak design tudung dulu pasai pa senyap dah..dah setel ke??pastu kata nk kawin raja..senyap jugak..sila la bg sttment nk tahu sgt ni..haha

    0

    0
  6. jangandengkiplease says:

    whatever reason dia berhijab pon, dia berhijab. Tutup satu dosa. Tertunai satu tanggungjawab dia sebagai orang islam.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    belum tgk lagi si Datin Becca tu, kata pakai tudung tp acah2 nampak leher pastu pakai ketat2.. Dgn makeup tebal bagai.. Pastu pakai camera 360.. Obvious sgt tgk pic kat ig dia.. Semuaaa fakeee!!!!

    0

    0
  8. maaa says:

    cantik Neelofa ni natural beauty…lagi cantik bila bertudung

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau nlofa natural beauty kenape dia maseh pakai bulu mate berlipstik pipi merah lagii natural beauty ape nyee..kalau nk tau siape yg natural beauty tu si Emma embong tu dia yg sebenar nye yg natural beauty ..tk make up pon muka dia cantek n sweet ..tk pakai lipstik pon bibir dia dh merah n natural..

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Aku peminat setia Mek Lofa ni dari Dewi Remaja lagi,suka nengok muka dia,aku rasa Hans tak layak dapat dia ni,aku doakan Mek Lofa dapat suami seorang soleh,jika boleh dapat seorang Ustaz lagi alhamdulillah.

    0

    0
    • mar says:

      Ustaz??? oh pelez….tak pasal2 jadi stok nombor 3 or 4. moga dapat lelaki baik highly educated kaya dan hensem. . padan la dgn mek lopa

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      brape banyak imam muda kt malaysia ni suroh lofa pileh ajee..

      0

      0
  10. Alhamdulillah..semoga istiqomah..harap2 jangan pakai seluar kecik2 lagi..pakai pakaian yang longgar lepas ni..

    0

    0
  11. mawar says:

    korang ni…bertudung bising… x pakai tudung bising….bagi ler peluang mereka berubah perlahan2….kn artis so musti la belom terbiasa sgt…masih nak berfesyen..tapi itu satu permulaan yang baik

    0

    0
  12. mine says:

    biarla dkt dia. skurang2nya dia cri rezeki halal. prubahan bperingkat. xkan asal pakai tudung trus kena baik?? rmai ja yg pakai tudung labuh nmpak alim ulama tapi….tettttt* jawabla sendiri.

    0

    0