Written by AbangNara | September 9th, 2009

Korang ni memang suka online kan? Seharian berapa kali korang bukak Beautiful Nara, huhu. Actually  selain layan BN, Kak Nara amat ler suka window shopping kat Gap.com. Sebab dulunya Kak Nara kerja kat Gap okey, glemer you jadi orang Melayu sorang-sorang kat dalam kedai Gap tu.

Sejak dah berenti kerja Gap (kat Jepun), hari-hari Kak Nara dok usya kat online, menghilangkan rindu kat baju-baju Gap nih. Memang murah beb, especially bila Gap buat sales. Masalahnya…camne nak beli kan, mahukah diorang tolong shipping ke Malaysia?

Jeans Gap sgt selesa, lebih-lebih lagi untuk wanita pregnant. Kat Malaysia ada   jual kaa?? Beli sekali, boleh pakai untuk mengandungkan semua anak! :p

# Jeans Gap sgt selesa, lebih-lebih lagi untuk wanita pregnant. Kat Malaysia ada jual kaa?? Beli sekali, boleh pakai untuk mengandungkan semua anak! :p

Itu ler masalah besar nye, dok beria usya Victoria Secret lah, Coach lar, Amazon.com lah, time beria nak beli, bila klik akan diberitahu “only ship to US’.

Haaaa~~~hampaa hatiku.

Tetiba, barulah tahu kewujudan vsHub ni, wah gumbira hatiku tak terkata. vsHub nie adalah singkatan untuk Virtual Shopping Hub. Tak payah kahwin ngan pilot kapalterbang untuk dapatkan handbags dari US yang lagi murah kalau banding beli kat Malaysia ni.

vsHub ni Malaysia punya tau~~ bukannya omputeh yg buat bisnes kat negara kita..

# vsHub ni Malaysia punya tau~~ bukannya omputeh yg buat bisnes kat negara kita.

Camna vsHub boleh kasik kita shopping online barang daripada US pulak kan? Actually bila korang register dengan vsHub secara PERCUMA, korang akan dapat ‘US Shipping Address’ sendiri. Kononnya macam korang dah ada rumah kat US. Tapi yang nie secara maya lah kan. Jangan korang gi melawat plak adress tue nanti.

Jadi segala apa barang yang korang beli kat US nie, bila disuruh isi alamat, korang boleh tulis alamat rumah US yang korang dapat tadi tue. Penghantaran daripada US ke Malaysia pulak akan diuruskan olehvsHub. Selalu dalam masa 2 hingga ke 4 minggu akan sampailah barang yang korang order tue. Sempat lagi nie nak shopping untuk raya.

So, lepas nih biler anda nak beli baju budak-budak yang cute kat Gap / baju ‘kecik’ kat Victoria’s Secret,  atau beli barang-barang kat Drugstore ni  (juling mata Kak Nara tengok pelbagai barangan penjagaan wanita), korang masukkan aje US Shipping Address tersebut.

Barang tu akan sampai di US Shipping Address tu, kemudian vsHub hantar pulak ke alamat anda di Malaysia.

Murah, Mudah, Terjamin!!!


Tapi ada jugak website yang tak terima kad kredit international, depa nak kredit kad US gak. Contohnya macam website RalphLauren & Overstock.

So ni yang bagus pasal vsHub ni, vsHub akan tolong belikan barang itu dengan bayarkan on behalf korang. Tapi of course lah, korang kenalah buat payment bank transfer kat vsHub dulu, pastu vsHub akan settlekan dengan website yang korang order tuh! Ala-ala personal shopper lah ni.

Tau-tau nanti barang tu akan sampai depan pintu rumah korang, lagi best kalau husband buat surprise belikan bini .

cantiknya jam Anne Klein yang kanan sekali tu, Kak Nara sukalah. Dalam RM200 aja tu!! Cuba korang jamu mata kat Overstock.com

Cantiknya jam Anne Klein yang kanan sekali tu, Kak Nara sukalah. Dalam RM200 aja tu!! Cuba korang jamu mata kat Overstock.com

Kali nie Kak Nara bagi intro jer dulu pasal vsHub nie.  Kak Nara pun nak try order jam tu melalui vsHub . Kak Nara akan update dari masa ke masa perkembangan terbaru.

Sambil-sambil tue jangan segan-segan nak try vsHub nie. So far yang Kak Nara check,harga barangan still lagi murah compare kalau beli kat Malaysia walaupun dah tambah kos penghantaran.

Lagipon sekarang ni ada Hari Raya SALES~! Tolak lagi 10% shipping cost. Ship now and enjoy 10% DISCOUNT off your shipping charges during this Hari Raya. Offer valid till 30th September 2009.

Sempat lagi ni nak shopping raya dengan vsHub. Mari mari mari!!!

P.S: Harap sekali lagi dapat memberi komen yang berkaitan dengan vsHub sahaja. Lagipun ini peluang yang baik untuk kita semua dapatkan barang daripada US dengan harga yang jauh lebih murah. Kalau ada soalan boleh tanya. Kak Nara akan cuba jawap.

384 responses to Bershopping Online Dengan vsHub – Murah, Mudah Dan Terjamin

  1. violet says:

    aummmmmmmmm
    hehe

    0
    0
  2. violet says:

    so kalau bli skrg pas raye br sampai ye Kak Nara..
    huhu..

    0
    0
  3. kira-kira says:

    jom shopingggggggg

    0
    0
  4. virgo says:

    emmmmmm….
    x der duit laaaaaa….

    0
    0
  5. hantupensil says:

    erm still xberapa fham…
    huhuhu…
    kirenya bole beli apa2 barang la?
    karang nak msuk melesia x kena tax balik ke???

    0
    0
  6. ANneDeSilva says:

    kawan nak tanya..
    kat mana nak dapatkan kursus untuk melatih operator??
    atau lebih senang Receptionist Training mcm tu la…

    ada sape2 yg taw tak??
    leh bg no tpon ke atau alamat laman webnya..

    0
    0
  7. aries_april says:

    xfhm la….

    0
    0
  8. suri says:

    Receptionist pn kne training gak ker anne?

    0
    0
  9. eclipse says:

    best gak online shopping ney…
    tp eclipse nak tau procedure dia mcm mn…
    blur2 ney…

    0
    0
  10. Delimasaraa says:

    wowwww………………….jam aku semua elle jer brand…

    0
    0
  11. Delimasaraa says:

    pesanan penaja :-

    P.S: Harap sekali lagi dapat memberi komen yang berkaitan dengan vsHub sahaja. Lagipun ini peluang yang baik untuk kita semua dapatkan barang daripada US dengan harga yang jauh lebih murah. Kalau ada soalan boleh tanya. Kak Nara akan cuba jawap.

    0
    0
  12. suri says:

    ak pakai brand casio jer..
    nk beli guess tp nk tggu bonus thn dpn..
    waaaaaaaaaaaaaa….

    0
    0
  13. eclipse says:

    anne website dia : ——-http//:www.sqc.com.my
    tel no : 03-7955 2633
    tempat ney kat phileo damansara..beside eastin hotel n opposite menara the star& siemens.
    try la kol…

    0
    0
  14. aries_april says:

    jo…
    aries tnya kat page sblh…
    ska dia ja lari mai page ni…
    mai kjr2x tul lah jo ni…
    aries dh semput ni…

    0
    0
  15. violet says:

    emmm
    kalau kite nk li per2 online so guna vshub ni ker??
    pastu law dh order n byr x dpt brg macam maner eg…???
    tkt gak…ye la skrg kan mcm2 leh jadi….

    0
    0
  16. ANneDeSilva says:

    mcmana nak beli??
    kalau harga dalam $102.84 tu conver malaysia jadi bape hengget?

    0
    0
  17. violet says:

    mana lak kira ni?????????????

    0
    0
  18. new moon says:

    kak nara payment utk vsHUB tu wat camne?bank in duit ke??

    0
    0
  19. AbangNarang di says:

    Wah, nampaknya ramai yang confuse di sini.
    Apa kata anda semua daftar dulu. Masa daftar nie korang kena bagi alamat rumah kat Malaysia nie. Dari situlah vsHub tau nak hantar ke alamat mana. Alamat yang kat US tue tak perlu risau sebab vsHub yang akan buatkan.

    Berkenaan convert harga, cuba korang try try buat macam nak beli. Nanti dia akan convertkan rasanya. Kalau tak silap kamilah.

    Berkenaan tax, takder tax yang dikenakan sebab kita bukan beli banyak-banyak2. Just satu or dua barang jer. So kastam tak check sangat.

    Kalau ada apa-apa persoalan boleh tanya lagi ye. Thanks

    0
    0
  20. asparagus says:

    1st

    0
    0
  21. kira-kira says:

    out jap..p smyg zohor lu..antu moh smyg…
    bye guys…bye violet..dont b jin notti ya..hehehe
    salam…

    0
    0
  22. aries_april says:

    1st

    0
    0
  23. asparagus says:

    ehhee…

    aries pun dah 1st la nih….

    0
    0
  24. aries_april says:

    sara mn?

    0
    0
  25. asparagus says:

    sara…pi makan…dier uzur…

    huhuhu

    0
    0
  26. tOmEii says:

    cam best jek…..
    nk join gak…..hehe

    0
    0
  27. asparagus says:

    1st trademark bagi aspa ek.. huhuhu…

    0
    0
  28. asparagus says:

    boleh…aries sorg je tau….

    huhuh

    0
    0
  29. aries_april says:

    p mn abis smua orng ni ar?
    x kan aries srng2x ja kot kat sni?

    0
    0
  30. chikayu says:

    aodoi ngantuknya… tak der cita lain ker???

    0
    0
  31. aries_april says:

    sara…yg ko sent :-) kat aries nya YM napa?
    ko pening ker?

    0
    0
  32. aq suke barang brand pasar malam jer…….
    cute2 jer aq tgk………

    0
    0
  33. Jojio says:

    Mira ko tulis pe kat page sebelah…jap nak pi tengok…baru lepas jemaah….

    0
    0
  34. aries_april says:

    miza knpa x drop cmnt kat sni…
    kau YM ngan aries ada msa ya?meh ar dtng sni…
    same time kita YM la…
    sni xda orng lah….

    0
    0
  35. ANneDeSilva says:

    NAMPAKNYA DH RAMAI YG MAKIN GILER…HHAHHAHAHA
    anne tersangatla tak paham….
    compius..

    0
    0
  36. ANneDeSilva says:

    shopping…
    raya nk dekat..
    yahuuu…

    0
    0
  37. ANneDeSilva says:

    nk raya…

    0
    0
  38. Jojio says:

    Nak gi meeting jap, sat gi sambung balik…kena replace boss….

    0
    0
  39. ANneDeSilva says:

    smua yg terjadi ada hikmahnya,….

    0
    0
  40. asparagus says:

    aspa x shopping raye….

    pakai tahun lepas…..

    0
    0
  41. kira-kira says:

    salam guys…..de org x??

    0
    0
  42. tOmEii says:

    aiyakk…..
    bz tul rini…..
    nk pndg bn sebelah mata pon xleh…….

    laporny……

    0
    0
  43. aries_april says:

    orng xrmai pn….

    0
    0
  44. aries_april says:

    korang…
    kita bka topic bru nk?

    0
    0
  45. violet says:

    test2…

    0
    0
  46. aries_april says:

    ok…aries dh dpt idea…kiter ckp psl apa kita pkai nickname kita skrng…
    ok x?

    0
    0
  47. aries_april says:

    aries april….
    coz aries tu…zodiak aries…
    april tu blan klhrn aries…
    korang lak.

    0
    0
  48. asparagus says:

    aku mcm besa…

    igt asparagus…

    igt 1st… keh keh khekhe

    0
    0
  49. aries_april says:

    tomei mn?
    napa x explain g?
    yg lain?
    xnk ks thu ker?

    0
    0
  50. suri says:

    ak suri sbb nk jd suri rumah..
    tp ak start ng pangkal dlu..
    hehehhe..

    0
    0
  51. asparagus says:

    sayur mmg kegemaran….

    baik utk kesihatan..

    ramai org dah lupe sayur….

    igt…asparagus igt…sayur….

    huhuhuh

    0
    0
  52. eclipse says:

    aku nak buka topik len jap…heheheh…
    nama pglan korg kat umah pe?
    jgn tpu2 ha…

    0
    0
  53. kira-kira says:

    npe aku plih kira-kira.???..
    sbb aku mnt kira2 kot..heheheh

    0
    0
  54. aries_april says:

    korang rsa…
    be honest k?
    dlm bnyk2x nm kat sni…
    nm sapa pling mnrik?

    0
    0
  55. emey says:

    lalalalala

    0
    0
  56. suri says:

    name kak nara..
    heheh..
    xpnah tpikir ak name nara..

    0
    0
  57. aries_april says:

    Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh
    Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.

    JANUARI

    * Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
    * Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
    * Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
    * Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
    * Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
    * Pandai mengambil hati orang lain.
    * Pendiam kecuali telah dirangsang.
    * Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
    * Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
    * Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
    * Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
    * Cukup sayang pada kanak-kanak.
    * Suka duduk di rumah.
    * Setia pada segala-galanya.
    * Perlu belajar kemahiran bersosial.
    * Sifat cemburu yang sangat tinggi

    FEBRUARI

    * Berfikiran abstrak.
    * Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
    * Bijak dan pintar
    * Berpewatakan yang mudah berubah.
    * Mudah menawan orang lain.
    * Agak pendiam.
    * Pemalu dan rendah diri.
    * Jujur dan setia pada segalanya..
    * Keras hati untuk mencapai matlamat.
    * Tidak suka dikongkong.
    * Mudah memberontak apabila dikongkong.
    * Suka kegiatan yang lasak.
    * Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
    * Mudah mempamerkan marahnya..
    * Tidak suka benda yang remeh-temeh.
    * Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
    * Sangat berani dan suka memberontak.
    * Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
    * Pemerhatian yang tajam.
    * Suka hiburan dan sukan.
    * Suka benda yang bersifat seni.
    * Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
    * Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
    * Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
    * Belajar untuk mempamerkan emosi

    MAC

    * Berpesonaliti menarik dan menawan.
    * Mudah didampingi.
    * Sangat pemalu dan pemendam rasa.
    * Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
    * Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
    * Suka pada kedamaian.
    * Sangat peka pada orang lain.
    * Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
    * Tidak cepat marah dan sangat amanah.
    * Tahu membalas dan mengenang budi.
    * Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
    * Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
    * Suka berangan-angan.
    * Suka melancong.
    * Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
    * Kelam kabut dalam memilih pasangan.
    * Suka dengan hiasan rumahtangga.
    * Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
    * Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
    * Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

    APRIL

    * Sangat aktif dan dinamik.
    * Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
    * Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
    * Punya daya mental yang sangat kuat.
    * Suka diberi perhatian.
    * Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
    * Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
    * Sangat berani dan tiada perasaan takut.
    * Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
    * Emosi cepat terusik.
    * Cuba kawal perasaan.
    * Kecenderungan bersifat pendendam.
    * Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
    * Kuat daya ingatan.
    * Gerak hati yang sangat kuat.
    * Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
    * Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
    * Sangat cemburu dan terlalu cemburu

    MEI

    * Keras hati & tegas.
    * Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
    * Pemikiran yang tajam.
    * Mudah marah apabila tidak dikawal.
    * Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
    * Perasaan yang amat mendalam.
    * Cantik dari segi mental & fizikal.
    * Tidak perlu dimotivasikan.
    * Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
    * Mudah dipujuk.
    * Bersikap sistematik (otak kiri).
    * Suka berangan.
    * Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
    * Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
    * Daya khayalan yang tinggi.
    * Permikiran yang tajam.
    * Pandai berdebat.
    * Fizikal yang baik.
    * Kelemahan sistem pernafasan.
    * Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
    * Tidak berapa suka duduk di rumah.
    * Tidak boleh duduk diam.
    * Tidak punya ramai anak.
    * Rajin dan bersemangat tinggi.
    * Agak boros

    JUN

    * Berfikiran jauh & berwawasan.
    * Mudah ditawan kerana sikap baik.
    * Berperangai lemah lembut.
    * Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
    * Idea yang terlalu banyak di kepala.
    * Bersikap sensitif.
    * Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
    * Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
    * Bersikap suka menangguh-nangguh.
    * Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
    * Cepat marah & cepat sejuk.
    * Suka bercakap & berdebat.
    * Suka buat lawak & bergurau.
    * Otaknya cerdas berangan-angan.
    * Mudah berkawan & pandai berkawan.
    * orang yang sangat tertib.
    * Pandai mempamerkan sikap.
    * Mudah kecil hati.
    * Mudah kena selsema.
    * Suka berkemas.
    * Cepat rasa bosan.
    * Sikap terlalu memilih & cerewet.
    * Kurang mempamerkan perasaan.
    * Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
    * Suka pada barang yang berjenama.
    * Mudah menjadi eksekutif.
    * Kedegilan yang tidak terkawal.
    * Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

    JULAI

    * Sangat suka didamping.
    * Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
    * Agak pendiam kecuali dirangsang.
    * Ada harga dan maruah diri.
    * Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
    * Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
    * Sangat menjaga hati orang lain.
    * Sangat peramah.
    * Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
    * Berjiwa sentimental.
    * Jarang berdendam.
    * Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
    * Tidak suka benda remeh-temeh.
    * Membimbing cara fizikal dan mental.
    * Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
    * Layanan yang serupa terhadap semua orang.
    * Tinggi daya simpati.
    * Pemerhatian yang tajam.
    * Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
    * Mudah dan rajin belajar.
    * Suka muhasabah diri.
    * Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
    * Suka mendiamkan diri.
    * Suka duduk di rumah.
    * Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
    * Tidak agresif kecuali terpaksa.
    * Lemah dari segi kesihatan perut.
    * Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
    * Minta disayangi.
    * Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
    * Terlalu mengambil berat.
    * Rajin dalam membuat kerja

    OGOS

    * Suka berlawak.
    * Mudah tertawan padanya.
    * Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
    * Berani dan tidak tahu takut.
    * Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
    * Pandai memujuk orang lain.
    * Terlalu pemurah & bersikap ego.
    * Nilai harga diri yang sangat tinggi.
    * Dahagakan pujian.
    * Semangat juang yang luar biasa.
    * Cepat marah & mudah mengamuk.
    * Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
    * Sangat cemburu.
    * Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
    * Cepat berfikir.
    * Fikiran yang berdikari.
    * Suka memimpin & dipimpin.
    * Sifat suka berangan.
    * Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
    * Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
    * Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
    * Belajar untuk bertenang.
    * Sikap kelam kabut.
    * Romantik, pengasih dan penyayang.
    * Suka mencari kawan

    SEPTEMBER

    * Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
    * Sangat cermat, teliti & teratur.
    * Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
    * Pendiam tapi pandai bercakap.
    * Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
    * Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
    * Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
    * Sangat sensitif yang tidak diketahui.
    * orang yang banyak berfikir.
    * Daya pentaakulan yang baik.
    * Otak bijak & mudah belajar.
    * Suka mencari maklumat.
    * Kawal diri dari terlalu mengkritik.
    * Pandai mendorong diri sendiri.
    * Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
    * Suka sukan, hiburan & melancong.
    * Kurang menunjukkan perasaannya.
    * Terluka hatinya sangat lama disimpan.
    * Terlalu memilih pasangan.
    * Sukakan benda yang luas.
    * Bersistematik

    OKTOBER

    * Suka berbual.
    * Suka orang yang sayang padanya.
    * Suka ambil jln tengah.
    * Sangat menawan & sopan santun.
    * Kecantikan luar & dalam.
    * Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
    * Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
    * Sentiasa berkawan.
    * Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
    * Cepat marah.
    * Macam pentingkan diri sendiri.
    * Tidak menolong orang kecuali diminta.
    * Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
    * Tidak suka terima pandangan orang lain.
    * Emosi yang mudah terusik.
    * Suka berangan & pandai bercakap.
    * Emosi yang kelam kabut.
    * Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
    * Suka melancong, bidang sastera & seni.
    * Pengasih, penyayang & lemah lembut.
    * Romantik dalam percintaan.
    * Mudah terusik hati & cemburu.
    * Ambil berat tentang orang lain.
    * Suka kegiatan luar.
    * orang yang adil.
    * Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
    * Mudah patah semangat

    NOVEMBER

    * Banyak idea dalam perkara.
    * Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
    * Berfikiran kehadapan.
    * Berfikiran unik dan bijak.
    * Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
    * Pemikiran yang tajam.
    * Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
    * Sesuai jadi seorang doktor.
    * Cermat dan teliti.
    * Personaliti yang dinamik.
    * Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
    * Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
    * Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
    * Terlalu degil dan keras hati.
    * Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
    * Tak suka marah kecuali digugat.
    * Mudah ambil berat terhadap orang lain.
    * Pandai muhasabah diri.
    * Cara berfikir yang lain dari orang lain.
    * Otak yang sangat tajam.
    * Pandai mendorong diri sendiri.
    * Tidak hargai pujian.
    * Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
    * Cuba sampai berjaya.
    * Badan yang sasa.
    * Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
    * Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
    * Suka duduk d irumah.
    * Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
    * Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
    * Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
    * Bercita-cita tinggi.
    * Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

    DISEMBER

    * Sangat setia dan pemurah.
    * Bersifat patriotik..
    * Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
    * Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
    * Bercita-cita tinggi.
    * Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
    * Seronok bila didampingi.
    * Suka bercampur dengan orang.
    * Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
    * Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
    * Tidak pandai berpura-pura.
    * Cepat marah.
    * Perangai yang mudah berubah-ubah.
    * Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
    * Benci pada kongkongan.
    * Suka berlawak.
    * Pandai buat lawak dan berfikiran logik

    0
    0
  58. Penari Poco2 says:

    assalamualaikum…

    0
    0
  59. hantupensil says:

    aku bulan januari….
    ermm.lebeh kurang same..

    0
    0
  60. Jojio says:

    Dah abeh meeting…ada awek Fran 2 orang…tapi Mira ligi best…..

    0
    0
  61. aries_april says:

    Ramadan adalah bulan impian bagi semua insan Muslim. Di bulan mulia ini terdapat pelbagai keistimewaan luar biasa yang tidak pernah kita temui di bulan-bulan lainnya. Sepuluh hari pertama bulan ini dipenuhi dengan `rahmat’ (keberkatan), sepuluh hari pertengahan dihiasi dengan `maghfirah’ (keampunan) dan di sepuluh hari terakhir diberkati dengan `itqun min an-nar’ (kebebasan dari api neraka).

    Bulan ini pula telah dimuliakan Allah s.w.t. dengan menurunkan al-Quran sebagai panduan hidup bagi manusia (Surah al-Baqarah, ayat 185), iaitu pada malam Nuzul al-Quran, 17 Ramadan pada tahun Kenabian Muhammad s.a.w. atau bertepatan dengan 6 Ogos 610 Masihi. Tatkala bulan ini menjelma, semua pintu syurga dibukakan, semua pintu neraka dikuncikan, dan diikatkan semua syaitan, (Hadis riwayat Muttafaqun `Alaih).

    Bulan ini pula dikenal dengan `bulan bonus’ bagi umat Islam di mana dalam bulan inilah Allah s.w.t. melimpahkan pahala berlipat ganda dan menghapuskan dosa-dosa masa silam bagi sesiapa sahaja yang melaksanakan ibadah puasa dengan penuh keikhlasan dan ketakwaan.

    Puncak keistimewaan luar biasa bulan ini adalah apabila diturunkan satu malam, Lailatul Qadar (malam kemuliaan) sebagai Malam kemuliaan yang lebih baik daripada seribu bulan (Surah al-Qadr, ayat 3). Sesiapa sahaja yang berpuasa pasti amat berhasrat untuk menjumpainya. Bila Lailatulqadar itu muncul?

    Lailatulqadar ini diyakini akan muncul pada sepuluh hari terakhir bulan Ramadan, terutamanya di malam-malam yang ganjil. Perkara ini dapat kita semak dari sebuah kisah Siti Aisyah r.a: Bila telah masuk sepuluh terakhir dari bulan Ramadan, Rasulullah s.a.w. mengikat kuat kainnya (menambah kesungguhan ibadatnya), menghidupkan malam (dengan banyak berzikir dan bermunajat), membangunkan keluarganya (untuk ikut bertaqarrub kepada Allah) (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

    Kesungguhan Rasulullah melakukan ibadat pada malam sepuluh terakhir bulan Ramadan dapat kita semak dari hadis berikut, seperti diceritakan Siti Aisyah r.a.: Beliau (Rasulullah s.a.w.) beribadat hingga menjelang subuh (Hadis riwayat Muslim).

    Apa sebenarnya terdapat pada sepuluh hari terakhir bulan Ramadan itu sehingga Rasulullah begitu tekun meningkatkan kuantiti (bilangan rakaat) dan kualiti (kekhusyukan dan tawaduk) ibadatnya di malam-malam tersebut?

    Tekun dan khusyuknya Rasulullah beribadat pada malam sepuluh terakhir bulan Ramadan tidak terlepas daripada keinginan baginda untuk menemui malam Lailatulqadar, iaitu malam yang lebih baik daripada seribu bulan. Perkara ini amat jelas terakam dalam ayat berikut: Sesungguhnya Kami turunkan ia (al-Quran) pada malam kemuliaan (Lailatulqadar). Tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Ketahuilah bahawa malam kemuliaan itu adalah lebih baik dari seribu bulan (83 tahun 4 bulan). (Surah al-Qadr, ayat 1-3).

    Lailatulqadar adalah malam kemuliaan yang memiliki nilai lebih baik daripada 1,000 bulan. Sesiapa sahaja yang beribadat di malam itu adalah lebih baik nilainya dengan beribadat selama 83 tahun empat bulan. Usia purata manusia yang hidup di akhir zaman ini sangat jarang yang mencecah angka 70 tahun, apatah lagi 80 tahun dan seterusnya. Bahkan usia Nabi Muhammad adalah 63 tahun sahaja. Berapa lamakah usia kita

    0
    0
  62. Penari Poco2 says:

    ***YG BERTANDA (##) ADA BERKAITAN DGN AKU…

    MEI

    * Keras hati & tegas. (##)
    * Kuat semangat & bermotivasi tinggi. (##)
    * Pemikiran yang tajam.(##)
    * Mudah marah apabila tidak dikawal.
    * Pandai menarik hati & perhatian orang lain .(##)
    * Perasaan yang amat mendalam.(##)
    * Cantik dari segi mental & fizikal.(##)
    * Tidak perlu dimotivasikan.(##)
    * Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
    * Mudah dipujuk.
    * Bersikap sistematik (otak kiri).(##)
    * Suka berangan.(##)
    * Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
    * Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
    * Daya khayalan yang tinggi.
    * Permikiran yang tajam.(##)
    * Pandai berdebat.(##)
    * Fizikal yang baik.(##)
    * Kelemahan sistem pernafasan.
    * Suka sastera, seni & muzik serta melancong.(##100% BETUL)
    * Tidak berapa suka duduk di rumah.(##)
    * Tidak boleh duduk diam.(##)
    * Tidak punya ramai anak.(BELUM KAWEN TP BCITA2 NAK RAMAI ANAK…HUHU)
    * Rajin dan bersemangat tinggi.(##…CAM TETAU JER KORANG EH…HUHUHU…)
    * Agak boros(OH…TIDAK SAMA SEKALI…)

    0
    0
  63. hantupensil says:

    pi page sbelah..

    0
    0
  64. tOmEii says:

    hahahahaha…….

    aq plih nme tomeii cz aq tomeii…..

    heheheheheh…..
    perasan sekejp….kui3x

    0
    0
  65. aries_april says:

    smua dh gerak kat sblh ker?

    0
    0
  66. Mizzelaneous says:

    kak nara,
    nak tanye skit.. nape kak nara kata MURAH eh?
    VSHUB ni still charge on delivery kan?

    saye rasa cam tak bape nak murah jer….

    0
    0
  67. eclipse says:

    MEI

    * Keras hati & tegas. – *****100% betulllllllllll……
    * Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
    * Pemikiran yang tajam.
    * Mudah marah apabila tidak dikawal.
    * Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
    * Perasaan yang amat mendalam.
    * Cantik dari segi mental & fizikal. – -******100% betul…..hahahaha…perasan…
    * Tidak perlu dimotivasikan.
    * Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
    * Mudah dipujuk.
    * Bersikap sistematik (otak kiri).
    * Suka berangan.
    * Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.—-*****100% betul…
    * Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
    * Daya khayalan yang tinggi.
    * Permikiran yang tajam.****ya betul….
    * Pandai berdebat.****mmg betul…ms sek dlu…
    * Fizikal yang baik.
    * Kelemahan sistem pernafasan.
    * Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
    * Tidak berapa suka duduk di rumah.
    * Tidak boleh duduk diam.
    * Tidak punya ramai anak.—–****200% betulllll…aku agree!!!!!!(dat mean aku klu dh kawen xsuke anak rmi…2 bg aku pon dh ckup…tp aku nak 1 jer…)
    * Rajin dan bersemangat tinggi.
    * Agak boros—–*****lagi plg betul…

    yg len2 pon byk…tp yg ney plg kena mgena…hehehe…

    0
    0
  68. Zaza Muhammad says:

    Akan ade address kat US…hmmm menarik tu. Tp kot2 mana pun brg tu tetap kena hantar M’sia gak kan, camne plak ngan tax? Kang x psl2 brg kotak kecik je smpi. tetiba kena byr tax lebey 100x kali value brg tuh,, sakit. Takan le plak diorg nk declare brg ni bonded plak… Ke vxHub akan hantar ke M’sia as a gift, so that xde aaa value. Biasanya tax ni dia ikut invoice yg attached, CIF plak tu bkn FOB….

    0
    0
    • Kak Nara says:

      bila sampai Malaysia, mmg kastam akan cek barang tu. Katakanlah kena bayar tax dalam rm50 ke..harga tax tu akan diberitahu oleh pihak vsHub kalau kena tax….
      hal kastam/cukai diselesaikan oleh vsHub…nnt depa hantar bil ajooo~~

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        vsHub tu ade forwading agent ke kat M’sia? leh cek tak sapa? sbb bab2 tax ni forwarding agent akan contact samada buyer atau seller sbb dia yg akan deal ngan kastam. Otherwise vsHub ni wak declaration as C5.

        0
        0
  69. Kak,
    vsHub la forwarding agent …. mmg base kat Malaysia. vsHub yg akan settle kan hal dgn kastam.

    0
    0
  70. baby says:

    Kak,
    Kak kata majority kebanyak brand reger barang tu lebih murah kalau beli kat Malaysia ne kan (even termasuk kos penghantara)….what bout LV and GUESS? sama gak ke tahap murah dia atau sama je regernya yang menyengat kat mesia ney kak??

    0
    0
  71. steppinout says:

    TQ. Menarik nih. Nak usha dulu. Thanks again

    0
    0
  72. echa says:

    kak nara,
    yg overstock.com tu menarik la. tp kak nara ckp dorg jz accept us credit card je.. so cane kte nk vshub tu blikn on behalf kte..
    tq k.nara

    0
    0
  73. […] P.S: Ada yang hantar email tanya boleh dipercayai ke vsHub nie? Sampai ke barang yang diorder ke rumah nanti? Kami berani jamin 100% yang barangan anda order menerusi vsHub akan sampai ke depan pintu rumah anda. Kalau tak sampai bagitau kami, kami akan kerat jari kaki ayam kat belakang rumah kami. Kalau nak maklumat lanjut, sila baca artikel lama kami pasal vsHub. […]

    0
    0
    • cik tim says:

      cik tim dh pnh try gune vs hub ni, mmg ok, cpat je brg smp. mmg seronok je.. so u al jgn la risau tkut xsmp ke, ape ke. dlm 2wks brg dh smp pun, kjap je, hehe. slmt bshopping sume=)

      0
      0
  74. […] Kalau tak faham boleh baca entri kami pasal vsHub di sini. […]

    0
    0
    • Nora says:

      Salam Kak Nara,
      Saya ada order handbag dan wristlet, dah bayar semua tp saya just spt wristlet je. Dlm invoice dr coach ni pun yg di order hanya wrislet sahaja. Bole check tak order saya. Saya dah hubungi Vshub singapore tp mlm ni malm ahad dan esok ahad saya tak pasti dorang keje atau tidak. Tolong la mcm mana ni service tak seperti yang dikatakan spt dlm blog nie. Dah la barang saya lambat sampai, bila saya check dah seminggu x sampai rupanya barang masih dlm warehouse. Tunggu punya tunggu samapai bertekak dgn nationwide yg tak berapa efisien tu, sudahnya yg dapat kat saya wrsilet je. handabag yg saya dah bayar beribu tu takde. mcm mana saya tak cuak. bole tak email saya no telefon piahk malaysia untuk clarify benda ni or call saya di 0122729448

      0
      0
      • Nora says:

        haloo nara…y x reply email saya? my handbag still x nampak bayang nie…dah call vs hub kata still kat US…dah masuk 2 minggu.i hope u can do sumthing about it….x kan xde apa2 feedback dr u.

        0
        0
  75. […] Lepas tue vsHub akan uruskan penghantaran kasut Crocs yang cun melecun tue terus ke depan pintu rumah anda. Mudah kan? Kalau nak tau lebih lanjut pasal vsHub, boleh baca kat sini. […]

    0
    0
  76. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    0
    0
  77. porno izle says:

    Thank you for this blog. Thats all I can say. You most definitely have made this blog into something thats eye opening and important. You clearly know so much about the subject, youve covered so many bases. Great stuff from this part of the internet. Again, thank you for this blog.

    0
    0
  78. amir says:

    salam…macam mana nk beli kasut converse secara online yea

    0
    0
  79. Thanks so much for giving everyone an extremely special chance to read from this web site. It is always very great plus packed with a good time for me personally and my office co-workers to visit the blog really thrice every week to read the new tips you have got. And definitely, I’m so at all times contented for the great solutions you give. Selected 2 tips in this article are easily the best I’ve had.

    0
    0
  80. SAFUAN says:

    salam… kak nara email me yek, kat dlm vs hub tu ade ruangan shoping zappos.com, bole ke beli dari situ gune vs hub lau bole beli…mmg best barang kat malaysia x dek cam kat sane

    0
    0