Written by AbangNara | June 16th, 2014

Muka kacak, badan tough, ramai peminat dan ada pakej. Memang wajar dan logik kalau pemain bola sepak Aidil Zafuan terjun ke bidang lakonan. Abang Nara yakin pasti filem/drama/iklan lakonan Aidil akan mendapat sambutan hangat. Jadi apabila beberapa gambar dirinya sedang berlakon dikongsikan baru-baru ini, ramai yang tertanya-tanya sama ada Aidil berlakon kerana mahu mencari duit lebih untuk membayar nafkah anak-anaknya. Hmmmm.

aidil zafuan

Kalau anda tak tahu, baru-baru ini bekas isteri Aidil, Rita Rudaini telah membuat permohonan nafkah tertunggak sebanyak RM100,000. Memang satu angka yang banyak. Malah Aidil juga sebelum ini mengakui hanya mampu memberikan nafkah sebanyak RM2,000 berbanding RM5,000 yang diminta oleh Rita. Namun Aidil tampil menafikan yang dia menceburi bidang lakonan kerana mahu membayar nafkah anak-anaknya. Kata Aidil:-

Tuduhan saya mahu tambah pendapatan kerana perlu membayar nafkah sangat mengarut. Saya terkejut apabila ada pihak yang sengaja mahu memanaskan isu. Sedangkan apa yang saya lakukan sekarang ini (berlakon) sekadar suka-suka. Tak ada kena mengena dengan nafkah. Gaji saya sebagai pemain bola sepak sahaja dah cukup untuk beri nafkah anak.

aidil rita

Semoga penceburan Aidil Zafuan dalam bidang lakonan ini akan bertambah serius apabila bersara daripada dunia bola sepak. Nampak gaya macam boleh pergi jauh. Buat masa ini, secara “part time” pun ok dah. Asah bakat terlebih dahulu. Nanti bila betul-betul nak fokus, bolehlah pergi kelas lakonan dan sebagainya. Tak gitu? Apa pendapat anda?
ptsP.S: Sempena Ramadhan yang bakal menjelang tiba, PTS dengan kerjasama Aman Palestin kini sedang menjayakan kempen Love Hope: Let’s Make It Happen. Dengan setiap pembelian buku yang mempunyai logo Love Hope, RM1 akan disalurkan kepada negara-negara Islam seperti Palestin, Syria, Mesir dan banyak lagi. Sambil beli buku, sambil beramal. Maklumat lanjut layari www.pts.com.my/lovehope.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Berlakon Tak Ada Kena Mengena Dengan Bayar Nafkah – Aidil Zafuan

  1. jiran mak jemah says:

    berlakon? x heran..bkn ke ko mmg pelakon hebat??

    0

    0
    • Abby Mahu Patent Teknik Cakaran says:

      Dia jeles anda berceramah?
      Dia ada perempuan lain?
      Dia selalu ke mamak dan karaoke?
      Dia selalu tak berduit?
      Dia selalu ponteng kasi duit dapur?
      Dia belum matang menguruskan rumahtangga?

      Jangan risau. Dapatkanlah buku terlaris di pasaran masa kini iaitu Teknik Mengawal Lelaki: Cakaran Harimau 2014 (Tip Mencekor Muka Somi) oleh Abby Kavadi (Ostajah Jadi-Jadian)

      Mesti baca. Dapatkan tips yang teramat berguna, terbukti berkesan merubah suasana.

      0

      0
      • Datin Semah says:

        lelaki2 melayu kebanyakkan buat anak je pandai…nak kasi duit beribu satu alasan. terketar-ketar tangan jah.

        0

        0
        • miss ynwa says:

          law cukup takde meroyan bila suruh bayar 5k sumtin hahhahahaha..bodo punya jantan..main bola tah kemana gosip je lebih! majulah gosip untuk sukan~

          0

          0
        • Kodok says:

          Phuiii… adik beradik sama je, keling sepanjang zaman.
          Main bola ke laut nok. Harap publisiti murahan je.
          Meluat youols. Harus dibaling ke dinding lelaki cenggini.

          0

          0
        • Jemah Brutal V 2.0 says:

          bekas suami sebegini lah yg layak kena terkam, cakar, cekor dan cekik dek isteri2. kau baling je dgn batu lesong tu rita. biar sedor sket.

          0

          0
        • abang norman says:

          Inilah susah kalau si suami berangan kalah David Beckham dan Christiano Ronaldo. Konon handsome sangat la. Padahal bodoh. Main bola x kemana pun ! Adik abang..sama je….kote gatal. Jenis playboy kampung yg bodoh. Buat malu je. Ahli2 sukan macam ni lah yg merosakkan mutu sukan negara. Gunakan status pemain bola utk dapatkan puki2 murahan dan betina2 jalanan dgn menipu bini, ipar duia, mertua, famili dan masyarakat. Macam si Apek dulu la. Ahli2 sukan mcm ni teramat bangsat !!! Aku benci meluat ahli2 sukan camni.

          0

          0
        • ketam batu says:

          kalau jdi pelakon, zarema plak yg kena tinggal

          0

          0
        • Miss Momoy says:

          Apa nak heran setakat 100k jer. Shahnaz Majib, kakak kepada penyanyi jazz Datuk Sheila Majid t RM300 j dan RM100 j tuntutan mutaah atas penceraian kpd anak Menteri Menteri Sarawak. Lagi power, beb…

          0

          0
        • Lawyer Tok Kadi says:

          Kepada wanita2 diluar sana,

          Jangan jadi bodoh. Digalakkan anda mengikis bekas suami anda. Kalau para lelaki ada hak kawin lebih daripada satu, mengapa tidak wanita2 menuntut nafkah dan harta sepencarian? Kikis..jgn tak kikis tau. Itu wajib…

          0

          0
        • Raja Bomoh says:

          filem apa dia berlakon…xtau pun.

          0

          0
        • R I T A says:

          Korang suka x kalau Adil Zafuan ni kawin dgn Abby Arbakyah?
          Biar si Arbakyah cakar dia…dera dia sampai berdarah. hehehhehe

          0

          0
        • Bedah says:

          Berlakon?????
          Kayu cendana laaa jawabnya… hahahahahahhaha
          Ade ek org nak tengok?

          0

          0
        • pyon says:

          Mesti belakon kayu mcm hanis zalikha

          0

          0
      • Siti Nur Olga binti Taruddin says:

        hensem ker~~ gatai ada~ sama mcm zaquan padan muka ayu

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu dia patentkan teknik cakaran, semua org yg nak cakar laki kene bayor dia dulu, kalau tak nanti kuku kena rampas dgn kpdn!

        0

        0
      • Bedah Pungkor says:

        Saya sokong RR..mmg patut RR tuntut. Jgn lupe failkan harta sepencarian,mut’ah smua taw.RR layak dapat. Pada yg cakap RR nusyuz tu mmg bengap. Dah sah sah AZ yg tinggalkan rumah dan mahkamah xpernah sabitkan nusyuz pada RR so RR layak buat smua tuntutan 2. I sokong u Rita!

        0

        0
      • Datin Ejahkaya Nasution says:

        meluat lah aku baca pasal dua ekor pondan2 kembar serupa ni. cam gay je…dayus je.

        0

        0
      • Germany World Cup says:

        Player Football yang giler publisiti
        mcm mana dia boleh jadi kapten negara pon aku tak faham
        Jadi ketua keluarga pon X boleh harap…

        0

        0
      • ntahapapa says:

        hahahha gilo mung neh! :))

        0

        0
    • Baby AA says:

      ye la tu….kawin lain mampu pulak kan ?

      0

      0
  2. Manja says:

    Entahhhh.. Gaji sebagai pemain bola pun sudah cukup untuk memberi nafkah pada anak2.. Semoga tiada nafkah yang tertunggak ye.. Amin

    0

    0
    • mentah sgt says:

      kata mampu bg 2k je..
      kalau betul2 mampu bglah 5k..
      byk songeh budak mentah ni..

      0

      0
  3. xde keje kat ofis says:

    nk jd artis lak…

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    wah….ckp belagak.kalo gaji dah cukup nape nafkah anak 5k pon ssh nak bagi!!podahhh…..

    0

    0
  5. emo says:

    RIAK & CAKAP BESAR nampak! if dah rasa cukup mampu untuk bayar nafkah, kenapa tak sanggup bayar yang rita tuntut??

    0

    0
  6. LESONG says:

    kawin dua mampu.
    majlis besa besaran.
    siap mercun bunga api bagai dan joget jogetan lg.
    undang penyanyi afgan.
    senang cite, mmg penuh gah dan mewah majlis kawin ko.
    so..? masih x mampu nk byr rm100,000 kt rita?
    kalo x mampu, baik ko kawin kt siam je dgn bini no 2 ko tu haa…
    x mampu kan..?

    0

    0
  7. aku benci zafuan says:

    klu ko mampu..kenapa ko xbayar nafkah untuk anak ko…kawin lain ada palk duit ko..ko mmg dasar lelaki xguna dan bodoh…lagi bodoh isteri ko yang baru 2

    0

    0
    • emo says:

      duit dia dah habis lah tue~~ bayar “package” kahwin yg gilang gemilang! konon lah just for suka2. kalau lakonan tak dibayar sanggup kerr nah “berlakon for suka2”. the first reason is “ITS ALL ABOUT MONEYYYHHHH”

      0

      0
  8. Salam Abg Nara…u see.. actually sy tdk mempunyai apa2 masalah kalau u copy paste story mStar Online utk diletakkn dlm blog u. Tp sila letak kredit. Its unfair sbb org susah2 buat n u snang2 copy without permission satu hal. Dah byk kali dah i prasan. I harap u alert ttg perkara ni… Trima kasih.

    0

    0
  9. iju says:

    kejap mampu kejap x mampu. kejap nk kesian kejap nk pui.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    poyo arr mamat nih!!!

    0

    0
  11. alo says:

    berlagak betui!! kalau mampu, bagi la nafkah kat anak2 tu..jgn sampai tertunggak. nak berlakon konon. teringin nak jumpa rita la tu… kesian betui!!!

    0

    0
  12. PrayForMH370 says:

    ohhhh… yeke? hmm… aaa… ye lah… RR tuntut nafkah 100K mampu ke bayar?

    8-5=3

    0

    0
  13. mieowww says:

    aik aritu cakap xmampu..skrg mampu pulekss..nampak sgt menipunye..nk ngelat dari bagi nafkah..skrg sume dah tahu ko declare ko mampu bayar..so pasni harap bayar la nafkah anak..jgn sampai tertunggak

    0

    0
  14. sotong hitam says:

    aikk!!! apeni…semua buat secare suka-suka…berlakon suka-suka, kawin cerai pun suka-suka, nak kasi nafkah anak pun suker-suker ker??? kesian betul siapa yang berlakikan dan bermenantukan si AZ…kalau dah asik suka-suka, memang sah lah takde tanggung jawab…..

    0

    0
  15. hana says:

    bodoh punya jantan.

    dulu kata tak mampu bagi 5000, nak bagi 2000 ja

    ni bila orang mengata berlakon untuk duit nafkah, malu plak kau, kata gaji sepak bola cukup plak.

    5000 okay, bukan 2000. kalau tak mampu pinjam la duit bini baru kau tu. untuk bagi makan pakai anak2 kau jugak, bukan orang lain.

    0

    0
  16. Lea Rose says:

    Bayo je la….
    hutang bawak mati….. bukan bini muka kepek mcm zarema tu…..
    cakap macam keling mabuk todi!

    0

    0
  17. Nora kempis says:

    Macam haram kembar 2 ekor ni. Dala kaki betina pastu perasan hensem. Main bola ke laut.. Harap publisiti murahan. Puiiii la sama kau!!! Esok dah tua jgn plak ngis2 masuk bersamamu… Kata anak xnk peduli. Macam haram ni lanjiouuuuuu!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Kesian Adil . Agaknya kos nak support l bini baru lebih tinggi dari ex wife Rita . Sebab tu sampai kena berlakon part time.

    0

    0
  19. zz says:

    mana la tahu bila dah jadi pelakon sepenuh masa nanti… Aidil boleh berlakon dgn RR… Kemungkinan boleh berlaku…

    0

    0
  20. mok bedoh says:

    Heran mok bedoh. .hari tu nak aidil kata tak mampu bayo nafkah anak..statement atas tukate gaji main bola sepok awok cukop bayar nafkoh anak..no no no mok bedoh tak suko oghang suko cakap buhong m m…

    0

    0
  21. Kak jemah says:

    Hahaha kan dah teruk kena kutuk dah. Buat la hal lagi.

    0

    0
  22. Rita Gojesss says:

    ekekekekeee…. Kalo da tau cukup, jangan la bayar separuh jer nafkah tu darling oiii…..Nampak benor kuat nipunya….Cakap besar lebih..tapi bila time bayar, x cukup lak….

    0

    0
  23. ayu says:

    KALAU DAH MAMPU KAU BAYAR JEK LA GILE!!! BANYAK PULAK ALASAN KAU KAT MAHKAMAH

    0

    0
  24. Joyah Bandar says:

    Tough? nara, ko biar betoi. Juling agaknye ko ni. Kedi je JOyah tengok. Bab lakonan tu joyah setuju. Aidil, Zaquan dan Ayu Raudah memang pelakon hebat.

    0

    0
  25. myrara says:

    bang nara bile nk capai RP5 ni. kami mahu gosip kuan2minit!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ‘Gaji saya sebagai pemain bola sepak sahaja dah cukup untuk beri nafkah anak’.

    euuuww! ada nada2 riak di situ.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      dia bukan riakkkkkk tapi betol pe ape kate si aidil…gaji dia sebagai pemain bola pon dh boleh kasi untok nafkah anak2 cuma dia nk kasi ke atau tknk itu jeee….. lagi pon aidil hensem kalau ada bakat ape salah Nye kalau dia jadi pelakon ‘ memang betol ape kate aidil tu belakon tkde kena mengena ngan bayar nafkah….kalau aidil jadi pelakon boleh jugak buat tambah2 duit belanjaaaaa tol takkkkkkkkkkk …

      0

      0
  27. anon says:

    Nak jadi pelakon pulak….. perasan lawa ke ape? Be careful zarema, nanti si aidil ni gih berjinak2 dgn rita balek…mana tau kan, takleh kira mamat ni. Dia baru perasan isteri baru dia tak se cantek janda dia…

    0

    0
  28. akulahperempuanittew says:

    best! best!! mintak2 ada producer offer hang berlakon dengan RR drama bersiri 50 episode…tengok zarema plak makan hati!!!!

    0

    0
  29. sokong RR says:

    Eleh mampu byr konon. dulu ko jgk yg kata setakat 2k je mampu. sbb anak yg sulung dh kurang pakai pampers, mampu prgi tandas blablabla. tunturan rita nelampau bagai. eh tuptup skrng kata mampu byr nafkah 5k tu. kawin buat majlis grand2 boleh pulak. piraaaah

    0

    0
  30. mamat muka pokai says:

    Next plisss..rasa dah mual tgk muka mamat ni.ringan2 tangan aku ni nk simbah cuka getah kat muka bajet inosen dia tu!ngaku jer la nko dah pokai dan trpaksa belakon.ssah sgt kerr?mcm2 dalih lak dia..ptuiiiii!!!!

    0

    0
  31. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhh

    0

    0
  32. kepoh says:

    So bayarlah nafkah anak tu. anak kau juga. kahwen grand bagai boleh pula.
    gentle lah bro. puihhh

    0

    0
  33. NENEK CUN says:

    Kalo mampu knp smpai tertunggak nafkah anak?? meluat tgk muke 2beradik ni..

    0

    0
  34. intan nur azzura mohammad says:

    dia dah nak pencen,kenala cari job

    0

    0
  35. lalala says:

    ko nak berlakon watak ape?….aku x dpt fikir watak ape yg sesuai utk ko lah…eeeeee

    0

    0
  36. […] Berlakon Tak Ada Kena Mengena Dengan Bayar Nafkah – Aidil Zafuan (60) […]

    0

    0
  37. Sedara Che Ta says:

    KENAPA BILA TGK GAMBAR AIDIL DAN ZAREMA SELEPAS KAWIN NI… AIDIL SENYUM MCM X IKHLAS JER… MCM ADA MASALAH RUMAHTANGGA JER…

    BERBEZA DGN GAMBAR AIDIL MASA MASIH SUAMI RITA RUDAINI YG DULU… BERGAMBAR DENGAN ANAK- ANAK PUN CERIA JER…

    JUST SAYING. ..

    0

    0
  38. […] betul-betul nak fokus, bolehlah pergi kelas lakonan dan sebagainya. Tak gitu? Apa pendapat anda?sumber (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    0

    0