Written by AbangNara | June 19th, 2012

Abang Nara ingatkan artis Hollywood sahaja yang banyak kali “mati” di Twitter. Nampaknya nasib yang sama turut menimpa artis Malaysia. Terbaru, nama Remy Ishak telah masuk di dalam senarai trending Twitter di Malaysia akibat penyebaran berita palsu kematiannya.

remy ishak meninggal dunia

Abang Nara tak tahu siapa yang memulakan berita palsu ini, namun Remy Ishak sebenarnya masih sihat walafiat. Kemungkinan besar berita palsu ini bermula setelah Remy Ishak dimasukkan ke hospital baru-baru ini akibat jangkitan kuman di paru-paru. Untuk makluman anda, Remy Ishak telah pun keluar daripada hospital dan telah turut sama di dalam event Harian Metro malam semalam di Johor Bahru.

remy ishak

Diharap semoga penyebaran berita palsu seumpama ini dapat dihentikan dan tidak akan terjadi kepada artis-artis Malaysia yang lain.

48 responses to Berita Palsu Kematian Remy Ishak Disebarkan Di Twitter

  1. sengal... says:

    panjang umur…….

    0

    0
  2. suparjo.. says:

    kena layan macam sampah lepas tu dapat berita mati plak..alahai kesian

    0

    0
  3. Umi nazeera says:

    Xbaeeekkk buat cite mcm nih!

    0

    0
  4. fahrin ahmad doh says:

    Ish.. ish.. ish..

    0

    0
  5. Sherry says:

    Korg nie pelik ade je artist masok hospital suspect mamposss!

    0

    0
  6. Remy Kedahak says:

    x baik betul sapa yg buat cerita ni, benda hidup mati jgn buat main2

    0

    0
  7. pengkomen beautifulnara mulut macam sampah..tau nak hina orang je diri sendiri tah kemana says:

    first

    0

    0
  8. selamanya says:

    puffff…tersembur ayaq liur aku baca berita ni kat fb tadi..dah agak dah confirm gosip punye..tapi agak2 la pon..gilor pe sape yang sebarkan ni

    0

    0
  9. Prince Noob says:

    ala ntah2 dia sendiri yg rancang utk buat cerita tu utk takut2kan sapa nama awek dia tu? tiz zaqyah

    0

    0
  10. ia datang dari internet. jadi ia mesti benar

    0

    0
  11. The truth says:

    Sbb apa ade orang suke buat berita palsu? Sebab ada orang yang bengap dan akan percaya dgn berita yang diterima tanpa usul periksa.. Kalo xde org yg bengap mcm ni, xde la org nk wat berita palsu.

    0

    0
  12. Minamanja says:

    Dah takde keje lain ke asyikle nak memalsukan ajal org
    JEMBALANG mana ni yg punya angkara

    0

    0
  13. Anonymous says:

    RIP to bukan rest in peace, tapi really inspiring person

    0

    0
  14. ina der siti says:

    uik jangan la woi…aku sayang giler dia nie…lakonan dia mantap kot………..

    0

    0
  15. Sshh says:

    siapa la y pnya angkara ni..kesian remy..dh la dia d buat cam sampah oleh buah hatinya..skg d kata dh meninggl dunia plk..ish..ish..ishh..silap2 haribulan org y buat fitnah ni dia y akan mati dulu..

    0

    0
  16. biolerrweiii says:

    BTW syukurla,he’s stil alive cm kite gak.. Psni bebaikla jga dri jgn telan ubt yg ntah hape2pstu msuk hsptl ag

    0

    0
  17. sarazqa ieyazara says:

    kesian giler kt remy……………….. sapa la yg jahat menbuat fitnah

    0

    0
  18. tasha shila vs neelofa says:

    mana ada meniggal si remy nie – die ngah basuh bju le

    0

    0
  19. loving says:

    dri mane la org ne tau psl kmatian Remy….siapa la org yg sggp myumpah org….
    kcian dgn Remy….x pasal2x mnanggis kluarga & kekasih hati Remy bla mrk tdgr desas desus psl kmatian Remy….
    s’moga Remy pjng umur & smoga cpt sembuh……

    0

    0
  20. alahaiii says:

    benda camni pun nak buat main..
    haishhh!

    0

    0
  21. chentalove says:

    mmg kejam mnusia yg suka myebarkan crta yg plsu…
    kalau tak suka remy pn jgn buat crta yg x elok ni…
    ingt prkra mati ni main2 mcm main bola kot….

    0

    0
  22. ahkak gile glam says:

    panjang umur Remy, baru jumpa dia kt SOrak Gooool hari Isnin malam:)

    0

    0
  23. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    dorang2 yg mulot jahat ni yg suka sebar berita yg semacm ini dorang ni sememang nye sial !!!!!!!! dengar artis masok hspital je dorang doa kn biar artis tu mampos cepat bab tu dorang sebar kn berita yg tk betol !!!!! pasal penyebar nye pn tk betol tu pasal la………..huh !!!!!!!!

    0

    0
  24. tiz dah boringgg..aku pon naik boring sama.. says:

    sape lg yg mendajalkan remy.tiz zikyah ler.dia dah boring sgt dah asik2 kena pi melawat remy.kena itu kena ini sejak2 jd awek remy.baik dia tweetkan kata meninggal teross.abih citer.hahahaha.si remy pon salah jgk, manjang nak manja2,ijabkabul la dulu.kalo xde duit nak kawen,jgn nak mintak manja2 dgn tiz,suruh ibu hang kat kg dtg jaga hang kat spital.kan dah di sampahkan xpsl2..

    0

    0
  25. owh abg remy tough

    0

    0
  26. batu,, says:

    kesian giler kt remy… sapa la yg jahat menbuat fitnah…
    tiz..pn satu jgn la nk sampahkan org..mase senang nk same2..mase susah nk lari..kalau dah bercinta..atau dah sayang..tak patutlh ckp yg bukan2…nie hari remy..nnti kene atas batang hidung sendiri baru tahu..nmpak lembut..tapi perangai..jgn nk salahkan org lain..kene tgk juge diri tu..bukan semua manusia nie bagus..

    0

    0