Written by Bella | May 23rd, 2017

Keluhan serta luahan rasa terkilan isteri Hafiz Hamidun iaitu Joy Revfa terhadap komen netizen yang mempertikaikan gaya pemakaian dan seyumannya yang didakwa mampu menimbulkan nafsu lelaki telah viral sejak beberapa hari lepas.

Berbicara mengenai isu itu, Joy menerusi portal mStar Onlin memberitahu beliau sebenarnya menghormati pandangan netizen tetapi pada masa yang sama merasa tertekan dengan tindakan sesetengah daripada mereka yang sering “menyerang” setiap foto yang dimuat naik olehnya dengan pelbagai komen.  Joy menjelaskan beliau masih lagi dalam proses untuk menjadi seorang muslimah yang lebih baik.

Sudah-sudahlah cari silap dan dosa saya, saya pun baru berhijab dan masih lagi dalam proses belajar untuk menjadi seorang yang menutup aurat dengan sempurna. Ramai yang serang saya di laman sosial tentang baju saya ketat atau nampak rambut atau tangan. Ya, dulu memang saya kurang peka dengan hal-hal itu.

Saya bukan wanita yang sempurna, saya belum bersedia untuk pakai pudah atau berbaju labuh. Tapi saya ada semangat ke arah itu suatu hari nanti. Kalau boleh biarlah atas kesediaan saya sendiri dan bukan hanya berpura-pura.

Hafiz ambil tahu tentang penampilan saya, dia ada tegur tapi dengan cara yang sangat lembut. Insya-Allah saya akan perbaiki penampilan dan lebih menjaga maruah dan imej dia sebagai suami.

Jika ada niat untuk berubah, inshaAllah satu hari nanti Joy akan dapat menjadi seorang wanita muslim yang lebih baik. Kritikan kadang kala boleh menjatuhkan semangat seseorang, lebih baik untuk netizen mendoakan yang terbaik buat beliau.

Sumber Berita : mStar Online““““““““““““““““““““““““`

36 responses to Berhenti Cari Silap Saya Kerana Saya Masih Dalam Proses Untuk Jadi Muslimah Yang Baik – Joy Revfa

  1. wekkkkkkk says:

    ah..sudh la ko..ko bukan retis…JOY…kalau suami mu boleh la…masuk nara.gosip utk retis malaysia..u masuk oh bulan je…hokey..

    ..knapa setiap kali bergmbr, menunduk je…mata ke atas si Joy no…

    23

    0
    • mahacheta says:

      APA2 LA JEMAH OIT.. YANG PENTING KORANG LAKI BINI XDE SAPA PUN MINAT.. LAKI LAK POYO JE LEBIH.. TAK MCM ARTIS NASYID LELAKI YG LAIN..

      15

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      joy ni pon satu kan minah jambu dh cakap peduli ape orang nak kateeee…dorang nak u jadi muslimah yg macmana lagi ni ???? nak suroh u pakai jubbah n main bowling ???? degil betol la u ni joy…dorang tu jeles pasal u tu jambu sangat sweet pulak tu…!

      0

      4
    • m says:

      Pe kata awak pun berhenti membalas kata-kata netizen yg semamangnya suka berkata-kata. nama pun mulut orang dik non. mana la boleh tutup. tak payah nk balas membalas, adatlah tu kalau dah awak tu ada kena-mengena ngn retis cam laki awak. ni, kibod worior mmg suka cakap macam2, awak tu tutup mulut jelah. bukan retis pun.

      6

      0
    • Anonymous says:

      JOY kenapa setiap kali bergambar mesti nak menyorok….serlahkan dirimu rupa dah cantik jangan ler nak cover2 ….kita tahu u mmg saiz dari Hafiz. Just be yourself dan tak perlu nak cover

      3

      0
  2. Fidot says:

    X kisah la jemah…yg penting geli tgk muke laki ni. hehe…

    9

    0
  3. che ti says:

    tak kesah lah dik…ikut suka memasing. jgn peduli ngan komen2 yang bajet ustazah tu. janji sendiri happy suami n anak pun happy. takdenya pakai jubah pakai tudung labuh tu menjanjikan kebahagiaan. kalau tak bahagia camaner nak beramal ibadat dgn penuh kasih sayang…

    8

    0
  4. Pomss says:

    Netizen ni pun kenkadang lebih sudu dari kuah jugak. Let the husband do the job la woi.

    15

    0
  5. melati says:

    Kesilapan awak sebab kawin dgn Org Hutan ( Hidung Kembang )..tu jew….hmmmm

    0

    12
    • Anonymous says:

      Kenapa mesti nak hina ciptaan Allah? Awak berani tulis mcm tu sbb awak rasa hidung awak perfect sgt ka? Pernah tak awak terfikir kalau suatu hari nanti awak dpt anak yg hidungnya mcm gorila? Ingat… Apa yg awak tulis di’catatkan’. Sekarang Tuhan byr cash je.

      7

      1
    • wekkkkkkk says:

      Mlelati says:May 23, 2017 at 10:52 am

      ..laki dia ni asal kat area2 kpg aku teluk intan, tapi dia kt area bndr..sebelum smpai ke Teluk Intan, ada nama satu kampung nama nyer “Kampung Batak Rabit”…

      ..tapi aku asal luar dri teluk tu..kpg aku dekat2 kpg Jamal Abdillah…lagi 5 km smpailh ke Teluk Intan tapi kena menyeberagi jambatan dn lalui Sg Perak…sampailh Teluk Intan.

      1

      1
  6. Jerk says:

    Awk pn brhnti la asik brgmbr selfie tnung gtu.klu da prasan cntik..pndang biasa pn cntik.dlu org xknl ko lgsung tp pas kwin ko lak yo2 brgmbr ngn lki.we undestnd ko dah kwin..ok,pull stop

    25

    0
  7. JOYah says:

    boringnyee la..joy ko duduk rumah jaga laki dia2 sudah la..xpayah nak keluar ape2 statement..buat relax sudeh..xde peminat pon nak amek tau..

    7

    0
  8. karim says:

    yg ni pun satu….muka cantik tapi bodo jugak……kau melayan cakap si bodo2 kat luar tu……HAHAHAHAHA

    1

    0
  9. tina fazlita says:

    jpyah rebah oi…..shutuplah u…hang sapa,,takat kawin dengan siamang tu shut up…berok shut up….hang senyum like siamang…dok lebih sudu dari kuah pulak…hmmmmm,,toksah berlagak lah kelentit hang bukan pacak langit pun!@@@@@@@

    1

    0
  10. Rayyyy... says:

    bergtar lutut tgk muka die ni…. Klau sblum tido tgk muka dia, mmg kne mndi time shur tu..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    bini makeup mampat…ratu selfie.
    ajaran nabi saw???

    7

    1
  12. Mie monster says:

    Normal lah joy hidup kat dalam Dunia ni ada org Suka cara kita & ada yg ada tak Suka cara kita . Abaikan kata2 netizen yg Baik suci

    2

    0
  13. Anonymous says:

    ngapa muka nih je asyik2 kluar ..kawin utuk di exposekn ea..coba dok diam jer until be konfident fully ttup aurat x yah balas2 komen klu sorg tu nak musabah n bljar untuk mjadi yg terbaik

    0

    0
  14. Ana says:

    Tak kenal dia …but she plain weird .

    0

    0
  15. ZZZ says:

    LAKI BINI GIGIH DAN WAJIB BERSELFIE. SO ISLAMIK…

    3

    1
  16. Fiz says:

    sedap Joy ni,muka dia manja macam kuat seks.

    1

    0
  17. anon says:

    jadi mohon anda juga berentiii dari sebok nak membalas2 kenyataan org lain …simple kan …lagi pun ko tu isteri artis yg bukan populerr punn….alahaiii….

    0

    1
  18. Anna says:

    Laki dia ni retis ka? Penyanyi ke ustaz tv ke or pelakon …tak pernah tengok pun …

    0

    2
  19. Nurul Syahida bt Abdul Karim says:

    Salam dunia hiburan, saya cuba juga mencari komen-komen yang positif, tapi hampa tiada. Kenapa setiap kali berita mengenai artis diterbitkan, ada saja yang tak kena, mungkin kita kurang peka apa akibat yang bakal kita perolehi di akhirat kelak sekiranya komen-komen kita nanti mempunyai unsur-unsur fitnah.

    saya cuba memberi nasihat agar orang tidak akan lagi menilai hiburan itu menyesatkan. mungkin ada yang kata saya ustazah jadian, keluarlah dari beautifulnara dan baca quran, jangan baca gosip. saya tahu itu akan terjadi,

    namun saya peminat semua bidang, hiburan, agama, dunia haiwan, teknologi dan minat saya tidak terbatas. cuma saya sedih, dunia hiburan terlalu banyak komen-komen yang keterlaluan.

    2

    0
    • wekkkkkkk says:

      jadi silakn lah kamu memberi komen2 positif, InsyAllah, bila kamu mulakan, pasti natizen akan memberi komen2 positif. Adakah kamu tiada idea positif.

      “” dunia hiburan terlalu banyak komen-komen yang keterlaluan”…
      itu yg kamu kata sperti diatas.
      kamu tidak tahukah bahawa ini Nara…blok gossip artis..kalau mahu citer agama, dunia haiwan, teknologi..sila klik ohbulan..byk kt sana…mgkn kamu tersalah clik..

      0

      0
  20. anon says:

    Cantek dia ni patutlah ramai sngt yg dengki, duk ngutuk2 dia… Biasalah org lawa mesti ramai haters, bkn kat M’sia je tapi dimana2 je..

    0

    5
  21. anon says:

    at least laki dia artis, ok lah jugak. Yg paling menyampah kalau nara siarkan cerita psl apek pemain bola tu, entah ape2 je,, dahlah tak hensem. Nobody wants to know anything abt him..
    Yg ni bini dia cantek sebab tu ramai yg jealous..

    0

    0
  22. Aiskrim Coklat says:

    Sudah-sudah la tu Joy @ Siti Arifah @ whatever the heck your name is! Silence is better! Kenapa yang awak galak sangat nak menjawab semua komen netizen? Awak wanita bersuami, biar suami awak je yang bagi komen atau respons pasal semua isu. Ataupun, diam je la. Lagi bising awak ni, lagi annoying la orang tengok awak.

    Jangan sampai orang anggap suami awak ni dayus pulak; atas komen-komen garit awak ni. Saalam

    2

    0

Leave a Comment

Optional