Written by Bella | July 24th, 2017

Umum mengetahui hati pelakon Ainul Aishah kini sudah dimiliki oleh jejaka kacak berdarah kacukan Melayu – Inggeris, Khalid Redzuan.  Baru-baru ini, Ainul dan kekasihnya dilihat bercuti bersama di Phuket, Thailand. Ainul juga sempat berkongsi beberapa foto beliau dan Khalid sewaktu percutian mereka itu. Bagaimanapun, ada yang bertanya, adakah Ainul bercuti berdua bersama Khalid?

Jika diperhatikan, gambar yang dimuat naik itu kebanyakan berlatarkan pemandangan yang saya syka. Saya ambil sebagai kenangan untuk diri, bukan orang lain. Lagipun, beberapa teman yang ikut serta memohon supaya foto mereka tidak dimuat naik. Bagi saya tiada apa yang salah.

Ainul pada masa yang sama menafikan dakwaan beliau sengaja ingin menayang kebahagiaan beliau bersama cinta hatinya itu. Untuk pengetahuan semua, Ainul sebelum ini pernah beberapa kali gagal dalam percintaan dan membuat keputusan untuk hidup solo selama empat tahun sebelum menjalinkan hubungan cinta bersama Khalid.

Saya percaya pasangan bercinta lain juga melakukan perkara yang sama. Saya bersikap terbuka, langsung tiada niat untuk menunjuk-nunjuk saya sudah memiliki teman lelaki. Sebelum ini, saya malas memikirkan soal jodoh.  Tanpa disangka, Tuhan menghantar lelaki sebaik Khalid dalam hidup ketika saya hampir berputus asa.

Berbunga-bunga hati Ainul Aishah sekarang . Harapnya beliau dan kekasih ada jodoh sehingga ke jinjang pelamin. Kalau dah serasi bersama, jangan tunggu lama-lama. Hehe…

Sumber Berita : Berita Harian

47 responses to Bercuti Di Phuket Bersama Kekasih : Ainul Aishah Nafi Ingin Tayang Kebahagiaan

  1. Kak blueberi pakai Burberry says:

    Nara..xde cite faisal nasimuddin n puteri aishah ke?

    25

    0
    • Mak Becok says:

      Aku menyampah betul artis2 Islam/Melayu liberal mcm. ni! Lu tu kan artis; bermoral lah sikit; sbb. lu jadi tontonan awam dan ikutan anak muda! Lepas tu dlm. drama, ada artis2 berpura pakai tudung dan bermoral tinggi! Itu yg. menyampah tu; nak termuntah aku!

      Patutnya adengan2 pakai tudung diberikan pd. artis2 yg. benaq2 pakai tudung sj; jadi tak menjahanamkan Islam/umatnya bila si liberal2 Melayu puaka ni dok buat maksiat kat luaq!

      55

      0
      • tonight says:

        Jakim kata takpe…jangan bela anjing dalam rumah saja..itu yang haram. nak honemoon ngan bukan suami itu jakim tak berani komen.

        29

        0
        • Melayu dah byk yg otak najis berat says:

          Galak betul melayu nak pegang anjing sekarang…pastu kutuk jakim.. ko pi je la pegang babi sekali xder salah pun..x pun pegang taik ngan kencing dan ramas2 je ..takat najis berat blh cakap blh je samak apalah takat najis ringan ye tak??

          4

          0
        • Anti Orang Bodoh says:

          Isu macam ni kena JAKIM keluarkan pandangan ke? Habis tu yang belajar agama dari kecik sampai besar, takkan bodoh sangat nak paham hukum hakam?? Sendiri mau ingat la. Ni spesis semua nak salah kan org, diri sendiri tak nak muhasabah? Bongok!!

          2

          0
      • Kapal selam says:

        Owh suka gambar permandangan gitu. Aku tak pulak tengok permandangan dlm gambar kau. Tapi mata aku tengok Peha kau berseluar pendek, baju tube hitam kau.. pendek kata semua kulit hitam kau yg terdedah. Bagus betul ajaran agama mak & bapak ko.

        21

        0
      • Kak blueberi pakai Burberry says:

        “Tanpa disangka, Tuhan menghantar lelaki sebaik Khalid dalam hidup ketika saya hampir berputus asa”

        Kalau dia baik sgt dia x bwk ank dara org g bercuti tanpa ikatan mcm ni. Dia ajak nikah trus. Pelik definisi baik ko dik

        60

        0
    • Mak Becok says:

      PEMBETULAN:

      Aku menyampah betul artis2 Islam/Melayu liberal mcm. ni! Lu tu kan artis; bermoral lah sikit; sbb. lu jadi tontonan awam dan ikutan anak muda! Lepas tu dlm. drama, ada artis2 berpura pakai tudung dan bermoral tinggi! Itu yg. menyampah; nak termuntah aku!

      Patutnya adengan2 pakai tudung diberikan pd. artis2 yg. benaq2 pakai tudung sj; jadi tak menjahanamkan Islam/umatnya bila si liberal2 Melayu puaka ni dok buat maksiat kat luaq!

      1

      4
    • Kepochi says:

      https://instagram.com/p/BW2KuozFPLn/

      Dorang mmg couple la rs..dgr si faisal pggl puteri aisyah tu SAYANG??

      0

      1
    • Trex says:

      Tumpang tanye ni sape ni nakkk? Aisyah n the fans club makcik kenal lah

      11

      0
    • hani says:

      puteri aishah mane wehh..tk tau pon

      8

      0
      • Bbycumil says:

        Dewi remaja..seangkatan dgn lopa izara etc..firasat aku menyatakan si faisal tu just nk ilangkan kesunyian je..bdk2 sgt kot puteri aishah tu utk faisal..pastu duk letak hashtag melepas bagai..kekonon org len hadap sgt faisal tu?dh la pukul ex wife..kaki mabuk pulak tu..x melepas langsung dik non! Ko je beriye bangga nek ferrari..wat rilek dh lerr..jakun sgt

        18

        0
        • Anonymous says:

          Bukan seangkatan lofa n izara. Seangkatan dgn mawar rashid, raysha rizrose. Dewi remaja yg latest 2015 ni.

          5

          0
        • hahaha says:

          ni Ainul Aishah laaa..bile pulak dia masuk dewi remaja..yang masuk dewi remaja tu Puteri Aishahhhhh..hadoi

          7

          0
    • Ayam jepun says:

      PEGI JIMAK KE TU ? BESTKAN BARU COUPLE JE, YG LAKI DH BOLE JILAT, YG BETINA DH BOLE ISAP! TAHNIAH, HUJUNG TAHUN CLASH!

      22

      0
    • Kecam Lah says:

      Fine mmg la dia pegi becuti berdua dgn bf dia, fine mmg la diorg blum kwin, fine mmg la haram.
      Tapi korg dok bising2 korg isap rokok x haram? Korg pegi club x hrm?
      Pntang retis je semua salah, semua dosa. Just becoz they are under the limelight. Jgn ckp yg bukan retis kat luar tu tak pegi holiday dgn bf / gf la mcm haremmmmm

      1

      18
      • Anonymous says:

        dah nama pun retis, org bcakaplah..yg anak pak samad blakang umah kau merendek ngan laki org, mane org tau? lainlah kalau entri ni kasi up ank paksamad belakang uamh kau tu, berjemaah jugak yang mengutuknye…bukan sb artis tak artis k, sesiapa yg viral, siapla org mengutuk…takkan tak tahu, takkan tak pernah tengok org bukan artis jadi viral dan jd mangsa kutukan org….takde maknanye ko nk ckp “pantang retis je smua salah”
        YANG SALAH TETAP SALAH, RETIS TAK RETIS.
        ALLAHUAKBAR!!!

        3

        0
    • Rezam says:

      Terkejut juga aku si Faisal pilih Puteri Aishah. Takdela tgk si adek Faisal pilih perempuan cm Marion tu ok la walaupon artis juga tp cm Ada class n elegant sket. Pastu adek die sorang lagi tu pon tunang ngn anak Vincent Tan tu pon classy. Tp puteri aishah ni rupa ok la tp cm ke budak2an pon ada, cam jakun naik kete Ferrari pon ada. Tahla Faisal oi I was thinking that ur taste cm someone elegant classy n matured. Bole join puak2 biras marion n anak Vincent Tan tu. puteri aishah ni jauh lagi nk setaraf Marion

      10

      1
      • Anonymous says:

        utglah muka cantik kalau tak, xde mknanya boleh kwn dgn si faisal tu.. hahaha.. asal muka cantik semuanya boleh .. aku igt dia anak raja ke nama puteri.. pdhal kmpung je

        9

        0
      • Kepochi says:

        Betul tu..bkn dl ms si laki marion decgosip ngan si fasha die bkn main lg siap perli bagai kat tweeter sbb tk bekenan ngan si fasha ni..last last die bleh pilih pompuan ni plak..i de gak tgk kt ig si faisal y dorang pi konvoi ke penang..motif si puteri aisyah ni letak #melepas….jgn nk melepas sgt dik nnt last last ko gak y melepas.???

        7

        0
      • johnny bravo says:

        rezam…..lbh baik lah dia kawen dgn melayu drp kawen dgn cina bukit mcm marion tu, lagipun dia ni seribu kali lagi lawa dari marion. Biasalah org melayu ni dia suka mengagung2kan bangsa lain & memandang rendah bangsa sendiri. Kawen dgn cina ni takut kehidupan tu terikut2 sebelah bini.

        5

        2
      • Mak Becok says:

        Yg. lu tak habis2 menghina bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kami apahal si HOMO spesis diLAHIRkan jub*q Anjing Kurap oi?!!

        Lu ni si jantan HOMO, mesti dilahirkan dr. spesis b*abi2 sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. diSONDOL kat jub*q2 oleh si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh/Penyangak Porno/Homo Zionis DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

        0

        1
      • kak long says:

        classy elegent apa kejadahnya Marion tu dulu setakat pengacara picisan 8tv ja pun. Dah kawin dgn naza clan ko nampak la up sikit travel sana-sini, fashion show paris , rambut kepuk2 laki boleh sponsor. Aku tak kenal sgt puteri aishah ni gigih aku cari kat instagram beribu kali cantik classy drpd si marion tu.

        3

        2
    • Anonymous says:

      laa nape lofa tak ngorat faisal ek…

      7

      0
  2. MAK ENON says:

    retis suam kuku kaki , tapi mak enon suka tengok kulit dia gelap n confidence bila berpakai sexy #mercikhawau .. body pun slim shady , anyway gud luck

    1

    8
  3. aku tetap aku says:

    Bf punya control macho. al maklum mix ingeris. tapi muke byk ke melayu la bro.. tak yah nak bajet handsome giteww

    14

    1
  4. melati says:

    Dato Vida , saya kenal pompuan ni tk kenal..!!!

    2

    2
  5. qqq says:

    berkerak berlagak omputih

    3

    0
  6. Dunia..dunia says:

    Trend retis skrg pgi brcuti dlu bru nikah.ntt klu pjg jdoh nya,x mcm da boring ke?

    6

    0
  7. nok gebuzzz says:

    dia ni lagi sendu…pakaian lagi seksi dari nora…xd lak org kecam….ye la retis sendu org x amik pot sgt kot..

    11

    0
  8. Anonymous says:

    Masalah retis sekarang tak ada perasaan malu…kalau depan2 org pun galak bermaksiat bkn main..apatah dibelakang orang..pegang2 dgn tak jaga batas lepas tu tayang satu dunia kata laki dihantar tuhan..tuhan mana kau sembah yg kau boleh buat sesuka hati..

    10

    0
  9. Bugimak says:

    biasanya mcm ni tido asing ke sekali eh?

    9

    0
    • Anonymous says:

      sekali confirm…tapi memang tak ada segan silu kan…kalau dulu2 kengkawan buat maksiat berdua2an mana2 tempat mesti rahsia habis habisan..kalau yang tau yang terdekat je..ini lagi bangga tayang satu dunia…

      9

      0
    • wekkkkkkk says:

      ada ckp bberapa teman pegi, tapi kalau nk buat jahat, sempat je, mana lak x sempat..betul x…mana tau kekawan pegi parti/atau tmpt lain…ha ko berdua…menyempatlah…entahlah…maklumlh kt Thai..
      sbb sdg hangat bercinta lah katakan……

      5

      0
  10. nyah says:

    ketiak celah kngkang itam

    2

    0
  11. Tantintun says:

    Hahaha this guy I met on tinder earlier this year. Muka je hensem tapi bosan uoll. Mcm iq rendah. So mmg padanlah dgn si enon ni.

    16

    1
  12. diva says:

    I percaya u both duduk bilik asing2 kt Phuket tu…..bersangka baik je lah hihi

    3

    0
  13. hahaha says:

    artis low class

    3

    0
  14. Gambir Emas tahan lama says:

    Smoga family kedua pihak memberi tazkirah brtajuk sebelom brkawin dan sesudah brkawin kpd mereka berdua

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Saya doakan jodoh antara mereka.amin inshaAllah.ni baru kisah percintaan dua darjat mcm dalam novel & selalunya happy ending.?

    1

    0

Leave a Comment

Optional