Written by AbangNara | July 26th, 2012

Tahun lepas Abang Nara dan wife telah pergi berbulan madu ke Korea.

cbank

Seronok memang sangat seronok tapi duit yang habis adalah melebihi bajet yang diperuntukkan. Dompet Abang Nara kosong 100% seperti lagu Kosong nyanyian Najwa Latiff.

cbank

Lama jugak Abang Nara menyimpan untuk buat belanja honeymoon di Korea nie. Nasib baik sebelum honeymoon ofis Abang Nara umumkan bonus yang agak besar. Bolehlah buat belanja wife bershopping ketika berada di sana.

cbank

Awal bulan 9 ini, Abang Nara sekeluarga akan ke UK untuk melawat adik yang belajar di sana. Dan Abang Nara baru perasan yang Hari Raya akan tiba hujung bulan 8 nanti. Duit simpanan confirm habis digunakan untuk bagi duit raya nanti. Mana nak cekau duit buat belanja pergi UK ?

cbank

Seminggu dua jugak Abang Nara rungsing memikirkan masalah ini. Tiket dah dibeli, nak refund pun tak boleh. Fikir punya fikir, Abang Nara teringat feature Paylite dalam Citibank Ready Credit yang Abang Nara dapat awal tahun nie.

cbank

Abang Nara plan nak ambil RM10,000 cash dengan Citibank Ready Credit Paylite dan transferkannya ke akaun simpanan Abang Nara. Lepas tue boleh buat repayment untuk 12 bulan. Kiranya dalam sebulan Abang Nara bayar dalam RM896 including sikit dengan interest. Bolehlah duit nie nanti digunakan untuk bagi duit raya ngan belanja kat UK nanti. Lagi jimat daripada swipe atau withdraw daripada ATM. Paylite nie amat berguna bila anda tahu yang anda perlukan duit extra macam nak pergi holiday, beli TV LED atau just untuk extra cash di hari raya.

cbank

Lepas bayar balik setiap bulan untuk installment ini, limit itu akan terus ditambah balik untuk digunakan untuk membuat transaction lain seperti ATM withdrawal ataupun online transfer. So next time kalau perlu loan, Abang Nara tak perlu memohon sekali lagi. Hanya perlu call CitiPhone untuk convert Abang Nara punya Citibank Ready Credit overdraft line ke Citibank Ready Credit PayLite instalment sekali lagi. Memang senang gila!!!

cbank

Wife Abang Nara dah tersenyum girang macam gambar kat atas tue bila Abang Nara bagitau jalan penyelesaian untuk masalah kitorang nie. Kalau korang pun ada nak gi travel dan ada masalah seperti ini, boleh try apply Citibank Ready Credit. Sekiranya anda apply sebelum 31 Julai boleh dapat hadiah yang super duper best. Trylah ushar www.citibank.com.my untuk info lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

95 responses to Beraya Dan Berjalan Ke UK Dengan Citibank Ready Credit

  1. donut_cute says:

    comel lah wife abg nara ni cute sangat

    0

    0
  2. […] Tahun lepas Abang Nara dan wife telah pergi berbulan madu ke Korea. Seronok memang sangat seronok tapi duit yang habis adalah melebihi bajet yang diperuntukkan. Dompet Abang Nara kosong 100% seperti lagu Kosong nyanyian Najwa Latiff. Lama jugak Abang Nara … Continue reading → […]

    0

    0
  3. Kurus says:

    eeeehehe.. comel anak abang nara
    dah berisi dah dari dulu..
    mesti dah habis ‘pantang’ tumbuh gigi nih..ehehe

    0

    0
    • UstazahTerlampau says:

      gemuk doh bini nara…..teringat kat jiran i…..sedap jer mulut hasben dia panggil dugong…….

      0

      0
      • Lagubestbest says:

        Bini tengah jaga baby memangla GUMUK sakan der. Mane leh nak makan ubat kurus skrg, kne GUMUK sementara dapatkan nutrien secukupnya untuk breastfeed bayi. Ibu-ibu yang tak bertanggungjawab je yang akan terus diet lepas bersalin.

        0

        0
      • mommy olimpik says:

        tapi kan, kalau breastfeed senang kurus la…
        ni mesti tak ‘berbf’ ni.

        0

        0
  4. M says:

    Selamat berhutang. kenapa tak plan awal-awal, simpan duit baru enjoy. Buatnya tak sempat bayar dah meninggal, tak ke menyusahkan isteri atau keluarga. Lepas ni, tolonglah jangan amalkan berhutang. Masa nak ambik 10ribu cakap senang, boleh bayar, lepas ni tengok, bila nak bayar terkial kial, lain le kalau gaji tu sebulan 15 ribu ke.

    0

    0
    • siput says:

      gaji dia dah 15 ribu sebulan la tu bro. artikel dia yg menggalakkan orang berhutang ni saje citibank dah waive kan loan 10ribu dia tu gamaknye..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sambil bt iklan Abg Nara berlagak kaya,pdhal duit tulis blog gosip ni le dia tambah2 ngan duit gaji dia..

        0

        0
  5. baddycadabby says:

    Mak aiii.. GEMOK siak bini kao!

    0

    0
  6. besar sudah bby nara…

    0

    0
  7. juju says:

    Amboi, besarnya gaji Abang Nara, saya punya limit Rm 5k je, kalau nak guna la, tapi tak pernah guna pon. Bagus juga benda ni, interest lg rendah dr credit card. Kalau emergency sgt berguna, pasal tu la ambik, bukan kena charge pon. Tapi tak semua orang boleh dapat even sama gaji. kawan saya mintak tak dpt pun.

    0

    0
  8. apa2 je la says:

    ala nie lbh kurang sama fungsi gan kad kredit jer…tak de duit tarah je duit kat akaun kad tu…byr bln2…jgn nanti terlebih pakai sampai tak mampu nak byr blk dah…nie semua dorongan tuk berhutang gan bank…apa la nara nie pttnye dah tau nak melancong ke luar negara awal2 bt la simpanan tuk melancong ke luar negara…

    0

    0
  9. *^_^* says:

    interest = riba

    0

    0
  10. Prince Noob says:

    gi bulan madu tak ajaaaaaaaaaaaakkkk…

    0

    0
  11. lalaland says:

    sudah gemuk…..wife si nara. tak comel macam dulu lagi,

    0

    0
    • ella dah tua tua pakai braces says:

      bila bini dia dah kurus , macam 2produk dia promote n iklan untuk jual …dan dia mengaku bini dia pakai produk tu , padahal nya tidakkkkkk

      0

      0
    • Anonymous says:

      gemuk ade gak laki, yg korg tuuuuuu ade laki??? harammm

      0

      0
  12. my boo says:

    pd aku nk melancong bila ada duit extra. selebihnye ikut kemampuan suda..botak aku kalo nk bebankan dgn utang2 gini.. aku dah insaf dr nk berhutang2 nih..

    0

    0
  13. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    pergh kaye la abg nara..kredit card je dah RM896..rumah? kereta? fuuhhh

    0

    0
  14. Abg Nara & Keluarga Bahagia..

    0

    0
  15. iPad says:

    abg nara, berbelanjalah ikut kemampuan-ukur baju dbadan sendiri-ikut kata hati mati! dalam sibuk2 kerajaan tubuhkan badan2 yg tlg solvekan hutang, abg nara promote lak pak pung2! contoh yg tidak baik untuk adik2 n kwn2 yg baru mengenal erti hidup, seharusnya jgnla sesukasukiyaki nk g loan just for having fun, kcuali emergency cases..takyah la mendabik dada n blagak klu dh terang2 tk mampu..wassalam..

    0

    0
  16. iPad says:

    abg nara, berbelanjalah ikut kemampuan-ukur baju dbadan sendiri-ikut kata hati mati! dalam sibuk2 kerajaan tubuhkan badan2 yg tlg solvekan hutang, abg nara promote lak pak pung2! contoh yg tidak baik untuk adik2 n kwn2 yg baru mengenal erti hidup, seharusnya jgnla sesukasukiyaki nk g loan just for having fun, kcuali emergency cases..takyah la mendabik dada n blagak klu dh terang2 tk mampu..wassalam..

    0

    0
  17. bunge says:

    sy pnh jmpe bang nara + wife + baby kat Eagle Ranch resort PD bln lps..siap duk 1 kolam ngn wife bang nara lg..msa tu baby comel lote tu berendam…segan nk tegur wife bang nara…cantik sgt..asik senyuumm jek..x sombong..hihihi…bang nara pon sy dpt jumpa tp x tegor..malu lak..hikhik

    0

    0
  18. tukang ajar budak says:

    adik2..kalu kita utang dgn org..then kita mati sbm byr utang, mmg masalah lah, nak2 kalu family x tau, xleh tolong bayr, kalu dgn bank, kita mati sblm utang setel..insurans akan cover ok.. x payah nak jugde2 org, sah2 ler ini iklan, income nara ni aku yakin lebih besar dari gaji doktor lawyer majistret, lecturer, arkitek dan sebagainya yg baru kerje krang 5 tahun ok…

    0

    0
    • SEET says:

      saper kata hutang dgn bank insurans cover? kalau amik insurans ye la dia cover. kalo tak, bayar sendiri takpun waris la kena tolong bayarkan. kalo rumah or keta, bank rampas jer kalo tak bayar.

      cara nk promote produk citybank ni abg nara wat sgt2 tak bagus. kerana nk memenuhi lavish lifestyle, terpaksa berhutang. sbb tu la ramai anak2 muda dh bankrupt.

      0

      0
      • peace says:

        dont spend what u dont have.
        banks want to enslave u.
        they want your pound of flesh.
        dont fall prey for their notion of happiness.
        they say we help you enjoy. but it is but temporary.
        then slog for long time to come, trying to pay back.
        true peace and happiness is to be debt free.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Poyo je ko ni,kaki bodek..Bara ko bw la dia skali pg UK..penat dia bodek ko….

      0

      0
  19. hutang bermakna says:

    daripada berhutang yg bukan2 baik hutang beli rumah…leh jadi asset

    0

    0
  20. Mak jemah pemalu says:

    Aku selalu gak jejalan bile ujug thn coz aku n hubby jek…tp xdelah sampai bhutang..g pun aku serik ngan citibank…husband aku penah pakai crdt crd ctibnk, selalu cal ckp x byr payment, pdhl dh byr, ps2 ckp, sorry…blm due date lagi dh cal ingatkan suh byr…tensen tul pdhl aku pakai baru suku dari limit card…bg aku cti bank yg xmesra customer…kwn aku pun kena gak, mybe aku n kawan aku jek yg kena gitu…

    0

    0
  21. didi says:

    gemuknya bini nara haha,,ptt la suka post gamba artis sexy nk wat modal rupanya,,,gila ko bln2 kn byr dkt 900,,xpa la aku rela kmpul duit then baru p holiday,tujuan nk holiday utk tenang kpala otak,,klu lps holiday ada hutang dok tgu alahai,,,nyesal,,,,

    0

    0
  22. ........... says:

    wife abg nara dh gemok la..yg abg nara bla plk nk gemok..wa..ank dh beso la..sebijik mcm abg nara..

    0

    0
  23. mie says:

    selamat berhutang.

    0

    0
  24. uh-oh says:

    Adoi.xyah la cm kutuk2 org n sinis..bace je sudah..iklan kot..brknn apply x brknn ignore..susah tol korg nie..

    0

    0
  25. kak li says:

    caya tak, kak li langsung tak da kd kredit. tapi loan banyak, loan kreta, rumah, bank rakyat he he

    0

    0
  26. Nara tae says:

    Weiii,iklan je byk website ni,cerita rembat web lain punya,kurang kan iklan byk kan cite,baru la best

    0

    0
  27. Lyss says:

    saya rasa ni cuma sponsored post and dia mestilah pandai membuat article yang selari dengan aper yang ingin disampaikan bagi pihak tersebut.

    0

    0
  28. akirakaede says:

    sbnarnya,xde citibank pun,boleh je jln2 ke uk..=)..bag packers dan bajet perbelanjaan.dah pernah buat pun.toksah nak galakan orang berhutng abang nara.takut mati,tak hbis bayar..

    0

    0
  29. ingat gerun says:

    jauhi riba’. dosanya sangat besar. kad kredit riba’.
    buat iklan menggalakkan orang ambek riba’, sangat berat tanggungannya.
    fikir dan pelajari ilmu tentang riba’ dan selamatkan diri anda dan keluarga anda.
    kenapa galakkan orang ambek riba’ hanya untuk melancong ke UK
    enjoy first and suffer later?
    dunia ni sementara, sekejap aje.
    kalau takde ilmu, menyesal kemudian tak guna, nangis tak berlagu, rugi dan tak dapat dan rewind the clock.
    harap cepat lah ambek tahu tentang hukum islam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mak kau beli rumah hutang bank x? ke mak ko beli cash? klu mak ko beli rumah hutang bank, suh die bakar je rumah tu, riba riba riba! kau dh beli kereta??? klu dh pun sila bakar kereta tu skarang! riba riba riba!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan ada pinjaman cara islam? loan bukan nyer semua riba…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kan ada pinjaman cara islam? loan bukan nyer semua riba…

        0

        0
      • Anonymous says:

        kan ada pinjaman cara islam? loan bukan nyer semua riba…

        0

        0
      • darurat says:

        kalau ianya keperluan di anggap darurat.
        tapi mesti tau jugak apa hukum darurat.
        misalan dalam tiada jumpa makanan, darurat boleh makan yang haram tapi ada syarat.
        tak boleh ambil sehingga menjilat jari. ambil paling minima untuk menghilangkan keperluan.
        mesti ada rasa benci di hati kerena terpakasa makan yang haram kerana darurat.
        dan mesti ada usaha untuk cepat2 lari dari keadaan darurat itu supaya tidak perlu lagi ambek yang haram.
        berjalan, berhijrah mencari tempat di mana ada makanan halal dan keluar dari keadaan darurat.
        mesej di sini ialah wajib belajar pasal perkara riba’ ini.
        agar selamat kehidupan dunia dan akhirat.
        adakah melancong ke UK, boleh dianggap keperluan dan boleh dikategorikan dalam keadaan darurat?
        bulan2 bayar riba’ hanya kerana nak enjoy holiday dulu.
        belum tahu, bila balek holiday tu ada rezeki untuk keperluan asasi.
        jangan terperangkap.
        ambek tahu keadaan ekonomi dunia sekarang.
        tenat!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko ade belajar fiqh? klu ko belajar fiqh, kau akan tau yg x semua islamic financing tu bukan riba..

        0

        0
      • Anonymous says:

        btw, klu mak kau buat loan rumah tu 20thn lepas, which islamic financing pun belum berkembang pun kat malaysia ni, so kau rasa mak kau buat loan rumah dgn islamic loan ke? better check? so kalau tak islamic loan, means riba, ko nak bakar rumah kau? and ko confirm ko beli kereta guna islamic financing?? klu belum beli xyah ckp la bdk2 x abis sekolah lagi.

        0

        0
      • Anonymous says:

        beli rumah secara mengambil loan conventional tu kira darurat ke?? ape yg boleh didefinasikan sebagai darurat dlm kamus kau?

        0

        0
      • saya tak nak Allah dan rasul isytihar perang terhadap saya says:

        “Maka jika kamu tidak mengerjakan (meninggalkan sisa riba), maka ketahuilah, bahwa Allah dan Rasul-Nya akan memerangimu. Dan jika kamu bertaubat (dari pengambilan riba), maka bagimu pokok hartamu; kamu tidak menganiaya dan tidak (pula) dianiaya.”[2:279]

        Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:“Allah akan melaknat pemakan riba, yang memberi makan, dua orang saksinya dan juru tulisnya.”

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku xfaham dgn korg, die blogging dpt duit from advert, korg sampai nak ckp die mcm mkn duit haram sbb buat advert pasal credit card kenapa?. abis aku tny soalan, mcm mana pulak org2 yg kerja bank tu. yg sah2 deal with riba. korg nak ckp diorg semua mkn duit haram ke? korg ni dh abis belajar ke belum? dh kerja ke belum? korg kerja mana? meh sini aku nak tgk halal sgt ke income korg ni.

      0

      0
      • GMCS says:

        tak salah dia nak advert tp dia perlu juga memikirkan tanggung jwb sosial pd masyarakat. yg keje bank tu lain la dh tugas hakiki begitu..

        ko tgk la cara nara tulis iklan ni camne.. mcm bangga je bila berhutang, cara penulisan dia maybe boleh memberi msg yg salah kpd pemahaman sesetangag golongan.. nnti ada yg rasa berhutang tu satu kewajipan hidup. padahal kerajaan suruh rakyat hidup secara bersederhana. jgn berbelanja melebihi pendapatan ttp dlm masa yg sama iklan2 utk terus berhutang terus bermaharajalela. so ianya sgt tidak selari dgn saranan kerajaan.

        jgn la nak samakan iklan nara ni dgn org yg kerja bank tu.. ia adalah 2 medium yg berbeza.

        0

        0
  30. zara says:

    eleh nara pndai promote ye! mst da dpt duit dr ct bank da ni sbb da tlg iklankan!

    0

    0
  31. JEMAH says:

    over acting

    0

    0
  32. Anonymous says:

    salam – jgn la kempen utk org terlibat ngan riba. klu betul nak pinjam gi la buat yg guna prinsip kewangan islam.

    0

    0
  33. pergh!!! says:

    mantap gak bini si nara ni kan? drp honeymoon dah terbonjol2..gambar raye kemain melentik haaa…kalau dah beranak pinak mestilah sumer yg terbonjol2 tu makin mnonjol..sape kate perempuan bertudung ni x nmpak seksi? kurusss pose wehhh…haha…

    0

    0
  34. kassim selamat says:

    kalau dah berjalan ker, melancong ker jangan komplen bila kering terima hakikat. ini tunjuk poket kosong. no class buat macam tu. jangan encourage orang berhutang untuk seronok. ada paham ker

    0

    0
  35. kassim selamat says:

    jangan berbelanja kalau tak mampu. nanti hidup susah dan melarat. dengar lah nasihat

    0

    0
  36. mamak deen says:

    memang bank encourage hutang, tapi kita kena tanya diri sendiri sebelum berbelanja. do I have it or not.? how can I pay back the loan? do I have additional source of revenue to pay? if all the above points to positive, then go ahead lantak komma lah. hahahaha

    0

    0
  37. ADA KU KESAH!! says:

    Kalau berhutang untuk berniaga adalah bagus kerana ada pulangan dari cash investment yang di buat untuk membuat bayaran balik kepada si pemberi hutang tu. Seperi nya berhutang untuk membuka bisnes jual burger then boleh lah bayar balik kat kad credit tu.

    Tapi kalau berhutang untuk pembelanjaan ke UK then forget about it lah. Tak mendatangkan hasil cos ni bukan investment.

    Kan bagus berhutang untuk membeli rumah dan simpan duit untuk masa depan persekolahan anak, medical bills & expenses masa tua nanti. Takkan nak mengharapkan duit anak anak bila dah tua nanti cos mereka pun nanti akan ada their own families & expenses to take care off.

    Jadi fikir fikir kan lah.

    0

    0
  38. qomaron.blogspot.com says:

    cer korang tgk blog nie >>> qomaron.blogsppot.com

    0

    0
  39. faizfakhirin says:

    Kredit Kad Membutuhkan

    0

    0
  40. Lila Manila says:

    kenapa nak gi uk pun kene bagi tau..senyap2 dah la..tu dah kira riak..dahla riak..berhutang plak tuh..

    0

    0
  41. iklan says:

    bila nak buat iklan fikirkan akibatnya. berat tanggungannya bila ramai yang termakan iklan kamu.
    promote enjoy hi class lifestyle dengan berhutang.
    fikir dulu, jangan sesal kemudian, tak guna

    0

    0
  42. Lols says:

    Takder duit buat cara takder duit.. jgn perasan duit ada sbb bolh berhutang. Nak ajar org lak tu.. haih. Citibank ni mahal dan kerek, aku pon dah stop pakai. Credit card tu penting utk emergency, bukannya utk beli barang time takder duit! Apa la nara ni.. poyo.

    0

    0
  43. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kad maybank aje yg minah jambu adaaaaaaaa kad lain tkdeeeeee cian kn….

    0

    0
  44. nabilagro says:

    info menarik abg Nara.
    boleh try apply untuk emergency case nanti.
    visit-visit le blog saya :)

    0

    0