Written by AbangNara | March 26th, 2010

benjy

Pelik tapi benar. Semalam Benjy ditahan semula lepas 2 jam dibenarkan ikat jamin. Lepas mak Benjy, Azean Irdawaty selesai bayar wang ikat jamin RM2000, tiba-tiba pihak polis datang tahan Benjy lagi sekali.

Untuk pengetahuan anda, Benjy telah mengaku tidak bersalah atas tuduhan memiliki dadah jenis methamphetamin (syabu) seberat 0.24 gram. Benjy didakwa mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya yang membawa hukuman denda sehingga RM100,000 atau penjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya sekali. So tak ada hukuman gantung sampai mati.

Kesian kat Azean yang sempat bertanya apa reason Benjy ditahan semula tapi tak dijawap oleh pihak polis. Mungkin ada sebab rahsia kot. Sapa tau kan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

222 responses to Benjy Ditahan Semula Selepas Diikat Jamin 2 Jam

  1. simpati dengan kak yan..
    harap bersabar

    0
    0
  2. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    bru tnya pet psl ni..
    bang nara dh klaur kan..thanks ya BN

    0
    0
    • princessbutterfly says:

      ha’ah… baru je ckp pasal ni kan tadi…
      klu dah kena tangkap semula agak2 dia bersalah ke…

      0
      0
      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        enth la rama2x..
        x brni nk brsngka bru skrng ni..
        krng kta kna tembak lak….
        mngalah arts dh kta ni…
        baik ja krng langau msuk tmbak kta..

        0
        0
        • princessbutterfly says:

          kesian kak yan baru je jamin anak dia pastu dah kena tgkap semula… x sempat berbual cuma sempat bersalaman je..

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          nk bt cam na…
          maybe ni ujian dr allah..
          klau orng tu bt slh..
          dia ttp d hkm….

          0
          0
      • sebenarnya,semalam dia baru dituduh atas kes memiliki shabu (12/2)…so kes tu boleh dijamin…lepas jamin IPK KL datang sambut lak..kes yg dapat dah dekat sejuta tu belum di sebut…39B tu kalu salah gantung sampai ajal..

        0
        0
      • clear says:

        kalau kena 60 hari tu maksudnya dia kena langkah2 pencegahan khas. Tu prosedur biasa untuk dapatkan lagi banyak maklumat.

        0
        0
        • futuremagistrate says:

          pepehal pon cian dia yerk…arap2 jadi tauladan lar tuk kita-kita nie sume…seblom nak wat paper yg tak bek, pk dulu effect dia kat family kita dll

          0
          0
        • Ryta says:

          Ala2 slogan “Fikir Dulu Sebelum Buat” la ye….

          0
          0
  3. riko says:

    wahh 2nd…huhu
    hmmm ade smthg la tu kot knpa die kene thn smule..

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tu la..
      kjab sngt..
      brng lak ada kat dia…

      tp x msthil gak klau ada orng nk bt dajal kat dia…

      0
      0
      • dila says:

        2 la pasl…cian gak tgk mak die..
        cdih 2,ank baru kuar dah kene msk blk..
        dila cam xpnah dngo je kes camni jadi..
        klu ade pun myb dlam smggu k sblan baru masuk blk

        0
        0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          ADA JGA DILA..
          CMA BKN DR GLONGAN ARTS JA..
          BNYK ORNG BIASA JD CAM GITU.

          0
          0
        • dila says:

          ye ek aries..cian ek

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          orng dkt rmh pn cam tu la…

          ada gak yg bwa ddah..
          stmh kilo…
          kna gntung gak..
          tp fmly dia gna orng dlm..
          last2x kna 11 thun ja….
          thun dpn dh nk klaur..
          tiem kna tu…
          bini bru pas pntng ank slng…

          0
          0
        • futuremagistrate says:

          (AAA) sebonaeh under S.12 nie, maner bleh diikat jamin melaenkan attorney general bg permission so bile Benjy dpt diikat jamin yg 1st time tuh maybe gune org dlm gak kowt sbb jarang2 AG bg permission utk pesalah under DDA 1952 dijamin….agaknyer shj yerk, siler jgn saman sy, sy olang susah wooo

          0
          0
        • sukri says:

          tula ko futuremagistrate, bercakap macm pandai undang2..magistrate konon..pegi mahkama nun..tanya sape punye kuasa bagi jamin..lawyer boleh mintak kat mahkamah..pendakwaraya boleh setuju or bantah ikat jamin..mahkamah or magistrate yg putuskan samada boleh atau tidak bagi jamin mana2 kesalahan..

          s.12 adb tu klu ikut amalan mahkamah k.l selalunya bagi jamin..

          selalu org ckp gune org dalam..itu sebabnya ada baiknye birokrasi diadakan..untuk mengelakka berleluasanya perlakuan gune orang dalam nih..

          0
          0
  4. BumbleBee says:

    lerr…… buang karan mak dier bayar 2k jer cmtuh….dhlaa keadaan dier bukan sehat cm slalu…. amender laa undang2 kt Msia ni. Kalo betul atau salah pun…jgn ler smpai mcm menganiaya…

    0
    0
    • fitt says:

      betul tue…malaysia boleh ler katA KN.

      0
      0
      • sukri says:

        kalau kita tak tau undang2 ni..kita jgn belagak pandai..
        sebab musabab apa yg dibuat tu..klu nak tau pegi tanya orang yg berkenaan..jgn main ckp ikut sedap mulut..jgn sebab kebodohan kita..kita ckp mcm kita tahu..lepas tu prejudge mcm2…agama Islam mnggalakkan kita lebih baik diam klu kita tak tau perkara sebenar..

        aku cadang korang berdua cari sape2 member korang lawyer or pegawai polis..lebih baik juga klu tanyer magistrate kat mahkamah nun..prosedur tangkap, jamin dan sebagainya..itulah cikgu kita dulu suruh kita belajar sungguh2..suruh kita baca..ada kkebaikannya..fikir2 kan..

        0
        0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tu la…
      sian pla dngr bee..
      tp apa leh bt..
      kta tnggu n lht la.
      klau dia leh prthnkan dri tuk elk dr kslhn…

      0
      0
    • cikedi says:

      betul tu B….dah la org tu tgh tak da duit ..sakit…nak buat rawatan sakit dia lagi….dah byr kena tahan balik..apa kes niii..kalo mcm tu siasat je la..berbulan bulan…bg puas dpt bukti…ni ek elehhhh….free jerr dpt 2000 yee..

      0
      0
    • bukan menginaya ler…dia dapat dua benda..satu shabu 1.2g…dan kakain yg harga dekat sejuta..so..semalam diorang dakwa kes shabu jer…pastu polis IPK sambut lar tuk kes yg sejuta tu..tu kes besar selalunya IPK jer yg dakwa..paham ke

      0
      0
      • BumbleBee says:

        aku bukan ckp menganiaya pada tertuduh ler… pada maknyer. dhlaa keadaan begitu… paham ker???

        psal brape gram shabu sumer…motif ko nk terangkan kt sini? aku bleh baca surat khabar ler. Lgpun kalo ko setakat baca blog gossip, xyah ler nk tunjuk pandai lak explainkan kt sini… biar jer kes ni settle kt mahkamah…~

        0
        0
        • bumblebeessss says:

          emo la lu bro????!!!
          releks laa…..pehal nak back sangat…
          dadah kan musuh no 1 negara??????

          0
          0
        • BumbleBee says:

          beb… lu xyah nk provoke org ler. Baca baik2 atas tu…ade ke aku backing? xde sape menidakkan dadah itu musuh negara… cuma kes blom selesai beb… yg ko nk mandai2 menjatuhkan hukuman kt org sebelum tiba masa kenapa? pastu marah kt comment org yg x side mana2 lg just sympathy to benjy’s mum bcoz need to pay 2k only for 5min freedom.

          kalo dh urban sgt smpai xde sensitivity dlm diri…xyah nk provoke comment org lain beb. Comment pada entry ajer.

          0
          0
        • nick@@pet says:

          bee…ko jumaat tak tadi??sbb ko send post cmnt 1.41 pm tue…org tgh solat tue…
          tapi lu mmg poyo la bee….selama nih aku perati je…lain2 sumer ok,i like…tapi ko mmg poyo n terlebih sudah.

          0
          0
        • BumbleBee says:

          ko bajet ko sape beb smpai nk mempersoalkan tentang ibadat seseorang??? tiap2 manusia Allah dh assign malaikat dgn tugasan utk mencatit segala amalan tiap2 manusia… x payah laa nk sebok mempersoalkan ibadat org, nama keluarga seseorang samada Islam atau bukan dan sebagainya…

          lebih baik ko muhasabah diri sndiri tu drpd sifat hasad dengki ko drpd ko sebok nk mencari kesalahan org len dgn niat utk mengaibkan…. :)

          0
          0
        • BumbleBee baik sangat says:

          yela bee,nanti aku jadi baik cam ko tau….

          0
          0
        • futuremagistrate says:

          edar dadah kena gantung mandatori…rogol budak, kena penjara ngan sebat jerk…adil lar sgt…

          0
          0
        • lissa says:

          Patutnya rogol-rogol ni kita kasi potong teros. Sapa tak pi ssolat jumaat kita ikat kat pokok bagi depa malu. Baru bagus kot sikit Malaysia nanti.

          0
          0
        • futuremagistrate says:

          to lissa, percayalah, kalo kita ‘potong2’ cam iklan P1 wimax tuh takkan berkesan gak, coz arituh budak 5 taun kena rape kat jirat cina near bukit setongkol takder pe*** insertion, dia pakai jari jerk perogol tuh, oleh sbb itu, sy sbg rakyat msia mencadangkan agar perogol2 di Msia nie dihukum mati, tak kesah lar tembak ker, rejam ker, watper lark kita nak bg peluang kat ‘nate’ yg tak bagi peluang kat mangsa time dia nak wat keja terkutok tuh? (ditulis ngan semangat berkobar2)

          0
          0
        • raksasa jahat says:

          apa aaa… org tanye skit dia nk emo2… apa salah dia nk tegur..

          0
          0
      • NbL says:

        Itu undang undang ,kalau tak tahu tak payah cakap.itu Tahanan LLPK.undang undang dadah..tahan 60 hari dalam lokap lepas tu hantar pergi simpang rengam atau batu gajah…itu demi kebaikan dia..Polis tak tangkap kalau tak betul….sebelum tangkap ,pihak poiis dah ikut lama dah….

        0
        0
        • faris says:

          cam sial BumbleBee..isap dadah gamaknyer mamat tu….smbhyg jmaat x pergi,time org tyer putar belit ayat..bajet baik n ada ilmu…ptutla dia skong si benjy tu….2×5…hahahahahahaah

          0
          0
  5. [email protected] says:

    baru jer aku mintak pasal BEN10 ni…..
    terus bang nara kuarkan….

    arap2 dia xsalah le, nant rindu le gan lakonan dia

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tk tua nk kata pa pet…
      klau slh..dlm la jwp nya….

      0
      0
      • princessbutterfly says:

        harap2 mmg x salahlah… kesian mak dia sakit pun x baik ag…
        ntah2 ade org yg nak kenakan benjy x?

        0
        0
      • [email protected] says:

        kecian kat dia n mak dia

        0
        0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          tu la rama2x..
          rsa2x cam tu la…

          0
          0
        • [email protected] says:

          mana semua p ni

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          ada ni..
          korang ja main sorak2x…

          0
          0
  6. dila says:

    tp kan klu kate ade org nak kenekn die,mse urintest 2 kn +ve..
    maknenye die memg amik gak bnde 2..
    hmm xtaula..kite xtau pe yg jd sbnrnye…

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tu la..
      rsnya dia isap gak..
      tp edar tu x tau la pla.

      0
      0
      • [email protected] says:

        PECEBAAN Petama kot,,,, terus kantoi

        0
        0
        • futuremagistrate says:

          takkan lar ader org kenakan dia,sbb polis kan dah buat intipan berhari2…so tak ar kowt…

          0
          0
    • nor says:

      if ade org nk aniaya die kn dila, maybe org tu ltk dlm food or drinks die..wA..tu yg bley +ve urine for drugs tu..

      0
      0
  7. Piston Pecah says:

    kene tahan semula ek…
    ada bukti baru ker?? terasa macam benjy nih kene perangkap pulak..

    0
    0
  8. aaaiii.. says:

    tapi kan memang mcm tu prosedur. die dilepas dan dibebaskan atas kes yang pertama tu, maknanya kes tu selesai. kemudian die ditangkap semula, kali ini atas kesalahan yang lain. kite tunggu la ape yang seterusnya ni. Polis ikut prosedur biasakan.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      tp boleh jer jaminkan Benjy keluar melalui ‘jaminan polis’ … xde laa smpai kene bayar 2K pastu tangkap balik. Mmg la ikut prosedur… tp atas budi bicara kan masih ada….

      0
      0
  9. FTNer says:

    2 tuduhan berlainan, 2 tangkapan yang berlainan.
    Janganlah libatkan diri dengan dadah…memang padah!

    apa pun kesian pada mak nye..harap tabah menghadapi semua..

    0
    0
  10. afissy says:

    sendr bt sendr tanggung…sblm bt, xnk fikir…manyusahkan tull

    0
    0
  11. johnny depp says:

    ada hikmah tu kena tahan kali kedua.. polis nak ringankan hukuman pasal tu charge lain lain kot.. kalau charge sekali harung, mungkin sabit kesalahan boleh gantung sampai mati.. so kena penjara je lah.. kalau dia salah pun, sempat lah nak taubat..

    0
    0
  12. saya nak komen says:

    mayb sbb kurg bukti utk kes 1st kot…biase mmg cmtu..so lpskan n arrest for the 2nd time which diorg rs ade bukti yg blh nk kaitkn…

    0
    0
  13. AnneDeSilva says:

    bazir jek bayar 2000..
    tp anne rasa dia takkn kena hukuman gantungla..
    paling koman pun penjara…

    0
    0
  14. arieiza says:

    erk 2 jam ke 2 minit..? baca kt harian metro lain..

    0
    0
  15. AnneDeSilva says:

    mana yg lain?

    0
    0
  16. mimie_comel says:

    sian kat ibu yan!ermmm benjy2!

    0
    0
  17. cik karma says:

    aku rasa sedih la plak…memula tengok muka mak dia.. pastu tengok muka benjy masa kena gari..kalau bukan artis, agaknya tak lah malu sangat orang ramai tak kenal, ni ramai orang kenal…kalau dia salah pun aku harap takat kena jel jerlah…

    0
    0
  18. bungateratai says:

    adei…bagi pendapat ak la kan..kalu benjy memg salah..(kalau ye)hukum gantung jerla.knp semua org arap takat kena jel je??org mcm ne..( pengedar dadah) perosak anak bangsa sendiri je..bg pengajaran kt pengedar dadah di luar sana..
    kalu nk kesian kt mak dy..mak penagih dadah yang dy duk jual tu..xkesian ke??

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      tak dinafikan ape yg awk ckp tu betol..
      tp sebagai seorg manusia..
      kita lari dr buat silap..
      dan manusia dh dipupuk dengan perasaan saling bersimpati antara satu sama lain..
      even dia edar dadah skalipon maybe dia ada dia punya own reason yg kita smua tak tau..
      jangan jatukan hukuman kat seseorg tu sebelom kita menilai dr luaran…
      moga2 dia mendapat sesuatu yg baik utk diri dia dan keluarga…
      mintak dia insaf..

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        **typo..
        KITA TAK LARI DR BUAT SILAP…

        0
        0
        • AnnneDaSeilva says:

          anne,matlamat tak leh halalkan cara….walau apa pun alasan dia,dadah tetap salah disisi agama dan undg2…..

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          memang betol matlamat tak menghalakan tp tak salah untuk kita ada rasa kesian dan simpati pd dia..
          sedangkan nabi ampunkan umat ni kan pulak kita sesama manusia….
          smua org pon buat silap..
          kalau dia betol2 insaf bertaubat pasti Allah pon terima taubat dia..
          and one more thing jgn cuba copy my name..
          and dont make it as ajoke..
          its my family name ..
          please give some respect…
          TQ!

          0
          0
        • u muslim ke anne says:

          u muslim ke anne?i tanyer je..

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          yes i am….

          0
          0
        • bungateraatai says:

          tapi nape u punyer nama tak islamic…just wonder…dont mad arr..

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          x smua nama bkn islam..org tu x islam…
          :-)

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          Islm tu bkn hanya pada nama jek..
          dan dah tentu2 smua org kat dalam ni pon tak gunakan true nickname..
          so whats the matter….
          jgn judge seseorg punya agama hanya pada nama…
          Saya beragama ISLAM tetapi berketurunan EURASIAN…
          puas hati??

          0
          0
        • BumbleBee says:

          tul tu… dan tak sumer nick name ganas itu lelaki dan nickname jambu itu adalah perempuan…

          mcm bagus yg takut ngan bayang2 sendiri… (tu psal tukar2 nick konon2 bukan org yg sama)…

          0
          0
        • nad says:

          sokong annnedaseilva……kenapalah manusia cepat benar nak menjatuhkan orang lain…..baca sudah dan berdoa untuk kebaikan…..coz kalau kita asyik kutuk maka kutukan tu dtg balik kat kita so kalau kita cakap yg baik maka baiklah dtg kat kita balik….urm entahler….manusia suka menjadi hakim nak buat camner…..

          0
          0
      • ila says:

        mana leh,,kalo salah ttp akan di hukum..tu my opinion…….kalo camtu rosak la bangsa n negara……abes la nanti sume orang yang bt salah akan persoalkan la pulakkk..xkira la sape pon orang tuu..die ttp sama..salah ttp salah ok..

        tapi since that we dont know ape yang sbnrye kite tgu n lihat jela ..

        0
        0
  19. fikir says:

    no komen. ape yg patut jd pengajaran wat kita sume.. jgn libatkn diri dgn dadah.. jgn skali pn mcuba. kt x tau, mgkn pcubaan ptama tu yg wat kt derita selama2nye..

    0
    0
  20. bungateratai says:

    hurm..watever the reason… mngedar dadah tu tetap salah..ad byk cara lg kat dunia yg kita leh bt utk selesaikan masalah..

    pape pun..bunga teratai memg bersimpati dengan keluarga benjy..all the best for his family…(“,)

    0
    0
    • bungateraatai says:

      agreeeeee…………!!

      0
      0
    • AnneDeSilva says:

      betol..
      thats what anne mean..
      salah still salah tp kita still simpati..
      so perasaan tu mang slalu ada dalam diri kita sbgai manusia..

      0
      0
      • nick name says:

        aku mula2 tgk mak dia mmg kesian,tapi benjy tak perlu buat camtu atas alasan apa pun…lagipun kan mak dia sakit…aku rase dia wat camtu sbb nak tolong mak dia kot….

        0
        0
      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        alhamdulilah klau smua pnya hati mcm ni…

        0
        0
  21. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    pa hal ni..hangat kat ats…..

    0
    0
    • nick name says:

      ai april….

      0
      0
      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        I JGA..
        :-)
        ORNG BARU KER?

        0
        0
      • AnneDeSilva says:

        anne pelik la mira..
        lately ni ramai pertikaikan tentang name anne..
        whats the matter???

        0
        0
        • [email protected] says:

          buat xtau je anak pak cik desilva

          0
          0
        • nick name says:

          bkn pertikai…tai heran je….nanti anne ada anak nak bg nama family juga ke…

          0
          0
        • [email protected] says:

          dah keturunan dia kener le ikut… mcm aku gak kalo ader anak nama kener le ikut bapak dia ni

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          nama family tu hanya anak lelaki jek yg bole carry…
          kita pompuan aman bole carry family name tu kasik kat anak2…
          paham??

          0
          0
        • [email protected] says:

          sama le gan aku gak….
          pepuan akan mati kan keturunan

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          betol pet..kita anak pompuan bole carry nama ayah tu..
          tp bila anne dh kawin anak2 anne tak leh carry nama tu..
          tp abang dan adik lelaki anne leh carry nama keluarga tu..smpai bila2…

          0
          0
        • dila says:

          Cian anne..dorg 2 myb cume confius je
          tgk name anne len dari yg lain…
          jgnla amik ati ek….xde papela 2

          0
          0
        • [email protected] says:

          anne guna jer nama ko 2 Walaupun Bunyi mcm India cket tp unik heheheheh… gan marah gurau je anne

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          mcm2 nama yg pelik2 kat sni nama aku gak yg korg sume nk pertikaikan….

          0
          0
        • nick @@pet says:

          slumber je pet nih…nanti anne majuk baru tau….

          0
          0
        • [email protected] says:

          anne ok jer gan aku……
          huhuhuhuhu….
          dia dah selalu merajuk gan aku……
          dulu dia siap panggil aku lagau lagi

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          tahap kesabaran seseorg tu ada batasanya…..

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          taw takpe..
          pasal anne dh kenal pet ni mcmana..
          and he know how to respect kami ni…

          0
          0
        • [email protected] says:

          nampaknya anne dah marah……

          anne tema kawin akak ko warna apa…. kalo aku p nak le ikut tema

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          kan anne ada tulis kat KAD tu..
          ko ikot belah anne warna ijau…
          kami buat HIJAU PINK…
          hijau belah pompuan PINK belah lelaki..
          kami buat lelaki pompuan sekali jek..
          ko cr kemeja cantek2 taw warna ijau…hehehhe
          barula ikot tema…
          pastu nanti kalau ko dh smpai sana tak jupe anne ko kol taw..
          almaklumla bz kan..heheh

          0
          0
  22. AnneDeSilva says:

    mana smua nie?

    0
    0
  23. bungateratai asli says:

    adoi..sapa la yg suka jadi clone tu..cari la identity sendiri…
    guna la bunga matahari ke…

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      biasa la….
      mnsia..
      ada la x puas ati kat mn2x…
      that y gna nma sma.

      0
      0
      • princessbutterfly says:

        klu btollah kan benjy ade terlibat kenape dia x kaya2 n selalu mintak mak dia duit untk sara diri….
        ni mesti teraniaya ni… kesian benji..

        0
        0
    • AnneDeSilva says:

      tula..
      clone nama org..
      nama anne pon kena..
      sangat tak suka..
      be ur self la….

      0
      0
      • [email protected] says:

        tengk nama aku…. xder orang nak guna… nununu

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          hahah nama ko unik pet..heheheh

          0
          0
        • nick @@pet says:

          aku guna nama ko sampai bile2 leh ke pet?

          0
          0
        • [email protected] says:

          guna jelah kalo nak guna nama aku…. tp kalo ko guna lama aku bahaya ramai yang anti gan aku kat BN ni

          0
          0
      • nick name says:

        bestla guna nick org lain tau….jgn marah tau…anne,u mmg cepat hot ke…

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          cepat hot?
          xla..
          anne ni bkn jnis org cepat mara..
          tp kalau tak kena tempat surela anne terang2 bgtau..
          tak suka sorok2..
          tanyala aries pet sume..
          and anne tak suka org main2kan nama anne..
          itu anne paling pantang…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu aku dah kutuk ko dah kat atas 2… marah ker anne

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          sndri mau ingat…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu gurau jer annne

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          gurau2…
          ko dh belikan hadian bezday anne x??

          0
          0
        • [email protected] says:

          adiah aku pun ko xbagi….
          ko kan dah dapat laptop dah kira cukup le 2 walaupun bukan aku yang bagi

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          ala…
          ko kedekot lak pet…

          0
          0
  24. AnneDeSilva says:

    kenapa sunyi eh?

    0
    0
    • [email protected] says:

      aku ader ni,,,,,,,

      0
      0
  25. curvy_luff says:

    samada dia salah atau tidak… kita sebagai saudara seislam patut mendoakan yg terbaik utk dia & family.. lagi pun benda dah jadi nak buat camner… so kita yg kat luar ni amek iktibar dr kejadian nie…. JAUHI DADAH!

    0
    0
  26. [email protected] says:

    nak makan ape ek malam ni… lapar le pulak

    0
    0
    • nick@@pet says:

      ko mkn apa yang ko minat dah ler…

      0
      0
      • [email protected] says:

        aku minat nak makan klon aku ni

        0
        0
  27. princessbutterfly says:

    klu btollah kan benjy ade terlibat kenape dia x kaya2 n selalu mintak mak dia duit untk sara diri….
    ni mesti teraniaya ni… kesian benji..
    kebenaran akan muncul jugak 1 hari nanti…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      tula..
      kalau betol jual dadah mesti dh kaya beb…
      pelik…
      pasti ada rahsia disebalik smuanya…
      sabarlah k..

      0
      0
      • [email protected] says:

        rama2….

        0
        0
  28. Lalalulu says:

    GIRLFRIEND yg kena tangkap skali tu…
    nak tau sesgt..apa kes?? x de expose pun skali?
    wat happen to her wife? scandal luar ke?????

    0
    0
  29. puteh says:

    lagi cerita menarik utk dikongsi bersama~kredit to jazilan.com~

    “Cikgu ada Qur’an,cikgu akan letakkannya di tengah karpet. Sekarang anda berdiri diluar karpet. Permainannya adalah, bagaimana caranya mengambil Qur’an yang ada ditengah tanpa memijak karpet?” Murid-muridnya berpikir . Ada yang mencuba alternatif dengan tongkat,dan lain-lain. Akhirnya Guru memberikan jalan keluar, digulungnya karpet, dan ia ambil Qur’an. Ia memenuhi syarat, tidak memijak karpet.”Murid- murid,begitulah ummat Islam dan musuh – musuhnya… Musuh-musuh Islam tidak akan memijak-mijak anda dengan terang- terang. Kerana tentu anda akan menolaknya mentah mentah. Orang biasapun tak akan rela kalau Islam dihina dihadapan mereka. Tapi mereka akan menggulung anda perlahan-lahan dari pinggir, sehingga anda tidak sadar.
    “Begitulah musuh-musuh Islam menghancurkan kita. Ia tidak akan menghentam terang-terangan, tapi ia akan perlahan- lahan meletihkan anda. Mulai dari perangai anda, cara hidup, pakaian dan lain-lain, sehingga meskipun anda muslim, tapi anda telah meninggalkan ajaran Islam dan mengikuti cara yang mereka… Dan itulah yang mereka inginkan.”

    0
    0
    • [email protected] says:

      satu lagi cerita yang menarik BAWANG PUTEH bagi… suka le kat PUteH ni….
      bnyak benda yang menarik dia kasi

      0
      0
    • BumbleBee says:

      thx for sharing a good story puteh

      0
      0
  30. bungateratai asli says:

    princessbutterfly xabis statement benjy kena aniaya..
    bagus btl..always think +ve

    0
    0
    • [email protected] says:

      RAMA2 2 memang baik…. sepupu BEN10 2 dia

      0
      0
    • BumbleBee says:

      tula…kene bersangka baik~

      0
      0
      • [email protected] says:

        kurangkan kontroVC tingkatkan prestasi

        0
        0
      • akuBumbleBeepoyosangat says:

        bee suruh org sangka baik…tapi lu punya otak prejudis buat apa….bee poyo..ahaks tuih..!

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          tak bek ar kata bee mcm tu…
          dia takde pon kutuk awk kan….
          salah ke suruh org bersangka baik???

          0
          0
        • BumbleBee says:

          biar je anne… dier dendam membara dh lama dah tu agaknya… ha ha~ :P

          0
          0
  31. [email protected] says:

    anne tema 11 april warna ape

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      warna hijau pink..
      belah pompuan ijau..
      lelaki pink..
      ko cr la kemeja warna ijau k…heheh
      ikot tema sket..
      baru cantekk..

      0
      0
      • [email protected] says:

        huhuhu… nant aku tengk kat umah ader x warna ijau… ader baju ijau rasanya…

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          ok2 ko kasik check taw..
          tak lama dh lagi…
          2 mggu jek lg..
          anne yg berdebar lebih..hahahha

          0
          0
        • [email protected] says:

          mcm ko lak yang nak kawin ni

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          taw takpe..

          0
          0
  32. [email protected] says:

    annee….ko bagi kad jemputan kat ner… aku xdapat pun…. ko emil kat aku ker

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      yela anne kasik email kat email YM ko tula…
      ape lak tak dapatnya…

      0
      0
      • [email protected] says:

        nant aku p chek

        0
        0
  33. AnneDeSilva says:

    dh nk pkol 6..
    pastu sok cutiiii…
    yuhuuuuu….
    seronok bangatt!!

    0
    0
  34. akuBumbleBeepoyosangat says:

    pet anne abis keje pukul bape…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      abe keje pkol 6…
      janganla kata bumblebee poyo..
      dia baik sgt taw….
      kalau awk jadik kawan dia u will know dia seorg sahabat yg baik…
      tukar nickname tuu…!!

      0
      0
      • akuBumbleBeepoyosangat says:

        esok i tukar tau anne…tapi bee mmg poyo…dah lama sanagt i sabar tau…..nih i baru nak drop cmnt…okla anne pet april rama…balik dulu..bye….

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          hurmmm…
          stiap org kan ada pendapat masing2..
          biarla dia dgn pendapat dia..
          kalau rasa tak puas hati kasitau elok2..
          jgnla wat nama dia mcm tu…
          tak bek taw..
          make sure tukar k nanti..
          if wanna be friend dalam BN kena la baik skett…

          0
          0
        • [email protected] says:

          UZTAZ BEE 2 MEMANG BAIK TAU

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          dia dh tukar…heheh
          kita panggil dia KLON..

          0
          0
        • BumbleBee says:

          xpe pet… maleh aku… abaikan jelaa~

          0
          0
      • BumbleBee says:

        it’s ok anne… x menjadi kurap pun ape yg si klon ni tulis~

        0
        0
        • [email protected] says:

          bee dia gurau2 je 2….
          angap je dia gurau…. nant ci KLON 2 ok le

          0
          0
  35. BumbleBee baik sangat says:

    dah tukar…bye anne..

    0
    0
  36. AnneDeSilva says:

    k la kawan2..
    anne out dlu..
    nk get ready balik..
    u all take care k..
    pet anne go dlu..
    yg sape ntah td anne panggil KLON la eh..
    sok tukar nama tu..
    see u all next wekk..
    tata…

    0
    0
  37. [email protected] says:

    DADADADDADADAD U ALLL

    0
    0
  38. PemerHati says:

    Kenapala nak bising2 dia kena tahan balik…memang banyak la kes macam tu….dan polis mmg tk perlu jawab knp mereka tahan balik…dengar jer kt mahkamah..

    apa yg aku faham masa aku belajar dulu…ok sekarang dia telah di dakwa atas tuduhah memliki syabu korang leh baca kt paper tentang hukuman dan bawah seksyen aper dia di tuduh…mak dia bayar jaminan ..ok dia lepas..tetapi..

    pihak polis bo tahan si Benji ni balik untuk dakwaan memiliki DaDAH jenis lain spt kokain dan dia bkn sahaja memiliki tp MEMPROSES dan MENGEDAR..dakwaan ni bawah seksyen lain plak dengan hukuman yg lain…mungkin boleh dijamin tp dgn wang jaminan yg lebih besar…atau mungkin tk bleh jamin langsung..

    banyak terjadi kat orang lain la benda nih…yg aku kesian kt Azian la…sbb dia tk faham undang2..anak dia releks jer sbb dh dibagi tau agaknyer…

    Wallahualam…doa yg baik2 ajer..

    0
    0
  39. ququrumi says:

    skg ni polis tahan dia untuk LLPK.. Langkah-Langkah Pencegahan Khas.. kalau tak silap aku, kes yang libat juta-juta tu belum lagi..

    0
    0
  40. lin says:

    even if he did it, i think he’s doing it for his mother. takde duit nak tampung kos perubatan sume..

    apa2 pun kalau dia tk bersalah, alhamdulillah.

    kalau dia mmg betul bersalah, hrp cuma perlu bayar 100,000 tu je lar.

    ksian mak dia mcm2 dugaan pulak tetibe.

    0
    0
  41. eyriqazz says:

    hebat sungguh dugaan buat azean Irdawaty..semakin tidak tidor lena la jawabnya..mungkin ada sebab disebaliknya benjy berbuat begitu kalaulah benar

    0
    0
  42. Barrack Obama says:

    setiap yg terjadi ada hikmahnya, sume tu ujian dari yg maha Esa..ada masa kita x wat slh tp kit diuji ngan tuduhan kt bsalah..ada masa kt slh tp kt dianggap x bsalah..dun wori la..ada yg lg maha bijaksana..x dpt hukuman di dunia akhirat dpt jugak..hidup ni da d aturkan..so tabah mhadapi n guna akal sbaik mungkin je..

    0
    0
  43. pink panther says:

    sabar kak yan. kak yan kena terima mungkin ada hikmahnya benjy ditahan semula.mintak2 takder apa2,benjy dlm tahanan polis sebenarnya lebih selamat dari dia berada kat luar sana.ada bagus nya jugak, manalah tau ada tokan2 besar yg tunggu dia kat luar sana.nanti jd cita hongkong yg slalu kta dgr pulak.so kak yan jgn susah hati ok.. berdoalah dan belajar lah terima kenyataan.tak lama tu just 5 thn kalau berbandingkan dgn seumur hidup ataupun ke tali G…. ada sebab polis tahan dia, dan memanglah polis tak akan layan kta tanya soalan masa dia org menjalankan tugas dia org, kta pun kena paham juga dia org punya keja. so byk2 lah berdoa straight to Allah SWT..

    0
    0
  44. Azura says:

    Abang Nara, tolong beritahu kak Yan yang kita semua nak membantu dia, marilah kita bersama sama support kak Yan’s business by joining amway under her.Saya tak sanggup tengok kesengsaraan kak Yan dan benjy sekeluarga yang sering ditimpa masalah tak sudah sudah..Saya memang nak join dan support dia.Ikhlas.

    0
    0
  45. anggun says:

    tu semua propar semata mata…

    0
    0
  46. ksian kat mak die….sdeh tgk brita td mase benjy kene tahan, kak yan sdeh giler….nmpak naluri keibuan yg ternyata sayangkan anak….

    0
    0
  47. Tedzz says:

    Be rasional la guys….tak kn pasal mak dier sakit…korang nak hukuman dia kurang. (if dier bsalah
    )…or pihak polis simpati…….bnde gne da byk jd…cume tak golongan artis yg kneee…….korang ckp ekut ati la…..tak blandaskan undang2…..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      tol bersalah tetap bersalah, hukum tetap hukum tp wase x patut aaa bile lepas jamin tangka smula… xble ke klu skali dakwaan tu wak skaligus..
      harap2 sistem yg ade ni direvise oleh pihak2 berkenaan..

      0
      0
  48. anggerikdesa says:

    kesian mak benjy…
    kalau btl dy bslh pat0t dihukum…

    0
    0
  49. Barrack Obama says:

    simpati x kena tempat….

    0
    0
  50. Zaza Muhammad says:

    Btul yg salah tetap kena bicara dan dihukum tp ni dah mcm kes aniaya… xble ke nk dakwa2 tu wak skali harung. abis aa cenggini, klu wak 3 4x kesalahan, sekali tangkap pastu bicara jamin pastu tangkap pastu bicara jamin pastu tangkap dan seterusnya….
    harap2 perundangan serta akta atau sistem camni kena revise smula aaa… xnk aa sok2 dgr, setel bake2 lepas bicara bertahun2 pastu bila dah lepas pastu kena dakwa plak sbb kesalahan lain… cian le plop…

    0
    0
  51. girl says:

    harap2 kak yan dan sekeluarge dpt menerima ujian ni
    dengan tabah..

    0
    0
  52. nana says:

    bgus la sume ada prasaan simpati…tp kita jgnla biarkn prasaan 2 menguasai kita..
    xkn la sbb mak dia sakit kita nk dia dikurangkn hukuman..
    yang slah tetap salah..niat x menghalalkan cara..
    kalau org lain kt luar sana yg kna tggkp kita bkn main emosi lg sokong kna hukuman yg spatotnya..so dlm kes benjy ni..wlaupon dia artis kt ttp kan kotakan undng2 2 la..untuk keadilan..xkn la org lain yg wat slh cm 2 kna hukum yg stimpal..tp bila artis yg org rmae suka dia di maafkn/dikurangkn..ini x adl la untuk org lain..
    sy pon suka ngan lakonan benjy..tp dln kes ni kita kna rasional la..xleh emosi sgt..dan x leh la ada unsur2 yg mmpengaruhi perasaan kita 2..simpati memng la simpati pd mak dia..
    smoga mnjadi pngajaran utk org laen la kn…
    wallahualam…

    0
    0
  53. F..........1 says:

    Aku setuju sgt gn nana tu..hehe..kpd cik zaza g la blaja undang2 dlu k..klau polis tu wat salah dh tntu2 kna saman..masing2 ade hak..ade sbb kukuh knpe polis bertindak mcm tu..mngkin polis dpt maklumat bru tntang kes benji tu..ni kes dadah bkn kes curi ayam..aku ulang skali lg klau x pham..NI KES DADAH BKN KES CURI AYAM..hehe..sori klau terkasar bhase..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      xde pun ehh kate polis wak salah… just courios je. sbb blaja dan tahu undang2 le kite bg cadangan nih so that nasib sesetengah pihak terbela, undang2 ni pun ciptaan manusia gak, anytime leh revise lain le undang2 syariah yg dlm Al-Quran tu. mana ble alter2.
      xminat aaa benji ni tp just bg pandangan secara general sbb kes2 dadah ni dah terrrlalu byk berlaku mcm2 cara dan style dan melibatkan setiap lapisan masyarakat even OKU pun ade yg pernah tertangkap…

      0
      0
  54. amirul says:

    polis lebih je…..kes yang lebih berat x nk than plak…
    kpada kak azean an family bersabarlah ….

    0
    0
    • sukri says:

      tuduhan ko tu tuduhan sial..ko tak tau baik tutup mulut..stakat ko dengar ckp politik pembangkang..baik tak payah komen..klu ko bckp benda yg benar..aku sokong..

      0
      0
    • JOENARCHO says:

      amirul: LLPK tat mean langkah langkah pcgahan khas. untuk maklumat lanjut sila rujuk undang-undang.

      0
      0
  55. rohaini abas says:

    kita semua manusia biasa yg x akan terlepas dari membuat kesilapan..apa yg berlaku adalah pelajaran dlm kehidupan kita seharian..yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sepadan utk dijadikan panduan dunia dan akhirat..kepada kak yan-sabar hadapi segala dugaan dariNYA..setiap apa yg berlaku psti ada hikmah dsebaliknya..

    0
    0
  56. Abg sasa says:

    Yg salah tetap slah..
    yg betul ttp betol….

    0
    0
  57. mia says:

    Astagfirulahalazim…moga2 perkara itu x berlaku kepada diri dan saudara-maraku yg lain….

    0
    0
  58. Geli Hati says:

    APA NAK JADI MALAYSIA NI KES DADAH DAN PEMBUANGAN BAYI MACAM DAH JADI TREND LA PULAK. ENTAH LER.

    0
    0
  59. atie says:

    bukan yg dijamin tu kes memiliki dadah ke…yg kena tangkap balik tu kes mengedar dadah agaknya…

    0
    0
  60. princess_maya05 says:

    siap ada plak yang gaduh2 kat sini

    0
    0
  61. palop says:

    biasa lah malaysia ni..double standard…kalo artis buat hal ,cover baik punye..hukuman pun xde la berat sgt..kalo org awam yg buat hal,amek ko ubat…mmg mampus nye hukuman dia tu..apa la naseb…

    0
    0
  62. irah says:

    Harap terima ujian ALLAH dengan penuh sabar,mungkin ada hikmahnya….

    0
    0
  63. nachos says:

    benda nak terjadi nak bwat mcm maner kn?aku kesian jugak dgn kak yan tapi .tak berani nak ckp ape la… tapi kn aku salute dkt noorkumalasari .noorkumalasari masa2 dulu mmg havoc tapi bila umur 40 .die terus pencen dari arena glamour stop berlakon stop nyanyi ..tahu2 dia skrg pakai tudung labuh kdg2 purdah .anak2 die semua kt tahfiz .qayyum yg sebaya benjy tu bakal jadi ustaz… ..

    0
    0
  64. F..........1 says:

    keluarga benji dh terima penjelasan dr pihak polis…kpd cik zaza x pyah tnjuk pandai…keluarga benji pn x ckp lebih2..hahahahaha..

    0
    0
  65. Duniaki says:

    Jual lagi dadah. Padan muka. Jual la air kacang soya ke, jual lepat kee .. kan boleh idop. nak faster cash sgt. now ambil faster death satu. bertaubat la ye.

    0
    0
  66. Zaza Muhammad says:

    well… mende berlaku kpd org lain, bkn family kite so ble le nk ckp lebih kurang kan…
    klu salah tetap kena hukum tp biarlah seadil adilnye. just kite yg tgk je ni kena aaa beringat sbb tuhan nk duga kite any cara je, sbb leka sekejap ble mendtgkan mudarat kepanjang hidup so berhati-hatilah

    0
    0
  67. Blood4blood says:

    da lepas tp kne tangkap blik tu mende biasa… polis cuma jlnkan tugas…xkn dorg nk bg statement time reporter tgh bkerumun…lawyer dia pon kne paham la jgk…sbb tu ade anggota(detektif mungkin) cuma bisik kt telinga benjy je…benjy pon rilek(dia paham knape kne tangkap blik mngkin). klu da libatkan dadah(nk2 yg jenis sintetik)pihak polis akan cari maklumat abis-abisan…harap azean bersabar dgn dugaan

    0
    0
  68. klfg says:

    kasihn memang kasihan tetapi lagi kasihan kepada beribu2 keluarga yang anak mereka jadi gila sebab syabu ni! dlm kes ni , benjy sendri yang tunjuk lab kt tngkt 10 kondo tempat dia tinggal(ben tinggl kat 6th floor)..aku tak rase org mesia ni bodoh dan tak tahu apa akn jadi kalu memiliki dadah…oleh itu klu didapati salah hukum shja tanpa pilih kasih! pilih samada nak selamatkn 1 nyawa atau berjuta nyawa yg lain…aaa lu pikir laa sendriii!

    0
    0
  69. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0
    0