Written by Bella | April 28th, 2017

Umum mengetahui pelakon Benjy baru-baru ini ditangkap oleh pihak polis Indonesia atas dakwaan menyorokkan dadah jenis syabu didalam duburnya. Menerusi sebuah siasatan yang dijalankan oleh pihak mereka, Benjy akui mula terjebak dengan penjualan dadah demi membiayai rawatan kanser ibunya, Azean Irdawaty.

Pernah, enggak racik sendiri untuk pakai, tetapi untuk biayai (pengobatan) kanker ibu saya. Anak jantan mana boleh lihat ibunya sakit.

Untuk makluman anda, Azean Irdawaty menghembuskan nafas terakhir pada 17 Disember 2013 selepas menghidap penyakit kanser payudara.

Menurut pihak berkuasa Indonesia lagi, setelah diteliti berat dadah yang Benjy cuba sorokkan hanyalah 4.5 gram sahaja dan bukanlan 14 gram seperti yang dilaporkan oleh pihak media sebelum ini. Terdahulu, Benjy ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Medan, Indonesia,  pada 20 April lepas kerana cuba membawa dadah jenis syabu  yang dibeli dan dibawa dari Kuala Lumpur.

Sumber Berita : merdeka.com

79 responses to Benjy Akui Mula Jual Dadah Untuk Biayai Rawatan Kanser Ibu

  1. Anonymous says:

    matlamat tidak menghalalkan cara hokay. perosak bangsa sendiri ko ni. berapa ramai yg dah dirosakkan sbb ko jual dadah. mohon bertaubat sementara masih sempat.
    byak lagi cara cari duit.

    83

    0
    • Think says:

      Pendapat aku, kalu demi nk selamatkn org yg kita sayang tapi pada masa yg sama kita merosakkan impian, cita2 dan badan manusia lain mmg x patut lah. So selfish!!
      Lagipun xkn sanggup ko kasi duit haram pada org tua. Lambat laun kifarah kn muncul..inilah contoh.

      57

      0
      • Binjai says:

        Pikir diri dia je kan.. Dia x pikir pulak berapa byk tangisan dan doa ibubapa2 d luar sane yg anak2 mereka dijebak dgn najis ni? Kerja kena buang, badan rosak, masa depan gelap, duit pokai…bukan sorang mungkin beratus disebabkn pusher mcm si Benjol ni! Biar merengkok lama sikit.

        48

        0
        • NONI says:

          BERSYUKURLAH ….PAKET DADAH TU X PECAH DLM JUBOR HANG!

          21

          0
        • Acik says:

          tumpang tanya, mcm mana theyols boleh kesan dadah walaupun berada dlm jubur tu? kt airport ada scanner/cctv khas ke?

          5

          0
        • Anonymous says:

          I know US, Australian, Singaporean and Indonesian Customs have contraband detection K9s (anjing) and CT scanners (alatan) ..screening incoming passengers. Bagasi kita, sebelum naik ke tempat kutipan bagasi mereka dah scan kt bawah tu dulu. Selalunya utk mengesan bom. Bila terkesan calitan dadah ada trace, mereka tahan pemilik bagasi tu lepas dia ambil bagasi dia. Tu lah ..kalu bodoh jgn buat kerja haram. Akhirnya, terkantoi juga lah…

          14

          0
        • Anonymous says:

          aku rasa waktu dia check in/scan nk naik flight.. pihak berkuasa kita kt klia dah tahu. sengaja kasi dia lepas dan pada masa yg sama hubungi airport d medan. habis mcm mana pihak di medan tahu?? bukan ke bila kita tiba di destinasi takde scan. nk keluar/naik flight je kena scan body dan carry on luggage..

          18

          0
        • Pian says:

          benjy ni ingat waktu tiba d medan x de alat imbasan kt airport tu huh?
          skrg ni alat imbasan sbesar handphone je pun da boleh detect segala jenis benda dlm beg korang lah. x pyh lah korang buat kerja haram mcnni. lambat laun kan kantoi juga sbb teknologi da makin maju bang.

          10

          0
        • Yoi says:

          x mungkin scanner KLIA x detect. warga asing selalu kena tangkap di KLIA sebab detect dadah dlm bontot… x kan benjy dorang x detect pulak ??? agak nya betul lah ckp orang… dorang nk benjy kena tangkap di luar negara. Kalau tahan kat Malaysia nanti kena boleh bebas…lepas tu buat lagi.

          16

          0
        • Anonymous says:

          Aku pun rasa mcm tu.. biar merengkok disana pulak kasi pengajaran. Kt Msia asyik kena serbu ..lepas tu senggeh terlepas camtu je!

          12

          0
        • Anonymous says:

          biasa international airport dorg mmg ada cctv yg boleh dadah ni..mcm scanner bag tu jugak…kalau ada bawa dadah, dia akan ada tanda kat badan org tu, kat mana dia letak….penah tgok kat rancangan jfk airport (atau ada nama lain pun lupa dah )2 3 tahun lpas

          5

          0
      • bbycumil says:

        aku rasa mak ko lg sakit tgk ko bergelumang dgn dadah dr rasa sakit kanser..klo betul ko syg mak ko,ko akan cari cara yg lebih baik drpd terlubat dgn dadah

        11

        0
    • LOL says:

      Untung ler banyak duit, aku nak jalan ke Giant pun kena cek dulu duit ckup ke tak.

      17

      0
  2. Anonymous says:

    Ada ahli2 mesyuarat tingkap kt blog lain ckp sbb nk bayar hutang. Tapi kan..kalu sorok dadah celah jubor sendiri, berapa byk untung ko boleh dpt utk settle hutang2 ko tu?

    Mcm x logik la pulak.

    11

    0
    • :( says:

      Dadah mahal kot weyh. Aku doa dia ni bertaubat je. Takde orang boleh cakap Benjy ni tak sayang mak dia. Aku pandang dia memang ingat mak dia je. Sayu rasa. Dulu pun dia botakkan kepala sebab mak dia kan? Semoga arwah tenang kat sana. Bagusla kena tangkap. Harap tak kena hukum gantung ke apa ke tp biarla dia dapat wake up call.

      14

      5
    • Adakahhh? says:

      Setuju you..bukan edar guna container ke… soroh celah bagasi ke. Atau mungkin ..lubang jubur dia sebesar bunga raflesia?!!!

      9

      0
      • Anonymous says:

        alahhh, dia sorok celah mana pun terkantoi juga. tu ha, yg iran2 dan pakistan2 keldai dadah terkantoi kt klia tu…kes bangang lah tu. sekarang ni “scanner” boleh kesan segala jenis benda dlm beg korang mengikut “density”. boleh tahu tu kain ke, cecair ke, bom ke, besi ke. ada kt dalm youtube. zaman skrg semua dah canggih tapi keldai2 dadah ni otak x berapa nk canggih. osama bin laden satelite pun boleh dikesan..inikan dadah!!

        4

        0
      • Anonymous says:

        Nk kesan apamende kalu flight tu berkecai. Common sense lah..

        5

        1
        • N says:

          MH370 tu berkecai ker ?? Something wrong lah dgn MH370 . Kalau flight tu rosak mesti flight jatuh area laut china selatan tapi ni pusing 360 darjah. pelik gile.

          4

          1
        • film hollywood versi Malaysia says:

          ko rase orang Malaysia mampu ke hijacked plane kita sendiri ???
          kejadian mh370 berlaku sehari selepas pemimpin pembangkang di jatuhkan hukuman, MAS tu plak link dengan *******.

          1

          4
  3. Pak Jib says:

    nasib baik bukan kt filipina. kalu sane..hmnnn machine gun je lah bro..bersepai perut ko. pengedar..penagih..aim sajor!
    syukur kepolisian msia dan indonesia masih ada sifat belas kasihan. lepas ni kalu konx serik2 lagi..ko bunuh diri je lah. aman dikit msia ni..

    18

    0
    • Anonymous says:

      kesian betul aku kat dia ni…ntah kenapa aku rasa dia kurang kasih sayang…aku rasa mak dia sorang jer sahabat dia kat dunia ni…mohon masukkan dia dalam pusat serenti sampai umur 55tahun.

      13

      0
  4. Mak Becok says:

    Jangan dok percaya dan pertahankan mcm. si bangang, cakap si gangster penipu bangsat ni! Arwah mak dia dipergunakan utk. menghalalkan jenayah jijik dia?!!

    Dahlah bubuh dadah kat jub*q dia – aku harap mamposlah dia ni dlm. jel Indonesia tu! Tegk. muka dia – ada nampak penyesalan?! Tak dak lansung!

    13

    0
    • Pak Becok says:

      Yang selalu kena tangkap dadah…jual dadah…hisap dadah…makan rasuah…kena tangkap rasuah bangsa apa eh??? memang kita nak mengaku jugalah bangsa
      melayu kita ni dah rosak majoriti nya…termasuk yg bagi komen ala ala good.
      eh lupa pulak…yg buang anak…yg buat video dan selfie bogel dan seks …sumbang mahram…semua bangsa apa eh?…Nampak nya Islam tidak dapat masuk dalam jiwa kita semua….so jgn nak komen ala ala good…kita semua nya haprak….jgn terjebak dgn sindrom penafian…itu lebeih bahaya dari dadah!!

      5

      9
      • Anonymous says:

        kau sorang je lah haprak…kami x buat benda2 mcm tu….speak for yourself lah.

        14

        0
        • Pak Becok says:

          Ah ni dia contoh Sindrom Penafian. Cuba mengakulah sekurang kurang nya bangsa kita sendirilah yg paling haprak sekali ketika ini…bangsa lain tak seburuk akhlak nya berbanding kita…walaupun kita banyak masjid..surau…tahfiz…entah apa apa aja yg di depan mata…jgn malu nak ngaku…kalau tidak bila nak sedar dan jauhi sifat ini…sekurang kurang nya belajar sesuatu yg positiv dgn bangsa lain…ada reti??

          6

          8
        • Mak Becok says:

          Yg. lu si Pak ‘Bec*k ‘terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik oi?! Tak habis2 nak hina Islam/umatnya!

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing2 kurap anak2 haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          9
      • Mak Becok says:

        Yg. lu nak hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu apahal? Lepas tu nak curi pula identiti Mak Becok; binatang lu!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, punya penakut nak menyamaq pula si sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        2

        3
        • Mak Becok says:

          Komen ni ditujukan pd. si penyamaq penakut sewel Anjing Kurap DAPig/PAPg SingaPORK, Pak Bec*k tu, yg. asyik hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu kita !

          0

          7
        • Pak Becok says:

          Eh Mak Becok mulut wanita Islam yg kotor…inilah yg aku dah buktikan
          yg bangsa melayu macam kau adalah haprak. Sindrom penafian sangat terserlah.

          Islam tak dapat selamatkan perempuan becok macam kaulah. Nanti datang bulan Ramadhan engkau eksen jadi ala ala good. Aku tak hina Islam, yang aku hina adalah perempuan Islam MACAM KAU….HAPRAK!! jangan selalu sangat tenguk filem LUCAH nanti MULUT pun jadi lucah….kau pun jenis dah hilang malu….macam Najib. Jgn marah cuma nasihat sesama Islam….k bye…

          2

          2
        • Anonymous says:

          Mak Becok nak tanyer sikit SingaPORK/PAPig tu aper???? Resepi baru ko ker lauk daging singa berkari kan PORK!!!! Tiap2 ari ko ceki tu pasal mulut ko macam BABI. Semalam Pak Becok tak henjut ko eh, nonok Mak Becok dah kering tu itu pasal asik meroyan pat BN atau Mak Becok ni pondan jiran melati pondan…………Pak Becok Pak Becok, Mak Becok mengidam nak isap batang Pak Becok mai sinilah

          0

          0
        • Mak Becok says:

          lu ni si Pak ‘Bec*k memang spesis Kafir harbi homo porno tertonggeng tepi longkang busuk yg. dilahirkan dr. spesis mak betina sund*al pelac*r yg. asyik terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik. apahal oi?! Tak habis2 nak hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu!

          Dan yg. lu nak curi identiti Mak Becok tu apahal si penakut DAPig/PAPig homo bangsat oi?

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          2
      • amoi membaca says:

        semua bangsa pon ada la dik . pandai coverline je. ingat cine cine kata tu semua tak ambik and jual dadah ? pusher dah detect semua anak orang kaya yg social nak pujuk jual . lagi cine yg kuat clubbing minun and berduit. jual kat orang miskin tak balik modal la

        3

        2
      • MYRA says:

        Betol

        Pi laa Elysium KL tuu… Banda kita jugakkk

        1

        0
    • Anak Becok says:

      Korang berdua ni dari tadi x henti2 maki hamun. Komen elok2 x boleh eak? Macam x habis sekolah…

      4

      0
      • Mak Becok says:

        lu ni si Anak ‘Bec*k memang spesis Kafir harbi homo porno tertonggeng tepi longkang busuk yg. dilahirkan dr. spesis mak betina sund*al pelac*r yg. asyik terlalak & copy-paste mcm. si sewel-pelahap taik. apahal oi?! Tak habis2 nak hina Islam/umatnya terutamanya seluruh bangsa Melayu!

        Dan yg. lu nak curi identiti Mak Becok tu apahal si penakut DAPig/PAPig homo bangsat oi?

        Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        0

        2
  5. Mak Becok says:

    Kalau dia ni edar dadah, gantung aja sampai mampos! Aku heran betul mcm. mana si jantan gangster ni asyik terlepas hukuman berat? Ini menjadikan seolah jenayah dadah yg. amat jijik ni mcm. bahan lawak pula!

    SPRM patut menyiasat!

    13

    1
  6. kreuk says:

    dulu ye la benjy, la ni mak ang pun da tak ada, apa lagi alasan?
    dah2 la tu, jgn guna nama mak hang da utk alasan kegiatan yg tak bermoral ni. ubah la benjy. ubah.

    26

    0
    • Sambal belacan says:

      Kan.. Mak dia pun dah meninggal, kenapa nak jual dadah lagi? Nak raih simpati kut guna nama mak dia. Dulu teruk menangis kena tangkap cakap dah insaf time mak dia ada dulu. Ada peluang nak berubah bila dah terlepas dulu tak nak usaha jadi manusia berguna.

      20

      0
  7. aku says:

    jgn bg alasan mak la bangang…guna otak skit…makin bebal la ko ni

    11

    0
  8. Anonymous says:

    alaa…ayat minta simpati. choi…bapa sendiri pon xnak ambik kesah hidup haram dia. Xpe…kabel kuat dia ni. Banyak kali dah terlepas. kehkehkeh!

    9

    1
  9. Eyeee says:

    Hek eleh…yela kalau kata dulu start jual dadah sbb nak biaya kos pembedahan mak kau..
    Sekarang mak kau pon dah tak de, jd utk apa lg ko menjual dadah benjy oiiii??
    Udah2 la guna nama mak kau…

    pastu yang dan2 berat dadah cuma 4.5 gram ni dah kenapa? Mcm sesuatu sgt..
    jgn la ada “kuasa sakti” lagi cuba nak melepaskan si bongok dadah ni…

    14

    0
  10. fatimah busung says:

    pelik ya? spotcheck kat KLIA lepas tp spotcheck kat indon pulak kantoi. polis KLIA ni tak buat keje ke ape? bile org cakap xbuat keje marah. ni sah2 dah terbukti. lagi video psl kim jong nam tu. nampak sgt polis KLIA makan gaji buta.

    2

    4
    • Anonymous says:

      guna imbasan tu…airport2 luar byk ada…

      2

      0
    • Anonymous says:

      lain airport lain teknologi kak oii. makna nya airport kita, guna conventional scanner yg lama. boleh kesan senjata api dan cecair je. yg baru skrg, boleh kesan mcm2 benda ..mengikut warna2 khas… x-ray.

      3

      2
      • Sakura says:

        airport kita memang dah guna teknologi moden terutama klia 2 lebih moden dari klia satu.

        1

        3
        • Anonymous says:

          Aku sangsi dgn statement kau ni..

          1

          1
        • Satay & Ketupat says:

          betul lah cakap dia , semua mesin teknologi baru . KLIA2 tu pun airport baru. Lagi satu kau ni x tgk berita ker kes dadah dlm dubur, perut, telinga kena tahan dekat airport ??

          2

          0
      • coklat says:

        ko x pernah pergi airport ke ? scanner KLIA tu dah cukup canggih dah. Body ko kena check ke x tu atas pegawai yg bertugas.. ikut gate, ada gate security dia ketat…. ada yg x ketat.

        0

        0
      • Ok says:

        @Anonymous 11:18 am
        Aku kena scan baru2 ni ada color la scanner dia. Dekat monitor nampak jelas barang2 dalam beg. Lepas tu body scan kena masuk tempat mcm pintu petak lepas tu kena depa tangan. Tak tahu lah kalau sesetengah gate x sama cara check.

        0

        0
    • Anonymous says:

      pelik mcm mane boleh terlepas kawalan imigresen di kl..kene tukar & upgrade sistem kawalan imigresen di klia..

      1

      0
      • xiri says:

        imigresen Malaysia x sama dgn luar negara. Bukan tugas imigresen Malaysia check body org.

        4

        0
        • Satay & Ketupat says:

          dekat luar negara imigresen dgn kastam bawah satu jabatan tapi di malaysia ni asing2, kadang2 orang luar keliru ni imigresen ker kastam sebab baju hampir sama. di luar negara kastam baju dorang warna putih.

          2

          0
  11. DIA says:

    kesian kat arwah mak dia, setahu aku.. mak dia berhempas pulas cuba mengeluarkan dia dr kes dadah… macam2 cara mak dia buat demi si anak, walaupon dia sendiri tgh menderita sakit… kasih seorang mak buat anak, tp dia nee macam tak serik2 buat benda yg sama.. sekali ko kena myb terpengaruh tp kalu dah bekali2 tuu mmg ko saja cari bala…. harap dia dpt pengajaran dinegara org & arwah mak dia dah takde tuk tlg dia.. salam takziah buat keluarga dia..

    8

    0
  12. Anonymous says:

    sbg peminat aku doakan benjy sedar diri…tgk dia senyum tu sgt sakit hati..nampak sgt dia tak heran dah kena tangkap..kalo benjy tak sedar diri aku harap benjy mampus dr terus merosakkan anak bangsa

    6

    0
  13. melati says:

    Ko terjun KLCC lagi baik lew Benjy…!!! …tapi lagi saya terkejut Manusia tak kenal Manusia ….!! Hafiz Hamidon , kalau diamati btol2 memang Hafiz Hamidon ni memang Org Hutan ..cuba tgk Lubang Hidung dia yg kembang tu…Dunia di Akhir Zaman Sanggup Manusia berkawin dgn Org Hutan ( Hafiz Hamidon)..hmmmmmmmmm

    0

    8
  14. adelia says:

    alasan je ni. dia dah terlibat dadah long long time ago.

    5

    0
  15. aku benci dadah / benci pengedar says:

    Penjual dn penagih. Penjual dadah xpayah la di bicarakn, tangguh2, amek masa, hukum gantung terus je..dh byk penagih kehabisan duit dn snggup bunuh mak/bapak sendri sbb ddh.

    Jgn dimaafkan, Emak ” u ‘” dh lama pergi, jgn bagi alasan mula berjinak dn jual ddh sbb nk ubati mak. Sebenarnya “mak” u menderita sbb u jual dadah. Nak untg dan kaya cpt..salah tmpat..

    3

    0
  16. wawa says:

    Sebelum mak dia sakit kanser dia dah terlibat dadah
    Mak dia masa duk dlm hospital sakit dia masih sibuk dlm perbicaraan penjara tetap atau tidak. Mak dia dah meninggal dia masih jual dadah,,kalau betul untuk mak..time sakit g jual sudah la dah meninggal napa jual lagi..baik la watson nyambek lagi biar jadi bankrap dari buat kerja haram

    9

    0
  17. Anonymous says:

    Syg seribu kali syg. kalau dia meneruskan kariernya dlm bidang lakonan, pasti anda sudah menjadi salah satu mentor dlm bidang itu. Kerana dia jugak merupakan plakon yg hebat. Syg salah cara

    9

    0
  18. Ros says:

    Memang pernah jumpa dia ni. Memang dia jual dadah pasal nak biayai kos perubatan Azean-sebulan RM30,000-mana nak cekau duit? Arwah Azean memang pelakon lagenda yang tiada galang ganti tapi hidup pelakon zaman tu bukan macam sekarang-bayaran sekadar hidup dan savings banyak mana pun x kan mampu nak biayai rawatan kemoterapi berpanjangan. Bukan macam 90% pelakon sekarang-acting skill level sampah dbk tapi jual muka jadi duta sana sini pastu jadi jutawan. Rosham Noor pun kalau x kan jadi jutawan kalau setakat berlakon saja je tanpa set up company dia sendiri yakni Suhan movies. Bukan nak sokong apa Benjy buat tapi orang2 jahat kat muka bumi ni buat jahat pasal desperate. Siapa tak melalui yang keje opis gomen/GLC macam korang yang makin hamun setiap minit kat social media ni x kan paham (sebab kamu BELUM kena). Masalahnya dadah ni tiada maaf bagimu-sekali terjebak-jahanam-look around-Jamal/Zamani/Saleem/Apek pun x leh control diri dia sampai sekarang-keluar masuk rehab tu biasa. Semoga ada penyelesaian untuk Benjy walaupun suam2 kuku ler.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    If so, then u should stop lah when your mother passed away. Sekarang, apa lagi alasan?

    3

    0
  20. akak celah bedah says:

    alahai….start nak mintak belas kesian la tuh gune arwah mak…2013 mak kau meninggal tapi still sekarang kau buat keje tuh, dah 2-3 kali kene tangkap pulak tu…tak serik jugak..konon tak hisap…habis bawak 4.5gram masuk jubo tuh.”sikit” je takkan nak jual, confirm la nak isap sendiri…

    bole je mintak job berlakon…bukannye tak pandai belakon, takyah nak putar alam sangat laa benji…

    1

    1
  21. wekkkkkkk says:

    sia-sia je hidup jdi hamba dadah.

    2

    0
  22. aku benci dadah / benci pengedar says:

    aku pnh tgok dpn mata sndiri kaki2 fit ni kalau x dpt fit, masa kenduri adik dia kawen, dia terbungkg dpn ruang tamu (x pduli org rmai), air nasi yg mengelegk tu dia amek dn + kn dgn susu f & n dn + teh jdi teh trik dia kata. Mandi guna sabun feb buku yg keras tu sapu kt badan,
    Bau bdn ya amat hapaknya, mengalahkan org gila lak..itulah abg aku yg dh lama meninggal masa kena fit. Bila tiba gila dia dtg (dh dpt fit) dia bersih kan masjid sampai bersih semua sudut dn mandi, lpas tu mengaji dn terus azan..betul lak bacaan dia kata org2 kpg..org kpg dh lali kt kaws masjid tu..sapa yg azan tu, tapi bkn selalu ada.

    Jauhi lh dadah.

    3

    0
  23. Scooby says:

    Silap besar la kau kena tangkap kat Indonesia Ben. Kat Msia boleh la guna lawyer utk argue technical loop. Somehow interesting info pasal scanner dadah ni ya. Sbb pernah jadi satu kes kat luar negara, member ni pinjam lugage kawan. Sampai airport mcm nak gila anjing pengesan koyak lugage dia tp tak jumpa dadah pun. Bila tanya balik kawan dia apa benda yang dia letak dalam lugage tu dulu, kawan dia baru teringat kucing dia tido dalam tu dulu. Ngehngehngeh

    5

    0
  24. Benjy musuh negara says:

    hellllloo Watson nyambek sampai muflis untuk membiayai bapanya yang kena kanser awak jual dadah pula…kamu tak sedar ker, kerja kamu ni membunuh belia, memporak perandakan keluarga dan orang awam yang di rompak kerna nak cari duit beli dadah..

    9

    -1
    • Anonymous says:

      betol..penagih aku boleh maafkn lagi..tpi kalu tokan..go to hell lah. gantung kt pokok kasi beruang makan.

      6

      0
  25. Ninylyn says:

    I don’t think so… perosak anak bangsa!!!

    1

    0
  26. Rahsia. says:

    Soalan: mcmana dr KL boleh lepas? Huhu
    Dia dah tau formula he will keep doing it lah.. tp xkayo2 jgk huhu lg serabai adelah!

    0

    0
  27. orang kampung says:

    aler…orang kat umah aku tu jadi peraih ikan je.boleh hidup snang lenang,rumah banglo,kete mez,ada lori besar.tak payah jual jual dadah pun….yang penting tawakal &usaha.ikan pun sekarang dah mahal.

    3

    0

Leave a Comment

Optional