Written by AbangNara | July 31st, 2017

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Alhamdulillah suka Abang Nara mendengar perkhabaran gembira tentang hubungan Aliff Aziz dan isterinya, Bella Astillah ini. Mereka berdua telah pun bertemu dan memulakan hidup baru selepas kontroversi yang berlaku. Menurut Aliff, dia telah pun meminta maaf kepada isterinya atas apa yang telah terjadi.

aliff aziz

Malah Aliff Aziz turut menafikan dakwaan yang dirinya merupakan seorang kaki pukul seperti yang tersebar di laman sosial. Kata Aliff Aziz:-

Maafkan saya sebab tak menjawab sebarang panggilan semalam. Bukan sengaja, tapi saya sibuk menguruskan perkara lain. Apa saya boleh katakan, ini membabitkan hal rumah tangga kami. Tidak semua yang tular itu betul. Sebagai lelaki, saya berani akui kesilapan diri. Apa saya buat silap, saya mengaku. Setiap manusia pasti buat salah. Saya dah mulakan hidup baru. Apa orang nak cakap sekalipun, saya terima dan kena hadap.

Ketika berjumpa Bella, saya terus minta maaf. Alhamdulillah dia memaafkan saya. Macam mana sekali pun saya tetap suaminya. Ingin dijelaskan juga saya bukan kaki pukul seperti dihebohkan. Saya tak memukul Bella pun. Malah dalam laporan polis, Bella tak cakap pun perkara itu. Bergelut dan belasah dua perkara berbeza.

Memang betul saya buat salah, tapi dia tahu saya takkan sampai ke tahap itu. Berita tak betul seperti itu membuatkan Bella terkilan

aliff aziz

Memang macho sungguh kata-kata Aliff Aziz itu. Langkah pertama untuk kebahagiaan rumahtangga ialah mengakui kesilapan sendiri. Langkah kedua ialah tidak mengulangi kesilapan yang sama. Semoga Aliff Aziz akan belajar daripada kejadian ini. Hari ini, Aliff akan mengadakan sidang media untuk menjelaskan apa yang telah terjadi. Namun begitu, Aliff tidak akan mengulas langsung tentang kehadiran wanita yang bersamanya di pusat karaoket tersebut. Aliff hanya akan memberi fokus kepada rumahtangganya sahaja. Kata Aliff lagi:-

Saya berharap apabila berjumpa rakan media esok (hari ini) semua orang akan jelas dan faham. Tidak ada lagi cerita yang bukan-bukan diperbesar-besarkan. Saya pun kalau boleh tak nak isu ini berpanjangan.

Saya yakin akan ada soalan yang menyentuh pihak lain. Saya nak maklumkan awal-awal, perkara itu memang takkan diperkatakan. Bagi saya perkara ini membahayakan.

Saya pun tak berhubung dengan pihak sana dan tak tahu apa tindakan mereka. Apa yang penting adalah rumah tangga dan keluarga saya sekarang

bella astillah

Sama-sama kita nantikan penjelasan dari Aliff Aziz hari ini. Apa pun, kita doakan agar rumahtangga mereka akan tetap utuh walaupun selepas apa yang terjadi. Sumber Harian Metro.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

81 responses to Bella Sudah Maafkan Saya – Aliff Aziz

  1. nok gebuzzz says:

    besyukur la alif dpt bini mcm ni…boleh maaf kan lagi..kalau bini mcm rita mau ko yg kena sepak terajang….sekali ngan si pipah tu kena mkn penampor,insaf la alif oii…dah ada anak kot..

    63

    0
    • kecik says:

      Alhamdulillah.. jaga family baik2..

      7

      1
      • Anonymous says:

        Perempuan yg malang adalah perempuan yg salah pilih suami. Besok dia buat lagi ko suruh immigresen hantar dia balik seberang. Dah la GST tak bayar! Lain tunjuk lagak dinegara org. Tak handsome kot ko. Sedih perangai ko ni.

        17

        0
        • wekkkkkkk says:

          Ya la dh la GST x bayr d Malaysia..apa ada berita mlm tadi…Singapore nk pindahkan kubur ke Johor..apahal..apahal.
          Nasib baik Menteri Besar Johor kata…APAHAL,APAHAL KUBUR NK PINDAHKN KE JOHOR..
          Ya bagus..kena tegas sikit.Jgn bagi muka.

          9

          0
        • Kak Jem says:

          Halau balik Singapork je la mamat Boyan ni. Lemas aku.. x habes2 attitude problem!

          3

          0
        • Minah Over says:

          Mat Over…pergi tampar dia please! Kasi cerdik sikit.

          8

          0
        • Mak Becok says:

          kesian, anak x sampai 2 minggu masih merah ko dah nk kupas kerang lain. apa punya anak mak ko bela. anak berok pun tahu hormat manusia!

          3

          1
        • Melah says:

          Kalau Rita Rudaini, dah lama kisah spender dan coli dicanang kt media.

          4

          2
        • Anonymous says:

          betul tu, balik la singapura. ni bukan tempat kau. pergi jumpa bomoh atau pakar sakit otak. takda sape nk tengok lakonan kau lagi aliff. dah byk kali sangat kau benda tak senonoh. drama kau nanti org boikot. balik lah nak…

          4

          0
        • Agree says:

          Leave…go back. You are so disgusting. Too many bad publicity.

          4

          0
      • so right says:

        korang jugak yang cakap setiap yg berlaku ada hikmahnya. mungkin suatu hari nanti dia akan berjaya membimbing 2 org wanita sekali gus, malah anak2 mereka sekali menjadi insan yg diredhai. tak percaya?? lihatlah norman hakim. kalau dia tak curang dulu, ntah sampai sekarang abby ngan memey masih berseksian show off peha n tetek??? lihatlah anak2 mereka sekarang??? bahagia hanya Tuhan yang tahu.

        12

        9
        • Anonymous says:

          Kena tangkap khalwat beromen satu hidayah??? Hmnnn…takde pulak dlm kitab aku ni.

          12

          0
        • Coli Merah Che Ta says:

          Jantan xde kualiti. Dah la xhandsome! Simpan pun buat sakit hati. Besok ko jdi mcm ex bini Awie baru gigih pasang lawyer pakai spek hitam!

          3

          0
        • Kak Salasiah says:

          Ko ni mesti mama dia yg berangan aksyen tu kan? Ataupun maid dia.

          1

          0
        • FedUp says:

          Balik Spore je lah. Nama dia dah busuk lah. Ajak Amiif Syukri sekali…terlajak memondan!!!!!!!!!!!

          2

          0
      • Aron says:

        Bercium dalam disco, curi handphone, mabuk sampai xingat dunia, bergaduh dgn bini sbb bawak si sundal menyanyi lagu Rasa Sayang….apa lagi ko ni ha?
        Balik ke negara ko je lah kalu nk buat perangai ala berok. Buat malu jew…

        24

        0
        • Munah says:

          Rating drama dia mesti jatuh. Melayu2 kalau dah benci…habis ko. Masak ko. Jadi Hanez Suraya lah ko Aliff oiiii.

          9

          0
      • Anonymous says:

        Besok entah apa drama diaorang. Mcm cipan dan tenuk!

        2

        0
    • Anonymous says:

      Aliff sekor meroyan makan tepi longkang.
      Aliff sekor ni kantoi dgn kerang gatal kt KTV.
      Lepas ni Aliff mana nk buat hal huh?

      4

      0
    • Mary says:

      Bini mana nk jadi janda usia muda? Mesti dia berharap jantan boyan singapore ni berubah. Good luck lah sis. Jangan besok dia baling almari kat muka ko sudah.

      14

      0
    • Zack says:

      Kecut telor la tu takut pihak produksi gugur nama ko dr drama ko dgn Afifah. Kalau aku ganti pelakon lain la. Bad publisiti ambek mamat bermasaalah ni.

      8

      0
    • Anonymous says:

      Sbb tu pompuan ni kena jadi mcm Rita yang tau hormat diri sndr. Ini bg peluang laki bangsat mcm si Aliff ni buli bini. Lps ni kalau jadi lg, mohon semua org ignore je couple ni. Gedik buat report polis bagai.

      16

      0
    • Anonymous says:

      Ni semua propa jer sebab kalu berpeleseran lagi dgn si jalang anak pak nasir tu lagi alamatnya nama digugurkan la dri drama terbaru tu wei.

      3

      0
    • Lol says:

      Jgn jadi bodoh mcm Rita. Cepat2 suruh dia beli spender!

      1

      2
    • Yob says:

      Fuck off tunggu apa lagi. Nak buat press conference pelbagai. Belah je lah…buang masa!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Balik la ko, setaaaannnn!

      0

      1
    • Bang Ang says:

      to bella – ye, mgkin faktor anak and rasa tak boleh survive kalau jd janda, so pilih utk rawat hati sendiri asalkan tak ditinggalkan sorang2 besarkan ank yg baru lahir. kesian pun ada. yelah, dia masih muda, ketakutan die hadapan msa mendatang tu bt bella tak blh move on. aku baca laman KRT, banyak bini yg diperlakukan mcm ni tp sudi maafkn sebab masih fikir anak. bak kata abg nursajat, kita ni ppuan kena kuat. tp if that hurt you too much, let it gooo…let it goooo…

      to alip – hmm haramjadah punye laki xde telo tak reti hargai bini. babi menyondol jgk kau nak mnnyedap.gusi kau itam, hati kau lg itam.

      to pipah pepet – jgn ko ghase ko lawo sgt eh.. muka ko cam mona fendi tahu x? ada hati nk feeling2 kim kardashian lak die.. puih!.. korang adik bradik posing and selpi memanjang.takat mekap tebal 2inci tu usahlah selpi,post 24jam.mluat.

      to anzalna – yohoho..! pehal private insta? pndai eh gelakkan org meroyan.. yg pegi private dh knapa? risau ke org doakan ko mandul atau ditinggalkan suami bile tgh pantang? len kali mulut jgn celupar sgt, awok tu belum ada anak, kang tuhan bg cash je.

      to bf pipah pepet – stupid man. bopren pipah ni cinta mati. hoi, pipah pakai bra push up je. mekap 2 inci, punggung kerak. ko jgn terpedayalah.selamatkanlah diri kau sblm kawen. cari la yg semenggah sikit. biar buruk rupa jnji hati bak intan berlian.

      to suami anzalna – tlg la nasihat 2 beradik bimbo ni memandangkan ko pn well educated. bodoh berbenor mereka beradik ni. susah sungguh nk diajar.

      34

      0
    • Ade aku kesah says:

      #upluuu

      0

      0
    • Ade aku kesah says:

      #uppluuu

      0

      0
  2. peratijangantakperati says:

    byk kali kan bini dia maafkan..
    tapi dia ni tetap jgk buat hal..
    berubah ler…tukar attitude…tak ada salah..tak rugi pun…
    anak tu ada ..didik lah jangan jadi mcm kau tu alif..

    haih!

    4

    0
  3. hanakhairi says:

    alhamdulillah jika mereka sudah berbaik semula

    3

    0
  4. Anonymous says:

    sumpah macam budak2 baru bercinta.

    0

    1
  5. Jadoo says:

    Aku yakin Bella maafkan ko sebab anak semata-mata. Dia taknak anak tu membesar tanpa kasih syg ayahnya. Kalau la td korang blm ada anak confirm Bella pun dah taknak kat ko dah. Dia pun muda lg..cantik..educated. Senang2 blh dapat lelaki yang lbh bagus dr ko la Aliff

    18

    0
  6. AIYOO says:

    NI AYAT UNTUK MEDIA JE.. PADAHAL KENA LA JAGA PERIUK NASI LAKI SENDIRI. KENA LA CKP MAAFKAN BAGAI. XKAN LA NAK CERAI SBB ANAK PON NAK BERBAPAK.

    SO..AKU RASA BELLA NI MASIH HANGIN TAHAP GABAN KENA MENGADAP JANTAN XGUNA YG MANA DIDOAKAN BERGUNA LA HENDAKNYA.

    6

    0
  7. Bukan Peminat Sape2 says:

    Mengaku awal2 kan senang. Buat Pipah, takyah nak berdolak dalik cakap jumpa atas urusan kerja. Bila pihak production tak mengaku, kan dah senjata makan tuan. Dah salah mengaku salah. Takyah nk memperbodohkan diri sendiri update kt fb macam2 semata2 nk tutup kesalahan sendiri. Semua orang tau kot kau tu Ego. Buat Alip, please berubah. Kesian kat anak bini. Bini kau dh maafkan kira cukup bagus la tu. Biasa la darah muda ni cepat panas, kahwin awal plak tu. Tapi pikir la hikmah kenapa semua tu terjadi.

    7

    0
  8. tarabas says:

    Alhamdulillah..tp ingat..that’s ur turning point..masih belum terlambat untuk berubah..

    4

    0
  9. wekkkkkkk says:

    lelaki kalau dh biasa lempang, mesti akan lempang jugk akan dtg. Ini lumrah dlm rmgtangga bgi yg suka lempang. Kalau x penah lempang, maka akan dtg x akan lempang jugak..percayalah…mcm org minum arak lah katakan, susah nk berubah, sbb dh tabit..

    tapi kalau brgaduh mcm bertegang urat tu okey lagi…kuarkanlah smpai 10 jiran boleh dgr. Ini x apa. Jgn sesekali kena sepak terajang. Kalau ada lelaki mcm ini bagi para isteri, habislah, sikit je lempang, sikit je lempang. Mana leh tahan. Ha lebih baik talak je.
    x mau aku weh.
    Kepda kaum Adam, marah sekalipun pada bini, jgnlah lempang…brtegang urat leher x apa. Dan baling2 brg tanda protespun jangan. Inipun tabiat.

    7

    0
  10. Anonymous says:

    Propa, kantoi sbb ada CCTV kan???

    4

    0
    • sing says:

      tak payah nak cctv sangat lah. sapa jer yang tak tau kegatalan aliff aziz ni. bella sorang jer rasa aliff sanggup berubah demi isteri. yg pelik nya…aliff gatal nak kawen awal sangat. kenapa? dah terlanjur byk kali lah tu. kalau tdk mustahil lah sangat. padan muka. nak enjoy sgt cover sikit miang tu mcm zul arifin hans isaac. dah puas meratah baru decide nak kahwen. aliff aziz bodo. harap je badan tinggi, akal pendek.

      1

      3
      • wekkkkkkk says:

        baru decide nak kawen…tapi masih x kawen2 lagi…berat sungguh jodoh ya..ada je halangan…sbb dh puas meratah mcm yg u kata..eheheheheh..
        berdoalah kt 44 masjid atau 44 church…moga ringan jodoh..

        0

        0
  11. cikikaka says:

    lembutnya hati bella maafkan aliff.. klu aku mmg belum tentu. sempat pulak dia nk pegi karaoke anak masih dalam hari. berdua duaan dgn pmpuan lain pulak tu. hancurnya hati wei..

    4

    0
  12. Daa says:

    Klu aku jd bella,blh bg pluang lg tp klu jntan tu wat lg,mmg x hdup da.bella,jus 4 u,pls b creful sbb jntan ko mmg jnis plyboy dr bjang lg..so x msthil dia akn wat lg.dun ever trust yur hsbnd yg perasan hensem dan xpndai appreciate dan grteful

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Dua2 otak senget. Bini bodoh…

    4

    1
  14. penjual kain says:

    dalam hal aku lg tertarik bila tengok update si tya bini syukri yahya kt ig..beria benar dok perli2 jangan bawak laki dia masuk karaoke..ek elehhh..buat2 lupa plak kes laki dia dengan budak wechat..ni la contoh kain sendiri dah koyak rabak tapi still sibuk jaga tepi kain orang..

    16

    1
  15. Anonymous says:

    Balik negara kau laaaa, menyemak sini buatpe?

    1

    0
  16. wekkkkkkk says:

    gaduh perkara biasa..lempang terajang/malas kerja/dadah/kaki betina…..nonononononononono…

    lebih baik JANDA

    0

    0
  17. Chilli says:

    Jangan jadi kak Rita kau. Rahsia seluar dalam semua cerita. :(

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Go back to your country!!!!!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    aku yakin pasni mesti kuar lagi cerita aliff curang hahaha.. buaya will always be buaya

    2

    1
  20. pipah vs bella says:

    Is your destiny bella. Mudah2an pisang tidak berbuah berkali-kali. :)

    2

    0
  21. Anonymous says:

    Balik Bedok Spore la…sewel punya jantan.

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Pehal Rita terpetik pulak… hihihi

    0

    0
  23. Eyeee says:

    Ah..babi la..tak nak sentuh pihak lain konon…
    nak protect betina tu la tu..sanggup la mengaku salah kau konon nye..
    harapnya lepas ni xde dah la heret tangan betina lain pegi karok ye..
    and for bella, jgn terlepas pandang plak..once a liar, will always be a liar.

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Go home to Singapore!

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Just leave. Go home or go to hell!

    2

    0
  26. Hoi Hawau..Belah La! says:

    Jantan kaki disko..kaki pop. Dulu mabuk tu rasanya telan pil khayal. Masaalah dia ni. Halau jeeeewww!

    2

    0
  27. Anonymous says:

    dua2 pendirian x tetap dan x matang. dua2 pincang.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Balik…balik…balikkkkkk!!!

    2

    0
  29. Anonymous says:

    Semoga berubahlah alif. Rasanya bini dia nak pertahankan sbb bru je bkawin. Bru je beranak takkn nak cerai kan. Salute bini dia sanggup teruskan walaupun tau hati suami tu bkn sepenuhnya utk dia. And ternyata mmg alif ni mmg ada hbgn skandal dgn fifah tu sbb tu dia mengaku. N ada sorg tu back up fifah kata alif tgilakan fifah bkn salah fifah. Excuse me. Kalo alif tu tgilakan pipah. Pipah tau alip tu suami org bapa org dah mmg laki tu gatal x payah layan. Yg engko layan sampai pegang tangan tu tnyata gatal jugak sma je. Yg bf dia bkn main lg terima la kononnya. Tp bf pipah bkn hensem sgt no wonder la menggatal n alip. Hrp jawi ambik tindakan org pihak ke tiga ni. Anzalna buat apa tu. Sembunyi kat bucu katil ke. Tu la nak ckp pandang2 tgk apa adik ko dh buat tu.

    6

    0
  30. Kaki palu says:

    Tggu setahun dua lg , time2 dh muak.

    0

    0
  31. MERAHPUTIH says:

    weii mana ko org tau si tikus ni org boyan ??

    0

    0
  32. INDUSTRY NEED MORE INTELLECT PPL! says:

    Initially, i didn’t quite agree, Bella broadcasting her marriage problem to the media. But, we’re not in her shoes. This is very respectable action from your side Bella. We wish you both, happy marriage. Insha Allah. Aliff please take very good care of her. We hope you too, Aliff, change for the better. It’d be nice though, if Afifah Nasir too admitted her mistake openly. Rather than playing the BLAME GAME. All these would set good example in the industry.

    1

    0
  33. Anonymous says:

    Si bella tu artis ke?

    0

    0
  34. senjakala says:

    mulut mengatakan maaf tapi hati? nk dptkan kepercayaan semula drp pasangan itu yg amat susah…apa2 pun all the best to the both of u.

    0

    0
  35. BenciJantanPenipu says:

    Ko ni memang tak reti bersyukur kan alif! Dah la sebelum kahwin ko menumpang duduk skali dengan family bella. Ko tu pun bukan ada duit semua harapkan family bella!! Tu pun family bella punyalah baik layan ko. Dasar jantan tak guna!! Ikat jamin 3k pun bella yg bayar!!! Punya baik bini ko tu pun tak reti bersyukur lagi??? Ko tengokla periuk nasi ko bakal ditutup. Karma will hit u back. Just wait and see!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    wow senang nye kan laki bini ni…dah maaf gitu.
    lepas dah kecoh satu malaysia.

    0

    0

Leave a Comment

Optional